De Jong fit: 'Word er alleen maar sterker van'

BVeenstra, 20-03-2019 om 13:40, 5460 views, AS |

Het Ajax Jaarboek 2018/2019 is uit! Bestel hem nu!

Frenkie de Jong ondervindt geen last meer van fysieke problemen. De Ajax-middenvelder had vorige week nog last van zijn lies, maar tijdens de persconferentie van woensdagmiddag bij het Nederlands elftal liet hij weten fit te zijn.

'Hoe het met de fitheid zit? Dat zit goed', zegt De Jong, die de vraag krijgt of hij twee keer in actie kan komen namens Oranje. 'Dat is wel te hopen, anders moet ik harder trainen. Dit seizoen is het vaker voorgekomen dat we meerdere keren per week voetbalden, ik ben gewoon fit. Als de trainer het wil, zou het kunnen', aldus De Jong, die aangeeft dat het inschatten van hoe zwaar een voetballer belast kan worden moeilijk is. 'Je moet wel blijven trainen, oefeningen doen, anders wordt het alleen maar minder en minder. We hebben genoeg specialisten rondlopen die het beter weten dan ik.'

Voor De Jong is het het eerste jaar in zijn carrière dat hij zoveel wedstrijden in actie komt. 'Over het algemeen voel ik mij goed en word ik er alleen maar sterker van. Ik hoop dat dit nog lang blijft gaan zo in mijn carrière', aldus De Jong, die in de voorbereiding op dit seizoen trainde met oud-atleet Gregory Sedoc. 'Die trainingen hebben me zeker geholpen. Ik voel me daar nog steeds goed bij, maar of het zich nu nog uitbetaalt, weet ik niet.'

Na dit seizoen vertrekt De Jong naar FC Barcelona en bij de Spaanse club zijn ze gewend veel wedstrijden in een seizoen te spelen. Met bondscoach Ronald Koeman, die in het verleden succesvol speelde bij Barça, sprak de middenvelder dan ook over de Catalaanse topclub. 'We hebben het er regelmatig over gehad, ook toen ik bij Oranje was al. Toen was er al sprake van geruchten en interesse. Zijn belangrijkste advies was dat ik veel moet spelen. De trainer vindt het belangrijk om veel minuten te maken op een goed niveau.'

Koeman lovend over De Jong

Nadat De Jong de persconferentie verlaat, is het woord aan de bondscoach. Koeman is erg te spreken over De Jong. 'Ik geloof niet dat toen ik 21 was ik zo verstandig sprak, dat heb ik wat later moeten leren', grapt Koeman. 'Hij is onbevangen en alles wat hij doet, doet hij met een glimlach op zijn gezicht. Dat is mooi, zo zou je iedereen willen zien, maar niet iedereen is hetzelfde.'

Het Nederlands elftal speelt donderdag tegen Wit-Rusland en zondag tegen Duitsland in het kader van de EK-kwalificatie. 'Je wilt goed beginnen. Wij en Duitsland zijn favoriet om verder te gaan en thuiswedstrijden moet je sowieso winnen. De eerste wedstrijd die je speelt is de belangrijkste en de focus moet dan ook op morgen zijn.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lagasj
Hoe zit het eigenlijk met die Barca deal?
Moet Barca de volle transfersom betalen ook als De Jong dit seizoen zwaar geblesseerd raakt.
God verhoedde zo'n verschrikkelijk scenario.
Maar lijkt me voor die jongen wel belangrijk en voor ons om te weten.
Je moet er niet aan denken, maar er lopen genoeg gefrustreerde idioten rond die lak aan de gezondheid van de tegenstander hebben.
Of erger.
0 0
NoPants
Die deal is rond. Maakt niet uit of frenkie straks in zn eentje achtereenvolgens het middenveld van juve, city, en barca kapot speelt. Of dat hij in de volgende wedstrijd een blessure oploopt. Die 75 miljoen is binnen.
0 0
Sterspeler
Off: mogelijk opvolger Frenkie de Jong is niet gelukkig in Beieren: gelijk die Renato Sanches halen!
1 0
JanTa
Soms moet je jonge spelers tegen zichzelf beschermen. Ik vind dat er nu roofbouw gepleegd word op de spelers. Koeman kan makkelijk praten die heeft alleen zijn eigen belangen maar Ajax is nog steeds de brood heer van de Ligt en de Jong.
0 0
Ajax_026
Dat korte draaien en overstapjes op de manier waarop De Jong dat doet is ook zwaar belastend voor je lies. Heb vroeger teamgenoot gehad die het vergelijkbare deed maar die heeft echt jaren gesukkeld met zijn lies. Hoop echt dat ie 100% fit is.
0 -4
Koningtoto
Mijn collega eet een heel bruin brood en drie borden warm eten op een dag. Ik eet 4 boterhammen en 1,5 bord warm eten op een dag. Hij komt niet aan, maar zodra ik 1 pinda eet, zit er een kilo aan. Je kunt het lichaam van een mens niet vergelijken.
1 0
Sterspeler
Iets met pinda's en noten. Appels en peren. ;)
0 0
Bocarra
Deze speler heeft geen respect voor Ajax en zijn supporters door steeds maar weer in de publiciteit te komen met verhalen over zijn nieuwe club Barcelona. Je denkt toch niet dat het bij Barcelona wordt gepruimd als hij iets vergelijkbaars bij hun zou flikken. Ook Koeman schijnt een destructieve rol te spelen op de achtergrond. Hij werkt Ajax alleen maar tegen. De wordt op dit moment door Ajax betaald. Niet door Koeman of Barcelona.
0 -9
Nicknaam
Haha, daar is 'ie weer..
0 0
Libero
De VrijMiBo schijnt steeds vroeger te beginnen.
3 0
PetervanAmsterdam
@Bocarra:

Zo vroeg op de middag al zo'n kinderlijke reactie. Pfff...

Iedereen die de persconferentie zojuist rechtstreeks heeft gezien op FOX Sports kan bevestigen dat Frenkie de Jong, heerlijk onbevangen als altijd, alleen maar beleefd een logische vraag van een journalist over Barcelona en Koeman ("heb je er vooraf met de bondscoach over gesproken?") heeft beantwoord. Dat heeft werkelijk he-le-maal niets met een gebrek aan respect voor Ajax en zijn supporters te maken.

Hoe komt iemand op zo'n gedachte...? Wat een aanstellerij!
6 0