De Ligt: 'Na seizoen nadenken over wat ik wil'

BVeenstra, 13-12-2018 om 08:15, 14351 views, Elsevier |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Matthijs de Ligt is, ondanks alle transfergeruchten rondom zijn persoon, totaal nog niet bezig met een vertrek bij Ajax. De aanvoerder richt zich voor nu op Ajax en wil presteren met de Amsterdamse club. 'We willen zo ver mogelijk komen in de Champions League, we willen landskampioen worden en de beker winnen', zegt hij in Elsevier.

Maar ook na het seizoen met Ajax denkt hij nog niet aan zijn persoonlijke toekomst. 'In juni hebben we met het Nederlands elftal de finale van de Nations League. Er is heel veel om naar uit te kijken. Pas na dit seizoen ga ik nadenken over wat ik wil', zegt De Ligt, die met Mino Raiola - naast zijn adviseur Barry Hulshoff - een tweede zaakwaarnemer heeft. 'Ik ben een voetballer, ik ben geen club. Alle spelers die met Mino hebben gewerkt, zijn lovend over hem. Daarom heb ik voor hem gekozen. Mijn vader praat ook geregeld met Barry en Mino. Dat is een goede samenwerking.'

Het is overigens niet uitgesloten dat De Ligt ook volgend seizoen nog bij Ajax speelt. 'Ik wil in een omgeving zitten waarin ik me rustig verder kan ontwikkelen. Waar ik voldoende speelminuten kan maken om een betere voetballer te worden. Dat is het belangrijkste. Bij geen enkele club heb je de garantie dat je elke wedstrijd speelt. Ook bij Ajax niet. Ik ben aanvoerder en het gaat goed met het team en met mij. Ja, dan speel ik. Maar als ik een mindere periode heb, kan ik er zo naast komen te staan', blijft De Ligt realistisch.

Mocht het toch van een buitenlandse transfer gaan komen, zal De Ligt het ouderlijk huis gaan verlaten. 'Dan moet ik op mezelf gaan wonen. Ik moet het toch een keer doen. Grote stappen zijn er om gezet te worden. Ik vraag zo nu en dan aan andere jongens hoe het is om in je eentje in het buitenland te zitten, maar me echt daarop voorbereiden, doe ik pas als het besluit is genomen. De familie kan ook mee, ja. Als het aan de orde komt, zullen we dat bespreken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aspers73
Beiden zijn er nog niet klaar voor. Als ik F de Jong steeds zie mekkeren tegen de scheids etc. dat zijn allemaal dingen die hij bij Ajax nog moet afleren. Net zoals de bal weggeven in laatste minuten. De Ligt was in eerste helft (8e minuut bijv) Lewandowski helemaal kwijt. En bij de goal. Dus blijft nog leker even bij Ajax.
2 -2
Ozymandias
Ja want je ziet wereldtoppers als Ronaldo, Messi en Neymar nooit tegen een arbiter zeuren... Wat een vreemd argument...
1 -2
3*stars*3
Nog een jaar blijven kan geen kwaad.
Beter voor Ajax en beter voor hem.
Zou top zijn als Vertonghen in de zomer transfervrij terugkomt.
Jaartje zo’n centrum, weer een goed EU seizoen draaien en na het EK vertrekken.

Babel mag ook wel transfervrij overkomen.
Denk dat dit het laatste seizoen is van Klaas bij ons en Babel kan ook vanaf de linkerflank.
2 0
chrisjuhhh
Babel ??
Doe maar niet .
1 -4
Joseph
Jaartje blijven en in Amsterdam op jezelf gaan wonen, die stap hoeft niet zo groot te zijn.. Geen schande om Ajax te verlaten als je nog steeds pas 20 bent.
2 0
Bloedgezellig
Het is tijd dat ze deze jongen even in bescherming wordt genomen,want hij raakt overbelast en dat zie je de laatste tijd terug in zijn speel. Dus de Graafschap laten lopen om te beginnen
1 -8
Puurvoetbal
Communicatietraining heeft hij goed opgepakt. Behalve dat hij goed kan voetballen is Matthijs ook één van de intelligentste op de Nederlandse voetbalvelden.
Natuurlijk denkt hij nu na over zijn toekomst. Hij is immers niet van steen en kan alle info die over zijn toekomst op hem afkomt niet negeren.
Maar hij kan dat niet zeggen en hij kan er goed mee omgaan.
2 0
Joodhannus73
Inderdaad. De boel bij elkaar houden. De Ligt is nog maar 19 en kan hier nog leren. Bovendien sta je niet gelijk in de basis bij een absolute topclub. En Ajax is met dit team gewoon subtop in Europa. En als ze slim en goed inkopen deze winter, dan zitten we tegen de top aan. Waarom dan weggaan? Snap het niveau van de Eredivisie, maar als je bijvoorbeeld naar PSG gaat is het niveau van de Franse competitie echt niet vele malen hoger. Dat geldt in mijn optiek alleen voor Engeland en Spanje. En Duitsland zit daar iets onder. Dan kan je net zo goed nog een jaar in Amsterdam blijven en dat geldt ook voor Frenkie. Ajax is een grootmacht in de wereld. De neiging in Nederland is een soort van Calimerogedrag aan te nemen. Ga uit van eigen kracht en zorg ervoor dat je weer bij de top van Europa gaat horen. Amsterdam is een absolute wereldstad. Spelers als Tadic en Nico willen graag bij Ajax spelen en in Amsterdam wonen. Trek daar nog meer van aan. We hebben het geld...
4 0
NoPants
Het kan gaan meewerken als ze bijvoorbeeld heel graag naar barca willen, want er zijn clubs met meer geld die hopelijk meer bieden.

Stel komende zomer biedt barca 50, en Psg of City biedt 70, maar matthijs en frenkie willen naar barca. Dan zou ik beiden aanbieden nog een jaar te blijven, 3 miljoen extra te krijgen, en volgend jaar beloven mee te werken aan een transfer naar barca. Ook als het niet het hoogste bod is.

Misschien er nog bij beloven dat ajax weer 1 of 2 top aankopen doet, waardoor het weer een leuk europees seizoen kan worden.
0 0
onderhetmaaiveld
Als ze dit seizoen samen de goede flow kunnen vasthouden, is er mijns inziens een zeer reële kans dat het team grotendeels intact zal blijven.
Die jongens en staf weten zelf heel goed dat ze met deze groep mooie dingen kunnen bereiken. En in een goede flow wil iedereen, een uitzondering daar gelaten, daar deel van uitmaken.
0 0
mvdk
Ajax heeft 65 miljoen euro in de Champions League gepakt. Je hoeft dus niet eens te verkopen...

We weten allemaal wat onze spelers op kunnen leveren, dus waarom zou je niet 1 keer gek doen? Biedt De Jong, De Ligt, Neres, Tadic en Ziyech een topsalaris en je hebt komend seizoen misschien wel een team die de CL kan WINNEN! En laat duidelijk zijn: met dit team spelen we ook volgend jaar CL en harken we ook weer 40 miljoen binnen. Het geld staat op het veld!

Ja, het zal heel lastig worden maar die gasten weten wat ze hier hebben... Ziyech zal misschien onhoudbaar zijn, maar de rest is nog hartstikke jong! Gewoon tot 2020 behouden en dan uitvliegen.
7 0
Babangida83
Even een kleine nuance. Die 65 miljoen euro zijn bruto. Sinds de revolutie hebben spelers bij Ajax variabelere contracten. Gaat het met Ajax goed, dan gaat het met de spelers goed en andersom. Ajax heeft dus een relatief grote uitgavenpost nu het zo goed presteert.

Denk dat als je Frenkie en De Ligt behoud, dat je op Ziyech na iedereen wel behoudt. Koop je Doan er voor terug en tel uit je winst. Ondertussen eens hopen dat Cerny weer terugkomt en dat Dolberg weer het niveau aanpikt en we gaan ver kunnen komen. Biedt die twee jongens wat extra tekengeld aan en dat zal redelijk verleidelijk zijn. (Want EK komt eraan. Daarna een transfer zou misschien nog beter zijn.)
2 0
AjaxPassion
Dat zou nou écht het droomscenario zijn. Biedt ze maar allemaal 5 miljoen en een contractverlenging. Dan heb je helemaal geen aankopen nodig...

Ben overigens ook wel benieuwd naar de halfjaarcijfers van Ajax : )
1 0
SnifferClarke
Maar wel weer de Graafschap dit weekend. Willen ze dat nog een seizoen?
0 -1
mvdk
Maar maak je in de basis van City 2 wedstrijden op rij een grote fout (zoals De Jong) dan zit je gewoon op de bank.
0 0
Ferd
In Spanje en Engeland heb je ook zwakke tegenstanders, willen ze dat volgend seizoen wel?
0 0
mvdk
Daarbij komt ook nog het EK. Dat kan ook meewegen... Als je ze een miljoen of 4 biedt verdien je dat in de CL weer terug en pak je in 2020 alsnog een dik bedrag.
0 0
GvanderK
1 jaar verlengen, nog meer stunten in Europa, titels winnen en een EK spelen daarna naar een absolute topcompetitie. Overmars moet hem en De Jong gewoon een goed bod doen.
11 0
Youri08
Mooi, die blik in zijn menselijke overwegingen. Niet het geld, status, auto's, vrouwen, designer clothes etc maar gewoon familie, jezelf ontwikkelen, uit huis gaan wonen. Heerlijk nuchtere Hollandse jongen.
17 0
Oempaloempa
blijf alsjeblieft nog een jaar. Ontwikkel je verder als aanvoerder. Geniet van het voetbal en de gein met je maten. Je hebt nog tijd genoeg om het buitenland te verkennen, maar kom daar binnen met een mooie erelijst.
1 0