[Update] Ajax bevestigt verhuur Matusiwa

BVeenstra, 31-12-2018 om 14:15, 19917 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Telegraaf brengt donderdagmiddag naar buiten dat Azor Matusiwa op huurbasis vertrekt naar De Graafschap. De middenvelder maakt zodoende het seizoen af bij De Superboeren.

De middenvelder keerde eind november terug bij Jong Ajax na een slepende blessure aan de lies. Door het lange herstel kwam de Ajacied pas drie keer in actie bij de beloften. Debuteren in de Eredivisie deed Matusiwa al, namelijk met het eerste uit bij Excelsior vorig seizoen. Matusiwa wordt naar verluidt tot de zomer van 2019 uitgeleend aan de laagvlieger.

De Graafschap wilde graag ook Kaj Sierhuis tijdelijk vastleggen, maar de spits koos voor FC Groningen. Mateo Cassierra keert juist terug na een mislukte verhuurperiode.

Update - 14.15 uur (31 december 2018) - Ajax bevestigt verhuur van Matusiwa aan De Graafschap

Ajax heeft via de officiële kanalen bevestigd dat het Azor Matusiwa voor de rest van het seizoen verhuurd aan De Graafschap. De club uit Doetinchem moet na de winterstop flink aan de bak om degradatie te zien ontlopen. De middenvelder (20) staat bij Ajax nog onder contract tot medio 2020.

Manager voetbalzaken Peter Hofstede van De Graafschap laat op de site van De Superboeren weten blij te zijn met de komst van Matusiwa. 'Hij is een dynamische middenvelder, die naast goed voetbal ook veel strijd en passie in zijn spel legt. Azor heeft inmiddels speelminuten in het eerste van Ajax gemaakt en wil graag wekelijks in de eredivisie spelen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
marrene
Azor is een prima speler. Zou op termijn een prima 6 voor ons kunnen worden. Jammer dat hij lang geblesseerd is geweest. Hoop dat hij veel gaat spelen en zo verder groeit.
3 0
Bastardo37
Ik hoop dat hij veel gaat spelen daar en vervolgens terugkomt en een serieuze kans krijgt bij ons. Ben wel fan van hem en van zijn type speler in het algemeen. Elk team zou zo'n speler in de gelederen moeten hebben.
2 -1
MaximilianRosse
Amen
0 0
iammike
Laat hem maar eens een half jaar bikkelen op eredivisie niveau.
1 0
Tijndw
Ongelofelijk dat ik sommige mensen hoor zeggen dat we hem moeten verkopen. Hij was vorig jaar een van de spelers die Jong Ajax kampioen maakten. Hij onderschepte super veel ballen en maakte in balbezit vrijwel altijd de juiste keuze. Ik denk dat hij na zijn verhuurperiode waar hij hopelijk veel geleerd zal hebben, zeker nog van waarde voor Ajax kan zijn.
19 -3
AJAIXIXIXI
Ralf Seuntjens maakte VVV ook kampioen in de KKD. Dat is toch wel een ander niveau dan bij Ajax gevraagd wordt.
0 -2
Ajax#1900
Dat hij het goed doet bij JA zegt nog niet zo veel natuurlijk. Er zijn tal van spelers op te noemen die het daar goed deden en de stap niet konden maken (omdat ze voetballend te beperkt zijn meestal).
0 -1
Chesterson93
Maar in 1 liet hij ook een goede ontwikkeling zien. Zou zich kunnen ontwikkelen zoals Mazraoui deed.
1 0
Ajax#1900
Dat was 1 wedstrijd tegen Excelsior. Maar ik schrijf hem ook zeker niet af hoor, maar vaak zie je dat de voetballers (waar ik Nous ook toe reken) het met een beetje geluk en veel inzet wel redden. Wanneer je beperkt bent krijg je het snel lastig.
0 0
Ozymandias
Cassierra en Sierhuis waren ook twee van de spelers die Jong Ajax kampioen maakten. Die zijn ook niet goed genoeg voor het eerste. Matusiwa is een aanjager maar qua voetballend vermogen komt hij te kort voor Ajax. Zeker in een speelstijl waarbij de centrale middenvelders als spelverdelers fungeren is geen plaats voor een type als Matusiwa.
0 -4
Ajax412
Doodzonde van die blessure, want hij debuteerde ook zeer hoopvol. Als een terriër die ballen afpakt en aan de goede kleur gaf, op een hele overtuigende manier. Wie weet waar hij had gestaan als hij fit was gebleven. Hopen op een goed herstel en dat hij aankomend seizoen aan kan halen bij de selectie!
4 -1
Rood Gevaar
Dit is een hele sterke zet van De Graafschap.
Hij bracht vorig jaar zoveel balans op het middenveld bij Jong Ajax
5 0
Bky
Dit gaat de Graafschap handhaving opleveren.
3 -3
eros
Matusiwa, Sierhuis, Casseira, Orejuela, vBladeren verkopen.
Johnsen en Cerny moeten minuten gaan maken,... verhuren?
0 -9
Dennis1964
Matusiwa verkopen. Dan slaat psv zeker toe. Die zijn dol op ex Ajacieden.
3 0
Restored
wanbeleid... overmars out
0 -13
behangdelul
Cassiera gelijk doorsturen naar de Graafschap? Of Danilo?
1 0
ajaxwestland09
cassiera is einde verhaal ja kan beter terug naar zuid amerika
6 -2
MBAFCA11
ja joh anders sturen we gelijk brobbey ook maar gwn dr naar toe
0 -4
MBAFCA11
Denk wel een goeie club voor hem om zich door te ontwikkelen. Ga hem zeker volgen.
0 0
Niels.
Sierhuis - FC Groningen
Matusiwa - Graafschap
Johnson - Graafschap
Bakker - PEC
Cerny - Heerenveen

Maak eind van het seizoen de balans op en je weet waar je staat met deze spelers.
7 -2
HeavenlyDivine
Bakker is 18, lekker hier laten
0 0
ST
Eens, op Bakker na. Clubs met kunstgras verhuren we niet meer aan.
4 0
insectenverdelg
PEC sowieso niet meer. Ajax verhuurt geen spelers aan clubs met kunstgras.
9 0
Ozymandias
Ajax moet alleen talenten verhuren waar bij Ajax of Jong Ajax geen plaats meer voor is (zoals Matusiwa en Sierhuis) of die het niveau van Jong Ajax duidelijk zijn ontgroeid maar bij het eerste nog niet in aanmerking voor veel speeltijd komen (zoals Cerny en Eiting). Johnsen en Bakker zou ik dus niet verhuren.
8 0
Patrick78
Johnsen ipv Johnson....
4 0
FlyingDutchMan
Iets bekend over een optie tot koop? Of hier niet van toepassing?
0 0
3*stars*3
De jong Ajax spelers zijn zo te zien in trek.
Zou ook goed zijn als Johnson ff een half jaartje gaat voetballen op ED niveau.
2 0
Ozymandias
Johnsen is juist zo'n speler die je niet moet verhuren. Geen enkele hoofdtrainer zal Johnsen het vertrouwen geven dat hij nodig heeft. Huurspelers moeten elke wedstrijd presteren want anders komen ze op de bank terecht. Dat is waarom één van de twee meest talentvolle spelers van Fulham (Fosu-Mensah) daar veelvuldig op de bank moet zitten. Als hij eigendom van Fulham was geweest had hij daar (net als Sessegnon) zeker een vaste basisplaats gehad.
4 -4
Rsv
TFM was basisspeler maar maakte wekelijks grote fouten en is meer dan terecht gepasseerd. Ik denk dat het tijd is om toe te geven dat die jongen helemaal niet zo super veel talent heeft als ik jou altijd zie schrijven.
3 -5
Chesterson93
Ja, dat zal het zijn. Even kijken hoe dat zal gaan. Maar die jongen komt er wel.
0 0
Ozymandias
Fosu-Mensah maakte inderdaad een paar fouten en werd daardoor op de bank gezet. Sessegnon maakte minstens net zo veel fouten maar blijft in de basis staan. Dat is dus precies het punt wat ik maakte. Een huurspeler heeft veel minder krediet dan een speler die eigendom is van de club omdat een club speeltijd in zo'n speler wil investeren terwijl een huurspeler direct moet presteren.

Fosu-Mensah is een groot talent. Natuurlijk maakt hij af en toe nog fouten. Zelf De Ligt maakt af en toe nog fouten en dat is het grootste tiener talent wat ik ooit heb zien spelen.
1 -1
sjaakahz94
TFM is een CV of RB, speelt dus achterin waar je je logischerwijs minder fouten kunt permitteren. Sessegnon daarentegen is het grootste talent van de club waar de gehele Engelse top achteraan zit. Was bijzonder belangrijk op 17 jarige leeftijd in het jaar van promotie voor Fulham. Daarnaast is hij een aanvallend ingestelde speler en maakt hij voornamelijk minuten op linkshalf of linksbuiten. Dus je vergelijking raakt kant noch wal.
2 0
Ozymandias
Sessegnon heeft weken (als het niet maanden zijn) slecht gespeeld en kreeg toch keer op keer een basisplaats terwijl hij slecht ging met Fulham. Dat vertrouwen had hij zeker niet gekregen als hij een huurspeler was. Fosu-Mensah maakte fouten maar het was echt niet alsof hij dramatisch speelde. Als hij eigendom van Fulham was geweest hadden ze hem zeker in de basis gehouden.
0 -2
FlyingDutchMan
Vaak wel ja, daarom is TFM ook lekker gelukkig in zijn clubkeuzes. Zonde om te zien hoe zo'n knul zijn carrière verneukt..
1 0
Aeter
Johnsen is gewoon Andersen II. Beter laten gaan en niet in investeren. Kost te veel moeite met weinig resultaat.
2 -2
3*stars*3
Wat moet hij dan doen, nog een halfjaartje momentjes pakken bij Jong?
Voetballen kan hij zeker maar is juist goed als hij ook wat peper in zijn reet krijgt en leert knokken.
2 0
Ozymandias
Wat moet hij dan doen? Eerst maar eens een vaste basisplaats bij Jong Ajax heroveren en vervolgens wat constanter gaan spelen. Laat hem bij Jong Ajax maar leren knokken voor een basisplaats.

Bij een Eredivisie team zal hij na twee/drie wedstrijden op de bank terecht komen om vervolgens nauwelijks nog speeltijd te krijgen. Gezien zijn persoonlijkheid op het veld (hij laat zijn hoofd snel hangen) verwacht ik niet dat hij zich dan terug in de basis zou knokken. Mede omdat hij als huurspeler weet dan hij na een paar maanden toch weer zal vertrekken. Ik denk dus juist dat hij eerder de juiste mentaliteit zal ontwikkelen als hij bij Ajax blijft.
5 0
appeltje
En Cerny. Misschien Bijleveld ook nog.
0 0
insectenverdelg
mooie uitdaging
ben benieuwd hoe hij daar het gaat doen.
3 0
wolterx
Ben vooral benieuwd of hij fit kan blijven.
3 0
Ozymandias
Ik denk dat als hij het daar redelijk doet we hem niet meer terug zullen zien bij Ajax. Qua voetballend vermogen komt hij jammer genoeg te kort voor Ajax.
2 -2
geDaante
Mee eens, denk dat hij met zijn inzet/mentaliteit, fysiek en bagage wel van daaruit langzaam terecht kan komen bij de subtop. Bij een club als Groningen ofzo.
3 -1