Overmars: 'Zeer positief gestemd over volgend jaar'

JesseTH, 29-12-2018 om 23:30, 29044 views, Ajax TV |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Marc Overmars is, ondanks de dreigende vertrekken van enkele Ajacieden, vooral positief gestemd over het volgende jaar. De voormalig buitenspeler van Ajax erkent dat dit het seizoen is waarin er met de huidige selectie geoogst moet worden in de Eredivisie en Champions League, maar denkt ook dat de Amsterdammers de vertrekken goed op zullen vangen.

'Natuurlijk is het nu of nooit, want volgend jaar ziet de wereld er weer anders uit', spreekt Overmars eerlijke woorden voor de camera's van Ajax TV. Kijkend naar het eventueel halen van de Champions League-finale echter, twijfelt de technisch directeur aan Ajax' kansen. 'Misschien moet je zeggen dat het kan, maar ik vind dat het bijna niet mogelijk is. Ik kan ook heel goed begrijpen dat de clubs ‘verdomme’ denken als ze tegen Ajax moeten. Ajax heeft gewoon heel veel kwaliteit en we hoeven voor niemand bang te zijn.'

Waar het schip ook strandt voor het Ajax van nu, de kans dat de huidige spelersgroep bij elkaar blijft, lijkt klein. 'De spelers hebben een bepaald doel voor ogen, dus ik reken er niet op dat het team intact blijft. Het is aan ons om te zorgen dat we dat zo goed mogelijk gaan opvangen. Daar zijn we intern met scouts elke week druk mee. Het zal niet gemakkelijk worden, maar ik ben toch zeer positief gestemd over volgend jaar.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bertus2002
Ik ben benieuwd hoe Overmars een team voor komend seizoen gaat samenstellen. Jongens als De Ligt, De Jong en Ziyech gaan sowieso vertrekken, dus ze doen er goed aan om daar alvast vervangers voor te zoeken.

Die Magallan is zo goed als binnen en ik denk dat de Lainez transfer gewoon binnenkort wordt afgerond. Ook komt Bandé terug na zijn blessure.

Ik vraag mij ook af of spelers zoals Veltman, Sinkgraven, Cassierra en Labyad nog een rol van betekenis gaan spelen komend seizoen. Hopelijk nemen we ook snel afscheid van Orejuela en Siem. Laatstgenoemde is nog steeds een held, maar voegt totaal niks toe.

Hopelijk volgen ze Dembele van de Spurs. Vind hem wel een interessante speler en z'n contract loopt medio 2019 af, dus kost hij alleen salaris.
3 -2
Babangida83
Dembélé, dat zou wat zijn :-) Met Vertonghen erachter...
3 0
Bertus2002
Dembélé Vertonghen zou geweldig zijn natuurlijk. Weet alleen niet zeker of laatstgenoemde haalbaar is.
0 0
Pointer1
Eerst maar eens kijken wat De Jong en De Ligt gaan opleveren. Kennelijk hebben de clubs nogal moeite op het transferbedrag op te hoesten. Ik weet niet of we wel 75 miljoen voor De Jong krijgen.
0 0
Joseph
Volgens mij zijn we nog niet beland in de zomer van 2019, dus niet vreemd dat er nog geen bedrag klaar ligt.
0 0
MitsjollAjax
Wat een duidelijkheid en onderbouwing van een visie. Overmars weet waar hij mee bezig is, is gemotiveerd en wil succes maar is ook reëel. Volgens mij is hij een echte optimist en kijkt vooral naar de goede kanten van het verhaal. Goed interview bij Ajax TV. Ik kijk uit zo uit naar de 2de helft van het seizoen, weer lekker Ajax kijken en genieten. net als de afgelopen 32 wedstrijden
3 -1
Ruff Rhythim
Je kan het qua spelers inderdaad gaan zoeken in spelers die goed verdienen in een grote Europese competitie, maar met hun club waarschijnlijk nooit Champions League gaan spelen, zoals een Tadic.
Dat is een vrij grote markt.
2 0
pieke
Fabregas mag na dit seizoen weg bij Chelsea. Hem naar Ajax halen zou een stunt zijn van Overmars.
4 -5
Pogingnummer75
Ik zie liever jong talent met potentie komen dan oude afgekeurde veteranen
5 -1
MankeNelis
Vergeet niet er komt nog wat uit de lappenmand in de loop van het seizoen.
Sinky
Cerny
Bandé
4 -5
Ruff Rhythim
Dat is mooi maar deze spelers zie ik in eerste instantie dit toch echt als spelers voor in de breedte en niet als opvolgers voor spelers die mogelijk gaan vertrekken.
Die fout moet Ajax ook niet gaan maken...
5 -2
DeSlagerVanBilbao
en wat moet je er mee?
2 -2
KVF
Goeie spelers komen en gaan, ik ga me pas echt zorgen maken als marc weggaat. Hij heeft zich echt uitstekend ontwikkeld als technisch directeur. Marc vakman!
10 -1
pieke
Wilfried Bony.
2 -10
Schwalbino
Ik ben ook positief gestemd. Maar we gaan wel een stap terug zetten en dat is ook niet erg want zo is het altijd met Ajax gegaan.

Zodra we de opengevallen plekken met ervaren krachten opvullen zijn we terug bij af. Dat wel. Dan pleur je het elftal zoals vroeger weer vol met spelers die de doorstroom van jeugd tegenhouden en die geen verkoopwaarde meer hebben. Het is geen toeval dat Ajax steeds achteruit roeit als jong talent geen kans krijgt.

Gaan we de koers van de afgelopen seizoenen blijven volgen dan moet er weer talent instromen dat een paar seizoenen nodig heeft om te groeien. Dat is het gezonde Ajax.

De mix die we nu hebben tussen jong talent en routine is volgens mij ook prima voor de toekomst.
5 -1
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Waarom een stap terug? Er komen nieuwe spelers die misschien wel beter zijn. We hebben tot nu toe niks. Leuk hoor een tweede ronde CL, maar winnen zo super zijn.
3 0
Babangida83
Ajax gaat sowieso geen betere spelers kunnen kopen dan pakweg ManCity, Barça, Madrid etc. Die strijd verlies je altijd, ook financieel. Anders had je De Jong en De Ligt makkelijk kunnen behouden.
Onze beste spelers komen altijd uit de jeugd, omdat wij ze niet zo goed aan kunnen trekken. En dat heeft ons ook altijd het succes gebracht. Ook omdat dit ons specialisme is. De sleutel is gericht de buidel te trekken. Verthongen heeft straks geen restwaarde meer, dus dat soort spelers kun je niet alleen maar aantrekken. Je zult deze gericht moeten aankopen en hopen dat de emotie van de speler bij de club Ajax helpt om voor een iets minder salaris bij ons te komen.
0 0
MisterAFCA
Je kan nou eenmaal niet altijd een lichting hebben met supertalenten. Dat is al in de eeuwigheid een golfbeweging geweest. Deze lichting was uiterst talentvol en ook opgeleid volgens de visie Cruijff/Jonk. Toen de revolutie begon werd er gezegd, “over minimaal5 jaar, mag je ons beoordelen.” Nu zie je dat we de vruchten qua talent en voetballend vermogen van die lichting plukken.

Helaas is er van die opleidingsmethodiek niet veel meer over. Ik vraag me ook oprecht af of we binnen afzienbare tijd weer zulke talenten gaan zien. Wat ik al zei, het gaat in golfbewegingen. Hierachter zitten nog een paar goede jongens als Gravenberch en daarachter nog Unuvar en de broertjes Timber. Ik hoop van harte dat zij met net zo’n basisniveau naar het eerste komen als de huidige lichting.

Als je dus geen supertalenten in jong of daaronder heb lopen zal je moeten kopen. Dat is ook geheel volgens de visie Cruijff. Als je dan toch koopt moet het ook meteen toegevoegde waarde hebben en dan kom je al snel bij meer ervaren en dus duurdere spelers uit. Een prima ontwikkeling naar mijn idee.
0 -3
Schwalbino
Ik heb ook niets tegen het kopen van grote talenten zoals De Jong en Neres. Maar je zult instroom van dit soort spelers moeten hebben om je verdienmodel overeind te houden. Dan ben je veel minder afhankelijk van het spelen van CL.
1 0
Babangida83
Precies, talent heeft wat meer tijd nodig, maar dan heb je ook wat. De Ligt en Frenkie waren ook niet in 1 dag 150 miljoen waard. Dat geld hebben we nodig om gezond te blijven en dat talent om incidenteel te kunnen verassen. Laatste 16 vind ik overigens geen verassing. Dat is een kwestie van tijd eer dat structureel wordt. De zwakke plekken in de jeugd worden beetje bij beetje aangepakt (Vink,Wooter). Dat geeft hoop.
0 0
Schwalbino
Ik weet niet of we structureel bij de eerste 16 kunnen komen maar ik geef je helemaal gelijk wat betreft de talenten. Ook in De Jong en De Ligt heeft Ajax eerst moeten investeren. Die balden niet meteen op het niveau dat ze nu hebben.

Met voldoende jeugdig talent in de selectie genereer je een inkomstenstroom onafhankelijk van het wel of niet spelen van de CL.
1 0
mistermiyagi
Voor diegene die nu van Overmars houden vind IK dit heel normaal dat een club als Ajax goede spelers weet te stallen mits er geld voor is.

De naam Ajax is wereldberoemd onder elke voetballer ter wereld.
Ajax heeft jaren lang Kleinduimpje uit gehangen, maar wel wereldspelers opgeleid.
Een aantal jaren terug kon Ajax niet vissen in de vijver #ZuidAmerika.
Nu is het ineens onze levensader met Neres, Tagliafico, Sanchez ect..

Ajax is gewoon een grote club.
Elk talent zal wel bij Ajax willen tekenen of staan er niet negatief tegenover. (Mogelijk spelen ze al bij een grote club)

Ajax moet uitdragen dat wij de grootste talenten ter wereld willen hebben, talent een kans verdient.
Wij DE club zijn.

Ajax was jarenlang Ajax niet meer..

Ik ben blij dat de directie dit onder ogen heeft gezien.
Al jaren had Ajax veel geld, het heeft (te) lang geduurd voordat Ajax de goede stappen wist te zetten.. i.p.v. Gudelj en Sinkgraven halen we een Neres, Sanchez, Tadic en Blind.
5 -1
ETM
Toch vind ik Tadic en Blind wel 2 hele bijzondere gevallen. Dat zegt Overmars zelf ook tussen de regels door. Jij zegt eigenlijk dat Ajax nu pas (laat) in die vijfer is gaan vissen. Maar ik vraag me af hoe groot die vijfer is. Terug naar structureel CL lijkt me iig cruciaal.
1 0
mistermiyagi
Richarlison (als ik het goed schrijf) was ook bijna Ajacied geweest.

Met grof geld en een plan kan Ajax (als grote naam) vissen in een hele grote vijver aan talent.
0 0
ETM
Jazeker. Als Ajax zich in Europa laat zien denk ik dat het de aantrekkingskracht enorm vergroot.
Maar spelers die direct het verschil maken zijn dit seizoen toch Blind en vooral Tadic.
Het gaat mij erom dat ik het maar zeer de vraag vind of je die categorie veel vaker kan binnenhalen.

Talenten als Sanchez en Neres is prachtig, natuurlijk. Maar dat is wel een andere 'vijfer'.
0 0
afcasven1995
TD is ook een ervaringsvak. Marc leert van z’n fouten en wordt steeds beter. Dit in combinatie met veel geld en een goede scouting gaan we nog veel plezier aan beleven.
3 0
Van Reenen
Om met Ten Hag te spreken, heeft Marc niet alleen zijn portemonnee gevonden. Hij is ook verlost van een belangrijk blok aan zijn been, dat blok was Dennis Bergkamp. Vanaf dat dit blok aan zijn been verwijderd werd, is het Ajax voor de wind gegaan zonder de jeugd uit het oog te verliezen. Hulde hiervoor.
2 -1
RaynoFischer
Volgens mij was Van Duivrnbode uit de RVC ook zo'n blok, veel werd ook tegengehouden vanuit die hoek
5 0
AFCA020!
Exact! Het zat hem in de RvC.

Ben blij dat mensen nu eindelijk begrijpen en zien hoe goed Overmars is. Ik ben op dit forum meermaals verguist omdat ik hem vaak verdedigde, maar ben blij dat de schreeuwers en de emotie denkers die in de waan van de dag leven nu het grotere plaatje beginnen te zien
1 -2
RaynoFischer
Hij is ook de laatste paar jaar pas echt goed bezig, heeft ook wat blunders gemaakt en van het laatste jaar hoef je alleen maar Caassierra en Orejuela te noemen, Kristensen schrijf ik nog niet af vind hem wel wat hebben.
Vd Hoorn ophalen ipv. Van Dijk.
Duarte als vervanger van Eriksen, Sana, Zimling, Sanogo, Dijks terughalen

Kritiek was vaak ook zwaar terecht hoor, nu heeft hij zich ook duidelijk ontwikkelt ;)
0 -2
Ozymandias
Ik vind Cassierra niet echt een blunder. Die jongen kan duidelijk voetballen maar kan zich niet aan de speelstijl van een centrumspits aanpassen. Dat is niet iets wat een scout of technisch directeur vooraf kan voorspellen. Trouwens zou ik Cassierra graag een paar wedstrijden (als dat niet meer in de Jupiler League kan spelen moet Ajax wat oefenwedstrijden voor Jong Ajax organiseren) op '10' zien spelen. Volgens mij past hij veel beter in een rol als moderne '10' dan als centrumspits. In Colombia speelde hij ook voornamelijk als '10' of schaduwspits.
1 -2
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Zet je bril eens op die Cassiera kan er helemaal niks van. Bij Ajax genoeg kansen gehad en bij Groningen zelfs op de bank. Grootste miskoop samen met die Columbiaanse prutsback.
1 -2
jackwolf
Zo is het wel. Er kan nu weer groot gedacht worden.
0 0
PJK54
Nog niet zo heel lang geleden werd Marc op dit forum afgeserveerd, kon er werkelijk niets van, haalde de verkeerde (jonge) spelers enz. enz. enz. en nu......... nu is hij de man van Ajax hoe snel kan een mening veranderen zeker nu hij maar 2 oudere spelers heeft gehaald die de kar kunnen trekken. Ja ook ik had mijn hoop op Ziyech gevestigd maar dat is geen leider die moet lekker in de schaduw voetballen daar komt hij het best tot zijn recht.
Natuurlijk heb ik Marc ook verweten het niet goed te doen en ben nu heel blij dat door hun, vergeet ook vd Sar niet, visie en standvastigheid Ajax weer aan het opbloeien is als een topclub en alle clubs in NL ver achter zich laat. Ja zelfs P=V dat deze ontwikkeling niet bij kan houden en binnenkort ook zal moeten gaan bekennen dat AJAX nu eenmaal "de club" van Nederland is.
Marc ondanks je "foutjes" hoop ik dat je nog lang bij Ajax blijft en de boel verder op de rit krijgt opdat we ook Europees weer meetellen.
3 0
Godenzoon24
Die wordt straks ook een keer weggehaald door Arsenal ofzo. Die pech zullen we dan wel weer hebben.
1 0
HilversumNoord
Oké, ik snap het positivisme. Als ik een bonus zou krijgen op basis van resultaat, dan zou ik ook een gat in de lucht springen. Resultaat in geld dan hè. Want we zijn al 4 jaar geen kampioen meer geweest. En daar gaat het om...prijzen! Dus laat wat zien Marc
1 -4
mvdk
Er gaan veel spelers weg, dus er moet ook flink wat bij

Vertonghen
Dembele
Wesley
Lainez
Magallan
0 -4
Ozymandias
Waarom zou je Wesley kopen terwijl je met Huntelaar en Dolberg twee kwalitatief betere spitsen in huis hebt?
0 -1
mvdk
Omdat Wesley 22 is en Huntelaar bijna klaar is. Misschien nog 1 jaartje? Daarnaast verwacht ik dat Dolberg misschien ook nog een jaartje blijft. Dan zal er echt wat bij moeten, tenzij er een jeugdspeler gelanceerd wordt.
1 0
Van Reenen
Wat moet Ajax met Wesley Sonck? Oud spits bij Ajax.
1 0
mvdk
Wesley van Club Brugge. Ken je die niet? 22 jarige Braziliaanse spits van 1,91.
0 -1
Johnnie
Liever een type Depay, een moderne spits die beweeglijk is. Zeker met de buitenspelers die Ajax gebruikt tegenwoordig.
1 0
mvdk
Denk dat je beide types goed kunt gebruiken. Zo'n Welsey kan bij corners heel gevaarlijk zijn en dat missen we nu een beetje. Maar inderdaad een type Depay zou ook leuk zijn.
0 0
kaashaas
Deze man is echt een held!!
1 0
AJAXTHELEGEND
Overmars kennende zal hij al lang een paar kandidaten op het oog hebben ,hij laat het achterste van zijn tong pas zien als het plaatje rond is ,en gelijk heeft hij .Speculeren heeft geen nut. Hopen wel natuurlijk . Suarez is daar 1 van die ik hoop nog terug te keren in Amsterdam. Alderweireld schijnt net bijgetekend te hebben bij Tottenham ,dus is twijfelachtig ,Vertongen zou ook mooi wezen ,als die terugkeert. Voorlopig schijnt er tijdens de winterstop niemand te gaan ,dus nog mooi tijd te wachten tot het tweede seizoen helft voorbij is .
0 0
mercurius3
Moet er continu gekocht worden? Hoe zit het met de jeugd?
0 -7
marrene
Hoe hoger het niveau van het eerste hoe moeilijker het wordt voor eigen talenten aan te haken. Dat is alleen voor de absolute toptalenten weggelegd zoals Gravenberch komend seizoen. Er moet wat betreft eigen jeugd een ander plan bedacht worden. Tijdelijk verhuren aan een club waar ze zich verder kunnen ontwikkelen. Zoals Ronald de Boer in zijn tijd. Ik denk dat AJAX daarom ook inzet op buitenlandse toptalenten zoals die Mexicaan. Jonge spelers die elders al op het hoogste niveau ervaring hebben opgedaan en de stap kleiner is.
Ze moeten ook meer van Jong AJAX eisen. Niet alleen spelers beter maken maar ook eisen dat ze kampioen worden. Maak het ze zo moeilijk nodig.
Met zulke maatregelen wordt de stap naar het eerste kleiner mss. kleiner.
0 0
oudzuid2
dat was de houding ten tijde van De Boer. iedere topper die werd verkocht werd vervangen door eigen jeugd, waardoor we vaak met 11 tieners op het veld stonden. nu staat op iedere positie de sterkste speler. soms eigen jeugd, soms een goeie aankoop.
3 0
wdeneush
Gelukkig wel, hoe denk je anders dat we aan zo'n dikke portemonnee komen.
0 0
AJAIXIXIXI
In dit interview kwam ook een filmpje aan bod die de talenten moest overtuigen om bij Ajax te blijven. Dit ging over Neres, de jong, Kluivert, onana, de ligt, van de beek en Dolberg. Overmars gaf aan dat er bij één van deze talenten twijfel was en diegene was niet Kluivert. Wie denken jullie dat het is geweest?
1 0
3*stars*3
Denk Onana want hij was er na vorig seizoen wel klaar mee.
Hij had ook zijn bedenkingen rond vertrek van Bosz want tekende bij maar paar weken later vertrokken Bosz en Sanchez.
0 0
OuweDibbes
Mijn gevoel zegt de Ligt. Daar was begin van het seizoen wat gerommel mee, en die benadrukt vaak dat hij blij is, dat hij eindelijk bij Ajax is gebleven.
1 0
JohanCruijffAFCA
Onana. Die heeft al vaker aangegeven dat hij graag weg zou willen gaan.
0 0
FlyingDutchMan
Wober omdat hij niet in het filmpje zat
0 0
ghouleseddik
Ik maak me hier nooit druk om, dit is Ajax, er staan altijd weer nieuwe helden op.

Over drie jaar is er weer paniek als half Europa aan pakweg Kotarski, Danilo of Gravenberch trekt.
4 -3
FlyingDutchMan
Klopt, dat is het mooie en de kracht van Ajax!!
1 -1
Niels.
Word een drukke zomer Marc.
Denk dat je 3 spelers sowieso kwijtraakt.
de Ligt
de Jong
Ziyech.
Die zullen alle 3 vertrekken.
Denk dat je daarmee 160/190 mil verdiend.
Voor de Ligt is vervanging haast onmogelijk... maar je ik zie 2 goede ( potentiele ) vervangers voor hem:
Allesandro Bastoni van Parma, 1,91 lang. Speelt zeer sterk in de verdediging en is voetballend ook degelijk.
En 2 Ruben Dias van Benfica. Speelde de eerste wedstrijd niet tegen ons, maar is in mijn ogen wel echt een zeer goede verdediger 1,87 lang wat oke is voor een verdediger.
De Portugese competitie heeft hedendaags niet zo heel veel aanzien meer, en daarbuiten verkassen de meeste spelers naar middenmotors in Engeland ( Wolverhampton/ Newcastle.
Dat moet voor ons ook te doen zijn denk ik zo..
Voor Frenkie zullen we een overbruggingsperiode krijgen denk ik zo..
Lasse die zal volgend seizoen ook geen basisspeler meerzijn denk ik ( hoop ik niet ), en hier zal je een ervaren speler voor terug moeten krijgen, vooral op de 6 positie.
Moussa Dembele zou dit 1 a 2 jaar kunnen dragen, en hopen dat er vanuit de jeugd wat aankomt of evtuele aangekochte talenten.
Voor Hakim Ziyech zie ik 2 kandidaten die in mijn ogen zeker haalbaar zijn:
Mario Gotze, is ondanks alles nog maar 26(!) en brengt een brok aan ervaring mee.
De manier van voetbal die wij willen spelen is in mijn ogen gemaakt voor een type a la Gotze.
Toch zal het ook afhangen van de eventuele prestaties van Gotze bij BVB, waar hij het de afgelopen tijd geloof ik niet slecht doet, maar dit is mijn nummer 1 kandidaat voor Ziyech.
Nummer 2 is en blijft Mason Mount.
Heeft op mij al een goede indruk gemaakt in zijn Vitesse periode, maar is ook bij Derby County wekelijks 1 van de betere spelers.
Zal ongetwijfeld wat kosten, maar denk dat je het er de komende jaren zeker wel weer uithaalt, en het belangrijkst natuurlijk, dat we minimaal 3 jaar kunnen genieten van zijn spel.
0 -4
HilversumNoord
3? Zeg maar gerust 6. Frenkie, de Ligt, Onana, Ziyech, Van de Beek, Neres...
0 0
Jelephi
Gotze,

Voel eens aan je voorhoofd grapjas
3 -1
3*stars*3
Ik ben ook fan van Mount maar denk dat hij onhaalbaar is.
Is ook Engels international geworden.
0 0
Ajax#1900
Je noemt nogal onhaalbare spelers nu ben ik bang... Ik zou iig niet weten waarom je van Benfica naar Ajax zou gaan. Benfica speelt bijna ieder jaar CL. Gotzs speelt iedere week bij z'n club. Noem dan bijvoorbeeld Kagawa.
1 0
Niels.
Waarom zouden ze onhaalbaar moeten zijn?
Begrijp me niet verkeerd, want ik snap je punt volledig, en denk dat meerdere denken dat deze spelers onhaalbaar zullen zijn.
Maar als je eerlijk bent hadden we ook niet gedacht dat Tadic en Blind haalbaar zouden zijn.
Tuurlijk komt er sentiment bij kijken in het geval van Blind en voor Tadic europees voetbal, maar Benfica is niet meer wat het was, verre van zelfs.
De aankomende jaren zullen ze nog meer moeten inleveren, vanwege de inkomsten in de competitie die fors omlaag zijn gegaan.
Spelers als Neres , Sanchez , Lozano zouden 2 jaar geleden voor 99% naar Portugal zijn gegaan, maar de clubs kunnen het niet meer opbrengen.
Daarnaast zijn wij weer volledig aan het opbloeien.
Finale EL 2 jaar geleden en dit jaar kunnen we ook ver komen, daar ben ik van overtuigd.
Het moet spelers van naam en spelers met enorme potentie weer gaan strelen als ze horen dat Ajax interesse heeft!
Schakelen we Madrid uit in de CL, en je zult zelf zien, dat ineens de hele wereld weer praat over Ajax, de glorie, de opleiding, en de manier van voetballen.
1 0
Ferd
Gotze speelt bij een Europese subtopper in de basis en krijgt een mega salaris. Als hij vertrekt is het naar een topclub, niet naar de eredivisie.

Mount komt ook niet terug naar de eredivisie. Daar zit zo'n beetje iedere Engelse club wel achteraan.
1 -1
Tomajax1990
Het klinkt allemaal prima wat je zegt maar als ze zien dat ze uit naar Zwolle/Heracles/Exelsior op dat kunst veld( ik noem het geen gras ) dan staan ze liever bij een laagvlieger in Engeland of Spanje te voetballen. Ik ben er heilig van overtuigd dat dit een grote rol speelt voor de echt goede spelers.
0 0