Jong Ajax verliest van Oss door beul Smeets

JesseTH, 15-03-2019 om 21:50, 23073 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jong Ajax heeft vrijdagavond met 2-1 verloren van TOP Oss. De Amsterdammers waren vooral de tweede helft de betere partij, maar verloren het duel in twee minuten, waarin Ajax-beul Bryan Smeets twee keer trefzeker was. Door de overwinning van de thuisploeg haalt TOP Oss de Ajacieden in op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie.

In de openingsfase gebeurde vrij weinig, totdat Jurgen Ekkelenkamp in de eigen zestien een domme overtreding maakte, waardoor de bal op de stip ging. Gelukkig voor Jong Ajax, Ekkelenkamp en Dominik Kotarksi ging de penalty van Huseyin Djogan echter hoog over. Aan de overkant kwamen Lassina Traoré en Nicolas Kühn redelijk in de buurt bij een treffer, maar de kleine kansen mochten geen naam hebben.
 
De Amsterdammers misten scherpte en maakten middels een te laag tempo te weinig gebruik van de mogelijkheden en ruimtes die er af en toe lagen. Pas vlak voor rust testte Jong Ajax doelman Nick Olij op serieuze wijze. Eerst via Victor Jensen en Ekkelenkamp, daarna twee keer via Vaclav Cerny. De keeper van TOP Oss lag echter steeds op tijd in de goede hoek.
 
Na rust kwam de ploeg van Michael Reiziger veel beter voor de dag. De bal ging makkelijker van voet naar voet, wat resulteerde in een aantal kansen voor de bezoekers. Ryan Gravenberch kreeg de grootste kans, maar de middenvelder schoot te wild in na prima werk van Cerny. Daarna volgden nog meer kansjes via Kühn en Traoré, maar zij scoorden eveneens niet. TOP Oss daarentegen, kwam nauwelijks meer over de middenlijn.
 
Halverwege de tweede helft, na drie wissels van Michael Reiziger, ontbrandde het duel. Via een razendsnelle counter over rechts kwam TOP Oss op voorsprong via Smeets. Een minuut later viel vervolgens meteen de tweede van de thuisploeg. Weer was het Smeets, niet onbekend bij de Amsterdammers, die Kotarski verschalkte. Deze keer met een flinke pegel vanaf eigen helft. De Ajax-goalie stond te ver van zijn doel en was zodoende gezien.
 
Jong Ajax herpakte zich hierna en kwam terug in de wedstrijd door eveneens te scoren. Traoré schoot knap raak met een geplaatst schot van een metertje of twintig van het doel van TOP Oss. De Amsterdammers zochten vervolgens naar een tweede treffer, maar konden in de laatste fase geen potten breken. Op die manier gingen de beloften met 2-1 ten onder.

Opstelling TOP Oss

Olij; Rommens, Asmelash, Nieveld, Janssen, Van der Sluys, Kaak, Overgoor, Rommens, Smeets, Dogan.

Wissels

Keurntjes, Ter Borgh, Stroo, Van der Biezen, Wateberg, Piqué, Koeman, Touré, Ladan.

Opstelling Jong Ajax

Kotarski; Bakboord, Schuurs, Botman, Kemper (Bakker 66'); Ekkelenkamp (Ter Heide 58'), Gravenberch, Jensen (Pereira 69'); Cerny, Traoré, Kühn.

Wissels

Van Bladeren, Solomons, Ter Heide, Thethani, Nunnely, Pereira, Bakker.

Doelpunten

1-0 Smeets (71')
2-0 Smeets (72')
2-1 Traoré (76')

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Woodenshoe
Dus als ik het goed begrijp is het zo: Omdat Onana in Jong ook flaterde is het vanaf nu een goed teken dat een jonge keeper in jong Ajax blunder op blunder stapelt? Aparte logica...
2 0
EKS
En dan ging het bij Onana eigenlijk vooral om zijn allereerste optreden - stijf van de zenuwen - precies onder het bordes met alle club iconen. En publiek dat hem uitlachte. Daarna kon hij nauwelijks nog iets goed doen bij de volgers.
1 0
carel romijn
Wat een kutkeepr
2 -3
dui689
De uitslagen maken mijn niet zo heel veel uit, maar ik zie op dit moment geen echt grote talenten rondlopen en maak me daar wel zorgen over..... Wellicht Unuvar en Gravenberch maar verder....?
0 -3
Ozymandias
De 2000-2003 lichting barst van het talent met (naast de jongens die jij al noemde) onder andere Dest, Taylor, Hansen, Hoogewerf en Rensch.
0 0
appeltje
Hahaha, classic AS, waait een onmogelijke bal het doel in en Kotarski is opeens weer volledig afgeserveerd.
6 -1
SpursAjax
Ik vind Kotarski gewoon iets te klein voor een keeper. En hij maakt echt veels te veel fouten..
1 -2
Ozymandias
Sinds wanneer is 1,89 meter te klein voor een keeper? Hij maakt veel minder fouten dan Onana bij Jong Ajax deed. Jonge keepers maken nou eenmaal regelmatig een fout.
0 -2
Bky
Iets te klein.

Hoe lang moet ie zijn dan? 2 meter 30 ofzo?
2 -1
appeltje
Valt toch wel mee hoe klein hij is, iets groter dan Cillessen. Ik vind wel mee vallen hoeveel fouten hij maakt. Aan het eerste doelpunt kon hij niet veel doen, tweede is wat ongelukkig, maar komt vooral door de wind.
1 0
Woodenshoe
Die Kotarski kan echt niet hoor volgend seizoen..
6 -4
Fredschuit1
Onana maakte in Jong Ajax de grootste blunders ever. Toch zag ik (niet om veren in me eigen reet te steken) met een zeer beperkt groepje/volgers zijn gigantische potentie en zie nu. Schrijf deze jongen niet te snel af op een een paar momenten. Hij is op zijn pure keeperskwaliteiten misschien al verder dan Andre destijds. Zal net als destijds misschien worden uitgelachen. Maar de tijd zal het leren. Onana had destijds ook geluk met het late vertrek van Jasper, super coach Bosz en een matige Diederik Boer..
3 -4
FTS95
Hahaha!! De echte fans zagen Onana al keepen als een beest in de YL op de toekomst, toen hij nog bij Barça speelde...Naast wereldreddingen, legde hij met zijn dropkick elke bal op stropdas bij zijn medespelers...fijn dat jij en je selecte groepje volgers het ook gezien hebben..
5 -4
Bky
Tuurlijk. Onana werd hier gewoon afgeserveerd tijdens zijn Jong periode.
3 -2
Fredschuit1
Onana was zgnmd een clown die er helemaal niets van kon en gescout was op basis van 1 wedstrijdje op de toekomst. Grootste blunder van het technisch hart etc,etc. Nu achteraf een hoop lof. Maar dat was echt heel anders destijds.
0 0
Chippy
Snel verkopen. Niveau Lamprou
3 -5
Nicoonzeredder
Is dit de kotarski die de reacties van neuer zou hebben?
2 -3
Chippy
Zelfs met zijn ogen dicht is neuer beter
1 -3
Dit is mijn club
Is Traore een jongen voor Ajax 1 volgend seizoen?
3 0
MickS
in mijn beleving absoluut. Hij doet het gewoon goed, en speelt zeer volwassen. Hij zou van mij nu al eens mee mogen doen. al is het maar de laatste 20min bij een leuke voorsprong ofzo.
0 -1
Vlieske
Ik was er live bij. Ekkelenkamp speelde op 6, gravenberch linkshalf en Jensen rechtshalf. Het lijkt helemaal nergens op. Schuurs degelijk. Zou hem wel is op een hoger niveau willen zien. Gravenberch komt er wel. Traore bij vlagen balvast. Rest is pure opvulling. Cerny alles naar binnen en schieten. Bij Jensen zie ik niks wat hem speciaal maakt. Niet in zijn aannames, passing of kort wegdraaien. Geen inzicht. Over de rest nog maar niet te spreken. Kuhn is een pingeldoos die af en toe 2 man voor bij loopt en vervolgens de bal kwijt raakt . Na afgelopen week o19 te hebben gezien maak ik me eigen toch wel echt zorgen.
12 -1
MaxBorggreve
Ben het helemaal met je eens. Op dit moment hebben we over de gehele jeugdopleiding maar drie toptalenten lopen: Gravenberch, Ünüvar en Brobbey. Er moet echt wat gebeuren aankomende zomer.
1 -2
ajaxinho
Ik ook.
Jong Ajax en O19 heeft weinig soeps.

Wordt een hele drukke zomer.
2 -2
Vlieske
Je kunt wel weer overal talenten weg gaan halen. Maar het probleem zit veel dieper. Dat moet je aan pakken.
0 0
jollie18
Ze blijven maar bezig over die Smeets. leuk hoor!
4 -3
Juichtoon
Echt onvoorstelbaar dat AS dat schrijft. De werkelijke Ajax beul was natuurlijk Frank de Boer met z'n volledig afgestompte speelwijze en vreemde keuzes.
Dat Ajax na de 1-1 nauwelijks iets nog kon forceren tegen de Graafschap zag je al lang aankomen.
2 -6
jollie18
Idd volgens mij wilden de Boer niet winnen met zijn Milik wisselen
4 -3
MPAjax
hij was pissig dat hij niet naar tottenham kon en heeft daarna minder zn best gedaan had ik het idee
1 0
Boer Gijs
BREAKING: Juve brengt bod uit op Smeets
4 -1
mgtow
Heel snel saneren op De Toekomst. Er lopen een paar zwaar incapabele maloten rond.
4 -3
AjaxDaniel
Die Traore blijft ook maar scoren he, misschien in laten vallen een keertje als de wedstrijd al gelopen is.
8 0
DUDE92
Die had Kotarski trouwens echt moeten hebben. Lijkt me nog niet klaar voor 1e keeper in Ajax 1 volgend seizoen.
8 -1
Chippy
Nog niet eens o19 niveau
0 0
Van Reenen
Achter Bruno Valera, opvolger van Onana als die in de zomer het vertrekt. De zomer van 2020 welteverstaan.
0 -1
Van Reenen
Achter Bruno Valera, opvolger van Onana als die in de zomer het vertrekt. De zomer van 2020 welteverstaan.
0 -1
appeltje
Tweede wereldgoal tegen vanaf eigen helft deze week tegen Ajax. Deze van Smeets was wel echt heel mooi moet ik zeggen. Helaas...
3 0
DUDE92
Haha Smeets lijkt tegen Ajax opeens weer op een voetballer. Bizar wat wij als club naar boven kunnen brengen bij iemand.
6 0
AjaxDaniel
En dat terwijl hij voor Ajax is
0 -1
Ajax_33
Weer een doelpunt vanaf de middelijn tegen
6 0
Dexy
Wat eet die Smeets trouwens steeds als hij tegen Ajax voetbalt? Sodeknetter.
4 0
Dexy
2-1 Traoré
3 -1
TusanDadic
Smeets krijgt er een stijve snikkel van om tegen Ajax te voetballen.
1 0
BrentTomassen
En dan beweren dat hij eigenlijk Ajacied is.
1 -1
DMDTagz
Kan toch dat er juist dan extra krachten vrijkomen?
0 0
vak114
Reiziger maakt er een puinbak van.
1 0
didierajax020
De tering, wat slecht dit..
0 0
TusanDadic
Weer die kutsmeets.
3 -1
Klasseman
Schandalig wat een engerd. We zijn superieur en staan toch achter
0 -1
Suarez16_
Lekker man 2 keer bryan smeets hahahaha.
5 0
AJAIXIXIXI
Hahahahah
0 0
daancruijff14
Off: kan je voor de future cup alleen passe partouts kopen en zijn die dan 5 euro? Want ik kan verder niks vinden op de site
0 0
appeltje
Ekkelenkamp is te laat met tackle in eigen strafschop gebied; strafschop. Dogan schiet echter over.
0 0
THE36CHAMBERSWU
Mag ik vragen via welke site jullie dit zien?
0 0
appeltje
Kon geen stream vinden, dus zit half Fortuna-Emmen, half KKD schakelprogramma te kijken. KKD op open kanaal Fox Sports.
0 0
TusanDadic
Ja, was niet best. Ekkelenkamp werd Eikelenkamp.
2 -1
Lazell
Hoe staat het middenveld? Ekkelenkamp op 10? Of spelen ze met een 6?
0 0
appeltje
Jensen heeft nummer 10, Ekkelenkamp 8 en Gravenberch 6. Of ze ook precies zo staan weet ik niet, maar lijkt me wel.

Edit:
Excuses, Jensen heeft 8, Gravenberch 10 en Ekkelenkamp 6. Zou ook logischer zijn aangezien Ekkelenkamp gaat tackelen in het eigen strafschop gebied *kuch*
1 -1
TusanDadic
Ben ik zo scheel? Dacht dat Ekkelenkamp 6 had en Ryan 8.
0 -1
appeltje
Je hebt gelijk! Excuses voor het ongemak.
0 0
AjaxPassion
Ze willen Gravenberch verdedigende discipline bijleren? Rustpunt/schakel in de opbouw?
0 0
appeltje
Geen idee, zou me niets verbazen
0 0
BrentTomassen
Revanche tegen onze kale vriend vanavond
0 0
Chippy
Dus niet
1 0