Ajax overweegt naar rechter toe te stappen

BVeenstra, 20-02-2019 om 15:00, 15119 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax heeft tegenover AT5 bevestigd dat de club mogelijk naar de rechter toe stapt om zodoende toegangskaarten te vergaren voor het bekerduel met Feyenoord van volgende week woensdag. 'Dat Ajax geen kaarten van Feyenoord krijgt, is extra prangend omdat bij de bekerwedstrijd Feyenoord al een thuisvoordeel heeft doordat het slechts om één wedstrijd gaat', laat een woordvoerder van de Amsterdamse club weten.

Eerder al tekende Ajax formeel bezwaar aan bij de KNVB, maar dat werd afgewezen. 'De KNVB heeft het bezwaar van Ajax terzijde geschoven en zich achter de burgemeester van Rotterdam verscholen. Deze eist een "gezamenlijk plan". Doordat Feyenoord niet aan dat plan meewerkt en de KNVB die impasse niet doorbreekt, moet Ajax zonder haar supporters in Rotterdam spelen.'

Feyenoord, de KNVB en burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam werken niet mee aan een eerlijk duel en om die reden overweegt Ajax naar de rechter te stappen. 'Wij gaan nu eerst met het bestuur betaald voetbal verder om de tafel om de beslissing te betwisten en te kijken hoe dit in de toekomst beter kan. Afhankelijk van de uitkomst van dat overleg, zullen we zien of we nog naar de rechter gaan.'

Nog geen vliegtickets naar Madrid? Check hier hoe je goedkoop naar de Spaanse hoofdstad kunt vliegen!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Als Ajax dan maar naar een rechtbank gaat in Amsterdam, maar niet in Rotterdam. Anders is die rechter ook weer beinvloedbaar. Trouwens, wij kunnen onze mening wel geven, maar ik zie nog geen up-date of het nu wel of niet gaat gebeuren.Volgens mij redden we het al niet eens meer als de rechter een positieve uitspraak zou doen. Misschien kan de KNVB Feijenoord niet toestaan dat er meer dan 30.000 toeschouwers in de Kuip plaatsnemen. Kijk, dan heb je een eerlijke verdeling omdat de KNVB laks is in het nemen van acties.
Trouwens, kunnen ze die nieuwe Kuip niet beter IN de Maas bouwen.
0 0
Sterspeler
Gewoon naar Arnhem. Lekker neutraal. Krijg je dat calimero gezeik ook niet als het in het voordeel van Ajax valt.
0 0
NR34
Terecht dat ze dit doen maar wel aan de late kant. Toch schandalig... dit was overduidelijk zo ingepland door de KNVB. Je wordt gewoon weer genaaid door die KNVB.
0 0
Sterspeler
Je bent als Ajax zijnde hier veel te laat mee. Het is net de pieten discussie. Je probeert piet vlak voor 5 december te laten verbieden. Dat is te laat. Je kan beter dit soort zaken doen als een wedstrijd/Sinterklaas nog lang niet op het programma staat. Dan heeft een rechtbank er tijd voor om er eens goed naar te kijken en durven ze veel sneller knopen door te hakken.
0 0
noahdepoah
Ajax moet gewoon 0-10 winnnen daar. Supporters wel of niet aanwezig.
0 0
Van Reenen
Gaat niet gebeuren, ze zullen zondag wel met een veredeld B-elftal aantreden in Eindhoven. Is al eens eerder voorgekomen, dus waarom nu niet. Er is toch geen controle op geblesseerde spelers die er zondag niet in staan en woensdag wel! Houden jullie er maar rekening mee, kan het nooit tegenvallen.
En als dat gebeurt, moet de KNVB haar rug rechten en de wedstrijd over laten spelen.
0 0
Boer Gijs
Kijken hoe dit in de toekomst beter kan? Ofwel: nu KNVB Ajax-Zwolle heeft verplaatst gaan ze hiervoor natuurlijk niet meer naar rechter. Slappe zooi.
0 0
Litmanen85
Offtopic : Zat net Opgelicht! te kijken en het ging ineens over valse kaartjes voor "feyenoord - abcoude noord" , zegt die presentator.. hoe triest wil je het hebben?

https://www.npostart.nl/opgelicht/19-02-2019/AT_2109494 bij 31:00
2 0
noahdepoah
Ze kunnen er wat mij betreft niet genoeg verkopen aan die havenslaven.
0 0
sucre
Mogelijk naar rechter? Nee, gewoon naar rechter gaan en statement maken! De grootste en meest belangrijke club wordt door KNVB niet op waarde geschat, dus nu gewoon ons punt maken!
5 0
Babayaka
Ajax moet echt niet spelen, knvb feynoord en Rotterdam staan Dan mooi voor lul.
Of spelen in een compleet leeg stadion .
2 0
AlexIbarra
'Wij zijn een kleine amateurclub en willen wel tegen Ajax spelen maar hebben geen stadion.'
'Wij zijn een kleine eredivisieclub en willen wel tegen Ajax spelen maar geen veld aanleggen.'
'Wij zijn zgn. een NL topclub en willen wel tegen Ajax spelen maar alleen met thuispubliek.'

Drie belachelijke redeneringen, die je allemaal zou moeten wegvagen door te zeggen: "Dan speel je maar niet tegen Ajax en ga je lekker tegen FC Bal op 't Dak voetballen."
Maar dankzij de bond worden wij in alledrie de gevallen benadeeld, en de clubs die hun shit niet op orde hebben mogen lekker aan blijven modderen en flink verdienen.

Natuurlijk zijn er ergere vormen van onrecht in de wereld, maar al dit soort kleine nadelen bij elkaar zijn samen groot genoeg om eens van je af te bijten. We laten titels liggen op 1 puntje, vliegen uit de CL op doelsaldo, komen 1 procent te kort om wél een resultaat te halen tegen Real.

Topsport gaat in principe om details. Als Nico op het kunstgras van ADO z'n knie wat verdraait, spelen we straks tegen Feyenoord, AZ en Real weer met een gemankeerd elftal.
5 -1
AjaciedRK
"Wij zijn een Europese topclub en willen wel tegen Ajax spelen, maar alleen met onze scheids"
4 -1
Mario65
Ajax heeft het netjes geprobeerd om tot een oplossing te komen en hebben de KNVB en burgemeester Armoetaleb samen met F**noord een vies spelletje gespeeld om Ajax te benadelen.
Ja dan maar voor de rechter met de botte bijl...

Het is niet voor het eerst dat de corrupte KNVB 010 helpt.
Arbiters die bang zijn om in de Kuip tegen hen te fluiten want oeps een legioen....
En een v. Egmond die al krom geboren werd die er niks aan veranderen zal.
De "Zeist maffia"
6 -1
jaapdijkemasted
oud nieuws
0 -1
cantharel
God man wat ben ik trots op ons bestuur als ze dat zouden doen. Keihard aanpakken en laten zien dat we Ajax zijn en niet een of ander armlastig kloteclubje.Laat niet met je sollen, tenslotte is Ajax de club die bijna alle punten pakt en alle clubs profiteren ervan, zonder Ajax nog minder europese plaatsen te verdelen.
3 0
Rik428
Ja en nee. Het lijkt alsof ze hier wel wat aan de late kant achteraan gaan. Zo van, we weten dat er geen tijd meer is maar we maken wel weer een goede beurt bij de achterban. Die loting was al een paar weken bekend
2 0
Boer Gijs
Dat gevoel bekruipt mij ook beetje. Een rechter is vaak vrij nuchter volgens mij. Dus goed mogelijk dat die zegt: ja, op zich heeft Ajax gelijk, echter is het nu te veel gevraagd om dit op zo'n korte termijn te realiseren.
0 0
Mario65
Dat vergeet men maar al te graag.
Die clubs zijn allemaal aasvisjes die om de grote jager zwemmen en profiteren
Nederland heeft maar 1 grote trots in Europa en dat is Ajax.
Maar de KNVB heeft een selectief geheugen als het om Ajax gaat.
1 0
Daminem
Wie is Directeur Betaald Voetbal bij de KNVB? Juist ja... Geen wonder dat de KNVB Feyenoord in het zadel helpt.
3 0
N-ajax
Als ik eerlijk ben hebben onze supporters in de bekerfinale tegen PEC laten zien dat ze het nog niet aan kunnen.
2 -5
Labrador
Dat waren 10 opgefokte pubers van 410.
4 0
Radie125
Nee jong en was een bewuste actie en een stel andere hersendode ging de boel slopen stuk voor stuk gasten dien van mij de gering kunnen krijgen.
0 -1
Mario65
Niet alle supporters over één kam scheren
Dat waren een paar malloten, meer niet.
1 0
Ajax4life16
Die wedstrijd van 5 jaar geleden bedoel je?
4 0
Vince355
En daarbij, toen was er nog een uitsupportersverbod opgelegd. Die is in 2019 allang vervallen.
3 0
AFCAjax
dus de burgemeester vind het goed als die kakkies het goed vinden, maar die kakkies willen het niet.. en de knvb vind het maar best.. wtf man dit is competitie vervalsing.
2 0
EricAjax1
Wedstrijd zonder publiek spelen wordt het 0-12
1 0
OlympischStadionDeMeer
Niet overwegen, maar gewoon doen!
1 0
AjaxDaniel
Feyenoord is niks zonder de supporters, dus doe maar een wedstrijd zonder supporters of verdeeld over twee wedstrijden want Feyenoord wordt altijd geslacht in de Arena.
1 0
JanTa
Ik weet dat sommige bij Ajax geen lievertjes zijn maar die heb je ook binnen iedere willekeurige club maar waarom meteen gaan behandelen alsof het paria's zijn heb ik nooit begrepen.
1 0
NelsonAFCA
Is gewoon pure competitievervalsing omdat het hierbij maar om een wedstrijd gaat.
1 -1
NelsonAFCA
Is gewoon pure competitievervalsing omdat het hierbij maar om een wedstrijd gaat.
1 0
Oliveira
Als dit geen uitkomst biedt dan uit solidariteit naar Feyenoord ook de Feyenoord supporters weren.
0 0
Nouwske
Dit moeten ze echt doen! Zal helaas wel bij een loos dreigement blijven...
Wat een watjes daar in 010
0 0
1eringzuid2
Ajax moet zijn poot 1x stijf houden. Dus of een wedstrijd met supporters van beide clubs, of GÉÉN wedstrijd. Dat de knvb zich niet uitspreekt en zich bovendien niet aan haar eigen reglement houdt, is een rechtzaak waardig.
11 0
Aspers73
Ja, als via de rechter niet lukt dan gewoon niet op komen dagen. Kunnen 50.000 gekkies weer terug naar huis.
0 0
Red Devil
Ajax moet het nu keihard spelen want anders blijft dit doorgaan.
5 0
blessure
Volkomen correct , wat je zegt.
2 0
AjaxDaniel
Ik hoop dat het uiteindelijk over 2 wedstrijden gespeeld zal worden maar dan zonder uitsupporters. Dat is imo beter dan een uitvak in de Kuip. Of ben ik de enige die zo denkt?
4 0
Simon1
Alle wedstrijden, m.u.v. de finale, zouden dat moeten hebben. De finale op neutraal terrein: Johan Cruijff Arena, Badkuip of Kutlamp stadion.

Ik ben een voorstander van dubbele wedstrijden, zodat het aantal wedstrijden omhoog gaat, wat alleen maar beter is voor de talentontwikkeling. Zes keer spelen tegen FC Knudde is voor een De Ligt op deze leeftijd niet nodig, maar wel een kans om een 16 jarige zijn debuut te laten maken.
1 0
AFCAPolarBear
Niet dubbele wedstrijden, maar de laagst geklasseerde club (keuze geven) thuis te laten spelen. En bij elke wedstrijden moet uitsupporters aanwezig (kunnen) zijn. Als de burgemeester van desbetreffende stad dat niet wil, dan wedstrijd omdraaien. En wil die burgemeester ook geen uitsupporters, dan op neutraal terrein (lees op Campus KNVB).
1 0
Joseph
Nee, je moet niet 2 wedstrijden willen spelen tegen 3e of 4e divisie ploegjes. Daar worden ze niet beter van, kunnen ze beter een keer extra trainen.

Als er geen uit-supporters welkom zijn, dan moet de wedstrijd naar een neutraal terrein of zonder supporters. Een wedstrijd met supporters van 1 club mag nooit gespeeld worden zonder straf.
0 0
amthree
De knvb en die kakkies zijn gewoon allebij corrupt als de pest en maar blijven geilen op die badkuip!
2 0
Adios
2 wedstrijden zou heerlijk zijn! Een extra klassieker om de vernedering van de vorige wedstrijd weg te spoelen!
3 -1
Bobbaasje
Geen uitsupporters geen duel.
5 0
mercurius3
Deze wedstrijd mag absoluut niet verloren gaan. Een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen, gezien mogelijke bekerwinst + revanche voor de vernedering vorige keer.
2 0
BrutilHosé
waarom speelt feyenoord altijd thuis eigenlijk. is dat puur toeval? is elk jaar zo
2 0
AFCAPolarBear
Men zegt puur toeval, maar ze hebben nu al 2 jaar niet uit gespeeld, dus dan is het wel heel erg toevallig. Ze hebben nu dus 8 keer achter elkaar thuis geloot. Oftewel een kans van 0,39%!
0 0
Kilum
Zo werkt kans berekening niet. Het is elke keer 50% kans.

Wat je wel kan zeggen is hoe groot is de kans dat Feyenoord 8x achter elkaar thuis loot. Maar dat is niet heel relevant.
0 0
Tnera
Dat js precies wat ie zegt.. en 0,39% kan, maar is wel verdacht..
0 0
AFCZlatan
Dat is voor ons een vraag en voor de KNVB een weet
2 0
NUL20
Gewoon een extra (thuis-)wedstrijd...
0 0
MickS
Laten we het eenvoudig doen. We gaan de wedstrijd hier in de ArenA houden. We ontvangen de Feyenoorders dan net zo als we de buitenlandse clubs ontvangen, zodat de supportersgroepen (in de basis in ieder geval) niet gemengd kunnen raken.

Elke Ajacied en elke Feyenoorder die buiten deze stromen elkaar toch opzoeken én rotzooi uithalen, zonder pardon oppakken en landelijk stadionverbod (want dan doe je het er gewoon om).

Dat ze rondom die badkuip nauwelijks stromen kunnen reguleren is natuurlijk gewoon niet iets wat in de weg zou mogen staan.
0 0
Ajacider
Of wedstrijd op neutraal terrein zonder supporters. Wil wel eens zien hoe feyenoord zich red zonder invloed van de 12e man. Voorspel dat ze dat niet kunnen.
0 0
afcas
dit lijkt mij eigenlijk nog wel de beste oplossing. gewoon helemaal geen supporters. is voor de ajacieden natuurlijk helemaal niks, maar ik denk dat je op die manier wel het beste een statement maakt. zolang een team beslist geen uitsupporters toe te staan spelen we die klassieker gewoon helemaal zonder supporters. dan zal feyenoord echt heel snel gaan nadenken. die doen dit allemaal alleen maar om extra geld binnen te krijgen...
2 0
JordanAFCA
Goed van Ajax, want dit is gewoon oneerlijk namelijk
0 0
Ajacider
Juist! Ajax en haar supporters worden gestraft en benadeeld door de lakse houding van de KNVB en gemeente Rotterdam. Laat Aboutaleb zich maar voor de rechtbank verantwoorden waarom bij een finaleplek wel 12000 ajacieden welkom zijn en bij een halve finale geen 1200. Zoute popcorn, een biertje erbij, en live uitzenden maar.
0 0
atalantanio
Dus Feyenoord wil niet meewerken, Ajax is daar de dupe van.. En de KNVB vind het allemaal prima.

Misschien moet ik mij voortaan ook maar zo gaan opstellen in het leven. Blijkbaar kan dat gewoon.
1 0
Joodhannus73
Er gebeurt teminste wat. Blij! Dit is ook het sentiment wat leeft onder supporters. Gewoon doen! Hoop dat ze vaker gaan ageren. We worden zo vaak genaaid. In verzet komen! Heel goed dit!
1 0
PowNed
Fijn dat Ajax eindelijk eens echt stelling neemt tegen deze vorm van competitievervalsing!
0 0