De Ligt baalt: 'Hele harde woorden gevallen'

JesseTH, 20-01-2019 om 19:25, 24931 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Matthijs de Ligt erkent in gesprek met FOX Sports dat er na het gelijkspel tegen sc Heerenveen een bom is gebarsten in de kleedkamer van Ajax. Er konden zondag veel aspecten beter aan het spel van de Amsterdammers, maar de mandekker belicht vooral het matige verdedigen van de ploeg.

‘Er zijn hele harde woorden gevallen en iedereen is er goed ziek van’, vertelt De Ligt, waarna hij zich verder uitlaat over wat er besproken werd in de kleedkamer. ‘De slapheid waarmee je de tweede helft begint. Je staat 3-1 voor bij rust. Na tien minuten heb je al twee goals om de oren. We verloren de bal heel vaak slordig op plekken waarop je hem niet mag verliezen en ook het kort dekken had veel beter gekund. Ze hadden voorin telkens een mannetje die kon aannemen en draaien.’

De verdediger zag dat de gehele restverdediging niet op orde was, maar geeft aan dat dat zondag ook lastig was. ‘Als er weinig druk op de bal is, kunnen verdedigers moeilijk kort zitten. Je loopt dan het risico om in je rug geslacht te worden.  Als de druk er van voren niet is, dan kun je achterin moelijker kort zitten.’ Ondanks de vier tegengoals had Ajax zondag ook kunnen verliezen. Kostas Lamprou leek mis te tasten en zo zag de aanvoerder het ook in de herhaling. ‘Hij kan hem wel geven’, erkent hij.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Ook harde woorden tegen de directie. Dat het verkopen van onze vaste linksbenige vervanger achterin misschien niet zo'n goed idee was?
3 0
Ajax34
Laat donderdag en zondag maar weer zien dat dit slechts een incident was.
0 0
Ajax68
Effies laten bezinken na zo'n belabberde Wanvertoning in de 2de helft, na ALWEER zo'n inhaalpunten te hebben laten liggen. Het is kenmerkend voor Ajax dat als ze steeds weer DE kans hebben om die boeren in te halen, laten ze het steeds weer opnieuw liggen, en dit is al JAREN zo !
Het lijkt wel op MISPLAATSTE hoogmoedswaanzin, zo van, die winnen we thuis toch wel effies. Of ze bij anderen geen puntverlies kunnen leiden .
Wat een verschrikkelijk weekend was dit voor ons thuis, en voor alle supporters, want hoe kunnen ze dit nu laten gebeuren, schandalig gewoon !
En nu is het nog maar afwachten wat er verder in deze resterende wedstrijden zal gaan gebeuren ???
En koop gvd een fatsoenlijke keeper én spits erbij, want die D(R)OLBERG wordt dus helemaal NIKS meer.
En voor de zoveelste keer, Sinkgraven IS geen back Overmars en ten Hag !!!
0 0
VinAmsterdam
Nou..ik heb ook wat "harde woorden" de man van glas Sinkgraven niet goed genoeg voor Ajax...ook niet op middenveld. De Ligt sinds november al zwak spelend, je kan overduidelijk zien dat hij te veel wedstrijden in de benen heeft. Wober had pas na de zomer verkocht mogen. Dolberg terug zetten naar jong Ajax en koppelen aan een deense lifecoach want die heeft geen rendement en totaal onzichtbaar ...speelt zo zijn carriere in de prullenbak. Ten Hag : Neres hoort op het veld, niet op de bank...laat Ziyech lekker banken bij te veel bal verlies, Neres is meer bal vast
4 -2
jidi
Zo moeten ze niet tegen RM spelen in de CL, dan worden ze helemaal afgemaakt,en zorg dan wel bij bal verlies dan wel het laatste 6 spelers positioneel goed staat dan kan je het counter eruit halen
1 0
RememberLitmanen
Wober had het waarschijnlijk beter als linksback gedaan...
2 0
Boer Gijs
Harde woorden genoeg. Maar wedstrijden killen?
Talent genoeg. Maar prijzen pakken?
Kom op Matthijs je gaat straks toch niet zonder titel weg uit Amsterdam. Maak het nu maar eens waar met deze groep spelers.
2 0
michaellaudrup
Ik denk dat Sinkgraven wel eens een hele grote verassing op het middenveld kan worden,maar een back is het zeker niet.
4 -1
b.hulshof
Matthijs is al een tijdje veel te veel aan het aanvallen waarbij hij zijn verdedigende taak verwaarloosd. Als aanvoerder en laatste man hoor je er voor te zorgen dat je verdediging goed staat en dat jij de gaten dichtloopt. Pingelen op eigen helft hoort niet bij een laatste man net als het ook niet hoort dat je acties van jezelf terugkijkt op het videoscherm waar ik hem en Ziyech steeds vaker op betrap.. Focus je op de wedstrijd en waar iedereen staat.
4 0
Joseph
Ik vind dit vooral heel slecht opgevangen door ten Hag. Het is duidelijk dat de Ligt in de eredivisie geen uitdaging meer heeft in zijn verdedigende taken, hij moet en wilt dus meer naar voren.
Dan hoor je dat te compenseren met een goede centrale verdediger er naast, dat had Wober moeten zijn toen hij nog speelde bij ons en dat had gisteren Magallan moeten zijn.

Wat een onkunde als je denkt dat Blind en Sinkgraven de restverdediging wel even regelen..
0 0
31xAjax
Wat een slap excuus voor z'n slechte optreden, zonder druk op de bal kun je evengoed je man kort dekken. Het lijkt er op dat Mathijs in zichzelf gaat geloven en dingen wil doen die hij niet beheerst. Mathijs moet gewoon ballen afpakkeb en inleveren bij dezelfde kleur. Niet proberen iemand uiit te spelen op eigen helft of als een halve rechtsbuiten spelen.
0 0
Cello
Moet je opletten. EtH kan zomaar donderdag dezelfde 11 de wei in sturen (okay....dan wel met Onana hoop ik) en dan tikken ze Heerenveen wel helemaal scheel en nemen ze wel gedecideerd afstand. Waarop wij als supporters dan weer roepen, waarom kan het nu wel en afgelopen zondag niet?. En niet gelijk roepen dat het dan komt doordat Lamprou niet op de goal staat...want ookal vind ik dat we een betere tweede keeper hadden moeten hebben dan Lamprou, en ookal vind ik dat minimaal 2 goals misschien aan hem te wijtten zijn...het gaat me te ver dat alle 4 de goals te wijtten zijn aan Kostas. Want ondanks Kostas had je 'gewoon' vandaag (zondag) moeten winnen. Dan was het niet 4 of 5-0 geweest maar 4-2 of 5-3.
4 -1
Gajes
Sinkgraven is nog angstig voor een blessure, was een fout om hem te laten beginnen. Lamprou is gewoon niet goed genoeg, is een fout van overmars om geen betere 2de keeper te huren /kopen. Schone opstellen is wederom een fout van ten hag, aan de bal een goede speler maar hij staat op een positie waar hij duels hoort te winnen en ballen te onderscheppen. Dolberg is nog steeds afwezig, daar moeten ze mee aan de slag.
6 0
Joseph
Hoop ook op harde woorden voor de trainer, waarom stelt hij 1 verdediger op en 3 middenvelders in zijn verdediging? Heel amateuristisch om op deze manier Tagliafico op te vangen. Die Magallan spreekt gelulkig nog geen Nederlands, maar die zal hier ook niks van begrijpen.
5 0
RaynoFischer
1?, volgens mij spelen Nous en Daley daar al het hele seizoen en ging dat prima, achteraf is het makkelijk roepen om Magallan, maar had hij een fout gemaakt, werd er weer gezegd hoe hij het zich in zijn hoofd haalde om nu meteen het centrum te wijzigen
0 0
Gerrr
Nous is gewoon prima back.
Maar ik had toch Blind LB gezet en Magallan centraal.
Sinkgraven ging bij Utrecht uit ook de mist in bij tegentreffer en is nog niet op gewenste niveau.
Verdedigend is hij wel bijzonder zwak.
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
"als er weinig druk op de bal is, kunnen verdedigers moeilijk kort zitten"

heel verstandige constatering van zo'n jonge gozer.
dat is nou precies de reden waardoor we zoveel tegengoals krijgen. een aantal van ons hier op ajaxshowtime en vi maken ons er al wekenlang druk om, maar werden voor azijnzeikers uitgemaakt, maar het positiespel van ajax is gewoon verslechterd met name het middenveld.

je kunt verdedigers op welk nivo moeilijk afrekenen op het feit dat zij ineens 4 tegen 3 staan tegenover aanvallers met zeeen van ruimtes, omdat er 6 poppetjes randje strafschopgebied lopen en niet terugverdedigen, omdat de afstanden te groot zijn.
dat creeer jezelf met elkaar.

waarom ligt er een gat van 22 meter tussen de verdedigende linie en het middenveld?
je hoort altijd een balans te hebben in positiespel tussen linies, bepaalde speelruimtes om in te kunnen grijpen.

mischien dat het goed is om even de beelden terug te kijken naar oktober 2018 en het spel wat we nu spelen. men speelt veel te opportunistisch, en dat is natuurlijk leuk om naar te kijken maar niet per definitie aantrekkelijker voetbal.
het leek wel schoolvoetbal, waarbij elk jochie zijn goaltje wil maken en iedereen maar wat doet.

nee mathijs jullie hebben niet gefaald als verdediging, maar gefaald als elftal om elkaar hier niet op te wijzen. goals vallen er wel bij ajax, maar straks tegen real kan je met dit soort spel gewoon afgestraft worden.

jullie moeten terug naar het verzorgde spel dat jullie lieten zien tegen luik, bayern uit. het spel waarbij jullie goed positiespel speelde, goals maakte en waar geen hond door jullie middenveld heen liep.
en meneer ten hag, u moet ze daarop wijzen want uw tactiek word door uw elftal verwaarloosd en door u geaccepteerd. spelers hoeven niet altijd het hoogste woord te hebben om de boel "gezellig" te houden.

de beuk erin......
7 0
ARUCAMBA
De grootste teleurstelling sinds de graafschap, feyenoord grootste winnaar dit weekend, heeft slechts een punt verspeeld
5 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
de grootste teleurstelling vond ik dat de selectie van ajax vandaag heerenveen telkens het zelfde truukje liet uithalen, en dat er geen enkele adaptievermogen van het elftal afkwam.

heerenveen loerde heletijd op de counter, niet zo gek met die gaten op het middenveld

dat er niet een dacht bij ajax, heeeee laten we de linies wat korter houden en de counter eruithalen.
nee laten we lekker als kippen zonder kop met zijn allen naar voren stormen en we zien wel wij zijn ajax.

als andere suporters van andere clubs zeggen dat we arrogant worden, heb ik zolangzamerhand zoiets van, ja misschien zijn we dat wel en is dat ook elke keer ons manco.
7 0
Boer Gijs
Man het gaat van teleurstelling naar teleurstelling
2 0
Djabber
Nou nou nou, overdrijven is ook een vak of niet?
0 -3
Boer Gijs
Laatste prijs? Laatste keer bovenaan? Terwijl we al die tijd die beste financiële mogelijkheden hebben.
3 0
Boer Gijs
Haha harde woorden, dat kennen we wel. We verwachten nu 2 klinkende overwinningen, geen puntverlies meer in de eredivisie en de schaal aan het einde van het seizoen.
4 0
Ajax114
Er vallen al vier jaar harde woorden. Denk dat het volgende week over en uit is. 90 minuten lang met zijn allen als een dweil gespeeld. Jammer dat Ajax het elke keer op instelling laat afweten. Op sinkgraven en Lamprou na, die wat mij betreft nooit meer een minuut gaan spelen, is er genoeg kwaliteit natuurlijk.
7 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
nou weet je, er was wel een drive bij ajax en er waren een hoop mooie momenten.
het was leuk om naar te kijken, maar het had niks te maken met proffesioneel goed voetbal.

de uitslag is gewoon teleurstellend maar er werd achteruit verdedigd zonder ingrijpen, middenvelders deden maar wat er zat geen tactiek of gedachte achter als er maar een goal werd gemaakt.

dit was hetzelfde spel als tegen psv, gelukkig heeft heerenveen een zwakkere verdediging en speel je gelijk.

als real op bezoek komt, word je in deze staat met dit spel vernederd, zelfs tegen een real dat niet in vorm is. sterker ik denk zelfs dat feyenoord ons verslaat, in hun slechte vorm.
1 0
Nijmegenaar
Ben er ook bang voor. Feyenoord-uit moet gewonnen worden, want 5 punten achterstand ga je gewoon niet meer goed maken.
2 0
3*stars*3
Frenkie en De Ligt zijn hot en hoe dan ook kan dat mentaal doorwerken.
Met alle media aandacht en interviews over hun toekomst en dat kan echt wel minder (taak voor perschef).
De ligt riep na Excelsior uit dat hij af en toe prikkel mist of iets in die richting.
Vandaag werd ook weer duidelijk dat een extra jaar geen schande is en je blijft in beeld voor oranje en het EK.
Begrijp mij niet verkeerd want ben fan van beide spelers maar alleen 100% focus kan als team zorgen voor succes.
Bij balverlies was het vandaag schrikbarend.
Van De Ligt en Blind verwacht je dan toch wel dat ze het organiseren.

We hadden lange tijd geen leiders of spelers die opstaan en ik dacht echt dat het dit seizoen zou veranderen.
Maar ok, Ajax heeft dit seizoen maar 1 officiële duel verloren maar als je die koppositie kan pakken en thuis 4-4 speelt, voelt het als verlies.

Niet vergeten dat Heerenveen Thorsby en die Japanner mistte...
4 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ik mis al maanden die strijd om een afvallende bal bij ajax.

voorheen waren die ballen telkens voor ons, en werd er sneller bewogen en gehandeld. de laatste maanden verliezen we dit soort duels.
let er maar een op of kijk het terug.
dit stukje wat bosz er ooit inbracht is het grootste verval dat ajax op dit moment vetoond, twee is het verval van verzorgd en gebalanceerd positiespel tussen verdediging en middenveld (wat ligt aan het middenveld niet verdediging)
1 1=2 meer tegengoals

er moet gewoon sneller bewogen en gehandeld worden, wat frisser, scherper.
ajax kan met gebalanceerd spel ook hoge uitslagen neerzetten.
0 0
JohanCruijffAFCA
De Ligt en De Jong vind ik grote talenten, maar voor de wereldtop zijn ze echt nog niet klaar. Bij De Ligt denk ik ondertussen al dat zijn top op het niveau Dortmund/Arsenal ligt. De Jong zou hoger kunnen eindigen als hij dieper komt te spelen en meer doelpunten gaat maken. Op dit moment maakt De Ligt nog steeds iedere wedstrijd blunders waaruit de tegenstander direct kan scoren. De Jong loopt soms nog als een 6-jarig meisje rond. Ze zijn gewoon nog niet goed genoeg.
3 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ik denk dat als je drie spelers van liverpool achterin had gehad, het ook 4-4 was geworden.
ok misschien 4-2 door een goede keeper.

als je verdediger bent geweest of bent begrijp je dat dit soort tegenaanvalen lastig te verdedigen zijn, er was geen backup niks.
je kan een bal niet vertragen of acties ophouden, want het middenveld bleef gewoon hangen en deed niks. je moet achteruit lopen tegen een overtal van aanvallers, dat is gewoon heel lastig om aanspeellijnen te dichten
0 0
RaynoFischer
Wij Onana en Nico, zeker die laatste is zowel qua kwaliteit en mentaliteit belangrijk ;)
Over Onana tegenover Lamprou hoef ik niet eens te beginnen...
2 0
Bullshit
Ik neem aan dat Marc nog even een keeper ergens ophaalt. Die Lamproe speelt nooit meer ga ik vanuit.
2 0
Joseph
Dan heb je dus Magallan aangetrokken, een harde verdediger die het hier net als Taglifico goed zou kunnen doen. Dan valt Tagliafico als echte verdediger weg en dan stel je Sinkgraven en Blind op..

Ik hoop echt dat het nu klaar is met Blind in de verdediging, die moet gewoon naar het middenveld. Als je nu ook ziet hoe het team in elkaar valt als Frenkie wat minder dominant is, is dat gewoon gênant. Ten Hag moet ballen gaan tonen, het moet beter.
7 0
grannig mokum1
Precies D, maar als onana weg valt kunnen we dat moeilijk opvangen geen waardige 2e keeper en dat is het grote probleem nu vind ik en zonder onana kost ajax aantal punten
2 0
ChrisEriksen8
Enige man vandaag die goed speelde was onze Daley Blind..
0 -5
aka
Was erg goed.....not, lammers troefde hem makkelijk af
5 0
grannig mokum1
Iedereen was kut, en een dwerg onder het lat maakt alles compleet....
2 0
AlexIbarra
Aan de bal misschien maar verdedigend liet hij zien zowel op snelheid als wendbaarheid makkelijk te kloppen te zijn. En echt kopsterk is hij ook niet.
1 0
ajaxwestland09
Collectief falen heet dat Mathijs , jij speelde als een krant , overgehypte frenkie mag ook wel x ophouden speelde drama. Meneer koning hakim drama. Sinkgraven even niet. Dolberg drama
7 0
Ruff Rhythim
Uhu.....
0 0
Boer Gijs
Liever grote daden. Heeft Matthijs met Ajax ooit bovenaan gestaan?
4 0
zaalberg
Gevaarlijk balverlies en zelfs bij eigen zestien nog op meer dan een meter afstand je mannetje dekken al heel lang een Ajax-probleem.
5 0
MichelAngelo66
Harde woorden. Allemaal leuk en aardig Mathijs... Maar die hadden al in de rust moeten vallen. Je zag het al aan komen. Laks voetballen deden jullie al in de eerste helft. Achterin was het beschamend , eigenlijk werd er overal op het veld gespeeld of er al aan het kampioensfeest werd gedacht. Jullie hebben het bijna allemaal te hoog in jullie bol. En als aanvoerder moet je dit nu juist op de rit krijgen tijdens de wedstrijd. Geen wijze woorden na de wedstrijd. Men kan het de Ligt niet kwalijk nemen maar hier zie je de leeftijd toch terug.

Maar de hoofdschuldigen zitten op de bank. Laks trio. Heeft iemand ze langs de lijn uit hun plaat zien gaan? Proberen iedereen wakker te schudden? Kut wissels.... Waardeloos. Een blamage.
12 0
Boer Gijs
Harde woorden hadden al voor de wedstrijd moeten vallen.
2 0
Kuningast
Laat er een paar klappen vallen ofzo slappe tosties
2 0
KlasseLasse
kunnen we niet gwn in de keuken kampioen spelen dan maken we tenminste nog eens een keer kans om kampioem te worden
2 -1
mercurius3
Meisje De jong gelijk verpatsen aan PSG. Totale slappeling.
6 -8
Remark
Ja hoor, daar heb je Mercurius3 weer met z'n Frenkie-complex. Get a life...
0 0
zaalberg
Fantastische speler maar eigenlijk nooit beslissend. Een fluwelen speler. Zeker niet het gif dat echte toppers in hun bloed hebben zitten. Daarom moet'ie maar voor Franse competitie kiezen. In Spanje en Engeland gaat hem dit opbreken.
4 -1
martin1234
Ik vind dat ze hem nogal overschatten hoor. Verdedigend vaak gewoon niet best en veel balverlies. Maar goed. Ik lijk daar de enige in te zijn.
4 -1
mercurius3
'Nogal'. Totale overschatting. Daarom nu die 75 miljoen pakken voordat het te laat is, de hype voorbij is en clubs inzien dat er een meisje op het veld loopt. Totaal geen power en gif voor de top.
5 -4
NoPants
Ben echt benieuwd of jij je ongelijk toe gaat geven als de jong de top wel haalt. Of dat je dan weer een nieuwe accountnaam neemt en over de volgende ajacied je gal kan spuwen.

Wat vindt jij de beste en mooiste club van nederland?
1 -1
arigold
Kunnen we volgend jaar niet alle wedstrijden op vrijdagavond spelen? Dan hebben de spelers niks om rekening mee te houden...wat een zwakke ploeg hebben we toch mentaal.
1 0
Rdk1983
Heb je voor zoveel miljoen geinvesteerd in ervaring. Dikke salarissen. Zodat je op cruciale momenten het over de streep kan trekken. Laten ze t toch liggen.

Lamprou niet goed genoeg. Sinkgraven ook niet, maar dat is gewoon geen verdediger enjaar eruit. Kan je ten Hag kwalijk nemen dat ie m opstelt. Had nu wat een pure verdediger nodig, Magallan en Blind LB wellicht beter.
0 -1
Ajacied33
Allemaal leuk en aardig die harde woorden, maar hoe komt dit? Hoe kan een ploeg als Heerenveen in een thuiswedstrijd van ons zo makkelijk en gevaarlijk eruit komen? We waren erg kwetsbaar vandaag, on Ajax eigenlijk
2 0
Ajax4xbestevaneuropa
Voor deze wedstrijd had Ajax 8 tegengoals in de hele comp. Nu dus in 1 wedstrijd de helft daarvan.
Wil geen zondebok uitzoeken, maar de nr 9 positie is 1 van de belangrijkste in je elftal. Deze Dolberg is Ajax onwaardig, voegt niks toe en is totaal niet gevaarlijk. Ja een kopbal binnen 5 meter tussen de palen koppen. Als je spits van Ajax 1 bent moet je van een halve kans een hele maken, Dolberg in deze vorm en je kan ent zo goed sierhuis opstellen.
9 -2
VanDeMolen
Jij concludeert terecht dat er teveel tegengoals zijn gevallen en dan licht je Dolbergs wanprestatie eruit? Hij speelde ruk ja, maar hij kan er niks aan doen dat we 4 tegengoals krijgen. Alleen dat er niet meer gemaakt zijn is zijn schuld.
2 0
Radie125
De Ligt was een chaos achterin daar ben jij verantwoordelijk voor.
11 0
Boer Gijs
Aan harde woorden hebben we niks. Vandaag had je kop moeten pakken. Vandaag had je Wober best kunnen gebruiken
7 -1
Vlieske
Is wober een keeper dan?
1 -4
Trainer21
Haha slechter dan zijn billenmaat Kostas kan die het niet doen
0 -2
Stibba020
Dit horen we al jaren, hier vegen we inmiddels ons reet mee af..
15 -1
Dolblij
Gebeurd is gebeurd, hoe ziek ik er ook nog steeds van ben. Dan donderdag de rekening maar vereffenen en Heerenveen alle hoeken van het stadion laten zien. Niets anders is nu de plicht van de hoog gehandelde heren.
0 -3
MM1974
Dolberg voorlopig als nood,HUNTELAAR VOORTAAN!!! meneer ten hag
4 -1
HsvHoek
Harde woorden pff die hebben we al eerder gehoord, ondertussen al 1000 dagen niet meer op nr 1 positie gestaan...... Dat is een mentaliteitskwestie, terwijl ik dacht dat we daar ondertussen geen last meer van hadden.... Volgende week cruciaal, bij verlies wordt het heel lastig.
3 0
Zwan
Wat moet een vent als Huntelaar balen van de mentaliteit van zijn teamgenoten zeg..
12 0
Bocarra
Ik was hier al bang voor. Al die berichtgeving over die transfers van de Jong en de Ligt zorgen voor onrust. Als ik Ajax was zou ik hard ingrijpen en Ajax spelers en zaakwaarnemers verbieden om nog over transfers in de media te spreken. Niet alleen spelers ook belangstellende clubs en zaakwaarnemers moet hun kop dicht houden.
2 -1
VanDerHoornLegend
Hahah Illan Bocarra hoe gaat het met hem?!
0 0
driesterren***
Gewoon volgende keer beginnen met Klaas jan! Dolberg op de bank was gewoon onzichtbaar!
Verder wil ik er niets over zeggen!
2 0
RaynoFischer
Ook Matthijs en Frenkie waren dramatisch, als je er in zulke potjes niet kan staan heb je nog niks bij de grote clubs in Europa te zoeken....
Plak er maar nog een jaar bij
6 -4
Vlieske
Hoezo is er club die 75 miljoen voor Frenkie wil betalen. Een totaal onopvallende voetballer bij ajax.
2 -4
Jelephi
Jij hebt jezelf zojuist totaal ongeloofwaardig gemaakt. Clown
2 -4
RaynoFischer
Nou vandaag was hij erg opvallend hoor, in negatieve zin...
Frenkie is zeker een groot talent hoor, maar wordt zo gehyped kan en moet nog veel beter op momenten en is nog niet klaar voor de top
6 -3
rafael32
Kijk de wedstrijd nog eens terug. Juist toen wat extra werd gevraagd kon de Jong dat wel. Hij gaf duidelijk extra gas na de 3-3, maar lang niet iedereen bij Ajax kan dit dan aan. Je oordeelt in de emotie van de wedstrijd. Was blij dat bij De Jong de automatische piloot er eens afging in de competitie en hij weer aan zijn rushes begon.
2 -5
RaynoFischer
Leuk en aardig die paar rushes, maar als je steeds cruciaal balverlies leidt en je man laat lopen, wordt je in het buitenland en zeker bij de topc;lubs gewoon kapotgemaakt...
4 -3
rafael32
Welke man liet hij lopen? En waar heb je dat cruciale balverlies waargenomen? Misschien heb ik iets gemist, dat kan. Maar kan het mij niet voor geest halen. Collectief werd er zeker in het begin 2de helft, geen druk meer gezet.
2 -3
AFCAsphere
Twee keer liet hij ze lopen. Een keer scoorde Lammers en uit de tweede keer ontstond de corner waar de 4-4 uit viel.
0 0
Caparzo
"Geluk" dat dit gelijk in de 2e seizoenshelftouverture gebeurd is. Heerenveen gaat er donderdag op, 100% zeker. En we mogen aannemen dat ze allemaal weer met de voetjes op de grond staan, klaarwakker en messcherp.
2 0
X-RaY
'Er zijn harden woorden gevallen'

Een van de zovele die je ook op een tegeltje kan zetten...
5 0
davy14
Gelukkig hebben we wel de hoofdprijs ontvangen voor Wöber! Die hadden we vandaag echt niet nodig gehad.
6 0
Multi
Denk dat je sowieso beter Magallan had kunnen brengen dan Kristensen. Dan had je nog met 3 man achterin kunnen spelen en had je Blind naar het middenveld kunnen schuiven. Met een Kirstensen neem je dan sowieso al meer risico.
3 0
WillyBrokamp
Nu maar eens een keer beginnen met Huntelaar en Neres en een fatsoenlijke linksback.
Ons hele middenveld was ook volkomen K@t vandaag. Daardoor kwamen we keer op keer in de problemen. Terwijl je maar 1 ding moet doen: Lammers neutraliseren. Tactisch ook bijzonder zwak van ETH, complete off-day
4 -1
Nijmegenaar
Ah, zijn dat dezelfde harde woorden van de afgelopen 5 jaar? Ik geloof er geen zak meer van hoor. Geen vertrouwen erin dat we die titel binnenslepen, want als het moét, dan kunnen ze het niet (PSV, Heracles, vandaag).
3 0
marrene
Gelul achteraf. Tijdje geleden zei hij ook dat hij in de competitie de adrenaline mist en na een uur moe is. Een snotaap van 19 die geen prikkel meer heeft om in onze competitie te spelen. Snel onderhandelen met club van zijn dromen en een transfersom afspreken en verkoop voor volgend seizoen afronden. Zo wordt hij iedere wedstrijd minder waard. Dat proces is al eind vorig jaar ingezet.
13 -1
Duif63
Vraag ook even aan Overmars waarom hij Wober verkocht heeft Matthijs.
8 0
Ruff Rhythim
Ja daar knap ik van op!!!
0 0
Toon meer reacties