TG: 'Kamp De Jong wil deal met PSG snel afronden'

BartVeenstra, 19-01-2019 om 08:10, 44758 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Telegraaf schrijft zaterdagochtend dat Frenkie de Jong zijn management opdracht heeft gegeven om de deal met Paris Saint-Germain snel rond te maken. In de krant valt ook te lezen dat een delegatie van de topclub uit Parijs vrijdagmiddag- en avond in het Amstel Hotel opnieuw urenlang met het management van De Jong onderhandelde.

De Jong, die het huidige seizoen sowieso afmaakt bij Ajax, was zelf niet aanwezig bij het gesprek, zo valt verder te lezen. De middenvelder sprak wel eerder al met PSG-trainer Thomas Tuchel. Een maand geleden sprak de Nederlandse zaakwaarnemer van De Jong, Ali Dursun, al met technisch directeuren Antero Henrique en oud-Ajacied Maxwell in het Harbour Hotel.

Dat Paris Saint-Germain opnieuw met een zware delegatie naar Amsterdam kwam, betekent volgens De Telegraaf dat de club in de buurt komt van de vraagprijs van Ajax voor De Jong. De Amsterdamse club verlangt een bedrag van 75 miljoen euro. Om die reden heeft Ajax De Jong ook toestemming gegeven om met geïnteresseerde clubs te praten. Zo zou hij ook met een delegatie van FC Barcelona hebben gesproken.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mercurius3
Eersteklas slappeling is dit. Een meisje loopt over het veld. Misschien madeliefjes gaan plukken in plaats van te voetballen, dat past hem beter.
0 0
Pieter14
Zijn dit ajax supporters die op een geweldige speler die ajax miljoenen oplevert om daar zo op in te hakken Schaam juillie schrot van de richel dat jullie zijn. Jullie horen in de bajes thuis en nooit meer in de arena.
Jullie horen een flink pak rammel te krijgen.daar zou ik als 89 jarige nog aan mee willen doen.
1 0
RJB1979
Half 7 koploper!
0 0
Afstandsschot
Lachwekkend en vernederend om te lezen hoe De Jong hieronder wordt bekritiseerd door de scouts van Ajax Showtime. Al die topclubs zullen er inderdaad vast helemaal naast zitten, hij kan er eigenlijk geen hout van en is volledig gehyped. Die komt straks in Parijs en is vergeten wat buitenspel is... Houd toch op joh, gewoon een supertalent van de buitencategorie, natuurlijk wordt daar veel geld voor betaald en natuurlijk scoort hij als centrale (verdedigende) middenvelder geen 20 goals per seizoen. Hij drukt echter wel zijn stempel op elke wedstrijd (zowel bij Ajax als Oranje) en laat het tegen alle teams zien. Frenkie bepaalt het tempo bij Ajax en zonder hem is dit Ajax opeens heel veel minder.
2 -2
Joseph
Ik denk dat heel veel "scouts" van Ajaxshowtime zien wat Frenkie ook over zichzelf zegt, namelijk dat het aanvallend een stuk beter moet. Er zit ook wel een groot verschil in 20 goals en 2 goals, zeker in de eredivisie moet Frenkie gewoon minstens op 10 goals en assists komen, zelfs in zijn huidige rol.
Dat Ajax minder wordt zonder hem is duidelijk, hij bepaald het spel van Ajax, maar hij kan dat dus nog veel meer doen in aanvallend opzicht.
0 -1
JohanCruijffAFCA
Laten we eerlijk zijn. De Jong is een geweldige speler. Hij heeft echt de potentie om de top te gaan halen. Desondanks speelt hij op dit moment nog verschrikkelijk matig en is hij erg laat voor onze club gedebuteerd. Dan is 75 miljoen ver boven zijn prijs. Dat heeft Overmars goed gedaan. Voor dat geld haal je 3 spelers die direct beter zijn.
1 -2
altijdwelwat
PSG wint vandaag met 9-0 .... moet je toch helemaal niet willen ....Welke stap hij ook maakt , miljonair hij toch wel. Dan kies je toch gewoon voor de mooist club en competitie.
1 -3
Bky
Ajax wint van de Graafschap met 8-0. Hij moet dus ook maar zsm bij ons vertrekken ofzo?
6 0
mercurius3
Het is echt bizar dat Ajacieden zowat staan te juichen bij het vertrek van de jong terwijl hij letterlijk nog bijna NIKS heeft laten zien bij Ajax. Hij speelt een erg wisselvallig, zelfs matig, seizoen (zeker als je het vergelijkt met de prestaties van andere spelers), en vorig jaar was het ook al niet geweldig. Deze jongen wil veel te snel voor het geld gaan en is al sinds zijn debuut bezig met andere clubs en het activeren van zijn zaakwaarnemers. Ik vind het onbegrijpelijk, ook de totale zelfoverschatting. Hij komt nog zwaar tekort voor dit soort topclubs. Kluivert werd afgemaakt omdat ie voor het geld koos, maar de jong is van hetzelfde schuitje. Belachelijk.
13 -3
JohanCruijffAFCA
Geef die jongen eens ongelijk. Waarom zou hij niet voor het snelle, maximale geld gaan?
1 0
Finidi en Nwanko
Ik moet eerlijk zeggen dat ik de hype ook niet helemaal begrijp. Vindt hem ook niet een enorm onderscheidend verschil maken. Al valt mij natuurlijk ook op dat hij kwaliteiten heeft. Wil men daarvoor 75 miljoen betalen dan ben je gek als je dat als club niet doet. Het is dat er sprake is van een hype en men dan niet reeel nadenkt, anders was 40 miljoen ook al héél mooi geweest.
5 -1
AjaxCitizen
Sorry, maar wat een onzin. Heb De Jong helemaal niet vanaf zijn debuut alleen maar bezig zien zijn met andere clubs. Is in interviews vaak genoeg realistisch over zichzelf, dus zie niet in waar hij zichzelf totaal overschat. Kijk alleen al wat hij onlangs zei over wat er bij hem beter kan. Snap dus totaal niet waar je dit beeld vandaan hebt.

Daarnaast draait hij een prima seizoen. Ja, hij heeft af en toe een mindere wedstrijd, maar dat hebben meerdere spelers weleens. Maar het is niet dat hij wekelijks de zwakste is of dat er geen progressie te zien is. Matig is het dus allerminst.
4 -2
mercurius3
Een paar goede wedstrijden gemixt met veel middelmatige wedstrijden. Zyiech had vorig jaar een beter moyenne en werd door supporters afgemaakt. De jong is nog lang niet klaar voor het grote werk.


Ja, De jong kan zoveel zeggen in de media. Het gaat om zijn acties en daden. Die wijzen op totale zelfoverschatting en geldbelustheid. Anders ga je niet nu al je zaakwaarnemers activeren om een nieuwe club te vinden. Wat heeft hij nou daadwerkelijk gepresteerd bij Ajax. Het is erg magertjes. Vorig jaar niet denderend, dit jaar zit er enige progressie in. Dan zit je in een proces, maar hij moet nú al weg.

Al 2,5 jaar hoor ik bij elk interview met de jong niks anders dan gebabbel over andere clubs of een beter contract. Het is 2,5 jaar lang hetzelfde. Belachelijk, ga je eens focussen op Ajax en je prestaties.
2 -3
AjaxCitizen
In welke interviews hoor je hem over andere clubs of een beter contract? Hoe weet jij dat hij zijn zaakwaarnemers activeert? Zet er dan een bron bij, want je loopt nu gewoon maar wat te roepen zonder enig bewijs.

Enige keren dat ik hem over andere clubs hoor, is wanneer er naar gevraagd wordt door de interviewer. En meestal reageert hij dan prima. Dus snap echt totaal niet waar je dit allemaal vandaan haalt.

En snap niet wat jij erop tegen hebt om hem te verkopen. Volgens jou draait hij een matig seizoen. Als je voor een speler die volgens jou een matig seizoen draait €75 miljoen kan cashen, waarom zou jij het dan erg vinden?
0 0
NoPants
Heeft hij zijn zaakwaarnemers geactiveerd joh? Waar heb je dat vandaan?

Volgens mij zijn er clubs geinteresseerd, en hebben die clubs toestemming van ajax gehad om met frenkie te gaan praten. Waar jij vandaan haalt dat frenkie zn zaakwaarnemers op pad heeft gestuurd is mij een raadsel. Als je het nog niet wist; niet alles wat in el mundo deportivo etc staat is waar, af en toe verzinnen ze dingen om kliks te verdienen. Zijn acties en daden zijn dat hij bij ajax voetbalt, terwijl alle media hem afgelopen zomer al de deur uit schreven.

2,5 jaar joh? Toen hij nog in jong ajax aan t ballen was? Das wel knap man! Heb je daar ook een bron van of heb je het helemaal uit je duim gezogen?

Ik deel je mening over dat de jong nog niet klaar is voor de europese top (de ligt wel), maar de reden dat zoveel clubs geinteresseerd zijn is dat frenkie een zeldzaam type speler is. Je kan hem met niemand vergelijken.

Maar je moet niet teveel bullshit argumenten gebruiken om je punt te maken.
2 -1
mercurius3
Waar denk je dat al die geruchten telkens vandaan komen? Vanuit het kamp De Jong dus, om de prijs en zijn salaris op te drijven. Ben je werkelijk zo naïef? Er wordt een zeer uitgekiend spel gespeeld.
1 -3
AjaxCitizen
Hoe weet jij dat? Heb je daar bewijzen voor? Zonder bronnen zijn jouw beweringen totaal niet serieus te nemen.
1 0
Bky
Als hij zo wisselvallig is, moeten we ons dan druk maken om deze transfer?

Voor zo'n "wisselvallige speler" kun je beter die 75 miljoen vangen en een "minder wisselvallige speler" voor terug kopen lijkt mij? Moet niet zo moeilijk zijn om een betere speler te vinden, het is gewoon een erg matige speler als ik het zo lees.

En ja, de transfer van Kluivert is natuurlijk hetzelfde als deze van de Jong. Vooral natuurlijk omdat de Jong ook zijn aflopende contract (2022) weigert bij te tekenen en zijn zaakwaarnemer van alles in de media laat slingeren om maar een spelletje met de club te spelen. Bah. Ben nu ook boos op de Jong ja.
1 0
mercurius3
Het wordt net iets sneakyer gespeeld door de jong en zijn management, daarom komt hij ermee weg. Het is net iets subtieler en uitgenarster dan kamp Kluivert, maar hij komt ermee weg.
0 -3
NoPants
Je snapt het niet. Het is zo uitgekiemt en sneaky dat ajax die clubs toestemming geeft met frenkie en dursun te praten, hoe durft frenkie daar gebruik van te maken?! De rat!
1 -1
SjaakWolfs
De Jong heeft nooit logo's gekust of grote praatjes gehad over prijzen winnen met Ajax. Is ook geen jongen uit de eigen opleiding, dus verwacht van hem ook geen binding met de club. Gewoon een broodvoetballer als zovelen, maar heeft het ook nooit anders doen lijken.
2 0
Bijgoochem
Zo is het al jaren, sneijder, vd vaart en al die talenten en mannetjes die daarvoor en daarna kwamen wilden zo snel mogelijk naar een grote club voor de faam en het geld. Ik geef er geen oordeel over maar helaas is dat het lot van Ajax.
1 0
mercurius3
van der vaart en sneijder hebben enkele constante seizoenen bij Ajax gedraaid, en zijn kampioen geweest, waren bepalend voor het elftal. De jong valt nauwelijks op.
3 -1
AgeM
Het is heel belangrijk dat de Jong voor het geld kiest , iets anders is er eigenlijk niet .
De voetbal status van de Jong wordt vooral in de media in stand gehouden . De laatste maanden heeft hij heel weinig laten zien ,en zelfs in de winterstop verschijnt hij elke dag wel ergens digitaal .Men doet dit om een fictieve transfersom op peil te houden, want er is weinig voetbal . Dat is Barcelona ook opgevallen en die hebben middels een gesprek laten weten geen belangstelling (meer) in de de Jong te hebben . toch netjes dat ze dit op deze manier kenbaar hebben gemaakt .Tegen over Ajax en de Jong
Mogelijk haken er nog meer partijen af ,als die er al zijn , want het is nog maar de vraag of er überhaupt nog echte concrete belangstelling is ,zeker zijn matig optreden van de laatste maanden . Dit wat het voetbalgedeelte betreft .
Over het rondpompen van miljoenen buiten het legale circuit om is weinig te zeggen , Hier werd vroeger de effectenbeurs voor gebruikt maar dat kan tegenwoordig niet meer .Dat gebeurd nu middels transfers .
Daar kan de Jong wellicht nog een rol spelen als handelsobject .
Het lijkt namelijk een keurige Jongen .
Voor deze situatie geldt het echter zelfde als voor een bakker die zijn brood te lang in de oven houdt , dat wordt zwart en verdampt
Vandaar de haast van kamp de Jong
2 -1
Bijgoochem
Dat de jong nog een lange weg te gaan geeft om hem echt top te noemen is zeker waar, maar hij is echt wel een van de belangrijkste spelers momenteel bij ajax en oranje. Dat je iedere aanval vam achteruit zo makkelijk onder de druk van de tegenstander uit weet te voetballen, zelfs uit bij bayern, komt onder meer doordat je hem in de dekking van 2 tegenstanders kan aanspelen en hij er altijd onderuit komt. Daardoor komt het hele team aan voetballen toe.
1 -1
mercurius3
Het zijn vooral balletjes breed hoor, zo bijzonder is het allemaal niet.
1 0
mercurius3
Dat laatste klopt. Er wordt continu druk uitgeoefend vanuit de omgeving van De jong voor verbeterde contracten, snelle geld, etc. Daarom ging ie ook meteen weg bij Willem 2, en nu al gelijk weg bij Ajax terwijl hij nog weinig heeft getoond. Het is continu voor het geld kiezen, want PSG haalt de jong natuurlijk enkel voor de breedte of als opvulling op de tribune. Er lopen daar gasten die mentaal rijper, fysiek sterker en tevhnisch beter dan de jong zijn. Aangezien de jong zich enkel door geld laat leiden in plaats van ontwikkeling, loopt ie een keer tegen de lamp. Een paar keer een slechte bal, slap duelleren of niet genoeg scoren, en hij mag de tribune warm gaan houden.
1 -1
Caparzo
Zeker, Barça is donderdag met een zware delegatie naar A'dam afgerezen om het management van De Jong te vertellen dat ze een door de media gehypte nietsnut onder hun vleugels hebben, die er helemaal niks van kan en maar pure middelmaat is. Daarna zijn ze allemaal weer op het vliegtuig gestapt, dat luchtte op, toch maar even lekker de waarheid zeggen.
2 -1
kaashaas
Telegraaf can suc my
2 -2
AlexIbarra
Ik vind De Jong een geweldig talent maar om eerlijk te zijn lijkt me echt dat hij nog beter kan worden als hij nog 1 of 2 jaar hier blijft.

Misschien is het voor Ajax wel beter als hij nu (zomer) weggaat, hij is nog niet zó belangrijk in het team als bijvoorbeeld Eriksen toen was en volgens mij kunnen we zijn vertrek zelfs makkelijker opvangen dan het vertrek van Klaassen. Frenkie is natuurlijk een veel betere voetballer maar op zich hebben we met Blind, Schöne, Sinkgraven, Eiting en Mazraoui genoeg jongens die als tweede controleur op het middenveld kunnen spelen.

Niemand van hen lijkt qua speelstijl (of qua niveau) op De Jong maar je hebt nog steeds genoeg mogelijkheden om het Ajax-spelletje te spelen. En 75 miljoen biedt natuurlijk nog wat extra mogelijkheden. ;)

Maar het is de Telegraaf, dus eerst zien dan geloven.
1 0
JanTa
Niets is bij de Telegraaf te gek om onrust bij Ajax te kunnen zaaien. Het lijkt wel alsof de concurrentie hieraan meebetaald.
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Fijn dat hij niet naar die manipuleerders gaat. Beetje de speler gek maken en niet willen betalen. PSG betaald gewoon is zijn eerlijk daarin. De financien van PSG moet de UEFA maar beoordelen.
1 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Snap Frenkie wel, in 1 keer financieel onafhankelijk! Als hij een terugval zou krijgen, krijgt hij deze kans niet meer.
0 0
maikelklaassen
75 miljoen voor een speler die 4 goals en 5 assists geeft in de eredivisie....
5 -4
Saanchez
De Ligt heeft minder goals en assists op zijn naam staan, hoe kunnen clubs zo dom zijn om voor hem ook zoveel neer te willen leggen?? Wat een logica...
0 0
Pieter14
Zo te horen kan je niets maar ook totaal niets van het voetbalspel. Dus een speler is alleen goed als hij doelpunten maakt.En de andere spelers kunnen naar huis gaan. lul dat je bent kom hier niet meer op dit forum,daar ben je te slecht voor.
1 -1
Bky
Ah ja, want daar draait het om bij een centrale middenvelder, goals en assist.
3 -7
GvanderK
TG: 'Wij hopen dat deal De Jong met PSG snel afgerond is, anders zaten wij er flink naast'
1 0
Gecko
Wat is dat slecht. Frenkie heeft nog helemaal dat niveau niet!
Veel beter om nog een jaar bij Ajax te blijven. Jaartje bijtekenen. Kampioen worden. En dan voor de hoofdprijs weg! Zou jammer zijn als weer een carrière verwoest wordt door veel te snel weg te gaan!

Wat een droefenis
3 -3
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Lekker boeien als je 10 miljoen per jaar kan krijgen!
1 0
KKoossiiee
Ik zal niet rouwen als hij nog een jaar blijft.
Nooit voor minder als 70 miljoen laten gaan.
0 -1
Unuvar1980
Snel afronden? Hoe lang duurt dit nou al? Ze willen het helemaal niet snel afronden. Een transfer op de laatste dag van de transferperiode kan soms in een uur worden afgerond...
0 0
Bocarra
Vanwege de FFP is MC geen optie en Barca heeft niet de voorkeur vanwege de bezetting op het middenveld. Dan moet je blij zijn als PSG nog €75meuro wil neertellen denk ik.
2 0
Raoul14
Hij is niet te houden, laten we het nou snel afronden voor naar ik hoop niet onder de 75. Kan de focus weer op het pakken van prijzen en het zoeken naar opvolgers.
2 0
Hagmag
Zodra er meerdere grote c.q. vermogende clubs Frenkie willen inlijven, moet je niet kijken wat hij allemaal gepresteerd heeft maar moet het onderste uit de kan.
75 miljoen vind ik tegen vallen.
1 -4
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Precies 100 miljoen kan die arabier wel betalen
0 0
de_pitbull
wat heeft hij dan zoal gepresteerd waardoor 75 miljoen te weinig is? 75 miljoen is een heeeele hoop geld.
5 -2
Bobbaasje
Niet voor 75 miljoen euro, P$G.
5 -4
NelsonAFCA
Zo ontzettend eens met deze man.
1 -1
Bobbaasje
Gewoon minimaal 100 miljoen euro vragen, Ajax heeft het geld niet nodig dus ze hoeven niks te verkopen, en als clubs Frenkie ze zo graag willen hebben moeten ze er ook voor betalen.
2 -1
Wereld
Het ziet er leuk uit allemaal, maar vind dat hij wel wat overschat wordt.
Wat heeft hij nou bewezen
Als lcv dribbelde hij nog wel eens leuk 3 man voorbij, maar nu hij op het middenveld staat, speelt hij toch vooral statisch.

Een De Ligt is veel verder.
Frenkie kan zeker een goede speler worden, maar ik vraag me af of hij dat niveau aan kan. Is imo fysiek ook nog niet toe aan een stap.
PSG lijkt me wel een betere stap voor hem dan Barça (hebben namelijk al Busquets) en de PL (daar sneeuwt hij onder, zie Klaassen).
5 -1
Pieter14
wereld
Wat heb jij bewezen,zeg op wat
Niets totaal niets stommeling, Frenkie zal het wel bewijzen anders hadden die clubs niet achter hem aan gezeten, Jou zullen ze niet vragen dat weet ik zeker
0 0
ETM
Als het falen van Klaassen bij Everton al met het niveau in de PL te maken heeft gehad (wat voor mij niet een vast staand gegeven is) dan nog slaat het nergens op om Klaassen met De Jong te vergelijken.
0 0
mercurius3
Hij wordt enorm overschat. Ik vind het allemaal erg wisselvallig en totaal niet dwingend genoeg. Hij voetbalt soms leuk mee, maar bepalend is hij nooit. Mist ook veel power, leiderschap, uitstraling, scorend vermogen, steekpassjes, verdedigende skills etc.
2 -1
ETM
Ik heb niet echt het idee dat jij het hier hebt over de speler die rond de 75miljoen moet kosten en waar 3 van de rijkste clubs ter wereld achteraan zitten.
Het kan best dat hij overschat wordt, is zelfs aannemelijk, maar dat jij hem onderschat is evident ;)
0 -1
Bocarra
Wanneer komt er nu een einde aan dit gezeik. De competities gaan weer beginnen. Er moet rust komen en de focus dient alleen maar op presteren met Ajax te liggen.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Als die maar niet met de rem op gaat spelen uit angst voor blessures.
1 0
b.hulshof
Heel veel geld voor een verdedigende middenvelder.
1 -1
OuweDibbes
Barcelona heeft tot nu toe alleen het spel gespeeld snel akkoord met Frenkie de Jong en daarna via een ontevreden speler de prijs drukken bij Ajax. Dit gebeurde bij Frank en Ronald de Boer, Cruijff. Dus blij dat het Barcelona niet is geworden.
4 0
mcjc
Ajax moet nog een paar maanden wachten Met een definitief akkoord. De kans is namelijk groot dat zijn waarde gaat stijgen in de buurt van 100 miljoen.
0 -1
Rhythim
PSG...ik vind het persoonlijk gewoon geen mooie club, omdat het een gemaakte topclub is zonder evolutie en historie, maar alleen door oliedollars vanuit niks ineens een topclub is geworden. Om die reden heb ik ook niks met clubs als Man City en Chelsea.
Maargoed, het is niet mijn keuze, ik ga er niet voetballen, en als ze bereid zijn die 75 miljoen af te tikken dan wens ik Frenkie verder veel succes daar, dat dan weer wel...

Maar wel ff eerst kampioen worden dit jaar !
11 0
RusselWestbrook
Ik vind het niet hebben van historie of evolutie een flauw argument.

1) je zet de tijd er min of mee mee stil. Natuurlijk, vanaf nu kunnen clubs ook historie vergaren en evolueren, maar dan hebben de clubs die dat nu ook al hebben dat nog meer. Het is een niet in te halen race voor clubs die de historie en evolutie nog niet hebben. Alsof we in 1995 besloten hebben welke clubs bij de top horen, alles wat daarna komt doet er niet toe. Om het even specifiek op PSG en Ajax te betrekken: toen Ajax hun eerste EC1 wonwas de club PSG net opgericht.
2) het doet er gewoon domweg niet toe als je op nu, in deze tijd, een topvoetballer bent. Je wilt bij een club spelen die NU een topclub is, niet eentje die er vroeger één was. Je wilt NU in de CL spelen en deze winnen, niet in 1995, want toen was je, in het geval van Frenkie, nog niet eens geboren.
3) en we kunnen er wel om heen draaien, maar alle clubs met historie hebben deze historie alleen maar omdat ze altijd al de rijkste geweest zijn van hun land. Het gaat altijd al om centjes, of deze centjes nu uit de oliebusiness komen of omdat de clubs toevallig in de hoofdstad spelen of een andere grote stad, of een rijke sponsor hebben (PSV met Philips). Dit is profsport, en profsport draait altijd om geld. Als je dat niet leuk vindt moet je lekker amateurvoetbal gaan kijken (maar ook daar winnen op de hoogste niveaus de rijkste clubs, c'est la vie)
1 -2
Rhythim
" Ik vind het persoonlijk gewoon geen mooie club...."

Staat al in de eerste regel.

Dus de rest van je verhaal doet er dan niet meer toe....
0 0
EKS
Ach als Frenkie om zich heen kijkt, met name naar voren, ziet hij ook bar weinig Ajax historie rondlopen. Zeker als Huntelaar en vd Beek nog eens worden gepasseerd.

Wij worden ook steeds meer een gemaakte, steenrijke koopclub, dit wordt (vrees ik) alleen maar erger, want we hebben geen eigen opvolgers voor De Ligt en De Jong op het niveau van de rest en moeten dus tientallen miljoenen uitgeven aan buitenlandse subtop.
0 0
NoPants
Volgens mij heeft ajax gewoon geleidelijk de status van topclub behaald. Er zijn juist maar weinig clubs met zo’n rijke historie en filosofie als ajax.

Wat rythim bedoelt is dat als die sjeik 10 jaar terug niet had gezegd ‘ik ga hier geld in pompen’, dan had psg nog steeds subtop frankrijk geweest, zeker geen europese top. Ajax heeft in de jaren 70 en 90 haar status opgebouwd, ontelbare sterren voortgebracht, en een hele duidelijke filosofie. In niks te vergelijken met psg.
1 0
EKS
Dat voel ik ook wel aan, maar als je zo goed en jong bent als Frenkie zal je met name vooruit willen kijken. Goed gevulde vitrines zijn geen garantie voor de toekomst. PSG is potentieel structureel Europese top. Een club moet ergens beginnen. En Frenkie kan daar meteen een grote rol gaan spelen.
0 0
AJAIXIXIXI
Gravenberch? En Alderweireld heeft nog een hele mooie tattoo op zijn arm die mij zegt dat het niet al te moeilijk moet worden om hem terug te halen. Dan heb je alweer 2 jeugdspelers in je elftal. Maar natuurlijk moet Ajax meer gaan kopen om aan te haken op Europees niveau.
0 0
Ajacied33
De 3 clubs die jij noemt vind ik ook helemaal niks. City, Chelsea en Psg. Gemaakt en nep. Maar als Frenkie daarheen wilt, wie zijn wij?
1 -1
mvdk
Dat heb ik ook. Van mij mogen ze het investeren van sjeiks in het voetbal verbieden.
0 0
RusselWestbrook
Het ongelimiteerd geld in een club pompen is al jaren aan banden gelegd middels FFP. Het kan en mag gewoon niet meer.

PSG zoekt al een paar seizoenen de randen van het toelaatbare op, o.a. met de 'transfer' van Neymar, die PSG geen euro gekost heeft. Dat is vervelend en best wel kut, maar dat zal er alleen maar toe leiden dat FFP en externe geldstromen nog strikter en aan banden gelegd worden.
0 0
Multi
Tja, maar is Barca nog wel de mooie club van weleer?
Qua transfers zijn ze al een aantal jaar dubieus bezig, alles draait er om Messi (die ook op leeftijd begint te raken inmiddels) en als je dan af en toe naar het toneelspel kijkt van een aantal spelers wordt je er ook niet al te blij van en dan begin ik nog maar niet over Valverde.

Mij boeit het verder niet waar die heen gaat, als er maar het maximale uit gehaald wordt, want weggaan zal die toch. Misschien de wedstrijden tegen Real nog maar is even afwachten. Speelt die een top wedstrijd tegen Real kan je er zo weer 5 miljoen meer voor vragen, zijn waarde zal toch niet meer dalen.
3 0
Rhythim
Barça, Real, Bayern, Juventus, Liverpool, Man United..
Dat zijn clubs die van oudsher historische topclubs zijn. De een wat beter dan de ander ja, maar daar zijn geen suikerooms of oliesjeiks aan te pas gekomen om die clubs op te tuigen van niks tot topclubs.
Over dat essentieel verschil heb ik het.
1 0
Noroja
Mocht Frenkie voor PSG kiezen dan vind ik dat persoonlijk jammer. Gevoelsmatig had ik hem veel liever bij Barca gezien. Maar daar loopt ene Busquets op zijn plekkie die nog wel een paar jaar mee kan.

Wat me wel blij maakt is dat Ajax inmiddels qua transferprijzen met de grote jongens mee doet. Het aanzien van onze mooie club is inmiddels weer zo groot dat er gewoon 75 miljoen wordt afgetikt voor een Ajacied. Geen koopjes jagen meer bij onze club.

Hopelijk ontwikkelt Gravenberch zich dusdanig dat die straks Frenkie kan vervangen en dat we over een aantal jaren met hem de mijlpaal van 100 miljoen bereiken.

Op naar een miljard eigen vermogen en op naar de tijden dat we de boel langer bijeen kunnen houden met een hoger salarisplafond!
1 -1
Van Reenen
Jaap van Praag, de vader van Michael van Praag, zei het al: " Het kapitaal moet op het veld staan" . En niet op de bank dus.
1 0
NoPants
Je bedoelt net als feyenoord en psv direct inkomsten herinvesteren? Zodat je 5 jaar later nog geen stap hebt gezet?

Ajax heeft eerst geld gepot, waardoor nu duidelijk stappen worden gezet en ajax langzaam aansluiting vindt met de europese subtop.
0 0
Duif63
De Telegraaf is meestal wel goed geïnformeerd over dit soort zaken. Had Driessen toch gelijk vorige maand. Ik verwacht nog wel een reactie van de Spaanse pers, die hebben hun lezers een half jaar warm gemaakt met nep nieuws over Frenkie. Benieuwd hoe ze zich daar uit gaan lullen.
2 0
ajaxxcied4life
De Telegraaf is een proletenblad. Ze zwammen maar wat.
0 0