Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Trotse Ten Hag: 'Domineerden tegen Real Madrid'

SJvanveen, 13-02-2019 om 23:30, 13886 views, Veronica |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bij Erik ten Hag overheerste na afloop van Ajax - Real Madrid een dubbel gevoel. De trainer baalde van het resultaat, maar was tegelijkertijd trots op hoe de Amsterdammers voor de dag kwamen tegen de Champions League-winnaar. 

'We hebben onszelf niet beloond', was de conclusie van Ten Hag bij Veronica. 'De arbitrage zit ook niet mee bij de eerste goal die wordt afgekeurd. We domineerden tegen Real Madrid, maar in de effectiviteit hebben we het laten liggen', tekende de oefenmeester op. Ten Hag was blij met het vertoonde spel en ging in op de details die de wedstrijd gedeeltelijk bepaalden. 

Ajax zette goed druk door de rollen van Dusan Tadic en Hakim Ziyech en de corner bij de uiteindelijk afgekeurde goal was een goede variant. 'Je weet waar je ze kunt pakken. Zo een variatie... Dat functioneerde uitstekend. Als je een goal maakt, en hij wordt afgekeurd, dan is dat jammer. Vooral omdat ik niet zie dat de keeper onreglementair wordt aangevallen.' 

Ten Hag zag dat Ajax bij de tweede goal van Real Madrid twee fouten maakte. 'Dat is doodzonde en bepalend op dit niveau', stelde Ten Hag, die nog kort in ging op de speelwijze. 'We wilden ze onder hoge druk zetten en daar hadden Hakim en Dusan een belangrijke rol in. Lasse Schöne heeft daarbij ook een goede rol vervuld, want we wilden ze niet van kant laten wisselen via Kroos. Dat is goed gelukt.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DS
Even buiten de uitslag om.
Wat was het weer een heerlijke magische avond zeg! Dat je de allerbeste ploeg van Europa zo onder druk kan zetten en zo in het nauw kan drijven, heerlijk!
4 0
AgeM
Want zij zijn groot en wij zijn klein !
0 0
Peterv13
Ik zou er toch wel voor willen pleiten om Neres altijd een basisplaats te geven hoor, niet dat hij nou de sterren van de hemel speelde gisteren, maar er komt wel enorm veel dreiging van die jongen. Dat creeert ook weer het eea voor andere spelers. DIe jongen is te goed voor de bank lijkt mij, hoe staan jullie hierin ?

Ik zie bv een optie om Donny een linie te laten zakken en dan Schone hier het slachtoffer van te maken. Dat is sneu voor hem en ik vind het ook een prima speler, maar ik zie toch graag Neres in de basis op een of andere manier.
3 0
Aspers73
Ik ben eigenlijk nog best hoopvol voor de uitwedstrijd. Wij gaan daar ook kansen krijgen.
2 -1
DS
2x scoren en de 0 houden in bernabeu, veel succes.
2 -2
skinny hein
zoals cska dus. 0-3
0 -1
AFCAsphere
Je hoeft de 0 helemaal niet te houden. Wij hebben talloze grote kansen gehad gisteravond en als we die daar weer krijgen, omdat Ramos geschorst is, dan moeten we ze dan wel afmaken. Dan zou je bij wijze van spreke met 2-3 door kunnen gaan. Klinkt volgens sommigen misschien niet heel realistisch, maar de enige reden waarom we gisteren niet met 3 of 4-2 wonnen, is vanwege het feit dat we zelf niet effectief genoeg waren en omdat Real door de VAR geholpen werd.
0 0
Terugnaardemeer
Punt is, er is een reden voor gebrek aan effectiviteit in die situatie. Die reden is niet opgelost met even meer effectief zijn. Over realistisch gesproken!
0 0
b.hulshof
In de CL een geweldig ajax seizoen in de competitie grijpt Ten Hag gewoon te laat in als het niet loopt of als spelers hun taak niet uitvoeren. Gewoon zo ongelofelijk waardeloos als je aan het eind van dit seizoen met lege handen staat.
3 0
Kikke
Die spoort niet helemaal hoor, tweede helft zag ik Ajax niet domineren, eerste helft was leuk...
1 -7
CL=5
Kut ten hag met zn loze babbels... Hoop dat deze raaskalker er heel snel uitgeknikkerd wordt. Elke blinde ziet dat Neres moet spelen maar meneertje interessantdoen liet hem maar op de bank verpieteren. 3 keer verliezen in een maand, ongekend!
3 -13
Web
Daar zit hij fout mee, maar de manier waar jij hem omschrijft zegt alles over jou inlevingsvermogen en mentalteit.
Wel genoten gisteren?
4 -1
CL=5
Mwah, teleurstelling overheerst. teleurstelling van gister, telleurstelling van de weken daarvoor. Heeft weinig met inlevingsvermogen te maken, meer met realiteitszin.
1 -5
Web
Ik was ook teleurgesteld dan,aar reageren als
Kut Ten Hag
Elke blinde ziet dat ( nou die ziet niets )
Raaskallen
Dat is dus realiteitszin
2 -3
CL=5
In mijn ziende ogen wel ;-)
0 0
PetrusKeizer
en zo is het. maar dat ontbreekt er bij velen aan. realiteitszin.
1 -3
Web
Erg trots op Ajax gisteren.
Ik vond Schone de man gisteren, volgens mij heeft hij werkelijk niets verkeerd gedaan.
Altijd aan speelbaar, veel variatie in de opbouw, gelijk druk op de bal, toen hij gewisseld werd kwam er mijn inziens teveel ruimte op het middenveld, en zag je heel duidelijk dat Schone veel balvaster is dan Donny, die ik overegens in zijn rol weer goed vond voetballen
Ik heb al zo vaak gezegd, zijn de ruimtes klein dan is schone zo belangrijk, en zijn de ruimtes te groot, zoals de laatste wedstrijden valt iedereen op die positie door de mand

Maar volgende week lees je het weer, elkaar lekker na apen,
SCHONE KAN HET NIET MEER BELOPEN, wanneer ziet die kale dat eens

Hij was ook al een van de beteren in München
10 -5
PeterVKV
Ik vond Schone ook goed gisteren. Aan de bal is hij ook gewoon heel solide. Maar Schone werd gisteren niet voor niets uit de wind gehouden doordat Ziyech op Kroos terugzakte en Mazraoui op die linksback doordekte. Het gevolg hiervan was wel dat die Vicinius een aantal keer gevaarlijk kon doorkomen met veel ruimte, wat de Ligt dan moest oplossen wat bij de eerste goal niet lukte. Verder is Kroos natuurlijk geen diepgaande middenvelder dus ideaal voor Schone. Als hij tegenover agressief doordekkende, diepgaande middenvelders staat, met veel loopvermogen, komt Schone onherroepelijk in de problemen. Daarom blijf ik erbij dat Schone vaak een groot probleem is in de omschakeling en vervangen moet worden door een snellere middenvelder die ook meer allround is.
4 0
Rentokill
100% mee eens (zie onder). Het valt pas op hoe goed Schone is als je m eraf haalt. Donny inderdaad ook goed. Wanneer hij op de juiste positie opgesteld wordt: Aanvallende middenvelder in een systeem met een '6' Dan heb je zoveel aan die gast. Als 10 of 6 vind ik m niet geschikt overigens.
1 0
Web
Klopt, hij liet gisteren ook zijn man uit de rug lopen bij die goal op de Schone positie. Donny gaat op de positie 10 steeds beter spelen, zijn overzicht in de kleine ruimte word steeds beter, zag je gisteren met zijn pass op Ziyech, en tegen VVV op Dolberg, eerder raakte hij het overzicht nog kwijt in de kleine ruimte, die gaat echt veel beter.
2 0
PeterVKV
Ik denk dat Schone daar niet eens was geweest. Verder denk ik dat Donny verrast was dat Onana die bal niet had. Teveel vertrouwen in zijn keeper.
0 0
Web
Dat denk ik, Schone had goed opgesteld gestaan en de counter er al lang uitgehaald.
Jammer dat de meesten dat niet zien, of willen zien?
1 0
Daveajax1976
Ik ben trots !!!
En het is nog niet gespeeld let maar op!!
9 0
MarLuuk76
Het is knap dat we dit hebben gepresteerd. Maar gezien de stand, en vooral het fluiten gisteren. Denk ik niet dat Ajax ook maar een paar procent kans maakt over 3 weken. Dubieuze krachten. Wel trots op Ajax.
0 0
Juichtoon
5 dubieus afgekeurde doelpunten in de laatste 6 w tegen Madrid. Apart. Vijf. En alle 5 x de 1-0.
11 -1
Lazell
Deze keer was 't helaas wel terecht. Andere keee toen met Lyon zin we gewoon genaaid.
0 -9
Rentokill
Vond het een terecht doelpunt. Stiekem denk ik dat wanneer dezelfde situatie voor RM zo was dat er niet eens een VAR was aangeroepen. Niemand van RM protesteerde ook trouwens. De 1-1 vond ik trouwens wel onterecht als ik eerlijk ben. Er stond een Ajacied op een voet en dat leverde balbezit en de goal op. Maar de 1-2 ook. De Jong werd gehinderd en toen lag alles open. pffff
2 -2
Rentokill
Ik ben ook heel benieuwd wat er allemaal gezegd wordt tijdens deze VAR momenten door Scheids en assistenten. Als ze dat gewoon live de ether in swingen zullen ze veel objectiever moeten blijven. Nu wordt de VAR misbruikt en is het nóg arbitrair. Dat was juist niet de bedoeling...
3 0
Van Reenen
Opvallend genoeg hield de grensrechter zijn vlag naar beneden. Ook de spelers van Real reageerden niet. Maar die eikel in het blauw vond het nodig op te vallen. Ik krijg steeds meer het idee dat die 6 man, incl. VAR betaald worden door Real.
5 -1
Rentokill
Indirect is dat ook zo. Wanneer Real Madrid verder komt in de CL levert dat meer geld op dan bij Ajax. Dus blijft er meer 'reiskostenvergoeding' over voor ondersteundend personeel vsn de UEFA. Het zit allemaal veel corrupter in elkaar dan wij weten of denken.
3 -1
kaashaas
Ja .. hier benoem je iets .. het zou dan pas echt transparant zijn..
1 0
Sjaakvaak
Stel je voor dat we een VAR hadden bij de vorige wedstrijden tegen Real. Dan waren onze goals gewoon goedgekeurd en kwamen zij überhaupt niet tot hun buitenspel goals destijds. Wat een zure pot was dat zeg.

Nu is er eens VAR, worden wij weer genaaid. Maar nog steeds ontzettend trots op hoe we gisteren speelde.
1 -1
Kikke
Naja zeg, iedereen die zegt trots te zijn, ben helemaal niet trots. En als je dat zegt ben je geen winnaar, eerste helft was leuk, maar irriteerde me juist tweede helft, nee hoor. Ben zeker niet trots, wel opgelucht, na de laatste wedstrijden. Maar vond tweede helft nog steeds niet goed...
1 -3
Sjaakvaak
Je kan absoluut niet verwachten dat je met een tien keer zo kleine begroting, tegen zulke wereldtoppers, ff makkelijk gelijk gaat spelen. Laat staan winnen. Als je dan nipt verliest en zulk spel op de mat legt, en eigenlijk zelfs had kunnen winnen, dan mag je gewoon trots zijn. Heeft niks te maken met winnaarsmentaliteit.
0 0
Rentokill
Als er een VAR was in die vorige wedstrijden had REAL ook gewonnen. Dat zie je nu maar weer.
0 -1
Rentokill
Dus het was niet buitenspel maar hinderen van de keeper? Belachelijk! Dan zijn we wederom weer eens genaaid in een top CL wedstrijd. Ik weet dat het Calimero klinkt maar het is ook niet de eerste keer dat dit gebeurd.

Vizier moet veel scherper. Over 3 weken 2-3 en door.
5 0
7172AFCA7395
Ajax en Ten Hag hebben dit seizoen gewoon een schitterend Europees parcours afgelegd.
En het is nog niet klaar heh...
6 -2
MankeNelis
Als je niet kan winnen, moet je zorgen dat je niet verliest. Waarom als een gekkie in de slotfase naar de winnende gaan zoeken? Er ontbreekt nog het eea bij deze ploeg.
Hoe goed ze zouden kunnen worden, als je deze ploeg bij elkaar kunt houden, zullen we nooit weten.
2 -2
ETM
Ja wel eens. Ik vond Ajax na de 1-1 naief spelen.
Wel moesten ze de winnende zoeken. Thuis moest Ajax in principe winnen en het kon.
0 0
Juichtoon
Net als tegen Bayern München..
0 0
Rentokill
Ik snap je. Alleen bij Ajax is de aanval de beste verdediging. Toch ben ik het met je eens dat het een verkeerde beslissing was om Schone er af te halen voor Dolberg.
1 0
Van Reenen
Hoeveelste foute beslissing is dit wel niet van Ten Hag. Ik wordt hier moedeloos van om die blonde prutser aan te moeten zien modderen in de punt van de aanval. Tadic deed het vele malen beter. Zal wel te maken hebben dat de marktwaarde omhoog moet van Dolly.
0 -3
MankeNelis
Je ziet in die laatste 10 minuten zoveel ruimte onstaan, dan is het naïef om nog iets te gaan forceren en tegen de lamp te lopen. Je zag die 2-1 aankomen. Je speelt tegen een top ploeg. Ik kan dat niet uitstaan.
0 0
Rentokill
Qua balbezit was het in ieder geval gelijkwaardig. Wat mij heel erg opviel is dat toen de hier zo afgefikte Lasse Schone werd gewisseld er ineens heel veel ruimte op het middenveld ontstond voor Real. Bij Schone zie je pas wat hij allemaal doet en hoe gaat hij is wanneer hij er ineens niet is.
3 -2
ETM
En dat erkennen vrij veel mensen dan even, maar bij de eerst volgende teleurstellende pot van Ajax is het weer opa Schone kan echt niet meer..
Het verhaal van Schone op social media is een eindeloze herhaling :)
5 -1
AgeM
Ervaring is heel doorslaggevend in dit soort wedstrijden, dat zie je ook bij Madrid
0 0
Rentokill
Mensen hebben een zondebok nodig.
1 -1
Bocarra
Ik denk dat we voorzichtig kunnen concluderen dat Tadic toch echt een betere optie in de spits is dan Dolberg. Dolberg heeft veel moeite om zijn kansen te verzilveren. Spelers gaan je dan onbewust overslaan en steeds minder aanspelen. Hij zal de resterende deel van het seizoen moeten proberen dit te doorbreken anders dient Ajax door te selecteren.
3 -2
Rentokill
En toch heb je tegen sommige ploegen weldegelijk een spits nodig. Dolberg laat het helaas al 2 seizoenen niet zien. Dat is niet alleen zijn eigen schuld maar toch... Ajax moet een spits van kaliber aankopen. Maar das logisch.
1 0
AltijdGelijk
Het gekke was wel dat ik Tadic heel erg balvast vond, veel beter dan Huntelaar of Dolberg.

Ben echt benieud over 3 weken
2 0
Kikke
Ik heb Dolberg meer kansen zien hebben hoor dan Tadic, hoe kan je dat nou concluderen als Dolberg nauwelijks vertrouwen krijgt en altijd met Ziyech naast zich moet spelen... zet gewoon Neres er altijd in, veel beter, met Dolberg... dat iedereen tevreden is begrijp ik niet... maar goed ik ben dan wel bloed fanatiek, wil gewoon altijd winnen...
0 -1
Rentokill
Ik denk dat we een spits moeten kopen. Dolberg verkopen nu het nog wat lijkt. Huntelaar nog een jaartje als 2e spits en kijken wat de kleine Traore doet.
0 0
AltijdGelijk
Domineerden?

We waren beter in de 1e helft, 2e helft speelde ze ons weg, het had net zo goed 1-4 kunnen zijn.
3 -14
Kikke
Hehe iemand die het ook ziet... helemaal mee eens en dan krijg je 9 minnetjes? Wat weinig inzicht zeg... ongelooflijk... en ben er nog ziek van... dit is precies het verschil tussen winnaars en verliezers... je had gisteren gewoon moeten winnen, ze niet in het spel moeten laten komen, er boven op zitten.. zoals onder Bosz, nu liet je ze veelste veel voetballen tweede helft.. echt stom ook om Schone eruit te halen.. nee, baalde enorm...
2 -4
Sampaoli
Ben enorm benieuwd naar jouw verwachtingspatroon. Denk je dat we Real Madrid helemaal wegspelen? Club wint de CL 3 jaar achter elkaar en jij gaat doodleuk schreeuwen dat we het slecht gedaan hebben gister. We hebben 5/6 geweldige kansen gecreëerd en hebben ook nog eens de arbitrage tegen ons gehad.
2 0
Sjaakvaak
Deze gast heeft geen enkele realiteitszin.
1 0
Sjaakvaak
Het is nooit goed bij jou hè? Altijd maar janken hier. Ajax speelde gewoon een dijk van een wedstrijd en ook in de tweede helft hadden we ruim controle. Real zette soms iets meer aan maar zeker tot de wissel van Schöne waren wij de bovenliggende partij.

‘Het had net goed 1-4 kunnen zijn’ is zo’n loze uitspraak. Op basis van de hele wedstrijd kan je ook zeggen dat het 6-1 had kunnen zijn. Wij waren gewoon beter maar verzilverden onze kansen niet.
3 -2
AltijdGelijk
Het is nooit goed bij jou???

We hebben verloren met 1-2 niet gewonnen he!

Nogmaals ik ben trots op ons Ajax, maar ik ga nooit tevreden zijn met een verliespartij!!!
2 -5
Kikke
Jij begrjpt het altijd gelijk! Hehe iemand die topsport begrijpt... ik ben ook bloed fanatiek, daarom win je vaak, als je dat niet hebt en zoals Ten Hag deze teksten uit kraamt, weet je zeker dat het nooit wat gaat worden.. echt zo zonde joh, na Bosz, had er daarna echt een mooi seizoen kunnen ontstaan. Nu zijn we al blij met de groepsfase overleven.. echt hoor, geen winnaars mentaliteit.. dat is het..
1 -2
Web
Jij hebt het over weg gespeeld de tweede helft, dat is heel wat anders dan niet te vreden zijn met een verlies partij
In de sport verlies je nu een keer, en dat waren geen koekebakkers
4 -2
Kikke
Ga de tweede helft nog maar eens kijken, we domineerde totaal niet, Ten Hag lult weer eens uit zijn nek. irriteerde me tweede helft mateloos dat ze ze lieten over spelen.. weet niet of je het weet maar tegen Heracles hebben we verloren omdat ze Ajax niet lieten voetballen en er boven op zaten. Eigenlijk zijn we met ons eigen spel onder Bosz, om de oren geslagen.. echt teveel onverlaten bij Ajax en wil dus totaal niet een soort van real madrid worden, maar wel Cruijff voetbal, met mooi voetbal..
0 -2
Web
Dat jij de tweede helft geïrriteerd bent, is jou probleem.
Ajax domineerde zeker nog wel, Real speelde wat beter dan voor de rust, dat was het verschil.
Dat jij maar denkt dat Ajax 90 minuten Real de wil op kan leggen, begrijp je er niet veel van
0 0
ETM
Ze speelden ons helemaal niet weg in de 2de helft. Daarom komen ze ook maar tot 2 kansen ofzo met een dubieuze goal. Madrid begon de 2de helft sterk en was toen even de bovenliggende partij, veel meer kan ik er niet van maken. Kansen afmaken en VAR hebben Ajax genekt. Die afgekeurde goal was gewoon schandalig en kwam in een fase dat Ajax Madrid wel bijna weg begon te tikken. Kans verhouding ook kwa goede kansen zwaar in voordeel van Ajax.
En dat mensen vallen over t woord trots vind ik ridicuul. Ajax speelde tegen Madrid.
Echter overheersen bij mij absoluut teleurstelling en gevoelens van boosheid. Met 1-2 ben je nu normaal gesproken gezien en dat is doodzonde. Een rare mix want ook een beetje opluchting aangezien ik zelf vooraf bang was voor een beschamende nederlaag.
Boosheid ook met terugwerkende kracht over het gepruts in de competitie en bijv over het als maar niet spelen van David Neres.
1 -1
AltijdGelijk
Vond je die 1-2 verrasend? Ik niet.

2e helft was veel minder dan de eerste.

Alhoewel ik wel erg trots ben op Ajax.
1 -2
ETM
Jij vond die 2 kansen van Dolberg geen kansen?
Het is gewoon onzin dat Ajax op ook maar enig moment is weggespeeld door Madrid.
1 0
AltijdGelijk
Dat waren zeker wel kansen, alleen ik vond dat real de 2e helft erg sterk voetbalde.

Met uitblinkers Ramos en Modric.

Vooral Modric kan ik dan echt van genieten.
1 -1
ETM
Dat Real sterk speelde maakt het alleen maar knapper dat we juist niet weggespeeld werden. Dat we weggespeeld werden is nogmaals gewoon een kul-opmerking!
Ramos was de grootste uitblinker bij Madrid. Zegt veel. Modric uiteraard een superspeler. Geniet ik ook van. Zeg dat dan gewoon :)
Eerste helft waren Frenkie en Schone zowel Modric als Kroos gewoon de baas.
0 -1
Kikke
Niet weggespeeld? Irriteerde me mateloos dat niemand de bal probeerde te veroveren tweede helft, ze telkens een meter afstand hielden en mee liepen.. wat heb je daar nou aan.. nee hoor, hier had je van moeten winnen... dat het Real is, daar moet je schijt aan hebben. Als je daar door geimponeerd ben ben je geen Ajacied. Hoe denk je in het verleden dat je van Barcelona kan winnen, van Manchester... begrijp niet deze mentaliteit van de meesten hier...
0 0
ETM
Met alle respect maar dan begrijp je echt niet veel van voetbal.
Na 45 minuten volle pressie, en te weinig resultaat dan vrees je al dat het mis gaat. Real is niet van gisteren en die passen zich gaande een pot aan. Dat Real ook fases de bovenliggende partij zou zijn is logisch. Zou absurd zijn als niet. Ajax creeerde echter ook in de 2de helft de betere kansen en liet Madrid er niet overheen klappen. Na de 1-1 geef je wel te makkelijk de 1-2 weg.
Maar jou conclusie en die van altijdgelijk getuigt juist van weinig inzicht. En nee de successen uit het verleden werden niet met de mentaliteit van supporters behaald.
Ajax had juist idd schijt aan Real door met een veel minder ervaren ploeg vol op de aanval te spelen tegen een ploeg de grootste reputatie van de wereld.

Kroos zei het zo: we hebben uiteindelijk met geluk van Ajax gewonnen.
0 0
Kees999
Trots op Ajax. Wat me duidelijk is geworden, is dat je een team dat in een bepaalde opstelling goed speelt (CL opstelling) niet moet gaan wijzigen in andere competities. Waarom in de competitie (uitgezonderd blessures en schorsingen) TH steeds een ander team
opstelt is me een raadsel. Trouwens wat is Nico een klasbak! Wat mij betreft Ajacied 2018/2019.
4 -1
Duif63
Trots na een nederlaag. Mijn god hoe krijg je het uit je bek. Je hoort zwaar de pest erin te hebben, met de deuren te smijten en zo hard te vloeken dat ze het in Madrid kunnen horen. Altijd maar excuses zoeken, bah. Ga is presteren man. Over 3 maanden staan we weer met lege handen.
5 -6
NaarCLbeker5
Ja, trots na een nederlaag. Ik ook.
1 -2
ajaxminimax
Had jij nou verwacht dat we Real even gingen verslaan? Je moet niet alleen naar de uitslag kijken... Er is sinds weken weer geweldig gevoetbald. Ik heb alleen maar lof voor de jongens nu
6 -2
MankeNelis
Hulde voor het vertoonde spel, maar je hebt niets. Je verliest keihard terwijl je met een beetje vernuft er een gelijk spel uit had kunnen slepen.
2 0
Babayaka
Hij heeft toch gelijk. en wat nou lof ?? alweer vergeten hoe belabbert ze tegen heereveen feuynoord en heracles speelde ? Gewoon een schande dat als je zo goed kan ballen er in de competitie geen reet meer aan doet.
En weer verloren hoor, dus wat nou lof.
3 -3
Kikke
Helemaal mee eens, als ze fantastisch mooi voetbal hadden gespeeld zo onder Bosz, hoog druk zetten als een team, snel inspelen, bal in voeten, snelle combinaties en dan verliezen, dat zou ik niet erg vinden. Maar gisteren en met name tweede helft heb ik me kapot geergerd.. hoe ze niet ingrepen, alleen maar mee liepen, linke balletjes naar de keeper, nee irriteerde me mateloos en ben helemaal niet trots.. echt de meeste hier hebben geen winnaarsmentaliteit en dat is precies die mentaliteit, die PSV en Feyenoord hebben en daarom komen ze Europees niet verder.. je moet van elke ploeg willen winnen en totaal niet geimponeerd zijn, wie het ook is en hoeveel geld ze hebben.. dat is de Ajax mentaliteit.. en Amsterdam, bluffen.. maar dat en die uitstraling zag ik gisteren niet. Nee ben niet blij eerder ziek ervan...
1 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ik had jullie al verteld dat het 6 weken duurt om weer goed positiespel te spelen, wat ajax gisteren liet zien verbaaste mij enorm, dat je in 3 weken al zon partij kan spelen tegen het grote real.

dat beloofd wat over 3 weken, want dan denk ik dat het als een huis staat bij ajax.
we moeten de positieve dingen eruit halen, en kijken tegen wie we speelde, sterker dan dit soort tegenstanders speel je niet in de champions leaugue.

real heeft de scheids nodig gehad om deze overwinning uit het vuur te slepen, en alle kranten schijven hieriver dat hetonterrecht is dat ajax gisteravond verloor.
6 -2
Kikke
Goh wat begrijpen jullie er toch weinig van, zei dit al zondag, iedereen wil zich in de kijker spelen.. natuurlijk zetten ze hun beste beentje voor... maar ben er goed ziek van, nog steeds... je moet gewoon willen winnen... en dat zag ik niet gisteren.. ik val in herhaling, maar de tendens hier en bij van Ten Hag, begrijp ik zo niet.. denk je dat je Max Verstappen zo hoort praten of een Kramer? In topsport telt maar een plaats en dat is de eerste, als je dat niet in ziet stop dan maar.. want met veren in je reet te steken, terwijl je verloren hebt, heb je dus geen ene reet aan.. zo simpel is het...
1 -1
3*stars*3
Team voortaan zo laten staan.
Tadic spits waardoor Neres ook weer basisklant is.
1 -1
Ajax_026
Mooi om te zien dat de azijnzeikerds de minnetjes vangen. Was een heerlijke pot om te kijken zonde van het verlies zat iets meer in maar gelukkig weer een passie gezien bij Ajax. Neres die er gewoon weer stond alsof ie al weken in basis speelde. De ligt die liet zien waarom hij aanvoerder is met een Golden Boy award. alle spelers goede inzit. Schone die heerlijk stond te spelen de eerste helft ( mag van mij nog meer vrij trappen op eisen. De jong"op safe gespeeld" maar wel balvast. Ziyech weer overal. Tadic heerlijk zijn rol vervuld. Donny goede drive en plaag geest. Blind onopvallend maar dat mag als CV. Nico gewoon speelt als volledige verdediger + halve aanvaller.
3 -4
ETM
Een heel andere wedstrijd geworden dan ik gedacht had. En vooral 100× beter!
Kan niet anders zeggen dan dat de opstelling van Ten Hag zich bewees. Inclusief Schone. En Tadic in de spits.
Ook de wissel Schone/Dolberg vond ik sterk.
Maar mijn gedachten gaan wel weer naar Neres. Hoe bestaat het dat dit geen basisspeler is en dat hij zelfs als invaller niet zeker is in te vallen? Gewoon weer een bevestiging. Tadic moet volgens mij gewoon naar de as worden gehaald. Heeft t goed gedaan op links. Maar we hebben hem elders nodig.

Dat er nu wel echt een team stond maakte het grootste verschil. Dat Ajax beter is tegen Madrid dan tegen Heracles is van alle tijden. Maar het enorme verschil is en blijft een merkwaardig verhaal. Even als de totale inzinking tegen Feyenoord.

Neres en Dolberg moeten scoren. Maar ik vind toch dat Dolberg goed inviel. Kritiek op Frenkie vandaag (las ik wat over) vind ik geheel onterecht. Frenkie speelde prima en deed precies waar hij goed in is.
Niemand viel wat mij betreft uit de toon. Het drukzetten in de 1ste helft was echt voortreffelijk. 2de helft kwam Madrid er beter in, maarja je speelt ook tegen Madrid.
Afgekeurde goal vind ik ronduit schandalig. En in die fase had 1-0 meer kunnen betekenen.
Ajax had beter verdiend dan deze uitslag.
En ik deel de mening van velen dat het nog niet gespeeld is. Maar ik vrees dan eens te meer de arbitrage.
6 -2
niquedegraaff
Stel deze elf op tegen NAC.

En tegen Real uit.. Ik weet niet wat jullie voelen maar die wedstrijd is nog niet gespeeld. Ik vond Real zo goed niet en denk maar niet dat ze heel gemotiveerd zullen beginnen aan die wedstrijd. Al die kansen vandaag, gaan ze er daar wél in (en worden ze geteld).. Dan scoor je misschien wel meer dan twee doelpunten.
8 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
dat denk ik ook
0 0
AjaxBaggio
1 ding is me wel duidelijk geworden.
Dolberg gaat hem echt niet meer worden.

Vind het pijnlijk om te zeggen. Omdat ik echt een fan van hem was. Maar deze jongen valt heel veel op cruciale momenten. Dit is niet de eerste of tweede keer. Nee dit gebeurt vaker, te vaak.

Daarnaast is het ook geen echte afmaker. Kijk naar Benzema en kijk naar Dolberg. Benzema had die kans met zijn ogen dicht gemaakt. Dolberg heeft tijd zat en raakt de bal niet eens goed.

Als je in de zomer 20 mil voor hem kan vangen. Zou ik het meteen doen. We hebben volgend seizoen een echte afmaker nodig.

Met een echte afmaker win je vandaag met 3-2 of 4-2.
4 -4
Starring
Met de kanttekening dat Dolberg door zijn slimme loopacties wel steeds in kansrijke posities komt. Al geef ik je gelijk. Dolberg mist simpelweg de killersinstinct. Klaas Jan is helaas te oud. We hebben een nieuwe sluipschutter nodig die wel raad weet met de vele kansen.

Maar goed, we zijn nog niet uitgeschakeld. We maken zeker nog een goede kans in de return.
1 -1
AFCA-B93
Haha Dolberg met Benzema vergelijken..dan ben je me al kwijt
1 0
Engeltje
Benzema heeft ook een slechte periode gehad hoor, gaat nu goed de laatste tijd ja
1 0
Cello
Je gaat toch bijna twijfelen. Het lijkt wel alsof onze spelers de afgelopen weken verstoppertje hebben gespeeld. Je verliest vandaag en daar ben je niet trots op, maar...... de manier waarop we speelden tegen RM daarop kan je gewoon trots zijn.
1-2 lijkt misschien onoverkomelijk, maar is dat eigenlijk wel zo?. Ik bedoel, wanneer je minimaal zo speelt in Bernabeu als vanavond in de Arena dan kan je heus daar stuntten, immers RM heeft ook een flink aantal beroerde wedstrijden voor eigen publiek gespeeld.
Wanneer we de kansen in Madrid wel maken, die we vandaag 'verprutsten' dan kan het nog wel eens vreemd lopen. Immers de grootste delen van de wedstrijd hebben we gewoon gecontroleerd. De kaart voor Ramos kan wel eens verkeerd uitpakken, kan wel eens een hele dure misrekening zijn.
7 -1
FlyingDutchMan
Precies, dit zit in de spelersgroep..
0 0
HsvHoek
Dolberg was verschrikkelijk, wat mij betreft exit na dit seizoen wordt nooit meer wat.
Loopt er altijd zo ongeïnteresseerd bij, dat is bijna abnormaal.
3 -6
3*stars*3
Zo liep hij er in 16/17 ook bij en hij wist dat seizoen zelfsin beide halve finales te scoren in Europa.
Vergeet ook niet dat hij 2 zware blessures achter de kiezen had.

Maar die laatste kans moest er natuurlijk in!
0 0
JohnnyD
Niets op Th aan te merken deze wedstrijd. De opstelling niet de wissels niet en het tijdstip van de wissels niet. Alles was gewoon goed.
7 -3
Kikke
Niets op aan te merken, heb me kapot geergerd gisteren tweede helft, hoe ze Real de bal lieten houden, achterin overspelen.. nee hoor, ben helemaal niet tevreden en er had meer ingezeten. Vergeleken met de andere wedstrijden, mag je blij zijn dat je niet weggespeeld bent, maar dat had ik ook niet verwacht. Deze jongens willen allemaal een transfer, dus zullen 125 % spelen... nee ben helemaal niet trots... als je verloren hebt en trots bent, ben je geen topsporter.. werkelijk niet...
1 -1
PetrusKeizer
dus dan is Hag ook wisselvallig, want in de eredivisie klopt er van zn opstellingen en wissels vaak niets.
2 0
PvLvD
Zo een goede pot en zoveel negativisme ....... die mensen moeten maar niet meer naar het stadion komen als ze er al zaten.. ja zuur dat je in de laatste minuut de goal tegen krijgt maar Ajax heeft weer laten zien wat ze kunnen en vergeet niet de laatste keer was het hier 0-4
6 -3
CL=5
coach eruit nu gaarne en Neres elke wedstrijd opstellen
5 -18
flithje
Ben allang blij dat de opstelling weer goed uitpakte. Tadic in de spits en diepgang met Neres. Benoemde nummer '9' dolberg en Huntelaar zijn gewoon niet zo balvast als Tadic. Hoeveel rust momenten hij op het veld creëert voor de ploeg om bij te sluiten, dat is zeer belangrijk. Hij mist toch "echte" snelheid om linksbuiten te staan. Hier komt hij het beste tot zijn recht. Daarnaast is het een goed streven(!) als B alternatief om Schöne te wisselen Jong op 6 en Tadic en Van de Beek CAM. Oprecht een prima optie om iets extra te creëren.
8 0
altijdwelwat
Trots wat moet je ermee ? Je koopt er helaas niks voor, want uiteindelijk is het toch kwaliteit wat de wedstrijd beslist. Benzema schiet een kans identiek aan die van Ziyech , gewoon wel medogenloos tegen de touwen. En Asencio blijft wel staan , waar Dolberg uitglijdt. We hebben aangetoond prima mee te kunnen , maar zoals altijd op dit niveau bepalen details de eindstand.
3 -14
Ajax114
Die twee identieke kansen vertellen het verhaal van de wedstrijd. Gewoon verschil in kwaliteit. Tja en de vergelijking Dolberg en Asencio is bijna om te huilen zo groot is het verschil tussen die twee.
4 -5
altijdwelwat
Voor dit volkomen terechte verhaal krijg je schijnbaar minnetjes....ook typisch Nederlands lekker trots zijn op een nederlaag.
2 -5
Murtagh
Real 2 kansen 2 doelpunten kutzooi
3 -3
Lane 8
Jij zou per direct ontslagen moeten worden voor het feit dat je neres hebt laten banken de afgelopen weken met je kale bakkes
9 -23
insectenverdelg
UEFA MAFFIA!
5 -2
BRAMHOUTEN
er zijn weer een hoop kakkerlakken op de site...triest hoor
14 -3
charis
Maar beste Erik,
Is deze opstelling met de daarbij behorende tactiek (minus kasper natuurlijk) en mentalitieit voor herhaling vatbaar? Of kunnen we ons weer opmaken voor het welbekende recept inclusief de daarbij behorende zaadpot?
9 -4
Bjorn
Prima gespeeld, maar dit Ajax hebben we de komende drie maanden nodig om prijzen te kunnen pakken. Come on.

Neres altijd basis hè, wat een gevaar.
23 0
Patrick78
Prima gedaan Erik! Nu focus op zondag tegen Nac en niets meer laten liggen in Eredivisie. Met deze instelling we worden kampioen.
10 -1
Schwalbino
Leg eens uit Erik waarom jij Neres na de winterstop niet meer hebt laten voetballen?
12 -2
jollie18
Hopelijk speelt hij vanaf nu weer in de basis maar helaas moet hij plaats maken voor Dolberg of Huntelaar
8 0
VoorMokum
Of gewoon weer lekker met de punt naar achter en schone eraf
6 -1
AJAXAFC1
Wat een grafpot was dit zeg echt waar kijk nog liever naar telstar mvv, uitslag is bekend, zelfde gelul na de wedstrijd we domineerde nou ik kan je zeggen allemaal dingen waar je geen fuck aan hebt real heeft wat ze willen 1-2 en de uefa heeft wat ze willen real door heb je 2x leuk gedomineerd...

Kunnen na vanavond ook weer zien dat ten hag gewoon gefaald heeft door neres er niet in de zetten by far de beste man met zijn key passes en acties

En al met al kan mij die champions league me ook aardig gestolen worden win je toch nooit volle focus in deze vorm op de eredivisie
2 -28
ferrari2009
Heb je azijn nog niet op
5 -1
Dennisjez
Ik zeg dit echt nooit maar stop aub op dit forum. Grafpot was dit zeker niet. Mooi pot, goede inzet, onterecht verloren.
14 -1
ajaxminimax
?? Was toch gewoon een fantastische pot? Ik snap niet dat mensen na vanavond negatief zijn. En over ten Hag, zullen we hem nu eens niet afkraken? Heeft hij niet verdiend vanavond. Hoop wel dat hij vast houdt aan dit team.
12 0
Ajax114
Ik kraak hem vaak af maar vandaag stond de juiste opstelling er. Alleen Dolberg was geen gelukkige keuze maar verder kon zelfs Ten Hag aan de uitslag niets doen.
2 0
AJAXAFC1
Wat vond je er dan fantastisch aan? je verliest 1-2? omdat je aardig tikte nou nou ik word daar niet bepaald warm van als je na de wedstrijd zo goed als uitgeschakeld bent
1 -9
Ajax27
Ach jankbal... jij zat vast niet in het stadion. topwedstrijd!
6 0
Ajax114
Nou ja , hij heeft wel een beetje een punt natuurlijk. PSV speelt ook goed tegen Inter en Barcelona en verliest ook. Geen toeval denk ik maar minder kwaliteit.
0 0
ajaxminimax
Je speelt tegen Real Madrid, een van de beste ploegen ter wereld. Daar mag je gewoon van verliezen. Wees eens trots op de spelers na vanavond
7 -1
PetrusKeizer
en voor de winterstop riep iedereen "die kunnen we hebben, die pakken we gewoon, prima loting" enz enz. Wat is daar nog van over? Denk toch ns na, man. Nu is t ineens 'geen schande om te verliezen van n topclub". Waar komt dat verschil in beoordeling van je kansen vandaan , voor en na de winterstop? Daar moet je over nadenken.
0 -1
ajaxminimax
Dat heb ik nooit gedaan.. maar Real is gewoon een topploeg. Snap die negativiteit niet nu, Ajax heeft 90min. goed gevoetbald, maar heeft zich niet beloond. En de var was weer eens ruk
1 0
ajacied93
mijn god idd. dat sommige mensen zo blind telekest supporter zijn geloof je toch niet. trots op dit Ajax
3 -1
ajacied93
mijn god idd. dat sommige mensen zo blind telekest supporter zijn geloof je toch niet. trots op dit Ajax
4 -1
AJAXAFC1
Dit is het zwakste real sinds 10 jaar hoezo mag je niet iets kritischer zijn wil je weer een seizoen met als enige hoofdprijs het beste voetbal laten zien 2018/2019.
deze selectie heeft afgelopen weken er met de pet naar gegooid en nu kunnen ze het wel omdat real een leuke naam is...
1 -6
ajaxminimax
Hou alsjeblieft op... negatief zijn na vanavond, dan geef ik je een tip: Nooit meer naar Ajax kijken. Tuurlijk was het ruk de afgelopen weken, maar vandaag was het gewoon goed en als ze met deze instelling doorgaan kun je gewoon nog kampioen worden, psv gaat er op deze manier hard aan in de arena
7 0
DiAngelo
Spelers en staf mogen trots zijn. Geweldige wedstrijd, jammer van de uitslag maar dat is toch nog iets van volwassenheid wat nog ontbreekt, zeker bij die 2e goal maar ook de gemiste kansen. Behalve trots moet je ook kritisch zijn; Neres hoort veel meer speeltijd te krijgen, maakt toch een groot verschil. Waarom enkel Europees met deze opstelling spelen als je kampioen wil worden ?
11 0
Tscheu
Dit soort gelul altijd.
2 -18
ajaxminimax
Is hetzelfde als reacties hierop... wat zegt hij verkeerd? Maar het is altijd al zo geweest een trainer voor een camera, nooit zal iedereen er mee eens zijn.
15 0