Schöne trots op record: 'Maakt me gelukkig'

BVeenstra, 01-03-2019 om 08:00, 9621 views, Bold |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Lasse Schöne is ontzettend blij en trots nu hij de buitenlander met de meeste duels voor Ajax ooit is. Op bezoek bij Feyenoord (0-3) in de halve finale van de TOTO KNVB Beker speelde hij zijn 270e wedstrijd en daarmee is hij nu recordhouder.

'Ik denk dat het iets is waar je trots op kunt zijn. Ik ben niet zo van de statistieken - vraag me bijvoorbeeld niet hoeveel doelpunten ik vorig seizoen heb gescoord - maar dit is wel een statistiek waar ik best trots op ben', zegt Schöne tegenover Bold.

Schöne ging zijn landgenoot Søren Lerby, die 269 wedstrijden voor Ajax speelde, voorbij. Eerder al liet de Deen spelers als Jari Litmanen, Jan Vertonghen en Frank Arnesen achter zich. 'Ajax is natuurlijk niet de kleinste club en veel grote spelers hebben hier gespeeld. Dat ik nu bovenaan die lijst sta, is iets wat ik prachtig vind.'

Al sinds 2012 speelt Schöne bij Ajax en zijn contract in Amsterdam loopt nog door tot medio 2020. 'De club betekent veel voor me. Het is de club waar ik het langst heb gevoetbald en ik ben er dan ook diep mee verbonden. Ik houd heel veel van Ajax en ik ben blij en trots dat ik voor de club kan spelen en nu zelfs in de geschiedenisboeken sta. Het maakt me gelukkig.'

 

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Ajax moet blij zijn met spelers als Lasse Schöne, een sieraad op de velden en een geweldige sportman.
1 0
Godenzoon88
Iedereen die gevoetbald heeft, had wel een soort Schöne in zijn team althans wilde graag hebben of zelf zijn. Het soort speler dat in de laatste minuut een vrije trap of afstandsschot erin schoot. Waarvan je altijd wist: Deze speler laat ons nooit zakken.

Schöne is een Baas en een Ajacied!
2 -1
Sterspeler
hij doet me denken aan Galasek. Niet zozeer door zn stijl. Maar het is een type speler doe altijd ondergewaardeerd wordt maar het team beter maakt.
0 -1
Liam
Wij willen altijd dat spelers dat DNA hebben dat wij zelf ook zo koesteren......zelden heeft iemand dat. Lasse wel. Daarom moeten wij hem koesteren. Lasse....ras-Ajacied.
2 -1
RaynoFischer
Idd, Lasse is nog meer Ajacied dan sommigen die hier de hele jeugdopleiding doorlopen hebben :)
1 -1
ghouleseddik
Het is goed dat hij voor nog 'n jaar heeft bijgetekend. Ik hoop dat Huntelaar volgt. Het kan niet anders dat er in de zomer veel mutaties in de selectie gaan plaatsvinden en we hebben gewoon een paar van dit soort cultuurbewakers nodig.
3 -1
DrD3k
Gefeliciteerd Shonnie
0 -2
IkJijHijWijJullieZijnAjax
shone kan bij nooit kapot.
echt super ajacied en een held.
en ook nog een fantastisch persoon.

ik hoop echt dat hij na zijn carriere terug komt bij ajax of iig als analist op de tv.
1 -2
SPRKY020
laat ik eens gek zijn: of misschien wel de beoogdr opvolger als TD over een paar

on: heerlijke Ajacied in hart en nieren. zulke spelers moet je koesteren!
1 -1
Len nart
Ik vind dat je zeker een oud Ajacied op die plek moet hebben. Misschien kan hij eerst ervaring opdoen bij NEC of in de scouting van Ajax
0 0
Radie125
In Rotterdam hebben ze eindelijk de juiste sponsor DROOMPARKEN
0 0
Ajax27
Wat een geweldig jongensboek voor deze gast. Ik zie de titel al voor me "De 12e man" met als ondertitel "...die bij Ajax 300 wedstrijden speelde". Wat een geweldig jongensboek. Ieder jaar dacht iedereen weer dat het tijd werd voor andere jongens, maar ieder jaar heeft ie de trainer weten te overtuigen. Vaak met succes, soms met dramatische wedstrijden. Maar met veel geweldige vrije trappen, nooit gezeur, wist altijd zijn plek, knokte zich bij iedere trainer in de basis, DE voorbeeldspeler voor ieder talent. Via de Graafschap en N.E.C. bij het grote Ajax komen als breedtespeler, jezelf keer op keer in de basis knokken. Een aantal kampioenschappen meepakken, een hoop prachtige Europese duels gespeeld. Deze gast kan straks zeggen dat ie het uiterste uit z'n carriere heeft geperst. Een plakboek vol mooie herinneringen, wat een geweldenaar!
6 -1
Sterspeler
goed bedacht. Kan genieten van dit soort posts.
Ik zat te denken aan de 12e man die basis stond.
1 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
een viking is het.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Kon jaren geleden naar AC Milan, bleef bij Ajax.
3 0
driesterren***
Gewoon een goeie speler, nooit gezeik van gehoord geen ster allures gewoon een nuchtere jongen die met beide voeten op de grond staat! Kunnen veel spelers voorbeeld aan nemen!
4 0
Ruff Rhythim
Transfervrij van NEC gekomen. En zeer veel plezier van deze vent, nog steeds ook gewoon...
De wijze waarop hij zich steeds in het elftal heeft terug geknokt de afgelopen jaren is gewoon een voorbeeld voor alle spelers die na een wedstrijdje buiten de basis beginnen te miepen dat ze weg willen.
3 0
Mocrodammerr
ja absoluut. prima vent.
kan nog geen antwoord op mijn eigen vraag waarom FdB Lasse als rechtsbuiten opstelde. blijft bizar.
0 0
Ruff Rhythim
Rechtsbuiten...linksbuiten...
Hij stond er, maar niemand snapte waarom...
0 0
JariHeijden
Voordat Lasse rechtsbuiten speelde, was hij even controlerende middenvelder. Maar hij was toen positioneel nog niet zo sterk als nu en verdedigend echt een stukje minder.
Omdat De Boer hem te goed vond om buiten de basis te zetten, er teveel concurrentie was voor de positie van aanvallende middenvelder en er geen supergoeie rechtsbuiten in de selectie zat, heeft De Boer hem rechtsbuiten gezet. Dat beviel erg goed. hij was geen typische rechtsbuiten, maar dat is Ziyech ook niet. Schöne rendeerde daar wel, omdat hij een intelligente speler is. Hij deed het zelfs zo goed dat hij werd uitgeroepen tot speler van het jaar in 2014. Hij werd dat seizoen ook clubtopscorer (14 goals).

Zo gek was het op dat moment helemaal niet om hem rechtsbuiten te zetten. Dat dat nu niet meer logisch is, is duidelijk. Als controlerende middenvelder is hij veel beter dan toen hij net bij Ajax kwam en daar in eerste instantie speelde.
1 0
behangdelul
_O_
0 0
altijdwelwat
Prachtige speler en een fantastische persoonlijkheid , die echt het maximale uit zijn carrière heeft gehaald en wat dat betreft als voorbeeld kan gelden voor elke voetballer.
1 0
AJAIXIXIXI
Off; Varane zit met een ontstoken knie, weet iemand hoelang dit duurt en of hij misschien Ajax mist?
0 0
melvin druncte
Schijnt dat hij Ajax niet gaat halen. Shit, begin nu zelfs hoop te krijgen
1 0
Sterspeler
geen Varane en Ramos? dat zou wel perspectief bieden zeg. weet je toevallig of Marcelo fit is?
0 0
Rentokill
Ik hoop dat Marcello fit is!
2 0
Aspers73
Meer van dit soort kanjers svp!
4 0
SuperJ00d
Wie had dit kunnen denken toen die overkwam van NEC. Echt geweldig voor deze held. Een echte Ajacied dit die al het respect van de wereld verdiend want we gaan dit helaas niet vaak meer meemaken dat een Ajacied zo veel wedstrijden voor ons gaat spelen.
2 -1
tonny
geweldige reclamebord voor onze club
hij is onze club dik en dik waard
verlengen met die al zou hij ook voor de jonge jongens erbij zijn
3 0
Superjan
Voor altijd aan Ajax verbinden. De Deense connectie moet je in huis houden. Als jeugdtrainer is communiceren en een klik maken het halve werk. Wat dat betreft heeft hij een enorme voorsprong.
1 -1
Labrador
Ik zie in hem ook een prima jeugdtrainer. Dat is er zo een die voor de aftrap roept : Jongens, als winnen krijgen jullie patatjes !
1 -1
Tscheu
Held.
2 0
AFCAMM
Erg mooie lijst om bovenaan te staan. Het is hem gegund.
3 0
3sterrenAjax1
wat een held is dit toch! nog enkele jaren als speler en dan hopelijk als jeugdtrainer oid aan de club verbonden blijven.
2 0