De Jong: 'Mijn volledige focus op Ajax gericht'

BartVeenstra, 08-12-2018 om 08:10, 5918 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

In gesprek met De Telegraaf heeft Frenkie de Jong aangegeven dat zolang hij nog niets officieel heeft besloten een transfer naar welke club dan ook niet speelt. De middenvelder wil zich op dit moment volledig focussen op Ajax en zal in ieder geval het seizoen afmaken in Amsterdam.

Toch was het even schrikken vrijdagochtend toen De Jong wakker werd gemaakt door zijn vriendin. 'M’n vriendin confronteerde me met het bedrag van 75 miljoen euro dat Paris Saint-Germain voor me zou willen betalen aan Ajax', begint de middenvelder. 'O jee, dacht ik toen ik de slaap uit mijn ogen wreef. Het enige wat ik erover kan en wil zeggen is dat er nog geen deal is. De officiële beslissing moet nog worden genomen en zolang speelt een transfer voor mij niet.'

Voor nu kunnen de fans van Ajax even opgelucht ademhalen, want De Jong vertrekt voorlopig nog niet. 'Mijn volledige focus is op Ajax gericht. Met nog vijf duels te gaan tot de winterstop, dit weekeinde tegen PEC en voor de Champions League tegen Bayern München, kan ik het niet maken om bezig te zijn met "ik ga daarheen of daarheen". Dat zou van mijn kant ook niet getuigen van respect richting Ajax en mijn ploeggenoten. Ik maak het seizoen hier af bij Ajax en ga sowieso niet weg in de winterstop.'

Kylian Mbappé

Eerder deze week kreeg De Jong complimenten van de Franse steraanvaller Kylian Mbappé. Mogelijk worden de twee teamgenoten bij Paris Saint-Germain. 'Het is altijd mooi als zo’n goede speler positief over je spreekt. Kritiek kan ik goed hebben hoor, maar het is altijd leuker om complimenten te krijgen. Leuk om te horen als Mbappé zoiets zegt. Dat vindt iedereen toch leuk?'

De feestdagen komen er weer aan! Scoor nu snel jouw ideale Ajax-cadeau voor de kerst!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cello
Gelukkig is het ook nog niet te merken aan het spel van Frenkie, want dat zou pas echt vervelend worden, wanneer hij zijn focus niet meer op Ajax zou hebben!.
En dit geouwehoer is al zeker sinds afgelopen zomer aan de gang en zelfs bij meerdere spelers van Ajax. Dit terwijl er -volgens Overmars en Sar- niemand tussentijds gaat vertrekken en er dus pas iemand zou kunnen gaan vertrekken in de zomer van 2019.
En dan maar een heel jaar, als media zijnde, het ene bericht na het andere bericht uitstrooien over interesse van die club of die club en dit alles met een aan bijna waarheid grenzende zekerheid verkondigen. Zoals nu met PSG. Terwijl er naar mijn mening enkel informerende en aftastende besprekingen zijn geweest om te zien waar een ieder staat en wat er mogelijk zou kunnen zijn komende zomer van 2019.
Ik geloof er verder niets van dat Ajax al in de besprekingen mbt Frenkie het bedrag van 75 mio heeft laten vallen. Ik geloof nooit dat ze dit hebben gedaan. Ik geloof zelfs niet eens dat PSG al een bod heeft gedaan en dat de speculatie's over 75 mio eerder uit de 'hoge hoed' van de zaakwaarnemer is gekomen, die naar alle waarschijnlijkheid wel is gevraagd naar wat hij denkt dat een Ajax zal willen zien voor Frenkie.
Maar Ajax heeft heus nog geen enkel bedrag de wereld in geholpen, want ook Ajax weet dat er meerdere kapers op de kust zijn en dat dan zomaar ineens die 75 mio in het niet kan vallen bij biedingen die er dan nog gaan komen.
En vergeet niet....mochten we er in slagen om de 8-ste finale te overleven en dus de kwartfinale CL te halen óók dan stijgen de transfersommen weer. Niet eens alleen van Frenkie, maar ook van de anderen....
Dus je zou wel gek zijn om je nu al vast te leggen op een transferbedrag.

En daarbij, waar we het allemaal al over eens zijn, Ajax is super-gezond kwa financien en we MOETEN dus helemaal niets verkopen!. Hoe anders dan dat dat was een aantal jaar geleden....We moeten dus niets en kunnen de boot heel lang afhouden als we zouden willen en kunnen zeker vragen wat we (Overmars) willen voor onze spelers.....
0 0
Joseph
Duidelijk nog niks rond met PSG. Niks mis mee, komen nog genoeg wedstrijden waar Frenkie zijn waarde nov wat kan verhogen dit jaar..
0 0
Pauw
Ben er vrij zeker van dat Frenkie niet naar PSG gaat.
0 0
Bocarra
Wat is die Televaag toch een kut krant. Eerst insinueren ze dat er een deal rond is en zorgen ze voor onrust in een voor Ajax cruciale periode. Dan dwingen ze Frenkie om met een statement te komen. Natuurlijk is er geen deal. Clubs mogen alleen met spelers praten als Ajax daar toestemming voor geeft. Zaakwaarnemers en clubs mogen wel met elkaar de markt aftasten dat gebeurd regelmatig en is niet nieuw. De top 6 wil Frenkie graag aantrekken. Het is aan Ajax om hem nog 1 jaartje langer te houden. Het is geen uitgemaakte zaak. Zeker als Ajax de selectie nog meer weet te versterken.
4 -3
Jaridebeste
Hmmm, krijg toch een beetje een dubbel gevoel bij dit alles. Ik snap best dat dit hele gebeuren wel even wat afleidt van Ajax. Het gaat tenslotte om een goede keuze maken voor je toekomst. Alleen als ik dan nu bedenk dat Frenkie de laatste weken toch echt wel wat minder speelt dan daarvoor, heb ik wel wat twijfels over die volledige focus op Ajax. Kan toeval zijn maar dat denk ik niet. En in zo'n cruciale periode als we waar nu in spelen vind ik dat wel een beetje jammer. Gelukkig zijn we inmiddels geplaatst voor overwintering in de CL maar we willen veel meer dan dat natuurlijk. Kampioen worden om maar eens wat te noemen.
0 -1
jollie18
Gewoon lekker blijven
1 0
Ajacied33
Ja heel leuk om te horen Frenkie dat Mbappe je een topper vindt. Maar ondertussen praten we nu weer over onnodige dingen. Alleen Ajax telt nu
1 -4
Youri08
Dit was allemaal gisterochtend. Niet zo liepen.
1 -1
Ajacied33
Volgens de geruchten was het gesprek tussen kamp Frenkie en PSG al op 8 november. Laat het nou net toeval zijn dat hij de laatste 2 a 3 weken minder presteert dan voorheen..
1 -1