Ten Hag: 'Geen enkele tegenstander blij met Ajax'

BartVeenstra, 13-12-2018 om 07:35, 12093 views, Ajax TV |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ajax-trainer Erik ten Hag is ontzettend trots op de prestatie van zijn elftal in de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers speelden woensdagavond met 3-3 gelijk tegen Bayern München en eindigden daardoor als tweede.

Ondanks de tweede plaats overheerst trots bij de oefenmeester van Ajax, zo laat hij blijken in gesprek met Ajax TV. 'Wij hebben grote delen van de wedstrijd goed gespeeld. Daar heb ik mijn ploeg een compliment voor gegeven. Voor de vechtlust en de manier van voetballen. Ieder voor zich heeft geknokt, ze hebben elkaar geholpen. We hadden de overwinning verdiend, maar helaas konden we dat niet over de streep trekken. Deze ploeg heeft mentaliteit en karakter getoond, dat is duidelijk. Dat ze goed voetbal hebben laten zien is ook duidelijk.'

Ten Hag koos er, net als in de uitwedstrijd, opnieuw voor om tegen Bayern München met Dusan Tadic in de spits te spelen. 'De extra middenvelder die twijfel brengt. Om van daaruit ruimte te creëren tussen de linies of in de diepte achter de laatste linie van Bayern. Dat is met name in de tweede helft goed gegaan', aldus Ten Hag, die vindt dat zijn ploeg de hele wedstrijd goed druk heeft gezet. 'Aan de bal vond ik ons voor rust niet altijd goed, na rust was dat beter. De eerste fase na rust hebben we fantastisch gespeeld.'

Uiteindelijk kijkt Ten Hag met een goed gevoel terug op de groepsfase. Ajax bleef immers ongeslagen. 'Dat is een geweldig compliment en het betekent dat we op de goede weg zijn', zegt de coach, die nog niet bezig is met de loting van maandag. 'Ik heb niet zoveel met lotingen, daar heb ik toch geen invloed op. We gaan ons richten op het affiche. We moeten leren van onze fouten, maar we nemen ook mee dat we mee kunnen op dit niveau. Geen enkele tegenstander zal blij zijn als ze tegen Ajax spelen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3sterren
Ik denk dat bij de waardering/angst voor Ajax ook de periode onder Bosz meespeelt, immers een Europese finale, weliswaar EL, maar toch, en nu weer onder Ten Hag de ongeslagen!!! reeks in de CL. Ajax is een club om ook weer Europees rekening mee te houden. Beide trainers riepen bij hun aanstelling gemengde gevoelens op bij de meeste Ajacieden onder ons, maar we mogen ons gelukkig prijzen met wat zij ons hebben (terug)gegeven: onze trots!
I love it ...
5 0
4xEC1
Helemaal eens met deze reactie. En er roepen er een paar hier dat ten Hag wel móét presteren met zo'n selectie. Tuurlijk is het haast een vereiste om ver te komen dat je een goede selectie hebt, maar met zulke kortzichtige opmerkingen wordt in mijn ogen de inbreng van een trainer zwaar onderschat. Een trainer bepaald de speelwijze, niet de spelers, hoe goed je selectie ook mag zijn. Waarom is het vaak wèl de schuld van de trainer als er wordt verloren en de verdienste van de 'goede selectie' als er wordt gewonnen? Kijk naar Manchester United onder Alex Furgeson. Bijna altijd onder hem Europese top. En na het tijdperk Furgeson? Helemaal niks meer. EL winst of niet, echt indruk heeft United zelfs toen niet gemaakt. En je kan nou niet bepaald zeggen dat ze onder van Gaal en Mourinho slechte selecties hadden/hebben. Furgeson wist op een of andere manier altijd in de top te blijven over de jaren heen. Dus een goede selectie bepaalt natuurlijk niet meteen of je een goede ploeg hebt.
1 -1
Web
Geen tegenstander is blij met Ajax
En op AS waren ze niet blij met Ten Hag.
Web is een kontekruipen en wat voor onzin kwam wel niet langs
Omdat Ten Hag uit Twente komt?
Omdat Ten Hag even tijd nodig had?
Maar wat laat Ten Hag ze stil worden hier.
Ajax had zich geen betere trainer kunnen wensen, ook de samenwerking in de staf is erg goed.
4 -3
Aspers73
Verdedigend echt heel erg matig, en middenveld met Blind vind ik echt niet beter als met Schone. Blind leek mij zelfs trager en minder bewust van het positie kiezen.
3 0
flodder
jongens laten we niet te vroeg gaan juichen ,we zijn op de goede weg ,maar ondanks die enorme inzet ..ging er ook echt heel veel niet goed.
3 -1
3sterren
Onder Marcel Keizer heb ik mij schor getuigt toen we PSV een pak op de voetbalbroek gaven.
Bij het behalen van de (verloren) finale EL tegen Man U, vooraf heb ik me bijkans het ziekenhuis in gejuicht.
Bij een reeks, zoals neergezet in dit CL seizoen onder Ten Hag, juich ik nu al mijn ballen uit de broek. Dat was toch genieten?

Ook al verliezen we de komende wedstrijden, wat overigens niet gaat gebeuren, bij resultaten behaald door ons aller Ajax, juich ik me lens.

Gelukkig valt er weer te juichen : ) ...
0 0
Web
Dus omdat er wat niet goed ging, mag je niet juichen?
Gaat bij alle andere ploegen alles goed?
Natuurlijk word het nu heel lastig, en dat mag toch?
1 -2
MK77
Ben heel benieuwd. Deze winterstop wordt eigenlijk de eerste rustige periode waarin EtH de voorbereiding kan doen. De zomerstop met het WK en de vroege voorrondes waren verre van ideaal
0 -1
Vak M
Het zijn allemaal finales vanaf nu. Beste 16 van Europa. Ik kan alleen maar hopen op een verrassing nu en de ronde daarna een andere verrassing uitschakelen. Maar goed als Nederland Duitsland en Frankrijk kan verslaan kunnen wij Real, Porto en PSG verslaan
1 -1
MK77
Nog maar zeven keer winnen en we hebben de cup :)
0 -1
Duif63
Als we maar niet tegen Juventus loten, voor mij dit seizoen de favoriet om de CL te winnen. De rest vrees ik niet, maar ik baal nog steeds dat we in München niet gewonnen hebben. Daar hebben we de eerste plaats in de poule verspeeld, niet gisteravond.
1 -1
Woodenshoe1
Tegen Porto zou kunnen, al is dat ook een klote tegenstander. Tegen de rest ben je 9 van de 10 keer kansloos...
0 -1
Tecmessa
Ik heb liever geen Real, die ploeg ligt ons gewoon niet goed de laatste 10-15 jaar. En ook dan zul je zien: als je ze wel pakt dan gaat heel Ajax-hatend Nederland weer roepen dat Real uit vorm is en dat het weinig voorstelt. Nee, doe mij maar Barca en dan die gewoon uitschakelen.
2 0
RuffRhythim
Barca schakel je niet "gewoon" uit lijkt me. Die hoef ik ook niet te loten de volgende ronde.
1 0
insectenverdelg
ben zelf t bangst voor City, maar se kans dat we die krijgen is 25%
0 0
ajaxxcied4life
Ten Hag en Bosz. Deze twee trainers hebben de echte topsport mentaliteit geherintroduceerd. Afgerekend met sentimentele dogma's uit het verleden (zoals, Ajax is voetbal dus mentaliteit, conditionele inhoud etc. zijn vieze woorden) zonder deze dogma's te verlochenen. Daarnaast hebben zij (maar ook Schreuder, ik denk dat wij zijn rol niet moeten onderschatten) de club gemordeniseerd. Ik was meteen fan van Ten Hag. En weet je waarom? Juist omdat hij bij FC Utrecht een deviant spelsysteem hanteerde dat in mijn optiek juist zeer internationaal is. Overmars redde de smoel van Van der Sar (die op marketingvlak natuurlijk een uithangbord is) die op leidinggevend vlak nog wel stappen moet maken en Ten Hag die van Overmars die a la Ajax juist buiten de box dacht en een moderne trainer als Ten Hag aanstelde. Wie had dit kunnen denken? Het kan verkeren jongens.
9 0