Tagliafico geblesseerd, Sinkgraven een optie

BartVeenstra, 18-01-2019 om 14:05, 29867 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax kan zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen niet beschikken over Nicolás Tagliafico. De Argentijn ondervindt nog te veel last van een blessure aan zijn knie, zo vertelde trainer Erik ten Hag tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag.

'Tagliafico zal niet inzetbaar zijn. Hij heeft nog steeds een knieprobleem. In de States is hij weer uitgevallen en nu is hij nog steeds niet honderd procent fit', aldus Ten Hag, die hoopt dat hij richting donderdag en volgende week zondag weer kan beschikken over de linksback. Voor zondag moet hij een andere keuze maken. 'Er kunnen meerdere spelers op die positie uit de voeten.'

De trainer noemt onder meer Daley Sinkgraven als optie. Ten Hag weet dat de 'zeer technisch vaardige speler' een goede periode had onder Peter Bosz, maar de huidig trainer van Ajax heeft nog niet veel kunnen genieten van Sinkgraven tijdens wedstrijden onder zijn bewind. 'Eind 2018 was hij pas weer écht trainingsfit, nu gaat hij richting wedstrijdfit. Hij kan uitstekend uit de voeten als linksback. In ons spel zijn onze vleugelverdedigers vaak middenvelders of zelfs aanvallers', aldus Ten Hag, die ook Noussair Mazraoui en Daley Blind noemt als opties voor de linksbackpositie.

Maximilian Wöber

Een speler die in de eerste seizoenshelft vaak werd gebruikt als linksback bij afwezigheid van Tagliafico is Maximilian Wöber. De Oostenrijker maakte een transfer naar Sevilla en geldt om die reden niet meer als optie bij Ajax. Ten Hag vertelt dat Wöber goed in de groep lag bij Ajax. 'Dan is het natuurlijk altijd een gemis. We gunnen hem deze transfer ook. Hij gaat naar een mooie club in een prachtige competitie.'

Ten Hag vindt dat Wöber zijn rol heeft gehad tijdens belangrijke momenten, maar een vertrek leek haast niet tegen te houden. 'Sinkgraven is weer fit en met Magallán hebben we een centrale verdediger aangetrokken. Dan kijk je naar het totaalplaatje en perspectiefplaatje en moet je hem die transfer gunnen.'

 

Showtime Poll
Wie moet Ten Hag opstellen als linksback? 57% Sinkgraven
2% Bakker
33% Blind, met Magallán centraal
8% Mazraoui, met Kristensen rechtsback
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Trainer21
Inmiddels geen optie meer. Sinky knegt verdedigt op klapschaatsen
0 0
WillyBrokamp
Emmen is natuurlijk niet sterk genoeg, maar wat zou het lekker zijn als ze er vanmiddag een gelijkspelletje uitslepen....
0 0
niquedegraaff
Je hele bioritme naar de klote door een trip naar USA. Dat is sowieso funest voor je afweersysteem.
0 -1
louis60
Lekker zo'n tripje naar USA. Onana wordt ziek door lange vlucht met airco.en jetlag. Zal bij andere spelers ook wel onder de huid zitten. Zuid-Amerikaanse oefenpotjes werden schoppartijtes en bezorgde Nico een knieblessure. En nog steeds geen goede keeper achter de hand. Actie Overmars!
0 0
Multi
Het zou me ook niet verbazen als Mazraoui linksback gaat spelen en Kristensen rechtsback. Zo speelde ze tegen Sao Paulo ook.
1 -2
Middenweg401
Hoe krijgen jullie die foto's zo slecht tegenwoordig?
1 0
ajaxwestland09
Sinkgraven vind ik geen linksback. Bakker of blind linksback
0 -4
Patajax
speelt die nieuwe Argentijn ook al?
0 0
Sampaoli
Sinkgraven zondag op linksback en Bakker in de beker op linksback. Vertrouwen hebben in deze jongens, kunnen het niveau absoluut aan. Tegen Feyenoord heb je een back als Tagliafico nodig, hopelijk is hij dan weer fit.
2 0
markk
Ik vindt op dit moment Sinkgraven op linksachter het kleinste risico. Magallan op CB is denk ik nog wat te vroeg.
0 -1
pieke
Zo zie je maar weer, de verkoop van Wöber was verkeerd. De zoveelste steek die Overmars heeft laten vallen.
2 -10
Ajax_026
De zoveelste trol reactie over Overmars kom eens met iets origineels.
De Ajax selectie is 2x zoveel waard als die van PSV en de beste van de afgelopen 10 jaar dus wat wil je nou..... Zelfs als Messi komt dan loop je nog te zeiken.
1 -1
Ajaxsupzuidned
Gaat het om de prijs vd spelers of vd club?! We hebben met dit elftal nog steeds geen enkele prijs gewonnen
0 0
Sterspeler
Want Wober is een back?
0 0
Bky
Inderdaad, verschrikkelijk dat we nu nog maar 3 opties hebben voor op de linksback (Sinkgraven, Blind LB en Magallan CV en Bakker) ipv 4, waarvan de eerste twee gewoon betere opties zijn dan Wober daar neer te zetten.
4 -2
Bky
Ja MaAr SiNkGrAvEn Is GeEn LiNkSbAcK.
6 -1
ddavidd99021
DaChT dAt HeT BrEeZaH TiJdPeRk WeL VoOrBiJ WaS nU. Kun je ook normaal typen?
1 -2
AFCAsphere
Google ‘Spongebob mocking meme’.
1 0
WillyBrokamp
De invalbeurt van Sinkgraven tegen Utrecht zag er niet best uit. Drie verdedigers moet genoeg zijn.
6 0
Gecko
Als we nu al bang moeten zijn voor Heerenveen?
Die pakken we in
En de subsidieclub psv gaat dik verliezen
0 0
Inhartennieren
Tegen Emmen!
Grapje
0 0
THE36CHAMBERSWU
Kzou zegge zet dan maar even 20je op emmen hoop dat je gelijk hebt
0 0
de_pitbull
Had je nou mooi Wober gehad johhh
2 -7
AJAIXIXIXI
Vond Wöber de laatste wedstrijd dat hij op linksback stond dramatisch.
5 -1
El-Dorado
Doe dan Bakker! Shit Onana is ziek..
0 -4
Schwalbino
Geen geschoolde verdediger maar opbouwend natuurlijk met een plus. Het is niet meteen de wedstrijd tegen Madrid dus het kan als hij fit is.

Vraag me af zou Sinkgraven zijn plus ook tot zijn recht komen als hij cv speelt? De Jong kan dat ook.
0 -3
Jan60
Opties genoeg voor Ten Hag. Moeten we tegen Heerenveen thuis wel met 4 verdedigers spelen? Blind - de Ligt - Mazraoui en daarvoor een blok van 2 controlerende middenvelders. Tegen Madrid en Feyenoord lijkt me dat geen optie, maar moet tegen Heerenveen zeker kunnen. Maar hij kan ook gewoon Sinkgraven op links zetten of Maggallan centrum en Blind linksachter. Opties genoeg.
2 -1
Rentokill
Als je met 3 verdedigers speelt moet je geen typische Backs gebruiken maar mannen die wat verdedigender ingesteld zijn. Op dit moment zou ik dan uitkomen bij Blind-Ligt-Veltman. Dan heb je 2 spelers die zowel back als CV ervaring en kwaliteiten hebben. Zou ik alleen niet doen. Niet tegen Heerenveen.
0 -1
RusselWestbrook
Je wil met een vierkant spelen op het middenveld, ofzo?
0 0
Dexy
Een vierkant op het middenveld... Dan krijg ik altijd weer angstige flashbacks naar die twee wedstrijden onder Frankie tegen Utrecht, waarvan we de eerste met totaal kansloos voetbal verloren en de tweede met 2-0 achterkwamen.
0 0
Rentokill
Ja dat was 1 wedstrijd he.. Niet iets om een heel systeem op af te keuren. We hebben onder Keizer en Bosz zo vaak gespeeld. Frenkie de Jong had dan een dubbelrol: 4e verdediger en/of 4e middenvelder.
0 0
Jan60
Ja, waarom niet. Uiteraard niet als een statisch iets, maar dynamisch. Het gaat erom dat dit ook een optie is. En Ten Hag is er wel de man voor om meerdere systemen in te slijpen. Het gaat mij erom dat er voldoende mensen achter de bal staan, ook als de back opkomen.
0 0
Dexy
Sinkgraven linksback, of Nous linksback en dan Kristensen rechtsback.

Blind als linksback wordt een ramp met die pijlsnelle Van Bergen daar. Die gaat tig keer uit zijn rug weglopen...
0 -8
Rentokill
Je doet Blind veel te kort nu.
0 0
Rockpotje
Uit bij Heerenveen speelde Blind anders ontzettend goed als linksback.
0 0
Marcw1972
who the f*** is Van Bergen? Moeten we daar al bang voor zíjn?
3 0
pizzapunt
Gooi Magallan er maar in voor het thuispubliek. Sinkgraven is een gemaakte linksback die het prima deed tegen kleine tegenstanders en mét wedstrijdritme, maar is nu niet meer het niveau dat je achterin na moet streven. Enkel als middenvelder zich in de basis laten klokken.
2 -4
RusselWestbrook
Schalke, kleine tegenstander natuurlijk. Zelfs op één been (want blessure aan de andere) was ie de beste op het veld.

Ik snap ook niet waarom mensen maar blijven roepen dat ie niet kan verdedigen. Verdedigt extreem agressief vooruit, waardoor zijn directe tegenstander of niet aanspeelbaar is of wel aangespeeld wordt en de bal voor Daley is.

Nee, hij beukt inderdaad niet als een gek. Maar zo verdedigen we dan ook niet bij Ajax, zeker niet op de vleugels.
1 0
Schwalbino
Nico is anders wel spijkerhard en ook wel eens gemeen (voor de goede zaak uiteraard).
1 0
Bil
Maak mij meer zorgen over Lamprou.

Dit is geen Ajax keeper.

Afscheid nemen, en een andere keeper kopen.
4 -1
GvanderK
De markt is nog open, ik snap echt niet waarom ze niet gewoon een tweede doelman halen. Als Lamprou bijvoorbeeld tegen Real moet keepen mogen we hopen dat de verdediging allen tegenhoud... Ik houd mijn hart vast.
1 -1
NoPants
Volgens mij snap je niet hoe dat werkt. Als je nu een tweede doelman haalt die zonder problemen bij ajax op de bank gaat zitten en geduldig op zijn plek wacht, kom je snel bij doelmannen uit wiens niveau niet veel hoger is dan lamprou. Haal je een doelman die best een halfjaar op de bank wil, dan weet je dus zeker dat onana in de zomer weg moet. Stel er komt geen topclub langs, en je hebt de kans om onana te houden, dan heb je onrust op de bank.
0 0
Oeroeboeroe
"gewoon"? Denk je nou werkelijk dat ze voor het oprapen liggen? Makkelijke keuze: elke week keepen op eredivisie niveau of op de bank achter Onana.
0 -2
Wesl
Als Magallan op hetzelfde niveau zit als Tagliafico toen hij bij Ajax kwam, moet hij er meteen kunnen staan... Hij is topfit bij Ajax gearriveerd en 'hij moet wennen' zou een slecht voorbode zijn
0 0
AlexIbarra
Laat hem dan maar een weekje langer rust nemen.

Ik zou kijken of Sinkgraven-Bakker-Sinkgraven mogelijk is voor H'veen-H'veen-F'noord.
Dan kan de rest allemaal blijven staan.

Als Sinkgraven de 90 minuten niet vol kan maken of Bakker tegenvalt qua niveau, kun je altijd nog Magallan in laten vallen en Blind naar LB verschuiven.
1 0
Stibba020
Tegen Heerenveen kunnen we Onana en Tagliafico denk wel missen, maar tegen Feyenoord hebben we ze echt 100% nodig..
2 -1
ghouleseddik
Sinkgraven deed het na een onwennig begin toch zeer goed de tweede seizoenshelft onder Bosz. Gewoon doen, moet (2x) kunnen in eigen huis tegen Heerenveen.
5 -1
AlexIbarra
Volgens mij heeft Daley nog niet 1 keer 90 minuten gemaakt.
Nu een hele wedstrijd en dan midweeks weer lijkt me wat te veel.
0 0
mickey2602
Wellicht maar 1x zelfs,ten Hag geeft aan dat er voor donderdag weer gekeken wordt en dat ie dan waarschijnlijk wel hersteld is.
0 0
DeMeervanweleer
Balen, Ajax zal zijn aanvallende impulsen missen. Ik hoop op Blind als vervanger en dan Magellan als LCV, kunnen we die meteen ook een beetje beoordelen.
0 0
ajaxinho
Ik gun Sinkgraven een spetterende optreden tegen Heerenveen.

Eigenlijk kan het niet mis gaan met zoveel goeie spelers om je heen.
En waarschijnlijk zijn ze allemaal optimaal gemotiveerd; ze hebben er zin in.
2 -1
Inhartennieren
Toch weer een geblesseerde, en een twijfel geval.
Wat krijgen die spelers in lampengat toegediend.
Die mankeren nooit wat.
0 0
Marcdaan1971
Jezus wat is dat toch altijd met die blessures. Elke topper is in 6 maanden tijd al 1 of meerdere malen geblesseerd geweest. Bij die pisvlekken is nooit een Lozano, Luuk, Angelino of iets dergelijks geblesseerd. Bij ons is het schering en inslag. Wordt er ziek van.
3 -3
AlexIbarra
Wij kijken naar voetbalkwaliteiten, bij PSV wordt fysiek meer gewaardeerd. Kijk naar sprietje Ziyech vs de stevige Bergwijn, Dolberg vs De Jong, Frenkie vs Hendrix. Mazraoui vs Dumfries..
Bij kooivechten zou ik m'n geld op PSV zetten maar op het voetbalveld zou ik er geen een willen ruilen.

Na de 10 (!!) langdurige blessures van het vorige seizoen zonder Europees voetbal, vind ik het dit veel zwaardere seizoen heel erg meevallen trouwens. Volgens mij is Bandé onze enige langdurig geblesseerde (blessure dit seizoen opgelopen) en we kunnen natuurlijk moeilijk zeggen dat we die jongen 'missen.'

Cerny, Veltman, Sinkgraven, Dolberg zijn teruggekomen en als we mensen niet opstellen is dat vaak preventief, of liggen ze er 1 of 2 weken uit. Ipv 6 maanden .
0 0
ajaxinho
Komt nog wel, en dat gaat ze meteen punten kosten.

Wij kunnen altijd putten op toptalenten die klaarstaan om in de Arena te spelen.
En sinds kort ook sterke aankopen.
0 0
Inhartennieren
Die lampen spelen al bijna drie seizoenen zonder blessures
1 0
PaulC
Die gaan al liggen, rollen en kaarten naaien voordat ze überhaupt al geblesseerd kunnen raken
1 0
Bean
Ik snap nog steeds niet dat wober is verhuurd/verkocht.. je hebt hem gelijk nodig, dat zie je nu wel weer.. die gasten uit sevilla hadden beter sinkgraven kunnen ophalen.. nu zitten wij met de gebakken peren
7 -1
mxmeul
Blind op linksback kon ik bij United vaak van genieten. Magallan centraal en blind linksback wordt niet vaak als optie genoemd. Zie dat liever denk ik dan Sinkgraven naast Blind.
0 0
Pauw
Gelijk nodig? Magallan is er toch? Wober op linksback is eigenlijk geen optie.
0 0
Bean
Tja.. dan had ten hag hem op moeten stellen.. Ik zei hierboven op afgelopen vrijdag al dat we met de gebakken peren zaten met die Sinkgraven...nou ze smaken zuur... bah!
0 0
VanDeMolen
Tegen Heerenveen kan Sinkgraven prima spelen, dan is hij meer bezig met opbouwen en aanvallen dan (ik moest het googelen) Mitchell van Bergen te verdedigen. Tegen Real Madrid heb ik toch liever niet dat Sinkgraven achter Vazquez aan moet hollen.
3 0
Gecko
Je zal maar tegen Madrid moeten spelen met sinkgraven
Wat een treurnis
5 -12
Djabber
Volgens mij wonnen we van Barcelona, mede dankzij een goal van Danny Hoesen. Dat wil dus niet alles zeggen ;-)
2 0
Mario65
Als Ten Hag maar niet het lumineuze idee krijgt om Mazraoui op links te zetten.
Die hou je waar hij op zijn best is en zeker als je al een prima basis speler als Tagliafico mist.
De selectie is breed genoeg om de linksback positie op te vullen.
1 -1
mickey2602
Dat idee heeft ie al gehad...Of heb je afgelopen zaterdag de oefenwedstrijd niet gezien?
0 0
Amsterdamsetrots
Zou ten alle tijden zoveel mogelijk spelers laten staan. Al denk ik niet dat Sinkgraven een hele wedstrijd kan spelen. Ik zou gaan voor Kirstensen en Mazraoui op de backs. Sinkgraven kan dan mooi het laatste halfuur meedoen ipv Kristensen
0 0
Mario65
Het is natuurlijk vervelend dat Tagliafico er zondag niet bij zal zijn, maar hey Ajax ontvangt Heerenveen en moet het toch geen probleem zijn om de drie punten te pakken.
Gaat goed komen.....
4 0
Schwalbino
'De Oostenrijker maakte een transfer naar Sevilla en geldt om die reden niet meer als een optie bij Ajax.'

Klopt.
13 0
suske
Volgens mij gaat hij spelen met Mazraoui links en Kristensen op rechts net zo als de tweede helft in Amerika.
4 -3
X-RaY
Hoe staat het met die onthulling eigenlijk? Word dat nog ergens uitgezonden?

Iemand?
0 0
Amsterdamsetrots
Van Cruijff? Die is al geweest. Check even het Instagram of Facebook account van Ajax, daar staan foto's. Op de Facebook van De Meersche Helden staat een video!
1 0
AjaxPassion
Hij spreekt alleen met geen woord over Bakker? Die ook eigenlijk al veel trainingskampen met het 1e mee heeft gemaakt.

Duidelijk dat ze het niet echt in hem zien zitten...
1 -2
Ozymandias
Bakker is pas 18 jaar oud en heeft nog wat stappen te zetten voordat hij goed genoeg is voor het eerste. Als Ten Hag het niet echt in hem had zien zitten zou hij hem waarschijnlijk ook niet elke keer mee op traingskamp nemen.
2 0
RaynoFischer
Is ook gewoon nog niet goed genoeg....
Moet nog wel ff wat stappen maken
4 0
gwn_rj
jij wel dan? de keren dat ik hem zag was het niet meer dan kkd Niveau
2 -2
appeltje
Bakker is pas 18. En is algemeen bekend dat die achter Sinkgraven staat in de pikorde.
3 0
trodat4030
Toch raar dat TH niet met 2 linkspoten wilde spelen tegen PSV (volgens hem was Blind-Wöber daarom geen optie), maar maakt hij het seizoen af met maar 1 linksbenige cv, Blind. Waarom kunnen we wel met 2 rechtspoten spelen (bij afwezigheid van Blind) en niet met 2 linkspoten, ik blijf dat een vreemde gedachte vinden. Alsof Blind geen redelijk ontwikkelde rechterbeen heeft..
7 0
PeterVKV
Linkspoten zijn zeldzamer dan rechtspoten, dus linkspoten spelen in de jeugd vrijwel altijd op links en ontwikkelen daarmee hun rechterbeen veel minder dan rechtspoten die veel vaker aan de linkerkant spelen. Van Dijk als rechtspoot speelt zelfs liever op links centraal. Zelfde geldt volgens mij voor Magallan. De Ligt deed het ook goed links naast Sanchez. Ik persoonlijk ken geen linkspoot die rechts centraal in de verdediging speelt.
3 0
trodat4030
Nogmaals, Blind heeft een prima pass in z’n rechter, beter dan menig rechtspoot in z’n linker dus ik zie t probleem niet. Overigens gebruiken rechtspoten op lcv meer hun rechter dan hun linker, dus ook daar zie ik niet in waarom het niet zou kunnen.
0 0
Labrador
Ij heb liever dat hij volgende week weer volledig fit is in de Kuip.
4 0
Gecko
Tijd dat Kristensen en Sinkgravn worden verkocht
Brengen Ajax geen niveau hoger. Betere spelers voor aantrekken.
1 -19
Frankkie
Wat praat jij nou slap joh!?
Sinkgraven heeft onder Bos erg sterk gespeeld en komt eindelijk terug na een lange blessure.
Als je al zo'n doorzettingsvermogen hebt waar vele een voorbeeld aan kunnen nemen, en de kwaliteiten hebt als Sinkgraven, dan kun je zo'n jongen maar beter bij de groep houden.
4 -1
Gecko
Is toch geen back. Dramatisch in die rol
0 -12
Ozymandias
Sinkgraven speelde bijna elke wedstrijd voor zijn blessure goed als back. In één op één duels was hij door zijn dynamiek en felheid goed maar verdedigend was hij positioneel slecht. Alleen noem mij eens wat backs bij Europese topclubs spelen en verdedigend positioneel wel goed zijn?
0 0
Hans Kraay Jr.
Hahaha, dan snap je er maar weinig van.

Geeft niet, maar dan is het beter niet dit soort dingen te zeggen.

Technisch gezien is Sinkgraven gewoon te goed voor de linksback positie.

En zonder een echte linksback te zijn heeft hij zich er prima staande gehouden onder Bosz.
5 -1
Gecko
Het is gewoon geen verdediger. Dat jij dat niet snapt?
0 -2
Hans Kraay Jr.
Ik zie hem ook het liefst op het middenveld.

Maar dat neemt niet weg dat hij het zeer verdienstelijk heeft gedaan op de linksback positie.

Samen met Nico 1 van de beste linksbacks die Ajax in jaren heeft gehad.
0 0
Ozymandias
Zijn backs als Roberto, Kimmich, etc. wel verdedigers dan? Er zijn weinig verdedigende goede backs in de Europese top. Dat jij dat niet snapt?
0 0
Gecko
Gewoon niet goed genoeg
0 -4
Hans Kraay Jr.
Wat, je argumenten?
2 0
RedFeather
Sinkgraven is prima speler
6 0
Rockpotje
Nico en Heerenveen zijn dit seizoen geen hele gelukkige combinatie. Ik wil Sinkgraven eigenlijk wel een hele wedstrijd zien. Dan kan de rest van de verdediging lekker blijven staan.
4 -2
Mokum<3destad
Wat zeg je precies?
1 0
Rockpotje
Goed punt, er gaat nog weleens iets mis met mijn krakkemikkige telefoon. Heb het aangepast.
0 0
0h0Litmanen0h0
Heeft Sinkgraven in Orlando of bij Jong al hele wedstrijd gespeeld? Vorige keer raakte hij meteen weer geblesseerd bij eerste hele wedstrijd. Liever Blind op links en Magallan in het centrum dan.
2 0
AJAIXIXIXI
Ben benieuwd wie Ten Hag op linksback gaat zetten. Ik ga uit van Blind of Mazraoui. Denk niet dat je Sinkgraven nu al 90 minuten moet laten spelen. Als het Blind wordt dan speelt waarschijnlijk Magallan, en met Mazraoui als linksback zou het wel Kristensen worden.
4 0
MelleAfca
Mazroui nooit, dan eerder Magallan en Blind op links
1 0
AJAIXIXIXI
Denk dat Erik juist voor Mazraoui gaat, aangezien het belangrijk is dat Blind via het centrum kan opbouwen.
1 0
stopperspil
Nico speelt dus niet. Off-topic:Nkunku? (van PSG: voetbalprimeur)
1 0
AJAIXIXIXI
Wat staat er over hem?
0 0
appeltje
Gaat waarschijnlijk naar een Spaanse of Engelse club.
0 0
MK77
Kak Onana ziek
0 0
RJB1979
Als ie volgende week maar beter is.
1 -1
MK77
Als hij zondag maar beter is
4 0
RJB1979
Fijn. De premier league kwam me ondertussen de strot uit.
3 0
X-RaY
De eerste persco dan weet je dat het weer gaat beginnen.

Heerlijk!
0 0
GvanderK
Eindelijk gaat het weer beginnen, ik werd ieder weekend chagrijniger zonder Ajax, niet te doen :p
1 -1
Toon meer reacties