Blind: 'Mensen verwachtten dat ik alles goed zou doen'

BartVeenstra, 05-12-2018 om 08:15, 18095 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Daley Blind staat er niet van te kijken dat er opnieuw mensen kritisch zijn op zijn manier van spelen. De linksbenige verdediger werd afgelopen zomer voor een miljoenenbedrag (minimaal zestien miljoen euro) overgenomen van Manchester United en om die reden waren en zijn de verwachtingen hoog. Ook opvallend: Blind sluit een transfer in de nabije toekomst niet uit.

Voor Blind zelf was zijn terugkeer naar Ajax ook een grote verrassing, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International. Afgelopen zomer keek Blind - toen hij een nieuwe club nog moest kiezen - vooral naar zijn eigen kwaliteiten. 'Maar ook naar mijn tekortkomingen. Ik denk niet dat ik met mijn spel tot mijn recht kom bij een laagvlieger in de Premier League, waar het vooral beuken, vliegen en knokken is, en minder op het voetbal gericht. Ik ben het best in een voetballende ploeg', zegt Blind.

De Amsterdammer wilde weer iedere wedstrijd spelen en daarnaast ook écht belangrijk zijn voor een ploeg. 'Bij Ajax kon dat en in combinatie met de plannen van de club voelde ik het enthousiasme groeien. Het was tijd voor een terugkeer naar Ajax', vervolgt Blind, die net als in zijn eerdere periode bij Ajax ook nu wat kritiek kreeg. 'Mensen verwachtten opeens dat ik alles goed zou doen, dat ik voorzetten gaf, of zelfs veel doelpunten zou maken. Maar ik ken mijn kwaliteiten. Ik ben ook een speler die simpel wedstrijden kan uitspelen als het moet, die geen spectaculaire dingen doet. In het begin hoorde ik ook geregeld geluiden van: Is hij hier nou voor teruggehaald? Ach, het verbaasde me niet. Ik moest er vooral een beetje om lachen.'

Blind geeft tot slot aan dat hij niet naar Ajax is gekomen om af te bouwen. Integendeel zelfs, zo vertelt hij. 'Met 28 jaar voel ik me in de kracht van mijn carrière. Als ik dit niveau kan vasthouden, bij Ajax en bij Oranje, komt er komende zomer misschien wel weer iets anders op mijn pad. Of volgend jaar', aldus Blind, die zich niet te oud voelt om nog een volgende stap te maken. 'Wie weet blijf ik hier wel tot het einde van mijn loopbaan, maar zeker hoe we het nu doen, hoe we onszelf profileren, in de Champions League en met Oranje, is dat geen uitgemaakte zaak. Ik denk dat ik nog bij veel buitenlandse clubs op de radar sta.’

De feestdagen komen er weer aan! Scoor nu snel jouw ideale Ajax-cadeau voor Sinterklaas of kerst!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
lijkt me wel n reeele kijk op de zaak, van Daley. Er kan idd altijd nog weer n buitenlandse club komen. In Nederland blijft hij bij Ajax, PSV is niet interessant.
0 0
trainerdv
Geen enkel topteam kan zonder spelers uit deze leeftijdsklasse: Lees mannen... Samen met Tadic waren dit de ideale versterkingen. Denk zelf even terug aan toe je 28 was: Wel de kracht, wel de ontspanning, niet meer de onbezonnenheid of spanning als je eens achterkomt en nog niet de aftakeling....
Het is dus niet alleen de vraag wat hij individueel levert (dat is zoals hij zelf aangeeft gewoon zelden spectaculair), maar meer wat voor waarde hij voor het team heeft: En dat is gewoon heel groot.
1 0
pedder12
Altijd al een favoriete speler geweest, gedraagt zich zeer proffesioneel. Ik zie hem toch een beetje als onze stille vedette..
1 0
TOOL
Alleen maar positieve reacties, dat is verrassend te noemen. Deze speler is meermaals afgeschreven en nog steeds staat hij er. Kijkt men dan ook eindelijk naar de voetballende kwaliteiten? Techniek en passing is bij hem eigenlijk altijd goed verzorgd. Het enige wat hij niet heeft is snelheid en lengte. Verder is het een zeer complete voetballer, ik ben blij dat hij er staat.
1 0
Fieldman
Daley speelt erg goed de laatste twee maanden. Kon nog makkelijk mee bij Napoli of Sevilla. Genieten dat hij bij ons speelt.
1 0
Esthas
Als je de bal naar Blind ziet gaan voel je je gerust, altijd een goede aanname, altijd naar de juiste kleur, zou echt wel meekunnen bij barca ben ik van overtuigd. Hoop dat ie z’n carrière hier afsluit.
4 -2
grannig mokum1
Blind goede speler, maar niveau van barca? Sorry dat te hoog gegrepen
2 -3
IkJijHijWijJullieZijnAjax
nooit getwijfeld aan deze aankoop.
bij united was ie ook heel goed, maar mourinho heeft geen klote verstand van goede verdedigers, zijn verstand over verdedigen is het denken aan aantallen die achterin blijven hangen, en zelfs daar ging het vaak mis.
zonder blind had ziyech in die el finale overal doorheen gefiets, maar hij zal het nooit toegeven die narcist.
veel united suporters vonden hem een superprof, nooit zanniken, mooie passing en harde werker, geeft wel aan dat hij een goede indruk achterlaat want in engeland roepen ze al heel snel, piss off, good ridance.

nu zie je eigenlijk dat united net even dat stapje tekort komt, en dat ajax een stapje verder heeft gezet. het is geen toeval hoor.
3 0
ETM
Idd waren de reacties van United-volgers overwegend heel positief. Maar zo verschrikkelijk belangrijk in een loopbaan is de trainer die een speler krijgt. Veel mensen maken ervan dat Blind het bij United dus niet gered heeft. Weinig vragen zich echt af waarom.

United -blind = een klasse minder
Southampton -Tadic = een klasse minder

Maarja wat doe je er tegen als het grote Ajax komt shoppen ;)
1 0
kaashaas
Je bevalt goed en bent echt toegevoegde waarde.
In het begin had ik geen verwachting en begreep ik het bedrag niet en nog steeds vind ik het een mega bedrag voor zo'n kort contract. Geld is in jou geval niet belangrijk want je bent een echte Ajacied!
2 0
afcsjonnie426
Hoop dat we nog lang van hem kunnen genieten.
Ik vond ook dat hij in begin door veel mensen onderschat werd,heb hem bij united ook een aantal
zeer goede wedstrijden zien spelen.
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
een aantal?
het was eigenlijk een een compleet raadsel voor iedereen waarom jose hem buiten de basis hield.
1 0
Web
Geweldige speler, past uitstekend in deze ploeg
Ja hij is niet snel, maar als hij dat ook nog was, had hij nu bij de top gespeeld.
En hadden wij nog wat jaartjes moeten wachten.
2 0
ajaxwestland09
fijne speler echt een ajacied en aanwinst :)
5 0
ajaxinho
Nooit getwijfeld dat het goed zou komen.
… En ik heb genoeg fouten gezien in het begin.

Hij is weer bijna de oude Blind.
Bijna, omdat hij op het middenveld hoort.

Het zou ideaal zijn als Vertonghen achter hem komt te spelen.
Dat vond ik wel een beetje jammer, dat zij nooit samen schitterden.

Bovendien is de cirkel helemaal rond als Vertonghen met DLigt samen spelen.
2 0
Ronaldinho020
De tijd zal het leren.
0 0
Barric
Nu ie weer ritme heeft zie je wat een geweldige en slimme voetballer hij is die simpel speelt als 't moet maar ook continue met geweldig slimme passjes strooit door zijn inzicht en voetbalgogme.
5 0
Sampaoli
Is die 16 miljoen meer dan waard. Wat een verademing aan de bal, hoe slim hij de duels ontwijkt en daarnaast is zijn ervaring van groot belang binnen deze selectie.
9 0
Tscheu
Verademing.
0 0
RedFeather
Hij heeft tijdje niet gespeeld.
Was begin van het seizoen niet fit.
Nu al ruim een maand structureel bij de besten.
8 0
AltijdGelijk
Volgend seizoen misschien al een andere club???

Lekker voorbeeld voor de jeugd man als ervaren rot!
2 -6
IkJijHijWijJullieZijnAjax
vind het idd een rare uitspraak, maar er moet maar een mooie club komen die boven de 16 mil gaat bieden. blind gaat echt niet weg om ajax in te ruilen voor een subtoppertje in engeland.
vaak is het ook de emotie zon uitspraak, ik weet zeker dat er onderling al word gesproken over vertrek op trainingen. dat wil hij natuurlijk ook naar een barca of bayern.
alleen die gaan hem niet halen, dus ik denk dat ie bij ajax blijft.
0 0
Leviathan
Tot zijn 24e ofzo bij Ajax gespeeld en dan terug komen voor een x aantal jaar of misschien wel altijd is een prima voorbeeld. Jij leest alleen wie weet komt er wel wat anders op mijn pad. Je kan ook lezen misschien blijf ik wel de rest van mijn carriere hier... Je weet het nooit he misschien klopt er over 1 of 2 jaar een ander talent op de deur en komt er een mooie club voor Blind dan is een vertrek toch niet ondenkbaar of wel ? Lekker alles negatief bekijken
5 0
Joseph
Daley is zo ontzettend belangrijk: hij staat altijd goed, straalt rust uit, heeft een geweldige pass en dan speelt hij nog niet eens op zijn beste positie.

Ik hoop dat er komende winter een CV wordt aangetrokken die wel het vertrouwen heeft van Ten Hag, want Blind op het middenveld zou een extra boost zijn voor de komemde CL wedstrijden!
10 0
Lazell
Precies. Heb je meteen het vertrek van Frenkie en Ziyech opgevangen. En het geeft ons de kans om eindelijk 2 echte vleugelspelers a la Neres op te stellen.
Maz - Aankoop - Wober - Taglia
Donny - Blind (6) - Tadic
Neres - Dolberg - Aankoop
1 -1
Ajax#1900
Heb het idee dat iedereen Bande is vergeten
1 0
Sterspeler
Bande is geen zekerheid. Als je door wil pakken moet je een brede selectie hebben. Neres Bande Cerny Johnsen is te mager als er 2 van de 4 mjslukken.
0 0
3*stars*3
Viel mij na zijn vertrek bij United op dat aardig wat United fans het wel jammer vonden.
Vooral zijn intelligente manier van spelen en als je dat kan in een snelle en sterke competitie als de PL, dan zit het wel goed.
Past prima bij Ajax en als hij vertrekt, dan is Spanje of Italië wel een goede stap maar zou mooi zijn als hij nog ff blijft.

Na 1 jaar vertrekken is wel erg snel maar ok, hij is iig hongerig en dat kan ook positief werken.
6 -1
Sterspeler
Ik denk als United nu kijkt hoe Blind het doet ze wel achtee hun oren krabben. Behalve the special (lees: retarded) one.
0 0
Mazraoui
Blind is heel erg belangrijk voor dit Ajax
9 0
ETM
Vanuit Blind gezien helemaal niet vreemd om de ambitie te hebben om nog eens de stap te maken naar een hogere competitie, maar ik kan niet ontkennen dat ik toch een beetje gehoopt had dat hij nu daar niet mee bezig zou zijn. Dat Tadic en Blind spelers zijn die heel bewust voor Ajax kiezen. Om Ajax maar een hoger plan te helpen tillen en dan zelf zeer gewaardeerde spelers te zijn. Vertrekt Blind werkelijk al binnen 2 seizoenen zou ik dat toch teleurstellend vinden.

Blind is een beetje de vlees geworden vorm van de term 'een stille kracht'.
4 0
TontoKarnaggel
Ongeloofelijk eigenlijk hoe kritisch Blind altijd benaderd wordt. Nee, misschien geen Messi maar gewoon een hele goede en degelijke speler voor Ajax en Oranje. Speelt dit seizoen ook gewoon weer meer dan prima. Maar ik weet zeker dat er weer een aantal gasten als hyena's zitten te loeren op een mindere wedstrijd van hem om er dan weer vol op te springen.

triest eigenlijk...
9 0
insectenverdelg
Het goede aan Blind is juist hoe constant hij is. Zakt zelden door de ondergrens. Vind m de laatste weken zelfs heel erg sterk. Was voor mij 1 van de uitblinkers tegen Den Haag. gaf een paar weergaloze ballen achter de verdediging. Als die bij Barca gegeven worden, gaan ze de wereld over.
2 0
Van Reenen
Die hyena's werken bij Veronica Insite.
1 0
Aspers73
Ik denk dat Blind het prima zou doen bij Barca!
3 0
Daveajax1976
Hoop dat ie volgend seizoen nog bij ons blijft!

Zoniet dan verkopen voor 25/30miljoen
0 -1
Joseph
Blind is veel belangrijker dan 25/30 miljoen, die moeten we gewoon niet laten gaan komende zomer.
2 0
Jelephi
Blind heeft zijn aankoop bedrag al driedubbel terugverdiend. Waar zeikt men over?
7 0
Ajax_026
Gewoon erg goede speler maar je moet wel oog voor voetbal hebben om het te zien. Hij houd het spel simple en passt bijna altijd strak in. Daar waar ik bij bvb bij Frenkie De Jong regelmatig passes zie die ik net wat te langzaam en nonchalent vind.( Frenkie is verder een gewedlige speler)

Waar ik een tergende hekel aan heb is als verdedigers traag naar elkaar passen omdat de aanvaller niet in de buurt. Ook op die momenten moet er gewoon strak in gespeeld worden om andere gefocust te houden.
3 0
DarkDefender
De laatste alinea vind ik wel wat verontrustend. Ik had toch gehoopt dat Blind hier jaren zou voetballen en het fundament zou zijn van een solide Ajax. Nu zou het me niets verbazen als hij dus weer weg is na 1 jaar. Even afgezien van dat prima aankoop en inmiddels vind ik zijn aankoopbedrag ook gewoon redelijk. Ajax staat als een huis en dat is ook zijn verdienste.
3 0
Redrum
Ja hier word ik niet zo vrolijk van nee. Ik ging ervan uit dat hij en Tadic de komende jaren het fundament van Ajax zouden gaan vormen, maar blijkbaar staat meneer gewoon nog open voor andere clubs.
1 -5
EersteAanname
Eens. Hij doet het goed maar had gehoopt dat hij dit als eindstation zag. Blijkbaar niet dus. Beetje jammer.
0 -1
Redrum
Ja precies, nu maar hopen dat er geen serieuze clubs voor hem komen dan.
0 0
Matts
Met name de laatste weken weer uitstekend in vorm. Echt een toegevoegde waarde hoor, voor dit Ajax. Behalve zijn passing ziet het er alleen allemaal niet zo spectaculair uit, dus in Nederland krijg je dan kritiek.
7 0
Stibba020
Was zelf best wel kritisch over zijn komst maar ben eigenlijk hartstikke tevreden over Blind.
9 0
Ajaxvooraltijd
Er waren er ook een hele hoop die niet eens kritisch waren maar hem compleet tot aan baby scholletje aan toe met de grond gelijk maakten voor zijn komst. Die zie je niet meer die mensen of ze zijn zo schijnheilig door niets te zeggen nu hij goed speelt, bang om gezichtsverlies te lijden. Gelukkig ben jij wel zo eerlijk!
5 0
OKP-AFCA
Ja, waar is die 'achterlijn' eigenlijk?
Met zijn dagelijkse anti Blind tirades.. lachwekkend.
5 0
RusselWestbrook
Die heeft een nieuwe account: Illegaal
1 0
Tinus
Vergeet illegaal niet
1 0
De_Realist
Hij heeft nog maar weinig weerstand gehad dit seizoen. Ik ben nieuwsgierig hoe hij het in de volgende ronde van de Champions League gaat doen.
0 -9
Ajax_026
Hij krijgt evenveel weerstand als de rest van het team maar die krijgen met regelmaat complimenten. Dus die vlag gaat gewoon niet op. Vergelijk de wisselvalligheid van Mazaroui met het stabiele presteren van Blind eens. In een goed draaiend team zijn stabiele factors super belangrijk
4 0
De_Realist
Blind viel dan ook wel grandioos door de mand tegen PSV. De Ligt (een collega op dezelfde positie) speelde toen niet. Die ene keer dat Wober Blind mocht vervangen deed hij dat moeiteloos. Wellicht dat Blind niet de stabiele factor is, maar de Ligt.

Ik zeg niet dat Mazraoui een geweldige rechtsback is, maar op die positie hebben we gewoon niet beter. Daarnaast is de een 28 en de ander speelt pas anderhalf seizoen op die positie.

Behalve PSV en Benfica hebben ze niet heel veel moeilijke wedstrijden gehad. Bayern was verassing wekkend zwak in eigen huis.
0 -1
Joseph
De enige die tegen PSV door de mans viel, was ten Hag. Niemand denkt dat Blind een mandekker is van topniveau.

Dat de tegenstand veel hoger zou kunnen zijn is wel duidelijk, maar als je het gemak ziet waarmee Blind overeind blijft, kan je makkelijk aannemen dat hij op een hoger niveau ook eenvoudig mee zou kunnen.
0 0
AjaxForEverAjax
Combinatie Blind en de Jong tegen PSV was een tactische verkeerde inschatting. Niet tijdig ingegrepen door ETH. Blind heeft voor mij tot nu toe voldoende tot goed gespeeld.

Voor de rest heeft Ajax als team gewoon (heel) goed gespeeld. Na PSV heeft alleen Benfica het Ajax moeilijk gemaakt, maar 4 punten uit 2 wedstrijden is gewoon heel goed. Dit is een verdienste van het team en ETH. Volwassen voetbal en tot het einde doorgaan voor een goede resultaat.

Een echte supporter bagataliseert de prestatie niet, maar geniet ervan. Nu nog landskampioen worden.
0 0
Ajaxvooraltijd
Weinig weerstand? In de CL?
5 -1
gi0vanni
Ja weinig weerstand, voor dit Ajax is Bayern een leuk tussendoortje. :d :D
0 0
De_Realist
Ik mag hopen dat je als nuchtere Nederland toch wel zo objectief en realistisch kan zijn dat onze CL poule relatief makkelijk was.

Bayern was in zeer slechte vorm, Benfica was lastig maar van beide kanten was het matig voetbal, en AEK was simpel.
0 -2
CL=5
ja want in de andere poules was het zo hoogstaand toch? Man Utd bijvoorbeeld of Inter tegen Spurs. Klasse gedaan van Ajax. Je kan alles wel nuanceren maar waarom zou je dat doen?
0 0
insectenverdelg
Alsk je realistisch bent dan zie je ook dat benfica thuis juist wel ene goed niveau was, met echte tegenstand, Uit ben ik mee eens dat t niveau lager lag. verder is er ook gewoon goed gespeeld in de vCL, op Luik uit (kijk Kiev uit nog maar is na. veldspel was heel sterk) .

Overigens was Barca net zo goed in zeer matige vorm 2x tegen PSV, maar dat resulteerde niet in een resultaat. En je kan elke ploeg wel omlaag halen, maar hoeveel ploegen zijn er nu juist wel echt in vorm?
0 0
Lazell
Ajax heeft wel goed geprofiteerd, maar een Bayern in vorm wint in Munchen normaal gesproken van Ajax. Bayern moet uit vorm zijn of wij de wedstrijd van het jaar spelen, willen we daar een resultaat tegen halen. Dat is niks geks en niks nieuws.

Daarnaast mag je van geluk spreken dat we Benfica uit pot2 loten en geen absolute topploeg. En uit pot 4 hebben we ook de makkelijkste. Ik kan me nog een loting met Real, Dortmund en City herinneren, daar waren we wss geen 2e geworden. Dusja, enigszins geluk hebben we wel met de loting. Maar goed geprofiteerd, dat zeker.
0 -1
insectenverdelg
Natuurlijk klopt het allemaal.

alleen wat ik wil zeggen, is dat dit ook niet het sterkste barca is. Die speelde ook 2 keer heel middelmatig tegen PSV qua veldspel.

en na jaren klote lotingen hebben gehad zat het nu is mee. waarmee Benfica nog niet appeltje eitje is. De prestatie blijft gewoon heel knap. Zeker omdat je ook al 3! voorrondes hebt overleefd.
0 0
GvanderK
Hij doet het prima
7 0
altijdwelwat
Ik had totaal eigenlijk geen verwachtingen ! Maar vooralsnog doet hij het redelijk tot goed , al blijf ik het veel geld vinden.
0 -5
Joseph
Als je ziet wat hij dit seizoen brengt, vooralsnog goed tot uitstekend, vind ik dat hij die transfersom nu al terug verdiend heeft.
1 0