[Update V] Ajax en Sevilla akkoord over Wöber

JesseTH, 11-01-2019 om 20:40, 102859 views, MARCA; De Telegraaf; Voetbal International; AD; Ajax | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Maximilian Wöber kan rekenen op interesse van het Spaanse Sevilla, zo meldt Marca dinsdag. Het Spaanse medium stelt dat de subtopper de Oostenrijker hoog op het lijstje heeft staan. Wöber zou tien à twaalf miljoen euro moeten kosten.

Sevilla zou graag in de winter al willen handelen. Dit omdat de transferwaarde van Wöber nu nog relatief laag is en kan stijgen als hij meer minuten gaat maken bij een vertrek van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. Om de stijging te voorkomen, wil Sevilla mogelijk nu al toeslaan.

Wöber is geen basisspeler in Amsterdam, maar kwam wel al vier keer in actie in de Champions League dit seizoen. Daar maakte hij indruk, al pakte hij ook een rode kaart tegen Bayern München. Met de komst van Lisandro Magallán heeft Ajax nog een centrale verdediger binnen gehengeld. 

Update - 16.45 uur (9 januari 2019) - 'Ajax in verregaande onderhandeling met Sevilla'

De Telegraaf heeft de geruchten rondom Max Wöber en Sevilla bevestigd woensdag. 'De Amsterdamse club is in verregaande onderhandeling met Sevilla FC over het vertrek van de Oostenrijkse linksbenige verdediger, die door de komst van Lisandro Magallan daalt in de pikorde', schrijft de krant. De Spaanse club zou naar verluidt veertien miljoen euro over hebben voor de verdediger van Ajax.

Marc Overmars heeft (ook) aan Daniël Dwarswaard verteld dat er inderdaad een bod is ontvangen op de mandekker. Dit meldt de Ajax-watcher van het Algemeen Dagblad op Twitter.   

Update II - 18.00 uur (9 januari 2019) - 'Het is geen makkelijke keuze'

De zaakwaarnemer van Max Wöber heeft aangegeven dat men inderdaad een vertrek naar Sevilla overweegt. 'Natuurlijk wil Max graag deel uit blijven maken van de huidige groep van Ajax in dit mooie seizoen en belangrijk zijn voor het team. Maar hij wil ook graag wekelijks aan spelen toekomen en goed perspectief hebben. Daarom kijken we wat momenteel het beste voor zijn carrière is. Het is daarom ook geen makkelijke keuze', aldus Revien Kanhai van Forza Sports Group tegenover Voetbal International.

Volgens VI is Sevilla niet bereid om, in tegenstelling tot wat De Telegraaf meldt, veertien miljoen euro te betalen. Ajax-watcher Freek Jansen spreekt over een lager bedrag van ruim twaalf miljoen euro.

Update III - 14.55 uur (10 januari 2019) - VI: 'Clubs in afrondende fase over Wöber'

Freek Jansen meldt dat de onderhandelingen tussen Ajax en Sevilla over Max Wöber bijna afgerond zijn. 'De onderhandelingen tussen beide clubs bevinden zich in een afrondende fase, waarbij er al wel een akkoord is bereikt over een transfersom van twaalf miljoen euro.' Volgens Jansen ligt er een vierjarig contract klaar voor de Ajacied in Sevilla.

Update IV - 07.00 uur (11 januari 2019) - 'Wöber verlaat trainingskamp Ajax voor afronden transfer'

Maximilian Wöber heeft afscheid genomen van de spelers en technische staf van Ajax. De Oostenrijker heeft daarna het trainingskamp van de Amsterdamse club in Orlando verlaten en is naar Sevilla vertrokken om daar zijn transfer af te ronden. Dat melden onder meer journalisten Freek Jansen (Voetbal International) en Daniël Dwarswaard (Algemeen Dagblad). Het lijkt daarmee een kwestie van tijd voordat Wöber speler van Sevilla is.

Update V - 20.40 uur (11 januari 2019) - Ajax en Sevilla bereiken akkoord over Wöber

Ajax en Sevilla zijn het eens geworden over de transfer van Max Wöber, zo meldt de Amsterdamse club op haar eigen website. Vrijdag werd al bekend dat de Oostenrijker het trainingskamp van Ajax verlaten had en nu is de overstap écht aanstaande. 'Het akkoord is onder voorbehoud van de vervulling van een aantal voorwaarden', schrijft Ajax nog wel op haar website. De transfersom kent een basisbedrag van 10,5 miljoen euro en kan oplopen tot elf miljoen.

Tijdens de transferperiode van de zomer van 2017 kwam Wöber van Rapid Wien over naar Ajax. Slechts 39 wedstrijden verder besluit de mandekker Amsterdam nu achter zich te laten en zich te gaan richten op een nieuwe uitdaging in La Liga.

Deze week op Ajax Showtime: een nieuwe Onze Trots! Dit keer spreken wij met Rotjoch, presentator en oprichter van 101Barz! Lees zijn verhaal over Ajax hier!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ryu
Waarom hem voor zo'n laag bedrag verkopen... wat als mallagan of de ligt geblesseerd raken Of rood/gele kaarten schorssing krijgen??
Perr schuurs is er nog niet klaar voor.... Overmars wat doe je???
0 0
Ar
Riedewald was beter dan Max is.
0 -2
Ar
Maar met een winst van 2,5 miljoen verkopen?!
Toch een beetje goedkoop de deur uit hoor.
0 0
willycicci
Een koopje voor een speler met zijn potentie, ook als je kijkt naar de mogelijke veranderingen die aankomen vind ik het onbegrijpelijk.

Afgaande van Wober zijn interview is er door Ajax aan hem duidelijk gemaakt dat zijn toekomst er niet zo rooskleurig uitzag op het moment dus is hij gewoon richting de uitgang geduwt.
1 0
Adam24
Wober had geen uitzicht op meer speeltijd bij ajax. Blind speelt daar uitstekend en een linksback is het niet. Voor de enige wedstrijden, behoudens de beker, die hij nog kon spelen is hij geschorst. Mooie club voor hem en een redelijke prijs voor Ajax met de vervanger al in huis. Prima.
1 -1
Jelephi
Verkopen, oké. Maar 10.5 miljoen is echt een ruk deal. Dan wil je gewoon van hem af
0 0
MankeNelis
Daarbij geef je Sevilla alle reden om hem als breedte aankoop te zien. Kans dat hij daar ook op de bank beland is vrij groot.
0 0
Rdk1983
Zonde. Komt zat speeltijd aan voor hem. Zie hem in Sevilla niet meer spelen.
0 0
WillyBrokamp
Ik neem aan dat hij zelf graag weg wil gezien zijn vooruitzichten bij Ajax. Want op die 11 miljoen zit Ajax niet te wachten. Ajax zal inmiddels wel overtuigd zijn van de kwaliteiten van Magalan.
0 0
ajaxfan83
volgens mij hoorde ik ze tig x zeggen van in de winter wordt er niemand verkocht
4 -4
Juichtoon
Van de kern.
2 0
mgtow
Geen idee waarom we nog aan Spaanse clubs verkopen. Vertel ze gewoon dat ze de tering kunnen krijgen dankzij hun Spanjoolse landgenoten van Betis. Spelletjes spelen doen ze maar met hun moeders niet met Ajax.
3 -4
MankeNelis
Dit is pas echte rancune
0 0
Joodhannus73
PS. Overige is een bedrag van circa 11 miljoen Euro voor een voetballer die je voor 7,5 miljoen hebt gehaald in deze tijd (met gekke bedragen) een lachertje! Minimaal 15 miljoen moeten vangen en eigenlijk 20. Hij heeft nog een langlopend contact en hoeft niet weg. We missen het zakelijke vernuft. Dat komt deze winterstop echt duidelijk naar voren. Onbegrijpelijk dat zoveel supporters het hand boven het hoofd van Overmars houden. Let wel, voor de komst van Veldtmate was het kommer en kwel wat scouting, aankopen en contractverlengingen betrof. Met zijn komst is er gelukkig veel veranderd. Dat moet aan hem worden toegeschreven en niet aan Overmars! Tadic en Ziyech heb je overigens te danken aan Ten Hag en Schreuder. Blind aan vader Blind in de RvC. Labyad ook aan Ten Hag. De zuidamerikanen op conto van Veldtmate en uit Denemarken op conto Olsen. Richarlison en Lainez had je moeten binnentrekken en daarin heeft Overmars gewoon gefaald.
8 -4
Jornnn
Daar hebben ze met salaris etc dus geen winst op gemaakt.
1 0
Ozymandias
Jij denkt dat hij in anderhalf jaar tijd meer dan twee miljoen euro heeft verdient?
1 -4
ajaxdordtt
even zonder dollen, ben jij Peter R. de Vries?
5 -2
Ozymandias
Huh?
0 -5
ajaxdordtt
Er zijn maar 2 mensen die alles beter weten in Nederland: jij en peter r. En ik heb jullie ook nooit in dezelfde ruimte gezien.... kan geen toeval zijn.
6 -4
Jan Doedel
Haha geweldig dit!
0 0
Saanchez
Klein verschil: Peter R kraamt de helft vd tijd onzin uit terwijl Ozy een van de weinige mensen hier is die een objectieve en realistische kijk op Ajax heeft. Zouden meer mensen moeten doen.
4 -7
Raydo
Word!
2 -2
Koekepeer
Ja dat vroeg ik me ook al af laatst.....
4 -3
WZAWZDB14
Was hij voor het tijdperk van de duurdere aankopen gekomen, dan was hij vaste basisspeler geweest. Maar wel tof dat ajax hem de transfer gunt, sevilla fc is een mooie club!


Beter dan die andere club uit sevilla ;(
4 -1
Pheadrus
Jammer dat hij gaat. We hebben van Max niet het beste kunnen zien. Ajax kon hem niet de ontwikkeling geven waar hij gezien zijn talent aanspraak op kon maken. Hij had dit jaar vast als LCV naast mathijs moeten spelen. Maar doordat Blind terugkwam en Frenkie ingepast moest worden liep het anders. Het kan verkeren. Wel heel goed gescout van Ajax en ook goed dat Ajax "meegaat" in zijn wens om naar Servilla te gaan.

Bij Servilla komt hij in een team met CV's van in de dertig, allemaal rechtsbenig. Daar is hij natuurlijk een hele welkome verjonging. Goed gescout van Servilla ook.
7 0
Mokum_32
Onbegrijpelijk, we zijn op dit moment nog in alle 3 de competities actief. We hebben juist een team nodig wat sterkt is in de breedte. Had hem dan in de zomer verkocht hier spreekt weinig ambities uit.
6 0
Pheadrus
Elke Ajaxiet wil Wober natuurlijk behouden. Maar Wober heeft er zelf ook iets over te zeggen. Een ontevreden speler in de selectie heb je ook niets aan. De belangen van een team moeten in balans zijn met de belangen van elke individuele speler. Het managen van een team is doorlopend crisis management. Met alle ups and downs denk ik dat we met Marc en Edwin een heel sterk duo hebben.
4 -1
Ozymandias
Ajax heeft (dit seizoen) gewoon Wöber vervangen met Magallán vervangen. Ze gaan er in de breedte dus niet op achteruit. Magallán is opbouwend slecht maar puur verdedigend beter dan Wöber en de Oostenrijker was in de opbouw erg onzeker dit seizoen. Ik vind dat hij potentieel heeft maar Blind is een geweldige linkercentrale verdediger voor Ajax en het lijkt erop dat hij daar de komende jaren zal spelen. Wöber had dan niet de speeltijd gekregen die hij nodig heeft om zich verder te ontwikkelen en momenteel is hij gewoon nog niet goed genoeg voor de basis.
5 -1
mercurius3
Het is bekend dat Overmars de onderhandelingen altijd per telefoon vanuit Nederland doet. Hij reist nooit af, want is mensenschuw. Dit terwijl ze in die landen gewoon zaken doen op basis van face-to-face contact. Daarom reisde Brands altijd naar Mexico. Je kunt toch niet via faxjes en dergelijke dit soort onderhandelingen voeren. Het was bij Richarlison ook al zo. Via faxjes communiceren, terwijl er gewoon iemand het vliegtuig in moet stappen, eerst Mexicaanse tapas moet gaan eten met de voorzitter en pas dan over zaken moet gaan praten. Overmars is mensenschuw en verlaat liever z'n huis niet.
10 -6
Saanchez
Jij hebt de afgelopen trainingen geoefend op aannames of niet? Wat een onzin kraam jij allemaal uit zeg. Misschien moet je weer terug op aarde komen.
1 0
Ferd
Wat is het nu? Is hij een kluizenaar? Is hij verslaafd aan Chinese restaurants? Of gaat hij graag jetskieen? De laatste 2 zijn een contradictie met de eerste, dat begrijp je toch zelf ook wel he?
2 -1
Redrum
Ja Brands pakte het vliegtuig naar Mexico om daar vervolgens schaamteloos te gaan zitten onderhandelen over een halvering van de vraagprijs. Laat dit soort gênante zaken alsjeblieft aan de clubs over die geen trots kennen. Wij zijn Ajax, wij pakken geen vliegtuig om een speler te overtuigen. Je wilt naar Ajax of je wilt niet. Name your fucking price and we will consider it.
3 -2
Barra
Dit is echt de meest belachelijke reactie die ik in tijden heb gezien op AS. Wat naïef om zo te denken, wij zijn Ajax en de hele wereld moet maar rekening met ons houden. Op bestuurlijk en technisch niveau worden vaak alle trucjes uit de mouw geschud om dingen voor elkaar te krijgen en dat is ook wat er moet gebeuren. Trots moeten de spelers op het veld uitstralen.
0 0
Juichtoon
Wij zijn V
0 0
Dexy
Wat een onzin. Overmars heeft m.b.t. Lainez juist alles gedaan wat hij kon doen. Sterker nog, er was al een formeel akkoord tussen Ajax en C.A.

Alleen dan komt er op het allerlaatste moment een zware delegatie van Real Betis afgereisd naar Mexico, die alle middelen inzetten om Lainez over te halen om naar Betis toe te gaan en op het laatste moment een absurd transferbedrag neerleggen.

Daar kan Overmars echt helemaal niets aan doen, al had hij gisteren bij wijze van spreken een kopje koffie met de voorzitter van C.A. in Mexico wezen drinken...
5 -2
Joodhannus73
Ha, ha, als Overmars in een schoenenwinkel had gestaan, had jij dan bij hem schoenen gekocht? Heb je wel eens een interview met hem gezien? Hij is geen mensen-mens en dus ook niet geschikt als onderhandelaar, verkoper of inkoper. Kan nog geen gratis broodje verkopen. Of zie je hem dat wel doen? Zal ongetwijfeld verstand van voetbal en voetballers hebben, maar als je vanaf je 15e t/'m je 35ste alleen op het veld hebt gestaan, nog nooit in een organisatie hebt gewerkt, nooit het gevoel hebt gehad om te moeten werken voor je geld (hij is al binnen), hoe kan je dan van zo'n persoon verwachten dat hij hij een dergelijke deal binnentrekt? Met alle respect, maar de man is gewoon niet competent genoeg. Net zoals Van der Sar niet competent genoeg is om algemeen directeur te zijn. Prima gasten en Ajacieden, maar niet wat we êcht nodig hebben. En ook niet een kwal als Van Praag. Ajax heeft nog nooit de ideale voorzitter of directeur gehad die het verdient (al kwam Maarten Oldenhof dicht in de buurt).
1 -7
mercurius3
Overmars is een uitstekende zakenman maar is mensenschuw.
0 -1
Frenkie85
Daarom is Overmars zeker privé een uitstekende zakenma met meerdere bedrijven op zijn naam.
1 -1
Joodhannus73
Met zijn bankrekening kan ik ook bedrijfjes starten. Je stelt een manager/directeur aan en die regelt het. Als je een eigen bedrijf hebt, zoals ik, dan ben je daar minimaal 10-12 uur per dag mee bezig. Laat Overmars nou elke dat bij Ajax zitten... Hij heeft toch helemaal geen tijd om "zijn" andere bedrijven te runnen? En zo ja, dan mag hij wel wat van zijn riante TD salaris inleveren. Dus omdat hij die bedrijfjes (mede) op zijn naam heeft staan is hij een goede zakenman? In tegenstelling tot de meeste oud-profvoetballers siert hem dit wel. Hij doet tenminste wat. Maar het zegt mij nog weinig tot niets over zijn zakelijke vaardigheden en al helemaal niets over zijn onderhandelingsvaardigheden. Kan hem van een afstand alleen inschatten obv wat ik in de media van hem zie. En dat overtuigt mij allerminst. Tel daarbij op dat alles wat wij verkopen te laag is en alles wat wij aankopen te hoog, alsook het mislopen van Richarlison en Lainez (dat waren ABC-tjes die je op het laatst verneukt)
0 0
mercurius3
Het is een repeterend verhaal bij Overmars. Hij voert het liefst onderhandelingen per fax en telefoon. In de meeste gevallen heeft hij die mensen nooit ontmoet. Dat werkt allemaal niet in die landen.
1 -1
Ozymandias
De kritiek op Overmars begint steeds vreemdere vormen aan te nemen. Wisten jullie al dat Overmars eigenlijk zo'n hikikomori is die z'n huis niet uitkomt en de hele dag naar Japanse anime kijkt? Hij heeft de transfer met Lainez expres stuk laten lopen omdat hij eigenlijk Doan naar Ajax wil halen want die houdt ook enorm van anime.
7 -5
Pheadrus
Het is ongelofelijk hoe wispelturig het publiek hier op AS is. Maar ja, het is slechts een mening van een persoon waarvan we niet de achtergrond kennen.
6 -1
Tomphi
Wober was kaka gelukkig is hij weg rommel speler.
3 -14
f.m.d.
Slecht signaal. Maakt het groepsgevoel ook niet beter. Psv gaat hiervan profiteren.
8 -8
WZAWZDB14
Onzin, het groepsgevoel is hierdoor juist goed. Ajax gunde wöber de transfer naar spanje, ze hadden hem ook prima kunnen houden voor een half jaar als reserver, want die paar miljoen extra heeft ajax niet direct nodig. Dan was wöber niet gelukkig geworden en kon dat overslaan op de groep. Andere spelers zien nu ook dat ajax een warme en sympathieke club is die het beste met de speler voor heeft.
1 -1
Ziyech22
Jammer dit.. vind het echt een onbegrijpelijke transfer. lang contract en jonge speler met behoorlijke potentie. natuurlijk niet voor de basis, maar de bank moet echt wel gevuld zijn willen we dit seizoen prijzen pakken. En wellicht volgend jaar in de basis.. Maar goed, het is niet anders.
6 -1
AlexIbarra
Ajax Showtime heeft inmiddels toch een aardige status opgebouwd, aangezien enkele fulltime trollen en nog wat parttime groepen boerkes en kakkies hier hun kostbare tijd investeren.

Meerdere accounts om hun eigen onzin te upvoten, fake accounts van 'Bekende Showtimers', nog even en Cambridge Analytica infiltreert hier namens Putin, Trump of Valentijn Driessen. ;)

Een verkapt compliment voor de redactie van AS en alle normaal reagerende Ajacieden.
8 -2
Dexy
Tja, meestal in de vakanties en in de zomer-/wintertransferperiode is het op zijn ergst.

Wat mensen hier voor een lol uit halen, snap ik echt niet. Het is eerder zielig.
3 -1
Sampaoli
In de transferperiodes is het altijd extra erg. Ook wel weer vermakelijk hoor.
4 -1
lf87
Nu ook berichten van oa Veltman en Blind en Ajax zelf op insta, heel raar dit, was om de een of andere reden toch blijven denken dat het niet waar was
1 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Mr Druif 63 toetsenbordheld ben je. Mijn familie beledigen. Zielig mannetje. Jij bent geen Ajax supporter, want die hebben wel respect voor hun familie.
1 -4
Duif63
Willem Holleeder is ook Ajax supporter, maar die heeft niet echt veel respect voor zijn familie.
0 0
Spuit11
En hij beledigd je Pavon geilheid ook?
1 -1
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Wat heeft familie er mee te maken. Totaal zwaktebod. Net als persoonlijke aanvallen.
0 -2
SpursAjax
Echt kansloos dit...
2 -1
AgeM
Gaat men nu ook net aangekochte jeugdspelers snel weer verkopen ?
Zit daar visie of beleid achter ?
Vond hem tegen Bayern uit niet slecht .
Ben toch wel benieuwd welke gedachte hier achter zit , misschien van te voren afgesproken bij aankoop?
2 -2
Ozymandias
"Gaat men nu ook net aangekochte jeugdspelers snel weer verkopen?"

Waarschijnlijk wel als Ajax ze heeft gewogen en te licht heeft bevonden. Overmars en Ten Hag hadden beide duidelijk geen vertrouwen in de kwaliteiten van Wöber. Overmars zei al voordat er een bod op Wöber kwam dat hij na Magallán nog een centrale verdediger zal halen als De Ligt vertrekt én Ten Hag had zo weinig vertrouwen in hem dat hij de enorme fout maakte om tegen PSV ervoor te kiezen om De Jong naast Blind centraal achterin te zetten. Ik denk dat ze bij Ajax een gat in de lucht zijn gesprongen dat er zo'n bod op Wöber kwam omdat hij de komende jaren geen basisplaats zou veroveren bij Ajax (door de aanwezigheid van de VEEL betere Blind).
3 -5
AgeM
Kan zijn , maar hoort dit niet allemaal vooraf bij aankoop gewogen te worden?
Weet niet wie hem aanbevolen of gescout heeft , maar voor 7 miljoen mag je toch wel wat meer expertise verwachten ?
Of zijn het nu transfers om de transfers .
2 0
Ozymandias
Maar dan is de vraag of Ajax hem had moeten kopen en niet of ze hem nu hadden moeten verkopen. Wöber werd gehaald toen Sánchez werd verkocht maar heeft nooit overtuigd en is daardoor weer op de bank terecht gekomen. Dan is het mooi dat Ajax nog een kleine winst op hem kan maken want anders was hij de komende jaren waarschijnlijk tot een miskoop uitgegroeid.
1 -2
ajaxdordtt
Blind kon op de leeftijd van Wober amper mee bij fc Groningen.
4 -1
Ozymandias
Blind deed het (als rechtsback) juist erg goed bij FC Groningen. Het seizoen daarna viel hij tegen bij Ajax. Maar Blind heeft zich daarna geweldig ontwikkeld en het is maar zeer de vraag of Wöber ooit het niveau zal halen wat Blind nu heeft. Dat niveau zou Wöber sowieso bij Ajax niet hebben gehaald omdat Blind hem terecht uit de basis houdt.
4 -7
Bjorn
Veel te weinig voor zijn leeftijd, contractduur en potentie. Je zou bijna denken dat Wober op zeker weg wilde en Ajax dus wel mee moest werken.
6 0
Sampaoli
20-jarige international met een langdurig contract verkopen we voor 10,5 miljoen. Dat is echt veel te weinig. Belachelijk bedrag en belachelijke transfer.
9 -2
mickey2602
Bekijk het eens van een andere kant. We verkopen een bankzitter met geen tot weinig uitzicht op speeltijd voor 10,5 miljoen. Ik denk dat PSV of Feyenoord zoiets graag met hun bankzitters zou zien gebeuren,als ze die willen verkopen dan. Maar zij krijgen er veel minder voor(zie Isimat).
Toch de naam Ajax die dit mogelijk maakt.
Let wel,ook ik zet enigszins mijn vraagtekens bij deze transfer,zelfde als evt van Neres.
Maar altijd zo negatief bekijken word je negatief van;-)
0 0
HetBeest
Wober wordt verkocht voor 10,5 mln en max 11 mln (staat op site Ajax).
Magallan kostte 9 mln. en is ouder en moeten maar afwachten op hij niveau aankan.
Ik had liever gezien dag wober bleef en Magallan niet was gekomen.
9 -3
ajaxdordtt
Prima verwoord. helemaal mee eens.
0 -1
Ozymandias
Magallán wordt waarschijnlijk gehaald als opvolger van De Ligt. Wöber was daar door zijn dramatische staande tackle in zijn rechterbeen niet geschikt voor. Het was dus niet of Magallán of Wöber. Ajax had duidelijk geen vertrouwen in Wöber. Overmars zij al voordat er een bod op hem kwam dat ze in de zomer nog een centrale verdediger willen kopen als De Ligt vertrekt en Ten Hag had zo weinig vertrouwen in hem dat hij tegen PSV de enorme fout maakte om De Jong naast Blind centraal achterin te zetten.
3 -3
AlexIbarra
Hmm, ik dacht 12-14 miljoen dus dan valt dit een beetje tegen..

Daarnaast hebben we nu Magallan maar geen linksbenige verdediger erbij dus geen echte vervanger voor Blind en Tagliafico. Ik vind dat dun bezet.
Natuurlijk kan Sinkgraven eventueel LB maar die blijft verdedigend voorlopig matig. Je kunt Matthijs LCV zetten en Magallan RCV maar dan wijzig je het team op 2 plekken.

Anyway, ontevreden mensen hier houden schiet niet op dus hopelijk gaat het hem goed daar. En houden wij de boel heel.
1 0
Ozymandias
Magallán speelde bij Boca Juniors altijd als linkercentrale verdediger en heeft een betere staande tackle in zijn "zwakkere" linkerbeen dan Wöber in zijn "sterkere" linkerbeen heeft. Sinkgraven en Bakker kunnen als back-ups van Tagiafico fungeren. Wöber deed het als linksback toch vooral slecht.
5 -1
AlexIbarra
Wöber LB was drama ja, ook voor hemzelf vervelend.

Wist niet dat Magallan voornamelijk LCV speelde, daar ben ik blij mee.
De toegevoegde waarde van een linkspoot op LCV, rechtspoot op RCV lijkt mij beperkt. Belangrijker is of iemand zich comfortabel voelt op de andere positie, dat geldt zeker niet voor alle spelers.

Als we Sinkgraven af en toe inzetten en optrainen in de 'kleinere' wedstrijden kunnen we de schorsingen en fitheid van Tagliafico hopelijk goed managen voor de topwedstrijden.
2 0
rattaplan01
Ik verwacht en hoop dat hier toch een plan achter zit en dat Marc een vervanger op het oog heeft. toch Jan terug?
2 -1
Illegaal
Kan nu niet, je hebt zo meteen teveel verdedigers rondlopen en zeker nu Magallan ook nog gekomen is, je moet wel verkopen anders heb je teveel ontevreden gezichten en dat is ook nooit goed.
0 -2
MPAjax
word dit een eriksennetje?
1 -1
Illegaal
Wober komt voetballend tekort. Hij maakt als hij speelt altijd wel blunders.

Magallan is duidelijk beter alleen hij is wel een rechtspoot er moet dus nog wel een fatsoenlijke linksbenige CV komen die meer snelheid en meer kopkracht heeft als Blind.

Dat bedrag is best goed voor een jongen die feitelijk alleen maar op de bank zat en niet overtuigde.
1 -8
Ron403
Ongelooflijk... wat een fooitje.
6 -3
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Mannen morgen allemaal naar de J.C Arena en PAVON scanderen! Dan moet Marc hem wel halen net als indertijd we Ziyech hebben gehaald.
1 -5
insectenverdelg
Ga ke dam ook Pavon uitfluiten als hij wat minder speelt. Dat is in t verleden immers ook met ziyech grbeurt
3 -2
Duif63
Morgen allemaal naar de Wallen om naar je moeder en je zus te kijken.
1 -6
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Wat slaat dit op? Mijn moeder is 84. Respect heb je niet.
0 0
Duif63
Nee, gek he
0 -1
Massimo
Ik vind het een hele rare transfer. Ajax heeft Wöber anderhalf jaar geleden voor 7,5 miljoen gekocht. Wöber is nu nog steeds 20 jaar oud en ondanks dat het geen supertalent is, is hij ook nog niet door de mand gevallen en afgeschreven. Een bruikbare speler waar nog rek in zit. Tevens linksbenig en Ajax heeft geen linksbenige pure centrale verdedigers rondlopen in de selectie.

10,5 tot 11 miljoen is 'an sich' een mooie prijs, maar ook weer niet de hoofdprijs. Met de aankoopkosten bovenop de transfersom en het geld wat aan de strijkstok bij de verkoop blijft hangen zal je naar mijn mening ongeveer break-even op deze transfer spelen. Kwam Wöber totaal niet meer in de plannen van Ten Hag voor op de manier als Isimat bij Van Bommel, dan had ik het begrepen. Nu totaal niet. Wöber is best misbaar, maar het totaalplaatje vind ik op zijn zachtst gezegd apart.
6 -1
Dexy
Mee eens. In absolute zin moeten we natuurlijk meer dan tevreden zijn met 10,5 miljoen voor een bankzitter. Maar als je het totale plaatje erbij pakt (een 20-jarige met veel doorgroeimogelijkheden die - bij genoeg speelminuten - een veelvoud zal gaan opleveren wanneer hij een paar jaar basisspeler bij ons is) vind ik wel dat het met het oog op de lange termijn misschien helemaal niet zo verstandig is om hem nu al te laten gaan.

Dit in acht nemende, lijkt het er dus op dat Ajax veel meer ziet in Blind als basis-LCV de komende seizoenen. Dusdanig dat ze in Wöber geen basis-LCV meer zien voor volgend seizoen en de seizoenen erna. In dat geval is het natuurlijk wel verstandig om hem te verkopen, want anders is hij straks bijna niets meer waard en lijdt je verlies op hem.
0 0
Ozymandias
"Tevens linksbenig en Ajax heeft geen linksbenige pure centrale verdedigers rondlopen in de selectie."

Blind is verdedigend beter dan Wöber, dat heeft hij de afgelopen seizoenshelft wel aangetoond. Ik denk dat Wöber eigenlijk niet meer in de plannen van Ten Hag voor zou komen. Het was al een enorm teken aan de wand dat Ten Hag tegen PSV ervoor koos om met Blind én De Jong centraal achterin te spelen. Dat was een grote fout maar dat toont wel aan dat Ten Hag geven hoge pet van Wöber op heeft.
1 -6
WheermolenFC
Ik denk dat het ook iets te maken heeft met zijn moeite met aanpassen; hij had veel moeite met de taal en met de groep. Was vorig jaar een artikel over op AS en op Ajax TV.
0 -2
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Mannen ik ga zo slapen en dromen over PAVON.
Denk dat Marc morgen aankondigt dat Pavon binnen is!
1 -6
MPAjax
met of zonder korte broek
2 0
Duif63
Droom is een keer over een lekker wijf.
2 0
Daminem
Er is maar één persoon die nu moet komen en dat is Jantje. Wordt 32 dit jaar. Nu of nooit. Dan kan Blind naar de 6. Enig nadeel is dat talent dan ondergesneeuwd raakt. Achterin Mazraoui (heeft het gewenste niveau) Schuurs (heel veel potentie) en Bakker (potentie, maar duurt nog wel 1,5 seizoen gok ik).
1 -3
AlexIbarra
Met Jan op de plek van Blind (en Blind op plek v Schöne) is er toch nog steeds net zoveel ruimte voor Mazraoui, Schuurs en Mazraoui?
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Doan ophalen van Groningen en kan volgend seizoen de rol van Ziyech overnemen!
0 -5
Illegaal
Is geen Ajax materiaal... die komt tekort voor de top.
Dan moeten ze eerder proberen odegaard te halen want die is beter dan Doan.
2 -1
GrandMasterFlex
Allebei
0 -1
Duif63
Geen van beiden. Niet goed genoeg
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Pavon gaat onze nieuwe leider worden.
0 -8
Dexy
Pfff, kun je nou eens stoppen met die Pavon-posts...

Zo vermoeiend dit
2 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Lainez is jammer, maar Pavon is nog mogelijk!
0 -2
Web
Volgens mij onbreekt hij jou aan aandacht
3 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Gewoon een hele goede speler voor ons vriend!
0 -3
ddavidd99021
Hoewel ik het op het oog ook een wat mager bedrag vind zal ik het even in perspectief plaatsen:
Uitgaande transfers PSV van de afgelopen 3 seizoenen (alleen de duurdere):
- Jurgen Locadia: 17 mio
- Davy Propper: 13 mio
- Jeffrey Bruma: 11,5 mio
- Santiago Arias: 11 mio
- Hector Moreno: 7,5 mio
- Jetro Willems: 5 mio
- Luciano Narsingh: 4,6 mio
- Joshua Brenet: 3,5 mio
- Andres Guardado: 2,5 mio
- Albert Gudmundsson: 1,8 mio

Al met al kun je denk ik wel stellen dat als wij een bankzitter voor 10,5 mio verkopen het in vergelijking met alle (dus inclusief hun 'sterspelers') uitgaande transfers van PSV niet zo slecht doen.
Er waren maar 4 PSV spelers duurder in de afgelopen 3(!) seizoenen. Veel van hun uitgaande transfers waren nog basisspeler ook.

Ik denk dat we allemaal een beetje verwend zijn geraakt door de bedragen die rondzingen over de Jong, de Ligt, Neres, Ziyech etc.

-edit- bron is transfermarkt.nl, ik ga er gemakshalve maar even van uit dat die bedragen kloppen.
5 -2
Raydo
Geen van deze spelers kostte 7,5 miljoen.
0 0
Ozymandias
Dus? De meeste van die spelers waren ook geen bankzitters. Overmars krijgt net zo veel voor een wisselspeler als Brands kreeg voor Arias (die by far beste rechtsback van de Eredivisie was).
0 -2
Raydo
Gewoon een stukje perspectief naar de mensen toe. Wij geven ook hogere bedragen uit aan spelers. Hangt met elkaar samen, uiteraard.
0 0
Ozymandias
Dat is meer een argument voor dat Ajax te veel voor Wöber heeft betaald dan dat ze hem voor te weinig hebben verkocht. PSV verkocht Arias voor hetzelfde bedrag terwijl Wöber een wisselspeler zonder uitzicht op een vaste basisplaats was.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Goeie post , eerlijk is eerlijk
2 -1
ajaxdordtt
Maken inmiddels wel allemaal furore in de top van Europa.
5 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Ja vooral PROPPERT
0 -3
milan-jantje
Trouwens is zie ook wel iets in de komst van Calvin Stengs. Ben best gecharmeerd alleen of hij gelijk dit niveau aankan is afwachten maar vindt het een goede speler.
4 -1
RaynoFischer
Ik heb hem na zijn lange blessure niet echt zien spelen, doet hij het nu ook goed?
Zeker wel een talent,
0 0
Web
Hele talent volle speler.
0 0
Duif63
Dat was hij wel, maar hij is zijn snelheid en wendbaarheid helemaal kwijt. Gaat nooit meer de top halen. Zonde.
0 0
eros
Stengs en Boadu van AZ zijn zeker interessant.
3 0
stopperspil
Misschien nog een doorverkooppercentage. Ruim 10 miljoen is niet veel maar ook niet weinig voor een reservespeler (dit en volgend seizoen). Benieuwd of Marc nog wat koopt deze winter (planB)
0 -1
Duif63
Marc heeft geen plan B. Nooit gehad ook
0 -1
Illegaal
Marc heeft misschien wel een plan X... wie weet?
0 0
Duif63
Project X misschien. In Epe of all places
0 0
eros
Ik vind het erg jammer. Ik had hem er graag bij gehouden, en ik zie erg veel potentie bij hem. Had hem volgend seizoen graag een vol seizoen naast Blind gezien.
3 -3
Web
Wober- Blind hebben nog nooit naast elkaar gespeeld
Wober is ook links, durfde Ten Hag nog niet tegen PSV
0 0
AltijdGelijk
10-11 miljoen is toch wel erg weinig...

Uit dat bedrag blijkt dat Wober gezien werd als miskoop!

We kunnen beter nu alvast investeren in nieuwe aankopen, na dit seizoen weten alle clubs dat we honderden miljoenen hebben.
4 -1
MPAjax
neem aan dat als ze niemand voor wober terugkopen dat ze er een vanuit jong doorschuiven
1 -1
Verthongen
Zoals? Schuurs/Botman?
Fan van hun talent maar echt totaal niet klaar voor die stap.
Zelfs overdreven talenten als Gravenberch krijgen geen minuut de kans van deze trainer bij het eerste...
Gelukkig hebben we Veltman & Labyad nog wel bij het team.
0 -1
Web
Gravenberch moet je niet op de bank zetten
Die moet spelen hele wedstrijden in Jong Ajax
0 0
Verthongen
Wat goed is komt vroeg.
En nee het hoeft natuurlijk niet wekelijks maar TH neemt hem niet eens mee op kamp.
VVV thuis, andere degradatie clubjes geen jonge talenten op de bank die ervaring kunnen opdoen.
Laten we vooral net als bij Frenkie wachten tot het 21e jaar met brengen, dat is niet hoe het werkt bij Ajax!
0 -1
Web
Jij weet toch zijn leeftijd, hij is nog erg jong
Lekker wekelijks 90 minuten laten spelen
0 0
Verthongen
Als het aan TH ligt komt zijn volgende invalbeurt over 3 jaar.
Dat hoort niet bij buitencatagorie talenten.
En ja uiteraard moet hij in principe bij Jong blijven, maar dat betekend niet dat je geen vlieguren bij het eerste mag maken.
0 -1
Ozymandias
Je bedoelde dezelfde Ten Hag die Gravenberch zodra hij zestien werd regelmatig bij het eerste haalde? Hij heeft juist direct veel vertrouwen van Ten Hag gekregen. Alleen heeft Ajax momenteel veel goede middenvelders en dan is het logisch dat Gravenberch zo veel mogelijk speeltijd krijgt bij Jong Ajax. Het is duidelijk dat Ten Hag hem klaar aan het stomen is voor het eerste.
1 -1
Verthongen
Het is makkelijk om een jonge gozer bij de trainingen te betrekken, op de juiste momenten ervaring laten opdoen bij het eerste bij wedstrijddn is een kunst.
Durf zo’n gozer eens in te brengen in een 4-0 wedstrijd i.p.v de standaard 3 wissels die elke week.
Uiteraard doe je dat niet bij grote wedstrijden.
Is overigens aardig offtopic maar TH is zeker geen jonge talenten gebruiker.
0 -1
Ozymandias
Ten Hag heeft veel wisselspelers die hij speeltijd moet gunnen. Gravenberch is net 16 jaar en heeft nog meer dan genoeg te leren bij Jong Ajax op Jupiler League niveau. Gravenberch traint met het eerste mee en zijn tijd zal snel komen.

"Is overigens aardig offtopic maar TH is zeker geen jonge talenten gebruiker."

Dat is hij wel. Alleen heeft hij dit seizoen een selectie vol met goede spelers en is er daardoor minder ruimte voor.
0 0
Verthongen
TH gebruikt maar 4 vaste spelers om te wisselen en wijkt daar in principe nooit vanaf.
Ik weet voor 200% zeker dat bijv. een Frank de Boer hem vaker gebracht zou hebben.
Bij Frenkie is hetzelfde gebeurd, rekken rekken en maar minder potentiele spelers blijven opstellen ongeacht het belang van de wedstrijd.
Raar dat we zo kort van spelers kunnen genieten in het eerste... de Ligt is een schoolvoorbeeld hoe het wel hoort te lopen.
0 -1
Ozymandias
Ten Hag had zo'n 14/15 basisspelers tevreden te houden. Dan is het niet meer dan logisch dat een 16 jarige die nog meer dan genoeg te leren heeft op Jupiler League niveau nog niet regelmatig aan spelen toekomt. Je bent Gravenberch nu gewoon veel te veel aan het hypen. Hij is nog een speler die het verdient om regelmatig aan spelen toe te komen. Hij is een groot talent maar hij is pas in de zomer 16 geworden en heeft nog een behoorlijke weg te gaan.
0 0
Verthongen
Ik heb het niet over regelmatig.
Het is bij hem gewoon niet, ook niet mee op trainingskamp.
Tegen de laagvliegers kan je ook wel eens anders wisselen/opstellen.
Als een de Wit minuten kan maken...
Anyway het gaat een beetje offtopic hier :)
Wil Messi niet bij ons afbouwen?
0 -1
Ozymandias
"Het is bij hem gewoon niet, ook niet mee op trainingskamp."

Wie is niet mee op trainingskamp?! Gravenberch is zowel in de zomer als nu mee op trainingskamp meegenomen. Hij speelde afgelopen nacht ook mee voor Ajax! Gravenberch (97 minuten) heeft ook meer officiele minuten voor het eerste gespeeld dan De Wit (81 minuten). Waar heb je het over?!
0 0
trooop
Maar wie in godsnaam. Enige gegadigde schuurs is nog een kind in een te groot lichaam.
0 -1
Yeshyeshyall
Jammer! Ik had het idee dat er nog veel rek in zat.
1 -1
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Rek in een stugge houthakker?
0 -4
Web
Het voetbal wat Ten Hag wil spelen, is Blind omzettend belangrijk achterin
Daar gaat hij echt niet Wober neer zetten, die opbouwend heel matig is.
Het positie spel van achter uit is Blind een meester in
Maggalan- Blind is de bedoeling, Schuurs als stand in.
2 -5
GerardAjax26
Vind het maar een slechte deal voor Ajax.
4 -4
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Wat vinden jullie van PAVON? Voor 21 miljoen moet hij te halen zijn denk ik. Dan hebben we drie Albicelestes!
0 -10
eros
21 miljoen? Er was toch al een club die 40 miljoen had geboden?
0 0
X-RaY
Neem ff een Ritalin bloedzuiger
3 -1
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
hahaha al 6 op
0 0
Duif63
Pavon is niveau Dennis Johnsen. 3x niks dus.
3 -1
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Hoezo? We moeten rap handelen voordat er weer kapers op de kust zijn en ons weer beroven van MEGA talenten!
0 -2
DS
Dit zal ook wel een stukje gunnen naar Wöber toe zijn. Die jongen kreeg weinig speeltijd en Sevilla is wel een mooie stap natuurlijk.
1 -3
Caparzo
Waarschijnlijk heeft Marc al een principeakkoord met/voor een verdediger (uit België), of Ajax ziet het echt niet in hem zitten, het is één van die twee. Weliswaar 3mio winst gemaakt op hem, maar geloof niet dat hij voor zo weinig was weggedaan als er volop vertrouwen was en/of er niks voor volgend seizoen was geregeld.

Anderzijds, Wöber is hier door een groot deel van de leden al (eens) weggezet als een grote miskoop die er helemaal niks van kon. Waarschijnlijk bashen dezelfden nu Overmars dat hij hem te goedkoop wegdoet.
2 -2
DS
Wöber is als cv gewoon degelijk. Geen wereld topper ofzo, beetje niveau Moisander.
Hij werd wel te vaak Lb gezet wat die dan totaal weer niet kan.
Laten we het hopen van dat principe akkoord met die Belg!
1 -1
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
FLUTBEDRAG, hij is nog jong etc, wat een dooddoeners! Alsof hij talent kan leren. Wober was gewoon geen de Ligt.
2 -2
Beer
Als je aansluiting bij de Europese top wil houden heb je een ijzersterke verdediging nodig( die hebben we op dit moment), maar ook goede wisselspelers, en daar zitten we niet heel ruim in. Een beetje smalletjes allemaal.
2 0
RaynoFischer
Stja wisselspelers van Real en City hoor je minder snel klagen of willen weg en blijven knokken als ze ff op de bank zitten, wat bij Wober ook gewoon terecht is...
Denk ook niet dat hij bij Sevilla zomaar in de basis komt
0 0
Vlieske
Al met al is dit gewoon een miskoop gebleken. Neem aan dat ajax niet iemand koopt voor zoveel geld om hem vervolgens weer te verkopen na 1,5 jaar. Ze kunnen gelukkig nu nog een mooie prijs krijgen. Ajax heeft gewoon geen vertrouwen in hem.
2 -6
Web
Juist.
En zo goed is hij ook niet.
Kunnen wij toch ook allemaal zien
2 0
Gajes
Onbegrijpelijk
5 -2
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
PAVON

PAVON

PAVON
3 -8
NouridolbergNeres34
Snap niks van deze transfer, de ligt en frenkie vertrekken in de zomer. Blind kan dan op 6 en wober had in het centrum kunnen spelen met Magallan, nu moet je weer opnieuw een CV kopen die moet aanpassen en wennen. Rare gang van zaken.
7 -3
Caparzo
Niet als die CV een oude bekende is..
0 0
Ozymandias
Ajax speelt onder Ten Hag niet met een '6' en Blind als linkercentrale middenvelder naast Schöne zetten is zelfmoord. Blind zal de komende jaren waarschijnlijk op '4' blijven staan en doet het daar ook geweldig. Ik verwacht dat Ajax van plan is om volgend seizoen met (v.r.n.l.) Mazraoui, Magallán, Blind en Tagliafico als verdediging te spelen en Wöber ook voor volgend seizoen niet als basisspeler zagen. Dan is een bedrag van 10 miljoen gewoon erg veel.
2 -5
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
je vriend is weer op AS
2 0
Ozymandias
Ach, heeft hij ook weer z'n pleziertje.
0 0
Bky
Als de Ligt vertrekt moet je sowieso op zoek naar een nieuwe verdediger (en Overmars heeft al gezegd dat hij dat ging doen, https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/116770/ajax-bij-mogelijk-vertrek-de-ligt-nogmaals-de-markt-op), want Wober is/was nog veel te onzeker voor een vaste basisplaats.

Of wil je zeggen dat jij Wober wel gewoon een heel seizoen in de basis had willen zien staan volgend jaar? Dan zat ik echt niet lekker hoor. Gewoon een net-niet speler en zulke spelers wil je niet in de as van je team hebben.
2 -5
Web
Juist.
Komt te kort voor Ajax
1 0
Bky
Bij Wober kreeg ik een beetje hetzelfde gevoel als bij Moisander. Gaat altijd wel iets mis bij hem en is in zijn acties erg ongelukkig.
1 -1
Web
Klopt, zelfde type, net niet.
1 0
3*stars*3
Precies...
2 -3
3*stars*3
Zo, lekker gecasht Ajax....
Een talentvolle linksbenige CV wegdoen en max 11mil ontvangen.
Ongelofelijk...
6 -4
komopajax777
Heel jammer dat Wöber nu vertrekt en dan ook nog eens voor zo'n laag bedrag.Na de misser met Lainez is dit de tweede domper van de dag.Schuurs is nog niet rijp,Veltman nog lang niet op niveau en dan zijn de Ligt en Magallan de enige twee echte centrumverdedigers.Wat een wanbeleid als er niet een vervanger wordt aangetrokken voor Wöber.
4 -4
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Niet gaan huilen he
1 -4
insectenverdelg
blind speelt al het hele jaar op zijn positie. Waarom? omdat hij meer brengt dan wober.
5 0
Duif63
10,5 miljoen... Overmars is een nog slechtere onderhandelaar dan ik al dacht. Die man is echt niet capabel voor zijn functie.
2 -9
milan-jantje
Er zijn top clubs in Nederland nou correctie, je hebt ajax en dan nog 2 a 3 clubs erachter. Die verkopen hun sterspeler al sinds jaar en dag niet eens voor 10 miljoen. Wij verkopen een met alle respect belangrijke banker voor meer dan 10. Dus wat je zegt is beetje los zand.
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Waar had Ajax mee akkoord moeten gaan?
1 -1
Duif63
Hij had 'm helemaal niet motten verkopen.
1 -2
Ozymandias
Slechte onderhandelaars? Vandaar dat er nu figuren zijn zoals jij die vinden dat een bedrag van meer dan 10 miljoen weinig is voor een wisselspeler die de komende jaren waarschijnlijk geen basisplaats zou veroveren. Dat toont juist aan dat Overmars de lat enorm hoog heeft gelegd. Niet lang geleden kregen we dit soort bedragen voor spelers als Vertonghen, Alderweireld en Eriksen.
7 -3
GerardAjax26
Niet zo lang geleden? Die spelers die je opnoemt zijn in 2012 en 2013 verkocht, de transferbedragen van die tijd zijn totaal niet te vergelijken met die van 2019. En als ik mij het goed herinner hadden ze alle 3 ook nog maar een 1 jarig contract, dus ik snap de vergelijking niet echt. 10,5 miljoen voor Wober is in mijn ogen ook weinig voor hem. Dat hij de komende jaren geen basisplaats zou veroveren is slechts een aanname.
0 0
Ozymandias
Dat is dus vijf/zes jaar geleden, dat is niet zo lang geleden. Natuurlijk zijn in Europa de transferprijzen gestegen maar bij Ajax zijn die bijvoorbeeld veel meer gestegen dan bij PSV. Kijk naar de bedragen waar zij hun topspelers de afgelopen jaren voor hebben verkocht en kijk dan naar die van Ajax. Overmars doet het qua uitgaande transfers gewoon geweldig. Wöber was een wisselspeler die de komende jaren door de aanwezigheid van Blind waarschijnlijk geen basisplaats had verovert. 10 miljoen euro is gewoon een goed bedrag voor zo'n spelen. PSV kreeg deze zomer maar een half miljoen meer voor Arias en het jaar daarvoor maar anderhalf miljoen meer voor Pröpper!
0 0
Koningtoto
Die laatste zin. Precies dit.
3 -2
ajaxxcied4life
Pathetisch, jouw anti Overmars campagne.
4 0
AFCA1510
Ridicule actie en zeker voor dat bedrag. Selectie afgezwakt, talent kwijt.
4 -4
milan-jantje
Kunnen we geen Betisje doen Munir El Hadaddi gat voor 1,05 miljoentjes ook naar Sevilla.
1 0
Ozymandias
Hahaha, een wisselspeler vertrekt voor meer dan 10 miljoen en mensen doen alsof dat te weinig is. Dat toont aan hoe Overmars de afgelopen jaren de lat qua transferinkomsten enorm hoog heeft gelegd door veel geld te verdienen aan spelers. Wöber was niet goed genoeg voor een basisplaats en Blind doet het geweldig als '4'. Het lijkt erop dat hij daar de komende jaren blijft staan en dan is het logisch dat Wöber bij een bod van meer dan 10 miljoen mag vertrekken. Zeker als er net een centrale verdediger is gekocht (Magallán) die zowel links- als rechtscentraal achterin kan spelen en dus als back-up van zowel Blind als De Ligt kan fungeren. Ik had Wöber persoonlijk zelf ook verkocht mits dat zijn wens was.
6 -8
Restored
Want jij weet nu al dat Magallan een schot in de roos is??
5 -3
Ozymandias
Nee, ik denk helemaal niet dat Magallán een schot in de roos is. Ik denk alleen ook niet dat hij een miskoop is. Ik denk dat hij goed genoeg is om een verdedigend solide centrale verdediger voor Ajax te worden. Zeker nadat hij een seizoen de tijd heeft om aan de speelstijl van de club te wennen. Daarbij denk ik ook dat hij goed genoeg is om dit seizoen als back-up van zowel Blind als De Ligt te fungeren en dat Wöber daardoor overbodig was geworden.
2 -4
trooop
Gruwelijk slechte voetballer, ik was serieus licht geschokt. 3 jaar achteraan gezeten. Had bewust niks van hem bekeken, tot de wedstrijd gister. Had wel gelezen dat aan de bal zijn zwakke punt was, maar mijn god.. Zijn verdedigende kwaliteiten zullen zwaar bovengemiddeld moeten zijn om een en ander te compenseren.
Gelukkig waren daar gister ook al een paar glimpen van te zien, maar overtuigd ben ik allerminst, zacht gezegd.
2 0
ajaxdordtt
Ik had me ook op het ergste voorbereid na alle reacties van Boca fans maar het was idd verschrikkelijk.
0 -1
Ozymandias
Wat? Vind je echt dat Magallán slecht speelde? Of bedoel je puur en alleen zijn opbouwende spel? Want verdedigend speelde Magallán duidelijk een goede wedstrijd.
0 0
Ozymandias
Ik vond Magallán verdedigend op één moment na (bij de 1-1) een goede indruk maken. Hij won bijna al zijn één op één duels (zowel over de grond als door de lucht), anticipeerde goed én dekte goed door. Zoals ik afgelopen zomer al schreef denk ik dat Magallán geen miskoop zal worden doordat hij puur verdedigend allround zeer goed is ontwikkeld.
0 0
trooop
Verdedigend was ik ook niet ontevreden. Maar Ajax gaat uit van balbezit, voetballende kwaliteit is de eerste vereiste (althans wel de mijne). Als je niet kunt ballen zul je van sanchez-achtige klasse moeten zijn om niet gewoon voor lul te komen te staan.
We zullen zien.
0 0
Web
Daarom moet Blind er naast spelen
1 0
trooop
Zeker. Maar hoe snel is magallan? Niet geweldig snel volgens mij. Ook lang niet ideaal, met blind ernaast.
Het is was pessimistisch allemaal maar ik had gewoon echt op meer gehoopt.
Maar het is gelukkig nog geen uitgemaakte zaak.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat zijn gebrek aan opbouwende kwaliteiten makkelijk kunnen worden opgevangen doordat Ajax onder Ten Hag een enorm gevarieerd opbouwspel speelt (veel gevarieerder dan het aanvalspel wat ze spelen). Ook krijgt Magallán met Schöne, Blind en Mazraoui drie spelers om hem heen die een deel van zijn opbouwende taken over kunnen nemen. Doordat hij een goede crosspass heeft zal hij ook niet in de grote problemen hoeven te komen als hij onder druk wordt gezet wanneer geen van die drie aanspeelbaar is.
0 0
trooop
Die crosspass neem ik dan maar van je aan. Ook z'n 'halflange' pass door de lucht vond ik er vannacht namelijk zeer moeizaam uitzien.

Als je trouwens tegenstanders hebt die het erom doen, en die gaan we krijgen, kan 1 echte dissonant aan de bal al grote problemen in de opbouw geven. Volgend jaar geen frenkie meer hè, onze oplossing voor alle moeilijks.

Ik voorzie eerlijk gezegd problemen. Maar hij verdient natuurlijk alle tijd. We gaan eens rustig kijken de komende tijd.
0 0
Ozymandias
"Als je trouwens tegenstanders hebt die het erom doen, en die gaan we krijgen, kan 1 echte dissonant aan de bal al grote problemen in de opbouw geven."

Niet als het opbouwsspel gevarieerd genoeg is zodat er steeds makkelijk een vrije man kan worden gevonden. Natuurlijk zal De Jong vertrekken maar ik denk dat Sinkgraven dat aspect van zijn rol ook op zich kan nemen. Daarbij kan er juist nog meer variatie worden toegevoegd door Mazraoui naar binnen te laten knijpen om in de opbouw in de rechterhalf-space te spelen (zoals Guardiola zijn backs veel laat doen). Ik denk dus dat dit geen probleem zal worden.

Ook zijn gebrek aan snelheid op de eerste meters zullen denk ik geen probleem zijn doordat hij net als Blind heel goed anticipeert. Blind komt bij Ajax ook nooit echt in de problemen door zijn gebrek aan snelheid. Anticipatie en een goede positionering zijn voor een ploeg die zoals Ajax speelt belangrijker dan explosiviteit.
0 0
trooop
Het heeft wel iets moois, dat eeuwige optimisme van jou. Maar het is mij wat te naïef. Goed doordekkende tegenstanders gaan die vrije mensen gewoon kort dekken, waardoor magallan het zelf mag gaan verzinnen. Wat dan? Je kunt niet elke keer een crosspass geven.

Volgens mij onderschat je ook de rol die frenkie speelt. Zonder hem zijn we de helft minder, is mijn overtuiging. 2x prutsen achterin en tegenstanders krijgen geloof, waardoor de druk alleen nog maar zal toenemen. Frenkie lost in z'n eentje situaties op, op een manier die voor normale stervelingen niet te evenaren valt.

Sinkgraven is van meet af aan een van m'n favorieten, maar ik raak er hoe langer hoe meer van overtuigd dat hij het niet meer zal gaan maken. Voetbal is psychologie. Bij teveel stress komen je spieren te strak te staan en werken je skills niet meer op 100%. Dat is wat ik bij sinkgraven altijd meen te zien en waarvan ik altijd hoopte dat dat mettertijd weg zou ebben. Dat onderscheidt de topvoetballers van de mindere goden die technisch in principe uitstekend zijn.

Maar ik hem een groot zwak voor hem, vergeef hem altijd al z'n prutsmomenten. Als ik trainer was zou ik hem altijd basis zetten, net zolang tot hij de rust vindt die nodig is.
0 -1
Ozymandias
"Het heeft wel iets moois, dat eeuwige optimisme van jou."

Hahah, dan ken je me echt niet. Ik heb jaren enorm veel kritiek gehad over alles wat Ajax deed. Ik schreef al direct na het laatste kampioenschap van Ajax dat ik vond dat ze De Boer moesten ontslaan omdat ik voorspelde dat het alleen maar minder zou worden.

Ik kijk gewoon naar wat ik zie en momenteel zie ik enorm veel variatie in het opbouwspel (zelfs wanneer De Jong niet meedoet) en dat er zelfs meer variatie mogelijk is (door Mazraoui vaker naar binnen te laten knijpen). Ten Hag heeft bij City laten zien dat met gevarieerd opbouwspel de zwakkende opbouwende kwaliteiten van een centrale verdediger kunnen worden geneutraliseerd. Het opbouwspel van Ajax is nog gevarieerder dan dat van City.
0 0
ajaxdordtt
Ozymandias vindt alles en iedereen fanrastisch. Ik vermoed dat hij in een paddo trip is blijven hangen.
4 -4
Duif63
Ja hij vindt alles wat Ajax beleidsmatig doet geweldig. Daarom winnen we ook ieder jaar zoveel prijzen en hebben we een geweldige transferbeleid.
0 0
Ozymandias
Ook dat klopt niet. Ik vind dat Ajax beleidsmatig de afgelopen jaren een geweldige ONTWIKKELING doormaakt. Ik vind het beleid zeker nog niet geweldig maar wel goed en ik vertrouw er op dat Vd Sar en Overmars zich goed blijven ontwikkelen.
1 -1
Ozymandias
Lul niet, ik heb meerdere keren geschreven wat ik van Magallán verwacht en ook dat ik persoonlijk een ander type centrale verdediger zou hebben aangetrokken (één die opbouwend beter is). Ik denk wel dat Magallán goed genoeg voor Ajax is en een belangrijke verdedigende schakel zal worden nadat De Ligt vertrekt.
1 -4
ajaxdordtt
Beetje wat Wober al was dus, alleen ouder?
2 -1
Ozymandias
Nee, ik vind Wöber zowel verdedigend als opbouwend onzeker. Daarbij is Magallán waarschijnlijk de opvolger van De Ligt. Wöber was ongeschikt geweest om als rechtercentrale verdediger te laten spelen omdat zijn staande tackle in zijn rechterbeen dramatisch is. Magallán heeft een hele goede tackle in zijn zwakkere linkerbeen ontwikkeld doordat hij bij Boca Juniors als linkercentrale verdediger speelde.
1 -2
ajaxdordtt
Magallan is een soort jongere Botteghin
2 -5
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Goed beschreven Ozymandias
3 -3
MosesD
Erg jammer. Jongen met veel potentie. Benieuwd naar het idee achter de verkoop. En ik vind het ook wel een wat mager bedrag.....
4 -2
arigold
Ik schrik wel van de prijs, wat een flutbedrag in deze tijd
5 -2
Dexy
Dit kan maar één ding betekenen: dat Ajax geen enkel vertrouwen heeft in Wöber als toekomstige basis-LCV. Ik vind dit raar, want Wöber heeft vorig seizoen laten zien veel in zijn mars te hebben. Natuurlijk is het geen niveau De Ligt en maakt hij ook nog best veel fouten, dat is zeker waar, maar met meer speelritme zou Wöber een meer dan nuttige CV kunnen worden. Dit heeft hij in zijn eerste maanden bij Ajax ook bewezen, toen speelde hij zeer goed en ook nog eens heel stabiel. Daarnaast in hij pas 20 en heeft hij veel doorgroeimogelijkheden, veel meer dan bijvoorbeeld Magallan die al 25 is.

Ook is het met het oog op de toekomst vreemd om hem weg te doen. Als De Ligt komende zomer vertrekt, heb je straks een hele magere bezetting centraal achterin. Wöber zou wat mij betreft de nr 1 kandidaat zijn geweest om volgend seizoen vaste LCV te worden (Blind dan doorschuiven naar het middenveld, Magallan RCV).

Blijkbaar ziet Ajax dus geen toekomstig basisklant in hem (en ben je dus logischerwijs bang voor een verlies als je hem nu niet verkoopt).
2 0
MosesD
Geheel eens. Kan er niet over uit, begrijp er helemaal niets van.
2 -1
Ajaxxxisdebeste
Wat is Ajax aan het doen, 10 miljoen sorry hoor maar dat is een zakcentje zelfs voor Wober die zich prima staande houden enkele maanden geleden in München.
7 -2
Dexy
Voor een speler die al ruim een half jaar op de bank zit, is 10 mil echt wel een puik bedrag hoor.
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Een zwaluw maakt nog geen zomer......
1 -2
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Denk dat we nu voor Pavon moeten gaan en RON BETON
1 -9
ajaxdordtt
haha lekker ventje
4 0
Verthongen
Lekker verkopen en niks binnenhalen...
Je zou zeggen dat je als club alvast gaat inkopen wetende dat we v/d zomer zo’n beetje al het moois kwijtraken.
Waarom dan gaan verkopen? nergens voor nodig... zeker niet voor zo’n flut bedrag.

Seizoen is nog lang en veel linkspoten hebben we niet.
Bovendien heeft hij als lcv gewoon goede wedstrijden gepakt.
Gelukkig hebben we onze ster speler labyad nog wel en is Dani nu eindelijk echt onderdeel van het eerste.
Tadic & Blind zijn goede aankopen geweest, wel zwaar overpriced maar vervolgens mist de kers op de taart.

Geen echte rechtsback, backup linksback, fatsoenlijke 2e keeper, buitenspeler en/of spits.
We spelen verdomme met 5/6 middenvelders per wedstrijd!! Godzijdank pakt het goed uit maar het is eigenlijk gewoon armoede dat we geen specialisten hebben.
Deze winter had Ajax kunnen gebruiken om het vergeten deel van afgelopen zomer recht te zetten waardoor je echt onverslaanbaar word.
Januari duurt nog even maar heb weinig vertrouwen in versterkingen.

1 -1
Ozymandias
"Lekker verkopen en niks binnenhalen..."

Wöber -> Magallán
1 -2
Dexy
Magallán zal waarschijnlijk toch vooral de opvolger van De Ligt worden vermoed ik. Althans, ik kan me haast niet voorstellen dat Ajax Magallán koopt voor op de bank.

Je basis-CV-duo wordt dan volgend seizoen: Blind-Magallán. Blind doet het prima in het centrum en blijft daar waarschijnlijk staan. Schuurs en Veltman backs-ups. En eigenlijk hoop ik dat Ajax nog een extra linksbenige CV haalt, daarvan heb je er met Blind nu maar eentje.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat Veltman na dit seizoen vertrekt en dat Dest de back-up van Mazraoui wordt. Overmars was (voordat er een bod kwam op Wöber) al van plan een extra centrale verdediger te kopen (zei hij in een interview) dus dan heeft Ajax Blind, Magallán, Schuurs en een aankoop. Wöber was in dat geval duidelijk overbodig geworden. Ik denk dat Ajax gewoon geen vertrouwen in hem had en blij was dat er een bod kreeg waardoor ze hem met een kleine wist hebben kunnen verkopen.
0 0
Verthongen
Magallan is eigenlijk al een zekerheid geweest sinds de zomer.
Om eerlijk te zijn heb ik van hem weinig hoogte punten gezien, ik zet dan toch liever me geld in op de ontwikkeling van Wober i.p.v. een gok á Magallan.
Anyway me punt is verbreed het team en verkoop alleen de Labyads van deze wereld... verhuur er nog wat en ga bouwen.
1 -1
Web
Het lijkt wel dat wij een kut seizoen draaien als ik dit lees?
Een wissel speler gaat weg, en Magallan komt er bij
1 -1
Verthongen
We spelen geen kut seizoen, maar met de juiste keuzes was/is er nog veel meer mogelijk.
Bovendien is het super belangerijk dat je nu doorpakt want in juni gaan er echt 4/5 basis spelers weg die je niet allemaal in de zomer wilt aanschaffen.
Er moet gebouwd worden niet gebroken.
1 -1
Web
Jij en ik weten toch helemaal niet wat er gaande is?
Jij wil nu al 4 toppers halen en op de bank laten zitten?
Overmars heeft zijn lijntjes wel uitgegooid,
0 0
Verthongen
Ik vraag er niet om 4.
Er zijn al 4 plekken die nu dun bezet zijn (lees: geen specialist beschikbaar).
Daarboven op moet je rekening houden met vertrekkende spelers v/d zomer.
Ik wens Ajax veel succes als ze beide klappen in 1 zomer willen oplossen.

Transfers zoals die van Nico zijn gewoon erg verstandig.
0 -1
Ozymandias
Welke vier posities zijn nu dan dun bezet?
0 0
Verthongen
Keeper: geen goede backup.
Linksback: geen goede backup.
Rechtsback: geen specialist (middenvelder).
Linksbuiten: geen specialist (middenvelder).

Deze selectie is totaal uit balans, veels teveel middenvelders.
Het is echt (gelukkig) een wonder dat het zo goed draait.
Maar het is armoede dat Ajax niet minimaal 2 buitenspelers van niveau heeft.
0 -1
Ozymandias
Voor linksback heeft Ajax Tagliafico als goede basisspeler en Sinkgraven en Bakker als redelijke back-ups. Voor rechtsback heeft Ajax Mazraoui als goede basisspeler en Veltman en Dest als redelijke back-ups. Voor linksbuiten heeft Ajax Tadic als goede basisspeler en straks Bandé als redelijke back-up.

"Maar het is armoede dat Ajax niet minimaal 2 buitenspelers van niveau heeft."

Tadic en Neres zijn van nature buitenspelers en Ziyech doet het geweldig in zijn rol vanaf rechts.
0 0
Verthongen
Je geeft in principe zelf de fouten aan.
Sinkgraven hoort niet op de lb, net als Mous.
Leuk dat hij het aardig doet daar maar er hoort gewoon een Nico 2 op rb te staan.
Veltman is een cv en zelfs daar is hij niet goed genoeg.
Bakker & Dest... hoeveel minuten hebben die al mogen maken?

Tadic hoort in principe gewoon op het middenveld.
En ja hij doet het prima net als Ziyech en de rest maar het is geboren uit een overvloed van middenvelders en een gebrek aan aanvallers.
Bandte speelt dit jaar sowieso niet, had Ajax op in kunnen springen maar niet gedaan.
Bovendien is hij echt een twijfelgeval, ik heb hem na de transfer gevolgd afgelopen jaar en live gezien in de voorbereiding en ben voorlopig nog allerminst overtuigd.
Nogmaals ben blij dat het team goed draait maar het balans klopt in principe niet.
0 0
TimAFCA
Je zegr dat Nous niet op RB hoort. Voor het middenveld is ie niet goed genoeg, op RB vult hij het perfect in. Kom op man, iets meer positivieteit.
0 0
ajaxdordtt
Die is over 2 jaar minimaal 25 miljoen waard.
3 -1
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Geen 125 miljoen?
0 -4
Niels.
Haha Sevilla sluit 2 gouden deals in 1 dag.
Wober voor 10,5 en El Haddadi voor 1,05 mil!!
Ben je de hele winter bezig met Lainez voor 15, en is El Haddadi voor iets meer als 5% van dat bedrag op te halen.
WTF
5 -2
ghouleseddik
Wöber -> Sevilla F.C.
Lainez -> Real Betis Sevilla
0 -2
Gooseman
Lezen vriend.
2 0
ajaxdordtt
lezen
1 0
afcasven1995
1,05? Wat is dat dan
1 0
Niels.
Geen flauw idee.
Barca maakt bekend dat hij voor 1,05 miljoen transfereert naar Sevilla.
1 0
ajaxdordtt
50 ruggen
0 0
Murph
Begin haast te geloven dat zijn voorouders iets fout hebben gedaan want aan Max kan het niet liggen dat hij voor dit flut bedrag weg mag (moet).
3 -2
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Flut bedrag? Heb jij het?
2 -4
BrandjeXL
Sterk antwoord. Precies zo'n antwoord als wanneer je kritiek op Overmars hebt dat ze dan zeggen " ga jij dan op zijn plek zitten als het beter weet".
3 -1
Duif63
Kritiek op Marc is ten strengste verboden. Marc is heilig hier.
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Ik veroordeel Marc niet. Marc doet het goed vind ik. Heeft natuurlijk ook een paar miskopen gehad, maar wie heeft dat niet?
0 -2
Gerrr
Wöber is op de bank bij Ajax in een jaar tijd de helft meer waard geworden.
Best opmerkelijk.
2 -1
RaynoFischer
We moeten ook niet ineens gaan doen alsof Wober de verlosser is....

Degelijke verdediger, maar valt ook vaak tegen...
Gewoon een bankzitter, als dan een club als Sevilla toch nog langskomt snap ik Wober aan een kant ook wel, al had ik wel liever dat hij was blijven strijden voor zijn plek, volgend seizoen had hij misschien meer kans gehad
3 0
Mokum31
Jammer! Ik snap hier niks van
3 -1
Budapest
Zonde man. Een potentieel zeer goede verdediger, hartstikke jong nog. En dan voor zo'n bedragje weg doen. Overmars had op zn minst een dik doorverkooppercentage moeten bedingen. Daar had nog veel winst in gezeten denk ik. Maar het liefst had ik hem gewoon behouden.
4 -2
Niels.
Onwijs stomme deal.
20 jaar Oostenrijk international waar nog enorm rek in zit, noot echt het vertrouwen gehad en verkopen voor 10,5 miljoen.
Zonde, dood en dood zonde.
7 -2
Bky
Oostenrijks international? Hij heeft vorig jaar welgeteld 1(!) hele minuut meegespeeld voor Oostenrijk en dat was in maart.
2 -2
Stefanaladin
Belachelijk
2 -2
atalantanio
Lekker sfeertje hier zeg.. Alsof Overmars De Ligt voor 10.5 mln verkocht heeft.

Wöber heeft genoeg kansen gehad en te weinig progressie getoond. Met de komst van Magallán werd zijn perspectief er niet beter op. Dan kun je hem houden voor de breedte, maar dan mag je blij zijn als je in de zomer hetzelfde bedrag voor hem krijgt als dat je voor hem betaald hebt.

Wat ik niet snap is dat mensen blijkbaar vinden dat Ajax een selectie van 50 man nodig heeft. Je speelt nog twee, of misschien vier (dat zou een sensatie zijn) wedstrijden Europees, je speelt wat nietszeggende bekerwedstrijden en je speelt Eredivisie. Waarom dan iedereen houden én nieuwe spelers halen? Waarom elke positie driedubbel bezet moeten hebben?

Wat mij betreft koopt Ajax nog een fatsoenlijke reservekeeper, verkopen ze Neres niet en doen ze voor de rest niets op de transfermarkt.
7 -1
Restored
Omdat je een degelijke verdediger verkoopt in de winter terwijl we als backup nu alleen veltman heb (die net terugkomt van een blessure van 8 maanden) en Magallan (waarvan je je kunt afvragen hoe snel hij zich gaat aanpassen), voor de rest hebben we niks. En laten we even eerlijk zijn, die 10m is peanuts. Komende zomer gaan we het 25-voudige binnenhalen voor 4 spelers, dus waarom zo'n haast om te verkopen?
3 0
Bky
Iets met salarishuis.
0 -1
Restored
Jij gaat mij vertellen dat ajax het salaris van Wober voor de komende 6 maanden niet kan betalen? Wat zou dat zijn, 3 a 4 ton???
1 0
Bky
Zou mij niets verbazen, zeker ook met de komst van Magallan, dat we tegen de top aanzitten.
0 0
Ardoe
Klopt, maar 't verklaart niet waarom je een goede stand-in midden in t seizoen verkoopt. Gezien de fronten waar we nog op actief zijn, had je 'm beter kunnen houden tot de zomer. Dan vraag ik me af of er meer aan de hand was...
1 0
Fieldman
Precies, en hoe slanker de selectie, hoe groter de salarisruimte voor echte bijzondere spelers.
0 -1
MaximilianRosse
Heeft nooit het vertrouwen gekregen van ETH. Waren genoeg wedstrijden waar hij Wöber had kunnen spelen. Een jongen van 20(!) jaar die nog genoeg potentie heeft. Gewoon super zonde aangezien het bedrag niet heel veel meer is dan dat je hem hebt gehaald.
4 -2
Web
Verdiend hij dat dan?
De besten moeten spelen
0 -1
MaximilianRosse
Tegen PSV had hij moeten spelen. Maar toen kwam El tacticus met Frenkie en Blind als centrale. Iedere kleuter kon voorspellen dat dat niet ging werken.
5 -1
Web
EL tacticus nog wel?
Ongeslagen in Europa, en dan zeiken over een fout.
Wober naast Blind, zie ik ook absoluut niet zitten
0 -1
RaynoFischer
En gewoon terecht hoor...
Paar leuke wedstrijden maar valt vaker tegen
3 -1
MaximilianRosse
Als linksback ja, wat hij totaal niet is. Is gewoon een prima CV die bij Ajax echt had kunnen groeien. Zie hem het zo maken als CV bij Sevilla.
3 -1
Fieldman
Prima deal voor een CV die ergens toch tegenviel. En opvallend vaak geblesseerd. Als hij fit kan blijven en leert van de ervaren spelers van Sevilla kan het desondanks nog een goede CV worden.
Voor Sevilla een prima gok, Ajax heeft daarentegen meer Magellan denk ik. Win-win dus.

Zo zie je maar dat Ajax niet bang hoeft te zijn veel geld te investeren in veelbelovende gasten van 18, 19. Zelfs als ze tegenvallen krijg je nog vaak je aankoopprijs terug. Als ze meevallen de jackpot.
1 -2
GvanderK
Prima
0 -1
AJAIXIXIXI
Ik hoop dat er ook nog iemand bijkomt deze transferperiode.
2 0
BayernvanNederland
Prima deal. Wober is geschorst in de Champions League, daar heb je hem al niet nodig. In de Eredivisie is het een bankzitter. Voor RCV heb je De Ligt/Veltman. LCV Blind/Magallan en LV Tagliafico en Sinkgraven. Schuurs zelfs nog. Veel middelmaat natuurlijk maar dat is Wober ook. Prima bezetting nu. Wober is overbodig en die had never nooit meer dan 10,5 miljoen opgeleverd hoor. Als je Magallan haalt en Wober verkoopt en 3 miljoen extra in je zak houdt, is dat een prima deal.

Tevens is hij gewogen en te licht bevonden. Doorselecteren en de volgende keer weer proberen een verdediger met het kaliber Sanchez te halen.

10,5 miljoen is gewoon prima voor deze middelmaat en een bankzitter hoor. Jezus wat doet iedereen verwend hier. Wake up. Isimat ging voor 350.000 weg.
2 -2
AFCAsphere
Nico heeft bij Independiente ook op LCV gespeeld, dus daar kan hij ook nog komen te spelen, met Sinkgraven dan op LB.
0 0
BrandjeXL
Rekenen is niet je sterkste vak of wel. Magallan kostte 9 miljoen en Wöber 7,5 miljoen. Dat is dus 16,5 miljoen en haal daar de 10,5 miljoen voor Wöber vanaf dan mis je dus nog 6 miljoen. Dus leg aub even uit hoe je dan 3 miljoen extra in je zak houdt?
2 0
BrandjeXL
De clubs uit Sevilla pakken Ajax goed aan de laatste twee dagen. Hulde voor Overmars!!
3 -4
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
We zijn van achteren gepakt door Betis
1 -2
BrandjeXL
En Sevilla in de mond. Die Marc heeft dus twee topdagen. Heerlijke kabouter is het ook he.
2 -2
Oliveira
Of ook wel het is een slechte deal. Ajax is er niks op vooruit gegaan. Ajax zal weer in de zomer opzoek moeten gaan voor een linksbenige centrale verdediger.
1 0
Fieldman
Twee rechtsbenige kan ook prima. Typisch Nederlands dat je perse een linksbenige moet hebben. Kijk hoe goed Van Dijk en Ramos het doen als LCV.
0 -1
Hans Kraay Jr.
Erg jammer, had hem nooit verkocht deze winter.
1 -2
afcasven1995
Denken we dat Ajax een vervanger gaat halen?

Nu blijven De Ligt, Blind, Veltman, Magallan en Schuurs over. Waarvan De Ligt 100% vertrekt in de zomer en ik niet echt zit te wachten op Schuurs en Veltman als back-ups.
3 0
MelleAfca
Heb die discussie gisteren met Russel ook al gevoerd. Ben het eigenlijk wel met je eens. Beetje een rare situatie ook bij je backup centrale verdedigers. De een is nog niet eens in Amsterdam geweest, de ander komt net uit het gips en nummer 3 komt nog wel duidelijk te kort.
Fosu Mensah zou ik wel interessant vinden, echter is dat niet echt een goed signaal naar de jeugd en weer een rechtspoot.
Een back-up linker centrale zou ik niet zo snel op kunnen noemen. Kik Pierie wellicht? Al moet ik zeggen dat ik die ook wel wat weggevallen vind in zijn talentenstatus.
1 -1
ajaxdordtt
zou dat mannetje uit zwolle zeker halen. Kost geen drol en komt toch makkelijk mee met zijn 16 jaar.
0 0
Dexy
Sepp van den Berg inderdaad, maar ook dat is een rechtspoot. Desondanks wel erg talentvol, zie hem zeker graag komen.
0 -1
ajaxdordtt
Denk vertonghen volgend jaar.
4 -1
afcasven1995
Dan zou ik het wel snappen van Marc. Die 11 miljoen ga je in de zomer niet meer krijgen als Wöber nog een half jaar op de bank zit.
0 0
ajaxdordtt
Ben enorm fan van Marc maar vind dit onbegrijpelijk. Een talentvolle voetballende verdediger wegdoen voor een fooi en een ballenroeiende houthakker uit argentinie er voor terughalen..
3 -3
Web
Talent vol? Dat is toch die houthakker ( overtreding tegen Bayern )
Houthakker uit Argentinië?
Gelukkig heb jij het niet voor het zeggen.
1 -1
ajaxdordtt
Gelukkig heb jij het niet voor het schrijven, de tering.
1 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Ben het met je eens ondanks je constant beledigende persoonlijke aanvallen.
0 -2
Kuningast
Echt zonde dit. En wat een kut deal. 10,5 miljoen terwijl je hem voor 8.5 hebt gehaald.

Als Ajax niet een topper als LCV terughaalt begrijp ik hier helemaal niks van.
1 -1
ajaxxcied4life
Enfin, 7,5 mln gekocht en 10,5 mln verkocht. is 3 mln winst eventueel 3,5 mln winst voor een speler die nimmer een basisplek wist te bemachtigen is gewoon erg netjes.
2 0
ajaxxcied4life
Enfin, 7,5 mln gekocht en 10,5 mln verkocht. is 3 mln winst eventueel 3,5 mln winst voor een speler die nimmer een basisplek wist te bemachtigen is gewoon erg netjes.
1 -1
Kuningast
We zijn geen autoverkopers. Maar een voetbalclub die meer dan genoeg geld heeft.
1 0
Zoranc
Prima zo, als iedereen blij is.
Overmars zal wel weten wat hij doet
2 -1
Minsc
Dit kan maar één ding betekenen: er komt een linksbenige cv bij die een klasse beter is dan Wöber.
2 -2
MelleAfca
Dat betwijfel ik
3 0
insectenverdelg
in ee zomer als de ligt vertrekt mss. Maar deze winter zeker niet.
2 0
Redrum
Naast dat ik het wel jammer vind dat hij nu al vertrekt snap ik oprecht niet wat Sevilla met hem van plan is. Er zit zeker wel potentie in deze jongen, maar het is de vraag of het mentaal wel allemaal goed zit bij hem. Een twijfelachtige transfer is het sowieso. Verder niet te moeilijk over doen, we hebben voldoende alternatieven in huis.
1 0
ajaxdordtt
hoezo zit het mentaal niet goed? is net de jeugdpuistjes ontgroeid, het zijn niet allemaal de Ligts.
0 0
AFCZlatan
Mooie stap voor Wöber en ik wens hem alle succes. Ik vind het zonde dat Ajax hem laat gaan, maar aan de andere kant streeft Ajax nu naar een nog hoger niveau. Wöber is een goede verdediger met potentieel, maar zal nooit de absolute top halen. Ik denk dat Ajax hem mede daardoor verkoopt.

Ik kijk uit naar de derby Sevilla - Real Betis en hoop dat hij er tegen Lainez even extra hard ingaat.
3 -2
Jaridebeste
Wat een slechte deal. Ongelooflijk. Waarom willen ze in godsnaam zo snel en makkelijk van deze jongen af, op dit moment? Ik begrijp er niets van.
2 -3
mvm18781
Jammer. We hebben deze winter dus eigenlijk Wöber voor Magallan +1 miljoen geruild. Wöber is pas 20 en ik had dan toch liever hem gehouden en Magallan niet aangetrokken.
1 -4
Dexy
Bevindt er zich een gigantische magneet in Sevilla ofzo, die alle spelers aantrekt ;)

On-topic: Erg jammer dat hij weggaat. Bedrag valt ook steeds lager uit, al is 10,5 miljoen voor een bankzitter an sich natuurlijk nog steeds een erg puik bedrag.

Ik vond hem veel potentie hebben, alleen kwam het er nog niet iedere week uit. De ene week speelde hij erg solide, om dan de andere week soms weer slordige fouten te maken. Zeker na zijn blessure vind ik hem een stuk grilliger geworden dan voor zijn blessure. Neemt niet weg dat hij vorig seizoen een veelbelovend koppel vormde samen met Matthijs, je moet nog maar zien of Magallan net zo goed is als Max.
2 -1
Sergevanw
Prima, gewogen en te licht bevonden! Doorselecteren zoals het hoort
2 -4
WantAmsterdam
En op basis van wat staan dan kristensen, Cerny, Labyad, Lamprou en Veltman laatste zelfs al bijna negen seizoenen in ‘1’) nog onder contract???
3 -3
Milan95
Voor 10.5 miljoen echt niet te volgen dit.
10 -2
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Wat had jij dan verwacht? 40 miljoen zeker?
1 -9
didierajax020
Minimaal 14 lijkt me redelijk. Die jongen heeft absoluut potentie.
1 -1
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Tot nu toe is hij niet overtuigend geweest
0 -3
AFCAHOOLIGAN
precies dat
1 -3
Toon meer reacties