Huntelaar: 'Ajax wil dat ik op lange termijn blijf'

BartVeenstra, 23-03-2019 om 09:00, 22880 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Klaas-Jan Huntelaar blijft na zijn spelerscarrière mogelijk langer actief bij Ajax. De Amsterdamse club heeft hem onlangs bij de contractonderhandelingen een aanbieding gedaan om ook op langere termijn actief te blijven voor Ajax. Huntelaar is vereerd, maar focust zich voor nu op het voetbal.

'Marc (Overmars, red.) en Edwin (Van der Sar, red.) willen dat ik op de lange termijn iets in de club ga doen', zegt Huntelaar in een interview met Ajax.nl. 'Spitsen trainen bijvoorbeeld, ik noem maar wat. Ik heb gezegd dat ik me eerst wil focussen op het voetbal, maar het is mooi dat ze het me hebben aangeboden. Natuurlijk denk je er weleens over na, maar de focust ligt nu nog te veel op het voetbal. Als je er te veel over nadenkt, is dat hetzelfde als je na een goede wedstrijd gaat genieten. Dan gaat het verkeerd.'

Huntelaar heeft nog altijd heel veel plezier in het voetbal en ook bij Ajax is men erg tevreden over de rol die de spits fungeert in Amsterdam. 'Ik ben zelf ook tevreden. We hebben een heel leuk team, presteren goed en dat willen we omzetten in prijzen. Ik heb ook met de trainer gezeten, hij was ook positief. Dus daarom was het makkelijk om een keuze te maken.'

'Ze vinden het leuk dat ik nog een jaartje van huis ben'

De spits bekijkt per jaar of hij nog langer door wil. 'Ik wil er niet te lang aan vast zitten voordat ik denk dat ik het straks ineens niet meer zie zitten', zegt Huntelaar, die ook thuis sprak over zijn voetbaltoekomst. 'Iedereen was er wel duidelijk in. Ze vinden het leuk dat ik nog een jaartje van huis ben. Dus wat dat betreft is dat misschien wel slecht nieuws, haha!'

Bij Ajax is Huntelaar niet langer verzekerd van een basisplaats, maar toch haalt hij nog altijd veel voldoening uit het voetballen. 'Als je met elkaar als groep iets moois neerzet en ik die jongens - vooral de aanvallers - daarbij kan helpen, haal ik daar voldoening uit. In mijn hoofd ben ik niet met een afscheid bezig. Ik probeer er nog altijd het maximale uit te halen, maar je weet wel dat het dichterbij komt.

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax4lifebaby
Mag van mij direct Heitinga de meest oninsperende trainer ooit vervangen
0 0
AjaciedNB
Gun hem ook wel het kampioenschap, zelfs het jaar dat hij geloof ik 33 goals maakte voor Ajax, werden we nog geen kampioen
1 0
WantAmsterdam
Eindbaas natuurlijk, maar hoop niet dat hij gelijk zoveel verantwoording krijgt als Heitinga, maar als spitsentrainer zeker goed om erbij te hebben.
1 0
Ozymandias
Het lijkt me prachtig als Huntelaar vanaf medio 2020 aan de slag gaat als de spitsentrainer van talenten als Traoré, Brobbey, Hansen en Hoogewerf. Huntelaar was ooit een wereldtopper doordat hij zich perfect positioneerde in en rondom de zestien en daardoor enorm vaak in scoringspositie kwam (en dat koppelde aan een enorme koelbloedigheid). Ik weet zeker dat Huntelaar talentvolle spitsen kan leren hoe ze zich in en rondom de zestien moeten positioneren. Daarbij kan hij ze vast ook helpen met de ontwikkeling van hun trap- en koptechniek. Ik hoop enorm dat Ajax door blijft gaan met het aantrekken van (oud-)Ajacieden voor de jeugdopleiding. Dat was een belangrijk punt in het originele 'Plan Cruijff' wat door Jonk eigenlijk helemaal was losgelaten.

Behalve Huntelaar hoop ik ook dat Schöne over een paar jaar een rol krijgt in de jeugdopleiding. Dat soort mannen moet Ajax voor eeuwig aan de club proberen te binden. Niet iedereen hoeft zich te ontwikkelen tot een potentiele hoofdtrainer maar als individuele trainers en later misschien een rol als elftaltrainer of assistent trainer bij het eerste zullen ze zeker hun waarde hebben. Voor een jeugdspeler van Ajax moet het geweldig zijn als ze zijn omringd door oud-Ajacieden waar ze van kunnen leren. Dat was ook een van de gedachtes achter het orgininele 'Plan Cruijff' maar stuk voor stuk verdwenen de oud-Ajacieden uit de jeugdopleiding. Jonk deed HEEL VEEL GOED maar dat is iets wat ik enorm jammer vond.
8 -1
mvdk
Ik ben van mening dat Dolberg even naar de bank moet en Huntelaar zijn plaats in moeten nemen. Als Dolberg scoort zijn het vaak mooie goals, maar de laatste tijd is hij onzichtbaar. Huntelaar is veel meer aanwezig en agressiever.
14 -1
Redrum
Ik had heel even de hoop dat Dolberg weer terug aan het komen was na zijn prachtige goals tegen VVV en Nac, maar inmiddels is meneer weer ver weg gezakt. Huntelaar is voor mij nu ook de eerste keus in de spits.
1 -1
ArthurG
Zou mooi zijn, een echte ajacied. Maar ik hoop toch vooral dat ie eerst een kampioenschap kan meepikken, dat verdient ie toch.
7 0
Liam
Ik gun hem zo die schaal.
18 0
Redrum
Ik gun het Huntelaar. Ik gun het Ajax. Ik gun het mijn medesupporters en ik gun het bovendien mezelf ook wel heel erg. Die titel hebben we wat mij betreft niet nodig om te bewijzen dat we de beste zijn, want iedereen met ook maar een greintje verstand weet dat wij de best voetballende club zijn. Helaas gaat de titel al jaren niet meer naar de club die het beste voetbal op de mat legt. Tijd dat hier verandering in komt.
8 0
Bobbaasje
Kan The Hunter niet Suárez over halen om hem te vragen om naar Ajax terug te komen?
3 0
ajax4perez
Suarez
Vertonghen
Kluivert
Propper
Babel(?)

mooi lijstje om terug te halen (komend jaar of dat jaar er na).

OFF TOPIC: ajax is dus bijna rond met Marin maar wat is er gebeurd met die middenvelder uit de jeugd van Bayern Munchen? Heb daar sinds de winterstop niets meer over vernomen.
0 0
Redrum
Luis komt volgend seizoen terug denk ik.
2 0
Sterspeler
Ik zie Vertonghen eerder komen en daar is van aangegeven dat die het nu nog niet ziet zitten.
0 0
Redrum
Vertonghen wil nog een jaartje Premier League spelen ja. Luis krijgt niet echt meer de waardering bij Barca en ik denk dat hij dat wel nodig heeft. Volgens mij staat hij te popelen om met Ajax kampioen te worden.
0 0
Michels
Suárez heeft dit seizoen tot nu toe 38 wedstrijden voor Barça gespeeld en maakte daarin 21 goals en 9 assists. Die gaan ze daar echt niet zonder slag of stoot lasten vertrekken... Kan wellicht betrokken worden in een deal met de Ligt, maar dan gaat er zeker 20M van de prijs af...
1 0
Sterspeler
Ik denk wel meer. Louis kan bij elke topclub basis staan op City en Paris na.
0 0
oudzuid2
die kerel heeft n groot Ajax hart
7 0
Amsteraaij
zo'n goeie gozer dit. wat een heerlijke interviews altijd.
10 0
ajaxinhartennie
baas
8 0
Vierendertigste
Eens Ajacied, altijd Ajacied.
9 0