Dramatisch Jong Ajax verspeelt de winst na rust

JesseTH, 01-02-2019 om 21:50, 32624 views, AS |

Het Ajax Jaarboek 2018/2019 is uit! Bestel hem nu!

Jong Ajax heeft opnieuw niet weten te winnen in 2019. De Amsterdammers speelden tegen FC Dordrecht een sterke eerste helft, waarin het op ruime voorsprong kwam. Na rust echter, zakte de ploeg door de absolute ondergrens. De thuisploeg maakte daar dankbaar gebruik van. Ondanks twee goals van Danilo Pereira en een treffer van Nicolas Kühn werd het 3-3.

Na zes minuten was het al raak aan de Krommedijk. Een schot van Pereira werd geblokt door een verdediger van FC Dordrecht, maar dat gebeurde op een dusdanige manier dat de bal over doelman Bryan Janssen in het doel verdween. Na de openingstreffer kwam de thuisploeg echter weer snel terug in de wedstrijd. Waar eerst nog een goal werd voorkomen door de defensie van Ajax, was het enkele minuten later wel raak. Jeremy Cijntje stond aan het einde van een langdurige aanval en vond het gaatje.
 
Lang zou ook FC Dordrecht niet kunnen genieten van hun eerste goal. Kühn werd op rechts aangespeeld en aarzelde niet om de bal in het doel te jagen. Nog geen minuut later lag ook Ajax’ derde in het net. Na de aftrap won Jong Ajax gelijk de bal, stond de verdediging van FC Dordrecht te schutteren en profiteerde Pereira uiteindelijk met zijn tweede van de avond.
 
De keren dat de thuisploeg aan de overkant kwam, had dat vaak te maken met verslapping bij de Amsterdammers. Twee keer ging het mis bij onnodig balverlies achterin. Profiteren deed FC Dordrecht echter niet. Dit kwam mede door sterk keeperswerk van Dominik Kotarksi aan het einde van het eerste bedrijf.
 
FC Dordrecht kwam na rust vervolgens veel beter uit de startblokken. Zo’n tien minuten na de rust kreeg de laagvlieger een grote kans op de aansluitingstreffer. Kotarski was ver zijn doel uitgelopen, maar de bal werd weer ingeleverd bij FC Dordrecht. Voor open goal werd vervolgens buitengewoon slecht, hoog overgeschoten. De gemiste kans betekende wel het begin van een reeks kansen voor Dordrecht. De derde mogelijkheid daarvan ging er uiteindelijk in. Aan het einde van een lage voorzet was Simon Power het eindstation.
 
Na de aansluitingstreffer bleef de thuisploeg vervolgens gevaarlijk. Jong Ajax kwam er nauwelijks meer aan te pas. De Amsterdammers werden op alle fronten afgetroefd door de spelers van FC Dordrecht, die bloed roken. Niet onterecht, want de gelijkmaker viel. Jari Schuurman deed Jong Ajax pijn door in een uitbraak FC Dordrecht naast de Amsterdammers te schieten. De middenvelder omspeelde Kotarski en rondde vervolgens keurig af.
 
In de slotfase kwam Jong Ajax weer iets terug in de wedstrijd. Het was eindelijk wakker en gaf niets meer weg, maar aan de andere kant werd tegelijkertijd weinig gecreëerd door de equipe van Michael Reiziger. Noa Lang was het dichtst bij een treffer, maar zijn inzet trof geen doel. Zo bleef het uiteindelijk bij een 3-3 gelijkspel tussen Jong Ajax en FC Dordrecht

Opstelling FC Dordrecht:

Janssen; Peijnenburg, Ormonde-Ottewill, Stankov, Breedijk, Smith (Green 80'), Breukers (Timmermans 65’), Zwarts (Bouwmeester 88'), Power, Schuurman, Cijntje.

Wissels FC Dordrecht:

Beuk, Timmermans, Kok, Green, Stoskovic, Bouwmeester, Achahbar.

Opstelling Jong Ajax:

Kotarski; Bakboord, Ter Heide, Botman, J. Timber (Solomons 46’); Ekkelenkamp (Nunnely 46’), Gravenberch, Jensen; Kühn (Traoré 73'), Pereira, Lang.

Wissels Jong Ajax:

Solomons, Pasquali, Thethani, Nunnely, Traoré, Van Bladeren.

Doelpunten:

0-1 Pereira (6’)
1-1 Cijntje (13’)
1-2 Kühn (19’)
1-3 Pereira (20’)
2-3 Power (66')
3-3 Schuurman (78')

Bijzonderheden:

- Jong Ajax heeft in 2019 nog geen enkele wedstrijd gewonnen. Zowel tegen Jong PSV, RKC Waalwijk en FC Volendam wisten de jonge Ajacieden niet tot winst te komen.
- Sergiño Dest was geschorst na zijn rode kaart in de wedstrijd tegen FC Volendam.
- Er liggen kansen op de vleugels bij Jong Ajax. Maar hoe of wat? Dat lees je in de nieuwe Blik op Jong Ajax!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WillyBrokamp
AS moet wel een beetje af van die telegraafkoppen.
0 0
Wijnvoord
misschien is dat een Ajaxziekte in 2019
0 0
carel romijn
Het zijn helaas niet de spelers maar de leiding bij 1 en JA DIE ER NIETS VAN BAKKEN.
3 0
Sampaoli
Reiziger's contract niet verlengen, svp.
4 -1
Ar
2019 syndroom of zo.
Punten verspelen in wedstrijden waarin je (ruim) voorstaat.
Wat dacht ze bij Jong. Wat Ajax1 kan kunnen wij ook?!
3 -1
Pierre Heno
Na 20 min maakt JA de 1-3 en de wedstrijd eindigt in 3-3. Lijkt de wedstrijd van Ajax 1 tegen Heerenveen wel. Ook Reiziger lijkt dus het vermogen te ontberen om er daadwerkelijk met zijn ploeg de punten uit te slepen. Maar eerlijk = eerlijk , ik heb alleen bovenstaand verslag gelezen en de wedstrijd slechts in samenvatting. Vanuit JA hoeven we voorlopig geen talenten voor de hoofdmacht te verwachten. Hopen dat Lissane Traoré daar niet te lang moet blijven hangen want daar loopt hij de kans dat iedere vorm van eigen initiatief snel wordt afgestraft door coaches die vooral met hun eigen carriëre druk zijn.
1 -1
de_pitbull
Ik vind het wel een lullige titel hoor. "Dramatisch jong Ajax". zeg dat gewoon "Jong Ajax met twee gezichten" of "Jong Ajax verspeelt zege na slechte tweede helft".
5 -5
M.Olsen
Schuurman, van de week nog feyenoorder, scoorde de 6e goal van de wedstrijd - waarmee hij voor de 2e keer gelijk maakte. #complot #knfb
5 0
godenzonenssuper
Wanneer wordt die Reiziger er eigenlijk uitgeflikkerd?
Spelers worden worden niet beter omdat meneer een resultaattrainer is, maar dat resultaat is er alsnog niet.

Lachwekkend.
8 -6
MosesD
Gaat om individuele ontwikkeling toch? O.a. Gravenbergh, Dest, Kuhn, Danilo, Ekkelenkamp, Timber en Botman ontwikkelen zich prima.
4 -4
marrene
Niet dankzij maar ondanks Reiziger.
2 -1
Freddy Al
Misselijke , inhoudsloze opmerking.
0 -1
MosesD
De spelers zijn allen erg te spreken over duo Reiziger/Borgarde, maar jij weet het vanuit de luie stoel wellicht allemaal beter.....
0 -1
Joseph
Is dat zo? Dan mag je toch wel wat meer verwachten, dit is wel echt een flink niveau lager.
2 0
MosesD
De namen zijn bijna allen nog A-junioren. Geef die jongens een beetje de tijd.
0 -2
Pierre Heno
Ik ben bang dat er hooguit 1 of 2 Ajax 1 zullen kunnen halen. Dat schiet niet bepaald op met de aanvoer vanuit JA.
2 -1
Koekepeer
Dat is gebruikelijk toch?
3 -1
Pierre Heno
maar te weinig wanneer je bedenkt wat voor groot achterland je hebt. Veel te veel middenvelders die vervolgens worden omgeturnd tot verdedigers wanneer de nood aan de man is. Idee er achter is dat je dan meevoetballende verdedigers krijgt ,aar helaas is dit een grote misrekening. Verdedigers worden geboren, niet gemaakt. Heb je ze niet in huis dan zul je ze moeten halen. Niks mis mee. Spitsen met toekomst bij JA zie ik nog niet ( en dan reken ik Lissane Traoré even niet mee want ik hoop dat die zodra het kan minuten mag maken in de hoofdmacht want die gast heeft lef).
0 0
MosesD
Dat is inderdaad prima.
1 -1
mickey2602
Je zou bijna zeggen dat de malaise nu ook bij Jong Ajax is. Wat het eerste 2 weken geleden deed doen zij nu even over.
Maar inderdaad wat Juichtoon al zegt,zonder er AS op aan te spreken,dat is exact waar Jong Ajax voor bedoeld is. Kampioensschap is mooi meegenomen maar ontwikkeling van die jongens staat voorop.
1 -2
Juichtoon
AS. Doe niet zo dramatisch. Jong Ajax is een leerschool waar fouten maken mag. Misschien wel moet.
10 -5
Dennis1964
Ajax syndroom?
4 -2
Radie125
Gaat lekker met de club. Hopelijk morgen met 1 beter.
5 -2
ambtenaar
Die ondergrens.....vind ik bij deze jonge gasten geen probleem. Maar wil hem bij Ajax 1 dit seizoen niet meer zien.
1 -3
Babangida83
Mooie leerschool. Denk dat we nu voor eens en altijd wel kunnen zeggen dat een 3-1 voorsprong nooit en tegen geeneen club een garantie voor de winst is.
4 0
Kaatje
O jee, beste coach : dan is het nu geloof ik tijd voor een goed gesprek met de spelers en elkaar in de ogen kijken...
0 0
Jojo49
Twente lacht .
2 -2
AJAIXIXIXI
Ik moest ook wel lachen toen Twente degradeerde naar de KKD.
6 0
foensai
toch zijn dit soort wedstrijden goed voor de individuele ontwikkelingen. zeker nu leren ze meer dan voorheen de bereidheid tot vechten. dit gaat nog veel vaker gebeuren. wat maar goed is ook. dit moet ' hoe klote ook ' vaker gebeuren zodat dat in 1 minder tot niet meer gaat gebeuren.
3 -3
KlasseLasse
ze kijken precies hoe de grote jongens en tevens hun voorbeelden het doen! zr doen het in iedergeval wel na
2 0
Jojo49
Hoe was traore?
0 0
Stibba020
Die speelde 17 hele minuten....
0 0
Pierre Heno
Kan ook een teken zijn dat hij tegen VVV bij de selectie wordt gehaald. Maar dat zal wel niet met Ten Hag daar aan het roer.
1 -1
HsvHoek
Wedstrijden uit handen hoort tegenwoordig bij Ajax, alle teams hebben er blijkbaar last van nu morgen nog even en het seizoen zit weer op.
3 -2
Jojo49
En het regende niet, en er was geen wind. Dat is niet goed .
6 -1
MankeNelis
Wie had dat gedacht, van kampioen naar koploper van het rechter rijtje.
3 -3
Web
Dat kan heel makkelijk met een jeugd team.
5 -5
Ajax#1900
En is ook helemaal niet erg. Ik vind het belangrijker dat Gravenberch het goed doet en Danilo weer twee goals maakt.
5 -1
WheermolenFC
Rustig aan mensen, die hele achterhoede gaat aan het einde van het jaar toch weg. Het lijkt precies op het eerste of tweede seizoen, ging precies zo. Als Kühn het haalt is de missie iig geslaagd.
5 0
Web
Zo kijk ik altijd tegen de jeugd en Jong aan.
Puur om de talenten, niet de aanvulling.
Als er elk jaar twee aansluiten bij de selectie, mag je je handen dicht knijpen
Daar draait ook alleen maar om.
Ik heb liever een wisselvallig team met enkele goede spelers met potentie voor het eerste, dan een team wat telkens wind met grijze muizen
Dat vinden ze bij Ajax ook, alles moet in het teken staan van de beste spelers.
1 -1
Schwalbino
Volgens mij heeft Ajax ook heel lang als norm gehanteerd 1 jeugdspeler dient per 1,5 seizoen in het eerste door te breken.
1 0
Duif63
Dat was toen spelers na A1 geacht werden direct naar het 1e te gaan. Met Jong Ajax in de 1e divisie als tussenfase mag je verwachten dat dat gemiddelde omhoog gaat naar 3 a 4 per lichting.
1 -1
WheermolenFC
Onzin, dat is wat jij vind en nergens op gebaseerd behalve je eigen mening.
1 0
ajaxwestland09
Tja hoorde mensen roepen hier botman in Ajax 1
2 -1
Verthongen
Kan niet ontkennen dat ik het van harte hoopte maar het word hem niet vermoed ik...
Komende zomer word echt gekkigheid als het om transfers gaat.
Echt niemand van JA gaat klaar zijn voor het eerste, misschien af em toe wat minuten maken (Kuhn & Gravenberch).

Wetende dat het eerste ook gaat leeglopen moeten we echt gaan hopen dat spelers zoals Nico misschien nog een jaartje willen doorgaan.
We gaan echt in een zwart gat vallen, juist daarom is het des te vreemder dat Ajax niet deze winter al is begonnen met bouwen...
1 0
WheermolenFC
Botman is een aardige mandekker voor een club als NAC, maar absoluut geen Ajax 1 materiaal. De rest van de achterhoede van JA is brandhout.
4 0
dianaajax
zonday punten verspelen tegen VVV en het seizoen zit er alweer op

Ik hoop dat ajax zich herpakt ( dnek wel 3 punten tegen VVV) maar weet niet of ze zich herpakken zoals voor de Winterstop

Toch kloptyv er iets structureel niet bij de club

vel jeugd teams verliezen - ajax 1 - jong ajax
3 -7
Radie125
kom onder je steen vandaan en ga leven
0 -3
dianaajax
doet altijd pijn als je iets zegt over ajax dat de meeste niet willen horen/

de meeste kunenn beter naar feyenoord gaan.

ajax moet gewoon kampioen worden en dat is al 4 jaar nu dus 5 niet het geval . maar goed lekker positiviteit/ het komt allemaal wel goed

succes

ik zeg een klein schoonmaakje . met spelers en misschien wel met een deel club
2 0
Frank1978
"zonday"? We spelen morgen hoor!
0 0
Koningtoto
Ga afwassen.
0 -4
talent020
ga jij maar lekker zondag Ajax-Vvv kijken, ik wens je veel plezier bij de samenvatting
5 -1
Engeltje
De zoveelste kop met dramatisch, overlopen, slap, gaat lekker in 2019,
3 0
ajaxwestland09
Dramatisch afgang gaat goed met onze club het eerste doet het slecht jong Ajax slecht en dramatisch
3 -4
ReinBurg
Ik zou dit los zien van het eerste die nu ff niet lekker gaat maar tot afgrijsen van heel hatend NL nog gewoon op 3 fronten actief is. De dubbel en minstens de kwartfinale in de CL is niet eens zo'n gekke optie op dit moment, van zo iets dromen ze -begin februari- in Rotterdam en Eindhoven.
* Ervan uitgaande dat je geen Troll bent trouwens
2 -1
Engeltje
Ik hoop mee met je hoor, maar heb dat gevoel niet echt nu
2 0
ajaxwestland09
Ja op 3 fronten actief maar dan moet het wel beter en moeten de neuzen dezelfde kant op en er echt beter gevoetbald worden met passie en strijd.
2 -1
HZMKK
Einde van de maand doe je ineens nergens meer om mee....
Dan kan dit excuus ook van tafel!
4 -3
dianaajax
mag je niet zeggen want dan worden ze erg boos hoor
1 0
ReinBurg
Dat zou idd zomaar kunnen met jouw club HZMKK
1 -1
marrene
Hiervoor past eigenlijk maar een woord: Schandalig.
4 -3
louis60
Mee eens. Ga zo nog een keer de finale Eurooacup 1 bekijken. Ik neem 1995. Witte badjassen aan. Beker omhoog. Je zal maar na 1995 geboren zijn.
4 0
Koekepeer
Real uit samenvatting kijk ik nog wel regelmatig.
0 0
Boer Gijs
Nou kom op, nog ff de winnende.
1 -2
ReinBurg
Sterkte tegen Excelsior zondag
1 0
Boer Gijs
Wordt nog wel 4-3 ook neem ik aan
4 -3
ajaxwestland09
Weer geen overwinning
4 0
Ajaxfan16
Vind het ook niet zo gek dat je er 3 tegen krijgt, kijk die verdediging allemaal Ajax onwaardig.
8 0
..::Rootje::..
Man man man.. die Lamprou kan er ook helemaal niets van. Snap niet waarom hij opgesteld blijft.
3(!) doelpunten tegen alweer!!

Ohja, Ten Hag out. Sinds zijn komst gaat het dramatisch met Jong Ajax. Kan niet anders dat onze Erikje hier debet aan is.

En Overmars out! Heeft helemaal geen oog voor talent.
5 -10
Jwduijm
is ook de schuld van VD Sar! schijnt een goede keeper geweest te zijn, nou ik zie er niets van terug bij Jong Ajax.
2 -1
Koekepeer
Ja vind ik ook. Vd Sar laat daar inderdaad helemaal niets zien. Hij lijkt onzichtbaar in de goal bij JA
0 0
appeltje
Leer sarcasme herkennen mensen
3 0
bremovic
speelt die dan?
1 0
Boer Gijs
Dit is sarcasme...
1 0
bremovic
Wou al zeggen
1 0
Djabber
Was ie slecht bij de tegendoelpunten? Heb het niet gezien.
1 0
Koekepeer
Zelfs bij de doelpunten voor kwam hij te kort.
0 0
Duif63
Tsja, Solomons erin. Dat verklaart een hoop. Ajax onwaardig.
3 -1
ajaxwestland09
Hoe is dit mogelijk
1 0
Dexy
En ja hoor, je kon er op wachten: 3-3.

We lijken het verdedigen totaal verleerd...
2 -1
Patajax
je kon erop wachten
2 0
ReinBurg
En nog door een "gehuurde kakkerlak" ook
3 0
marrene
Had voor hetzelfde geld al 7-3 gestaan. Wat een armoede. Van dit ongeregeld hoopje klunzen zijn alleen Kuhn en Gravenberch tzt. AJAX 1 materiaal.
En wat doet Reiziger, juist hij wisselt Kuhn. Reiziger is wel een hele slechte coach tenzij Kuhn geblesseerd is.
Die achterhoede lijkt helemaal nergens op.
Reiziger is een karikatuur van een trainer. Doet vrijwel niks goed. Een schande dat die man bij AJAX werkt. Maar ja, heeft wel vroeger bij AJAX gespeeld. En dat schijnt een voorwaarde van het incestclubje te zijn.
3 -4
Knalpot
Ga je toch lekker een ander clubje aanmoedigen. Heb jij geen last meer van die 'incestfiguren'.
1 -3
marrene
Idioot. Kijk naar de wedstrijden en je ziet genoeg. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Ik wil dat het goed gaat met AJAX. Op alle vlakken maar met onkundige mensen is dat moeilijk. En welke club ik aanmoedig laat ik niet door een idioot met oogkleppen op bepalen.
0 0
Boer
Pfffff. Reageer toch niet zo gefrustreerd. Een team van 18- en 19-jarigen verliest van een club uit de KKD. Nou en? Heel normaal. Vorig jaar en twee jaar geleden lag de gemiddelde leeftijd vaak een jaar hoger bij Jong Ajax. En had je ook nog eens meer uitzonderlijke talenten. Die worden geboren en zijn geen product van de opleiding.
0 0
Web
Twee spelers is veel voor het eerste.
Daar zou ik voor tekenen.
2 0
appeltje
Karikatuur van een trainer die kampioen wordt. Overdrijven is ook een vak.
1 -1
marrene
Kampioen niet dankzij maar ondanks die kneus.
1 0
Ajax_33
Ze geven het weer weg hoor
1 0
ReinBurg
Schuurman 3-3 owow
1 0
foensai
En daar is de 3-3 grrr
1 0
Engeltje
Ook hier weer veel tegendoelpunten
2 -3
Koningtoto
Nog steeds hier psv fan?
3 -3
Engeltje
Niets aan gelogen toch 3-3 niet normaal meer phffff
3 0
Koningtoto
Inderdaad, aan dat psv fan is niks gelogen.
1 0
Dexy
2-3
0 -1
foensai
2-3 grrr
1 0
ReinBurg
Eigenlijk zou bij die bekerpot bij verbod op uitfans Ajax dit team met staf moeten sturen naar dat uitschot...gewoon als signaal
1 0
Willem410
Laten we dat maar niet doen, een paar jaar geleden zijn we er daar ook afgegaan door dat we half B team opstelde.
Ik wil gewoon die beker, en sowieso helemaal niets in Rotterdam, eind van het seizoen met 20.000 man naar de kuip dat vinden ze ook niet leuk.
4 0
ReinBurg
Maar nu zit er een reden achter wat ons credits oplevert want zo'n statement gaat dan heel de wereld over hè. En anders acceperen we dat hufterige gedrag heel slaafs en als we met een sterk Ajax in een thriller in de laatste minuut verliezen of na strafschoppen ofzo dan kan dat net het verschil zijn tussen wel of geen steun van je eigen fans. En dát dan in een wedstrijd die niet zoals een regulier competitietreffen gepland stond zonder uitpubliek. Dit is gewoon een extra wedstrijd, 10 jaar na het uitverbod dat 5 jaar zou duren, dus je reinste vervalsing en daar heb ik wel een bekerfinale voor over hoor.
1 0
MPAjax
fox wil geen wedstrijden van jong uitzenden maar zend wel jong utrecht en psv uit, meten met twee maten? ik zou gewoon een gedeelte van mn geld terughalen bij fox als ajax zijnde
6 0
trodat4030
Welk geld?
0 0
ReinBurg
Als Ajax tegen een topper speelt zenden ze het wel uit. En vorig jaar stonden we zelf het hele seizoen bovenaan dus we moeten ff een pas op de plaats maken als huidige middenmoter
0 -3
Dexy
Ik denk serieus dat we het zeer waarschijnlijke vertrek van Neres aan het eind van dit seizoen prima kunnen opvangen met Cerny en Kühn. Beiden laten de laatste tijd een erg goede indruk achter tijdens hun wedstrijden in Jong Ajax.
1 -9
Chesterson93
Nog steeds dezelfde mening toegedaan?
0 0
Amsterdamsetrots
Kuhn kan inderdaad wat worden! Maar Cerny laat al tijden niks zien..
3 -1
dianaajax
cerny hou toch op

hier moet je een aankoop doen die er gelijk staat

Helaas maar waar

een leuk wedstrijdje tegen verelde amatuers ... man man man
4 -1
afcas
keuken
0 -1
marrene
Cerny? Die laat niks zien. Kuhn is afwachten.
5 -2
de_pitbull
ik ben ook al 5 jaar klaar met cerny
4 -2
ajaxwestland09
Ja Had van mij naar Heerenveen gemogen
3 -1
pl0kz
Iemand een stream? Niks te vinden op Roja of firstrow
0 0
Jojo49
Vind het super
0 0
de_pitbull
Is Pereira de nieuwe Ajax spits? Kuhn verwacht ik ook zeker bij het 1e volgend jaar.
3 -1
Toon meer reacties