De Ligt: 'Bespreek mijn toekomst volgende week'

BVeenstra, 25-03-2019 om 07:20, 16925 views, Sport |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Matthijs de Ligt maakt in de komende week wellicht een beslissing betreffende zijn toekomst. Dat heeft hij laten weten in de mixed zone na afloop van het EK-kwalificatieduel tussen Nederland en Duitsland (2-3), zo schrijft Sport.

De verdediger, die in de nadrukkelijke belangstelling staat van FC Barcelona, gaf aan dat de knoop binnenkort wordt doorgehakt. 'Ik ga de komende week over mijn toekomst praten. Maar voor nu heb ik nog niet besloten', aldus De Ligt, die de vraag krijgt of hij net als Éder Militão - die in de zomer van FC Porto overstapt naar Real Madrid - een transfer alvast wereldkundig kan maken. 'Maar waarom zou je mij vergelijken met Militão?'

In Spanje lijkt men er steeds meer vanuit te gaan dat De Ligt volgend seizoen bij FC Barcelona speelt. Maandagochtend schrijft men dat Ajax in Jean-Clair Todibo een mogelijk ruilmiddel ziet bij een transfer van De Ligt naar Barça.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Volgens het Spaanse @diariosport zou men bij @afcajax geïnteresseerd zijn in @jctodibo 👀! Zie jij een mogelijke ruildeal, waarbij @mdeligt_ naar @fcbarcelona vertrekt, zitten 🤔👇?! #ajax #barcelona #fcbarcelona #deligt #todibo #sport

Een bericht gedeeld door Ajax Showtime (@ajaxshowtimeinsta) op

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Suarez01
Frenkie (zijn zaakwaarnemers) was/waren ook al veel te vroeg met de toekomstvraag bezig. Aantal wedstrijden in ED toch minder gefocust. Ben bang dat met Matthijs niet anders gaat. In een cruciale fase waar de prijzen binnengehaald moeten worden staan transfers en hoge hogere en hoogste transfersommen weer centraal. Kan iemand mij uitleggen waarom het zo f... moeilijk schijnt te zijn voor zowel bestuur,staf als spelers om uitsluitend bezig te zijn met de titel, Juve uitschakelen, halve finale CL, beker winnen? En ja, vind t mega frustrerend en onbegrijpelijk
0 0
Gonzo
Zijn toekomst? Eerst PSV, dan de beker, de CL en de schaal. Daarna mag die toekomst pas belangrijk worden. Je bent nu ingehuurd voor iets anders.
5 -1
Godenzoon88
Bij nader inzien lijkt me barca niet de juiste club voor de ligt. Laat hem lekker naar juventus gaan of naar engeland waar hij echt de kneepjes van het vak kan leren. Of een jaar bij ajax ofc!
1 0
ArthurG
Blijf nog lekker een jaartje man, kun je in de zomer van 2020 na een mooi EK gespeeld te hebben je club uitkiezen. Als je nu naar barca vertrekt mag je misschien een paar keer in de copa ballen, en voor de rest lekker banken. Da's toch ook niks voor zo'n jongen.
5 0
Ozymandias
Ik denk dat het voor De Ligt zelf beter zou zijn als hij zijn contract met een seizoen verlengt met een verkoopclausule van 80 miljoen euro die medio 2020 ingaat. Hij ontwikkeld zich bij Ajax duidelijk nog steeds goed en hij moet de stap naar de Europese top pas zetten wanneer hij bij Ajax is uitgeleerd. Hij zal dan waarschijnlijk ook ervaring op hebben gedaan op het Europees Kampioenschap van 2020.
7 0
Jaridebeste
Ben het helemaal met je eens maar ben bang dat hij dat niet gaat doen.
0 0
Libero
Todibo zou alleen geïnteresseerd zijn in een huurconstructie. Ik zie niet waarom dat de prijs aanzienlijk, of zelfs überhaupt zou moeten drukken. Heeft 10 wedstrijden voor Toulouse gespeeld en bij Barça niets; niet eens in het 2e. Valt ook verder verdomd weinig over te vinden, behalve dat hij in twee jaar negen potjes in Toulouse 2 heeft gespeeld, Barça hem voor 1 mio heeft overgenomen in januari en hij twee vriendschappelijke interlands gespeeld heeft in Frankrijk O20. Nou, dat vult het gat van de Ligt wel...
0 0
Joseph
Ajax moet helemaal geen toestemming geven om te praten, deze fase van het seizoen is veel te belangrijk om het toe te staan dat spelers met andere clubs bezig zijn terwijl ze een contract hebben bij Ajax. Erg onprofessioneel en respectloos richting Ajax ook van de Ligt.

Seizoen duurt tot half mei, er is daarna meer dan genoeg tijd om te praten!
1 0
Boer Gijs
Seizoen duurt tot 1 juni
0 0
Joseph
Als we na 12 mei nog een wedstrijden spelen dit seizoen, mag hij praten met wie hij wilt.
1 0
Libero
Haha, hopelijk, ja.
1 0
Bocarra
Teleurstellend. De Ligt heeft geen respect voor Ajax en zijn supporters. De belangrijkste wedstrijd van het seizoen zit er aan te komen en hij zit met een transfer in zijn hoofd.
4 -8
Rentokill
Je leest niet.
1 0
Web
Ik vind wel dat jij heel ver gaat.
Waarom heeft hij geen respect voor de supporters en Ajax, sterker nog, ik weet zeker dat hij dat wel heeft

Heel Europa wil De Ligt, de clubs staan in de rij voor hem.
Geen club wil mis grijpen.
Ik denk zelfs dat het rust geeft bij de Ligt, hij weet waar hij aan toe is, en kan al zijn energie in Ajax steken.
Ajax kan op zijn beurt weer bezig zijn met vervangers, zou hij in de zomer weg gaan, ben je te laat.
3 -2
MisterAFCA
Ik vind het ook van weinig respect getuigen. Je zit in de beslissende fase van het seizoen en dat zou ook het enige moeten zijn waar je mee bezig bent. Waarvoor zijn de tranferwindows eigenlijk nog. Tegenwoordig worden er bijna meer spelers gekocht in een lopend seizoen dan tijdens een window. Hier mag de uefa/fifa wel iets aan doen. Het is toch ongelofelijk dat er gewoon spelers aangetrokken worden buiten de windows... Ik neem dit Ajax ook enigszins kwalijk. Die geven tenslotte toestemming om te praten. Slechte zaak!
1 -1
Libero
Vind je het ook een slechte zaak dat Ajax al met mogelijke aanwinsten bezig is? Gebeurt dat niet huilt de massa weer dat het allemaal zo onprofessioneel gaat en ze veel te laat gehandeld hebben en dat ze dat bij PSV toch wel beter aanpakken.
5 0
MisterAFCA
Met aanwinsten bezig zijn is wat anders dan spelers aantrekken nozem... Dus ja, ik vind dat bij ons net zo kwalijk. Je hebt per seizoen twee transferwindows (waarvan ik die in de winter al belachelijk vind) en daar moet je het als club mee doen. Dus ook Ajax. Ik als betalend supporter wil dat de spelers met één ding bezig zijn, prijzen winnen met en voor Ajax! En dus niet met hun volgende club en het daarbij behorende hogere salaris. Jij mag wat anders vinden, prima.
1 0
Libero
Als het zo prima is dat ik een andere mening heb, waarom moet je dan beginnen met nozem?
Maar wat jij zegt is dus dat Ajax zich wat jou betreft wel mag oriënteren, maar niks meer. Dan krijg je dus dat je tijdens die transferperiodes vaak achter het net gaat vissen. Of dat je niet op tijd de selectie compleet hebt als je onverhoopt weer een voorronde moet spelen in juli.
Verder maakt het niet zo heel veel uit wat jij en ik ervan vinden; dat er buiten de transferwindows gesproken en onderhandeld wordt is gewoon een feit en zal ook echt niet veranderen.
0 0
Web
Ik ben het helemaal met je eens.
1 0
Libero
Precies. Moet je ze horen als Overmars achter het net vist wanneer hij te laat met vervanging aan de slag is gegaan.
Voorheen was het klagen dat spelers op het laatste moment werden verkocht, nu het omgekeerde. Dat het afgelopen zomer al duidelijk was dat de Ligt deze zomer zou vertrekken doet er blijkbaar ook niet toe.
1 0
Joseph
Ik geloof dat we met Frenkie gezien hebben hoeveel "rust" dat geeft.

Ajax moet sowieso vervangers halen, de Ligt heeft 2 jaar contract, dus hij moet verkocht worden.
1 -2
Siemmie
Contract verlengen is ook een optie.
0 0
RaynoFischer
Geen respect is misschien wat overdreven idd, maar zulke reacties geeft wel aan dat je ook vooral met randzaken bezig bent...
Tagliafico wordt ook gevolgd door de spaanse top en Engelse clubs, maar die laat duidelijk weten dat hij er nu niet op te zit wachten, toch een veel betere instelling..

Na de transfer van Frenkie was het ook even helemaal weg in het team
0 -2
Web
Was tegen AZ ook hoor
Dat vind ik zo makkelijk
0 0
Libero
Lag dat aan de transfer van Frenkie of heeft de winterstop het collectief uit de flow gehaald? Ik neig toch meer naar het laatste.
3 0
3*stars*3
Zou mooi zijn als deze jongens gewoon zeggen dat ze niet bezighouden mettransfers en media niet geeft wat ze zoeken.
Laat ze maar gaan zuigen bij Bergwijn en Lozano, die in belangstelling staan van de buitenlandse clubs...

Groot fan van deze jongen maar nog 19 en is al 3e keer dat hij het heel lastig heeft tegen Duitsland en de bewegelijke aanvallers.
Zulke types gaat hij bijna elk weekend tegenkomen, in sterke competities.
Ook niet handig met oog op het EK want als hij in het buitenland moet banken...
2 0
iammike
Focus je maar lekker op Ajax - PSV deze week.
0 0
Lagasj
Niemand schijnt iets geleerd te hebben van de de Jong transfer en de onrust die dat veroorzaakte.
Ezels !
3 -3
RusselWestbrook
Haha en wat stel jij voor dan? Hoe voorkom je dit?
1 -3
Restored
...wachten tot de zomer?? Zo'n transfer midden in het seizoen is sowieso competitievervalsing, wat als we Barcelona hadden geloot? Hoe kun je zeker zijn dat Frenkie dan alles geeft?
2 -3
Web
Dat werkt toch niet, maakt toch ook niets uit?
Hij geeft juist wel alles tegen Barcelona, wil zich laten zien
Ajax moet ook anticiperen op zijn vertrek
4 0
goajaxgo
Veel te vroeg!!!
2 0
Aspers73
Volgende week? Dan spelen we tegen PSV en Juve etc. Doe dat lekker aan het eind van het seizoen.
9 -1
Joodhannus73
Waarom nu? Kan je niet twee maanden wachten? Gewoon als het seizoens afgelopen? Waarom geeft Ajax hier toestemming voor? Dit zaait alleen maar onrust. Gaat iedereen, inclusie mijzelf, het weer hebben over de transfersom. Die ongetwijfeld veel te laag ligt. Barca stuurt Ajax met een kluitje in het riet. We krijgen direct de B en C garnituur van hen. Had het dubbele gevraagd en daar zelf drie toppers van gescout. Heb je meer aan. Ga uit van eigen kracht. En als je echt een topclub wilt zijn, dan doe je er alles aan om ze te behouden. Dat “alles eraan doen” lees ik niet terug in de verhalen. Wij gunnen iedereen alles maar. Gun jezelf nu eens de beste spelers! Gun jezelf dat je weer een topclub wilt zijn en géén opleidingsclub. Het middel is helaas het doel geworden. Dat moet weer worden omgedraaid!
7 0
goajaxgo
Zo helemaal eens! Natuurlijk is het moeilijk opboksen tegen de Barca's, PSG's en City's van deze wereld maar waarom probeert Ajax niet zélf die richting op te gaan? Gewoon, door er langzaam naar toe te werken. En om te beginnen iets te doen aan het klimaat dat nu heerst van ''ze zijn toch niet te houden' en ''we zijn maar een opleidingsclub''. Ik word zo ziek van die Handelshuis Ajax BV-mentaliteit!
5 -1
Web
Dat is altijd al zo, en zal ook altijd zo blijven.
1 -1
goajaxgo
Tegenwoordig echt wel een beetje anders dan bijv de jaren '80. Toen ging het veel meer om de club Ajax. Nu zijn we een bedrijf geworden.
1 -1
Adamoost
Hehe zijn een NV he, maar helemaal mee eens
1 0
Boer Gijs
Helemaal mee eens. Iets met een uil, maar die tijd van Barca B en C spelers krijgen is verleden tijd. Nu is het tijd om met daden te laten zien dat je echt Europees wilt aanhaken, ipv tieners te verkopen voor zachte prijsjes
0 0
Murtagh
Lekker blijven
1 0
masterrr
Barca-delegatie komt op bezoek, maar waarom moet De Ligt dit zo nodig zeggen?
Richt je lekker op Ajax
3 0
vincent_DV
Mocht het werkelijk gebeuren dat er 5 belangrijke spelers weg gaan bij Ajax, wat zouden jullie dan als Ajax zijnde doen qua inkomende transfers? Ik ga even uit van De ligt, de Jong, Ziyech, Onana en Tagliafico/Neres

Als ik Ajax was zou ik, al klinkt dat misschien heel raar, 10 nieuwe spelers erbij halen en dit gelijk gebruiken om even door te selecteren. Voor deze 5 spelers ga je misschien niet dezelfde kwaliteit terughalen maar je kan natuurlijk wel je selectie in de breedte aan meer kwaliteit helpen. Als Ajax voor deze 5(Ik hou het laag aan): De Ligt(70), De Jong(75), Ziyech(25), Onana(25), Tagliafico/Neres(20/45), Dit is bij elkaar 215 miljoen euro. Daarbij komt ook nog dat Ajax zelf natuurlijk jaarlijks ook een bepaald budget heeft voor aankopen. Dan zou ik als ik Ajax was een keeper, rechtsback, 2 centrale verdedigers, linksback, voor elke positie op het middenveld 1, een soort Ziyech die zowel aan de buitenkanten als in de as kan spelen, en een echte buitenspeler. En eigenlijk misschien nog een spits. En dan wil ik helemaal niet zeggen dat al die spelers direct in de basis moeten, veel geld moeten kosten, maar als je een mengeling maakt tussen grote aankopen en grote talenten is dat meer dan prima. Ik zie komend seizoen namelijk niemand van Jong Ajax doorstromen naar het niveau van Ajax, dat betekent dus dat je moet investeren in mijn ogen. Ajax zou ook helemaal niet bang moeten zijn om de grens van 100 miljoen over te gaan in mijn ogen. Met het succes in de CL is dit namelijk DE kans om door te pakken en echt proberen aan te haken bij de Europese subtop en met het naderende vertrek van veel spelers lijkt mij flink investeren echt noodzakelijk. En investeren is niet eens altijd nodig denk ik. Ik zie behoorlijk wat spelers die transfervrij zijn waar Ajax in ieder geval een poging bij zou kunnen doen, bijvoorbeeld Ander Herrera, Andreas Pereira, Darmian(allemaal Man u), Kompany(misschien wil die wel dichter bij huis voetballen), Eggestein(Groot talent van Werder), Filipe Luis, Fabra van Boc Juniors. Ik zeg niet dat al die spelers het zullen doen maar ik denk dat je bij sowieso een paar van die spelers echt Wel een kans maakt.

Ik ben benieuwd naar jullie mening.
3 0
Lazell
100% eens. Wij moeten een mix hebben met een stuk of 5-6 spelers die een constant niveau kunnen halen (Tadic, Blind, Nico, etc.), aangevuld met 's werelds allergrootste talenten die ons kapitaal en levensader vertegenwoordigen.

Liefst volgens visie van Cruijff: per positie 2 spelers voor de basis, de speler die erna komt uit Jong Ajax en de 4e uit de A1. Bij die 10 spelers horen dan ook jonge, talentvolle spelers voor positie 2 en 3 die binnen 1, 2, 3 jaar door kunnen stromen naar positie 1. Zo jammer dat we in de jeugd zo veel spelers hebben moeten inleveren die nu op die plekken zouden moeten staan.
0 0
Web
10 nieuwe spelers er bij halen
Nu is er al onrust als Neres en Donny eens niet spelen
Ajax heeft met Tadic en Blind heel goed routine binnengehaald, maar deze spelers hadden wat met Nederland
Het zal heel moeilijk worden om spelers van dat nivaue enthousiast te krijgen voor de Nederlandse competitie.
1 0
vincent_DV
Het verschil met nu is natuurlijk wel dat als deze 5 spelers weggaan er nog nauwelijks spelers zijn die recht van spreken hebben. Magallan heeft nog niets laten zien dus kan moeilijk gaan zeuren, Labyad hetzelfde verhaal, Schuurs idem dito, in de jeugd zitten ook geen spelers die er dicht tegen aan zitten. Dus als je die 5 spelers vervangt voor 5 directe versterkingen en 5 talentvolle spelers heb je een bredere selectie terwijl het niet voor meer onrust zorgt denk ik. Bij een grote club heb je nou eenmaal te maken met veel concurrentie en dat moet Ajax zeker niet uit de weg gaan vind ik.
0 0
Sterspeler
Als je het hebt over door selecteren zou ik Labyad als eerste eruit gooien met Kristensen
0 0
Web
Magallan heeft nog niets laten zien en mag niet zeuren?
Heeft deze speler als een kans gehad dan?
Hij kan zo maar eens verassen.
Schuurs maakt steeds betere indruk.
Natuurlijk moeten er versterkingen gehaald worden.
10 spelers vind ik te veel
1 0
vincent_DV
Ik zeg niet dat hij al een kans heeft gehad en natuurlijk kan hij zijn kans nog pakken. Ik bedoel alleen te zeggen dat hij eigenlijk niet zoals Neres of van de beek kan gaan zeuren omdat hij nog geen krediet kan verwachten en niet op zijn prestaties kan wijzen. Dat is wat ik bedoel. Het lijkt mij wenselijk als topclub om gewoon 4 goede centrale verdedigers te hebben en als de ligt gaat heb je er maar 2, Magallan meegerekend. We hebben uit bij PSV al gezien dat we er nu al te weinig hadden.
0 0
RaynoFischer
Valt me vies tegen van hem dit....
Je hebt de komende weken wel iets belangrijkers te doen dan bezig zijn met een transfer, neem is een voorbeeld aan een Nico

Als hij de komende weken al ergens tekend zou ik zijn aanvoerdersband maar alvast afnemen, in de belangrijkste periode van het seizoen lekker bezig zijn met een transfer...
1 -3
Jaridebeste
Dat is wel de meest geweldige timing. In de week voor de allesbeslissende wedstrijd tegen PSV. Ik ben een groot fan van De Ligt maar hiermee vertel je het verhaal van Ajax dit seizoen wel in een notendop. Transfers en je dus in de kijker spelen in de CL zijn vele malen belangrijker dan de club, het team en daarmee prijzen pakken en kampioen worden. Erg teleurstellend.
6 0
Boer Gijs
Jongen wedstrijd tegen Psv is voor spek en bonen. Al win je 10-0 als de Lucky boeren daarna elke potje winnen/cadeau krijgen zijn zij kampioen. Tot grote frustratie van mij.
0 -4
tonny
daarom worden we ook geen kampioen omdat ze niet met de club bezig zijn maar met hun transfer
schandelijk gedrag van die makelaars en de voetballers die dik betaald worden maar geen respect hebben voor de club en supporters
3 0
Juichtoon
Geen respect zou ik niet zeggen maar de timing is in de week van Ajax PSV onvoorstelbaar slecht.
1 0
Babayaka
Als hij verstandig is gaat ie nergens heen nog, Blijft hij nog 2 jaar 60 wedstrijden per jaar in Ajax 1 voetballen, Geeft toch best vaak niet thuis nog, was afgelopen weekend ook niet best, zag er zowel bij de 1ste als 3de goal niet goed uit.
Hij heeft toch nog een contract of wat ? Wat valt er dan te bespreken eigenlijk ?
4 0
AFC Ajax
Marc zal em wel verkopen, wat eigenlijk uberhaupt niet zou moeten gebeuren dit jaar, maar als ie nu een bod accepteert heeft marc dus geen vertrouwen op een goede afloop tegen juve.. we gaan juve gewoon oprollen en dan gaat die prijs nog wat omhoog.
1 0
Stibba020
Je moet je lekker focussen op Ajax - PSV, maar dat is zeker niet belangrijk..
2 -1
davidsglory
Hier snap ik dus niks van. Kan dat niet na het seizoen? Zorgt allleen maar voor onrust.
7 0
Ajacied33
Vind ik dus ook. Leidt alleen maar af, kan Frenkie over meepraten
1 0
Jarl1989
Ajax wilt ook weten waar ze aan toe zijn, dan kunnen ze alvast voorbereiden inplaats van alleen de paar weken van de transferwindow. Toch wel zo lekker toch?
1 -3
Sterspeler
Je weet als Ajax zijnde dat ie hoe dan ook gaat vertrekken. An al trek je wel de portemonnee en blijft ie. Dan zet je komend seizoen Blind op t middenveld.
0 0
migilo
Euh.... heeft ie niet wat belangrijkers om mee bezig te zijn komende week?
8 0
Klasseman
Maak je geen zorgen die wedstrijd winnen we echt makkelijk
0 -3
Ajacied33
Het blijft een kut ploeg om tegen te voetballen he. We zijn vele malen beter, dat sowieso. Ze spelen dramatisch, maar tegen ons kunnen ze zich weer enorm opladen en lekker op de counter. Man, je moest eens weten hoelang ik al smacht naar 31 maart.....Slachten die hap!
1 0
Labrador
Echt he?
0 0
Ruff Rhythim
Daarom dus volgende week...?
0 -2
Stibba020
Hij zei dit gister dus hij bedoelde deze week.
2 0
Ruff Rhythim
Oh...nouja...gaan doet ie toch wel...
Ga me daar verder niet druk over maken, kan daar toch niks aan veranderen...
0 0
Holleeder87
Ik kan hem wel even helpen:"hoi Marc, ik wil perse kampioen worden met Ajax. Is het niet dit jaar dan blijf ik nog een jaar! Doei."
8 0