Jong Ajax in oefenwedstrijd niet langs HFC

FinnDekker, 08-01-2019 om 07:50, 12454 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Maandagavond heeft Jong Ajax in een oefenduel niet kunnen winnen van Koninklijke HFC. Op De Toekomst kwamen de Ajacieden niet verder dan een gelijkspel tegen de Tweede Divisionist uit Haarlem. Leo Thetani en Sergino Dest maakten de goals namens de Amsterdammers.

De beloften misten een hoop sterkhouders vanwege het trainingskamp van het eerste in Florida. Onder meer aanvoerder Dani de Wit en talenten zoals Jurgen Ekkelenkamp, Ryan Gravenberch en Noa Lang ontbraken. Desondanks kon Michael Reiziger in het eerste duel van 2019 kiezen voor een basiself zonder debutanten.

Na ruim een halfuur spelen waren het de bezoekers die de score openden via Khalid Tadmine. Lang had Jong Ajax echter niet nodig om de achterstand weg te poetsen. Voor rust werd de stand nog omgebogen in een voorsprong. Dit via goals van Thetani en Dest, die al voor de thee de geblesseerde (hamstring) Boy Kemper verving. Teun Bijleveld was twee keer de aangever.

Halverwege de tweede helft kwam HFC langszij door een goal van Robin Eindhoven. Daarna werd niet meer gescoord, waardoor men gelijkspeelde. Aanstaande zondag begint de competitie weer voor de Amsterdammers. Jong PSV is dan in eigen huis de tegenstander.

Opstelling Jong Ajax: Van Bladeren; Bakboord, J. Timber, Botman, Kemper; Q. Timber, Ter Heide, Bijleveld; Kühn, Pereira, Thetani.

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: finn.d@ziggo.nl

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pheadrus
Twee assists van aanvoerder Bijleveld. Ik blijf het een mooie speler vinden met een mooie motoriek. Ik kijk liever naar zo'n type speler dan naar de Wit. Omdat Bijleveld niet mee is naar Orlando neem ik aan dat hij in de zomer verkocht gaat worden. Een beetje zoals Flemming. Kwa type een Ajax speler maar blijkbaar niet goed genoeg.
2 0
DurumDoner
Dacht dat Dest mee zou gaan met USA O20 op trainingskamp. Of moet dat nog gebeuren? Iemand die dat weet?
0 0
appeltje
Zit niet bij de selectie voor dat trainingskamp.
0 0
wolterx
Dacht ik dus ook, dat trainingscamp is 4e begonnen.
1 0
dongenfrank
is er toevallig meer bekend over wie er op de bank zaten?
1 0
trodat4030
André Krul (keeper vd amateurs die wel vaker bijspringt als keeper op de bank bij oefenpotjes), Dest, Solomons, Brobbey en Pasquali.
2 0
Kaatje
Is Brobbey geblesseerd? Had misschien ook wel aan het USA lijstje gevoegd kunnen worden met Dest?
1 -2
Mikes
Waarom hadden Dest en Brobbey meegemoeten naar USA? Brobbey staat in de pikorde achter Dolberg, Huntelaar, Traore en Danilo. Ik zie niet in waarom de 5de spits die nog nauwelijks gespeeld heeft voor Jong Ajax al mee zou moeten. Voor Dest vind ik het ook een half jaar te vroeg. Laat het nu eerst maar zien bij Jong Ajax en als hij het een half jaar laat zien kan hij als 3de rechtsback misschien mee op trainingskamp. Ik begrijp soms die liefdadigheidsinstelling mentaliteit hier niet zo goed.
2 0
trodat4030
Nee hij is niet geblesseerd, hij zat gisteren toch op de bank bij Jong? Dat schrijf ik hierboven...
1 0
Mikes
De opstelling doet mij overigens wel beetje pijn aan de ogen. Kemper en Bakboord als backs en dan zet je Dest op de bank. Hoe verzinnen ze het. Basisplaats voor gebroeders Timbre en Kuhn kan mij dan wel weer bekoren.
2 0
3*stars*3
Zie je in de Timbers toekomstig Ajax1 materiaal?
Trouwens lange tijd niets gehoord en gezien van Pasquali en Ylatupa.
1 0
appeltje
Ylätupa zit op de bank bij Zweden-Finland.
0 0
Mikes
Ik zie in Quinten Timber wel Ajax 1 materiaal. Ik vind Jurriën ook vrij goed, maar ik zou niet weten op welke plek hij zou kunnen doorbreken in AJax 1. Hij heeft de kwaliteiten voor een cv, maar daarvoor is hij gewoon te klein. Voor ajax vind ik hem als rechtsback te weinig flair en aanvallend vermogen hebben. Ook mist hij voor die positie de nodige snelheid.
1 0
3*stars*3
Ok thanks.
Kan niet alle jeugdduels zien en vroeg mij af of ze het kunnen halen.
Vond die Quinten wel goed spelen tijdens jeugd EK.

Op je andere reactie, duidelijk dat die 2 dan gewoon tekort komen.
0 0
Mikes
Jaa Quinten kan wel eens doorbreken als '6'. Heeft in jeugd ook regelmatig als nr 10 gespeeld en je ziet zijn voetballende klasse, heeft enorm veel loopvermogen en is verdedigend gezien echt zon teringlijertje.
1 0
Sampaoli
Die zijn beide zeker toekomstig Ajax 1 materiaal. Net als Pasquali en Ylatupa dat waren, maar die zijn niet goed begeleid en gaan het hoogstwaarschijnlijk niet meer halen.
0 -1
Mikes
Ik heb Ylatulpa echt nooit Ajax 1 materiaal gevonden, blonk nergens echt in uit. Pasquali heeft het gewoon niet laten zien en is voorbijgestreefd dor andere.
1 0
trodat4030
Ik vind persoonlijk dat men gemakzuchtig met Pasquali is omgesprongen. Zeker die potjes op lcv met z’n 1.70 sloegen werkelijk nergens op. Is gewoon een goede verbindingsspeler, maar als je daar nooit speelt, is t ook lastig om je daar te ontwikkelen. Verder is het een misvatting dat omdat FdJ (een paar potjes!) rendeerde als vrije cv, dat íedere middenvelder dat zou kunnen.

Vorig seizoen vond ik Pasquali veruit de belangrijkste in o19 (zonder hem was t heel onsamenhangend, mét hem kwam er direct lijn in het spel), vooral in de eerste seizoenshelft. Maar hij werd doorgeschoven naar Jong en kwam totaal niet meer aan t voetballen, ik vrees dat dat een vd oorzaken is geweest waarom hij stokt in z’n ontwikkeling.

Verder eens over Ylatupa, af en toe een leuke actie, maar dat was dan vaak meteen alles voor de hele wedstrijd.
2 0
3*stars*3
Mooi om te lezen over de twins.
Jammer voor Pasquali en Ylatupa en zeker als het aan begeleiding ligt want ik dacht juist dat Ajax daar stappen in heeft gemaakt.
1 0
Mikes
Ligt niet aan de begeleiding, ligt aan de kwaliteiten van beide spelers. Zijn beiden naar een pleeggezin gebracht, school zit op de toekomst en ze trainden gewoon iedere dag bij AJax. Begeleiding was prima.
2 0
Sampaoli
Zowel Pasquali als Ylatupa zijn binnengehaald als grote talenten maar kregen vrijwel geen speeltijd en als ze mochten spelen moesten ze op een 'verkeerde' positie spelen. Ylatupa is een 10 en Pasquali een 6, maar het genie Reiziger koos ervoor om Ylatupa linksbuiten neer te zetten en Pasquali als centrale verdediger. Zo maak je spelers kapot en dan kunnen wij wel zeggen dat ze niet goed genoeg waren, maar zo makkelijk is het niet.
3 0
Knalpot
BS en dat weet jezelf ook wel, Pasquali heeft ook die keren dat ie op '6' stond als een krant gespeeld. Dat je op je 16e je debuut maakt in het australisch voetbal zegt gewoon niet zoveel. Deze speler is gewoon nauwelijks gescout en alleen maar op voorspraak van 't Schippie hier naartoe gekomen.
0 0
Mikes
Nee dat heet hoofdscout Ladru. Die heeft voor ons gewoon de ene naar de andere matige talenten binnengehaald. Of wou je zeggen dat Schon, Horvath, Farcas, Ylatulpa en Pasquali allemaal slecht zijn begeleid en dat we die later alleemaal in de subtop van Europa gaan zien, want als ze goed begeleid worden zijn het echte toppers??

Ylatulpa is geen nr 10. Pasquali heeft gewoon verloren van de concurrentie en wordt dan idd bij gebrek aan centrale verdedigers als cv gebruikt.
3 -1
Sampaoli
Ylatupa is geen 10? Speelt als jeugdinternational en bij zijn vorige club altijd als 10. Is bovendien sterk aangeraden door Litmanen en is opgeroepen voor het Finse team. Niet meer talent dan pak 'm beet Ekkelenkamp op 10? Haha. Lachwekkend. Hetzelfde gebeurt met Pasquali, debuteerde als 16-jarige al bij zijn vorige club. Zijn beide grote talenten.
1 0
Sampaoli
Reiziger hé, aangenaam. Waardeloze trainer. Kampioenschap doet daar niks aan af.
0 0
Mikes
Aankomende zondag begint competitie al. Jong ajax speelt dan tegen jong PSV op de toekomst.
4 0
Engeltje
Zal meteen een verlies partij gaan worden, op een of andere manier winnen we bijna nooit meer van PSV en dat op ieder niveau
1 -14
SjaakWolfs
Treurig en kansloos dat je om 8:15 op een dinsdagmorgen op een Ajaxsite gaat zitten trollen. Welke debiel staat er op met het idee 'ok, nu ga ik eens doen alsof ik voor een andere club ben'.
6 0
3*stars*3
Idd treurig maar laatste maanden zitten er sowieso veel sneue boertjes op AS.
Constant maar zoeken naar erkenning want PSV is fantastisch bezig ofzo...

On-topic, jammer voor Kühn dat hij niet mee mocht naar USA en met een uitgedund jong selectie zo’n oefenpot moet spelen.
0 0
Mikes
Wel goed voor Kuhn. Bij Ajax 1 zou hij 4de keuze zijn en geen wedstijden spelen. Nu staat hij in de basis tegen HFC en hoogstwaarschijnlijk in de basis zondag tegen Jong PSV.
2 0
3*stars*3
Ik vond wel dat je hem kon belonen met trip naar USA en zo geef je ook een signaal af naar hem.
Maar Kühn is een Duitser, die hebben over het algemeen wel een goede mentaliteit.
Zie hem niet met pet er naar gooien omdat hij niet mee mocht.

Blijft wel opmerkelijk dat Lang mee mocht...
0 0
Mikes
Dit seizoen
O19 won 4-2
O17 gelijk 0-0
O16 won 2-1
O14 won 3-0
O13 won 2-0 en 2-3
Alleen de O15 verloor van PSV.... Misschien niet zo gaan trollen hier. Overigens zijn uiyslagen van ondergeschikt belang in de jeugd. Het gaat om individuen de maximale weerstand bieden, iets wat bij ons heel veel gebeurd. Iets wat bij jullie alleen bij Ihattaren gebeurd.
11 0