Slecht Ajax pas na strafschoppen langs Roda

FinnDekker, 19-12-2018 om 23:30, 108007 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax is door in de beker na een dramatische wedstrijd tegen Roda JC. De Amsterdammers kwamen via Dusan Tadic op voorsprong, maar nog voor rust werd de stand gelijk. In de tweede helft vielen er geen goals meer, hetgeen ook in de verlenging niet gebeurde. De strafschoppen, die uitkomst moesten brengen, werden vervolgens beter genomen door Ajax.

De thuisploeg begon beter aan de wedstrijd dan Ajax. Het plan van Roda was duidelijk: toeslaan in de counter. Twee keer lukte dat bijna. Ajax had moeite met de uitbraken van de Limburgers. Na tien minuten werd het echter in het zadel geholpen door scheidsrechter Serdar Gözübüyük met een strafschop. Tadic ging achter de bal staan en schoot onberispelijk binnen. Daarna was Roda een hele lange tijd niet meer gevaarlijk.
 
Ajax schoot via onder meer David Neres en Perr Schuurs daarna een aantal keer op goal, maar tot een hele gevaarlijke poging kwam het niet. Aan de andere kant greep Lamprou een aantal keer makkelijk maar succesvol in. Tegen het einde van de eerste helft aan ging het echter alsnog fout. Het centrum van Ajax werd simpel omspeelt door Mario Engels, waardoor Lamprou moest ingrijpen. De doelman was alleen te laat en dus ging ook bij Roda de bal op de stip. Deze werd verzilverd door Mitchell Paulissen. Men ging daardoor met een gelijkspel de kleedkamer in.
 
Na rust werd Ajax, dat met een fors gewijzigd team was begonnen aan het duel, maar sporadisch gevaarlijk. Pas na het inbrengen van Kasper Dolberg en Matthijs de Ligt liet Ajax zich iets meer gelden. Het waren de invallers die beiden met een harde, lage knal de keeper tot twee moeilijke reddingen dwongen. Roda deed in de tweede helft alleen nog maar aan verdedigen.  
 
Te vaak had de ploeg van Erik ten Hag echter slordig balverlies. Weinig Ajacieden haalden hun niveau in Kerkrade. Ajax deelde slechts speldenprikjes uit. Roda liep ondertussen steeds verder naar achter. Succesvol, want Ajax wist niet meer te scoren in de reguliere speeltijd, en dus kwam een verlenging na negentig minuten.
 
In de eerste helft van de verlenging kwam het gevaar van Roda, waar Engels alleen op Lamprou af kon stormen. Gelukkig voor Ajax greep Schuurs uitstekend in. Niet veel later hield Lamprou Ajax op de been met een goede save. In het tweede deel was Ajax vervolgens een stuk beter. Ajax had namelijk moeten scoren via Kasper Dolberg, die netjes werd bediend door Rasmus Kristensen. De kopbal van de Deen werd echter gekeerd door de uitstekend keepende Radomir Novaković.
 
Net als in de tweede helft werd er ook in de verlenging niet gescoord. Ten Hag bracht nog wel André Onana, die bij Ajax de strafschoppen moest gaan stoppen. Matthijs de Ligt miste zijn penalty, maar Tadic, Dolberg, Klaas-Jan Huntelaar en Daley Blind schoten raak. Bovendien hield Onana een strafschop van Paulissen tegen en miste ook Engels namens Roda. Door de winst plaatste Ajax zich voor de volgende ronde.

Opstelling Roda JC: 

Novakovic; Dijkhuizen, Eijma, Werker, Jensen (Verburgh 46'), Vansteenkiste; El Makrini (Remans 99'), Milts (Souren 99'), Gnjatic; Paulissen, Engels.

Wisselspelers Roda JC:

Mertens, Hamers, Väyrynen, Schlösser, Remans, Djim, Verburgh, Zotti, Souren, Keulen.

Opstelling Ajax:

Lamprou (Onana 118'); Kristensen, Schuurs, Blind, Wöber (De Ligt 68'); Eiting, Labyad (Dolberg 68'), De Jong; Neres (Cerny 91'), Huntelaar, Tadic.

Wisselspelers Ajax:

Onana, De Ligt, Sinkgraven, Dolberg, De Wit, Cerny, Gravenberch en Bakker.

Doelpunten:

0-1 Tadic pen. (13')
1-1 Paulissen pen. (36')

Strafschoppen (ABBA):

0-1 Tadic scoort
0-1 Engels mist
0-1 Paulissen mist
0-2 Huntelaar scoort
0-2 De Ligt mist
1-2 Gnjatic scoort
2-2 Verburg scoort
2-3 Dolberg scoort
2-4 Blind scoort

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NouriVandeBeek
Laten we koesteren dat we door zijn en het volgende bekerpotje serieus nemen.
1 -1
jackwolf
Ach, verleden jaar verloren we dit soort bekerpotjes nog. Net als psv dat nu ook deed.
Ik las dat Man City en PSG bv ook maar net met de schrik zijn vrij gekomen in de beker.
Staan lekker scherp voor zondag.
0 -1
meerzicht
Wedstrijd snel vergeten op naar zondag en dan ff rust
1 0
DeMeervanweleer
8 nieuwe spelers met elkaar een vervelend potje op kunstgras in het gedegenereerde Kerkrade laten spelen is ook de Goden verzoeken. Je kunt het eigenlijk alleen maar verkeerd doen als B ploeg. Natuurlijk speelde Eiting slecht, was Labyad onzichtbaar net als Neres. Was Huntelaar onhandig en Wober als linksback een beetje zielig. Waren Blind en Tadic niet in staat enige lijn te leggen in het spel en was Kristensen ook heel matig, zelfs zijn beweging buitenom en voorzet bleven in de tas.
Maar alle dramaqueens ten spijt is het nu niet ineens allemaal niks met Ajax. Th heeft een afweging gemaakt en dat heeft niet zo goed uitgepakt, gelukkig heeft dat niets in resultaat uitgemaakt. Duidelijk is wel dat er op bepaalde posities echt door geselecteerd moet worden.
Eiting, Kristensen en Lamprou zijn niet goed genoeg. Labyad twijfel ik over en De jong zit in de vormdip waarin elk groot talent terecht komt. Dat het niet zo opvalt tekent zijn talent, die komt er wel.
3 -1
Freddy Al
Ik vind ook dat Ajax de beker serieus moet nemen maar ik begrijp wel dat Ten Hag spelers spaarde gezien het aantal wedstrijden tot nu toe.
Geen reden voor paniek ,wel een wake-up call.
Het maakt ook duidelijk dat het veel betere spel van een volledig A-team geen vanzelfsprekendheid is.
Benieuwd wie we gaan loten,ik hoop een thuispotje.
0 0
Juichtoon
Blijft gewoon verkeerd van onze club om niet met de A keuze in de beker te spelen. Al jaren en het levert ons niets op.
0 -1
Knalpot
Kom op we hebben het hier over de beker. Als we die winnen dan wordt er denk niet eens een huldiging gepland.
1 0
chloorbestendig
Hoop nieuwe accounts aangemaakt sinds er 1 mindere wedstrijd gespeeld is. Welkom allemaal, zijn jullie er zondag ook als we Utrecht van de mat af tikken of zijn jullie hier omdat je je eigen miserabele leventje weerspiegeld zag in die zaadpot van gister?
0 -5
De Meer 020
Frenkie moet weer iets lichtvoetiger worden zoals vorig seizoen. Heb het gevoel dat hij daardoor ook meer twijfelt aan de bal. Je ziet hem haast niet meer in aanname passeren. Door die twijfel duurt het allemaal net te lang. Is nog steeds vast aan de bal.
Vorig seizoen draaide hij weg en was daarna ook echt weg bij zijn man.
1 0
Schip
Jammer. Het was niet echt een B team met zoveel A spelers, maar je hoopt op een WII scenario zoals onder Bosz. Daar speelde de B keuze echt fantastisch, waardoor drie spelers gelijk promoveerden naar de basis van het eerste.

Aan de andere kant: Roda is vrijwel altijd een moeilijke pot. Zit iets in de lucht daar of zo. Net als Utrecht. Wat dat betreft zijn de mannen nu gewaarschuwd. En een keertje op pingels doorgaan is op een of andere manier niet slecht voor het teamgevoel. Beter dan elke x met 8-0 winnen zonder tegenstand.
1 0
Freddy Al
IK snap je maar onder Bosz ging het ook helemaal fout tegen Cambuur, dat is ook wel een beetje logisch als je veel getalenteerde maar weinig ervaren spelers opstelt, er is dan weinig balans in het spel en zelfs in een wedstrijd zijn spelers nog niet constant genoeg.
Uiteindelijk moeten ze allemaal dat station passeren en hun neus een keer stoten,niks mis mee.
0 0
Schip
Ja, is ook zo. Bedoel ook niet dat het onder Bosz wel goed ging, maar dat je hoopt dat de B keuze verrast. De kwaliteit is nl nog hoog.
0 0
trainerdv
Jammer dat het meteen weer "dramatisch" genoemend wordt in de openingszin. Thuis kansloos 0-2 verliezen van bijvoorbeeld Fornuna, dát is dramatisch. Dit is doorbekeren na een mindere wedstrijd met een B-team.
2 -1
Caparzo
Wedstrijd was nuttig daar er veel lering uit is te trekken, voor spelers, EtH en Marc. Een wake-up ga ik vanuit maar toch door.

Verder zijn er spelers voor zondag gespaard, die pot is één van de belangrijkste van dit seizoen.

Resumé, onder de streep tevreden.
1 -1
PJK54
Ik heb me zitten verbijten gisterenavond nee niet alleen om die scheids maar ook aan onze 2e garnituur want als je dan de kans krijgt grijp die dan ook voor 120% aan maar nee hoor ze dachten dat doen we wel ff dus op halve kracht nou dat hebben we gezien wat een foutenfestival de ene slechte paas na de andere voorzetten die niet aankwamen enz. enz. Ik denk dat Marc heel snel op zoek moet naar adequate vervangers en jongens als Eitink, Labyad en Schuurs verhuren en laten rijpen.
1 0
Gerrr
Als je speelt met Eiting breng je jezelf steeds in de problemen.
Deze jongen verhuren en ervaring op laten doen in eredivisie en hopelijk komt hij dan veel beter terug.
2 -1
Bloedgezellig
Het is heel simpel mocht EtH het beker toernooi niet serieus nemen en constant met een veel minder team aantreden en daardoor uitgeschakeld worden dan rest hem maar een ding en dat is kampioen worden en mocht dat niet lukken dan kan EtH zijn kofferx pakken eigenwijze lul.
6 -2
Sampaoli
Met zoveel wissels die wedstrijdritme en automatismen missen is dit spel niet verwonderlijk. Toch is het wel zorgwekkend (met name op het oog op volgend seizoen) dat er weinig aan de deur geklopt wordt. Ziyech, De Jong en De Ligt gaan vertrekken. Neres, Eiting en Schuurs zijn absoluut nog niet klaar om deze spelers op te volgen zonder dat we heel veel kwaliteit verliezen. Functioneren van jeugdopleiding moeten we ook goed onder de loep nemen, want er komt na het vertek van Jonk bar weinig door. Heitinga en Reiziger maken spelers eerder slechter dan beter.
6 0
Freddy Al
Niet vergeten dat ook Ziyech, de Jong en de Ligt veel beter renderen in een ingespeeld elftal ,dat geld dus ook voor de newbee's.
Ik denk dat de jeugdopleiding minder pareltjes bevat dan pakweg 2 jaar geleden maar exceptioneel talent heb je of niet ,dat is niet echt aan te leren.
Neres mist ritme en dat geldt helemaal voor Eiting en in mindere mate Schuurs.
Toch zie ik wel degelijk mogelijkheden met die gasten, eenmaal op elkaar ingespeeld gaan de automatismen meehelpen en komen spelers ook aan hun eigen spel toe.
Daarnaast is Marcie al bezig op de transfermarkt en dat zal nog meer gaan spelen naar volgend seizoen toe.

IK blijf de moed erin houden.
0 0
Suarez16_
Neres kan Ziyech prima opvangen. Neres haalt mits fit wel 15 goals en 10 assists. Gister had hij zijn dag gewoon niet, maar hij heeft het de afgelopen 1,5 jaar prima gedaan. Over Eiting heb je zeker gelijk. Schuurs zie ik wel wat in, maar moet net als Matthijs in het begin nog een beetje een kerel worden en gewoon zijn lichaam er in zetten. Die jongen komt er wel, maar is er nog niet klaar voor. Kan het beste 1,5 jaar rijpen bij een heereveen. Toch zou het voor die jongens ook fijner zijn geweest als Nico, Mazraoui, Schone, Van de Beek, Onana en Dolberg mee deden ipv een Labyad, Lamprou, Kristensen en Wöber als linksback. Neres zocht een paar keer de combinatie, maar waar hij de bal van Ziyech altijd terug krijgt draaide Kristensen weer terug om risicoloos op Schuurs te spelen.
2 0
Sampaoli
Roda stond heel compact en onze backs waren voetballend (in de kleine ruimte) te beperkt om combinatievoetbal vanaf te vleugel te proberen. Het centrum was zó druk, niet gek dat Labyad onzichtbaar was. Problematisch is wel de vorm van Eiting, die was echt afschuwelijk slecht gister. Cerny viel in mijn ogen goed in, fris en doelgericht; beter dan Neres. Dolberg idem, bracht snelheid en voetballend vermogen. Viel me tegen dat de grote mannen: De Jong, Blind en Neres het niet konden brengen gister.
3 0
jarenfan
Die Labyad is toch een miskoop,......
Geen Ajax nivo !
2 -2
Stroeve
Slechte wedstrijd, gelukkig gewonnen, snel vergeten en weer doorgaan. Jullie maken me trots om Ajacied te zijn!
1 0
ajaxx123
Wat is er toch met Eiting, slechtste man van het veld. Ongelooflijk hoe veel klote ballen hij gegeven heeft. Alles breed en terug, wanneer hij vooruit moest spelen constant achter de man, te weinig snelheid in de passing, verkeerde been. Had deze jongen ooit wel redelijk hoog zitten. Met Jong tegen Twente was het ook al matig..
1 0
Sergevanw
Wat een drama reacties soms! Dit kan gebeuren en zo’n wedstrijd mag er best een keer tussen zitten! Schuurs prima gespeeld! Eiting wober neres labyad heel matig
0 -1
Frank1978
Het was niet best gister en dan druk ik me nog heel voorzichtig uit, maar ik ben wel blij dat we een ronde verder zijn. Toen ik de opstelling zag, was ik al een beetje bang dat het wel eens een moeizame avond zou kunnen worden. Naar mijn mening moet je niet op zoveel posities wijzigingen doorvoeren, hooguit op twee of drie. Wel kun je eventueel spelers eerder wisselen en zo wat rust geven wanneer je 3-0 voor zou staan...

Bekervoetbal is toch altijd apart. Je ziet ontzettend vaak verrassingen, ook bij buitenlandse topclubs. Zo'n Roda heeft niks te verliezen, geeft 110% en dan kun je het als Ajax zijnde lastig krijgen, zeker op (weer) dat kunstgras...

Ik hoop dat nu hiervan is geleerd, voortaan echt met een sterke beginopstelling starten AUB. Komende zondag tegen Utrecht wordt weer heel anders, heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen, misschien is deze moeizame pot, hoe gek dat ook klinkt, wel even lekker. Mag hopen dat iedereen zich nu weer realiseert dat alles gegeven moet worden en dan geeft de kwaliteit die er is meestal de doorslag. Hopelijk weer met Hakim ook zondag! We love you, Ajax!
1 0
Babangida83
Wij hebben het traditioneel gezien altijd lastig in Kerkrade. Dus ben met je eens. 8 wissels is niet zo handig.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Snel vergeten en het is duidelijk dat bepaalde reservespelers niet het niveau kunnen halen als die van de basisspelers. Ajax moet goed kijken welke jeugdspelers eraan komen en ook aan verhuren denken.
0 0
MaximilianRosse
Deze wedstrijd heeft ook iets positiefs gebracht. Een aantal spelers zijn niet van niveau Ajax. Eiting viel gister keihard door de mand maar was zeker niet de enige. Schuurs heeft nog lang niet niveau Ajax 1. In de winterstop zou ik ze allebei verhuren. Ik snap sowieso niet dat Ajax Schuurs niet nog een seizoen aan Fortuna heeft verhuurt. Eredivisie ervaring is veel beter dan bij Jong Ajax voetballen. Kristensen en Labyad kan je beter verkopen. 12,5 mio door de wc gespoeld. Wöber nooit meer linksback. Je kan het die jongen niet eens kwalijk nemen. ETH moet weten dat Wöber totaal geen linksback is. Verder had echt iedereen behalve Onana een off day. Snel vergeten deze wedstrijd en volle bak zondag tegen die gekkies uit Utrecht.
5 -1
ziz0u.
volledig mee eens.. die paar keer is nu wel erg duidelijk geworden dat wöber geen linksback is..
0 0
mvdk
Ik zat te denken: Misschien kunnen we Renato Sanchez halen van Bayern? Hij was ook golden boy, maar is daar aardig naar de klote gegaan.
2 0
wendoo9
Niet te veel aandacht aan deze wedstrijd besteden mensen.Dit was een tussendoortje. Laat dit aan de media en Ronald de Boer over om te zeggen hoe slecht dit Ajax weer was. Kunstgras * 8 andere spelers * Verschrikkelijke stadion * En sommige spelers die niet begrijpen dat je niet continu door het midden moet voetballen en het spel breed moet houden. Roda deed het niet slecht. Ze speelden compact en erg goed voor hun doen. En als je denk met een B team te komen, kan je ook van een Roda of een ander club verliezen is gebleken als je denkt het klusje zomaar te kunnen klaren op je dooie akkertje.
1 -3
Babangida83
Alles ging langs de zijkant. Dat is juist wat er mis ging. Laatste kwartier ging er meer door het midden en toen kwamen er ook wat kansjes.
0 0
Capi86
Labyad heb ik helemaal niet eens gezien ook ! ?
Maar verder weer genoeg andere spelers gezien die gewoon niks in een Ajax shirt te zoeken hebben. Daar moet je gewoon afscheid van nemen of verhuren, in ieder geval een statement geven dat dat niet het nivo is wat je na wil streven.
Champions League nivo... moet en kan snel komen zonder dat dat jaren aan "opleiding" kost wat ook bewezen is de afgelopen jaren. Gewoon goed scouten
Gasten als Wober, Kristensen, Eiting (pak even de jonkies) laten gewoon middelmatige tegenstanders denken dat er 'iets' te halen valt. Dat worden 9/10 later Veltmannetjes, ofwel niet Ajax waardig. Natuurlijk, Schone was ook niet meteen de speler die hij nu is, maar hij is overal gebruikt daar waar nodig zonder zeuren. Kijk zo kan het ook, met dank aan vooral zichzelf.
Voor mij is Schone de allerschonste van Ajax1. Is al jaren lang fenomenaal maar wat hebben velen hier daar jaren voor nodig om dat in te zien.
0 0
Felix Gassenlicht
Het goede nieuws is dat wij vorige jaren eruit vlogen na dit soort wedstrijden en nu niet. Daarbij 8 invallers, veel spelers rust met het oog op zondag. En ook een totaal niet ingespeeld team. Het slechte nieuws is dat er een aantal toch weer behoorlijk door de mand viel zoals Wober, Kristensen, Labyad. M.a.w. de kwaliteit op de bank baart zorgen.
1 0
KJHuntelaar25
Krijg een beetje flashbacks van dijks als ik naar Kristensen kijk...
3 -1
DJPostma
Toegegeven, het was een ontzettend slechte pot, maar laten we niet vergeten dat dit soort bekerpotjes er altijd tussen zitten (PSV dat thuis van RKC verliest). Ajax is 4 jaar op rij in deze ronde gesneuveld. Ik ben heel blij dat we nu aan het langste eind hebben getrokken, hoe slecht het ook was. De laatste 3 bekerrondes maar met een iets beter elftal spelen (Onana, De Ligt, Ziyech basis) en die beker is van ons.
6 -1
Bennyben
Kristensen hoeft wat mij betreft nooit meer in Ajax 1 wat een blind paard zeg zal weer een opluchting zijn als Veltman op de bank zit in plaats van hem
0 -1
PetrusKeizer
zo, dat hebben we ook weer mooi gehad. Wat n gezeur, bekijk t ns positief. Als er spelers zijn die niet basis staan en zo'n wedstrijd mogen/moeten spelen, en ze, of enkelen ervan, voldoen niet, dan geeft dat toch nuttige info? Vooral als je bij meerdere gelegenheden steeds tot dezelfde conclusie komt over n bepaalde speler. Dus die zogenaamd 'mindere' potjes met zogenaamde B-elftallen is niets mis mee. Vooral als je die potjes wint.
2 -1
Stibba020
Schandalige vertoning
2 -2
Multi
Los dat het spel van Ajax waardeloos was, vond ik het meest vervelende om te zien toch wel dat de niemand van de B keus met passie en inzet speelde. Ik snap de je niet op elkaar ingespeeld bent en geen ritme hebt, maar als je al geen passie en vechtlust op de mat brengt dan gaat het hem al zeker niet worden. Ik denk dat doorselecteren bij sommige al niet meer kwaad kan: Orejuela, Kristensen, De Wit, Eiting en Labyad.
3 0
HilversumNoord
Amen. Je wilt door het vuur om te laten zien dat de trainer ongelijk heeft? Vooral Labyad. Mijn god. Hij liep nog net niet met zijn handjes in zijn mouwtjes. Schandalig! Rot op met deze lui.
1 -1
WillyBrokamp
Ajax heeft er al bijna een hele competitie aan officiele wedstrijden opzitten (31 dacht ik) Mogen daar ajb een paar k@twedstrijden tussen zitten ? Natuurlijk was het heel matig gisteren met een 11tal dat op acht posities is gewijzigd maar we moeten niet gaan paniekeren.
Zondag wordt een heel ander verhaal. Utrecht zal zich niet kunnen inhouden en erop willen vliegen. Die ruimtes gaat Ajax benutten.
4 -4
DeSlagerVanBilbao
K*twedstrijden mogen best, maar dan niet tegen een middenmoter uit de eerste divisie. 8 andere posities? Dan is het een kwaliteitsprobleem en een schrijnend gebrek aan instelling, passie en beleving. Middelmaat regeerde gisteren in Kerkrade. Ajax onwaardig.
2 -1
Duif63
Dramatische wedstrijd, maar het geeft toch wel een lekker gevoel om ook eens op deze manier een wedstrijd te winnen. Zondag wel graag wat beter voetbal.
2 -1
Dennis1964
Ja maar Utrecht weet nu hoe ze moeten spelen.
0 -1
Gooseman
Zo snel kunnen ze geen kunstgras in de Galgenwaard leggen.
0 0
Duif63
Dat weten ze toch wel hoor. Advocaat is door al die CL wedstrijden perfect op de hoogte.
0 0
RensvN
Ik snap die negativiteit echt niet.
We hebben op kunstgras met een veredeld b-elftal tegen een ultra defensieve ploeg in het zuiden van Limburg de overwinning uit het vuur gesleept. Het liep inderdaad niet soepel maar wat hadden jullie dan verwacht, een gala voorstelling?

Bekijk het eens positief, we doen na de winterstop nog mee voor 3 prijzen, hebben een fantastisch elftal met mega-talenten en kunnen bij vlagen genieten van heerlijk spel.
7 -5
DeSlagerVanBilbao
Kwaliteit moet altijd de doorslag geven, niet penalties. 'B'- elftal zegt alles over de kwaliteit van de basisspelers. We verwachten geen 0-8 maar tegen een Eerste Divisie ploeg moet je makkelijk kunnen winnen in 90 minuten. Penalties is gewoon een schande, voor hetzelfde geld lig je eruit.
2 -1
RensvN
Zulke wedstrijden heb je er altijd tussen, bovendien zijn bekerwedstrijden altijd wedstrijden op zich. Roda heeft natuurlijk 200% in zo'n wedstrijd, die hebben niks te verliezen.
1 -1
DeSlagerVanBilbao
Pappen - nathouden, zachte heelmeester. Tweede garnituur had alles uit de kast moeten halen om het ongelijk van Ten Hag te bewijzen. Sommige dingen kun je op trainen: afwerken op goal, corners, vrije trappen etc etc. Passie, beleving en goede wedstrijdmentaliteit heb je of dat heb je niet, daar kun je niet op trainen. Jeugdopleiding leidt technisch zeer verfijnde watjes op, enkele uitzonderingen daargelaten. En als ze niet worden opgeleid dan worden ze wel gekocht.
2 -1
Leviathan
Je kan ook niet altijd goed spelen en dan kan je zo'n dag beter tegen Roda hebben dan in de CL of psv of iets..
1 -2
DeSlagerVanBilbao
Die DAGEN tegen PSV hebben we al gehad. In april in september 2018. Om je kapot te schamen de instelling en gebrek aan vechtlust, passie en beleving. Net als vandaag.
2 -1
DeSlagerVanBilbao
Tweede garnituur is niet goed genoeg. Gelukkig kunnen er maar maximaal 3 invallen als het nodig is....Overmars heeft wat te doen als Ziyech, Onana, De Ligt en De Jong vertrekken. Maar weer op de middelmaat-toer en/of 19 jarigen aantrekken (die je zelf niet opleid) als directe versterking? Hou mijn hart vast deze zomer......Ook duidelijk: al met al heeft Ajax veel te veel betaald voor Daley Blind. ManU lacht de ballen uit de broek......
0 -5
Bky
Wie de fuck ben jij eigenlijk? Een slechte wedstrijd in een tot nu toe geweldig seisoen en opeens allemaal rare nieuw accountjes zoals deze die hier net doen alsof we een rampseizoen draaien.
1 -2
DeSlagerVanBilbao
24 jaar seizoenskaart, EU NL en in het bezit van een kaartje voor het uitvak voor de wedstrijd van zondag. Wie de fvck ben jij dan? En ook al is mijn account wellicht niet zo oud als die van jou.....who the fuck cares, jij hebt waarschijnlijk heel veel tijd om handen om je hier op AS uit te leven. Alleen op internet ventje.....ik reis Ajax altijd achterna in de tussentijd dat jij je toetsenbord aan het misbruiken bent.
0 0
glob
Echt onzin. We hebben met dit team al €60.000.000,= verdient en heel europa wil de talenten van ajax. Dus de investeringen hebben een prima rendement.
2 -1
DeSlagerVanBilbao
Heb het over het tweede garnituur, Einstein. En Daley is een watje. Wel een echte Ajacied hoor, maar wel een watje.
0 -5
Sterretje73
Ga fietsen man...zeiksnor
1 -1
DeSlagerVanBilbao
Jij bent geen Ajacied, da's duidelijk.
0 -2
Duif63
Met alles eens behalve het gedeelte over Daley.
0 0
DeSlagerVanBilbao
Voor 20 miljoen en bonussen riant salaris moet je veel kordater optreden en je niet te kijk laten zetten door een eerste divisiespits. Blind zegt zelf dat hij geen leiderstype is. Nou, dat hebben we gezien....zelfs een softijsje is nog harder dan softie Blind.
0 -3
Gooseman
En dat allemaal na een wedstrijd tegen Roda. Kan er niet te zwaar aan tillen.
0 0
DeSlagerVanBilbao
Dat is het verschil tussen middelmaat en de top.
0 -2
Gooseman
Blijkbaar.
0 0
amthree
lainez volgens geruchten naar lyon, zal me niks verbazen zelfde verhaal als met richarlison.
0 -1
Gooseman
Klopt volgens een Duitse bron niks van. America hsd de afkoopsom op 25 miljoen gezet. Lyon heeft dit bevestigd gekregen maar nog geen bod gedaan.
0 0
Oliveira
Ik denk dat de aankomende periode een goed moment is om afscheid te nemen van een aantal spelers. Orejuela, Kristensen, De Wit, Eiting en Labyad. Lamprou mist alleen lengte maar is verder een prima keeper. Orejuela en Kristensen waren gewoon een enorme kapitaalsvernietiging. Labyad heeft dan nog wel iets maar komt duidelijk te kort als je spelers als Tadic en Ziyech die al vele malen beter en verder zijn. Labyad komt gewoon te kort.
7 0
Duif63
Doe daar Cassierra, Johnsen, Jensen, van Leer en Cerny ook maar bij.
2 0
Ajaxvooraltijd
Kristensen is gewoon bruikbaar hoor. Is alleen wat wild en als invaller vaak prima met zijn voorzetten en fysiek. Het is alleen geen slimme verfijnde speler die je graag zou willen hebben.
2 0
DeSlagerVanBilbao
Middelmaat = afscheid nemen.
2 -1
NuchtereAjacied
lucasv: je bent of een trol of een lompie (dronken, stoned of hersenloos). In ieder geval geen Ajacied die een nuttige bijdrage levert.
1 -1
zskb410
Eiting is not ready to play in the first team...
6 -2
NuchtereAjacied
vervolg-
tomeloze inzet bij de 'tweede keus.
Beide vielen zwaar tegen vanavond
0 -1
Kikke
En dan blijkt de visie van Ten Hag toch niet zo geweldig te zijn, in mijn herinnering liet Bosz twee teams fantastisch te laten voetballen...
0 -2
Koekepeer
Ja tegen Cambuur en Excelsior bijvoorbeeld. Weg beker, weg kampioenschap. Bosz heeft iets moois neergezet maar het gaat nu toch echt beter.
1 0
BokkieBokstra
Eind goed, al goed!
1 0
NuchtereAjacied
@ chuckie88 volgens mij heeft het weinig te maken met 'opladen'. Verdedigend was Frenkie heel goed en was vrijwel nergens te laat, alleen missen de (steek)passes accuratesse. Dat kan ook aan de medespelers liggen. Maar zondag om 17 uur kunnen we weer onze mening geven..
@pinballmagic: achteraf zal Ten Hag intern hetzelfde concluderen mbt Eitin en Labyad.

Om scherpte te houden snap ik heel goed waarom Ten Hag kiest voor 6 vervangersen 5 basisspelers: je verwacht geen verslapping bij de basisspelers en eist een
1 0
AjaxRobEnschede
Misschien is dit gewoon een prima wedstrijd geweest. Dat we weten dat we op halve kracht echt niet kunnen winnen van een club uit de 1e divisie. Wake up call. Zondag tegen Utrecht allemaal weer wakker en vol erop. Alle vertrouwen in. Dit was eenmalig !! Dit soort wedstrijden heb je nodig afentoe. Zondag maken ze ons weer echt blij !
10 0
marrene
Zo zie ik het ook. En nu weten jongens als Eiting, Labyad, Kristensen, Wöber en Schuurs dat ze hun mond moeten houden over een basisplaats.
0 0
DeSlagerVanBilbao
Prima wedstrijd om er achter te komen dat een deel van de bankzitters niet goed genoeg is. Passie, beleving en wedstrijdinstelling dat kun je niet trainen, dat heb je of dat heb je niet.
0 -1
Koekepeer
Dacht dit exact
0 0
pinballmagic
Nog steeds geen lering getrokken vind ik wel erg kwalijk
PSV ging al eerder de mist in zo
Ajax beging bijna het zelfde lot
Dit jun je Ten Hag aanrekenen
Met een veredeld 2e elftal dat ook nog niet vooruit te branden is Kun je ook van Roda verliezen
Kareltje was een regelrechte ramp op het middenveld
Ook labyad was zwaar onvoldoende
3 -3
NuchtereAjacied
Nou nou, met de hakken over de sloot. Maar verdiend, dat dan weer wel.
En aan alle pseudo fans/kleine Johan Derksentjes die Ten Hag alweer zat zijn: ga lekker bij Veronica Inside lekker in het publiek applaudisseren voor alle onzin die Johan D weer verkondigt.
Jullie zijn hetzelfde niveau. Enige verschil is dat wanneer we komend weekend met 4-0 winnen van Utrecht, jullie weer heel blij zijn (ondanks dat boertje Ten Hag). En Derksen niet.

Diegenen die denken dat Ten Hag niet gewaarschuwd heeft voor onderschatting, is dronken, stoned of hersenloos. Hoe willen jullie genoemd worden: takkies, lompies? Ik ga voor lompies.
Fan ben je altijd: als het goed gaat maar ook als het slecht gaat. En zeiken doe je maar op de plee.
6 -3
Kikke
Hahaha ben je dronken of zo?
1 -2
Koekepeer
Dat denk ik niet, gezien zijn naam.
1 -1
Cleo9
Ik heb Eiting nu een aantal keer gezien, maar zie het talent echt niet. Echt geen Ajax 1 materiaal.
4 -1
Voetbalverstand
Kan iemand Mexicaans?

https://mobile.twitter.com/barracudo/status/1075500743577219079
0 0
Obnoxious
Ja, dat kan ik wel ja. Woon in Mexico en ben wel behoorlijk onder de indruk van hem.

Zegt overigens helemaal niks in dat filmpje. Hij gaat bijna naar Europa want de deal is bijna rond, hij is blij met zijn huidige club, ook omdat ze kampioen zijn geworden, naar Europa gaan was altijd zijn droom..
0 0
Oliveira
Ik spreek overigens Noord-Brabants en Zuid Hollands.
0 -2
Koekepeer
Ik kan me daar door elkaar weinig bij voorstellen.
0 0
afcas
hij geeft in principe aan dat hij onverstaanbaar is gecombineerd met een halfzachte g.
1 0
Voetbalverstand
Zachte G en een R. Netjes
1 -1
Oliveira
Altijd handig om erbij te hebben. :P
0 -2
MrPink
Mexicaans, haha. Sorry. :P Kut taal, versta alleen Engels en Duits.
0 -2
Oliveira
Mexicaans eten bestellen bedoel je? Ik raad de nacho's en tortillia's aan!
0 -1
BrandjeXL
Je weer dat ze daar Spaans praten???
0 -1
chloorbestendig
Kan jij Nederlands?
0 0
Voetbalverstand
Hahaha ja snap ik niet zo happen allemaal
1 0
chloorbestendig
Honger
0 0
Voetbalverstand
Excuses zal geen grapjes meer maken
0 0
Dit is mijn club
Het enige positieve is dat je zo'n rukwedstrijd toch wint en ook nog vlak voor Utrecht uit. Iedereen zal zondag toch wel getergd aan de aftrap staan na vanavond (mag ik hopen) en onze tegenstander mag morgen eerst nog een lastig potje spelen in Rotterdam.
3 0
chloorbestendig
Conclusie, Roda JC kan het Bayern Munchen erg lastig maken.
10 0
JanTa
Lol
0 0
Ajaxvooraltijd
Hahahaha
1 0
onderkantlat
Mooi dat Tadic weer belangrijk is met de 2 eerste goals. Fijn dat beide spitsen, Huntelaar en Dolberg er ook eentje inkegelen en die Blind die scoort gewoon weer!
3 -1
3*stars*3
Always look on the bright side mate! ;-)
1 0
Toon meer reacties