Ten Hag sluit komst nieuwe keeper niet uit

BartVeenstra, 21-01-2019 om 07:15, 31422 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag sluit de komst van een nieuwe doelman niet uit. Zondag stond Kostas Lamprou, bij afwezigheid van de zieke André Onana, onder de lat, maar de Griekse keeper kon na afloop van het duel rekenen op behoorlijk wat kritiek.

De Telegraaf schrijft dat Lamprou er bij alle doelpunten van sc Heerenveen (4-4) slecht uit zag. De vraag is dan ook of Ten Hag vertrouwen heeft in de goalie mocht hij ineens ook tegen Real Madrid moeten keepen.. 'Ik heb er vertrouwen in als hij die wedstrijden zou moeten spelen', beschermt de trainer zijn speler.

Toch betekent dat niet dat de komst van een nieuwe keeper uitgesloten is. 'Daar ga ik geen uitspraak over doen', zegt hij allereerst, waarna hij toch ietwat bijdraait. 'Ajax is altijd alert op de transfermarkt. Maar deze selectie is sterk genoeg om kampioen te worden.'

Ten Hag vond dat Lamprou 'grillig' keepte, maar ook de veldspelers waren schuldig aan de vele tegendoelpunten, aldus de trainer. 'Als je je taken verwaarloost bij de omschakeling en spelhervattingen en de restverdediging niet op orde hebt, dan kom je in de problemen. Daarover ben ik teleurgesteld en boos omdat we aan de bal goed speelden. Je verwerft jezelf een goede uitgangspositie met een 3-1 voorsprong na rust en je laat het na te winnen. Zoiets mag niet gebeuren, dat is kwalijk en vandaar mijn boosheid, want over het eindresultaat kan ik niet tevreden zijn. Ik snap het ook niet.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxwestland09
Volgend seizoen we gaan gewoon door met lamprou
0 0
RobbertB
Bij vertrek Onana gaat Ajax heel ver om Jasper terug te halen. Let maar op.
0 0
ajaxwestland09
Keeper van eak Athene Valentijn driessen
1 -1
Kuningast
Ja nu is het te laat he. Lamprou had je nooit moeten halen als 2e keeper. Niet eens als 3e. Dat ze dat nu pas inzien...
0 0
Oliveira
Misschien eens beginnen met spelers op hun vertrouwde speler zetten in plaats van willekeurig iedereen maar overal neerzetten. Links en rechtsbuiten zou geen overbodige luxe zijn en een betere vervanging voor de backs. Ik heb niks tegen Tadic en Ziyech, maar ze zijn geen buitenspelers en dat blijkt telkens weer, voor Sinkgraven is het toch wel duidelijk dat hij geen verdediger is.
1 0
ajaxwestland09
precies is een nummer 8 sinkgraven linkermiddenvelder en zet Neres gewoon links of rechtsbuiten!
0 0
Oliveira
Ik zou Van de Beek op de bank plaatsen en wanneer Ziyech of De Jong weggaat kijken of Van de Beek, Tadic, Sinkgraven of eventueel een andere speler als aanvallende middenvelder kan spelen. Al zie ik zelf Van de beek meer als een rechtermiddenvelder.
0 0
WillyBrokamp
We moeten kampioen worden en daar moet echt alles voor wijken. Trek maar de poeplap voor een goede tweede keeper. Lamprou zal best een goed gast zijn maar niemand wil hem toch in het doel zien tegen Real Madrid ? Je moet er toch niet aan denken dat Onana een een aantal weken out is ? Dan kan het hele seizoen zo door de shredder. Het is nu geen tijd voor een aai over je bolletje.
Donderdag een strafexpeditie tegen H'veen dan gaan we met een (redelijk) goed gevoel naar de kuip. Gisteren leek het alsof Bosz nog trainer was, iedereen deed maar wat en de achterste linie stond veel te hoog. Als we de punten uit rotterdam meenemen hou ik nog hoop.
3 0
niquedegraaff
Alsof Bosz nog trainer was? Je bedoeld Keizer? Vind het een regelrechte schande dat je schrijft dat Ajax onder Bosz maar wat deed. Onder Bosz was Ajax een verademing omdat Ajax eindelijk weer een duidelijk systeem had, dat steeds beter liep.
0 0
Daneman
Inderdaad, achterste linie stond veel te hoog. Zo ongelovelijk raar bij een voorsprong van 3-1
0 0
ajaxwestland09
Ben benieuwd donderdag wie hij laat keepen heb zo idee dat ten hag hem weer een kans geeft
0 0
Van Reenen
Als dat zo is, ga ik mijn tijd anders invullen. Dan hoor ik de uitslag wel op de tv.
0 0
mickey2602
Deel 2(kon de reactie niet in een keer in zijn geheel plaatsen).

Ziyech: Was weer behoorlijk egoistisch,vrije trappen opeisen(met name die die tegen de paal aan kwam,lag recht voor de goal en meestal neemt Lasse die),ongecontroleerd schieten. Maarja,Ziyech is en blijft toch 1 van de belangrijkste spelers van dit Ajax,zonder zijn creativiteit hadden we nu geen 2e gestaan en hadden we niet overwinterd in Europa.
Ziyech banken ben ik het niet mee eens,echter vind ik wel dat LAsse vaker die vrije trappen moet nemen.
De aanval: Dolberg! Ik vind dit een lastig geval.
TRainers zeggen altijd dat je een speler die lang geblesseerd is geweest of gewoon niet in vorm is moet laten staan want zet je hem ernaast dan krijgt hij die vorm sowieso niet terug.
Maar hij staat nu al een paar maanden weer constant in de spits en zijn cijfers voor de winterstop waren nog redelijk op basis van gespeelde minuten maar toch misschien weer een tijdje Huntelaar erin zetten. Alhoewel bij de aanstelling van Huntelaar dit scenario is aangegeven zoals het nu gaat(Dolberg eerste spits en Huntelaar 2e). En als invaller heeft Huntelaar ook zeker waarde alleen moeten we dat,zeker 10 minuten voor tijd,dan wel over de streep trekken. En dat laatste had weer meer met de verdediging te maken.
Dus mijn uitkomst is dat het voor een groot deel aan ten Hag heeft gelegen dat we deze niet hebben gewonnen(neem daarbij het team motiveren wegens het gelijkspel van PSV alhoewel die motivatie uit de spelers zelf moet komen).
Maar ik weiger nu al op te geven voor de titel,de beker en het vervolg in Europa.
PSV dat in Emmen gelijkspeelt had geen mens verwacht en zowel hier als in het stadion waren de mensen al aan het juichen(ik ook).
Maar vergeet niet dat wij ook nog uit naar Emmen moeten en als PSV in 10 minuten tijd een voorsprong van 2 doelpunten weg kan geven kunnen wij dat ook,dat is gister wel bewezen.
Maar we hebben nog 16 wedstrijden te gaan in de competitie waarbij zowel PSV als Ajax nog wel punten zullen laten liggen,ik denk dus ook niet dat het aan gaat komen op Ajax-PSV.
En donderdag komt Heerenveen weer op bezoek,die zullen dan niet weer hetzelfde spel als gister kunnen spelen want nu zijn we daar op voorbereid. En met de geschorste middenvelders die zij hebben is het dus afwachten hoe het dan gaat lopen,ik verwacht echter dat we donderdag gewoon doorgaan in de beker.
De wedstrijd erna,daar maak ik me meer zorgen om. ALs we zo spelen als gister dan gaan we niet winnen in Rotterdam maar ik ga er wel vanuit dat gister een wake up call was. En dat we dus wel zullen winnen maar het zal moeizaam gaan. Feyenoord heeft zaterdag een dreun te verwerken gehad maar aangezien zowel PSV als Ajax punten heeft laten liggen hoeven ze feitelijk nog steeds niet de titel uit het hoofd te zetten. Die zullen zich zondag willen bewijzen,tegenover eigen publiek en de aartsrivaal op bezoek. Dat gaat dus een hete pot worden.
Mijn conclusie,de wedstrijd gister en de eindstand daarvan is enorm balen,vooral omdat we de koppositie konden pakken. maar we staan nog steeds evenveel achter op PSV als voor die wedstrijd met als enige verschil dat we 1 wedstrijd minder de tijd hebben om PSV voorbij te gaan. En we krijgen PSV nog thuis dus als we alles winnen vanaf nu,incl die wedstrijd,dan zijn we gewoon kampioen. Dus alles in eigen hand.
Dus voor de komende maanden,komop boys(hiermee bedoel ik zowel spelers als supporters),ga ervoor en zorg dat er in mei een heleboel vrolijke Ajacieden zijn!!
1 0
mickey2602
Laten we voorop stellen dat ik ook enorm baal van dit gelijkspel.
Maar het gezeik en gezeur wat hier te lezen is doe ik toch ff niet aan mee.
Sinkgraven:Voor de wedstrijd was er hier een stelling wie we graag als linksback wilden zien gister en ruim de helft koos voor Sinkgraven(ik ook). En dat was puur op basis van het seizoen onder Bosz,toen deed Sinkie het gewoon goed.(schuldige=niemand,evt ten Hag want een middenvelder opstellen in de verdediging die nog geen enkele keer 90 minuten vol heeft gemaakt is bijna vragen om problemen)
Maar gister moest ie toch meer verdedigend werk doen als dat bewuste seizoen en gister viel ie door de mand(als verdediger dan) want het is en blijft een middenvelder.
Dan de wissel van Sinkgraven: Ik had daar op dat moment Magallan neergezet en Blind naar linksback. We stonden op dat moment voor en het ging er puur om om die voorsprong vast te houden en evt uit te bouwen. Daarvoor is Magallan toch wel goed genoeg lijkt mij? (Schuld=ten Hag)
Dan Lamprou: Ook hij mag niet ontbreken in de malaise want hij is en blijft gewoon te klein. Schiet een bal in de hoek en 9 van de 10x kan Lamprou er niet bij. Maarja,wie zetten we er dan neer?
Dus dit is de schuld van Overmars en ten Hag omdat ze geen betere 2e keeper hebben geregeld.
Dan de Ligt: Waar hij 2 maanden geleden aangaf geen uitdaging meer te vinden in de competitie en zodoende maar meer gaat aanvallen met als toppunt(mij is het niet opgevallen maar ik las het hier)dat hij rechtsbuiten staat op het moment van de 3-3.
Schuld=ten Hag en de Ligt zelf.
Blind: heeft betere wedstrijden gespeeld,mag je zeker op basis van ervaring meer van verwachten dus ook Blind deelt mee in het commentaar. En dan doet het er in mijn ogen niet zoveel toe dat hij aangeeft geen leider te zijn,met zijn ervaring mag je zeker verwachten na de 3-3 en de 4-3 dat hij zijn mond ff open doet. Schuld=Blind.
Voorzover de verdediging.
2 0
niquedegraaff
Gebruik eens witruimte tussen de alinea... Zo'n lap tekst is echt verschrikkelijk om te lezen.
0 0
Gecko
Goede verhalen. Lekker kort
1 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
vind het wel tof dat ze de moeite nemen, alleen volgende keer effe een paar alineas ertussen, dat leest wat makkelijker.
3 0
mickey2602
Sorry,werd iets langer als ik vantevoren had gedacht;-)
1 0
MankeNelis
Ik vind zo'n opmerking van EtH abject richting Kostas. Ze doen het zichzelf en die jongen aan. Je weet wat je in huis hebt. Moet je niet ineens gaan miepen over een andere keeper. Dit weet je al het hele seizoen. Nu wordt Lamprou kapot geschreven.
3 -2
Ajax114
Het is de zoveelste fout van Ten Hag. Had nooit voor hem moeten kiezen als tweede keeper. Denk dat hij de enige trainer is in Nederland die deze keuze kon maken. Met een beetje voetbalverstand begin je daar toch niet aan.
2 -1
DarkChild
Eens. Ze hebben notabene zijn contract verlengd. Je wist op het moment van vastleggen al wat voor niveau hij had. Valt dat tegen, dan moet je hem niet laten bijtekenen en later concluderen dat hij tegenvalt. Of "grillig is". Zoveelste mispeer op aankoopgebied. Onana was goed, Lamprou, Krul en Van Leer weggegooid geld. We zijn een soort mini Manchester City dat we een heel blik spelers halen en als er wat bij zit om voor meer te verkopen is het de investering waard geweest. Want winst. Financieel dan.
1 0
Joseph
Moet niet moeilijk zijn, Ajax heeft C'tjes en D'tjes, die zijn allemaal langer dan Lamprou.
0 -1
Trainer21
Lamprou ruilen voor Cillessen. Ze houden in Barcelona van kleine spelers. Wellicht kan Kostas dan iniesta doen vergeten op het middenveld
0 -1
Gecko
Marc. Voordat je naar Arsenal gaat snel Neuer van Bayern München kopen. Geld zat en laatste goede daad
Wanneer je bij Arsenal zit Lamprou kopen. Topper!,
Wat een treurnis met die keeper!
3 0
MM1974
5 jaar en weer geen prijs
2 -4
Ajax 038
Oh ja, 1x puntverlies en meteen het hele seizoen is vergooid. Toevallig heeft de naaste concurrent net zoveel punten gehaald afgelopen speelronde, en vorige week dacht heel de wereld nog dat we kampioen zouden worden.
Wat een publiek komt hier toch soms ook langs...
5 0
appeltje
Het is jammer dat Ajax de kans niet heeft gepakt om koploper te worden, maar gelijkspelen tegen Heerenveen is beter dan gelijkspelen tegen Emmen. Als PSV zelfs tegen Emmen punten laat liggen, doen ze dat ook echt wel tegen sterkere ploegen. Komt goeddd
3 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
hoezo is dat beter.

imo verlies je het voordeel van 1 thuis wedstrijd van de 9 waarin je terug kan komen.

vind de afgang van ajax groter eerlijk gezegd.
1 -2
noppenkoning
Vorm halen, waarschijnlijk gaat Onana in de zomer weg dus dan kan hij alvast half jaartje wennen, schijnt nodig te zijn bij Ajax
2 -2
mercurius3
Het is nu te laat. Punten zijn al verspeeld.
3 -5
Bjorn2321
Of 10 miljoen neerleggen voor een volwaardige vervanger van Onana, of gewoon iets van 2 miljoen neerleggen om het in de zomer aflopende contract van Vukovic bij Genk af te kopen.
Die is 33, maar wel een stuk beter (en 12 cm langer) dan Lamprou.
1 0
appeltje
Genk heeft nog een optie om zijn contract twee jaar te verlengen. Denk sowieso dat Vukovic geen zin heeft om op de bank te gaan zitten.

En kun jij een volwaardige vervanger van Onana noemen die naar Ajax wil komen? Die 10 miljoen kost?
0 0
Gecko
We hadden het tijdens de trip naar Florida al kunnen zien. Toen vielen er ook enorme gaten in middenveld en defensie
Wanneer je dat schrijft ben je een trol.
Tegen Heerenveen ook weer. Liepen er veel te gemakkelijk doorheen. Kinderlijk hoe Blind en Sinkgraven werden uitgespeeld. Neem daarbij de dwerg keeper en alles is wel gezegd.
5 -1
Juichtoon
Zo is het. Ligt echt niet alleen aan Lamprou.
6 -2
pizzapunt
Steun Ajax in de zoektocht naar een nieuwe keeper: Gyros 555
6 -4
WZAWZDB14
10 minuten voor tijd te horen krijgen dat je moet spelen, wetende dat er extra veel druk op deze wedstrijd staat, het publiek die weinig vertrouwen in je heeft, een verdediging voor je bestaande uit 3 middenvelders en dan nog ff een van de beste spelers van ajax vervangen. Pittige omstandigheden, hier hadden meerdere keepers moeite mee gehad.
Desondanks denk ik toch dat het beter is om nog een ervaren keeper terug te halen, iets van vorm of krul. En in de zomer als onana weggaat wat meer geld op tafel leggen voor een vaste keeper.
2 -1
appeltje
Krul komt echt niet. Die is nu eerste keeper bij Norwich. Die staan op promotie naar de Premier League. Krul zal niet willen vertrekken, en Norwich zal Krul niet laten vertrekken. Beste is om Vorm of Stekelenburg voor een half jaar te kunnen huren. Er zijn nu toch geen goede keepers beschikbaar die zin hebben om tweede keeper te worden achter Onana.
0 0
je
Nee alsjeblieft niet Stekelenburg die laat zelfs de Kampioens schaal uit Zijn handen vallen en hogen ballen en heel slecht in 1 op 1.
4 -3
Amsterdamsetrots
Ik denk dat we met Kotarski en El Maach 2 prima keepers achter de hand hebben. Of ze het niveau Onana kunnen halen is afwachten, maar beter dan Lamprou lijken ze me wel. Enige vraag is nu: is het verstandig een extra keeper te halen, die wellicht de ontwikkeling van Kotarski en El Maach in de weg gaat zitten, of moeten we gewoon een van die 2 doorschuiven? Een ervaren keeper die wellicht volgend jaar kan overbruggen en daarna het stokje overdraagt aan Kotarski of El Maach lijkt me het beste.
0 -6
Sjaakvaak
El Maach is er nog lang niet, Kotarski laat wel mooie dingen zien. Denk echter wel dat we iemand nodig hebben ter overbrugging. Probleem hierbij is dat we Van Leer ook nog ergens hebben rondlopen.
3 0
milan-jantje
Michel Vorm of Maarten Stekelenburg misschien prima keepers en nu ook al banken. Is beter als wat we nu hebben als back up. Lamprou en Van Leer kan echt niet.
2 0
didierajax020
Wie zien jullie als eventuele goede backup van Onana? Die tevens haalbaar is?
0 0
pinballmagic
De keeper van vvv ook al is hij van psv
0 0
appeltje
Ervaren keeper huren, iets als een Vorm of Stekelenburg, voor een half jaar. In de zomer kun je dan gaan kijken naar een nieuwe keeper, als Onana vertrekt.
0 0
cantharel
We gaan toch niet zeggen dat na 1 gelijkspel de titel is vergooid, hoe dom kan je zijn.Wel is de verkoop van Wober in twijfel te trekken maar had gewoon de nieuwe Argentijn opgesteld of moet die ook weer eerst aan het z g n Ajax spelletje wennen ? Een betere 2e keeper is wel wenselijk maar dat hadden we al gezien bij PEC uit toen hij niet bij de lat kon maar laten we niet gaan denken dat nu alles over is.In Rotterdam winnen is erg belangrijk nu maar dat was her voor deze zondag ook al.
1 -1
Duif63
Een gelijkspel, Heracles al vergeten zeker ? 4 hele kostbare punten verspeeld in thuiswedstrijden.
4 -1
Amsterdamsetrots
Het gelijkspel is opzich zelf geen ramp. Maar als je kijkt hoeveel gemakzucht er in de ploeg sluipt na de 3-1 is dat wel zorgwekkend. Buiten dat mag Ajax nooit 4 tegendoelpunten krijgen in de Eredivisie....het gaat om de manier waarop.
3 0
Boer Gijs
Oftewel er wordt nu een nieuwe 2e keeper gehaald. Als de dure punten verspeeld zijn, dempt men de put. Hele dure inschattingsfout, kan je de titel kosten
2 0
Cisco2
Netjes. Lamprou met de dood bereigen.

We laten ons weer van onze beste kans zien :)
3 -6
Boer Gijs
Slaat natuurlijk nergens meer op. Maar blijft staan dat hij niet in Ajax 1 hoort
5 -3
GvanderK
Dat zijn gewoon een paar gasten met zuurstoftekort, heeft niks met de echte supporters te maken. Zulke gasten moeten ze een levenslang verbod geven op Ajax terrein dus nooit meer toegang tot de ArenA en Toekomst.
6 0
ambtenaar
Hoezo “we” ?
Wat heb ik in godsnaam met dat soort gasten te maken ?
4 0
Cisco2
Ajaxsupporters.

Of denk je dat de media onderscheid gaat maken? Doen wij dat ook als Feyenoordsupporters weer eens in de voortuin staan van een speler? Of zeggen we dan: Het is een stadion vol doorgesnoven kakkerlakken?

Precies. Iedereen over 1 kam scheren, en dat gaat hier ook gedaan worden.
2 -1
ambtenaar
Jij zet hier neer “ we”

Kap daar daar eerst een mee.
0 -3
AFCAHOOLIGAN
Aan het eind van het seizoen, het liefst nog eerder afscheid nemen van:

LAMProu
Sinkgraven
Veltman
Kristensen
Labyad

Halen:
Keeper
Verdediger
Aanvaller
5 -2
AltijdGelijk
Sinkgraven is van het niveau Dijks, Tagliafico is een baas.

Haal Lammers maar op, toekomstige topspits, nieuwe Ruud van Nistelrooy!
2 -7
ajaxwestland09
Lammers staat onder contract bij pisvee
0 0
GvanderK
Ja op de backpositie maar het is een middenvelder!
3 0
pizzapunt
Grappig trouwens. Voor de wedstrijd was er een kamp Magallan en een kamp Sinkgraven, en die laatste hoor je nu niet meer. Wat is die gozer door de mand (en zn enkel) gevallen weer. Die kan je echt afschijven wat mij betreft.

Qua keeper kan je beter iemand huren voor een half seizoen en de ontwikkeling van Kotarski afwachten.
5 -4
AFCAsphere
Sinkgraven afrekenen op zijn verdedigende fouten terwijl hij van nature een aanvallende middenvelder is...

Die jongen hoort een kans te krijgen op het middenveld volgend seizoen zodra Ziyech en Frenkie vertrokken zijn. Mits hij 100% fit is natuurlijk.
2 0
Boer Gijs
Het is dom om Wober te verkopen in dit stadium. Einde seizoen ok, maar nu is gewoon slechte inschattig van leiding Ajax. Kost punten en misschien zelfs weeeer de titel. Maar goed we hebben natuurlijk laatste jaren al veel prijzen gewonnen. Not.
5 0
Babangida83
Iemand na 1.5 Jaar blessureleed afschrijven op 1 wedstrijd waarin het hele team door de ondergrens ging en hij er duidelijk fysiek nog niet klaar voor was. Dan ga ik me zorgen om je maken...
2 -1
pizzapunt
Hij speelt al hoeveel jaar voor Ajax, 3,5 á 4 jaar? Daarin is hij nooit doorgebroken op zijn natuurlijke positie, nooit het verschil gemaakt en als noodoplossing uitgegroeid tot een backup-linksback. Dat dat goed ging lag aan het spel van Bosz en het feit dat hij geen directe tegenstanders had óf B-flankspelers van niveau Emmen/Graafschap etc. ik heb niks tegen Daley, vind het een sympatieke vent die niet zeurt, maar hij gaat nooit doorbreken op het middenveld bij Ajax, is een matige linksback en blessuregevoelig als de pest. Ajax moet doorselecteren en Sinkgraven is één van die jongens die beter kan vertrekken.
3 -2
Babangida83
Wat haal je er nu allemaal weer bij. Als linksback 3,5 a 4 jaar? Want daar beoordeelde je hem op na gisteren, terwijl hij helemaal niet wedstrijdfit was. Laten we het daar even bij houden. De tijd met hem als linksback was de tijd van Bosz. Tot nu toe ongeveer ons beste seizoen van deze eeuw. Zo slecht zal die niet geweest zijn dan.
Daarnaast is het nog maar de vraag of Daley zo blessuregevoelig is of dat de medische staf weer eens aan t knoeien was, want t ging over één(!) blessure.
Of je hem door zou moeten selecteren is een hele andere vraag.
Jij rekent hem af op de wedstrijd van gisteren en daarmee als linksback. Dat is gewoon triest. Verdient zo'n jongen ook niet.
0 0
pizzapunt
Onzin. Eerst lezen dan reageren. Als middenvelder gaat hij het nooit maken binnen Ajax daar is teveel concurrentie voor. En daarnaast vind ik hem ook als middenvelder niet goed genoeg. Hopelijk bewijst 'ie mij ongelijk maar ik zie het niet.
0 0
niquedegraaff
Kunnen we jasper cillessen niet huren tot het einde van het seizoen? Die jongen vind het toch niet erg om te banken.
1 -4
Pauw
Ik heb de wedstrijd niet kunnen zien en kan mij voorstellen dat het een ontzettend frustrerende gang van zaken is maar opportunistische reacties op dit resultaat zijn nergens goed voor.

Ajax heeft een kans voor open doel gemist maar is nog altijd volop in de race voor het kampioenschap & bekerwinst. Aanstaande donderdag en zondag zal iedereen weer op scherp staan.
5 -2
TwoLegsAlwaysWin
Zo is het!
1 0
masterrr
Zo snel mogelijk van leren en volle kracht vooruit. Dat betekent een 2e nieuwe keeper halen en de neuzen weer scherp zoals voor de winterstop.
1 0
komopajax777
Ik ben benieuwd wie er gehaald gaat worden als het gebeurd.Het is sowieso een fout geweest om een kleine doelman, zelfs als aanvankelijk derde keeper, aan te trekken.Net als voor centrale verdedigers dien je je te houden aan een minimumlengte!
0 0
Juichtoon
Is ook niet de schuld van Lamprou. Hij is niet beter, maar van de mensen die hem gehaald hebben.
Ajax won zelfs 3 x EC1 met Stuy, die kon er ook niks van. Maar die stond in een elftal met allemaal spelers die met alles wilden winnen (van voetbal tot klaverjassen tot een potje verpissen). Dat zie je nu toch totaal niet terug.
Sjaak maakt zich het drukst van allemaal, maar ja die is ook van dat elftal. Hij snapt niks van die gelatenheid, en ik ook niet.
3 -1
komopajax777
Stuy was echt wel een goede keeper hoor.Vele Malen beter en langer dan Lamprou.
3 0
unis
Seizoen gaat als een nachtkaars uit!!!

Geen kampioen, geen beker en eruit tegen RM in de CL

weer een verloren seizoen voor ons supporters... kijk al uit naar 2019-2020 want dat wordt helemaal niks, met de leegloop die er ons te wachten staat...

Of we verdomme een provincie clubje zijn! wat een beleid!!! en dan nu gaan denken aan een fatsoenlijke 2e kut keeper! jaja gevalletje te laat!!!
3 -7
Mikenick
Gelukkig sta jij niet in het veld, met je zwakke mentaliteit. Er is nog helemaal niets verloren, we doen in alle drie de competities nog mee. We staan er nog precies hetzelfde voor als twee dagen geleden.
1 -2
aanval86
ligt goed in de groep misschien maar hij is gewoon een meter te kort.
0 -1
Aad82
Is al te laat man!
3 0
Babangida83
Aan de staat van de restverdediging te zien en de focus hierop door de spelers, wordt die een beetje ondergesneeuwd in de jeugdopleiding. Ook als je gas terugneemt, dient die altijd te kloppen. Essentieel voor aanvallend voetbal. Is eigenlijk het enige wat je hoefde uit te voeren na de 3-1 (en ervoor natuurlijk). Dat neem ik Ten Hag en Blind kwalijk (maar is structureler: jeugdopleiding). Dan had Lamprou geen bal gehad.

Ajax speelt namelijk met veel voetbal en intelligentie in de ploeg en weinig balafpakkers. Staat je restverdediging verkeerd, krijgt de aanval van de tegenstander te makkelijk de bal en dat is gevaarlijk met veel ruimte achter de verdediging en helemaal als je daar geen balafpakkers hebt.
2 0
NR9
Stekelenburg huren voor half jaar. Of poging wagen om cillesen terug te halen. Heb je ook top keeper mocht Onana weggaan.
1 -2
AFCAsphere
Cillessen gaat echt niet van Barca een stap terugzetten naar Ajax en als reservekeeper achter Onana functioneren. Stekelenburg verdiend vast een vermogen bij Everton en leeft bovendien niet als een prof. Schijnt regelmatig te roken en te drinken. Niet bepaald een goed voorbeeld voor de jonkies.
2 0
Gecko
Laten we nog blij zijn dat die dwerg in de slotfase nog een goede redding heeft. Anders hadden we gewoon verloren
En laten we blij zijn dat we geen penalty tegen krijgen

Ik put er maar troost uit
Wat een droefenis. Wat een afgang.
Ach volgend seizoen 250 miljoen rijker. Goed voor Mn aandelen
NOT
1 -1
Wereld
Het aankoopbeleid (i.c.m. een coach met vreemde beslissingen) is ook niet geweldig.
Blind is een leuke aankoop, maar eigenlijk geen echte verdediger en kostte wel heel veel geld. Zorgt er ook voor dat Wöber, een jonge cv met potentie, weggaat.
Tadic is de enige goede aankoop afgelopen zomer.

Je enige back-up voor de linksback en lcv positie doe je midden in de winter maar weg voor slechts enkele miljoenen winst.
Je hebt een half jaar zonder back-up voor De Ligt gespeeld.

Je hebt een heel seizoen zonder (goede, echte) rechtsback gespeeld.
Met alle geluk van de wereld doet Mazraoui het uitstekend, maar als hij uitvalt blijft er niets over.
Ja, Kristensen.. en Veltman is nog niet fit.

En dan verhuur je Van Leer en is Lamprou het hele seizoen je tweede keeper.
1 0
blava
Schone op het middenveld kan niet meer. Te traag. Ipv Schone te wisselen moet vd Beek eruit. Wat een zwaktebod.

Donderdag Blind naar het middenveld en Magallan als centrale verdediger.
1 -4
X-RaY
Het leed is straks helemaal niet te overzien als er straks meerdere gele kaarten gepakt worden door de achterhoede in de eerste wedstrijd van de cl. Die kans is zéér groot aanwezig dat het gaat gebeuren tegen zo een geslepen ploeg als Real. Het is te hopen dat Magallan er tegen die tijd klaar voor is bovendien had het ook wel fijn geweest als je Wöber nog achter de hand had. Dat Nico een kaart gaat pakken is alvast een zekerheid aangezien hij al voor de tweede keer tegen een schorsing aanhikt in de cl.
Moet er niet aan denken als straks de Ligt, Blind en Nico een kaart pakken dan kan het wel is zéér pijnlijk aflopen in de cl.
2 0
Niels.
Zijn de kaarten niet vrijgescholden na de groepsfase?
0 -1
X-RaY
1/4 finale pas
0 0
mvdk
Maar PSV gaat nog meer laten liggen hoor. De wedstrijd voor de winterstop waren ze ook heel matig en werden ze pas wakker toen Sadilek erin kwam. Ik denk dat wij het uiteindelijk gaan winnen, maar het is wel schrikbarend hoe groot het verschil is als Onana en Tagliafico er niet bij zijn. Tagliafico is gewoon een fantastische speler en een natuurlijk leider. Sinkgraven, een middenvelder die terug komt van zware blessures is dan gewoon een enorm verschil. Het was dus niet verstandig om hem op linksback te zetten, je kon dan beter Magallan in de basis zetten en Blind op linkback zetten.
10 -1
AFCAsphere
Tot nu toe de meest verstandige comment in dit topic.
0 0
Jornnn
Onana gaat deze zomer weg. Dus haal gewoon een eerste keeper en laat deze de bekerwedstrijden keepen om te wennen en volgend seizoen automatisch eerste doelman.

Nee. Wij doen met met de voormalig 3e goalie in het seizoen waar het moet gebeuren.
4 0
Jariiii
Dacht je vorig seizoen waarschijnlijk ook, toen wisten we ook vrijwel zeker dat hij, en Ziyech, en eigenlijk al De Jong en De Ligt weg zouden zijn. We gaan het gewoon zien.
2 -1
NR34
Altijd hetzelfde verhaal met AJax, laat PSV punten liggen, pakken we niet de kans om de eerste plek te pakken. Lamprou per direct verkopen, we komen hem zelf brengen. Met Onana & Tagliafico win je gewoon.
5 0
Van Reenen
Met Onana in de goal hadden we deze wedstrind gewoon gewonnen. Donderdag staat hij er weer en is Nico ook weer terug. Dus 4-4 of andere uitslag wordt het zeker niet, maar geen gelijkspel. En niet te vergeten Magallan naast Nico. Lammers krijgt geen kans meer met Lisandro tegenover zich.
Dus kop op, we gaan verder, ik ook al vind ik het moeilijk, net als jullie.
2 0
NR34
Precies, met Onana ben je al minimaal 2 goals dichterbij een overwinning, want die had hij gewoon gehad. Over Magallan twijfel ik nog een beetje, is natuurlijk wel een goede wedstrijd om hem uit te proberen, maar wil niet nog een keer gelijkspelen of verliezen tegen Heerenveen door een niet goede basis 11. Ben namelijk wel een beetje klaar met dat gedoe met die KNVB Beker dat we dan het 3de elftal er zowat inzetten. Eindelijk een keer weer de beker winnen mag ook wel, maar kampioenschap uiteraard eerst!
0 0
Cello
Klopt, want Lamprou maakte 2 blunders op zeker....echter dat zooitje voor hem stond ook te schutteren en dus ben ik van mening, dat niet alleen Lamprou 'de gebeten hond' kan en mag zijn. 2 goals van Lammers, die 'vrij' mocht uithalen waren gewoon te goed, ja ook voor Onana waren die te goed geweest.
Dus...zelfs met de twee blunders van Lamprou had je hier met minimaal 4-2 moeten winnen, misschien wel 5-2 want Tadic miste dus die penal.

Neemt verder niet weg, dat Lamprou op de goal wel een aanfluiting is en dat er echt een ander tweede keeper hoort te zijn. Dus òf we proberen een betere te vinden die op de bank wil ziten of Kotarski/Maach schuift op naar tweede keeper.
4 0
AFCAsphere
Kotarski en Maach worden denk ik niet naar voren geschoven. Zij moeten zoveel mogelijk minuten maken en dat gaat als reservekeeper niet gebeuren.
0 0
Van Reenen
We houden de selectie bij elkaar. Er gaat niemand weg in de winterstop. Echter, door Wober te laten gaan, kost het je nu 2 punten en het leiderschap in de ED. Bovendien een gefrustreerde spelersgroep. Maar wel weer 14 miljoen op de bank erbij en op termijn zullen wij wel horen dat het maar elf miljoen was.
Tis maar door welke bril je het bekijkt, maar feit blijft dat Wober een betere linker cv en linksback is dan Blind en Sinkgraven. En Blind een betere 6 dan Schone. Tel uit je win....euh....verlies.
2 -2
Babangida83
Ja hoor, door een 'slechte' linksback krijg je 4 doelpunten om je oren. Magallan kan overigens ook prima linksback en heeft net een finale van de copa libertadores achter de rug.
1 0
Cello
Eén woord: Onzin.
2 0
pieke
Het is niet alleen de keeperspositie die zwak is ingevuld, ook de beide backposities zijn erg kwetsbaar.
Nico is nu geblesseerd. Daar had m.i. gisteren ook heel goed Wöber kunnen spelen maar die is verhuurd/verkocht. Foute beslissing zo blijkt nu.
Ook de rechtsback positie is zwak als Nous daar wegvalt. Kristensen is een miskoop en Veltman heeft niet tot nauwelijks nog wedstrijdritme.
Bij gebrek aan een linksbuiten moet Tadic min of meer noodgedwongen op die positie spelen.

Kortom: De leiding van Ajax, lees Overmars, heeft hierin keihard gefaalt.
3 0
Cello
Ja want Wober was onomstreden op de backpositie.....kom op zeg!. Heeft vaak genoeg kritiek gehad als hij daar speelde o.a. op dit forum èn iedereen was het er wel over eens dat ie beter tot zijn recht kwam als centrale verdediger.

En wbt de leiding die keihard heeft gefaald??. Mwha. Als je 'de boer op gaat' om zowel voor rechts als voor links backs te scoren, die dan als back-up van Mazraoui en Taglia op de bank mogen plaatsnemen vriojwel een heel seizoen....hoeveel denk je dan dat er zijn, die op voorhand zullen zeggen JA dat wil ik wel.
En dan nog....degene die Overmars zou kunnen aantrekken en waar hier onder de supporters een soort van unaniem JA tegen gezegd zouden kunnen gaan worden, die voetballen veelal in grotere competitie's tegen salarissen die vaak hier niet eens voor een eerste keus betaalt worden.
Dus je kan wel makkelijk lullen en een soort van 'blame-game' gaan spelen, maar hoe realistisch is het uiteindelijk?.
Je moet uiteindelijk een jong, opkomend talent ergens scouten, die misschien nog zo onervaren is dat ie het voor 1-2 jaar nog wel ziet zitten om te banken achter de 'grote' jongens. Maar dan nog blijft het óók dan een gok, want je weet niet hoe zo'm gassie zich gaat ontwikkelen en dan nog....als die er een paar weken in gezet wordt, onervaren en al....dan denk ik dat we hier alsnog weer lopen te klagen.

Het is niet zo makkelijk als velen willen doen laten geloven. En daarom wil ik ook helemaal niet gelijk alles en iedereen, bij eens een keer wat tegenslag, gelijk helemaal afbranden.
Duidelijk is dat velen hierop hebben zitten wachten sinds het debacle van Eindhoven. Hebben ze redelijk lang moeten wachten!. Maar zoals door enkelen hier al weken en maanden terug voorspelt....bij de eerste tegenslag kruipen ze weer onder de steen vandaan.
1 -1
AFCAsphere
Het is echt aandoenlijk hoe snel sommigen hun shit kunnen verliezen in één middag, terwijl we zelf nog alles in eigen hand hebben. Er zijn fouten gemaakt en die mogen benoemd worden, maar sommigen willen hier maar al ge graag het blame-game spelen ja.
0 0
Toon meer reacties