Ajax O17 wint Klassieker, O19 verliest in Rotterdam

BartVeenstra, 01-12-2018 om 16:25, 25293 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax O19 heeft zaterdagmiddag op bezoek bij Feyenoord een 3-2 nederlaag geleden. Waar het in de eerste helft nog wist te controleren, ging het na rust de boot in. Bij Ajax O17 waren de rollen precies omgedraaid. Op De Toekomst keek het elftal van trainer Dave Vos in de rust tegen een achterstand aan, maar na rust werd de wedstrijd alsnog ruimschoots gewonnen: 4-1.

14.30 uur | Feyenoord O19 - Ajax O19 (3-2)

Al snel in de wedstrijd kwam Ajax O19 op voorsprong. Feyenoord-verdediger Noah Lewis kopte de bal de verkeerde kant op, waarna Brian Brobbey één-op-één kwam met Feyenoord-goalie Joey Koorevaar. De spits benutte het buitenkansje feilloos en zodoende stond Ajax al snel aan de leiding.

Tot de rust gaf Ajax eigenlijk geen kansen weg, maar kwam het zelf ook niet echt in het gebruikelijke positiespel. De Amsterdammers waren onzorgvuldig in de passing, waardoor de wedstrijd zich vooral afspeelde op het middenveld. Toch wist Ajax enkele kansen te creëren. Zo was middenvelder Victor Jensen tweemaal gevaarlijk met een schot en bovendien schoot Brobbey van dichtbij naast.

Hoe anders was het na rust. Ajax speelde een stuk zwakker, terwijl Feyenoord een stuk feller voor de dag kwam. Zo'n tien minuten na rust kwam een lange bal van Feyenoord-keeper Joey Koorevaar terecht bij spits Nouafal Bannis, die wel raad wist met de kans: 1-1. Ajax werd slordiger en kwam goed weg nadat Jensen slordig balverlies leed. Het kon echter niet goed blijven gaan. Doelman Issam El Maach leverde in, waar Marouan Azarkan van profiteerde. Zijn inzet werd weliswaar nog gepareerd, maar in de rebound scoorde Wouter Burger wel raak.

Zo'n zes minuten voor het einde van de officiële speeltijd scoorde Feyenoord opnieuw. Orkun Kökcü, smaakmaker aan Rotterdamse zijde, scoorde uit de kluts en leek daarmee de wedstrijd te beslissen. Via invaller Damjan Dostanic deed Ajax diep in blessuretijd nog wat terug, maar toen was het eigenlijk al te laat.

Opstelling Feyenoord O19:

Koorevaar; Hall, Lewis, Hendriks, Hartman, El Bouchataoui, Burger, Kökcü, Huijgen, Bannis, Azarkan.

Opstelling Ajax O19:

El Maach; Van Gelderen, J. Timber, Musampa, Douglas; Llansana (Abid 84'), Taylor, Q. Timber; Sint (Schön 76'), Brobbey (Dostanic 76'), Jensen.

Doelpunten:

0-1 Brian Brobbey (2')
1-1 Naoufal Bannis (55')
2-1 Wouter Burger (69')
3-1 Orkun Kökcü (83')
3-2 Damjan Dostanic (90')

FT | Ajax O17 - Feyenoord O17 (4-1)

In een gelijkopgaande eerste helft was het Feyenoord dat vlak voor rust op voorsprong wist te komen. Tot die tijd waren de Rotterdammers gevaarlijk geweest uit een vrije trap en via een kans van Abdelouafi Belarbi, waarbij Calvin Raatsie een goede redding verrichte.

Aan de andere kant was Ajax O17 gevaarlijk via een schot van Solomon Bonnah en mogelijkheden via Naci Ünüvar en Jaymillio Pinas. Vlak voor rust kreeg Feyenoord na een overtreding van Raatsie een penalty toegewezen. Belarbi faalde niet en schoot raak vanaf elf meter. Via Youri Regeer dacht Ajax op 1-1 te komen, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de tweede helft kwam Ajax alsnog op gelijke hoogte. De O17 combineerde knap richting het Feyenoord-doel en zag de bal uiteindelijk via Max de Waal in het net eindigen. Niet veel later maakte Ajax de tegentreffer helemaal ongedaan en kwam het op voorsprong. Een heerlijke aanval met hoofdrollen voor Ünüvar, Dillon Hoogewerf en Bonnah, werd door invaller Joshua Pynadath met een rake kopbal besloten.

Hoogewerf was even later dicht bij de 3-1, maar na een pass van Ünüvar schoot de Ajax-aanvaller naast. Toch kon de ploeg van trainer Dave Vos alsnog juichen. Een schot van invaller Ian Beelen verdween namelijk van grote afstand in het doel, nadat Feyenoord-goalie Troost niet vrijuit ging. Hossein Zamani, een andere invaller, bepaalde de eindstand acht minuten voor tijd op 4-1. Julian Dirksen was met een kopbal ook nog dicht bij de 5-1, maar Troost wist zijn inzet over het doel te tikken.

Opstelling Ajax O17:

Raatsie; Bonnah, Rensch, Aksit (Dirksen 76'), Salah-Eddine; Regeer, Warmerdam (Zamani 70'), De Waal (Beelen 63'); Hoogewerf, Pinas (Pynadath 48'), Ünüvar.

Wissels Ajax O17:

Dieker, Dirksen, Beelen, Zamani, Pynadath.

Opstelling Feyenoord O17:

Troost; Van der Sloot, Van der Lubbe, Van der Zeeuw, Esajas; Zitman, Omgba, Naujoks; Benita, Belarbi, Berete.

Wissels Feyenoord O17:

Owusu, Oulad M'Hand, Valk, Bontje, Knoll, Dunning.

Doelpunten:

0-1 Abdelouafi Belarbi (37', pen.)
1-1 Max de Waal (45')
2-1 Joshua Pynadath (51')
3-1 Ian Beelen (70')
4-1 Hossein Zamani (72')

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aad82
Heitinga kan er echt helemaal niks van. Bizar dat ze hem O19 hebben gegeven.
0 0
john67
Ben gaan kijken naar feyenoord ajax O19, die heitinga, snapt er ook niet veel van. Bobby was waarschijnlijk voor de wedstrijd al niet geheel fit, stond eerst bij de reserves, nu 10 minuten en ongeveer 3 doodschopen verder was hij al aardig geblesseerd aan zijn heup, kon amper lopen, Heitinga heeft hem tot ver in de tweede helft laten staan . zodat ajax eigenlijk met 10 man speelde. Nu was de scheids ook niet echt goed, had net zo goed een feyenoord shirtje aan kunnen trekken. Zeker die Burger maakte de ene overtreding na de andere. Trouwens als dat het grote talent is van feyenoord hoeven we ons de komende jaren helemaal niet meer druk te maken over feyenoord. Vond ajax ook zwaar tegenvallen, begreep ook niet dat Heitinga niet ingreep, liep voor geen meter.
0 0
Web
Schijnbaar hebben de meesten nog niet door, bij de jeugd van Ajax gaat het ALLEEN maar om de spelers met potentie, die het eerste kunnen halen, de rest is opvulling voor een team van 18 spelers te kunnen maken.
Alles moet daar op gericht zijn, Ajax is daar goed mee bezig door spelers te prikkelen in hogere teams of om op andere posities te zetten, en als dat dan eens ten koste gaat van winnen, jammer maar niet belangrijk
En als ik dan vrijdag avond een Gravenberch zie word ik gelukkig, natuurlijk kan het en moet het beter, ik vind hem persoonlijk iets te veel in een tempo spelen.

Unuvar en Hoogewerf ontwikkelen zich ook heel goed, dat zijn ook twee spelers die het eerste kunnen halen.

Dat het 019 team niet altijd het gewenste spel speelt wat wij graag willen zien, heeft te maken dat je het steeds moeilijker krijgt des te ouder je word, de tegen standers zijn steeds beter georganiseerd.
En zorgen dan dat het team niet het voetbal kan spelen wat je graag wilt

Vreemd dat ze afgelopen woensdag met 0-8 winnen met mooi voetbal, dan tegen betere georganiseerde teams als Benfica en Bayern wat vele malen moeilijker is

Het gaat om De Ligt, Frenkie, Donny, Gravenberch , Unuvar, Dest, Hoogewef en zeker nog meer grote talenten, met name in 017 .

Je moet blij zijn als er per seizoen twee doorkomen, dat houd in dat er zeker 15 voor de opvulling spelen, en misschien bij een midden moter in de eredivisie te recht komen.
0 0
MitsjollAjax
Vandaag bij valkenoord wezen kijken maar vond zwaar tegenvallen. Eerste helft waren we nog wel iets beter (met windje mee). Je ziet alleen jensen af en toe wat leuks doen maar de rest was drama. Brobbey liep te sloffen en werd paar keer verrot gescholden door zijn medespelers en was ook in de rust bijna 10 min eerder dan de rest weer op het veld. Blijkbaar wat gebeurt in de kleedkamer want daarna kwam jonny ook nog naar hem toe om te praten ,2de helft (wind tegen) was helemaal niks meer en gooide Feyenoord de beuk erin en kon Ajax niks meer
0 0
NouriVandeBeek
Brobbey heeft in de rust warmgedraaid op het veld, omdat hij last had van zijn heup. Heelde wedstrijd leek hij al niet fit.
3 0
Maxwell5
Was niet de eerste keer dit seizoen. Brobbey heeft wel vaker de neiging om zich afzijdig te houden net op het moment dat zijn teamgenoten hem nodig hebben. Ik vind eigenlijk dat ze 'm dit seizoen al door moeten schuiven naar Jong zodat ie ten eerste betere trainers tegenover zich heeft. En ten tweede dat ie wat meer gedwongen wordt om kritiek van zijn teamgenoten ten harten te nemen. Nu lijkt het of ie het simpelweg hem niets interesseert wat ze tegen hem zeggen.
0 -2
Web
Wat voor team genoten hebben hem nodig?
Weet jij wat er aan de hand is met Brobbey?
Door schuiven voor betere trainers? Kijk jij regelmatig?
Doorschuiven gaat totaal ergens anders over.
Kritiek van mede spelers, wat een opmerking.
0 0
NouriVandeBeek
Net even Ajax O17 teruggekeken. Hoogewerf met een goede performance zeg. Zijn tweebenigheid is een enorm wapen. Hij draagt samen met Unuvar en Rensch deze ploeg als eerstejaars. Rensch en Hoogewerf worden bijna 16. Ajax is scherp neem ik aan.
4 0
ElBlanquito
Ik heb de 2e helft van o19 gezien. Zat geen lijn in en wat werd er inspiratieloos gevoetbald zeg. Ik hoop dat t te maken had met tegenwind. Feyenoord o19 ook echt bedroevend. Schoten alles naar voren!
2 0
Maxwell5
En of hoe slecht zeg! Van beide kanten. Van Feyenoord ben je dat wel gewend..maar hoe O19 sinds Heitinga er zit met regelmaat zo dom spel op de mat wordt gelegd. Om nog maar te zwijgen over het selectiebeleid.
Je zag voorheen onder andere met Peereboom, Jonk dat er ten minste met een stuk intelligentie het spel werd benaderd. Nu is het meer van; 'lukt het niet? Ram dan maar die bal naar voren.' Om gek van te worden, en daarom bekijk ik O19 nog maar zelden. En ga bijvoorbeeld liever naar O17 of zelfs O15 kijken.
5 0
ElBlanquito
2e helft echt geen fatsoenlijke aanval op de mat. 8 van 10 ballen eindigden over de zijlijn of in de voeten van een feyenoordspeler...
2 0
Maxwell5
Ja klopt, het was echt zo schrijnend om te zien. Maar tegelijkertijd we zien dit nu al een paar jaar bij O19.
2 -1
Ajax95Duivendrecht
Unuvar en Hoogewerf waren vanmiddag echt om te watertanden, zo goed!

Hoogewerf had er alleen wel 2 moeten maken, dat een beetje zonde. Maar wat een versnelling en dribbel heeft die gast in huis, zeg.
3 0
Middenweg401
Ik ben geen kenner, maar pak wel zo veel mogelijk samenvattingen mee.
Zijn deze 2 samen met Gravenberch (en ik hoop nog op Cerny en Eiting) sowieso niet de grootste pareltjes van 017, 019 en Jong samen? Op enige afstand misschien gevolgd door Zamani, de Timber bros en Taylor? Of mis ik nog wat "zekerheidjes" van en voor de toekomst?
0 0
Babangida83
Ik vind dat je Brobbey nog mist. Die is nog 16 en een al redelijk dragende speler in O19. Ok, heeft zijn fysiek mee op zijn leeftijd, maar toch 16 jaar nog maar. Die staat volgend jaar in het eerste samen met Gravenbergh (als invallers).
Ik vind het lastig hem te vergelijken met een Unuvar of Hogewerf omdat hij qua touch het minder lijkt te hebben. Maar toch nog goed genoeg voor niveau Ajax in mijn ogen. Als je dit al laat zien op die leeftijd. Misschien lijkt hij in zijn touch wel een beetje op Suarez. Ook een beetje ongepolijst.
0 0
Ozymandias
In mijn ogen zijn Hansen, Gravenberch, Hoogewerf en Ünüvar de talenten van de 'hors category' in de 2000-2003 lichtingen.

"Of mis ik nog wat "zekerheidjes" van en voor de toekomst?"

Zekerheidjes bestaan sowieso niet. Het komt regelmatig voor dat een talent wat in de bovenbouw kwalitatief gezien met kop en schouders boven zijn leeftijdsgenoten uitsteekt het alsnog niet red om het eerste te halen. Jeugdspelers moeten zich elke keer weer aanpassen aan een hoger niveau en zelfs toptalenten lukt dit regelmatig niet.
3 0
Maxwell5
Exact!
2 0
Middenweg401
Bedankt. Ronnie eh.. Sontje Hansen inderdaad vergeten. Uiteraard snap ik het voorbehoud, vandaar de aanhalingstekens. :) . Kijk maar hoe het Riedewald vergaat nu. En Kisha was ik helemaal weg van in de jeugd, maar dat is natuurlijk een verhaal apart met z'n knieën.
Waar ik het om vroeg: best zorgwekkend dat Jong en onder 19 niet overhoudt van (top)talent met de naderende leegloop.
1 0
Ozymandias
Zolang er per lichting twee/drie talenten van de 'hors category' tussen zitten en die talenten zich goed blijven ontwikkelen maak ik me geen zorgen. Ik ben namelijk toch van mening dat alleen de grootste talenten bij Ajax horen door te breken.
1 0
Ozymandias
Inderdaad, en het knappe van Hoogewerf is dat hij wanneer hij op hoge snelheid dribbelt alsnog relatief goed het overzicht kan bewaren voor een speler van zijn leeftijd. Ik schat hem qua talent niet minder hoog in dan Ünüvar.
3 0
AFCAdam
Warmerdam heeft zich enorm otwikkeld op 6. Geweldige speler.
Voetbaltechnisch is Unuvar o17 ontgroeid. Geweldige speler met enorm veel potentie. Schroomt ook niet om hard te werken, wat uniek is voor een verfijnde speler.
4 -1
Duif63
Voor een nederlaag in de klassieker gelden nooit excuses. Slap en slecht. Mijn beeld m.b.t. Jensen is voor de zoveelste keer weer bevestigd.
3 -4
Maxwell5
Als je jeugdspelers nu al gaat afschrijven dan ben je mijns inziens sowieso niet serieus te nemen. Dat je overigens voor velen hier al voor de zoveelste keer bevestigd.
2 -4
Duif63
Want iedere jeugdspeler wordt natuurlijk een topper, al duurt het 10 jaar ? Stop is met die excuuscultuur !
In de jeugd van Ajax wordt je opgeleid tot topvoetballer. Daar hoort ook op die leeftijd al een topvoetbal waardige beoordeling bij. En ja, dan vallen er een hoop af. En een speler die voor 3,5 miljoen uit het buitenland gehaald is mag en moet je extra kritisch beoordelen. Anders had je net zo goed een jochie uit een of andere polder kunnen halen. Was een stuk goedkoper geweest.
0 -3
Maxwell5
Bullshit! kerel! We hebben het hierover individuen, niet een fuckin kunststof product! Zeker als het om kinderen gaat dien je inderdaad voorzichtig te zijn met je voorbarige conclusies. Iedere (jeugd)speler heeft zijn eigen tempo (gehad). De ene groeit constant in zijn ontwikkeling, de ander piekt vroeg en stagneert daarna, weer een ander ontwikkelt zich op een latere leeftijd in hoge(re) tempo. En nog weer een ander staat in zijn geheel stil. Nogmaals, we hebben het hier over kinderen. En om de lat dan al onbezonnen hoog te leggen om vervolgens ze daar ook op af te rekenen noem ik ronduit debiel. Want dan heb je totaal geen goed inschattingsvermogen en er totaal geen kijk op hoe zaken zeker bij mensen zich doorgaans ontwikkelt, laat staan bij kinderen die al onder enorme druk staan. Met je 'extra kritisch beoordelen, rare vogel!
0 0
Duif63
Ja hoor ze zijn er nog. De pamperaars en geitenwollen sokken types. Droom jij maar lekker verder over je kinderen die nu soms in een jaar al meer verdienen dan een arbeider in zijn hele leven. En dan mag je daar niet kritisch op zijn ? Flikker op man. Of mag ik dat woord ook niet gebruiken ?
0 -3
Maxwell5
Nee, een gezond verstand hebben heet dat. In dit geval jeugdspelers niet als volwassen spelers aanzien en er direct voorbarige conclusies aan hangen. Maar dat wil jij maar niet begrijpen, en daarom maar domweg geforceerd kritiek wilt geven. Omdat het salarisstrookje wat groter is dan die van jou? Flikker zelf op met die onzin!
0 0
falonso
Mensen als jij verpesten dit forum. Iemand heeft een andere mening en gelijk kom je met zon zielige reactie. Jammer dat je niet in staat bent een normale discussie te voeren.
3 0
FUBAR
Boeiend wat het resultaat is. Als Ajax echt wil winnen dat spelen ze met een hoog gasten die in Jong spelen.
1 -1
Raehvek
Het was net als het weer, de eerste helft was matig van beide partijen, maar de 2e helft was echt verschrikkelijk slecht van Ajax!

Overigens moet ik wel een compliment maken hoe Ajax live wedstrijden uitzend op Youtube. Heb O19 proberen te volgen maar wat was dat een enorm slechte uitzending van Feyenoord.
erg amateuristisch alleen maar schakelen tussen wat matige en goedkope cameraatjes!
3 0
NouriVandeBeek
Gelijkopgaande wedstrijd bij de O19. Allebei de ploegen waren niet goed, maar El Maach zijn blunder was wel cruciaal. Sint en Jensen waren onvoldoende.
4 0
FlyingDutchMan
Sint is standaard onvoldoende, een belediging voor de opleiding..
1 0
Ozymandias
Jensen blijft teleurstellen (dat baseer ik niet op deze wedstrijd want die heb ik niet gezien) voor iemand die duidelijk wel heel goed kan voetballen. Ik hoop dat namate hij wat meer ervaring en body krijgt hij steeds beter zal leren hoe hij zijn voetballende vermogen beter te gebruiken.
5 -2
altijdwelwat
Alles leuk en aardig maar deze jongen heeft 3,5 miljoen gekost en een 5 jarig contract..... dat is pure waanzin. Standaard de eerste die afhaakt als de intensiteit omhoog gaat.
5 0
Ozymandias
Tja, als het er uiteindelijk toch nog uit zal komen zal die 3.5 miljoen een koopje zijn. Spelers scouten is nu eenmaal geen exacte wetenschap. Zelfs niet voor een topscout als John Steen Olsen. Het is sowieso nog veel te vroeg om hem nu al af te schrijven. Hetzelfde geld trouwens voor Kühn die ook maar één keer per paar wedstrijden laat zien dat hij geweldig kan voetballen.
3 -3
FlyingDutchMan
Inderdaad, juist goed dat Ajax dit soort risico's neemt! Kunnen we makkelijk hebben en van een aantal zit er altijd wel een parel tussen!
2 -1
altijdwelwat
Die topscout mag het mentale aspect ook een wel eens mee gaan nemen in zijn pakket. Boilesen, Sana, Bay, Andersen, Fischer, Jensen allemaal slappe washandjes ....Zlatan en Eriksen dan heb je het wel gehad uit zijn koker.
2 -1
Ozymandias
Het lijkt voor een (jeugd)scout bijna onmogelijk om het mentale aspect goed te kunnen inschatten. Natuurlijk kan je gesprekken hebben met zijn trainers en met hem zelf maar ook daar zal je geen compleet beeld van krijgen.

Fischer vond ik zeker geen slap washandje. Trouwens doet hij het (voordat hij een maand geleden uit een Europa League wedstrijd werd getrapt en daardoor nu geblesseerd is) geweldig bij FC Kopenhagen. Het niveau wat hij nu heeft is veel hoger dan toen hij net bij Ajax doorbrak. Hij heeft het na zijn blessure mentaal zwaar gehad (en eiste ook te veel van zichzelf) maar lijkt het plezier in het spelletje weer terug te hebben gevonden en als hij vrij in zijn hoofd is heeft hij het vermogen om geweldig te voetballen.

Of Bay een slap washandje was vind ik onmogelijk om te zeggen. Hij begon goed bij Ajax maar raakte snel geblesseerd en is daarna nooit meer helemaal fit geweest bij Ajax. Sowieso lijkt het me mentaal ongelofelijk zwaar om op die leeftijd van blessure in blessure te rollen. Dat maakt hem nog geen slap washandje.
2 -2
3*stars*3
Off-Robben afgehaakt in warming up en Ribéry na 38min eruit.
Coman is wel terug.
4 0
Ozymandias
Ik kijk naar de o17 en weet dus niet hoe de o19 speelt maar vergeet niet dat de o19 spelers nog moeten leren hoe ze twee wedstrijden per week moeten spelen. Het is dus niet zo vreemd dat ze vandaag minder zijn (als ik de berichten moet geloven) dan afgelopen dinsdag. Dit is onderdeel van het leerprocess.

De o17 speelde (vooral in de tweede helft) een goede wedstrijd. Hoogewerf, Ünüvar en invallers Pynadath en Zamani hebben duidelijk een groot voetballend vermogen. De dribbels van Hoogewerf en combinaties van Ünuvar zijn echt een genot om naar te kijken! Hopelijk ziet Vos snel in dat hij met Pynadath en Zamani op de flanken moet beginnen zodat Hoogewerf in de spits en Ünüvar op '10' kan spelen.
4 -2
Murph
Tegen Feyenoord moet je er altijd staan om wat voor reden dan ook.
3 0
Ozymandias
Natuurlijk, maar dat is veel makkelijker gezegd dat gedaan voor jochies van 17-19 jaar. Zelfs de spelers van het eerste hebben vaak een mindere wedstrijd na een Europese wedstrijd.
4 -4
Murph
Jij bedoeld die oefenwedstrijd in dat ontwikkelingsland waar corruptie hoogtij viert.
5 -1
Ozymandias
Je mag het een oefenwedstrijd noemen maar de spelers van Ajax maakte niet veel minder meters en zullen dus niet veel minder energie hebben verspeeld. Voeg daar het reizen van en naar Griekeland aan toe en dat zijn toch dingen waar spelers van die leeftijd nog mee moeten leren omgaan.

Als spelers van het eerste al regelmatig moeite hebben met het spelen van twee wedstrijden per week is het nogal vreemd om van jeugdspelers te verwachten dat ze daar al klaar voor zijn.
3 -5
Murph
Haha sorry hoor maar moet hier om lachen wat een onzin
4 -5
Ozymandias
Wat is er dan onzin aan? Probeer inhoudelijk te blijven, ook als je moeite hebt met het vinden van argumenten om je mening te onderbouwen.

Het is volgens mij juist onzin om te verwachten dat jeugdspelers kunnen waar spelers van het eerste vaak nog moeite mee hebben.
2 -3
Murph
Bent toch duidelijk door te zeggen dat ik vind dat jij onzin uitkraamt.
Of snap jij dat niet .
2 -2
Ozymandias
Het is duidelijk, alleen niet inhoudelijk. Probeer met argumenten te komen. Waarom zou je van jeugdspelers moeten kunnen verwachten dat ze iets kunnen waar veel spelers van het eerste vaak nog moeite mee hebben?

Als wat ik schrijf onzin is moet het toch redelijk makkelijk zijn om je mening met argumenten te kunnen onderbouwen?
1 -2
ferrari2009
Die kakkerlakken gaan uit hun dak, als ze een keer van
Ajax o19 winnen pff
3 -1
Woodenshoe1
Daar is toch niks mis mee?
1 0
Ozymandias
Wel eens bij een o19 klassieker op de Toekomst geweest? Daar gaan de supporters ook flink uit hun dak bij doelpunten van Ajax.
5 0
trodat4030
Al jaren komt het hardste geschreeuw van de supporters van de tegenstanders op DT. Bij de klassieker zijn vaak veel ajaxfans waardoor het lawaai harder wordt, maar bij pakweg Ajax o16-FC Volendam o16 wordt steevast het hardst gejuicht door de Volendammers. En dat gaat zelfs zo bij de zaterdag amateurs. Als we op t hoofdveld veel lawaai van veld 1 horen komen, weten we t al; tegengoal..
1 0
Ozymandias
We harden het dan ook specifiek over de jeugdklassiekers (van de o19).
0 0
Gijsje
Jezus die nr 17 wat is dat.
1 0
Woodenshoe1
Tjonge wat bakt O19 er weinig van zeg, heb niet 1 fatsoenlijke aanval gezien. Zeer terechte nederlaag wordt dat..
4 0
DelPiero
Slecht zeg van de onder 19.
3 -1
Gijsje
Wat een slappe hap.
3 0
Ozymandias
Hoogewerf is vandaag geweldig in de combinatie (zeker met Ünüvar) maar ongelukkig bij het afronden. Hij had er ten minste twee moeten maken. EDIT: Wat een dribbel heeft die gozer!
2 -2
Gijsje
Jezus die onder 19 zijn echt een stel mooi weer voetballers; wat een verschil met dinsdag.
3 0
3*stars*3
Zo 0-17 is die gasten aan het vernederen.
3 0
Ozymandias
Mooi gedaan van Zamani. Hopelijk start Vos volgende week met de aanval zoals hij nu staat en Ünüvar net als nu op '10'.
1 0
3*stars*3
Zeker weten.
Sowieso een mooie speler om te zien.
Nog geen contract toch?
2 0
Ozymandias
Nee, maar hij is ook pas een week zestien.
0 0
3*stars*3
Ow ok, misschien komt het in of rond de winterstop wel.
Altijd mooi om zulke creatieve spelers te zien.
3 0
3*stars*3
Mooie Bijlowtje van die 0-17 keep!
3 -1
Ozymandias
Prachtig schot van Beelen maar natuurlijk wel ongelofelijke mazzel dat de keeper de bal er zo in laat gaan. Nu met Pynadath en Zamani op de flanken, Hoogewerf in de spits en Ünüvar op '10' staat er nu echt een viertal om van te watertanden.
2 0
Murph
Zo wisselvallig 019
2 0
didierajax020
O19 momenteel verdiend op achterstand.
3 0
Murph
Lekker keeper
2 0
Woodenshoe1
Sjezus keepertje.... Tekenend voor Ajax in deze wedstrijd
0 0
Woodenshoe1
O19 speelt wel bar slecht, en dan wordt het ook nog eens verschrikkelijk slecht in beeld gebracht...

Niet om aan te gluren!
2 0
altijdwelwat
Elk nadeel heeft zijn voordeel...
2 0
Woodenshoe1
Heeft = heb
0 0
Murph
Ja juf
1 0
Ozymandias
Nu staat er bij de o17 zo'n beetje het elftal wat ik graag vanaf het begin had gezien. De keuze's die Vos dit seizoen maakt vind ik vaak teleurstellend.
2 -1
Red Devil
Lekker als -17 en -19 die kakkies een tikkie op de neus geven en de puntjes pakken.
0 -2
Murph
019 slaapmiddel gehad in rust
2 0
Red Devil
Komt door die thee uit 010.
0 0
Murph
Je weet toch dat je daar niets moet eten of drinken.
Kochten er vroeger wel mars of snicker maar die waren ergens anders voor bedoeld.
0 0
Persian07
Waar is onder 19 in godsnaam mee bezig? pffff
2 0
Ozymandias
Met Pynadath in plaatse van Pinas staat er nu een prachtige aanval bij de o17.
2 0
3*stars*3
Lekker gespeeld van 0-17, 2-1
2 0
altijdwelwat
Zeer matige potjes !! 44 spelers die een zeer slechte relatie hebben met 2 ballen .... niveau echtscheiding.
3 -4
Ozymandias
Inderdaad, spelers als Llansana, Hoogewerf en Ünüvar kunnen niets met een bal...
1 -2
altijdwelwat
Jij neemt jezelf zooo serieus ....ook die jongens kunnen wel eens een mindere dag hebben en dat was bij beide wedstrijden het geval.
2 -2
Ozymandias
Ik neem mezelf serieus omdat ik je domme bericht belachelijk maak? Okay joh!
1 -2
altijdwelwat
Pfff ... jij maakt alleen jezelf belachelijk.
0 -2
Ozymandias
Goede comeback!
1 0
NouriVandeBeek
Jensen en Sint bewegen niet en geven de middenvelders geen opties tot overspelen. Te statisch voorin.
4 0
altijdwelwat
Jensen vind ik echt enorm matig .... Andersen 0.2
3 -3
Ozymandias
Totaal ander type speler dan Andersen. Hij is veel meer een aanvallende middenvelder voor de kleine ruimtes en korte combinaties.
0 0
altijdwelwat
Beide slap op de beentjes , als het erom gaat geven ze niet thuis. Kunnen beide leuk mee voetballen als alles meezit.
0 0
Ozymandias
Daar ben ik het mee eens. Jensen moet leren hoe hij elke wedstrijd ervoor kan zorgen dat zijn voetballende vermogen goed tot zijn recht komt. Daarvoor moet hij zowel tactisch als atletisch grote stappen gaan maken.
1 0
Ajax_33
Wedstrijd van de O19 is wel echt zaad. Ajax is slecht, maar dat Feyenoord is nog slechter zelfs.
3 0
marrene
Pinas is verschrikkelijk slecht. Doet helemaal niks goed. Blijft ook nog verongelijkt staan na onnozel balverlies. Gevolg is het tegendoelpunt.
2 0
NouriVandeBeek
Hoe zijn de verhoudingen bij de O17? Ik kijk zelf naar de O19.
0 0
marrene
O17 niet goed maar wel beter. Niet veel kansen maar Pinas doet niks goed en ook nog verantwoordelijk voor het doelpunt van feijenoord.
0 0
Ozymandias
Ik hoop dat ze na dit seizoen afscheid nemen van Pinas. Met Brobbey, Hansen en Hoogewerf hebben ze drie talenten van rond zijn leeftijd met veel meer potentieel als spits.
1 0
FlyingDutchMan
Hij is er net :p
0 0
trodat4030
Hij is aan z’n 2e seizoen bezig. Maar dan nog, als iemand niet goed genoeg is, is ie niet goed genoeg. Pinas zie ik wel stapjes maken, vrees niet dat het genoeg zal zijn voor Ajax 1, maar hij wordt wel langzaam beter. Of het genoeg zal zijn ligt aan de beoordeling van Ajax.
0 0
Ozymandias
Ik was vergeten dat hij een driejarig contract heeft getekend en zal dus na dit seizoen nog wel twee jaar in de o19 mogen spelen.
0 0
RayJordaan
Vind Pinas sowieso niets bijzonders hoor, teert zoals zoveel aanvallers op z’n snelheid.. Matige wedstrijd van de O17, waarom geen Beelen ipv De Waal??
1 0
Noxin
Pinas heeft z'n dag duidelijk niet. Eerst een 100% kans verprutsen door de verkeerde kant op de lopen met de bal en 30 seconden later de bal zomaar naar een Feyenoorder passen waardoor ze eruit komen en uiteindelijk een penalty krijgen.
2 0
NouriVandeBeek
Ik word echt gek van Sint
4 0
Woodenshoe1
Terwijl dit zíjn tijd is eigenlijk
1 -1
Woodenshoe1
Niet bepaald hoogstaande wedstrijden. En wat een amateuristisch camerawerk in Rotterdam....
3 0
Ajax95Duivendrecht
Ajax O19 voetbalt buiten die goal om erg rommelig en komt totaal in zijn positiespel.
4 0
insectenverdelg
maar Feyrnoord is nog slechter. die spelen echt de bal niet 2x achter elkaat naar dezelfde kleur.
1 0
Ajax95Duivendrecht
Feyenoord probeert het spel te maken, wat ze niet kunnen. Ajax vooral op de counter, maar is wel continu dreigend wanneer Feyenoord balverlies leidt.
2 0
Piethein
Feyenoord is sterker...
1 -1
Ajax95Duivendrecht
Het camerawerk bij Feyenoord is van dezelfde kwaliteit als de Kuip, slecht dus ;)
2 0
koenos1
Dat gaat idd helemaal nergens over
0 0
Ajax95Duivendrecht
Waar is Sontje Hansen?
0 0
Ajax95Duivendrecht
BROBBEY!!!
0 0
NouriVandeBeek
Brobbey loopt zomaar het veld op. Hij is toch fit genoeg dus.
0 0
3*stars*3
Haha idd apart.
Trouwens gekke camerawerk man, gaat alle kanten op...

0-1 Brobbey!
1 0
Gijsje
En Kuhn dan?
1 0
Ajaxfreak020
Kuhn is ziek is er niet bij helaas
0 0
Toon meer reacties