Overmars stellig over Scherpen, Pierie en Barca

SJvanveen, 31-03-2019 om 16:43, 27058 views, NOS |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Marc Overmars heeft bevestigd dat Ajax Kjell Scherpen en Kik Pierie wil binnenhalen. Daarbij is de transfer van Razvan Marin zo goed als rond. Dit stelde de directeur tegenover de NOS.

'Zo goed als, ja', was het stellige antwoord van Overmars als hem gevraagd wordt of Marin naar Ajax komt. Als het aan Overmars ligt, komen Pierie en Scherpen ook naar Amsterdam, simpelweg omdat de club denkt dat het talentvolle Nederlandse gasten zijn. 'Scherpen is een talentvolle keeper die grote stappen kan gaan maken. Wij willen met hem aan de slag.'

Dat Scherpen voorheen voor Feyenoord was, doet de directeur spelersbeleid niet veel. 'Soms moet je dingen vergeten, vergeven en doorgaan. Ik zal hem zeker steunen.' Pierie? 'Dat is eerlijk gezegd hetzelfde verhaal', aldus de oud-voetballer. 'Daarmee zijn we in gesprek. Voorsorteren doet iedereen. Op de achtergrond ben je met veel meer spelers bezig.' 

Samenwerking met Barcelona

Talloze geruchten doen de ronde over een vermeende samenwerking tussen Ajax en Barcelona. De Catalaanse club wil spelers stallen in Amsterdam, maar Overmars stelt dat Ajax niet zomaar een soort satellietclub wil worden. 'Het is bekend dat we met Barcelona op goede voet leven. Barcelona wil graag met ons in gesprek en spelers stallen. Maar wij zijn geen filiaal van Barcelona. Talenten hebben we ook in de eigen jeugd.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Pierie,Vlap ,Doan , Odegaard en Stengs zijn allen spelers die het bij Ajax zouden kunnen maken.
Je moet natuur lijk wel kijken naar wat je nodig hebt, Pierie is dan een mogelijke stand in als C.V. voor Blind en desnoods als rcv.

Odegaard zou ik durven halen als Ziyech weggaat,Vlap is een goede middenvelder met diepgang scorend vermogen en een prima trap zou een aanvulling kunnen zijn als F de Jong weggaat en Schone er niet jonger op wordt.
Doan en Stengs zouden wat mij betreft nu nog niet in aanmerking komen maar als Nerez weggaat zou dat voor Stengs een kans kunnen zijn.

Moeilijker vind ik het opvangen van een vertrek van Nico, in Nederlandse ED is eigenlijk alleen Angelino een goed alternatief maar dat zie ik niet gebeuren.
0 0
PetrusKeizer
Radio Rijnmond: Overmars zou vanochtend gezien zijn in t restaurant vd Euromast, ontbijtend met JAN DE JONG?!!! Nieuwe TD?!!!!
1 0
Rukboor
1 april.
0 0
MosesD
Scherpen ken ik niet, Pierie lijkt me een goede aankoop. Ben ik trouwens de enige de gisteren weer schrok van Magallan? Voetballend is dat echt heel heel matig. Hij en Bande imo komend seizoen hele dure bankzitters......
0 -1
noppenkoning
ok maar dan wel 2 jaar bij emmen en heereveen laten spelen
0 0
mistermiyagi
Mensen moeten begrijpen dat Kik Pierie een uitstekende aanwinst zal zijn.

Ajax speelt 14 van 17 wedstrijden in de Eredivisie met 65/70% balbezit.
Daarnaast moet er iets geforceerd worden, sommige momenten moet er een CV naar voren een type Magallan blijft achter in.

Kik Pierie is exact zo'n lopende CV die het middenveld indribbelt en over de middenvelder heen komt.. Ajax creëert dan heel makkelijk overtal situaties.
Naast de opkomende backs die zich laten terugzakken mocht Pierie doorschuiven..
2 0
Lazell
Ook pas 18, hoeft geen vaste basisplek te hebben. Als Schuurs en Pierie een aanlooptijd van 2, 3 jaar nodig hebben is er in principe nog niks aan de hand voor ze. 21 en een vaste basisplek in Ajax is opzich al heel knap.
1 0
mercurius3
Laat ik zeggen wat niemand durft te zeggen: Onana is dit seizoen ontzettend wisselvallig. In de 1 op 1 is ie ijzersterk (vandaag ook weer een geweldige redding), bij hoge ballen blundert ie regelmatig (vandaag ook weer onbegrijpelijk uitkomen tot aan de rand van de 16 waar het doelpunt uit viel. Hij begint steeds meer op Vermeer te lijken. Daarnaast zijn zijn uittrappen uiterst zwak. Hij heeft duidelijk moeite met focussen en begint weer trekken te krijgen als in het tweede. Je hoort als keeper echt niet om de zoveel wedstrijden op te vallen met dit soort fratsen. Zoet heeft niet de katachtige reflexen maar vind ik een zeer degelijke keeper die bijna nooit een blunder maakt en vaak gewoon op de goede plek staat. Onana maakt tegenwoordig om de 3 wedstrijden een blunder.
3 -8
ETM
Geen idee waar jij het over hebt. Doet me helemaal niet aan Vermeer denken. Is velen malen rustiger.
Bij hoge ballen zit ik rustig. Is juist een sterk punt van hem. Neemt wel eens te veel risico, is ook jong.
Zat mis tegen AZ, wat toen geen tegengoal opleverde, en gisteren ook. Ik lig er niet direct wakker van eerlijk gezegd.
Voetballend is hij bovengemiddeld.

Lloris zit er ook wel eens naast. Courtois ook. Zoet is prima, maar veel minder talentvol. Overigens moch die voorzet van Ziyech ook voor Zoet zijn, of niet?
0 -1
Chippy
Zoet blunderde in cl vergeten??
0 0
ajaxwestland09
Scherpen moet je afwachten die gaat wel trainen met betere spelers dan Emmen. Pierie is zeer getalenteerd kan in het centrum en linksback
2 -2
altijdwelwat
Linksback Pierie ? Man man man .... op de back positie op de manier waarop wij willen spelen is acceleratie, snelheid, anticiperen en positie kiezen van groot belang precies Pierie zijn tekortkomingen.
7 0
Chippy
Geld niet uitgeven aan een 2e schuurs.
Leuk voor de b ploeg
1 0
Babangida83
Ik vind dit beiden categorie Schuurs. Jonge honden die al veel wedstrijden in hun benen hebben op hun leeftijd. Maar verre van het niveau dat Ajax moet nastreven.
2 -5
Hagmag
Ik heb die Scherpen net gezien tegen PEC. Keept met z'n benen.
Onbegrijpelijk deze interesse in zo'n slungel.
7 -3
mercurius3
Schuurs was gehaald, zou een heel groot talent zijn, de nieuwe de ligt. Wat is daarvan over?
3 -3
Joseph
De Ligt is een fenomeen, het grootste verdedigende talent ooit, mag je inmiddels wel zeggen. De nieuwe de Ligt is een nog kanslozere zoektocht dan die naar de nieuwe Patrick Kluivert.

Ik hoop dat Schuurs volgend seizoen minuten gaat maken en het seizoen daarna in de basis kan beginnen, dan is hij nog steeds pas 20 jaar.
0 0
theflyingdutchm
Speelt vrij goed in jong en is ook zeker wel beter geworden, maar om nu te zeggen dat het nu al basismateriaal is voor volgend seizoen. Nee. Volgend seizoen gewoon eens verhuren aan een middenmotor of indien de bezetting wegvalt in Ajax 1, als reserve op de bank en bij voorsprongen en bekerwedstrijden basis.
2 -1
altijdwelwat
Ik zou het 2 onbegrijpelijke aankopen vinden , Scherpen zijn enige echte kwaliteit is zijn lengte verder is hij op alle onderdelen die voor een keeper van belang zijn communicatie , balbehandeling, reflexes, snelheid, traptechniek echt heel matig. Voor Pierie geldt feitelijk hetzelfde beschikt over een aardige traptechniek, maar komt verder op alle vlakken die er echt toe doen als verdediger tekort. Acceleratie , Snelheid , Anticiperen , Duelkracht, Sprongkracht, Meedogenloosheid , Positie kiezen is allemaal matig tot zwak.
4 -3
Joseph
Waar stond Vertonghen toen hij 18 was? We moeten niet doen alsof spelers van 18 uitgeleerd zijn en daarom net als de Ligt meteen in de basis moeten staan.

Deze jongens horen bij de grootste talenten van Nederland, Ajax moet de ambitie hebben om die op te leiden tot eerste elftal spelers. Dat ze nu op veel vlakken te kort schieten, zegt mij niks, dat zouden veel talenten van Ajax doen als je ze zo jong in de eredivisie zou zetten.
2 0
Chippy
Is goed voor kong ajax
0 0
Biss
Is allemaal te trainen, overmars schat in dat deze jongens bij Ajax die punten kunnen verbeteren.
0 -1
Ajax114
Ja, dat krijg je als alleen maar mensen zonder kwaliteit zoals Lámi mogen blijven zitten. Is ook al verantwoordelijk voor de komst van Lamprou. Even verschil, PSv haalt Unnerstall die er gelijk staat, wij halen Scherpen die werkelijk geen bal pakt .
1 -4
Ozymandias
Want de transfers van de 18 jarige Scherpen en 28 jarige Unnerstall zijn vergelijkbaar... Trouwens, je hebt het over dezelfde L'Ami als die van Stekelenburg, Vermeer, Cillessen en Onana hele goede keepers heeft gemaakt.
2 -2
Babangida83
Als scout is het echter een heel ander verhaal. Ik doel op die l'ami die ineens als 'coach' opereerde toen Keizer even niet oplette.
1 -2
Ozymandias
L'Ami is geen scout. Hij had inspraak over Lamprou nadat die naar Ajax was gekomen. Niet toen Lamprou werd gehaald. En hoezo opereerde L'Ami als coach?
3 0
AFCA.
Deze 2 halen is gewoon ervoor zorgen dat de concurrentie ze niet heeft en dan maar hopen dat ze zich ontwikkelen en nuttig kunnen worden. Haalt Ajax ze nu niet op en zijn ze over 2 jaar enorm gegroeid is het ook weer niet goed.
Soort Zivkovic en Frenkie. Ene pakt goed uit andere niet.
1 -3
Gonzo
In Friesland zijn ze lyrisch over Pierie. Hij moet met Schuurs het centrale blok van Ajax gaan vormen over een paar jaar. Zou iets heel moois kunnen gaan worden.
Magallan heeft mij ook vandaag niet kunnen overtuigen. Ik vind hem houterig bewegen. Is dat zijn motoriek of zijn onzekerheid? Maak me toch wel zorgen over de opvolging van De Ligt komend seizoen. Moet toch wel iets bij. Balbuena deed het veel beter bij de Hammers.
6 0
Chippy
1 april
0 0
Ozymandias
Ik ben het overal mee eens behalve over Balbuena. Die speelde (voor zijn blessure) hele slechte wedstrijden voor West Ham. Die gaat het denk ik niet redden in de Premier League. Ik vind persoonlijk Bruno Mendéz de meest interessante Latijns Amerikaanse centrale verdediger. Die jongen heeft alles om een wereldtopper te worden maar Corinthians heeft hem net van Wanderers gekocht. Misschien dat Ajax hem kan kopen voordat hij zijn eerste wedstrijd voor Corinthians speelt.
0 0
Gonzo
Zullen we Marc even bellen dan?
Tot zijn blessure waren ze erg enthousiast over Fabian, hij speelde alles. Zuid-Amerikanen spelen vooral in de defensie toch ander dan wij. Vraag me dan ook af of Alvarez wel zo een goede keuze is. Gutierrez haalt het vooralsnog niet en ook Maxi blijft een vraagteken. Het gras bij de buren is niet groener.
0 0
Ozymandias
"Tot zijn blessure waren ze erg enthousiast over Fabian, hij speelde alles."

Hij speelde alles maar hij speelde verre van alles goed. Hij zakte vaak door de ondergrens. West Hem had alleen geen betere optie. Ajax moet naar spelers met meer kwaliteit of veel meer potentieel kijken.
0 0
Ajaxbrl
Vind wel dat we voor het veel hogere segment moeten gaan, ook hoger dan Marin..
2 -3
Ozymandias
Een jaar geleden was een speler als Marin niet eens haalbaar voor Ajax. Zo'n speler had dan voor een club als AS Roma gekozen. Marin is de beste middenvelder in België en past qua type perfect bij het spel wat Ajax wil spelen. Daarbij is hij pas 22 jaar oud en hij zal dus waarschijnlijk alleen maar beter worden dan hij nu al is.
2 0
Bocarra
Zo, nu is dat kul verhaal over het goedkoop van de hand doen van de Ligt ook uit de lucht.
2 0
Ozymandias
Ik vind het vreemd hoe negatief bepaalde mensen hier over Pierie zijn. Er zijn weinig verdedigers van 18 jaar die allround zo goed zijn ontwikkeld als Pierie. Hij zal met name verdedigend nog veel moeten leren maar hij wordt dan ook als talent voor de toekomst gehaald. Hij is in ieder geval een enorme stap vooruit ten opzichte van Botman. Als hij zich niet goed genoeg verder ontwikkeld kan Ajax hem met een klein verlies (net als Zivkovic) of zelfs een kleine winst (net als Andersen) doorverkopen.
2 -1
mercurius3
Spelers van Heerenveen en AZ maken het bijna nooit bij Ajax. Totaal andere cultuur. Bij Heerenveen is het allemaal gemoedelijk, en daarom zakken ze door de hardere cultuur bij Ajax door de mand.
0 0
Duif63
Huntelaar kwam ook ooit van Heerenveen....
0 0
Joseph
Ik denk dat er een hoop huilende supporters zitten die niet begrijpen dat er een verschil zit tussen een talent en een speler die direct een versterking is voor het eerste.

Scherpen en Pierie hebben nog zeker 2 jaar om te laten zien dat ze goed genoeg zijn.
6 0
Ozymandias
Wel heel wat meer dan twee jaar mag ik hopen aangezien het 18 jarige spelers zijn.
0 -2
Ajax114
Het is echt om te janken dit, allebei geen goede laat staan redelijke spelers. Nee, gewoon ronduit slechte spelers. Voeg maar weer toe aan de enorme rij miskopen.
1 -6
Lazell
Als je speler sals miskoop bestempeld voor ze hun contract hebben getekend, wordt die lijst idd lang ja.
0 0
Cruijff72
scherpen snap ik nog wel. Die is jong, groot en heeft redelijke goede reflexen. Gewoon een talent waar je een gokje op kan wagen. Pierie zie ik niet zo snel ons gewenste niveau halen.
4 -1
Cruijff72
scherpen snap ik nog wel. Die is jong, groot en heeft redelijke goede reflexen. Gewoon een talent waar je een gokje op kan wagen. Pierie zie ik niet zo snel ons gewenste niveau halen.
1 -1
Cruijff72
scherpen snap ik nog wel. Die is jong, groot en heeft redelijke goede reflexen. Gewoon een talent waar je een gokje op kan wagen. Pierie zie ik niet zo snel ons gewenste niveau halen.
1 -1
VanDeMolen
Het zijn misschien geen basisspelers voor ons, maar als we zoveel geld hebben kunnen we best wel eens een gokje wagen. Daarnaast is Heerenveen toch een stukkie minder zonder Pierie en dat is ook wel fijn.
3 -4
NouridolbergNeres34
Dit zijn spelers voor de KKD (scherpen en pierie), het zijn geen toptalenten zoals een Stengs bijv. Gaat mij niet vertellen dat er geen betere spelers rondlopen in binnen of buitenland dan pierie en scherpen.
3 -6
Afc22
Pierie en Scherpen. Ik word er allebei niet erg blij van, de keuze voor Scherpen kan ik nog enigzins begrijpen. Maar ik snap echt niet wat ze in Pierie zien. Die gozer is gewoon een zacht ei die voor de rest ook alles mist om een goede CV te worden. Geen kracht of snelheid en dit kan die dus compenseren door agressief te spelen. Niet minachtend bedoeld naar Veltman, maar eigenlijk is dit gewoon veltman 2.0 alleen dan zonder het gif dat Joel enigzins heeft.
4 -5
Postmus
Pierie is in principe een soort Blind. Geen echte centrale verdediger, geen echte linksback maar moet het meer van inzicht hebben. Ze hebben beiden een goede pass in de poten.

Scherpen is gewoon een redelijke keeper voor zijn leeftijd en een Nederlands keepertalent die waarschijnlijk de positie van tweede keeper volgend seizoen moet innemen ten kosten van Van Leer. Het is niet voor niks dat Onana nog een jaar blijft, die willen ze natuurlijk de mentor van Scherpen laten worden en als Varela blijft dat deze jongen tweede keeper wordt en Scherpen derde keeper. Je hebt dan een mooi groepje keepers die sowieso van Eredivisie kwaliteit zijn, waarvan Scherpen genoeg kan leren van de Onana en Varela.
2 -2
AsensioWillemsen
Blind is voetballend voor een verdediger absolute top. Pierie is okay. Pierie kan nooit op het middenveld. Zeker niet als spelbepaler. Het is een nutteloze aankoop.

Natuurlijk moet er iemand bij op die plek want Botman komt te kort voor Ajax. Maar snap de focus op Nederlandse spelers niet.
3 -3
Postmus
Daar maak je ook wel een verschil tussen een 18 jarige speler en een speler van tegen de 30. Blind was op 18 jarige leeftijd ergens in de talentencompetitie van Ajax..
0 0
Van Reenen
Goedkoop en weggekaapt voor die boeren uit Eindhoven. Daaenaast voor een bredere en sterkere bank.
1 0
NouridolbergNeres34
Als dat zo is geef dan Kotarski de kans die is in alles veel verder, die kan echt keepen.
0 -1
Duif63
Pierie en Scherpen is allebei middelmaat of zelfs nog minder. Onbegrijpelijk weer van Overmars.
4 -8
AltijdGelijk
Yari Verschaeren van Anderlecht halen!
3 -2