[Update] Overmars opent nieuw supportershome

BartVeenstra, 16-01-2019 om 07:50, 48471 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De bouw van het nieuwe supportershome is bijna afgerond, zo meldt Ajax Life donderdagmiddag. Het nieuwe honk, dat gelegen is in de parkeergarage aan de zuidkant van het stadion, biedt plaats aan ongeveer negenhonderd supporters.

Voor de supporters zullen de deuren op woensdag 16 januari opengaan. Directeur spelersbeleid Marc Overmars zal dan een officieuze openingshandeling doen, waarna een dag later de officiële opening - voor genodigden - is, waarna vertrekkend financieel directeur Jeroen Slop het woord zal doen. Voor aanvang van het duel met SC Heerenveen op zondag 20 januari (16.45 uur) zal het home vier uur voor de aftrap open gaan. Na de wedstrijd is het home dicht.

Op de website van Ajax Life zijn meerdere foto's te zien van het nieuwe supportershome. Zo is er veel aandacht voor historie in het nieuwe honk. Tramlijn 9 (richting Stadion De Meer) is te zien en verder is er ook ruimte voor een verzameling aan oude wedstrijdkaartjes en vaantjes. Verder hangen er aan de muren wedstrijdshirtjes van Ajax-legendes. Op enkele pilaren zijn sommige (oud-) Ajacieden met graffiti aangebracht.

Zoals bekend heeft het home drie barren waar men een drankje kan scoren. Betalen aan de bar kan met muntjes, die te halen zijn uit automaten. Supporters kunnen cash betalen, maar ook met hun pinpas.

Update - 07.50 uur (16 januari 2019) - Overmars opent woensdag nieuw supportershome

Directeur spelersbeleid Marc Overmars zal woensdag het nieuwe supportershome openen, zoals hierboven beschreven. De fans van de Amsterdamse club hebben daarmee voor het eerst sinds vier jaar weer een eigen honk. Het vorige supportershome was afgebrand. Aankomende zondag, wanneer Ajax thuis speelt tegen sc Heerenveen, zal het supportershome voor het eerst écht gebruikt gaan worden.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bennyben
Bedankt ADO voor dit mooie nieuwe supporters home
2 0
juicy
Wat leuk.. eindelijk weer is een beetje lol met elkaar hier.. we zijn idd op de goede weg en het heeft idd lang geduurd, maar ook nu moeten we idd nog heel even geduld hebben.. Plan Cruijff was sws al een lange termijn kwestie.. met de mensen die nu aan het roer staan (directie), de resultaten die we behalen op Europees niveau en weer gezond worden zoals Ajax hoort te zijn.. is precies wat in plan Cruijff staat. Alleen de jeugd nog.. maar daar zal ter zijner tijd ook wel verandering in komen. We genieten weer.. mooi om te zien! Nu alvast richting volgend seizoen werken Marcie! Fuck Arsenal.. Volgend seizoen moeten we weer domineren en dit niveau handhaven ondanks alle uitgaande transfers.
1 -3
NoPants
Nu de jeugd nog? Er breekt toch aardig wat door de laatste jaren? Dat sommige talenten niet de juiste mentaliteit hebben en liever vertrekken dan zich terug vechten doet daar niks aan af. Maar elke generatie levert 2-4 (top)talenten af aan ajax 1, dat is precies de bedoeling. Het niveau van de talenten neemt ook toe, al bereik je daarmee op een gegeven moment een plafond en dan komt het in golfbewegingen.

We gingen sinds de revolutie van ozbilliz en ebicillio, naar fischer, klaassen, en Andersen. Toen tete, bazoer en riedewald, vervolgens nouri (ja die tel ik mee), donnie en Frenkie. Daarna de ligt en kluivert. Nu zie je jongens als gravenberg en unuvar opkomen.

Niks mis met de jeugd.
1 -1
JCr14
Belachelijk dat de seizoenskaart in vak 120 vergeven is aan de UEFA. Mijn eigen stoel kan ik niet reserveren tegen Real
7 0
KlasseLasse
ja h3b ik ook
1 0
Murph
Deze tramlijn 9 zal wel in zijn rail blijven.
1 -1
AFCA28
Weet iemand of het nieuwe supportershome rolstoelvriendelijk is?
1 0
ratje
Eerlijk is eerlijk, de opmerkingen hieronder zijn leuk.

Maar even serieus: ben er vandaag even langsgelopen en het lijkt goed te doen met rolstoel. Geen hoge drempel bij binnenkomst en binnen is het volledig gelijkvloers (niet gelet op toiletten moet ik wel zeggen). Alleen de bar zal wat hoog zijn, maar laag genoeg om een biertje te kunnen bestellen.

Hoop dat je er wat aan hebt :)
0 0
Mikey Stormram
Heel gaaf dat je nu een écht Ajax café ín het stadion hebt, zoals je ook vaak ziet in Engeland.

Bij Brentford FC hebben ze op elke hoek van het stadion een pub zitten, alleen zal dat wel te veel gevraagd zijn ;)
1 0
louis60
Eindelijk. Beetje opwarmen voor de thuiswedstrijden. Ben heel benieuwd. Alvast bedankt Ajax directie.
1 0
ditisdebeslissing
ook mooi dat het goed beveiligd is achter hekken. kunnen die jaloerse tokkies het niet meer afbranden.
5 0
AjaxPassion
Raar hoe dat allemaal is gelopen. Vraag me af wat t echte verhaal is. 4 jaar lang geen supportershome en nu ineens weer wel? Wie heeft het aangestoken en waarom?
1 0
Rik428
Zonde dat het het niet na de wedstrijd open is, het is nu jiist vaak net te druk in de omliggende kroegen na de wedstrijd
0 0
Fieldman
Prachtig, zeer puik werk. Beste supportershome van Nederland, zoals het hoort.
5 0
JCr14
Eindelijk weer de gezelligheid in het supportershome.
Ik ben wel klaar met die bomvolle kroegen zonder sfeer. Hoop dat het net zo goed loopt als het oude home.
0 0
BrandjeXL
Dan ben je toch echt naar de verkeerde kroegen geweest kerel. Wellicht met de meute mee en naar het Rembrandt- en Leidseplein maar je moet juist de echte Amsterdamse kroegen opzoeken die zijn top. Neemt niet weg dat het nieuwe home meer dan welkom is.
0 0
Ajax27
Ik denk dat hij meer doelt op de kroegen rondom de Arena. Ach bij Vanzz is het altijd wel relaxt maar ook regelmatig te druk. Laatste tijd vaker bij het café naast de bioscoop te vinden.
2 0
Ajaxamsterdam0485
Is dit snel vol voor een wedstrijd?
0 0
Radie125
top de meer tram 9 amsterdammertje
0 0
Ajacied33
Ziet er echt heel fraai uit. Ik ga zeker een kijkje nemen
0 0
Joodhannus73
Ziet er goed uit. Ben benieuwd..! Alleen muntjes... Waarom het gemakkelijk maken voor barpersoneel en niet voor de klanten cq de supporters?
0 0
RusselWestbrook
Vind je dat zo moeilijk dan, die muntjes?
0 0
pieke
Je kunt ook pinnen. Of is dat te moeilijk?
0 0
Rik428
Pinnen bij de muntenautomaat ja
0 0
FlyingDutchMan
Na de patatgeneratie circuleert nu de swipegeneratie
3 0
Murph
Dan is er ook nooit gedoe over geld .
0 0
Mikey Stormram
Minder lang wachten op je bier is voor ons als supporters toch juist gunstig? ;) Met muntjes werken is immers veel sneller dan met pinnen of contant geld
2 0
Cisco2
kijk, zo is dat!

En voor bar personeel scheelt dit zo veel gedoe! Heel vaak ik heb gehad dat ze zeiden "EY, IK GAF JE TOCH 50 EURO?!" terwijl ze met een 10tje betaalde....

Of hoevaak er verkeerd wisselgeld wordt gegeven / geld aan vrienden gegeven.

Nee, muntjes zijn een veel beter systeem voor iedereen.
0 0
pieke
Tegenwoordig kan je ook gewoon met PIN betalen hoor.
0 0
Red Devil
dat ziet er goed uit allemaal.
0 0
Mikey Stormram
Wauw, wat goed gedaan dit! Vooral de details zijn echt goed bedacht. In de tram zit nu een DJ-booth en de taps zijn in de vorm van een Amsterdammertje met de drie kruizen erop. Daarnaast vind ik het slim dat je munten moet kopen voor een drankje, het zal voor de senioren misschien even wennen zijn met het verhoogt de snelheid waarmee een rij wachtende mensen aan de bar geholpen wordt. Echt fijn dat er weer een home is en ook nog eens mooi in het stadion.
0 0
Kilum
Ik woon zelf in het buitenland dus heb geen seizoenskaart van de Arena of iets dergelijks. Maar ik zou graag even een kijkje komen nemen volgende keer dat ik weer in Nederland ben. Weet iemand wat de regels zijn om binnen te komen? Heb je een kaartje voor de wedstrijd nodig, een clubcard, Lidmaatschap SVA of seizoenskaart. Of kan iedereen met een Ajax hart naar binnen voor een pilsje?
1 0
JDR75
In het oude home kon je in ieder geval gewoon naar binnen lopen. Zal nu ongetwijfeld ook het geval zijn.
1 0
Kilum
Thanks, in dat geval ga ik zeker even een kijkje nemen volgende keer.
0 0
kaashaas
Super! Mooi gemaakt.. het ademt Ajax!!
0 0
GvanderK
Hele vette plek op een veiligere locatie zodat de ADO/010 gekkies er niet meer bij kunnen.
1 0
Redrum
De locatie is natuurlijk gewoon drie keer niks, maar ze hebben er wel echt wat moois van gemaakt!
2 -4
amthree
Hoe is het niks, dan kunnen ado of andere fans er niet meer bij komen.
0 0
KlasseLasse
de locatie is perfect en voor iedereen toegankelijk! ziet er heel vet uit van binnen! goed werk iedereen
1 0
Ajaxxxisdebeste
Zit in het stadion is toch ideaal... Wil die kakkerlakken bijna bedanken ervoor, waarom zijn die idioten nooit gepakt?
1 0
KingJames23
Waarom is de locatie 3x niks? Ik vind het wel lekker zo, mooi dicht bij de ingang van het vak.
4 0
Redrum
Omdat ik het wel wat vond hebben bij het oude home dat je met lekker weer ook buiten je biertje op kon drinken. De sfeer was daar altijd heel goed met zijn allen op dat grasveldje. Maar goed, deze locatie heeft natuurlijk bepaalde voordelen, dat snap ik wel. Zal alleen wel ff wennen zijn voor mij persoonlijk.
1 -1
Rhythim
Sja snap ik wel, maar het is (helaas) uit nood en uit veilgheid geboren om het daar onder te brengen.
Denk niet dat we op een derde verwoesting van een supportershome zitten te wachten...
1 0
jollie18
Ziet er heel mooi uit. Hopelijk zetten ze het niet weer in brand
3 0
amthree
Ziet er vet uit!
4 0