Ten Hag in spanning: 'Onvoorspelbare weken'

BartVeenstra, 11-01-2019 om 08:55, 15591 views, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag wacht de ontwikkelingen rondom Ajax op de transfermarkt in spanning af. Enkele spelers van Ajax staan in de belangstelling van andere clubs - Wöber is bijvoorbeeld op weg naar Sevilla - maar Ten Hag hoopt dat er niet te veel spelers zullen vertrekken.

'Het zijn voor iedereen altijd spannende weken. Je weet niet wat het gaat brengen, het blijft onvoorspelbaar', stelt Ten Hag in een interview met Ajax TV. 'Je hebt een bepaalde strategie in je hoofd, maar er zijn op de markt onvoorspelbaarheden waar je geen invloed op hebt die het plan in de war kunnen brengen. Daar moet je voor waken, maar controle heb je nooit voor honderd procent.'

Volgens Ten Hag is er niet alleen interesse voor David Neres en Wöber. 'Rond iedere speler gaan geruchten, maar er is interesse voor deze twee spelers', aldus de trainer, die het liefst heeft dat zijn ploeg bij elkaar blijft. 'Dit is een goed stel bij elkaar. Halverwege wil je niet te veel mutaties. Er kunnen altijd dingen veranderen. Daar moet je je tegen wapenen, zodat je kunt anticiperen. Dat hebben we ook gedaan door Magallán en Traoré aan te trekken.'

Tevreden over Magallán en Traoré

Over die twee versterkingen is Ten Hag voorlopig tevreden, zo vertelt hij. 'Ze voegen zich makkelijk in. We hebben een groep die makkelijk spelers opneemt, zeker als ze kunnen voetballen. De eerste indruk is uitstekend, maar om nu al over het verdere verloop te praten, is onmogelijk. Je ziet dat ze kunnen voetballen, een plan en missie hebben en dat ze ongelooflijk graag willen.'

Ajax geeft de spelers daarnaast de tijd om zich aan te passen. 'Daar krijgen alle spelers de tijd voor, maar je weet ook dat als je bij Ajax speelt je moet leveren. Daarvoor zijn ze hier ook gekomen. Ze moeten presteren, de concurrentie aangaan, maar ze krijgen ook de tijd om zich aan te passen aan de filosofie van Ajax.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
markk
Ik ben er niet gerust op dat Ajax na de zomer een team heeft dat zich kwalificeert voor de Champions League. Uiteindelijk moet je kosten wat het kost er voor zorgen dat Ajax zich elk seizoen kwalificeert voor de Champions League en als dit niet zeker is dan moet Ajax op tijd versterking halen. Het probleem is dat er weinig tijd ter overbrugging is tussen het einde van het seizoen en de nations cup en de kwalificatie voor de volgende CL. Als in de zomer 3 bepalende spelers vertrekken moeten daar het liefst nu al spelers gekocht worden zodat ze ingespeeld kunnen worden.
1 0
VanDeMolen
Je moet ook eerlijk zijn. Na de zomer hebben we een slechter team dan nu. Geen de Jong, geen de Ligt, waarschijnlijk geen Ziyech. Dat kun je gewoon niet terugkopen. Als je kampioen wordt, is de kans wel groot dat je CL speelt, maar worden we 2e, dan zal het echt van de loting afhangen.
1 0
Duif63
Er zou helemaal geen onvoorspelbaarheid hoeven te zijn als Overmars en vd Sar zich aan hun woord zouden houden dat er in de winterstop niemand zou vertrekken. Dit is gewoon weer een staaltje mismanagement van de bovenste plank.
3 -3
PJSM
Sommige bedragen kun je niet weigeren, zeker niet voor bankzitters. Al zou ik Neres wel jammer vinden.
0 0
Duif63
10,5m voor Wober had je best kunnen weigeren. Dat is echt geen wereldbedrag. Maar Overmars kan gewoon niet onderhandelen.
0 0
goajaxgo
We hadden een half jaar lang een goed nieuws show maar langzamerhand gebeuren er weer dingen bij Ajax die me niet bevallen....
10 -4
afca patrick
Verklaar je nader.

Het afketsen van de transfer van Lainez kan nou eenmaal gebeuren. De clubs waren al rond maar als die jongen liever naar Spanje gaat...

Verder zijn er twee prima versterkingen gekomen en is er een wisselspeler voor een flink bedrag verkocht. Al met al valt het dus wel mee volgens mij.
2 -5
goajaxgo
Saamhorige groep die helemaal gáat voor het kampioenschap.... Leuk hoor, maar Wöber is inmiddels al vertrokken en Neres heeft wel oren naar een Chinese transfer. En Ten Hag 'hoopt' maar dat er niet al te veel spelers vertrekken. En waarom kopen we geen keeper?
6 0
Redrum
Ja bankzitters waarop krankzinnige bedragen worden geboden behouden voor het groepsgevoel is een beetje onrealistisch denk ik. Het is gewoon ongelofelijk dat fucking Sevilla 12 miljoen voor Wöber over heeft en dat de Chinezen 43 miljoen voor Neres willen aftikken. Daar kan Ajax heel weinig aan doen.
2 -2
Duif63
Het blijkt maar net 10 te zijn. Slechte zaak.
0 0
appeltje
Dat Neres wil vertrekken zijn niets meer dan geruchten.
1 -1
Web
Een wissel die vetrekt voor veel geld.
Dat samenhorigheid moet je niet overdrijven
Maggalan voor Wober zal nooit minder zijn
2 -4
SammyR
Vermoeiend alle kortzichtigen die nu uit hun hol kruipen om weer Overmars te bashen omdat er een transfer is afgeketst. Echt ondankbare lui, Overmars heeft een uitstekende selectie bij elkaar gekregen voor dit seizoen en Ajax staat er financieel beter voor dan ooit, maar alsnog vinden sommige van jullie het nodig om weer Overmars te bashen. Zéér, zéér vermoeiend.

Zodra Overmars naar Arsenal oid vertrekt gaan diezelfde mensen janken dat we het zo goed hadden onder Overmars
62 -5
MickS
kortzichtigheid troef hier op AS, dat weet je toch.
1 -1
Duif63
Haha nee hoor. Overmars mag van mij vanavond nog vertrekken. Is totaal ongeschikt.
3 -38
Spuit11
Nu ik deze bericht lees, samen met al die onnodige droevige berichten eerder van jouw, kan ik niks anders concluderen dat ik jouw mening echt sneu vind. Wat een enorme droeftoeter ben jij zeg.
26 -4
Duif63
Deze bericht ? Ok, dat zegt veel over je.
5 -21
godlike
Gelukkig hebben we mensen zoals jij op deze wereld rondlopen. Die gewoon zonder de details van onderhandelen en de andere invloeden die een rol spelen bij een transfer op afstand kunnen oordelen. Wat een gave heb jij..
8 -1
Redrum
Amen motherfucker.
1 0
jeppas
Precies. Zo werkt de zakenwereld nou eenmaal. Je kunt niet alles krijgen wat je wilt. Daarbij heb ik liever een Neres die ingespeeld is met een hoog rendement, dan een tiener waarvan we niet eens weten of hij er direct staat.
15 0
Ajacied33
Niks aan toe te voegen
9 -1
Vlieske
Het belangrijkste lijkt mij dat er zo snel mogelijk een nieuwe keeper komt. Als er iets met onana gebeurd is het dus wel echt weg kampioenschap.
10 0
masterrr
Exact, er moet toch wel ergens een ervaren rot te huren zijn?
1 0
Duif63
Ajax, lees Overmars, is weer heel slecht bezig deze transferperiode. Blijkbaar leert die man het nooit.
0 -38
Jariiii
Is 30 het maximum aantal duimpjes omlaag of zo? Krijg mijne er niet meer bij.
0 0
Dibbesdeef
Ondankbare hond
5 0
Duif63
Koest, ouwe teef
0 -3
Saren
Is t een duif? Een bitch? Nee een kakkerlak.
1 0
Spuit11
Magallan gehaald. Jeugdspits van 18 die nu al mee kan met het niveau van de trainingen.

O... een gehypte, overbetaalde Mexicaanse talent hebben we misgelopen waar Marc Overmars, als je heel eerlijk bent, niks aan kon doen. America heeft het onderste uit de kan gehaald doordat Betis snel tussendoor kwam en meer bood.

Ja, echt heel slecht gezien Duif63.
4 -2
Matzet
Haha. Het enige wat Ajax nog moet doen is voetbalkaartjes voor CL wedstrijden kopen voor Lainez met het bericht. ‘Hier had ook jij op het veld kunnen staan’.
2 -1
EricAjax1
Kom nou eens met concrete voorbeelden? wat heeft hij slecht gedaan? wat had beter gekund?
1 -1
Duif63
Ik heb hier in de loop der jaren al 10-20-30 voorbeelden gegeven over het waardeloze beleid van Overmars. Van Sana en Sanogo tot nu weer de verkoop van Wöber. Geen zin om weer die hele riedel op te noemen.
0 -7
Matzet
Noem eens een Technisch Directeur die een 100% score heeft. Die zijn er niet.
Ook ‘goede’ TD’s hebben zo hun miskopen. Kijk maar eens naar Monchi en Brands. Eerstgenoemde heeft met Karsdorp ook 20 miljoen verbrast en Brands met Ramselaar bij PSV ook 5 miljoen. Zomaar 2 uit de legio voorbeelden van miskopen door goed bekend staande TD’s.
Er zijn zoveel factoren die meespelen bij het slagen van een transfer. ZelfVertrouwen, kansen krijgen, speelwijze, geluk, taalbarriere, persoonlijkheid, lerend vermogen, een trainer, concurrenten voor je positie, zaakwaarnemers... Om maar eens wat te noemen. Had jij verwacht dat een Dirk Kuijt zelfs bij Liverpool zou slagen? Ik niet. Puur voetbaltechnisch lopen er bij de hoofdklasse amateurs veel begaafdere voetballers rond dan hij. Alleen goed kunnen voetballen, maakt je nog geen profvoetballer, er is veel meer voor nodig.
Lekker makkelijk om dat allemaal op een TD af te schuiven. Ik verwijt Marc 0,0 in dezen.
3 -1
Ajaxadept
Ajax heeft het met Lainez prima aangepakt. Zou niet weten wat Overmars hierin verkeerd gedaan heeft. Als een speler uiteindelijk toch kiest voor een club als Betis, waarschijnlijk door die ex gloeilamp Guardado die Lainez met alle mogelijke middelen ervan overtuigd heeft vooral niet voor Ajax te kiezen, houdt het simpel op. Nu nog zien of die Lainez echt zo'n grote jongen is als werd beweerd!
7 -1
Ajacied33
Ga huilie huilie doen
1 -5
ajaxxcied4life
Het trollen nog niet verleerd lees ik? Overmars en Ajax deden inzake Lainez alles goed. Als Betis dan ineens met miljoenen gaat smijten, naast dat voor dit kereltje de taal hetzelfde is en het klimaat aangenamer en je enkel op kunstgras speelt als je met je matties een balletje gaat trappen, dan ben je als Ajax zijnde kansloos.

Het hele traject dat is afgelegd, is om door een ringetje te halen.
4 -1
Duif63
Een traject om door een ringetje te halen ? Tsja dan zijn we uitgelult.
0 -4
Van Reenen
En wat ik ook niet begrijp, is dat Ajax Laniez al 2 jaar volgde. Waar komt dan ineens die interesse van Betis vandaan. En 17M euro zeker van een bank geleend die op omvallen staat. Ik ga ervan uit dat hij binnen niet al te lange tijd verkast naar Real of Barça. Kennen we ook gelijk de sponsor van die 17M.
Echter, niet meer interessant, over en sluiten. Op naar het volgende talent.
Waarvan ik nog weleens een vieze smaak in mijn mond krijg, is dat dit Ajax de 2e keer overkomt. Vraagje? Heb jij die Richarlison ook zo zien schitteren in Europa?
3 0
Ziyechtadic
Hou toch op man droeftoeter!
6 -1
Radie125
We zitten in een luxe stoel bij Ajax
1 0
AFCSANCHEZ
Haal Renato Sanches maar op bij Bayern.
1 -1
Ajaxbrl
Ik hoor t al weer Traore is de vervanger van Neres
2 0
MBAFCA11
Misschien is hij ook gewoon heel goed, als je altijd alles negatief bekijkt is niks goed.
2 -1