Ajax Onder-19 trapt nieuwe jaar positief af

SJvanveen, 08-01-2019 om 19:59, 9180 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax Onder-19 heeft het jaar 2019 positief afgetrapt. In een oefenwedstrijd waren de jeugdige Amsterdammers met liefst 5-2 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Roda JC. Ajax Onder-17 speelde doelpuntloos gelijk tegen NAC Onder-17: 0-0.

De ploeg van John Heitinga gaat in 2019 vol voor de beker, landstitel en Youth League en trapte op weg naar belangrijke weken vriendschappelijk af tegen Roda JC. De Limburgers hadden weinig in te brengen, want Ajax scoorde vijf keer tegen de equipe uit Kerkrade. Damjan Dostanic vond drie keer het net, de andere doelpuntenmakers waren Naci Unuvar en Venitchio Sint. 

Opstelling Ajax Onder-19: 

N.n.b. 

Overig resultaat:

Ajax Onder-17 - NAC Breda Onder-17 (0-0)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Buza
Een tip voor John Heitinga wees slim en ga Sontje Hansen gewoon weer als nummer 9 gebruiken!
Sontje Hansen op 9 en Naci Unavar op 10 wauw ik verheugd me al om die 2 zo te zien spelen..
0 -1
Ozymandias
Brobbey is nog niet goed genoeg om door te schuiven naar Jong Ajax en het zou onverstandig zijn om hem buiten de basis te laten. Daarbij schijnt Hansen zelf het liefst op '10' te spelen en Ünüvar past perfect in een rol als linksbinnen bij de speelstijl waarin het eerste onder Ten Hag speelt. Als Heitinga die drie plus Hoogewerf (als rechtsbinnen) in de aanval zet staat er een geweldig kwartet.

El Maach; Timber, Llansana, Musampa, Salah-Eddine; Timber, Taylor; Hoogewerf, Hansen, Ünüvar; Brobbey

Ik hoop dat Dest definitief naar Jong Ajax wordt doorgeschoven en de o19 het seizoen met zo'n basiselftal afmaakt. Het liefst zou ik Llansana als middenvelder zien spelen maar dan zou Timber of Taylor op de bank moeten zitten en aangezien Llansana het als centrale verdediger ook redelijk doet lijkt dit mij een goede optie om de grootste talenten allen zo veel mogelijk aan spelen toe te laten komen.
3 0
Van Reenen
Ozymandias, bedankt voor je bijdrage die ik met interesse gelezen heb.
0 0
Mikes
Ik zou van gelderen inwisselen voor Musampa verder ben ik helemaal met je eens. Al denk ik dat Quinten Timber de aansluiting bij Jong vrij snel gaat maken als 6. Dan Llansana door en cv duo Musampa gelderen.
1 0
Ozymandias
Van Gelderen vind ik ook een talentvolle centrale verdediger maar ik ben dit seizoen enorm onder de indruk geraakt van Musampa. Hij is zowel verdedigend als opbouwend erg goed bezig. Het zou inderdaad mooi zijn als Q. Timber naar Jong Ajax doorschuift zodat Llansana op het middenveld, en Van Galderen en Musampa centraal achterin, kunnen spelen.
1 0
Piethein
Wat was de opstelling?
2 0
SpursAjax
Had veel verwachtingen van dostanic begin dit jaar. Ik denk dat als brobbey word doorgeschoven naar jong ajax. Dat deze jongen ze kans gaat pakken.
0 0
trodat4030
Ik zie t niet 123 gebeuren. Die jongen moet echt nog flink wat stappen maken dan, want wat ik tot nu toe heb gezien valt me nog niet mee. Moet er wel bij zeggen dat de stap die hij moest zetten erg groot was, van Excelsior o17 (spelen eerste divisie) naar de eredivisie o19. Zeker voor een eerste jaars A junior is dat een flinke stap, niet alleen 2 leeftijdsniveau's hoger, maar ook een hogere competitie. Dat kun je een beetje vergelijken als van de KKD naar de Bundesliga verkassen en de eredivisie overslaan.

Wat ik bij Dostanic vaak zie is dat hij reageert ipv argeert. Hij wacht waar de bal komt ipv hem op een bepaalde manier op te eisen. Hij staat nu vaak te kijken: krijg ik m in de voeten, in de lucht of in de diepte? Terwijl hij eigenlijk zelf moet bepalen waar hij de bal wil en zijn teamgenoten moet dwingen om de bal op een bepaalde manier te geven dmv een voorbeweging en enige mondigheid bij het vragen om de bal (je hoort hem amper). Dat mis ik een beetje bij hem. Verder lijkt hij soms wat in slow-motion te spelen, alsof het allemaal wat te snel gaat voor hem. Maar goed, zoals gezegd, grote stap en nog 1e jaars, dus wat niet is kan nog komen, maar voor aankomende half jaar zie ik eerder Hansen de plek van Brobbey overnemen dan Dostanic.
2 0
Piethein
Ik hoop dat Sontje Hansen dan eindelijk gewoon de kans krijgt in de spits
3 -1