Ten Hag: 'Het variabele spel valt in duigen'

JesseTH, 17-03-2019 om 17:45, 13835 views, NOS |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Erik ten Hag baalt ervan dat Ajax van haar plan moest afwijken bij het uitvallen van Hakim Ziyech. De oefenmeester achtte het nodig om Dusan Tadic uit de spits te halen, waarna invaller Kasper Dolberg in de punt kwam te staan. Het spelplan van de Amsterdammers kwam daardoor te vervallen.

'Dolberg is een meer dan uitstekende speler en basisspeler', begint de trainer over de spits in gesprek met de NOS. 'Hij kan het ook invullen, maar het speelplan is toch iets anders met een uit de spits spelende spits als Tadic. Het variabele spel, waar we deze wedstrijd aan hadden opgehangen, valt in duigen. Het breekt enigszins het ritme.'

Desondanks is Ten Hag voor de volle honderd procent van mening dat Ajax de nederlaag aan zichzelf te danken heeft, niet aan het drukke programma of de wind. 'Je hebt te dealen met alle andere facetten. Dat is iedere week zo en onder zulke omstandigheden moet je maar zien dat je een weg vindt om te winnen.'

Na de achterstand besloot Ten Hag Ajax vol in de aanval te sturen, maar het mocht niet maar baten. 'We hebben strijd geleverd, de rug gerecht en zijn op zoek gegaan naar de gelijkmaker. We hebben kansen afgedwongen, maar er ook veel tegen gekregen. Er vallen heel veel ruimtes en dan weet je dat je kansen tegen krijgt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WimAnderiesen
In 1995 op de bank: Pa Kluivert, Kanu, Bogarde, Dean Gorre, Scholten, van den Brom...
Nu op de bank: 100 miljoen. En KJH.

Verder niets. Wöber weg. Geen ijzervreter op het middenveld (Ayoub? Onze vriend die nu bij de Graafschap erin kleunt?). Geen rechtsback (Tete). Guus Til, Michel Vlap...
Je moet een reservebank wel opbouwen, maar Overmars houdt zijn hand op de knip. Plan B is, behalve een tactisch plan B, ook een plan Bank. Maar bank betekent bij Ajax iets met euro's.
0 0
Sterspeler
ik snap niet dat Huntelaar niet vaker de kans krijgt in dit soort wedstrijden. Doe heeft slimmigheden waar niemand bij AZ mee kan omgaan en alleen Vlaar komt in de buurt van zijn fysiek.
0 0
Ar
Je mag toch wel kritisch zijn in deze op Ten Hag. Vrijdag nog waren Frenkie, Ziyech vraagtekens en tevens Mazraoui en Tadic. En dan begin je met alle vier. Dan neem je dus een groot risico. Verstandiger was geweest er één of twee oo de bank te laten beginnen.
Dan de tactiek. AZ was er op ingespeeld en i.t.t. het centrum van Real Madrid heeft het centrum van AZ geen problemen met doordekken. Beginnen met Dolberg of Huntelaar was logischer geweest.
Daarnaast viel me wederom op, zoals ook tegen Geyenoord, Heereveen en Heracles, dat als De Jong minder in zijn discipline speelt (lees ver voor de verdediging) dat Ajax dan ontzettend kwetsbaar is.
Frenkie schijnt te denken dat hij voorin het verschil moet maken, met beslissende passes, assists, of een schot op goal die hij niet heeft (gisteren was er weer een schotrijk moment voor Frenkie en dan haalt ie niet uit), terwijl zijn kracht en toegevoegde waarde ligt vanuit de achterste linie. Gisteren heb ik Frenkie maar een enkel moment vanuit die achterste lijn gezien. Hierdoor kwam Schöne te vaak in die lijn en die is daar veel kwetsbaarder. Frenkie moet gewoon beseffen dat hij na De Ligt misschien wel de beste mandekker van Ajax is en verdedigend sterker is dan Nous en Nico.
Verder complimenten aan AZ. Dat speelde goed en het zette een aantal keer met drie man druk op Nous, die toch al fysiek loopt aan te klampen. Hierdoor liep de hele rechterkant niet en het duurde tot de tweede helft voordat Neres naar rechts ging. Die had meteen na het uitvallen van Ziyech, en gezien de druk op Nous, naar rechts gemoeten met de opdracht het veld breed te houden.
1 -2
Mario65
Nog een reden waarom een variabel spel in duigen valt;
Neres moet er af en Dolberg naar de vleugel en dat ging nergens over.
Dolberg was een figurant en kwam er geen gevaar meer uit die hoek.
Wie is daarvoor verantwoordelijk?
Juist..... de geniale coach
1 -1
Ajax27
Neres krampachtig op linksbuiten... zet 'm gewoon op rechts als Ziyech uitvalt.
Dan had ie (of het nou een verbetering is of niet) Labyad of zelfs Cerny linksbuiten kunnen spelen. Het hele ding was Tadic in de punt al was dat de eerste 20 minuten ook niet echt indrukwekkend.

Maar goed, we kunnen zeuren wat we willen... AZ speelt een topwedstrijd waarin iedereen boven zichzelf uitstijgt. Hopelijk hebben ze hun beste wedstrijd van het seizoen nog niet gespeeld en komt die op de laatste speeldag, thuis tegen PSV.
4 -2
Rujar
Dolberg had prima op links kunnen spelen. Daar heeft hij in het verleden altijd gespeeld.
0 0
Sterspeler
Labyad? Rather not. Lang was beter geweest.
0 -1
Mario65
Euh.... Labyad?
Die heeft niks bij Ajax te zoeken
Die heeft totaal het niveau niet.
Cerny was zeker een optie geweest.
1 -1
Mario65
Ten Hag blijft maar hangen aan de niks presterende Dolberg en dat gaat verder dan eigenwijs... het is achterlijk!!!!
Ziyech valt uit, dat kan helaas gebeuren, maar om later twee creatieve mannen als Neres en Schöne eruit te halen is ook bij het belachelijke.
Schöne kan met 1 vrije trap de wedstrijd doen kantelen.
En dan moet KJH het in de laatste 12 à 13 minuten oplossen?
Nee Ten Hag had geen plan B... Hij was niet bij machte om iets nuttigs te bedenken.
En ik begon de laatste tijd toch steeds beter over Ten Hag te denken, maar dat verziekt hij dan weer zelf met de domme keuzes.
1 -1
nicholas87
Hij doet werkelijk maar wat, voor de wedstrijd quasi interessant doen dat je Tadic als spits wil gebruiken, maar Ziyech valt geblesseerd uit en het hele elftal gaat op de schop. Maar hij heeft Real Madrid uitgeschakeld, dus is het een goede trainer. Lachwekkend.

Als je met deze selectie GEEN kampioen weet te worden heb je een absolute WANPRESTATIE geleverd, hoe ver je ook in Europa komt
2 -1
Godenzoon88
Kritiek is van alle tijd. Zeg maar welke coach alle wedstrijden wint... Soms heb je gewoon een offday net zoals de meeste die elke dag aant werk zijn.

Ik baal focking hard, maar het is een utopie om te denken dat we elke tegenstander met 5 0 van de mat spelen.
0 -1
b.hulshof
Het liep voor de wissel van Ziyech al niet en dan moet je zeker geen Dolberg inbrengen.
0 -1
robert66
je valt ook door de mand trainer, met je (geen) excuus dat Ziyech wel viel waardoor we de tadic variant niet meer konden spelen. Die variant had gisteren überhaupt weinig zin.
0 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
gisteren riep ik in de 30e minuut al dat het niet goed ging komen vandaag. je ziet het gewoon af aan het spel op een of andere manier.
als bij ajax na 30 minuten nog steeds die bal breed gaat achterin dan weet je hoe laat het is.

alles heeft te maken met de manier hoe ajax een wedatrijd ingaat vooral vanuit de verdediging.
0 0
HilversumNoord
Strijd? Dolberg basis? Het breekt het ritma? Waar was je plan? Waar was je coaching? Lul niet Ten Hag. Je krijgt ze niet gemotiveerd als het moet. Gisteren moest het. En je MOET gewoon elke wedstrijd winnen...
1 0
noahdepoah
Ten Hag heeft gewoon de groep niet voor zich weten te winnen. En verder kent Ten Hag geen verrassingen in huis op tactisch gebied.
4 -2
ETM
Slap om het op te hangen aan uitval Ziyech. Je hebt daarna nog 70min. Ook zie ik niet hoezeer Ajax met Ziyech wel controle had. Met Ziyech zag je in het begin wel een paar keer een goed tempo in de combinaties, maar Ajax oogde verdedigend al verre van stabiel. Het ging gewoon zoals tegen PEC (2de helft). Tegenstander zet veel en goed druk, en Ajax komt totaal niet in haar spel. En dit komt vooral omdat te veel spelers geen gewenst niveau halen.
Ook zonder Ziyech moet Ajax doormiddel goed positiespel kunnen domineren. Tegen PEC meende velen dat het ontbreken van Frenkie cruciaal was. Welnu Frenkie was 1 van de minste gisteren...
En als het al zo is dat Ten Hag perse de Ziyech rol nodig had dan geeft dit aan dat er dus niemand is die dit ook maar enigzins kan invullen. Meteen Tadic uit de spits halen geeft aan hoe weinig vertrouwen Ten Hag dan in andere middenvelders heeft.
Dolberg brengen ipv Huntelaar lijkt me overigens ook gewoon een fout. Niet voor het eerst komt al het echte gevaar van iedereen behalve Dolberg. Dat kun je niet meer op aanvoer verhalen. Vd Beek en Tagliafico krijgen kansen door dat ze erin stormen. Tadic schiet meteen van rand 16. En als Huntelaar een keer kopt is er een supersave nodig. Ik ben het eens dat er voorbije weken glimpen waren van de kwaliteit van Dolberg, maar t is gewoon niet genoeg. Het kost je imo punten. Huntelaar is momenteel beter en meer complementair aan het team. Maar vooral gewoon beter. Dat is zo duidelijk.

De tweede helft zet Ajax in principe eindelijk wel meer druk naar voren, maar ook neemt het veel te veel risicos. In feite is er weer geen controle. Het is paniek voetbal. Te Hag staat bekend als trainer die tactisch inspeelt op tegenstanders. Maar Ajax leek totaal niet klaar voor AZ. En als je er niet onderuit kan voetballen dan moet je het over een andere boeg gooien. Tadic had beter gewoon kunnen blijven staan, die was gewoon een aanspeelpunt in de as gebleven.

De organisatie bij Ajax was een puinhoop. Alles zeggend was de rugdekking die Tadic 2x aan Mazraoui moest geven rechts achter. Schone stond toen al in het centrum.

Problemen met instelling kun je verhalen op hoe Ajax begint, maar niet op alles. Ze hebben zeker gestreden. Eind 1ste helft kregen ze even grip. 2de helft was 1 en al knokken, maar zonder het hoofd te gebruiken. AZ is voor een groot deel nog zo gevaarlijk omdat Ajax ze dat laat zijn.
De klutsgoal is wel pech. Hoeveel kluts situaties waren er wel niet voor het doel van AZ? Maar uitgespeelde aanvallen? 0
Dan wil ik een trainer die boos is over de onmacht. En niet alles ophangt aan het uitvallen van 1 speler, waardoor de hele tactiek in duigen zou vallen. Dan heet die tactiek dus; de tactiek Ziyech.
Je pakt 70min de 2de bal niet. Komt dat door Ziyech?

Hoewel ze het allemaal willen ontkennen, vermoeidheid speelt imo absoluut wel een rol. Frenkie en Schone waren aan de bal niet goed, ook zonder dat ze onder druk stonden, dat is veelzeggend. Tadic was in de 2de helft volkomen op. Deed alles nog op strijdlust. Maar wat is nu precies de rol van Vd Beek behalve de 16 induiken? Dat is me volkomen onduidelijk. Je wordt hele fases overlopen en dat komt niet omdat Ziyech niet meespeelt.

Credits naar Ten Hag de afgelopen weken vond ik terecht, maar je kunt er niet omheen dat Ajax onder hem het inmiddels wel erg vaak af laat weten. En dat hij dus nauwelijks de grote wedstrijden wint. Eigenlijk was 1-0 zelfs nog gelukkig. Het gaat ook niet over nipt aan het kortste eind trekken, wat kan gebeuren, nee het gaat erom dat het voor geen meter loopt.
6 0
Liam
Valt mij op dat Ajax bij wind de bal niet kan rondspelen. Dan wordt het meteen ontzettend onnauwkeurig.
0 0
ETM
Wind speelde zeker ook een rol. Maar daar hadden beiden ploegen last van. Had het idee dat tegenwind het minst hinderlijk was. AZ kon de 1ste helft makkelijker elkaar toespelen en Ajax de 2de. 2de helft speelde AZ meer op de counter, dat is makkelijker wat dat betreft.
0 0
HilversumNoord
Amen. We hebben er 11...meer niet...
1 -1
michaellaudrup
Dat slappe gelul, waarom begin je niet zoals je eindigt, ballen erin pompen en de tweede bal winnen. Nee voetballend oeverloos rondbreien en de spelers de schuld geven. Nee Hag compact spelen laat ze eens van die 16 af komen en op hun helft spelen. Waarom Dolberg die moet je brengen wanneer je 2 a 3 nul voor staat die is niet in vorm, die moet eerst een krat red bull opzuipen wil hij gaan bewegen.
1 -1
Pierre Heno
het oeverloos rondbreien wordt tot kunst verheven en het vanuit de 2e lijn op de goal schieten of ballen in de 16 pompen is blijkbaar beneden de stand van Ajax. En waarom niet eens Traoré 2 op de bank? Die gozer heeft lef en wordt steeds meer tot robotspits gehersenspoeld door Reiziger in JA. Improvisatietalent en lef hebben we nodig in de spits.
3 0
Pierre Heno
Volgens mij is de trainer-coach vooral van onderscheidende betekenis om dit soort wedstrijden te kunnen binnenslepen. Tegen Real geeft iedereen de volle 100% maar blijkbaar vormt AZ uit voor de titel toch te weinig uitdaging om direct vol in de wedstrijd te zitten. Het eerste halfuur was reeds een aanwijzing hoe spelers worstelden met hun vorm. De stormachtige wind hielp ook niet bepaald mee om jezelf in de wedstrijd te spelen. Resumé: in dit soort wedstrijden verwacht ik van een coach een duidelijke sturing om de wedstrijd er alsnog uit te slepen. Die overtuiging mis ik nog steeds bij Ten Hag. Nu maar hopen dat de kuitblessure van Ziyech geen spierscheuring is geworden want dan ben je gezien voor zowel PSV als beide wedstrijden tegen Juventus. Onze bank heeft geen gelijkwaardige spelers dus je gaat er vrijwel altijd op achteruit. Tel de schorsingen daar nog bij op en je ziet het grote gemis aan bankzitters met direct inzetbare kwaliteit. Of Dolberg weer eens gaat scoren zullen we moeten afwachten. Ik zou zeker die Traoré bij het eerste gaan betrekken. Nu speelt hij bij JA en daar hebben we niks aan. JA tracht zich te handhaven als middenmoter Kunstgras Kampioen Divisie en hebben het daar zichtbaar al moeilijk genoeg mee.
2 -2
Rdk1983
Kom op zeg er is kwaliteit zat. Maar zoals ieder jaar verliezen je aan PSV de titel omdat zij altijd hakken over sloot winnen en Ajax zich niet kan opladen voor de Eredivisie. Inzet en focus moet er altijd zijn. Kan je dat niet, niet klaar voor stap hoger.

Beschamend is het.
2 -3
AgeM
En nu komt er voor de zoveelste keer pijnlijk aan het licht hoe belangrijk Hakim voor Ajax is.
Er blijft een stuurloos schip over wat niet meer kan als tegenstand geven .
Je zou van Tadic en met name de Jong verwachten dat ze dit verlies opvangen Er is een megabedrag gevangen voor de Jong . Maar men heeft nu gezien dat dit tot geen enkele verhouding staat tot zijn vertoonde spel . Hij zou er toch bovenuit moeten steken
Het is voor dit Ajax toehopen dat Ziyech weer gauw van de partij is , ook met de CL in het vooruitzicht .
Want succes Ajax komt door Ziyech ,en niemand anders , Hij speelt een cruciale rol en al vanaf Bosz maakt hij het verschil .
1 -4
HilversumNoord
Onzin. Maar je hebt geen reserve op de bank en die heeft PSV wel...
0 -1
CruyffFootball
Is dat die Ziyech die aanwezig was bij de nederlagen in Rotterdam en Almelo? En met wie het vandaag ook 25 minuten totaal niet liep?
2 -1
Gerrr
Teams van Ten Hag presteren na de winterstop bijna altijd veel slechter dan voor de winterstop.
Hij is de baas, hij is de verantwoordelijke.
Geen kampioen, wegwezen.
2 -2
altijdwelwat
Dolberg 67 minuten , 6 passes en 5 duels waarvan slechts 1 gewonnen. Dan kan je het over variabele hebben maar het begint met wedstrijd instelling enenergie leveren.En dit is helaas geen incident , dit zijn bijna normale cijfers voor deze jongen. Ik vraag mij serieus af wanneer het krediet van deze jongen op is. Helemaal klaar met deze slappe gast, voor volgend jaar maar een goede spits halen.
4 -1
Pierre Heno
We hebben Traoré 2 die we nu wekelijks bij JA lopen te verpesten ( = alle lef en spontaniteit er uit drillen). Waarom zou die niet eens op de bank bij het eerste plaats kunnen nemen? Zet die Labyad maar op de tribune, daar ergert iedereen zich toch maar rot aan.
1 -2
mario-ajax23
Ik vraag me af,wat voor trainingsvarianten doen ze daar allemaal?alleen maar conditie,positiespel en partijtje?

Want ik zie al bijna hele seizoen,laag baltempo, uit corners 0f vrije trappen (muv schone)word bijna nooit gescoord! Krijgen ze wel eens een straftraining na zo'n pot? Heb t idee dat bepaalde dingen niet getraind worden want dat zie je niet terug in de wedstrijden,terwijl je t hiermee ook kan winnen als t niet lukt ,corners vrije trappen etc!
1 -1
MankeNelis
Veltman erin en Mazraoui op de positie van Ziyech. Hoe moeilijk is het. Maar dat was het probleem niet. Er liepen er paar die steeds te laat kwamen vanaf de aanvang en dan loop je de hele wedstrijd achter de feiten aan.
1 -5
altijdwelwat
Mazraoui is voetballend niet goed genoeg om op dit niveau op het middenveld te spelen, raakt zeker op een overbevolkt middenveld volledig het overzicht kwijt.
3 -1
RayJordaan
Precies! Jij snapt het! Ook als middenvelder is het niet veel bijzonders, schoot bij Jong wel eens een bal van afstand erin maar heeft niet veel specifieke kwaliteiten.
0 0
Gonzalez75
Misschien moeten we vanaf nu alle andere teams vragen of ze de tenues van Juventus willen dragen, want dan willen ze wellicht wel tot de bodem gaan. Man, wat heeft AZ een kansen gehad.
2 -1
ajaxwestland09
Real Madrid thuis tenues eerder
0 -1
niquedegraaff
Het "variabele" spel. Zucht...
5 -1
Superjan
Is toch zo?
0 -5
bartdaniel
Er is blijkbaar geen Plan B, zonder Ziyech. Pas de laatste 20 minuten, met Huntelaar, kreeg Ajax kansen.
1 -1
Cello
Met deze instelling gecombineerd met vermoeidheid helpt plan B en zelfs een plan C niet.

En zelfs al hadden we misschien, gezien het spel, met een groter verschil moeten verliezen dan nog zat óók winst er gewoon in hè?. Kopbal Huntelaar (Bizot tikte m net onder de lat weg) en de opgelegde kans van Van de Beek (in 80ste minuut) en je wint de pot alsnog. Al was dat dan zwaar onverdiend geweest.
1 -1
Cello
Het ligt ook aan de 'voetbalintelligentie' van de spelers. Het kunnen 'lezen' van een wedstrijd.

Ieder team...ook die in het verleden startte de wedstrijd met een vooraf opgesteld strijdplan. Dat was in de jaren 60-70 al zo met de generatie Cruijff. dat was in jaren 80 met generatie Van Basten, dat was in de jaren 90 met generatie Davids-Seedorf-Overmars.
En een wedstrijdplan is mooi leuk en aardig, maar soms moet dat plan al na enkele minuten overboord vanwege ontwikkelingen tijdens de wedstrijd.
In de hierboven genoemde jaren uit het verleden stonden dan spelers op. Spelers die dan zeiden: zo en zo gaan we het doen. Dat waren leiders, er was ook een duidelijke hiërarchie. Dat zie je nu nog nauwelijks, misschien wel helemaal niet meer. Ze kunnen alleen aaan het handje van de trainer lopen.

Let wel....de invloed van de trainer tijdens de wedstrijd is heel beperkt. Kan alleen wat met wissels en heeft een paar minuten tijdens de rust. Maar dat is het!. Schreeuwen heeft geen zin, want de meeste spelers horen hem niet eens in een vol stadion en als ze 'm al horen verstaan doen ze hem zeker niet.
2 -1
Boer Gijs
Uit bij Psv Feyenoord en Az drie keer kansloos verloren
14 -1
MankeNelis
Structureel probleem dus.
3 -1
Ajaxbrl
En telkens niet met de vaste basis 11...
0 -5
Johan1
Onder De Boer werden we na de winterstop steeds sterker, bij Ten Hag worden we steeds minder. 9 wedstrijden, 16 punten....dat is veel te weinig.
6 -2
Pauw
Dat Dolberg kansen krijgt zijn zelfvertrouwen of ritme terug te winnen in wedstrijden waarin Ajax overduidelijk de bovenliggende partij is, kan ik nog gedogen. Dolberg inbrengen in een wedstrijd waarin Ajax overal op het veld afgetroefd wordt begrijp ik niks van. Huntelaar is het type speler die een elftal 'over de drempel' heen kan brengen.

Overigens vind ik dat Dolberg inmiddels genoeg kansen heeft gehad. Ik hoop dat ik het fout heb, maar wie gelooft nog dat Dolberg een veel scorende (lees: 25 per seizoen) spits wordt? Wie gelooft nog dat Dolberg een goed betrouwbaar aanspeel / rustpunt wordt?
Dolberg zal volgend seizoen nog wel bij Ajax rondlopen, maar ik hoop dat Ajax zich inzake Dolberg zich wat harder op gaat stellen. Zorg in elk geval dat je een goed alternatief hebt. Financiële middelen genoeg.
10 -1
Superjan
Ik denk dat Ajax hem laat gaan als er een bod van tegen de 20 mln komt deze zomer.
3 -1
NUL20
Ja ETH, geef je eigen plan maar de schuld.
Dat betekent dus eigeniljk dat je maar 1 plan had?
3 -1
Johan1
Ten Hag is gewoon een zeer matige trainer, die ook niks om kan buigen met een tactische list of bepalende wissels. Als we achter komen, verliezen we 9 van de 10 wedstrijden.
7 -3
john67
wanneer gaat ten haag nu ook eens inzien dat drolberg gewoon niets brengt, Huntelaar is in 10 minuten veel gevaarlijker dan drolberg in 3 hele wedstrijden, brengt ook meer energie. Als de spelers nu echt een ajax hart hebben melden ze zich af voor de nationale ploegen en pakken hun rust. Ik denk dat het spel ook te maken heeft met dat veel spelers er doorheen zitten. Bijna niemand is gewend om zoveel wedstrijden te spelen in een seizoen. Dat is ook het grootste probleem van de nederlaag van vandaag. Kan de het volgend seizoen weer zo vroeg starten en nu helemaal een probleem omdat je met minimaal een half nieuw elftal begint volgend seizoen.
Snap ook niet dat ten hag niet eens wat meer risico durft te nemen, gooi er een verdediger uit en aanvaller bij . Maakt weinig uit of je nu met 1-0 of 2-0 verliest, ga voor de 1-1.
2 -2
Petterson1964
Jij bent van 1967? Met je drolberg.
1 -2
Renevanrijswijk
Tenhagout, laat schreuder het seizoen maar afmaken
1 -3
Klasseman
Die heeft in ieder geval een groter hoofd
1 -1
off
Op basis waarvan schreuder? Je roept maar wat
2 -1
Superjan
De les van vandaag is dat je op de vleugels een absolute creatieveling nodig hebt voor dit spel. En dan bedoel ik niet een creatieveling als Neres of Bandé maar type Ziyech. Door Ziyech' dribbels naar binnen ontstaat er zoveel dynamiek: Mazraoui diep, Van de Beek diep, Tadic kruisen, Neres kruisen, Tagliafico komt vrij... Tadic brengt dit seizoen meer dan voldoende maar dit kan hij niet overnemen van Ziyech vandaag. Zonder de dynamiek van Ziyech zijn een heleboel angels ineens niet meer beschikbaar en blijft er een team over dat even niet weet hoe ze het dan moeten doen. Ongelofelijk zonde.
2 0
altijdwelwat
Lang heeft dat viel ook goed in , tot we opeens alleen nog maar lange ballen gingen spelen.
0 -1
goajaxgo
Les nummer 297.
1 -1
Superjan
Voor mij les nummer 1. Zeker met het oog op volgend jaar. Odegaard is een speler die Ziyech redelijk kan vervangen, maar je moet twee spelers met een dergelijke soort creativiteit in je selectie hebben. Ten Hag hoopte dat Labyad dat zou zijn maar dat werkt jammer genoeg niet.
0 -1
Tufono
De kampioenschap hangt af van de wedstrijd tegen de schijtbakken club met ene van Hommel als trainer. Als Ajax deze wint en Ajax wint verder alles ben je kampioen, schijtbakken club moet nog tegen AZ uit, tegen Vitesse uit, tegen Willem II. Ajax moet thuis kunnen winnen tegen Utrecht en lastigste wedstrijd is Groningen uit!
1 -3
Ajax114
Vitesse zet de poort open en AZ speelt nergens meer voor de laatste speeldag.
1 -3
louis60
AZ kan op laatste speeldag nog strijden voor derde plek. Daarnaast willen ze dolgraag nog een keer winnen van lampies. Zeker thuis. Maar dan moet thuis wel alles meezitten.
0 -2
afcamuc
ik snap niet waarom die dan een spits brengt ter vervanging van een spelmaker? breng dan gewoon een andere spelmaker toch? Labyad, Lang, Schöne kan daar ook en in mindere mate waarschijnlijk ook vd Beek, Sinkgraven en De Jong
2 -1
ajaxwestland09
Je kan nog meer systemen spelen ten hag!!
0 -1
Superjan
Ik snap dat je teleurgesteld bent maar je bent al het hele seizoen erg succesvol met een bepaald systeem. Alleen de invulling van de poppetjes varieert zodat er nuanceverschillen zijn die je kan aanpassen op de tegenstander. Ineens een compleet ander systeem gaan spelen zou ridicuul zijn.
0 -2
Ajax114
Hoezo het hele jaar succesvol ? 25 procent van je wedtsrijden niet gewonnen.
1 -2
off
Nee dan zou je een tactisch sterke coach zijn
0 -1
GerardAjax26
Een week geleden was Ten Hag nog een top trainer en nu moet ie volgens vele weer weg.
Ajax was zo ongelooflijk slordig vandaag, ik geloof niet dat een andere wissel een groot verschil had gemaakt. Nu lees ik vaak dat Lang had moeten invallen, maar tot een paar dagen geleden toen Ten Hag hem liet invallen, heb ik die naam niet eerder voorbij zien komen.
1 -4
Johan1
Ten Hag is nooit een toptrainer geweest en zal het nooit worden.
2 -1
Petterson1964
Nee gek he, die zat nooit bij de selectie want die rooie renner en ekkelenkamp kregen de voorkeur.
3 -2
GerardAjax26
Ik weet dat hij niet eerder bij de selectie zat. Het ging me erom dat ik eerder zelden een positieve reactie over hem had gelezen en nu opeens is het een grote blunder van Ten Hag dat ie die jongen niet eerder liet invallen.. ik vind dat allemaal een beetje de waan van de dag.
0 -1
off
Lang dwong het toen ook niet af
0 -1
altijdwelwat
Omdat hij toen niet op de bank zat en dus geen optie was , omdat onze toptrainer een zwak heeft voor spelers als de Wit en Ekkelenkamp.
2 -1
GerardAjax26
Ik weet dat hij niet eerder op de bank zat, maar ik las ook zelden positieve reacties over hem hier. Vrijwel alle reacties gingen over zijn uitstraling etc, en nu moest ie perse eerder gebracht worden?
0 -1
altijdwelwat
Voetballende kwaliteit moet lijden zijn , Ziyech heeft ook een andere uitstraling dan Donny van de Beek. Vind ik nooit zo spannend , gaat erom wat je brengt in het veld en Lang kan voetballen.
0 -1
AJAIXIXIXI
Dan had je Noa Lang direct in moeten brengen inplaats van Dolberg.
9 -1
off
Beetje jammer dat er pas gewerkt kan worden als we achterstaan.
5 -1
Gerrr
Vandaag viel jij in duigen, tactisch, ten opzicht van vd Brom.
4 -3
Ajax412
Wat had hij dan in jou ogen moeten doen? Ben gewoon benieuwd.
2 -5
Petterson1964
Eens stoppen met dat 4-2-3-1 systeempje.
3 0
off
Hij kan niet doen wat nodig is omdat jij het type middenvelder niet heeft welke hij nodig heeft in dit soort wedstrijden om de boel te doen kantelen. Er moet dan een hade werker in die de bal naar frenkie speelt en voor de. Rest z'n duels wint. Een type Matusiwa zeg maar.
0 -1
joodforeverever
geen Dolberg brengen ipv Ziyech. ten eerste raakt Dolberg al tijden niets. fysiek is het ook niets en je veranderd je systeem. gooi dan Huntelaar erin of hou je systeem hetzelfde en breng Lang
2 0
altijdwelwat
Had gewoon Lang moeten brengen voor Ziyech dat had het minst invloed gehad op de speelwijze en had je Tadic kunnen laten staan in de spits. Nu breng je die slaaptablet van een Dolberg , die echt totaal niks toevoegd. En als je dan toch voor een spits kiest kies dan in godsnaam voor Huntelaar , die gaat wel aan de slag. Lang viel trouwens goed in , durft te voetballen en AZ kwam onder druk te staan. Alleen 10 minuten later gingen we alleen nog maar lange ballen pompen en daarmee speelde we AZ in de kaart die overschakelde naar een 5-3-2 systeem.
5 -2
Petterson1964
Oh en liep het die 25 minuten met Ziyech erbij wel?
0 -2
altijdwelwat
Ten Hag heeft het over de speelwijze die kwam te vervallen , maar dat had hij zelf kunnen verkomen als hij meer ballen had gehad en gewoon Lang brengt ipv die zogenaamde fantastische spits Dolberg. Ik sluit niet uit dat Tadic en Lang een betere klik hebben dan Tadic en Dolberg.
0 0
aka
Erg dit, weer niks
0 0
talent020
maak me om Ten Hag zijn wisselbeleid toch wel zorgen, ook dit voorbeeld weer, waarom dan geen Lang of Labyad brengen op de vleugel, nu valt je hele plan in duigen, alleen omdat je Dolberg kost wat kost wilt brengen,
1 -1
Noxin
Dus een vleugelspeler voor een vleugelspeler inbrengen is geen optie? Of denk ik dan weer te simpel? Lang, Labyad?
4 -2
NR9
Die man moet weg . 2 JAAR TIJD GEHAD WEDEROM GEEN KAMPIOENSCHAP. NIEUWE FRISSE WIND NODIG.
8 -8
arigold
Dit gaat niet goedkomen met deze trainer.
Deze uitspraken moet je gewoon niet doen. Dolberg is gewoon over en sluiten. Hetzelfde geldt voor Schöne, je moet gewoon doorselecteren.
5 -2
Joseph
Zet nou eerst een goede trainer op Dolberg, dat gaat ook veel doen. Schone is de achilleshiel van ten Hag. Heeft het zichzelf heel moeilijk gemaakt door hem zo belangrijk te maken. Hele jaar hebben we met een middemvelder minder gespeeld, als een ploeg dat druk zet, ga je nat.
2 0
Duif63
Valt het nou nog steeds niemand op dat sinds Bergkamp hem niet meer traint, Dolberg geen bal meer raakt?
0 -1
Joseph
Ging mis toen Bosz weg ging, Bergkamp zat er toen nog.
1 0
Vlieske
Dan had je labykwal in moeten brengen. Hangend op links.
0 -6
altijdwelwat
Dan zou ik voor Lang gaan , veel meer atletisch en voetballend vermogen.
2 -2
Radie125
seizoen valt in duigen
2 0