[Update] 'Slop wil al eerder opstappen bij Ajax'

BVeenstra, 29-12-2018 om 08:15, 28791 views, Ajax.nl |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Jeroen Slop vertrekt aan het einde van het huidige seizoen bij Ajax. Dat meldt de Amsterdamse club donderdag. Slop was twintig jaar werkzaam bij Ajax.

De financieel directeur vertrekt na een lange periode bij Ajax. ‘Ik ben inmiddels twintig jaar werkzaam bij Ajax. Het waren hele intensieve jaren, met veel hoogtepunten en natuurlijk ook met minder leuke fases. Wat me altijd bij zal blijven zijn de bijzondere trajecten met buitenlandse clubs die hebben geleid tot grote transfers’, aldus Slop op de site van Ajax. De directeur was betrokken bij veel transfers bij Ajax, waaronder die van Zlatan Ibrahimovic en Christian Eriksen en tot voor kort Dusan Tadic.

Edwin van der Sar bedankt zijn collega voor zijn toewijding en de lange samenwerking. ‘Met name in mijn eerste jaren als directielid heb ik ontzettend veel van hem geleerd. Vooruitlopend op zijn afscheid wil ik hem, mede namens de andere directieleden, bedanken voor zijn inzet voor de club en alvast veel succes wensen in zijn verdere loopbaan.’

Update - 08.15 uur (29 december 2018) - 'Slop wil al eerder opstappen bij Ajax'

In De Telegraaf valt zaterdagochtend te lezen dat financieel directeur Jeroen Slop met de gedachte speelt eerder bij Ajax op te stappen dan aan het eind van dit seizoen. In eerste instantie gaf Ajax via de officiële kanalen aan dat Slop het seizoen zou afmaken bij de Amsterdamse club, maar de directeur zou nu alleen enkele lopende zaken willen afronden. Slop zou volgens De Telegraaf Ajax gaan verlaten na slechte ervaringen met collega-directeur Rutger Arisz.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
kaashaas
5 jaar bij een werkgever is al lang 20 jaar is heel lang.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, hij gaat duidelijk weg met problemen maar hij verdient alsnog een mooi afscheid want hoewel hij zijn werk niet altijd goed heeft gedaan (wie van ons doet dat wel?) is hij een hele lange tijd een belangrijk onderdeel van de club geweest.
1 -1
Ozymandias
Opvallend dat nu Slop moet vertrekken de Telegraaf opeens weer een lek heeft binnen Ajax. Net zoals dat de Telegraaf opeens een lek had binnen Ajax toen Endt moest vertrekken en verder ook opeens een lek had toen Jonkind moest vertrekken. Alsof deze mensen de Telegraaf gebruiken om hun eigen straatje schoon te vegen...
7 -1
Duif63
Denk dat je gelijk hebt. Alle gebeurtenissen rond Arisz zijn waarschijnlijk door Slop naar de Telegraaf gelekt, waardoor de Telegraaf ineens het wiel van Slop kiest.
3 0
geDaante
Dat laatste, of aan te geven dat er nare praktijken plaatsvinden bij Ajax, net name door te grote ego's en eigenbelang.

Het is prima je verhaal kenbaar te maken en mensen niet weg te laten komen met hufterig gedrag, dat mag bekend worden gemaakt. De vraag is of het allemaal waar is, maar ik neig nogmaals dat te geloven, ook weer gezien de aantijgingen van vandaag, die blijken te kloppen.

Boeit me verder weinig, heb niks met Slop, die waaide ook met alle winden mee om maar aan te blijven, maar ja, het is ook geen beleidsbepaler of technische man.
2 -1
Web
Ik kan er wil hier niets over zeggen, omdat ik ( niemand ) weet wat er aan de hand is.
Nare praktijken binnen Ajax zeg jij.
Jij weet het gelukkig wel, zoekt constant iets om Ajax onderhuid te halen.
Maar ik kijk er niet vreemd van op. Zo zit jij in elkaar.
5 -2
Babangida83
Hij zegt dat niet als waarheid, maar als vraag. Lijkt me een belangrijk verschil.
1 0
Schwalbino
Lekker boeiend.
3 0
Kuningast
Slop en Aris.. Beide heren mogen wat mij betreft opstappen. Ik heb er niks mee..

Maar die telegraaf is ook echt een kutkrant zeg. Oude koeien en stoken zijn ze een meester in. Een goede reden om dat flutkrantje niet te lezen.
5 0
GvanderK
Niet dat ik zijn gedrag goedkeur, maar het is De Telegraaf die hier mee komt...
4 0
geDaante
Hadden het ook goed met dat voorval in Athene, dus ze hebben weldegelijk een lek/bron.
0 0
Web
Fijn toch, hier smul jij van
Jij zal dat RODDEL blad ook wel lezen
1 -2
afcas
je reageert wel erg emotioneel vandaag... misschien maar even een pauze inlassen jongen.
2 0
Web
Als geDaante nooit, maar dan ook nooit iets goed te melden heeft over Ajax.
Wat doe je dan nog bij die club
Alles was volgens hem goed, en is slecht
Emotioneel word ik er niet van, maar erger mij er aan.
0 -1
AsensioWillemsen
dat is Slop zelf
3 0
Oliveira
Voetbal nieuws site met roddels en geruchten. Geweldige toevoeging maar niet heus.....
3 -1
Joseph
Frenkie was al vertrokken naar PSG volgens Valentijn, als iets dus "volgens" de Telegraaf is, moet wel bekend zijn hoe laat het is..
7 0
geDaante
Dat was meer een verwachting/mening van Driessen zelf, niet gebaseerd op iets dat gelekt was.
0 -2
Ajaxvooraltijd
AS kan dit niet bij bijzaken en geruchten? Ik zie nu een bericht van Blind en Tadic daar staan terwijl Ajax bij mijn weten een voetbalclub is dus het voetbal vooral belangrijk dient te zijn. Valt me een beetje tegen van jullie AS dat jullie de Televaag met die kakkerlak Driessen hier zo'n podium geven.
7 0
Redrum
Dat moet een hele nare worstelgreep zijn geweest.
1 0
Bocarra
Is AS nu ook al een roddel en achterklapsite geworden????
5 0
Lazell
Is toch al een tijdje zo.
0 0
AsensioWillemsen
Jeroen Slop zat er ook in de jaren dat het financieel beroerd ging met Ajax. Het succes ligt dan ook niet aan hem. Makkelijk te vervangen
5 0
AsensioWillemsen
Laat maar gaan. Weer een lek naar de Telegraaf minder
4 0
Ajaxxxisdebeste
Boekhouder er zijn vast meer die kunnen boekhouden
1 -1
ST
Als hij geen goed werk leverde zou hij niet 20 jaar daar kunnen zitten. Jammer dat hij weg gaat, maar aan alles komt een einde. Als ik het zo lees had beter Arisz kunnen vertrekken.
0 0
Joseph
Hoe lang iemand bij Ajax zit, bepaald in deze functies niet altijd de kwaliteit..
0 0
Mario65
Je kunt Slop goed of slecht vinden.
Na 20 jaar trouwe dienst werk je iemand zo de deur niet uit ten faveure van een slang die zich via de RVC omhoog wurmt.
Dat mensen als v.d.Sar dit zomaar laten gebeuren. . . Jammer
6 -4
BokkieBokstra
Ik denk dat van der Sar niet zoveel te vertellen heeft.
3 0
Ling
Nee natuurlijk niet.
Van der Sar mag alleen de lintjes doorknippen.
Is ook logisch met zijn achtergrond, die man moet je geen beslissingen laten nemen.
0 -1
marrene
Waarom neem je zoiets klakkeloos aan als een mediageile kerel zoiets gewoon beweert zonder bewijzen en dat hij er zelf niet bij is geweest?
8 0
debarbaar
Omdat het zo is. Je hebt toch gezien hoe Rutger Arisz de Nouri case ongelofelijk verneukte. En denk jij echt dat als er een persbericht naar buiten komt dat "in goed onderling overleg" bevat Slop zelf ontslag heeft genomen. Blijkbaar zit de directie op het fatsoen niveau van Trump. Ook die ontnam zijn eigen chief of staff de mogelijkheid zelf zijn ontslag naar buiten te brengen. Wellicht ken je niemand op kantoor, dat kan ook, maar qua populariteit staat Rutger Arisz op gelijke voet met die andere watersporter die naar Monaco is vertrokken, van der Aat.
4 -6
Ozymandias
"Wellicht ken je niemand op kantoor, dat kan ook, maar qua populariteit staat Rutger Arisz op gelijke voet met die andere watersporter die naar Monaco is vertrokken, van der Aat."

Dus jij kent wel mensen die bij Ajax werken? In dat geval geef eens wat details van waarom Arisz niet geliefd is binnen de club?
0 0
MankeNelis
Typerend fotootje met Bertje Oostveen ernaast..
0 -1
niquedegraaff
Op VI zojuist opmerkelijke uitspraken over een vergadering waarin Slop op zijn vingers werd getikt door een één of andere gast die wel lekker ligt bij de RVC. Ik begrijp niet zo goed waarom men op TV Jeroen Slop zo hoog heeft zitten. Hij is niet degene die voor het succes heeft gezorgd... Driesen meldde dat hij jaar in jaar uit zorgt dat Ajax een goede financiële huishouding heeft maar dat klopt niet helemaal. Onder Slop zijn bewind ging Ajax bijna failliet. En dat is nog niet eens zo heel lang geleden!
0 -1
insectenverdelg
Slop is een lek naar ee telegraaf vanuit de directie. 1 van ee laatste gok ik zo. rarara voor wie kiest de TG dan partij?
0 0
debarbaar
Nee Rutger Arisz heeft dan voor het succes gezorgd. Het gaat er niet om of je immens hoog hebt zitten. (alhoewel het blijft natuurlijk gewoon ene vertelde boekhouder en daar heb je er honderden van) maar om de wijze waarop een man met een dienstverband van 20 jaar zijn ontslag te horen krijgt.
0 -1
Babangida83
Precies. Ik vond het ten tijde van de revolutie eigenlijk raar dat hij bleef zitten. Dit zou ook eigenlijk een vertraagd slachtoffer van de revolutie kunnen zijn. Anderzijds is het wel de algemeen directeur en de RvC die over de uitgaven gaan uiteindelijk. De AD heeft de hamer in zijn hand of een deal wel of niet doorgaat. Nu is dat inmiddels de RvC die voor bepaalde bedragen goedkeuring moet geven.

Twee jaar geleden was het is ongeveer 20 jaar geleden dat we voor het laatst een Europa-Cup finale hebben gespeeld. Dat is toevallig de 20 jaar dat Slop er zat. Heel grote bijdrage aan succes heeft hij dus niet gehad.
0 0
godenzonenssuper
Kan me voorstellen dat het moelijk is voor Jeroen om dagelijks in de Johan Cruyff Arena te moeten werken.
0 -3
T.reckveugel
Geldt voor alle plucheplakkende bekerpoetsers, vooral die bloedzuiger met het erelidmaatschap. Zou mooi zijn als die er een keer uit moet, jarenlang trekpop gespeeld en dan lullig eruit. Gun deze farizeeër samen met Slop de meest lullige afgang ooit.
Misschien is het onderling in de kliek nu oorlog, vreten ze na de groep Cruijff elkaar op.
Wijers was ook opeens weg, vBoxtel mocht niet komen, vDuijvenbode teleurgesteld weg. Het beheer van de berg met honderden miljoenen begint zijn tol te eisen
0 0
Illegaal
Die rat had al veel eerder de laan uitgeschopt moeten worden.... hij handelde ook tegen Johan.
2 -10
T.reckveugel
Slop is stroman van de plucheplakkers, de mol tijdens de revolutie
6 -9
mercurius3
Hij is slechts een boekhouder, dus veel inspraak zal hij niet hebben gehad. Toch was zijn imago al beschadigd in de tijd van Van Basten. Onder zijn bewind als penningmeester verdampte 80 miljoen beursgeld. Voor de rest is elke boekhouder te vervangen door een andere boekhouder. Je kunt ze op hoofdkraan vinden.
6 -12
Rukboor
mercurius3 wat is dit weer een onnodige zure reactie die echt niets toevoegt.
Jeroen Slop is 20 jaar financieel directeur geweest bij de grootste voetbalclub van Nederland.
Ik weet niet wat jij in het dagelijks leven doet, maar dat moet dus wel iets geweldigs zijn als je deze functie typeert als het is slechts een boekhouder?
Jeroen Slop maakte deel uit van de directie van Ajax als financieel directeur, en verder niks.
En dan ook nog; onder zijn bewind als penningmeester???
Triest niveau, en welterusten verder.
13 -2
Ajax412
mercurius3 is astronaut van beroep.
9 0
ajaxwestland09
Ander nieuws las dat doan in de arena zat gisterenavond
0 0
Bjorn
Op uitnodiging van een sponsor geloof ik.
0 0
GinoAFCA
bron?
0 0
Maxwell5
Zijn instagram.
0 0
ajaxwestland09
Zag het net ook op zijn instagram inderdaad
0 0
GvanderK
Link?
0 0
CruyffFootball
Heeft zijn kameraad Professor dokter meester Ten Have dit advies aan hem gegeven?
4 -6
FTS95
Prima, altijd een nare smaak van over gehouden..
5 -5
X-RaY
Om de een of andere manier heb ik weer het idee dat er een rel aankomt binnen Ajax. Hoop dat ik er volkomen naast zit natuurlijk.
0 -10
Bloedgezellig
Oud zeer
1 -3
X-RaY
Oude lijken
1 -3
Ajaxxxisdebeste
Vrijwillig of ontslagen?
1 -3
Bloedgezellig
Doe het eerste maar anders krijgt ie ook nog geld mee
2 -2
witchmaster11
hoelang zijn jullie Ajacieden die zo negatief naar je mede supporters reageren ?
Wat niet wegneemt dat ook Slop medeverantwoordelijk is voor de veel te grote jas die de club zichzelf heeft aangemeten. bijna naar de klote door deze goede penningmeester !!!! doe eens google want jou club was toen door het oog van de naald gegaan
7 -8
Minsc
hoelang is een chinees, master
1 0
Hans Kraay Jr.
Nou ervan uitgaande dat de gemiddelde lengte voor een Nederlandse man 1.80m is dan denk ik dat Ajacieden gemiddeld ook zo lang zijn.

Maar ik kan er naast zitten hoor, verder snap
Ik niks van je verhaal dus kan er helaas geen antwoord op geven.
2 -2
Ajax#1900
Je weet niet waar je het over hebt. We zijn bijna naar de kloten gegaan door technisch wanbeleid.
2 -5
witchmaster11
weet jij wel waar het overgaat ?? leer eens lezen voor je reageert het gaat over slop en die is penningmeester en geen TRAINER
7 -4
Hans Kraay Jr.
Misschien eerst zelf eens proberen een volwaardige zin te formuleren.

“Doe eens Google.....”
0 -3
Ajax#1900
Ik heb het over technisch wanbeleid, niet over trainers. Verkeerde aankopen dus.
0 -1
Rukboor
Jeroen Slop heeft nooit spelers gekocht, hij heeft alleen de financiële zaken in opdracht afgewikkeld.
1 0
Bloedgezellig
Deze man heeft alles en iedereen tegengewerkt samen met zijn bekende vriendjes
8 -6
Ozymandias
Geef daar eens wat bronnen voor want volgens mij lul je maar wat.
4 -10
Bloedgezellig
Waar heb jij de laatste vijf jaar gezeten
5 -4
Ozymandias
Slop heeft zich nooit bij enig kamp gevoegd. Hij heeft zich als CFO neutraal gehouden en dat is ook een belangrijke vereiste van een CFO.
1 -3
AsensioWillemsen
Slop was juist tegen het kamp van Cruijff omdat Johan hem er uit wilde
0 0
Ajaxvooraltijd
Ik vind het jammer dat hij gaat want hij heeft echt wat neergezet met het team van Ajax. Ajax is nog nooit zo gezond geweest.
9 -11
niquedegraaff
Ajax is bijna failliet onder zijn bewind. Maar dat telt dan zeker niet mee ;)
7 -7
Rukboor
niet is bijna failliet !!
Je lult over zaken van 12 jaar geleden onder een andere directie.
Maar voor alle droeftoeters hier, AS had het beter niet kunnen melden, want een hoop mensen vinden dit weer een geweldig onderwerp om Ajax weer eens in een negatief daglicht te zetten. Dit terwijl we een van de rijkste clubs binnen Europa zijn zonder schulden en UEFA Financial Fair Play sancties.

Dat kunnen weinig clubs met veel grotere inkomsten Ajax nadoen.
3 -2
Aeter
Precies, het was onder leiding van Jaakke en co dat we financieel heel zwak zijn geworden. Er werd in die tijd vooral veel gekocht en heel weinig kwaliteit, dat kostte idioot veel geld en we kregen er niks voor terug. De Colins, de Delorges, Urzaiz, etc.
4 0
Maxwell5
Not even close, gast. Ja het potje met geld was bijna op maar voor een faillissement moet heel veel meer gebeuren. Bovendien de investering in Suarez(2007)heeft die uitgave in 2008 bijna volledig goed gemaakt. Je mag Van Basten en Blind bedanken voor de bedragen die ze voor Sulejmani, Cvitanich en Wielaert neerlegden.
4 0
Bloedgezellig
Hou toch op is niet zijn verdienste
5 0
davy14
Heeft gewoon geluk gehad. Als financieel directeur gaf hij toch echt toestemming tot het uit geven van geld terwijl Ajax bijna in een financiële crisis kwam. Ook lekker toestemming gegeven om de Ajax Experience te bouwen, wie kent het nog? Laatste jaren goed werk afgeleverd I guess...
1 -5
Bloedgezellig
Dat is 1 nu derest nog
3 -15
Ajaxvooraltijd
Weer een nieuw trollaccountje aangemaakt?
10 -5
Bloedgezellig
Tuurlijk deze pippo heeft meegewerkt aan vier jaar geen kampioen maar dat zijn kereltjes als jij natuurlijk allang vergeten
2 -8
Hans Kraay Jr.
Huh.......Hij is financieel directeur, hoe heeft hij meegewerkt aan 4 jaar geen kampioenschap dan?

Daar zijn volgens mij hele andere figuren verantwoordelijk voor.
2 0
Maxwell5
Die Bloedgezellig is een regelrechte mafkees. Lekker negeren.
6 -2
Rood Gevaar
koos voor het kamp Van Gaal maar bleef zitten. blij dat hij alsnog ophoepelt. nu die arrogante persvoorlichter nog
7 -15
Ozymandias
Hij koos helemaal geen kamp.
5 -6
Bjorn
Opvallend: niet de RvC, maar de directie van Ajax (Jeroen Slop en Henri van der Aat) heeft Van Gaal, Blind en Sturkenboom aangesteld, zo zegt advocaat Wakkie.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/blog-cruijff-niet-happig-op-gesprek-met-van-gaal~bac673ea/

Jeroen Slop bleef altijd keurig op de achtergrond, maar heeft ook genoeg dingen fout gedaan.
5 -4
Maxwell5
Volgens de advocaat ja. Erg logisch ook dat de directie zelf zogenaamd de bevoegdheid heeft om zelf een directeur aan te stellen. Wat dus bullshit is, want die verantwoordelijkheid ligt bij de RvC. In die tijd dus bij oa Steven ten Have.
Slop was en is altijd verantwoordelijk geweest voor de contract opstellingen als het al iets met het technische beleid te maken had, thats it. Slop koos geen kamp, hij is 'slechts' in dienst van. En draagt de verantwoordelijkheid van de financiën. Niks meer niks minder.
1 -2
Bjorn
Wakkie was de advocaat van Ajax (dus Van der Aat en Slop). Kortom hun eigen advocaat verklaart het. Is toch geen Chinees bij lijkt me. Ik begrijp dat de RvC officieel een voordracht doet, maar de zittende directie is daar natuurlijk gewoon bij betrokken.

Het is te naief om te denken dat Slop geen enkele richting aan het beleid gaf, hij heeft met alle winden meegewaaid en toegestaan hoe Ajax financieel de fout in ging.
4 -2
PetrusKeizer
als je met alle winden meedraait geef je per definitie geen richting, de richting die je aanhoudt wordt dan namelijk door de wind bepaald
0 0
Maxwell5
Hij was de advocaat van de nv Ajax + RvC. De aanklacht was gericht tegen de nv Ajax vanwege van der Aat en Sturkenboom. Dat de directie in formaliteit in zijn geheel erop aan wordt gesproken is alleen omdat het juridisch technisch het niet anders kon. En ja Slop is lid van de directie, dat betekent niet altijd in de praktijk dat ie ook daadwerkelijk verantwoordelijk was of is voor het beleid dat er goed gevoerd werd. Dat bleek later ook na de reorganisatie, Van der Aat, Sturkenboom en de voltallige RvC moest weg. Slop niet, omdat ie er weinig mee te maken had.
2 -3
Ajaxvooraltijd
Jezus wat ben jij een lul zeg!
8 -4
Bloedgezellig
AS mag dit wel is ook godslastering
1 -1
Jelephi
Deed zijn werk en deed dat goed. Bedankt alvast Jeroen!
8 -6
Marteineke
Volkomen mee eens. Bedankt Jeroen
4 -5
Bjorn
Volgens mij nooit echt een stempel gedrukt op welk beleid dan ook, waaide met alle winden mee en deed zijn werk. Sinds 2011 was het voor hem natuurlijk groot feest, alleen nog maar goede cijfers, grote transferinkomsten en cash op de bank. Maar ook verantwoordelijk voor het te grote jasje dat Ajax aan deed vanaf 2008 en het kiezen voor Van Gaal in 2012.

Maar goed, mensen vergeten snel in goede tijden. Ik ben ervan overtuigd dat deze man op de achtergrond evenveel inspraak heeft gehad als amateurs als Vd Boog, Vd Aat enzovoorts.
5 -11
Maxwell5
Slop heeft nooit wat met het technisch beleid te maken gehad, pippo..
6 -5
MankeNelis
Wat wil je, hij was geen beleidsbepaler. Hij was slechts de boekhouder.
6 -3
Bloedgezellig
Boekhouders zijn helemaal niet te vertrouwen
1 -3
Bjorn
Heeft zijn werk ook vast prima gedaan, maar iemand die Financieel Directeur is, bepaald ook mee op hoger niveau en dat is zeker geen simpele boekhouder.

Maar ik vergeet ook niet dat hij achter Van Gaal stond in 2012 en een mes in de rug van de mensen toen stak. Toen was hij blijkbaar ineens wel bezig met het beleid. (?)
4 -5