[Update III] Ajax bevestigt vertrek Cassierra

FinnDekker, 31-01-2019 om 17:05, 17911 views, Twitter |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Mateo Cassierra heeft in Racing Club de Avellaneda een nieuwe club gevonden. De 21-jarige spits mag vertrekken uit Amsterdam en gaat nu op huurbasis spelen in Argentinië, zo meldt journalist Leo Paradizo via Twitter. Ook De Telegraaf heeft het nieuws bevestigd.

Maandagmiddag zal Cassierra medisch gekeurd worden, zo wordt geschreven. Cassierra gaat naar verluidt voor anderhalf jaar op huurbasis spelen bij de Argentijnse club. Het contract van Cassierra loopt bij Ajax in de zomer van 2021 af.

Cassierra, momenteel in het vliegtuig richting Argentinië, werd in de zomer van 2016 voor zo'n 5,5 miljoen euro overgenomen van Deportivo Cali. In Amsterdam wist de Colombiaan geen basisplaats te veroveren en maakte hij zijn minuten vooral bij Jong Ajax. In de eerste seizoenshelft werd hij deze jaargang verhuurd aan FC Groningen, maar ook in het Hoge Noorden wist hij geen potten te breken.

Update - 09:05 uur (31 januari 2019) - Cassierra traint al mee met Racing

Niets staat een transfer van Mateo Cassierra van Ajax naar Racing Club de Avellaneda meer in de weg. Maandag werd de spits al medisch gekeurd bij de Argentijnse club en nu traint de Colombiaan ook al mee bij zijn nieuwe werkgever. Dat meldt Racing de Alma, dat ook een foto toont van een trainende Cassierra in clubkleding. Het is nog wachten op de officiële mededelingen rondom de huurtransfer, maar die worden donderdag verwacht.

Update II - 13.40 uur (31 januari 2019) - Racing bevestigt komst van Cassierra

Het Argentijnse Racing Club de Avellaneda heeft de komst van Mateo Cassierra zojuist bevestigd. De Colombiaanse spits speelt naar verluidt het komende anderhalf jaar op huurbasis voor de club uit Zuid-Amerika. In Amsterdam heeft hij nog een contract tot medio 2021. Volgens FOX Sports heeft Racing Club een optie tot koop bedongen om Cassierra voor 3,5 miljoen euro definitief over te nemen van Ajax.

Racing Club staat op dit moment bovenaan in de Argentijnse competitie. Zondag speelt de club tegen nummer vier Hurcacán. Mogelijk kan Cassierra dan officieel debuteren. Bij Racing Club wordt hij bovendien teamgenoot van oud-Ajacied Dario Cvitanich.

Update III - 17.05 uur (31 januari 2019) - Ook Ajax bevestigt vertrek Cassierra

Ook Ajax heeft het vertrek van Mateo Cassierra bevestigd. 'De verhuur gaat per direct in en loopt tot en met 30 juni 2020. In de overeenkomst is voor de Argentijnen een optie tot koop opgenomen. De Colombiaanse aanvaller staat nog tot en met 30 juni 2021 onder contract bij Ajax', luidt het statement van de Amsterdamse club middels de officiële kanalen

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxinho
Ik zou hem gebruiken als reserve 10.
Die positie is dunbezet.
0 0
SerAjax
Succes Cassiera, lekker op een lager niveau wat vertrouwen opdoen en volgend seizoen knallen in Ajax 1.
0 -2
Ajax4ever86
Volgend seizoen bij Ajax knallen???? Welk gedeelte van anderhalf jaar snap jij niet? Moeite met begrijpend lezen of totaal geen tijdsbesef?
2 0
brullie
Lekker subtiel...;-)
2 0
lucajax
Ik denk als Mateo het volle vertrouwen had gekregen dat hij wel een “bruikbare spits” had kunnen zijn voor het huidige Ajax. Viel me wel op dat de hele technische staf hem afserveerden na die gemiste kansen tegen PSV.
0 0
Ar
Toch een beetje vreemd hoe Ajax blijft omgaan met zijn aanvallende talenten.
Dolberg mag fit worden in het eerste elftal waar logisch was: laat hem lekker fit worden in JA en daar zijn vorm terug vinden, en schuif Sierhuis en Cassiera voorlopig door.
In het systeem dat Ten Hag hanteert zou Cassiera ook kunnen spelen vanaf links of achter de spits.
En natuurlijk: Sierhuis en Cassiera zijn Kieft en Bosman t.o.v. Van Basten in vergelijking met Dolberg. Maar ze allebei van de hand doen?!
Ja, daar stel ik toch vraagtekens bij.
Dan moet die Traore, die ze dan ipv gehaald hebben, toch een of andere wonderjongen zijn. Want zo breed zitten we nou ook niet in de voorste linie.
Maar ondertussen is wat er nu in JA speelt minder productief dan Nunnely, Sierhuis en Cassiera vorig seizoen. Dus ja, ik stel grote vraagtekens bij hoe Ajax momenteel bezig is. Ook met het verhuren en verkopen van spelers als Matusiva en Bakker.
Prima, dat vroeg doorschuiven naar een hoger elftal, maar als je daarmee de categorie tussen eerste en jong in overbodig maakt, en er lopen er straks een paar de deur uit, dan is de vervanging van nog mindere kwaliteit.
0 0
Bky
"zo breed zitten we niet in de voorste linie".

Nee behalve dan

Dolberg, Huntelaar, Tadic, Ziyech, Neres, Labyad, Cerny, Traore, Bande, Danilo, Kuhn, Lang, Nunnely en Thetani.
1 0
appeltje
Als Bakker weggaat heeft Ajax toch wel een groot probleem op de LB. In JA heb je alleen Kemper nog over, die is geblesseerd en heeft aflopend contract. In O19 alleen Douglas. In O17 heb je alleen Salag-Edinne. Lijkt wel een chronologisch tekort aan LB's. Dat terwijl er bij elk team wel meerdere RB's.
2 0
Gonzo
Als De Ligt weggaat deze zomer is het probleem nog veel groter. Dan kom je op bijna iedere positie iemand te kort. Bovendien moeten we af van het er wel even bij doen. Wober was geen linksback, evenmin als Viergever en Blind.
3 0
appeltje
Aankomende zomer wordt een groot transferspektakel. Maar dat zie we dan wel. Eerst maar eens een of twee prijzen pakken.

Had toch liever gezien dat we een talentvolle LB, met wel wat ervaring op het hoogste niveau hadden gehaald deze periode.
0 0
Patrick78
Daniel Dwarswaard op Twitter: Vanuit Amsterdam het bericht dat er vanavond (waarschijnlijk) niks geks meer gaat gebeuren op deadlineday. 'De deur is dicht', zo klinkt het. Cassierra naar Racing Club, Johnsen terug naar Hveen. En Jong Ajax-speler Bakker dus naar PSG.

Freek Jansen op Twitter: Deadlineday was, is en blijft volgens verwachting op dit moment (17.30) rustig in Amsterdam. Met de huidige spelersgroep gaat Ajax de komende maanden op jacht naar een prijs.
1 0
3*stars*3
Had eigenlijk ook niet verwacht dat Ajax nog wat zou gaan doen.
Zou wel leuk zijn als Overmars ff gek doet en al die watchers, ff met mond vol tanden laten staren naar hun twitteraccount. ;-)
3 0
sjaakahz94
Wat is dit dan? Zie alleen maar berichten van vertrekkende spelers. Zijn gee toppers maar toch, er wordt niet eens gekeken naar nieuwe spelers op Lainez na.
3 -1
Ajax#1900
Traore en Varela er bij ben je vergeten? Vind ik prima versterkingen.
2 0
sjaakahz94
Had Wober liever gehouden ongeacht zijn vervanger.
3 -1
Ajacied33
Heb zo'n gevoel dat we Cassierra niet meer gaan terugzien in Ajax shirt
1 0
Schip
Dit had Super Aad niet beter kunnen zeggen :)
0 0
MrPink
Mooi zo. Hopelijk kopen ze hem ook later.
4 0
Ajacied33
Cvitanich speelt dus ook nog?
3 0
PetervanAmsterdam
@Ajacied33:

Ja, Cvitanich is deze maand (op 18 januari) overgekomen van Banfield. Is 34 jaar nu en scoorde afgelopen zondag als invaller direct in zijn eerste competitiewedstrijd van zijn nieuwe club.
2 0
Ajacied33
Thanks voor de info. Dacht dat hij al gestopt was met voetballen
2 0
JariJari
Als ze hem huren tot het einde van zijn contract, waarom hebben ze dan een optie tot koop? Wanneer zouden ze die lichten dan?
0 0
AjaxPassion
Klopt niet, hij heeft een contract tot 2021
5 0
JariJari
Thanks!
0 0
JC4ever14
Iedereen heeft na een paar wedstrijden kunnen zien dat hij niveau te kort kwam om in het eerste te spelen. Heeft daarna kans bij Groningen gehad. Hij mag Ajax bedanken voor alle efforts die zij in hem hebben gestoken. Ik hoef hem niet meer te zien. Zal hem over een jaar ook niet meer kunnen herinneren.
4 -7
Sanalologo
Lijkt wel alsof je boos op hem bent, terwijl hij zijn best gedaan heeft maar simpelweg (nog ) niet goed genoeg is.
5 0
Babayaka
Ben vast de enige, maar ik vindt het jammer.
Gast heeft geen kans gehad, en zelfs een dolberg heeft het lastig, met de huidige egoistische vleugel spelers.
7 -6
Gonzo
Cassierra heeft slevhts enkele kansjes gehad. Zet dat af tegen anderhalf jaar kansen voor Dolberg dan zie je daar een totaal ander beeld in. In dit team is sprake van persoonlijke voorkeur en als je niet in het pulletje valt dan heb je pech. We hebben meer dan elf basisspelers, maar die blijven wel op de bank zitten.
0 0
DrFeelBest
Je bent niet de enige. Ik vind het ook enorm jammer en hij heeft inderdaad weinig kansen gehad. Ik heb nog steeds vertrouwen in hem !
1 -2
gi0vanni
Erg vreemd ja. Blijkbaar moet je als je zonder ritme bij Ajax tegen PSV speelt naast prima spel ook gelijk 3x scoren anders is het einde oefening.
1 -1
HsvHoek
Met alle respect, maar totaal niet het niveau wat wij nodig hebben, ik wil niet zeggen dat hij er geen reet van kan maar het scheelt niet veel.
7 -2
Patrick78
Misschien Johnsen naar Twente.
2 0
Mokum31
We gaan ff bidden
2 0
Duif63
Zou mooi zijn. Hopelijk blijft hij daar dan ook. Wel goed opletten of Twente wel netjes alles betaald. Dat is daar wel eens een probleem.
2 -2
stopperspil
Huurperiode loopt tot aflopen contract, verliespost dus
2 -2
Ajax27
Tja soms win je, soms verlies je. samen met hem kwam Sanchez voor 5 miljoen die voor 40 miljoen vertrok.
5 -1
Truth
amen! Sommige mensen doen alsof ze het zelf moeten betalen
2 -3
Dit is mijn club
Ik las ergens een optie tot koop voor 4 miljoen. Dan zou je met de te betalen huursom toch nog goed wegkomen. We kunnen tegenwoordig handelen als de beste. Die beker pakken we inmiddels jaarlijks......
2 0
OuweDibbes
Gaat het hem goed.
Komt terecht bij een mooie club, met een zeer fanatieke aanhang waar ook veel talent vandaan komt. Wie weet of Ajax daar zijn voordeel mee kan doen.
2 0
Oliveira
Hopen dat hij zich kan herpakken in Argentinië, al is het waarschijnlijker dat hij het niveau gewoon niet heeft, desondanks hoop ik dat hij het als nog kan waarmaken.
0 0
RayJordaan
Haal anders meteen Matias Zaracho (heerlijke voetballer) of Centurion op bij Racing!
2 0
chino
ja geweldig talent!
1 0
Ajacied33
Tuurlijk, 2 potjes niet gewonnen, dus laten we lekker kopen gewoon...
1 -1
RayJordaan
Want we hebben zoveel goeie spelers die makkelijk op de flanken kunnen spelen? Tadic en Ziyech zijn geen buitenspelers en komen beiden beter tot hun recht als 10..
3 0
de_pitbull
Neres. Bande komt er weer aan. Traore? Cerny?
0 -1
RayJordaan
Cerny komt te kort, Traore is een spits en Bande zal veel tijd nodig moeten hebben om zich aan te passen. Ja en Neres is zowat de enigste buitenspeler van formaat die er meteen staat.
3 0
Duif63
Wat zullen we er van zeggen, het was niet de nieuwe van Basten. Daar zullen we het maar bij laten. Next.
1 -3
AjaxCitizen
Begon echt leuk tegen Sparta. Speelde een degelijke wedstrijd. Na die wedstrijd vooral als linksbuiten gespeeld, wat hij niet is. Vervolgens terecht wissel door een Dolberg die echt in vorm was. Mocht invallen tegen PSV waar hij alles goed deed, behalve het afmaken. Denk dat het een groot gedeelte lag aan het gebrek aan wedstrijdritme en zelfvertrouwen. Daarna nooit echt meer een kans gehad. Verhuur aan Groningen was het ook niet voor hem. Misschien dat het dit keer wel lukt. In Argentinië zal het toch wat makkelijker aanpassen zijn voor hem, gezien de taal en cultuur.

Gun hem het beste. Nooit gezeurd dat hij op de bank zat. Hopen dat het hem nu wel lukt. Zal nooit vergeten hoe blij hij was toen hij voor het eerst de JC Arena in liep.
3 -1
HsvHoek
Idd kansen zat gehad, maar kan er gewoon niet zoveel van. Ben ook zeer benieuwd of hij in Argentinië wel slaagt, ik denk van niet.
1 -1
Minsc
Denk dat het voor een groter deel lag aan een gebrek aan talent, zat kansen gehad.
Leg de lat eens wat hoger dan Keuken Kampioen niveau.
2 -1
AjaxCitizen
Zat kansen gehad. Tuurlijk. Kijk anders even hoeveel minuten hij heeft mogen spelen. Onder Bosz heeft hij bijvoorbeeld maar 334 minuten gespeeld in 17 Eredivisiewedstrijden. Dat staat gelijk aan 3,5 wedstrijden. Daarin moest hij ook nog eens vaker als linksbuiten invallen dan als spits.

Nou, dat zijn echt zat kansen hoor...
2 0
Web
Sparta en PSV staat bij mij ook nog op het netvlies, zie hier onder.
0 0
AjaxCitizen
Ja. Vooral die wedstrijd tegen PSV. Liep zich constant goed vrij, maakte ruimte voor anderen. Zie het doelpunt van Klaassen. Alleen het afmaken. Zo zonde. Had hij die kansen afgemaakt, dan hadden we misschien een ontketende Cassierra gezien en hadden we nu geen spitsenprobleem.
1 -3
3*stars*3
Precies, moet juist altijd aan PSV denken.
1 goal kon hem die boost geven.
1 -2
AjaxCitizen
Inderdaad. Soms is een goal voor een spits genoeg om zelfvertrouwen te krijgen, in vorm te raken en meer doelpunten te maken.
0 -2
Web
Mooi voor hem, ik hoop echt dat hij gaat slagen daar
Zal nooit meer die wedstrijd op het kasteel vergeten, zijn eerste wedtrijd in het eerste, hij was toen echt goed
Ook een wedstrijd thuis tegen PSV speelde hij sterk, maar miste toen wel veel kansen
2 -1
gi0vanni
Volgens mij 3 goede kansen maar ja. Maar voor een speler zonder ritme kan je niet verwachten dat hij gelijk alles kan. Zelfs ene Zlatan was niet gelijk van dag 1 onbetwiste basisspeler. Hij heeft nooit echt een kans gehad.
0 0
3*stars*3
Mooi voor die jongen.
1 0
Bjorn
Hopelijk een optie tot koop of in ieder geval een aantal goede wedstrijden voor hem daar zodat er genoeg interesse is.
0 0
trodat4030
Is na deze verhuur transfervrij..
0 0
iammike
Nu nog Cerny aan Heerenveen verhuren, Schuurs aan Fortuna en die Varela presenteren en dan weer die focus terugkrijgen. Ik vond dat puntverlies tegen Heerenveen veel erger. Uit in de Kuip kan je zeker eens verliezen (de manier waarom baart me wel veel zorgen). De koppies moeten deze week even flink geleegd worden en de focus moet voor zaterdag terug zijn. Zaterdag tegen VVV moet er weer gewerkt worden voor elkaar 90 minuten lang en dat moet resulteren in winst, dat is het enige wat je uit deze dip helpt!
3 -3
RayJordaan
Zonder Cerny (ja komt te kort) houden we maar 1 snelle buitenspeler over met Neres, ben dan ook geen fan van het systeem met twee middenvelders aan de zijkanten..
1 -1
MarcoB1971
Helemaal eens, in de Kuip kun je verliezen, maar de passie die zij brachten, hadden wij minimaal moeten brengen. En gelijk TH out roepen vind ik zo goedkoop. De spelers voeren het niet uit, dat doet de trainer niet. Ze laten op deze manier de trainen vallen.
0 0
Red Devil
Mooi voor die jongen.
0 0
3*stars*3
Zo is het! ;-)
0 0
Jelephi
Niet gelukt maar ook veel te weinig kansen gekregen.

Succes in Argentinie!
5 -5
AjaxCitizen
Zo jammer dat hij die wedstrijd tegen PSV niet kon scoren. Deed die wedstrijd alles goed, behalve het afmaken. Als dat laatste was gelukt, had hij wellicht meer kansen gehad. Denk dat het door het gebrek aan wedstrijdritme lag dat hij het niet kon afmaken.
0 -2
Ajax_33
Hmm optie tot koop? Hopen dat dit beter zal uitpakken voor hem.
0 0