Overmars: 'Suárez mag terugkeren naar Ajax'

BVeenstra, 14-02-2019 om 08:35, 37799 views, VTV Uruguay |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Ajax-directeur spelersbeleid Marc Overmars ziet Luis Suárez maar al te graag terugkeren in Amsterdam. De Uruguayaanse aanvaller speelt nu nog bij FC Barcelona, maar mocht er een mogelijkheid zijn voor een terugkeer, zal Overmars die zeker grijpen.

'Suárez mag terugkeren naar Ajax', zegt Overmars in een interview met de Uruguayaanse televisiezender VTV Uruguay, geciteerd door onder meer Sport. 'De deuren van Ajax staan open. Ik hoop dat FC Barcelona een opvolger vindt', grapt de beleidsbepaler, waarna hij weer serieus wordt. 'Ik maak er geen grap over. Als hij daadwerkelijk interesse heeft in een terugkeer naar Ajax, ga ik de volgende dag nog naar Barcelona om met Luis te praten.'

Suárez is inmiddels 32 jaar oud, maar volgens Overmars kan hij nog altijd van grote waarde zijn. 'Ik denk dat zijn mentaliteit een van zijn grote kwaliteiten is. Het per se willen winnen, het kunnen en willen maken van doelpunten...En daarin is Suárez een van de beste voetballers ter wereld.'

Of Suárez een terugkeer bij Ajax ziet zitten is nog maar de vraag. In december liet hij nog weten dat de manier waarop hij eerder uit Amsterdam vertrok hem nog altijd dwarszit en een terugkeer niet uitsluit, terwijl hij onlangs nog uitsprak dat het een droom is om zijn carrière af te sluiten bij FC Barcelona.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
kan t niet beredeneren. maar iets zegt me dat de suarez van nu niet echt in t huidige ajax zou passen. zowel t soort spel als de spelersgroep.
0 0
wendoo9
Wat mij zorgen baart is dat we nooit meer aan een goed elftal kunnen gaan bouwen. We zullen van momenten van onze aller Ajax moeten gaan genieten net als afgelopen Woensdag (Ajax -Real) Dit is ons lot op het moment. Daarom verkoop je huid zo duur mogelijk en laat zien dat Ajax geen koopjes huis is, maar dat er groot geld op tafel moet komen voor onze talenten en spelers. Het liefst alles in een keer en niks op de pof !!
0 0
Pierre Heno
Haal die Alexis Sanchez nou maar naar Ajax, Marcus.
0 -1
vdhaas
Als je hem de laatste tijd had zien spelen, dan had je dit niet gezegd
0 0
de_pitbull
'Suarez mag terugkomen'. Net alsof hij een gat in de lucht moet springen omdat het van Overmars mag.
0 -2
Suarez01
Het feit dat ie zelf aankondigt zijn carrière te willen afsluiten bij Barça zegt op zich niets natuurlijk. Als je bij ons een contract hebt roep je als Ajax speler ook dat je niet met andere clubs bezig bent om vervolgens toch te vertrekken. Luis heeft wat warme gevoelens met Ajax en Amsterdam en het is een echte killer, geweldige voetballer en ik zou idd als technische staf niet afwachten maar gewoon nu al gaan praten. Barça kwam toch ook gewoon Frenkie ophalen terwijl het niet bespreek was? Luis: ik kan niet wachten om je in onze eigen JC AreNa heel veel te gaan zien scoren!!
0 0
Pierre Heno
Hij komt hier echt niet terug om tegen Heracles, Excelsior etc op kunstgras te komen spelen.
3 0
Godenzoon88
Stop met al die sprookjes te verspreiden. Zlatan suarez en al die goede spelers die bij ons hebben gespeeld komen nooit neer terug.
4 0
MankeNelis
Die komt niet meer terug. Maakt niet uit, maar zorg ervoor dat je een knappe spits scout of huurt. Wie staan er op het lijstje?
5 0
mercurius3
Overmars moet stoppen te denken dat hij alles kan aankopen en dat daardoor ook gelijk een team staat. Er moet een uitgebalanceerd elftal staan dat 'gerijpt' is, met een goede trainer. Gewoon volgend jaar de CL winnen door spelers als zyiech, Neres, onana en de ligt te behouden en met twee of drie gerichte aankopen aanvullen.
2 0
sdjt01
Ziyech maar vooral de Ligt zijn niet te behouden. Vooral nu ze in de CL volledig in de spotlight staan en gewoon goed spelen zullen de rijke clubs nou eenmaal aankloppen.
0 0
Pierre Heno
Suarez heeft vorige week nog te kennen gegeven tot zijn afscheid als speler bij Barcelona te willen blijven spelen.... Tja..dan klinken deze woorden van 'de grote baas' toch wel wat hol.
6 0
Joseph
Dat lijkt mij logisch, maar er is in dit verhaal een derde partij, die moet elk jaar op zoek naar de beste spelers ter wereld, vroeg of laat zal Suárez dat niet meer zijn voor Barcelona, dan kan je altijd nog mee bij Ajax.
0 0
Ajax68
Overmars, zórg dan hij terug komt, want die Dolberg is niks, en KJH is gewoon te oud !
Dat is wat wij tekort komen, een sleurende spits.
Zet Neres op links, Tadic op10 achter Suares, en straks traoré op rechts.
Middenveld met van de Beek , Tadic en Blind.
Achter Nico, want die mag je NOOIT laten gaan, Magallan, Mazaroui en nieuwe aankoop rechts-centraal, en als Onana blijft, anders Varela.
1 -3
RayJordaan
Denk dat Traore meer een spits dan rechtsbuiten is, hopelijk haalt Marc dan wel iemand voor op de vleugels
0 0
Vazajax
Doe hem in ieder geval een aanbod!
Louis heeft een Ajax hart en met zijn vechters mentaliteit misschien wel cruciaal om eventuele voorondes van de volgende CL door te komen.
0 0
WZAWZDB14
Als we iets nodig hebben op dit moment is het een killer als suarez. Ben alleen bang dat het bij dromen blijft..
1 0
Maus1978
Ach dit verhaal weer. Laten we nou ophouden met die naïviteit .. next
4 -11
Daveajax1976
Jij weer pffff
4 0
Pierre Heno
Naar hij heeft wèl gelijk. Allemaal 'lekker lullen zit ook aan tafel' van Overmars.
2 0
robinozzi
Denk dat Suárez pas na een teleurstellend seizoen, qua individuele cijfers enzovoort, pas gaat nadenken over een terugkeer naar Ajax. Zolang het goed gaat , blijft hij lekker in Barcelona, gelijk heeft ie
2 -1
Koekepeer
Hopen op een uitschakeling in de Copa CL en liga dus.
0 0
VIPete
Suarez als opvolger voor Huntelaar, aanval met Tadic - Suarez - Neres
Suarez kan Dolberg nog wel wat leren: Niet nadenken maar knallen.
6 -2
ajaxinho
Dan is de cirkel rond.
Hij volgde Huntelaar al eerder op bij Ajax.
1 0
Ajacied33
Suarez heb ik gewoon een zwak voor, prachtige speler. En natuurlijk is het leuk dat ie welkom is bij ons, maar die gaat natuurlijk nooit komen. Ik zie hem gewoon afsluiten in Barcelona.
2 -1
AgeM
Het zou fantastisch zijn , en dan een deel van de transfersom van Frenkie terug naar Barca, want wat
viel die gisteren weer tegen .En de zoveelste wedstrijd na de winterstop , die verloren werd met de Jong in de basis. Hij had zich hier toch kunnen of moet laten zien ?
Of was hij toch nog geblesseerd ? Waarom laat je hem dan toch spelen ?
Enkel uitspraken van kenners gisteren : "Hij speelde onopvallend , is ook een kwaliteit (Advocaat ,die kan er over meepraten als je overbetaald bent) , waarop Gijp en Wilfred in lachen uitbarstten. of "We zijn nog steeds heel blij met Frenkie, hij wilde zelf graag komen , (Directielid van Barca) Prachtig voorbeeld van cognitieve dissonantie.Om nog maar te zwijgen van al die 6 jes die hij hier krijg op dit forum.
Of van Frenkie zelf : "Het ging gelukkig iets beter als tegen Heracles" Hij is de middencirkel bijna niet uitgeweest behalve dan dat hij af en toe meesprintte met Modric. , dat vond Frenkie heel fijn .
Het ergste was dat Madrid hem gewoon zn gang liet gaan , zo van laat maar gaan , komt toch niks uit .
En sommigen vonden dat hij heel degelijk speelde . Men is verdomme gewoon blij dat
hij geen uitglijers had ! (Alhoewel die onmogelijke terugspeelbal op Onana in de buurt kwam ) Sommigen zeggen hier dat hij Modric uit de wedstrijd speelde hilarisch toch ?
De enige die zich enigszins kon meten met Modric was Schone , die gaf alles, deed bijna alles goed en speelde als in zn beste dagen !!
Zou als ik TH was uit tegen Madrid in de Bayern uit variant spelen , of als de jong dan toch mee moet doen , in een verdedigende rol ,
Denk trouwens dat Dolberg naar Real vertrekt aan t eind van het seizoen .
Of hij loopt op zn tenen , en kan de druk niet aan
3 -18
Joseph
Lachwekkend, je leest niet vaak zo veel onzin.
0 0
NoPants
jij wilt duidelijk het negatieve zien. Je roept een paar gekke dingen die vervolgens weerlegt worden, maar dan reageer je al niet meer. Troll-gedrag.

Frenkie en modric waren directe tegenstanders en veel met elkaar bezig. Of heb jij frenkie juist met iemand anders zien strijden? (Kan, want blijkbaar hebben we iets heel anders gezien.)

Modric is wellicht momenteel de beste middenvelder ter wereld, en directe tegenstander van frenkie.

Ajax - Real Madrid Frenkie de Jong Luka Modric
Balcontacten 83 69
Passes (succesvol) 70 (62) 58 (50)
Duels (gewonnen) 12 (8) 7 (1)

Frenkie:
% passes achteruit: 13. Vooruit 36,2.
Succes % duels: 66,7%
Intercepties: 2
Schoten: 0

Modric:
% passes achteruit: 19. Vooruit 34,5.
Succes % duels: 14,3%
Intercepties: 2
Schoten: 0


Dus frenkie speelt tegen wellicht de beste middenvelder ter wereld, heeft in die wedstrijd meer balcontacten, meer passes, een beter succespercentage in passing, passt meer vooruit dan modric, gaat meer duels aan en wint meer duels. En jij vindt dat frenkie door de mand is gevallen? Watmoet hij dan doen als cm, tegenover een van de beste cm’s ter wereld?
2 0
AgeM
U speelt veel FIFA games zeker ? Haalt u niet wat door elkaar ?
0 0
AgeM
Ik schrijf gewoon op wat ik feitelijk zie , hier is er nog een: Aan de 0-1 van Benzema lag een schitterende actie van Modric ten grondslag met Frenkie naast hem links op het middenveld . Niet willen zien zeker? Check de beelden !
Heb jij de hele wedstrijd de Jong ook maar 1 eenzelfde effectieve doorslaggevende actie zien maken ?
Commentaar van Advocaat , Genee en Gijp gemist zeker
"Hij was onzichtbaar "
Commentaar van de Jong zelf ? Het ging iets beter als tegen Heracles !
Maar dat ging me dan ook slecht !
Cijfer in France Footballe een 4 ! '
Ik ben echt niet de enigste hoor en zeker geen nepper!
0 0
CruyffFootball
Blijf nu eens van de crack af.
1 0
Koekepeer
Eeuh?
0 0
Web
Wat vreselijk veel onzin, graag bij een regel houden in gevolg
2 -2
AgeM
En om jou tegemoet te komen in een regel : Je bent een nepper !
0 0
AFCAPolarBear
Aanvallend was ie weinig, maar verdedigend was hij erg bruikbaar. Jij zit vooral in een tunnel om deze voetballer slecht te zien spelen. Heb jij Modric veel zien doen. Was aanvallender net zo slecht als Frenkie. Mogelijk dat ze beide de opdracht hebben gekregen elkaar uit de wedstrijd te spelen, dan is het beide kanten gelukt. Dan nog krijgt Frenkie van mij een voldoende, maar was wel een van de slechtste op het veld van Ajax. Schone verbaasde me wel, dat hij zich staande hield tegen Real, zijn handelingssnelheid was gisteren hoog, dat heb ik hem weinig zien doen. Donny speelde ook erg goed. Onana is zijn arrogantie kwijt, maakte gisteren weer een aantal foutjes en Ziyech vond ik bij vlagen ook niet goed. Leest de wedstrijd niet en ziet niet wat er gevraagd werd. Wilde te mooi spelen, waar simpel vaak de betere oplossing was. Nico was weer ouderwets grote klasse. Was overal te bekennen, stond weer zo hoog, dat hij aanvallend erg dreigend was. Dat hij de 90 minuten heeft afgemaakt vind ik een wonder, Ook al had ie wel last van kramp aan het einde van wedstrijd (logisch!)
3 -1
AgeM
0-1 gevolg van modric actie links op het middenveld met de Jong in zijn nek.
Kijk de beelden maar na
En als de Jong echt goed speelt zal ik de eerste zijn die het van de daken roept !!
0 0
mercurius3
De jong speelde gisteren eindelijk juist wel weer goed.
2 -1
AgeM
Hij deed niks fout , dan ben je al blij.
0 0
FWAjacied
Waarom moesten van der Gijp en Genee lachen?
1 -1
AgeM
Je hebt 75 miljoen gekost en je speelt thuis tegen de aartsrivaal van jou nieuwe club onopvallend , dat is toch ook wel hilarisch , zelfs Dick moest er uiteindelijk om lachen , het leek wel of Dick met de Jong te doen heeft trouwens .
0 -10
Web
Ik heb het met jou te doen, 0 voetbal verstand
Jij blaast er maar onzin uit
2 -2
flithje
Je hebt geen kaas van het spelletje gegeten, Frenkie heeft aanvallend nooit veel gegeven. Is ook totaal niet zijn rol, is een verbindings speler die andere beter laat voetballen. Dit soort reacties zegt veel over je voetbal inzicht, met name op tactisch vlak.
3 -1
PetrusKeizer
tja. iedereen ziet de busquets-rol weggelegd voor Frenkie, als er 1 speler bij Barca speelt van wie niet verwacht wordt dat hij er 8 a 10 per seizoen inlegt is t busquets wel. Kijk naar Wouters voorheen bij Ajax, of Wim Jansen bij Feyenoord, waren ook geen scorende middenvelders en interesseerde verder ook niemand. Daar zijn dan anderen voor.
0 0
DeBaller
Nou De Ligt +/- 55miljoen en tekenen die bende.
2 -4
Koekepeer
Koekoek
0 0
Daveajax1976
Ik heb een bericht geplaatst 4 dagen geleden !
Suarez volgend seizoen naar Ajax ..kreeg alleen maar minnetjes !!!

Let maar op is al lang rond.. kom maar op met de minnetjes .. graag in april wil alleen maar plusjes
1 -19
PetrusKeizer
t maakt je zo te zien niet uit of je minnetjes of plusjes krijgt. Meneer wil dus kennelijk vooral aandacht.
0 0
Terugnaardemeer
Zelfs als hij volgend seizoen bij Ajax speelt, is wat je nu zegt nergens op gebaseerd. Suarez heeft nu nog een contract voor twee en een half seizoen bij Barcelona. Niets is uit te sluiten, behalve dat Ajax nu al geheime onderhandelingen zou hebben gehad met Suarez.

Vandaar de minnen nu en absoluut geen plussen in april.
0 0
Leviathan
Is 1976 het geboortejaar van je vader ?
1 -4
Koningtoto
Dan had hij 25 of zo geweest, wat is daar mis mee?
0 -2
Daveajax1976
Nee van je moeder
0 -3
FWAjacied
Als het al lang rond is, kan het ook wel bekend gemaakt worden.
2 -2
Daveajax1976
Dat kan... pffff spreek je over een paar maanden wel.. Tadic had ook nooit iemand verwacht
0 -1
FWAjacied
Was je er toen ook al zo vroeg bij?
1 -1
Daveajax1976
Nee toen niet
0 0
DaNaRWaL
Ik hoop dat je gelijk krijgt, maar volgens mij was jij die gast die ik gister avond dronken in de parkeerplaats naast de ArenA zag lopen.
1 -2
Daveajax1976
Ik heb 100% gelijk en nee ik drink geen alcohol
0 -1
DaNaRWaL
Ik ben benieuwd maat, ik zou er een drankje op drinken als het uitkomt
0 0
geDaante
Een 'lelijke' speler die in mijn ogen ook niet bij Barcelona past, die daar de zwakste schakel is in het combinatiespel, maar die bij Ajax in de spits wel van toegevoegde waarde zou zijn, al zie ik liever Dolberg daar echt de kans gaan krijgen. Dus van mij zou hij niet direct hoeven komen. Op de flanken zie ik liever meer verfijnde, vlotte en behendige spelers.

Kom maar op met die minnetjes en negatieve reacties ;), ik weet dat dit wederom geen populaire kijk is.
6 -10
RayJordaan
Haha met je eens hoor
0 -1
ChelseaMan
Je bent niet alleen....bakt er dit seizoen ook weinig van...in een 433 is Dolberg een veel betere optie. In het geliefde 4231 systeem van TH was een jonge Suarez ideaal geweest. Kwa werklust en energie waar hij het normaal gesproken van moest hebben is het nu ook minder.
0 -1
ETM
Bericht over Schone of Suarez, dan kan een bericht van CM nooit uitblijven.

Suarez moet het van werklust, energie, spelinzicht EN techniek hebben. Daarom is hij geen subtopper maar een topper. Technisch ook een fantastsiche speler. Dat ontkennen is niet te doen.
Estetisch is het niet bepaald een ballerina, maar dat is wat anders. Wat klopt aan GeDaantes beoordeling is dat Suarez geen man is van combinatievoetbal ik de kleine ruimte.
0 0
geDaante
Mee eens
0 -1
altijdwelwat
Ben het grotendeels met je eens, snap alleen niet dat je Dolberg een hand boven zijn hoofd blijft houden. Marc zegt het goed Suarez is een speler die per se wil willen , ten koste van alles een goal wil maken. Dat is nu net wat er altijd aan zal ontbreken bij Dolberg, die jongen gelooft het allemaal wel.
1 -2
geDaante
Ik vind Dolberg echt een goede speler, compleet, ideaal voor Ajax.

Ten Hag speelt echter vooral op de voorzet, met aangevers Tadic en Ziyech op de flanken, en de lopende Van de Beek op 10. Dolberg is geen pure afmaker a la Huntelaar, die beter bij deze speelwijze past. Niet voor niets rendeerde Dolberg vele malen beter onder Bosz, waarin de bal veel meer over de grond ging, en er meer voetbal hoog op het middenveld en rond en in de 16 was.
1 -1
PetrusKeizer
ik ben zelf nogal gek van Dolberg, maar hij is wel erg flegmatiek en eigenlijk geen allround spits, want koppen zie ik m bijna nooit. Ajax heeft n nieuwe Kluivert nodig (senior, natuurlijk). Maar ja, zo'n talent is niet voor t grijpen.
0 0
goajaxgo
Ik ben het in zekere zin wel met je eens maar de zwakste schakel is ie niet bij Barcelona. Daar maakt ie veel te veel doelpunten voor en het belang van scorend vermogen wordt nogal onderschat, vooral in Nederland. Kijk de wedstrijd van gisteren nog maar eens.
4 -2
geDaante
Hij is een zwakke schakel in het combinatiespel, dat stokt vaak bij hem, en dat kost ook veel goals als team, doordat potentieel gevaarlijke combinaties bij hem te vaak misgaan of hij deze gewoon niet aangaat. Dat hij dan zelf weleens scoort, is dan hoogstens een goedmakertje in mijn ogen. Dus die doelpunten die hij maakt, kan je veelal wegstrepen tegen het aantal doelpunten die men misloopt als team door Suarez.
1 -1
goajaxgo
Dat is allemaal theorie. Ik heb Suarez bij Barca ook heel veel assists zien geven.
0 0
Mario65
Het zou natuurlijk geweldig zijn om hem terug in het rood/wit te zien, maar hoeveel oud Ajacieden deden al die loze beloftes???
Juist.....
1 -2
Joodhannus73
Je moet niet wachten totdat hij belt. Jij moet bellen! Elk jaar een kerstkaartje sturen, etc. In het vliegtuig stappen en gezellig met hem gaan lunchen. Proactief handelen. Aangeven hoe graag je hem wilt hebben. Doe wat man!
0 -3
trodat4030
Zolang Luis niet in de laatste 6 maanden van z’n contract zit mag dat niet.. Alleen als Marc daarvoor toestemming vraagt en krijgt van Barca.
0 -1
goajaxgo
Zoiets zit in je of niet. En Overmars heeft die warmte niet in zich. Eerder steekt hij Marcel Keizer een mes in de rug of vernedert hij Lamprou tijdens een midweekse bekerwedstrijd. En dat sijpelt allemaal door binnen de organisatie.
0 -3
Leviathan
Suárez betrekken in een deal met de ligt. 50 mil + Suárez ofzo.
0 -4
FWAjacied
Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren. Bijzonder dat zo'n loze uitspraak dan ineens bij het hoofdnieuws staat.
1 -2
Daveajax1976
Omdat ie volgend seizoen bij ons speelt
0 -1
NavidDeres
Hoe weet jij dat zo zeker?
0 -1
ddkoning
maak er werk van!
0 -3
Superjan
Nou maar hopen dat Barça inderdaad een vervanger op het oog heeft.
0 -2
Welja
met een killer in de spits had je ver gekomen in CL dit jaar.

En dat hij verschillende dingen zegt hangt af van de krant die hem interviewed.
1 -5
Raydo
We ZIJN ver gekomen in de CL...
8 -3
Leviathan
1 ronde verder is niet bijster ver
0 -3
Ruff Rhythim
Verder dan die twee kampi-oenen van de afgelopen jaren...
1 -2
Web
Ajax ga er voor, met Suarez in de spits is dit Ajax nog veel sterker
En de winnaars mentalteit die hij mee brengt heeft deze ploeg zo hard nodig
3 -3
Schip
Tadic en Suarez zou echt vreselijk zijn om tegen te spelen. Dolberg erbij en van positie laten wisselen.

Neres heb ik geen hoop op dat hij blijft.
0 -1
GvanderK
We missen nog een absolute killer in de spits dus halen zou ik zeggen haha.
3 -3
AltijdGelijk
Suarez heeft het zelf altijd uitgesproken! 1 of andere manjer geloof ik hem.
3 -3
AFCA-B93
Make this shit happen Marc haha
4 -2
Schip
Ik wilde dat net zeggen....Halen die gast!
1 -2