'Geen liefhebber van vriendschappelijk voetbal'

JesseTH, 12-01-2019 om 22:35, 20224 views, Ajax TV |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Erik ten Hag is blij met de agressiviteit en passie die tegenstander São Paulo zaterdagavond in de wedstrijd legde. De oefenmeester van Ajax is van mening dat zijn ploeg alleen dan lering kan trekken uit een wedstrijd en dat kwam uit.

'Uiteindelijk gaat het om winnen. Dat moet in de koppen', spreekt Ten Hag in gesprek met Ajax TV. 'Deze ploeg is hongerig en ambitieus en dan moet je ook altijd voor de winst gaan. We hebben tegen goede tegenstanders gespeeld die strijdbaar waren en vochten. Dat zijn de beste wedstrijden, daar heb je iets aan. Ik ben geen liefhebber van vriendschappelijk voetbal en dat was dit zeker niet.'

Ten Hag zag zijn ploeg het vooral tijdens de eerste fase van de eerste helft lastig hebben. 'Dan speel je met een instelling van 95 procent en dat is niet voldoende. Dan is de handelingssnelheid te laag en kunnen ze in de duels komen. Dan kunnen ze ook heel compact staan en dan moet je counters en een goal toestaan. De tweede helft heeft de ploeg haar ware gezicht laten zien.'

Waar São Paulo in de rust haar volledige elftal wisselde, ging bij Ajax alleen Nicolás Tagliafico naar de kant. Er is geen reden voor paniek, maar wel had de Argentijn wat last. 'Hij komt terug van een knieblessure. Hij had een duel, hoofd op hoofd, en een beetje een opspelende knie. Toen hebben we besloten hem eraf te halen.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
2e helft tegen een b-elftal van sao paola.
Er vliegen niet voor niks 4 goals in, lichamelijk was het een stuk slapper wat er bij de brazilianen de tweede helft het veld betrad
0 0
Pointer1
Mooie pet
0 0
Web
Ik vond het altijd verschrikkelijk, trainingskampen en voorbereidingen.
Ik heb 17 jaar in de zaterdag eerste klas gespeeld ( toen het hoogste in Nederland )
Van mijn 17 t/m 34 jaar. Ik was een technische middenvelder, had het niet op al dat lopen, twee keer uitgeroepen tot beste amateur voetballer van Nederland
Bloedhekel aan die oefenpotjes, zo blij als de compettie weer begon.

Zondags lekker met vrienden in de Meer kijken, mijn leven bestond zowat alleen uit voetbal
2 -2
masterrr
Publiceer een keer wat leuks met Ajaxshowtime, terugblik! ;)
0 0
Spuit11
Ik heb vanavond lasagne gemaakt. Iedereen vond het lekker.

Wat een mooie zondag.
1 0
JPM
Ik vond het altijd heerlijk, trainingskampen en voorbereidingen.
Ik heb 20 jaar Champions League gespeeld (in mijn tijd Europa Cup I)
Van mijn 16 t/m 36 jaar. Ik was een alleskunner, ze vergeleken met vaak met Pele, Maradonna, Cruijff, Van Basten, Bergkamp, Cantona, maar ik was ook niet vies van het harde werken zoals een Edje Davids.
Aantal keer uitgeroepen tot beste speler van Europa, maar ben de tel inmiddels kwijt.
Heerlijk die oefenpotjes; zoals een echte prof nam ik die net zo serieus als de competitie.

Zondags lekker uitlopen met m'n voetbalmaten, mijn leven bestond echt alleen uit voetbal.
4 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
tof dat je je verhaal even deelt:)
best wel knap 17 jaar op zulk hoog nivo spelen, hoor je niet vaak.
kan mij wel voorstellen dat je zeker na je 30e daar niet echt meer zin in hebt
0 0
Ajax27
Dank je wel voor dit bericht. Wil je nog meer van je levensverhaal delen? Mag hoor, naast alle onzinnige bullshit van 10-14 jarige kleuters hier, zo nu en dan wat zinnige meningen van anderen, passen wat levensverhaaltjes hier ook wel.
1 -1
jackwolf
Voorheen verloren we dit soort potjes vaak.
0 0
JariHeijden
Ik heb de wedstrijd niet gezien. Kristensen viel in voor Tagliafico. Werd Kristensen ook linksback of werden de posities op een andere manier ingevuld?
0 0
CarelE15
Mazraoui ging linksback spelen, Kristensen op rechts. Wedstrijd werd geëindigd met Blind linksachter en Maggalan links naast De Ligt.
0 0
JariHeijden
Hartelijk dank, Jack!
Hoe was dat met Mazraoui als linksback? Functioneerde dat een beetje?
0 0
Remark
Ten Hag heeft honderd procent gelijk, al vind ik zijn inschatting van 95% wat aan de hoge kant. Zelden heb ik zo'n ingeslapen zooitje gezien als Ajax voor rust. Met name bij Donny v.d. Beek, die zich sowieso al beweegt als een escargot aan de valium, valt dat erg op. Toch wel een structureel probleempje bij Ajax hoor, dat chronische terugschakelen naar een lagere versnelling zodra het even niet hoeft. Zonder die, door velen als arrogantie ervaren eigenschap, had Ajax z'n vierde ster al lang en breed binnen. Chapeau voor Ten Hag als hij dat eruit weet te krijgen, want op Michels en van Gaal na is dat nog niemand gelukt, en zelfs toen had men de neiging om er af en toen een potje van te maken.
1 -6
Web
Beetje overdreven, weet jij wat voor arbeid er geleverd is in de trainings week?
Vaak begin je dan met zware benen.
De manier waar Ajax op voetbald, kost heel veel energie.
Het was maar een oefen potje.
0 0
Juichtoon
Snap je punt wel maar je zet het veel te sterk aan. Minnetje dus.
1 0
Stamhoofd
Voortaan dus meer vriendschappelijke wedstrijden tegen zuid-Amerikaanse clubs spelen in de voorbereiding. Die wedstrijdjes tegen de plaatselijke fc zijn inderdaad vrij nutteloos.
0 0
Rood Gevaar
Ten Hag altijd met zn mening over alles
2 -24
OKP-AFCA
Huh... de trainer van Ajax die een mening heeft over oefenpotjes van de ploeg die hij coacht!?

Het moet serieus niet veel gekker worden nee!
1 0
Ferd
Rood Gevaar altijd met z'n mening over Ten Hag.
5 0
AlexIbarra
Sommige mensen wordt nou eenmaal vaker om hun mening gevraagd dan anderen.
Zeker in een interview is het dan wel netjes om antwoord te geven.
0 0
Ajax412
Het internet altijd met die simpele zielen in de comments.
4 0
Remark
Gefeliciteerd, dit is veruit de meest stupide reactie die ik ooit op dit forum ben tegengekomen.
8 0
chloorbestendig
Ja, wat denkt hij wel niet, dat híj de trainer is ofzo.
10 0
Stamhoofd
Ik hoor graag zijn mening. Interessante gedachtes over voetbal heeft hij wel.
7 -1
joodje!
Erik ten Hag lijkt naast het voetbaltechnische en tactische ook heel veel aandacht te hebben voor de positieve winnaarsmentaliteit.
Mooi om te zien, als je dit kan overdragen op de spelers en er hierdoor 11 van dit soort mentaliteiten op het veld staan heb je altijd een streepje voor tov de rijkere topclubs.
7 0
Aeter
Dat vind ik ook. Als je ziet hoe hard spelers voor elkaar willen werken, zelfs in een oefenpot, dan is dat prijzenswaardig te noemen. Ik ben ook blij dat de meesten hun mening over ten Hag bijgesteld hebben en nu ook zijn kracht zien. Ja, hij heeft waarschijnlijk veel geluk gehad met aankopen, maar met alleen aankopen kom je er niet. De mentaliteit bij Madrid is niet best en dat wordt gereflecteerd in de resultaten, terwijl er kwalitatief een absurd goede selectie staat. Als je mentaliteit met kwaliteit combineerd kun je van iedereen winnen.
0 0
ajaxajaxajax
Tegen zo'n Zuid Amerikaanse ploeg weet je het maar nooit, ze kunnen er af en toe behoorlijk in kleunen en dan kun je zo maar een blessure oplopen.......
3 0
Cello
Tuurlijk, dat is zo.....maar goed, je kan ieder moment zomaar een blessure oplopen, dat kan al als je je bijvoorbeeld verstapt. Of in een sprint, zonder dat er een tegenstander in de buurt is, je hamstring eraan gaat.....
2 0
Aeter
Ligt ook aan hoe wedstrijd fit je bent en hoe blessuregevoelig, maar ja een slecht veld of een lelijke landing na een kopduel of een misstap en je kan er zomaar een half jaar uit liggen. Dat heet botte pech. Veltman is het perfecte voorbeeld, was niet bepaald blessuregevoelig, maar gewoon een pechvogel.
0 0
AjaxAdam1900
Volgens mij is het echt zaterdag (ook in Florida)
2 -1