Hoogewerf debuteert in Youth League-selectie

BartVeenstra, 26-11-2018 om 10:35, 10077 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

De vijftienjarige Dillon Hoogewerf is door trainer John Heitinga voor het eerst opgenomen in de Youth League-selectie, zo meldt Ajax.nl. Ajax O19 speelt dinsdag in de UEFA Youth League tegen de leeftijdsgenoten van AEK Athene.

In totaal heeft Heitinga twintig spelers geselecteerd. Hieronder vallen ook enkele spelers van Jong Ajax. Nicolas Kühn, Sven Botman, Victor Jensen en Ché Nunnely zijn de 'ervaren' mannen in de selectie van Heitinga.

De wedstrijd tussen AEK Athene O19 en Ajax O19 begint dinsdagmiddag om 14.00 uur. Het duel zal te zien zijn op het YouTube-kanaal van Ajax. Op dit moment staat Ajax bovenaan in de groep met acht punten uit vier wedstrijden.

Selectie Ajax O19

Issam El Maach
Mateusz Gorski
Calvin Raatsie
Jurriën Timber
Liam van Gelderen
Brian Brobbey
Terrence Douglas
Enric Llasana
Quinten Timber
Kenneth Taylor
Sontje Hansen
Sergino Dest
Nordin Musampa
Dillon Hoogewerf
Anass Salah-Eddine
Naci Ünüvar
Nicolas Kühn
Victor Jensen
Sven Botman
Ché Nunnely

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mistermiyagi
Talent moet de kans krijgen..

Ajax heeft afgelopen jaren veel te veel gespeeld met spelers uit Jong Ajax.
Dit gaat wel steeds beter..
Ook zou ik de talenten die dikwijls zouden spelen bij Ajaxu19 deze wedstrijden zien spelen..

Liever verliezen en deze toptalenten blij zien dan een 19 jarig talent uit Jong Ajax die nooit het eerste zal..
1 0
Babangida83
Die was lekker aan het ballen, inderdaad, afgelopen weekend. Groot talent. Zeker laten ruiken.
1 0
NouriVandeBeek
Jammer dat Nunnely mee moet. Die gaat dan ook spelen en ik zie liever een jongere speler op die positie. Gravenberch en Ekkelenkamp richten zich op FC Twente uit?
0 -1
Sampaoli
We hebben gewoonweg weinig talentvolle buitenspelers in de jeugd. Focussen ons teveel op renpaarden met een degelijke voorzet. Net zoals we bij Ajax houthakkers op 10 opleiden en centrale verdedigers op back posities neerzetten.
4 0
AjaxPassion
Eens, al heb je wel pech dat Malen, Dilrosun, Redan en natuurlijk Kluivert veel te jong zijn vertrokken, wat een aantal (meer dan) prima buitenspelers zouden kunnen worden.
0 0
RayJordaan
Zo waar dit! Helemaal mee eens!
0 0
trodat4030
Welke jongere spelers dan? De spelers die Johnny gebruikt in de competitie op die positie vind ik allen niet voldoen. Zowel Sint als Maddy komen tekort en Hansen is meer een spits in mijn ogen. Ik vind het meenemen van Nunnely geen gek idee. Speelt vrij weinig in Jong en is iig een klassieke buitenspeler waardoor Brobbey gebruik kan maken van voorzetten.
2 0
NouriVandeBeek
Ik zie liever Kuhn op rechts en Hansen/Dest op links. We moeten niet naar de situatie gaan dat er 40 voorzetten gegeven moeten worden. Daar wordt niemand beter van. Dat Nunnely niet bij Jong speelt heeft een reden natuurlijk.
1 -1
geDaante
Eindelijk een selectie waarbij vooral voor talent wordt gekozen, en minder voor ervaring/fysiek.

Doe mij maar zoiets:

---Hoogewerf----Brobbey----Hansen---

---------Ünuvar-------------Taylor---------

--------------------Llasana--------------------

Salah--Musampa--Timber/Van Gelderen--Dest

Dus vooral/alleen huidige -19 spelers en jongere talenten die eraan komen. Laat ze maar op een hoger niveau laten zien wat ze kunnen. AEK is overigens ook niet van zo'n hoog niveau.

Jensen, Kühn en anderen ervaren al wekelijks de weerstand van de eerste divisie, zonde om jongere talenten in de weg te zitten.
4 -5
Babangida83
Ik vermoed dat ze sowieso de eerste 4 wedstrijden de wat ouderen de tijd hebben gegeven zodat we door kwamen. En deze laatste twee wedstrijden aan de jonkies laten. We hadden alsnog steeds het jongste team. Dat vind ik wel een verdienste van de huidige jeugdopleiding.
Vraag is wat het beste is. Ik ben zelf denk ik ook voor iets meer jonkies nog. Zeker als wissels. Maar vind het wel een moeilijk dilemma. Enerzijds wil je zo ver mogelijk komen om de jeugd tegen topploegen te laten voetballen. Anderzijds wil je dat die jeugd zo jong mogelijk is, zodat ze er zo jong mogelijk zoveel mogelijk van leren en dus sneller beter worden...
0 0
Ozymandias
" Jensen, Kühn en anderen ervaren al wekelijks de weerstand van de eerste divisie".

Oh ja? Volgens mij hebben Kühn en Jensen dit seizoen pas respectievelijk 239 minuten en 310 minuten in de Eerste Divisie gespeeld. Ik zou beide deze wedstrijd dus zeker in de basis zetten want ze horen bij de Ajax talenten met het grooste voetballende vermogen maar komen veel te weinig aan spelen toe.
4 -2
geDaante
ZOUDEN iedere week de weerstand van de eerste divisie moeten ervaren, laat ik het zo zeggen. Belachelijk dat zijn daar niet zoveel spelen. Middelmaat wordt boven talent en potentie gekozen, omdat ze zogenaamd 'verder' zijn. Wat heb je aan 'verder' zijn als ze Ajax 1 toch niet gaan halen? Dan is het dus puur om met jeugdelftallen als team te winnen, en dus niet de absolute focus op individuele talentontwikkeling, van met name je beste talenten.

Wat hierboven ook geschreven wordt is zo waar: Teveel renpaarden als buitenspelers die aan de bal weinig kunnen, Centrale verdedigers waar backs van worden gemaakt, waar je eerder van niet voldoende functionerende buitenspelers backs kan maken vanwege hun snelheid en kunde aan de bal. En daarbij houthakkers die als 10 worden opgeleid, en creatieve middenvelders in de weg staan, en dat terwijl die houthakkers Ajax 1 basis als het goed is nooit zullen halen.
2 0
RayJordaan
Zoiets zou mooi zijn,

Unuvar - Brobbey - Kühn

Jensen - Llansana - Taylor/Timber

Salah - Botman - V Gelderen - Dest

El Maach
1 0
Suport
Waar is noa lang?
0 0
Ozymandias
Hansen, Gravenberch, Hoogewerf en Ünüvar zijn de talenten in de bovenbouw van de jeugdopleiding waarvan in denk dat ze het potentieel hebben om de Europese top te halen. Ik weet dat iedereen helemaal gek is op Ünüvar (en terecht) maar zelf vind ik Hoogewerf een minstens net zo groot talent. Die jongen heeft een geweldige dribbel op hoge snelheid en een goede steekpass en schot in beide benen
6 -1
AjaxPassion
Serieus gozer, Europese top? Hou op hoor. Je moet echt stoppen met dat gehype van talenten. Ze moeten eerst nog maar eens een basisplaats bij Ajax bemachtigen.
2 -6
Ozymandias
Deze vier horen bij de grootste talenten die Ajax de afgelopen tien jaar in de jeugdopleiding heeft gehad. Dat ze (volgens mij) het potentieel hebben om de Europese top te halen betekent natuurlijk niet dat dit ook daadwerkelijk zal gebeuren. Om dat te halen moet dat potentieel worden omgezet in kwaliteit en veel talenten lukt het niet om dat te doen. Dat neemt niet weg dat ze daar dan wel het potentieel voor hadden.

"Je moet echt stoppen met dat gehype van talenten."

Behalve deze vier, welke talenten hype ik dan? In mijn ogen zijn dit de enige talenten van de 'hors category' van de lichtingen 2000 tot en met 2003 (de lichtingen daarna kan ik niets over zeggen). Vier talenten van de 'hors category' in vier lichtingen vind ik persoonlijk zelfs wat weinig. Bij Ajax hoort er eigenlijk in elke lichting van de bovenbouw wel twee talenten met het potentieel om de Europese top te halen te zitten.

In de 1997 lichting waren Nouri en Cerny de talenten van de 'hors category'. In de 1998 en 1999 lichtingen liepen Fosu-Mensah, Dilrosun, Malen en De Ligt rond die allen het potentieel hadden (of nog steeds hebben) om de Europese top te halen. De 2000 en 2001 lichtingen vallen in dat opzicht enorm tegen zonder enig talent van de 'hors category'.
1 -1
AjaxPassion
Haha, nog steeds niks geleerd van al de bullshit die je hebt uitgekraamd als 'talent watcher' -Johndylan?

Ik kan me nog vele opstellingen van jou voor de geest halen waarbij het merendeel van die spelers niet eens meer in de Eredivisie actief zijn en zelfs op JL of Amateurniveau spelen...

Ik noem een Lartey, een Dekker, een Peeters en noem maar op. Je hebt genoeg van die lijstjes en opstellingen hier lopen posten. Als er iemand niet serieus te nemen is m.b.t. oog voor talent dan ben jij het wel.

En nu ga jij hier beweren dat deze vier Europese top gaan halen? Ik pis in mijn broek van het lachen... Houd je interessante praatjes een beetje voor je, alsof die talenten al niet genoeg worden gehypet hier.
2 -2
Ozymandias
Ik heb mezelf nooit een talent watcher genoemd of gedaan alsof ik er een was. Ik geef mijn mening over jeugdspelers die ik heb zien spelen. That's all.

"En nu ga jij hier beweren dat deze vier Europese top gaan halen?"

Nee dat beweer ik helemaal niet. Ik weet dat de woordenschat van het gemiddelde AS lid nogal klein is maar ik had toch wel verwacht dat je weet wat potentieel betekend. Als je gewoon mijn bericht had gelezen dan had je het volgende zien staan: "Dat ze (volgens mij) het potentieel hebben om de Europese top te halen betekent natuurlijk niet dat dit ook daadwerkelijk zal gebeuren. Om dat te halen moet dat potentieel worden omgezet in kwaliteit en veel talenten lukt het niet om dat te doen."

"Ik noem een Lartey, een Dekker, een Peeters en noem maar op. Je hebt genoeg van die lijstjes en opstellingen hier lopen posten. Als er iemand niet serieus te nemen is m.b.t. oog voor talent dan ben jij het wel."

Geen van die drie heb ik ooit een talent van de 'hors category' genoemd. Dekker vond ik wel een toptalent maar dat was hij ook gewoon tot en met de B1/o17. Daarna heeft hij zich (mede door blessures) nauwelijks verder ontwikkeld maar dat neemt niet weg dat hij voor de komst van Cerny samen met Nouri als het grote talent van zijn lichting werd gezien. De jeugdkenners noemde niet voor niets vaker Dekker dan Vd Beek als toptalent. Sanniez vond ik helemaal niet zo'n groot talent. Ik heb toen keer op keer geschreven dat ik meer potentieel in Owusu zag omdat hij aanvallend beter was.

Peeters vond ik ook een groot talent (maar net als Dekker niet een van de 'hors catagory'). Real Madrid vond dat duidelijk ook. Het is nu eenmaal een feit dat ook grote talenten vaak stil komen te staan in hun ontwikkeling. Dat neemt dan niet weg dat ze een groot talent waren. Als ik het heb over grote talenten dan bedoel ik daar niet direct mee dat ze ook daadwerkelijk zullen slagen. Dat ligt namelijk aan veel meer factoren dan alleen talent hebben.
1 -1
AjaxPassion
:'), waarom denk je dat het tussen haakjes stond? Beter houd je je mening over jeugdspelers voor je, want je kraamt bullshit uit. Ik mag hopen dat ook jij dat op basis van je in het verleden gedane uitspraken concludeert?

Je gebruikt enkel het woordje potentieel om dat je dan terug kunt vallen op dat woordje. Dat is hetzelfde als zeggen: Eiting wordt de beste van de wereld, maar het kan ook zijn dat dit niet gebeurd. M.a.w. zeg dan gewoon niks!

Dat je op die 3 individuele spelers ingaat, zegt genoeg, dat was namelijk het hele punt niet. Het gaat om die onzin lijstjes en je facking gehype altijd, terwijl dit nooit uitkomt. Het enige wat jij hiermee doet is de druk op die jongens opvoeren, terwijl je er de ballen verstand van hebt.

Er zijn genoeg onwetenden hier die jou gebrabbel over jeugdspelers serieus nemen en dat is het probleem.
0 -2
Ozymandias
"Ik mag hopen dat ook jij dat op basis van je in het verleden gedane uitspraken concludeert?"

Dus jij wil beweren dat talenten als Dekker en Peeters niet bij de grotere talenten van hun lichting hoorden?

"Je gebruikt enkel het woordje potentieel om dat je dan terug kunt vallen op dat woordje."

Onzin, ik gebruik het woord "potentieel" om aan te geven waar ik denk dat iemands top MOGELIJK ligt MITS hij zich optimaal (of ten minste goed) verder ontwikkeld. Dat is volgens mij ook de manier waarop "potentieel" normaliter word gebruikt.

Talenten van de 'hors category' hebben het potentieel om de Europese top te halen. Minder grote talenten als Vd Beek en Eiting hebben het potentieel om een vaste waarde bij een Europese subtop club te worden. Of ze dat daadwerkelijk zullen worden ligt aan hun verdere ontwikkeling maar die kan je niet voorspellen. Ik heb al in jaren op geen moment willen doen geloven dat ik dat wel zou kunnen voorspellen. Dat jij denkt dat ik iets anders bedoel met het woord "potentieel" dan wat het woord daadwerkelijk betekent is iets waar ik niets aan kan doen. Begrijpend lezen blijkt erg moeilijk te zijn voor bepaalde mensen hier op AjaxShowtime...
2 -1
AjaxPassion
Prima dude.

-Johndylan -nogmaals- kap met het hypen van talenten, want je hebt er de ballen verstand van.
0 -1
Sampaoli
Kritisch zijn op de jeugdopleiding of jeugdspelers is ook ten strengste verboden hier op AS.
0 0
JohanvanBasten
Succes Dillon!
3 0