Ten Hag strijdbaar: 'Moeten over die drempel heen'

SJvanveen, 17-03-2019 om 16:46, 12489 views, FOX Sports |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Erik ten Hag zag de wissel van Hakim Ziyech als een breekpunt in de wedstrijd tegen AZ. Tot dan toe had Ajax volgens de trainer controle, al vond hij ook dat zijn ploeg enorm slordig was aan de bal. 

'Er zijn altijd verklaringen bij elke partij die je speelt. Deze wedstrijd heeft zijn eigen verhaal. We beginnen goed, hebben de wedstrijd onder controle en daarna breekt er toch wat als Ziyech eruit moet. Zijn kuit liep weer vol, maar dachten dat hij kon spelen. Dan moet je wisselen en dat is een vervelend moment. Dat brak het ritme bij ons en toen kreeg AZ de overhand', begon Ten Hag bij FOX Sports

Na rust zette Ten Hag wat om, maar Ajax was niet vast genoeg aan de bal. 'We moeten balvaster zijn, want dan komen de halfruimtes open. Normaal zijn we vaster, dat is een kwaliteit van ons, maar de vele kansen van AZ is een logisch gevolg van. Als je snel de bal verliest, creëer je zelf weinig en sta je al hoger op het veld, waardoor je ruimtes weggeeft. Het is vervelend, maar je moet verder. De strijd is nog niet gestreden.' 

'Het is nog niet gedaan'

Ondanks een achterstand van vijf punten op koploper PSV gooit Ten Hag de handdoek wat betreft de titelstrijd nog niet. 'Het is nog niet gedaan. Het is een vervelende zondag, maar de strijd is nog niet gestreden. We hebben het vaak gedaan in de Champions League en beker (als Ajax móést, red.), maar we moeten over de drempel heen stappen iets te bereiken in de competitie.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NR9
Degene die over de drempel heen moet met een schop onder z'n hol is Ten Hag. Twee gefaald met zo'n selectie ga je schamen. Je krijgt ze niet op scherp. Einde vh seizoen exot. Ongelofelijk als met zo'n selectie geen kampioen wordt. Iedere als je kans krijgt om het PSV echt moeilijk te maken . falen ze . eerst tegen Heerenveen en nu weer tegen AZ . (.) niet geschikt, exit
6 0
Pierre Heno
Overmars heeft zijn one-way ticket Arsenal tenminste al in 'the pocket'. Wat zal Erik gan doen wanneer we voor het 5e opeenvolgende seizoen de schaal mislopen? En wat gaat Edwin doen? Of blijft het er bij dat het behalen van de EL finale gelijk staat aan twee landstitels en kwartfinales CL aan 3 landstitels? Ach...we zullen het wel zien allemaal We kunnen er weinig aan veranderen tenslotte.
3 -1
Van Reenen
Van de Sar heeft alleen gelijk als hij het over het financiële gewin heeft, voor al het overige heb jij natuurlijk gelijk. Zonder poen kan je internationale aankopen niet doen!
0 0
Van Reenen
Marc blijft tot de zomer 2024. Misschien kan jij zijn vliegticket overnemen.
1 0
johan2602
Hoor al voor het vijfde jaar die onzin voornamelijk dat we weer te zwak aan de wedstrijd zijn begonnen onder boss of van Gaal zou dat niet gebeurd zijn maar ja als je met watjes van trainers doorgaat pfff ..
5 0
Cello
Zwak argument. Onder Bosz zou dit niet gebeurd zijn.... Bosz behaalde in zijn periode (1 jaar) gemiddeld 2,13 punten. Ten Hag haalt tot nu toe 2.38 punten gemiddeld in zijn duels. Met andere woorden, bij Bosz werd nog meer een loopje met de trainer genomen, immers er werden nog meer punten verspeeld. En Van Gaal van de jaren 90 en begin vandit decennium JA. Maar de Van Gaal vanaf laten we zeggen 2014 en daarna dus.....die heeft op zijn team ook geen overwicht meer (zie Man U). Die werd door zijn spelers ook in de steek gelaten.
0 0
Sterspeler
die spelers zijn ook wel iets meer verwend en ouder dan deze jochies.
0 0
Mario65
Volgens Ten Hag lag het weer eens niet aan Ten Hag...
10 -2
Klasseman
Vind dat we hem veel te kort doen,de tactiek was gewoon prima, je verliest op details en domme pech. Ik zie ons in ieder geval makkelijk winnen van PSV, we staan alleen nu een week later boven aan
0 -10
IkJijHijWijJullieZijnAjax
we gaan niet winnen van psv, ajax kan zich alleen opladen in bekertoernooien, in een competitie vorm zijn we mentaal te zwak, het is een hele andere vorm van competitie die veel vereist van concentratie en instelling, anders word je gewoon geen kampioen.
1 0
alvin01
Ajax heeft ook een soort Sjakie Wolfs nodig.
Voor de noppen, iedereen glijdt maar weg.
Dat was met hem niet zo gebeurd....
6 0
goajaxgo
Nog voor veel meer dan alleen de noppen.
1 0
Ajacied33
Vanavond TH bij Rondo trouwens
1 -1
Duif63
Ik hoop dat ze 'm helemaal afmaken. Overmars en passant ook even mee pakken
7 -2
Sterspeler
Slaat nergens op om Overmars aan te vallen. Het enige wat je die kan verwijten is misschien een goede 2e rechtsback of linksback. Ten Hag is gewoon raar. Madrid compleet verscheuren, maar een team niet kunnen motiveren tegen een subtopper uit NL die na Ajax al jaren de meeste punten Europees pakt.
0 0
Van Reenen
Als je als coach de boel op scherp zet en die miljonairs vertikken het om de afspraken na te komen., dan red je het zelfs niet met Jezus als coach.
1 -1
Jehebtnietaltijdbalbezit
Bij dit soort reacties vind ik het een prettig idee dat er dit soort forums zijn voor mensen zoals jij. We moeten er niet aan denken dat je al die naargeestige, opruiende en idiote teksten op een andere, niet-verbale manier zou uiten.
1 -3
Cello
Persoonlijk vind ik het een schandalige reaktie van jou. Maar straks wel weer op de banken staan als ie met dit Ajax wint van Juve, zoals jij en anderen dat ook deden na de uitschakeling van Real Madrid.
2 -2
Mario65
Toen wonnen de spelers...
Heb jij Ten Hag in een korte broek gezien dan?
1 -3
Sterspeler
heb jij Van Gaal in 95 in een korte broek gezien?

ben jij nou zo dom of...
0 -1
Ajacied33
Doe even normaal man. We hebben zwaar genoten onder hem. En bovendien pakt ie mooi wel de dubbel met Ajax
2 -8
JohanCruijffAFCA
Man man man kansloos dit soort reacties. Dat is wat er mis is bij onze club. Het komt wel weer goed denkt iedereen. Een goede crisis zou verfrissend werken.
6 0
Van Reenen
Win hebben al een crisiss achter de rug waardoor Ajax vorig seizoen en het seizoen daar oor geen kampioen is geworden. Heeft of had te maken met Appie Nouri. Alleen is er dit seizoen geen excuses mogelijk. Of het heeft te maken met gesprekken in de kleedkamer in de trant van. Zeg waar speel jij volgend jaar want hier pak je 1,5 miljoen en bij die buitenlandse club 2,8 tot 4,0 miljoen euro en betaal je minder belasting.
Een andere plausibele reden kan ik niet zo gauw bedenken. Niet voor 100% geconcentreerd zijn.
0 0
Sterspeler
ja dat zagen we tijdens de periode FDB. kutvoetbal en een team wat last van een crisis had. daarna al jaren geen kampioen.
0 0
Cello
Kansloos zijn de reaktie's van mensen die al opgeven voordat het eind er is en alles gespeeld is. Na 26 van de 34 duels.......
0 0
Ajacied33
Gelukkig zijn jouw reacties iets waar we aan hebben..
0 0
Cello
We spelen de laatste weken zowel in CL als ook in de competitie met hetzelfde team, dezelfde spelers. Gaan we dan echt EtH het aanrekenen, dat de ene keer het wel goed gaat en de andere keer niet?. Dat zou ik wel kunnen geloven als hij wekelijk andere spelers de wei in stuurt en/of ze elke wedstrijd anders voorbereid en teveel van tactiek wisselt. Maar dat is niet het geval.

Wil je je frustratie kwijt, wat kan, wees dan ook eerlijk: het zijn de spelers die de wedstrijd spelen. Het zijn de spelers, waarvan je overduidelijk ziet dat ze hele hoge toppen behalen (zoals in de CL) en diepe dalen (puntverlies in competitie).

En vaak zit het 'm ook nog eens in de details. AZ had een grote uitslag kunnen neerzetten, gezien de kansen. Maar tegelijkertijd, tikt Bizot de kopbal van de Hunter niet onder de lat vandaan èn tikt Van de Beek de bal wel over de keeper en onder de lat dan win je (zij het onterecht) wel vandaag. Details.

Verlies vandaag is denk ik een combi van niet scherp aan de wedstrijd beginnen en in de duels zijn èn vermoeidheid (die je ook al tegen PEC kon zien).
Misschien komt de interlandbreak wel een beetje uit op dit moment.
0 -6
Mozzer
En wiens taak is het om de spelers scherp aan een wedstrijd te laten beginnen?
3 0
Cello
Simpel. Dat begint bij elke speler individueel. Of denk je dat EtH alleen doet aan motiveren om spelers scherp te krijgen bij CL wedstrijden?.
Natuurlijk niet.
En ik geloof simpelweg niet dat de coach ineens heel andere dingen doet wanneer er tegen een club als AZ gespeeld moet worden in vergelijking met een wedstrijd tegen Benfica, Bayern of Real.

Maar ja... het is makkelijker een coach af te vallen dan 1 of meerdere spelers.
2 -5
Johan1
Noem jij dan eens één tactische vondst of goede wissel door Ten Hag die de wedstrijd positief heeft beinvloed. Natuurlijk zijn het de spelers die het doen, maar als Ten Hag zo hoog over zijn tactisch plan tegen Real opgeeft, zal hij ook met de billen bloot moeten als hij verliest. Feit blijft dat we maar 16 punten uit de laatste 9 wedstrijden hebben gehaald. Met deze selectie moet Ten Hag kampioen worden.
7 0
Sterspeler
zijn basis is niet zo vaak verkeerd. Wisselen kan die veel eerder mee beginnen.
0 -1
Vlieske
Je bent gewoon een waardeloze trainer. Je hebt 5 spelers die bij elke top club in Europa mee kunnen. Dan zul je vast heel veel wedstrijden in Nederland winnen. Ook als deze het op der heupen hebben kunnen ze het in Europa als alles mee zit. Maar mocht het ook maar een beetje tegenzitten. Ze hebben elke top wedstrijd waar het echt om ging in Nederland kansloos verloren. 4 goals tegen Heerenveen, 3 tegen psv, 6 tegen feyenoord en vandaag hadden het er 6 moeten zijn. Sorry trainer maar dan staat je elftal gewoon waardeloos!
6 0
Sterspeler
het staat hetzelfde als tegen Madrid. Zou er dan ook maar 0% verantwoording liggen bij die spelers die bakken geld verdienen?
0 0
ajaxwestland09
Alleen nog de beker als troostprijs. Veel laten zien in Europa geld stroomt binnen halen punten voor Nederland maar verder ???
3 0
lm
Punten voor pisvee ja heerlijk elk baar kampioen en je concurrent zorg er voor dat je geen voorronde hoeft te spelen want kampioen word je toch en je hoeft zelfs geen miljoenen uit te geven
1 0
ajaxwestland09
Spelers die zich alleen Europees zich kunnen opladen om zich zelf zo snel mogelijk naar de uitgang te gaan voor een transfer
1 0
lm
Oja zonder schaamte onze Argentijn ook Ajax geeft hem op 25 jarige leeftijd nog een keer een kans in Europa en het lukt en zonder einige schaamte of dankbaarheid zaakwaarnemer rond laten skooieren bij top clubs en daar loopt heel Ajax rond mee zelf In de jeugd zeer triest allemaal
2 0
Sterspeler
gebaseerd op wat?
0 0
DiAngelo
Mooi is dat, als ze geweldig winnen ligt het aan de spelers en wanneer ze dramatisch verliezen ligt het aan de trainer; erg kortzichtig. Ze lieten t allemaal afweten: Tadic, De Jong, Mazraoui, Dolberg....noem maar op....is aan 1 kant vermoeidheid en t gebrek aan beter op de bank. Maar aan de andere kant instelling; velen namen de 1ste helft om n beetje uit te voetballen....
dan krijg je de deksel op je neus. Heeft niks met de trainer te maken maar van alles met instelling.
1 -5
Freddy Al
Even een paar nuchtere feiten ; Ajax speelt nog steeds op drie fronten, staat n de bekerfinale in de CL bij de laatste 8 van Europa en maakt nog steeds kans op de landstitel.
Het voetbal wat ETH speelt vraagt continu het maximale van de spelers, mede door de vele wedstrijden lukt dat niet altijd.
We willen niet een beton/resultaat- ploeggie zijn,we willen mooi voetbal en risico nemen.

Gelijkertijd staan we wel vooraan als er ergens iets mis gaat want dat mag niet dan moet iedereen naar de zoutmijnen en ontslagen worden.
Soms nemen de emotie's de overhand, ik hoop dat we allemaal achter onze ploeg blijven staan als de hartslag weer wat gezakt is.
5 -5
Gerrr
Als de hartslag is gezakt is Ten Hag nog steeds geen Ajax trainer.

Nooit geweest.
6 -1
Joseph
Is veel te afhankelijk van de individuele kwaliteit van zijn spelers, gewoon een matige trainer die niks extra's brengt.

De Ligt, Blind, Frenkie en Ziyech maken het spel, als er 1 ontbreekt, breekt de pleuris uit. Dat mag een fatsoenlijke trainer niet overkomen.
2 -1
Gecko
Tijdens de Cl was ten Hag een wereldtrainer. En nu kan hij er niets meer van
We hebben gewoon geen goede spits. Dolberg is out. Idem voor KJH. We zijn weggespeeld!,
3 -2
Sterspeler
Dolberg is hopeloos uit vorm en zie ik zelden werken. KJH is niet onaardig. Probleem is alleen dat een Huntelaar een team om zich heen nodig heeft wat draait. nu liep het nergens.
0 0
Ajacider
Wat is voetbal toch een opmerkelijke sport. De ene speelronde is de andere niet. In een voetbalwereld waar het technische vlak door professionalisering aardig is rechtgetrokken, zijn het de mentale aspecten die tot in de details hun invloed hebben.

Vanuit AZ perspectief:
- Az kon derde worden.
- tegen Ajax een prestatie leveren kan je een transfer en beter salaris opleveren.

Vanuit Ajax perspectief:
-Toch psv weer in de laatste minuten zien winnen
-Te veel vertrouwen in een goede afloop

Het is niet de eerste keer dat Ajax dit seizoen in uitwedstrijden het laat liggen. Bij Psv, Feyenoord, Heracles (2x) en AZ verliezen is te vaak voor een team dat het in de CL wel laat zien. Niet scherp zijn in de 90 minuten dat je het moet laten zien vind ik toch wel echt een schande.

Volgende week winnen en het gat is twee punten. Ik wil wel eens PSV zien spelen uit bij AZ en Vitesse met 2 punten achterstand. Toch moet het kwartje bij onze jongens vallen dat spelers van eredivisieclubs net zo graag tegen Ajax spelen als Ajax spelers in de CL
3 0
Johan1
Geen kampioen? Dan oprotten met die Ten Hag. Gewoon een schande om met deze spelers geen kampioen te worden. Hij is sowieso niet de trainer voor volgend jaar. Graag een trainer die gepokt en gemazeld is. Met enig respect en niet zo’n trainer die door de spelers gecorrigeerd wordt. Er moet er één de baas zijn. Ten Hag is gewoon een leuke trainer voor Utrecht of Groningen.
6 -1
Rolleman
Ja joh. gewoon elke keer de trainer eruit gooie! want ja . ergens bouwen heeft natuurlijk geen zin.
0 -5
voorkennis
De rugruimtes werden goed bespeeld, de spelers zaten hoog in de concentratie, maar ze moesten simpelweg over de drempel heen.
En ja als Blind, Schone, Masraoui, Dolberg en Neres als enige fantastisch spelen, mis je alsnog de andere 6 spelers en dat gaat ten koste van de looplijnen.
Lijkt wel of iedereen hier een andere wedstrijd heeft gezien
1 0
ajax4ever01
Flikker toch op met die kutsmoesjes telkens om de achterban tevreden te houden. Men kan zeggen wat ze willen van FdB waar vaak kritiek op werd geleverd ook door mij maar ondanks het betonvoetbal wat niet om aan te gluren was pakten we wel prijzen in de eredivisie op 1 seizoen na dan zou je mogen verwachten dat je met deze selectie met gemak kampioen zou moeten worden maar structureel gaat het bij Ajax al 5 jaar in de eredivisie fout!
4 -1
Cello
Okay....maar wees ook eerlijk, dat een veel gehoorde kritiek was dat men liever mooi voetbal zou willen zien dan kampioen worden met 'beton-voetbal'.
Nu spelen we doorgaans mooi voetbal, maar blijven prijzen uit en dan gaan we ineens FdB weer op het schild hijsen door naar die periode te verwijzen?.
2 -2
Sterspeler
de kunst is om goed te voetballen, en als het niet loopt, ze op een lelijke manier (op zn de Boers of PSVs) wel over de streep te trekken. Je kan niet 50 wedstrijden in opperste concentratie spelen. Maar de ondergrens moet wel omhoog.
1 0
Freddy Al
Ik was zelf erg ingenomen met Frank en vind nog steeds dat hij van de omstandigheden het beste heeft gemaakt,maar je kunt niet zeggen dat je de laatste 2 seizoenen met veel plezier naar het spel hebt gekeken.
Ajax is altijd een club geweest van enorm hoge pieken en duistere dalen, van tranen van trots en vreugde en lang gerekte vloeken van teleurstelling, toch ga ik niet voor een ander cluppie kiezen.
3 0
Frank1978
Een mooiere club dan deze is er niet... :-)
0 0
Pauw
Correct dat Ajax niet balvast was. Niet juist dat Ajax in de beginfase 'controle' had. Ziyech was één van de vele spelers met onnodig balverlies.

AZ heeft veel technisch vaardige én atletische spelers. Frenkie heeft zich weer de pleuris moeten lopen omdat Schone en van de Beek niet bepaald balafpakkers en loopwonders zijn. Van de Beek is de eerste die in omschakeling (noodgedwongen) afhaakt. Ajax kan alleen goed 'verdedigen' door veelvuldig de bal te hebben. Dat is an sich geen probleem, maar dan moet je werk maken een snel positiespel. Het positiespel blijkt in wedstrijden met een agressief drukzettende tegenstander (- zoals eerder Feyenoord en Heracles) gewoonweg onvoldoende. Ik laat even in het midden of dat komt door een gebrek aan training hierop of individuele kwaliteit.

Laatste periode dat ik Ajax een superieur positiespel zag spelen was in de tijd van Jonk bij O19.
Wat heb ik toen genoten van het middenveld Eiting / El Mahdioui, Nouri en van de Beek. Daar ging mijn hart echt harder van kloppen. Nu kan ik alleen nog maar met weemoed aan die periode terugdenken.
2 0
Duif63
16 uit 9 na de winterstop. Je bent een trainer voor een middenmoter Erik.
8 -1
freshfield
en weer helemaal niets in Amsterdam
2 -2
Ajacied33
Ga je dat overal posten? Bij elke topic?
1 -2
freshfield
ja ben zwaar teleurgesteld, europees goed dit jaar maar al jaren minder prijzen dan Feyenooit en pisvee. Moeten dus nederig zijn en concluderen dat ze daar weten wat prijzen pakken is.
2 0
ETM
Trol
0 -3
Johan1
Hou toch op, paupertrainer.
7 -1
..::Rootje::..
Van Bommel is wel een trainer die er vol voorgaat en wisselt op bepalende momenten. En nog eens zijn spelers weet te motiveren.

Alles op alles zetten om hem naar Mokum te halen met de miljoenen waar Ajax toch weinig meedoet en hem een wereldcontract geven.

Ten Hag OUT! Van Bommel IN!

Laatste plek in de CL, maar die weet wel wat het is om eerste te staan.
2 -11
Boer Gijs
Eens
0 0
WillyBrokamp
Sorry, ik ben ook teleurgesteld maar dan hoef er niet gelijk 8 baco's in te gieten om dan te gaan raaskallen...
2 0
Joseph
Van Bommel is een simpele schreeuwende clown, gaat niet lang duren voordat ze er daar klaar mee zijn. Dat hij Europees niet presteert zegt ook genoeg over zijn kwaliteit.
1 0
Ronaldinho020
Dit is een grap neem ik aan?
2 -1
..::Rootje::..
Nee, man.
Jij hebt toch ook de wedstrijden gezien vandaag? Het is één en al drama bij Ajax.
0 -1
Dastaan
Ja? It it it aint over til til til its over? Schei toch uit deze Egos die zich groter voelen dan ons Ajax. Altijd als je een sprankje hoop hebt breken ze dat in duizend stukjes. Onacceptabel als ze zo nodig met een transfer bezig zijn laat jezelf dan lekker op de tribune zetten bij Ajax.
2 -2
ajax4perez
We worden gewoon nog kampioen!
Ten Hag heeft al lang en breed laten zien dat hij de juiste man op de juiste plaats is. Deze man verdient zoveel meer respect dan hij tot dusver krijgt!

Thuis winnen van PSV en dan is de titelstrijd weer helemaal open. Dat ruiken we weer bloed en krijgt PSV de zenuwen!

Dit jaar komt de 34e landstitel naar Amsterdam!!!
2 -11
Boer Gijs
Dream on
0 0
Joseph
Trainer gaat het niet doen, enige die Ajax succes gaan brengen zijn de spelers. Ten Hag is geen Peter Bosz die wonderen verricht met een matige selectie.
0 -2
Ajacied33
Dat is de spirit, ik heb er alleen een hard hoofd in
0 -1
voorkennis
Precies dit, Blind, Schone, Masraoui, Dolberg en Neres waren geweldig.
Het is dat Ziyech uitvalt, want tot dat moment domineer je volledig en had je 0-5/-0-6 hier makkelijk gewonnen
2 -5
DrFeelBest
Flikker toch eens op man !!
1 0
KleinMiljoen
Mazraoui? Donder op joh. Neres oogkleppen op, Dolberg geen bal goed geraakt, Schone te vaak veel te slap de duels in en te vaak balverlies. Even langs de Pearle jij
0 0
Mokum31
Cynisme staat niet in je woordenboek ?
1 0
voorkennis
exact dit, :)
Hele meute hapt hier al uren
1 0
Ajacied33
Het is MAZRAOUI rare vogel dat je bent. Moeilijk he
0 0
voorkennis
Blind, Schone, Masraoui, Dolberg en Neres waren geweldig, de rest laat ze gruwelijk in de steek.
Zo jammer dit
0 -3
Rik428
ja wat een geweldenaren he. om je vingers bij af te likken werkelijk..
2 0
Gerrr
Geen Ajax trainer.
Nooit geweest,zal het ook nooit worden.
4 -4
ajax4perez
Makkelijk gezegd. Deze man verdient zoveel meer respect
3 -4
jarenfan
Eens,winnen van Real,blijft een vreemde trainer.
1 -1
waayop
Tsja de hand in eigen boezem zit bij Ten Hag niet in het pakket. Er is wel iets meer aan de hand, waar het europees op beslissende momenten wel lukt, gaat het mis in de Eredivisie. Heeft Eric het toch niet helemaal onder controle.
3 -1
b.hulshof
Het inbrengen van de wederom niets brengende Dolberg ipv Huntelaar was een enorme blunder van Ten Hag. Het verschil in beleving europees en in de competitie is veel te groot. Je wordt gewoon geen kampioen omdat je bij HERACLES, feijenoord en vandaag weer gebrek hebt aan inzet.
6 -2
ETM
Ik vind het verschil Dolberg of Huntelaar ook te groot. Kun je lullen over aanvoer, maar Huntelaar is gewoon steevast bij meer gevaar betrokken. Dat komt omdat hij een echte spits is. Dolberg is mits in vorm iemand die heel veel met een bal kan, maar het is geen spits.
1 0
AF020CA
Toch wel typisch hoe lang Ten Hag al achter de feiten aan loopt. Dit middenveld is gewoon een enorm zwakke plek in het team zodra een tegenstander met veel loopvermogen en beweging tegen ons speelt. Schöne is standaard te laat en te langzaam, Van de Beek voegt niks toe aan de opbouw en daarmee spelen we soms bijna met een één-mans middenveld waarbij Frenkie soms bijna op drie posities tegelijk moet lopen.
Het is ook een gebrek aan beter, en misschien worden de jongens verkeerd gebruikt door de coach. Maar van mij mag de bezem voor volgend seizoen wel flink door het middenveld heen.
11 -3
Nick
" van de Beek voegt niks toe aan de opbouw"

Nee en waarom? Omdat Ten Hag van de nummer 10 wilt zien dat die vooral gaten trekt bij de 16 van de tegenstander met loopacties.
Het creatieve moet vervolgens komen van de buitenspelers die heel dicht naar binnen staan.

Ik vind het al vanaf de start een omslachtig systeem.
Blij als er weer met een 6 gespeeld gaat worden en 2 halven daarvoor.
4 -1
AjaxPassion
Jij wilt beweren dat Donny het überhaupt in zich heeft om goed deel te nemen aan de opbouw?

Dan moet je ff de wedstrijd tegen ADO terugkijken, waar hij een linie naar achter stond.
0 0
AF020CA
"Misschien worden de jongens ook verkeerd gebruikt door de coach"

Had geen zin om nog meer woorden vuil te maken aan de wanvertoning van vandaag. Maar Ik denk er ook zo over, zeker met je eens.
2 0
Boer Gijs
Hou toch op. Fopcoach
3 -2
GerardAjax26
Ajax heeft laten zien tegen Real dat ze heel goed kunnen voetballen, maar ze zakken in de competitie veel te vaak door de ondergrens. Je kan best eens verliezen na een zware week maar van de 9 competitie wedstrijden na de winterstop waren er 5 Ajax onwaardig (Heerenveen, Heracles, Feyenoord, Zwolle en nu AZ).. Alleen tegen laagvliegers (ADO, Venlo, NAC en Fortuna) werd makkelijk gewonnen.

De strijd is inderdaad nog niet gestreden, zo lang je over 2 weken maar van PSV wint. Als zij zo blijven spelen zoals ze na de winterstop doen, gaan ze ook nog wel punten verspelen. Ik ben alleen bang dat Ajax op deze manier het nog heel lastig gaat krijgen uit bij Groningen en Willem 2.
3 0
..::Rootje::..
OPROTTEN MAN!!

Dit Ajax kan er HELEMAAL NIETS van!! Wij willen PRIJZEN zien!! Wij zijn KRITISCHE SUPPORTERS!!
Dit Ajax MOET kampioen worden!! MOETT!!

Je hebt WEER gefaald, trainertje! OUTT!!!
Heel Ajax OUTT!!! Jong Ajax INN!!
2 -13
martin1234
Jong Ajax staat middenmoot eerste divisie, is niks dit jaar hoor.
1 0
Kaatje
Paddo'tje teveel op?
3 -1
KleinMiljoen
Klinkt meer als alcohol. Van paddo's ga je niet zo raar doen
0 0
Ajacied33
Denk aan je hart..
0 -1
voorkennis
Blind, Schone, Masraoui, Dolberg en zeker ook Neres speelden gewoon goed tot zeer goed.
Het is dat Ziyech uitvalt want tot dat moment was er niks aan de hand, en verwacht je 0-4/0-5 op t gemakkie.
0 -11
MaximilianRosse
Trolll
2 0
Murph
Ontwennings kliniek
0 0
Rmokum
www.specsavers.nl
0 0
Ajacied33
Behalve dat je zijn naam niet kan schrijven, heb je deze pot ook onmogelijk kunnen zien. Dan zou je hebben gezien dat MAZRAOUI,Schone en Blind dramatisch gespeeld hebben
1 0
Ajacied33
Zo zonde dit, had je vandaag hier gewonnen dan was 31 maart echt een dag om naar uit te kijken. Dan zou je bij winst in een kolkende Arena de koppositie overnemen van Lucky Psv. Het wordt nu natuurlijk wel heel lastig. Psv hoeft helemaal niks die dag, precies hun ding. Nu moet je echt winnen, en dan is het nog niet zeker dat je kampioen wordt. Ajax heeft zichzelf een hele slechte dienst bewezen vanmiddag. Zonder Ziyech blijft er trouwens weinig over van ons, had ik niet verwacht
3 0
iammike
Ach hou toch op. Ik snap deze wedstrijd mentaliteit al 5 jaar niet
3 -1
Hobbemastraat
Onze zogenaamde toptrainer heeft gefaald vandaag. Gewoon een dikverdiende overwinning van AZ. Gewoon tactisch afgebluft door John van de Brom. Geen moment zaten we in de wedstrijd!
9 -2
HansBeus
Ja Brom krijgt ze wel scherp en gemotiveerd aan de start!....................
1 -2
Murtagh
Als de buitenwereld niet meekijkt interesseert het ze niet ze voetballen alleen maar voor een transfer
4 0
mercurius3
Ja ach.. ten hag. Wat valt er over te zeggen. Zet een opblaaspop op de bank of ten hag, het maakt niet uit.
6 -2
Klasseman
Wat een onzin
2 -3
Klasseman
Hij is in de rust wel degelijk tekeer gegaan, maar we hadden ook weer de nodige pech . Na dat doelpunt hebben we ze eigenlijk overspeeld. We hadden minstens gelijk moeten spelen
0 -3
voorkennis
Ja precies, Blind, Schone, Masraoui, Dolberg en Neres speelden geweldig
0 -1
Klasseman
Die vond ik juist wat minder eerlijk gezegd
0 -1
Ajax_026
het is een trol niet reageren
1 0
mgtow
Jij moet ook een drempel over. Met 350 kilometer per uur.
0 -1
HansBeus
De instelling is niet goed, dat was vorige week net zo en ik kan er nog wel een paar opnoemen, dat is structureel bij Ajax het lijk heel wat dit seizoen door de Cl. maar we zijn eigenlijk net als Az.. niet kunnen winnen van de top drie alleen is die top bij ons top 5,, daar waar Psv maar één keertje verliest, verliest Ajax vier keer.. zo kan je gewoon geen kampioen worden, en als de instelling zo blijft dan win je van WillemII ook niet voor de beker..... ten Hag krijgt ze gewoon niet scherp aan het begin van een wedstrijd!... er zal iemand voor de groep moeten komen met gezag want zo word het weer helemaal niks in Amsterdam!.........
5 0
martin1234
Het ligt niet aan Ten Hag, in het huidige voetbal zijn die spelers alleen te porren voor die CL. Dat levert ze mogelijkheden op voor contracten bij topclubs. Juist door de CL verliezen we het kampioenschap. Je zag het al tegen PEC Zwolle.
1 -4
martin1234
Ik zou die twee wedstrijden tegen Real Madrid graag inruilen voor overwinningen op op Feyenoord, Heracles en AZ. Ik zou die hele CL campagne met liefde inruilen voor een kampioenschap. Het lijkt erop dat Ajax vermoeid is, en heel mooi gepresteerd heeft, maar uiteindelijk niks wint. Nou ja misschien de beker..
11 -5
Ajax_026
Best CL-reeks in 20 jaar tijd ff inruilen???.......
2 -3
martin1234
Volmondig JA !!!
4 -2
Ajacied33
Uiteindelijk hebben we helemaal niks aan die CL reeks he. Ja geld en de spelers spelen zichzelf in de kijker, maar daar hebben wij fans weinig aan
6 -1
martin1234
En dan worden die spelers vervolgens weer weggekocht. Zo werkt het internationale voetbal tegenwoordig. Goed je houdt er geld aan over, maar ik heb liever dat we PSV een keer verslaan in een kampioensrace.
1 -1
iammike
Ik word ook liever kampioen. CL winkel toch niet
3 -1
Onpartijdig
Het was een rotwedstrijd, maar ik ben nog steeds overtuigd dat we een historisch sensationeel seizoen gaan krijgen (de dubbel winnen + een geweldige CL campagne)
0 -6
mario-ajax23
Hoezo bord voor je kop!
0 0
Klasseman
Helemaal mee eens we hebben gewoon heel veel klasse,daar kunnen die boertjes nog veel van leren
0 -1
martin1234
Ik denk dat we juist vanwege die lange CL campagne uiteindelijk overal net niks gaan winnen.
2 0
Vlieske
Het staat niet goed. Je krijgt teveel kansen tegen. Je had met 6 1 kunnen verliezen. Dan zak maar in als het niet loopt. Laat hun maar komen. Dit is niet de 1e keer!
2 0
Juichtoon
Heeft met slimheid en mentaliteit binnen de hele club te maken. Uiteindelijk is die diepe wil om te presteren / winnen er niet. De spelers aangepraat door de leiding en staf zijn veel te snel tevreden. Er is geen absolute topsportmentaliteit. Die zie je nog wel bv bij Sjaak Swart maar die wordt dan ook nog uitgelachen als hij weer eens tiert. Ja Sjaak wil wel winnen!
1 0
OpNaarNummer4
Rot toch op met die teksten. Je mag helemaal niet aan de titel denken nu.
3 0
talent020
pas toen Lang en Huntelaar erin kwamen kregen we wat kansen, snap niet dat Dolberg zoveel krediet krijgt van Erik, speelt zelden wat klaar,
9 -2
Vince355
Het was bagger vandaag..
3 0
DelPiero
Conditioneel is het op. Te lang op 3 fronten meedoen.
3 0
martin1234
Daarom zei ik al een keer, éigenlijk hoopte ik dat ze tegen Real Madrid uitgeschakeld zouden worden. En dan vol voor het kampioenschap. Sorry ik heb het gewoon niet zo op die CL. Ook vanwege de corrupte UEFA en dat de CL zo in elkaar zit dat een club uit een klein voetballand bijna niet meer kan winnen.
1 -1
Mozzer
Pff, totaal geen beleving, Erik, vanaf minuut 1...
1 0
voorkennis
Klopt !
Totdat Ziyech uitviel waren we heer en meester op alle fronten, Az kwam er amper aan de pas
Blind, Schone, Masraoui en later Dolberg speelden een geweldige wedstrijd (fantastic game !!)
Ook Neres dikke dikke voldoende
3 -7
WillyBrokamp
Hoe lang heb die persoonlijkheidsstoornis al ?
1 -1
Vlieske
Paar stompen hebben? Moet je nu komen. Ik ben in alle staten
2 0
voorkennis
kijk uit dat je vliezen niet breken
1 -2
Klasseman
Kwal
0 -2
SjaakWolfs
grappig trolletje
0 0
Bky
Held
0 -1
Toon meer reacties