Topclubs hadden 15 miljoen over voor veranderingen

BVeenstra, 19-11-2018 om 10:55, 16593 views, NOS |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Ajax, PSV en Feyenoord hadden er een bedrag van vijftien miljoen euro voor over om de Eredivisie te veranderen. Dit blijkt uit een rondgang van de NOS langs clubs uit de Eredivisie.

De traditionele topclubs waren bereid dat grote bedrag af te staan aan andere clubs als er twee dingen zouden veranderen. Ten eerste zou de competitie teruggaan naar zestien clubs en ten tweede zou er een verbod moeten komen op kunstgras. Omdat er geen meerderheid voor was, is het voorstel niet in stemming gekomen.

Waar had de vijftien miljoen euro vandaan moeten komen? Uit een herverdeling van de gelden die de clubs krijgen uit het tv-contract met FOX Sports en van inkomsten uit Europees voetbal. De NOS laat weten dat Ajax-directeur Edwin van der Sar, vertegenwoordiger namens de topclubs, het bedrag heeft bevestigd, maar er verder niets over wil zeggen.

Er zijn wel enkele kleine aanpassingen gedaan met het oog op de toekomst. Zo krijgen clubs een bedrag van maximaal 350.000 euro als zij spelen op natuurgras en zou het kunnen zijn dat er in de toekomst niet één, maar twee clubs direct degraderen uit de Eredivisie. Een overzicht zie je hier.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Tsja, dit is dus alsof je de kalkoen laat meebeslissen over het menu van het kerstdiner.....Als de bond iets wil veranderen moeten ze dat autonoom beslissen.
2 0
PJSM
Kunstgras blijft natuurlijk zwaar ruk. Hoop dat het toch verdwijnt de komende jaren. Zou in ieder geval als eis stellen dat promoveren naar de eredivisie enkel kan met echt gras. Zo voorkom je in ieder geval nog meer plastic in de toekomst.
0 0
Pierre Heno
Eigenlijk best wel grappig: Ajax heeft 1 stem, ADO ook één stem net als al die andere clubjes. Nou dan zie je de uitslag van een stemming al van mijlenver aankomen.
0 0
Caparzo
De KNVB moet hier gewoon ingrijpen. Blijkbaar kunnen ze dat technisch, ondanks dat de FIFA kunstgras in het profvoetbal toestaat (Meneer Biljardo Infantilo Corrupto, leest U mee?). Gewoon een verbod vanaf 2022, klaar. Onder druk wordt alles vloeibaar.
0 0
Freddy Al
Dat is heel veel geld; zou het alleen om kunstgras zijn gegaan zou dat nu afgesproken zijn.
Het blijft een krachtenloze club , te verwachten is dat dit niet gaat veranderen om dat met name kleine clubjes dwars blijven liggen.
Hele structuur moet op de schop , KNVB zou hier de lead in moeten pakken.

De voorgestelde BeNeleague gaat er niet komen, om te beginnen al niet omat dat de macht van de KNVB en Belgische bond zou beperken.
Daarnaast zou het kunnen zijn dat er een verschuiving in de verhouding van Nederlands/Belgische clubs zou kunnen plaatsvinden en dan trekken clubs zich terug.

Het zou wel beter zijn voor het niveau en de inkomsten maar de clubbelangen op kortere termijn worden bij de iets minder sterke broeders niet gediend.
Daarbij is voetbal sterk afhankelijk van emoties en tradities bij het publiek, veel mensen zien liever hun clubje tegen Ajax spelen dan de wedstrijd Ajax-Anderlecht bijvoorbeeld.
Hoe graag ik het ook zou zien, dit gaat nooit gebeuren vrees ik.
0 0
Babayaka
Absurd dat Ajax en psv 15miljoen betalen aan de andere om een betere competitie te krijgen.
De knvb moet diy doen zonder geld bij Ajax en psv vandaan te Halen. Zijn gek geworden in nederland.
Halve die tijdens een volkslied staan te dansen en we vinden het weer prachtig en Dan het kutsgras geeikel.
0 0
Youri08
Was je jaloers dat je niet mee mocht lopen?
0 0
Ziyech22
wow....
0 0
Bky
Het belachelijkste aan dit bericht is natuurlijk dat Feyenoord als een topclub wordt beschouwd.
2 -3
ErikDeBosz
Persoonlijk vind het krankzinnig dat Ajax geld weg gaat geven. Denken ze nou echt dat ze veel beter worden wanneer de competitie bestaat uit 16 clubs. Dat vind ik veranderen om het veranderen. Kunstgras moet inderdaad weg, daar is iedereen het wel over eens, maar aan de rest is helaas weinig te doen.
0 -1
DiAngelo
Men had het kunstgrasprobleem beter moeten loskoppelen van de 16 clubs eredivisie. Had je tenminste 1 probleem opgelost. Het van n aantal clubs af willen helpt natuurlijk niet om hun medewerking te verkrijgen op andere vlakken.
1 0
Oliveira
Ik weet van mij zelf dat rekenen niet de sterkste punt is van me. Maar als er 18 stemmen zijn, 6 zijn tegen en 12 zijn voor dan heb je toch een meerderheid?
1 -2
ddavidd99021
Er waren 3 groepen:
- Ajax, PSV, Feyenoord
- Subtop (6 clubs)
- Rechterrijtje (9 clubs)

In elk van de 3 groepen was een meerderheid nodig om het door te laten gaan. In de laatste groep (het rechterrijtje) was geen meerderheid, daarom is het niet doorgegaan.
1 -1
DeWijsneus
Heb het niet zo gevolgd maar er werd gestemd op een aparte manier waar clubs in groepen zijn gedeeld. Ik kom helaas met halve info, wellicht kan iemand het even aanvullen...
0 0
mickey2602
Het was toch zo dat iedereen of voor of tegen moest stemmen en niet de meerderheid? Meende ik gelezen te hebben.
0 -1
Van Reenen
Juist ja. En zo lang die droplul van Heracles (Jan Smit) bij de KNVB zit en aandeelhouder van Ten Cate is, zal hij altijd tegen stemmen. Emmen zal wel degraderen, dus blijft er één droplul over in de Eredivisie. Der uit met die vent. Of wedstrijden tegen clubs die wel op gras spelen dit seizoen, 3 punten in mindering brengen bij Ten Cate ku(ns)tgrasclub uit Almelo.
0 -1
Hans Kraay Jr.
Zo te lezen beperkt zich dat niet alleen tot rekenen.
1 -4
Bensco
ik vind dit ook een beetje een domme reactie. Zeg dan gewoon niks.
3 -1
Oliveira
Als je niks onderbouwend te melden hebt, reageer dan alsjeblieft niet. De meerderheid waar deze tekst het over heeft is een referentie naar het vorige stuk. Waar je de rest kan lezen
3 -1
AjaxPassion
Tipje van mijn kant. Als AS een linkje geeft, klik dan altijd even door naar het originele artikel of zoek hem zelf even op. AS kijkt het niet zo nauw met juiste informatieverstrekking en citering e.d. Zal ook wel iets te maken hebben met 'plagiaat' o.i.d.
1 -1
koreem
Waarom geen BeNeLiga beker? Competitie inkorten tot 16 ploegen. Echt gras verplicht. Met een BeNeLiga beker wordt ten eerste de beker meer interessant, betere tegenstand. Nummer 1 mag Europa in en krijgt nog een leuk bedragje mee.
3 -1
Bensco
Studio voetbal presenteert format Be-Ne League op basis van prestaties afgelopen 5 jaar. (club, wedstrijden, punten):

PSV (170/390)
Ajax (170/385)
Feyenoord (170/337)
AZ (170/288)
Vitesse (170/259)
Utrecht (170/251)
Heerenveen (170/238)
Groningen (170/228)

Club Brugge (200/395)
Anderlecht (200/376)
KAA gent (196/333)
Standard Liege (196/320)
KRC Genk (201/325)
Charleroi (198/287)
Zulte Waregem (198/276)
KV Oostende (195/269)
5 -2
EazyMe
Ik wacht hier al jaren op!! Kijk zelf minder naar de Eredivisie omdat het niveau erg laag is. Met deze clubs gaat het niveau zeker omhoog en zullen betere spelers in deze competitie willen spelen en zullen ze langer blijven.

Ik snap niet wat mensen hier op tegen hebben. De taal is grotendeels het zelfde en de afstand is vergeleken met andere landen makkelijk te overbruggen.
2 0
AjaxPassion
Jij snapt het! Helaas zijn er maar weinigen met voldoende hersencapaciteit om dit te kunnen begrijpen...
0 -1
Bloedgezellig
Zal wat worden met de uit supporters van bv anderlecht Brugge en luik zal er allemaal stukken beter van worden
1 -1
AjaxPassion
Wat bedoel je bloedgezellig?

Heb je het hier nu over de 5% uitsupporters per wedstrijd, waarbij Ajax supporters al zo'n 6 wedstrijden in het jaar van moeten missen?
1 0
Bloedgezellig
De clubs die ik noemde hebben ook een zogenaamde verbond met clubs in Nederland, dus wordt het een competitie met alleen maar gezeik en dat gaat helemaal niet gebeuren stop globalisatie ook in het voetbal.
1 -1
Ozymandias
Als er een BeNeLiga zou komen moeten ze daar een competitie van twintig clubs van maken zodat er tien Belgische en tien Nederlandse clubs mee kunnen doen.
1 0
AjaxPassion
Waarom? Nederland is 1,5x zo groot als België, het lijkt me fair dat de verhouding minstens 10/8 of 9/7 is...
0 -1
Ozymandias
Alsof de Belgen daar ooit akkoord mee zouden gaan...
2 0
AjaxPassion
Waarom niet? Op inwonertal zou 12/8 of 9/6 fair zijn en dan zou het nog te begrijpen zijn, maar 10/8 is toch een mooie middenweg?
0 -1
Ozymandias
Omdat ze niet in de minderheid zullen willen zijn in de competitie. Dan zal op termijn het Belgische voetbal (verder) achterop raken op Nederland.
2 0
AjaxPassion
Waarom dat dan? Met een goede promotie/degradatie regeling moet dat allemaal eerlijk te regelen zijn.

Jij denkt dat NL zomaar instemt met een 50/50 verdeling als het 1,5x zo groot is als België?
0 -1
Bensco
Dat is inderdaad een discussiepuntje, ik zelf zie ook meer in 20 clubs ipv 16 zoals in dit format. Maar dat is meer omdat de kans dan groter is dat minder clubs dwars liggen voor deze league. Immers clubs die nu buiten de boot vallen zullen sneller ja zeggen als ze ook een "piece of the pie" zullen krijgen.
0 0
AjaxPassion
Het maakt niet uit hoeveel clubs er dwarsliggen, daar moet het helemaal niet van afhangen. Want als het daarvan afhangt dan zal een BeNeLeague er nooit komen. KNVB moet eens ballen tonen.
0 -1
Ozymandias
De KNVB heeft die macht helemaal niet.
1 0
AjaxPassion
Dat zal best, maar als Ajax en de andere (sub)top clubs door willen groeien en niet verder achterop willen raken bij de subtop, zullen ze toch iets moeten gaan veranderen. Of dat nou via de KNVB is of via een andere (nieuwe) organisatie dat maakt dan niks uit.
0 -1
Ozymandias
Dat zijn leuke uitspraken maar organisatorisch gezien niet mogelijk. De clubs in Eredivisie CV moeten het eens worden. Als dat niet lukt kan het feitelijk niet doorgaan. De KNVB heeft die macht niet en als bepaalde clubs het zelf toch doen zullen ze zich niet meer kunnen plaatsen voor Europese toernooien.
0 0
AjaxPassion
Zoals ik al zei zit er dan niks anders op en moeten ze dan maar uit de competitie stappen.

Met de Europese plaatsen heb je een goed punt, maar ik wil nog wel eens zien welke kant de UEFA dan kiest, die van de topclubs, of een nietszeggende organisatie zoals de KNVB...
0 0
Ozymandias
Precies, dat was ook mijn redenering.
0 0
Bloedgezellig
Nou nou succes gegarandeerd hoor!
0 0
AjaciedForLive
Danku.
0 0
RS01
Voor €350.000,- kan je toch een prima grasmat neerleggen? Waar hebben we het over zeg, €350.000,- (!!!) Kan iemand mij dat uitleggen waarom dit niet bij lange na voldoende is? Ik heb als amateur op geweldige grasmatten gevoetbald..
3 0
Youri08
Heracles bijvoorbeeld speelt al zijn wedstrijden op 1 veld. Als ze overstappen op gras moet dus niet alleen het stadionveld vervangen worden maar ook trainingsveld(en) en wedstrijdveld(en) aangelegd en onderhouden worden (ik ken de situatie daar niet maar waarschijnlijk op afstand dus wellicht ook realisatie van accommodatie/ kleedkamers) . Plus verliezen ze dan waarschijnlijk hun sponsor die ze al 14 jaar ondersteund.

Wel grappig dat als je feiten aandraagt, je zoveel minnen krijgt haha
2 -5
AjaxPassion
TJa, dat is nou het niveau van AS...
1 0
Ruff Rhythim
Waarom zijn er eigenlijk kunstgrasvelden aangelegd?
Puur en alleen om een reden: dat kost minder geld.
Maar dan wil ik het volgende weten: waarom kan bijvoorbeeld een NAC die laatste staat dan wel grasvelden onderhouden en Heracles niet?
Hoe kan het zijn dat het belangrijkste onderdeel van voetbal (het veld waarop je speelt) als sluitpost van de begroting wordt misbruikt?
2 0
Youri08
NAC huurt velden bij een boer en de jeugd traint bij een andere club. Geen idee waarom dat bij andere clubs niet kan en hoe zich dat qua kosten verhoudt. Feit is wel dat NAC zelf helemaal geen geld heeft en zich ieder jaar moet behelpen met City-spelers.
0 0
RS01
Ik begrijp inderdaad dat je 1 kunstgrasveld niet zomaar kan vervangen voor 1 grasmat. Kunstgras is voor veel clubs fantastisch. Maar dan nog, je kan voor €350.000,- per jaar toch wel ergens anders een kunstgrasveld aanleggen, zodat je in je stadion gewoon gras laat groeien? Voetballers blij, club blij, en sponsor ook blij, want ze trainen nog steeds op kunstgras.

Er wordt zo snel voorbij gegaan aan dat het gewoon heel veel geld is.
0 0
De Stift
Be-Ne-Liga.

Komt er veel meer kwaliteit in de top. Vaderlandse competities blijven ook interessant. Elk jaar kunnen twee clubs degraderen / promoveren.
5 -3
MankeNelis
Helaas daar heb je ook de Belgen voor nodig:
De Belgische clubs spraken over een nieuwe competitie-opzet en hebben de BeNeLiga-optie afgeschoten. Volgens de krant was er vanuit Nederland vraag om een onderlinge competitie te bestuderen, maar was daar in België geen animo voor.
1 -1
AjaciedForLive
Ajax heeft met de huidige coefficient lijst 10.000 punten behaald, dat zijn er net zo veel als:Real madrid,Atletico madrid,Juventus,Machester city,Borussia dortmund,roma en schalke 04. Alleen bayern, barcelona en fc porto preseteren beter dan Ajax. Ze zijn gewoon bang.
0 -2
AjaxPassion
Bullshit, dit roeptoeterde je de vorige x ook al. Waar is je bron???
0 -1
Bensco
het is wel logisch, waarom zouden de Belgen hun felbegeerde directe plaatsing met ons willen gaan delen? we brengen nauwelijks wat extra's in het laatje bij die gasten
1 0
AjaxPassion
Zoals ik al zei, waar is zijn bron? Het waren keer op keer de Belgen die het wel in een BeNeLiga zagen zitten en de Nederlanders niet, google maar eens.
0 -1
DeBaarsjes
Zijn bron is de huidige competitieopzet in Belgie, verdeeld over 2 halve competities. De Bene-Liga was al een dingetje ergens rond 2008-2009 maar toen kwam Belgie met een nieuwe competitieopzet. Dat hebben de Belgische clubs geen windeieren gelegd. De prestaties op club en nationaal niveau zijn gestegen.
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Moet je niet werken?
1 0
AjaxPassion
xD say's who? Dit is de enige manier waarop je een discussie denkt te kunnen winnen?
0 -1
RS01
Ik heb begrepen van een Vlaamse journalist dat dit veel lastiger is dan gedacht, omdat Belgische clubs veel subsidie / belastingenvoordelen ontvangen van de overheid. Dit zou dan weer oneerlijk tegenover Nederlandse clubs. Correct me if I'm wrong!
1 -1
AjaxPassion
Misschien handig dat je iets zelf gaat uitzoeken voordat je zoiets beweerd...?
0 -2
AlexIbarra
Heerlijk, gisteren een potje op kunstgras meegespeeld in de 5e reserve klasse.
Twee langdurige blessures en een derde uitvaller met iets te veel schaafwonden.
0-3 vóór na een halfuur en uiteindelijk 5-3 verloren

Naarmate je er vaker op traint (en fitter bent) leer je natuurlijk wel beter met kunstgras omgaan maar het is gewoon niet geschikt voor topvoetbal. Duels op het scherpst van de snede, slidings en kort wegdraaien zijn risicos op kunstgras als je echt gras gewend bent.

Waarschijnlijk moet er eerst een NL toptalent langdurig geblesseerd raken voordat de KNVB iets gaat doen. Maar die toptalenten spelen allemaal bij ons dus ik hoop het niet. :)
3 -1
Libero
Cerny bijvoorbeeld? Er zijn allang voorbeelden zat, men is echter gewoon hardleers en verbergt een groot gebrek aan daadkracht door zich achter de reglementen te verschuilen.
4 -1
AjaxPassion
Bullshit. Dit is nou een typisch voorbeeld van confirmation bias. Prima als kunstgras verdwijnt, maar dat is niet het probleem. Dat is de matige Eredivisie.
0 -2
Libero
Confirmation bias is bullshit, want de feiten liegen er niet om. Het zijn toch vooral spelers die echt gras gewend zijn die er dat soort (veelal knie-) blessures oplopen. Sinkgraven kreeg bv ook een terugval tijdens een pot op plastic. Toeval, of course.
1 0
AjaxPassion
Nou, geef die feiten eens dan? Ik heb hier nog maar 1 enkel voorbeeld van je gezien... Ik sta open voor een goede onderbouwing in de zin van bijvoorbeeld een (bestaand) onderzoek...

:') Sinkgraven kreeg een TERUGVAL op kunstgras, waar liep hij zijn blessure dan op? Opnieuw een voorbeeld van Confirmation bias.
0 0
Redrum
Dat Feyenoord bereid was een deel van hun Europese inkomsten af te staan vind ik wel echt sympathiek van ze hoor. Dan zouden Ajax en psv samen alsnog 15 miljoen moeten bijleggen, maar toch. Het gaat om het idee!
10 -1
MankeNelis
LOL het is goed riemen snijden van andermans leer..
1 0
Puurvoetbal
Sure, jij denkt dat ze in Amsterdam en Eindhoven liggen te tukken ?
1 -1
MankeNelis
Dat zal niet, maar opmerkelijk dat zelfs een flinke kapitaal injectie niet geaccepteerd wordt om de boel overeind te helpen. Ben benieuwd naar de argumentatie.
0 0
Bloedgezellig
Wat een ongelofelijke onzin dat inkrimping met twee clubs de competitie daar zo ontzettend beter gaat van worden
6 -5
Lazell
Betere clubs = betere competitie. Of ben ik nou gek?

Daarbij, De Ligt zal meer leren van potjes tegen Brugge, dan tegen FC Emmen, Dordrecht, GA Eagles of Fortuna, die allemaal de afgelopen jaren in de ED hebben gespeeld / spelen. Spelers blijven langer, dus wij worden ook sterker, waarmee de competitie wéér sterker wordt.

Ajax als club heeft de meeste potentie van België en Nederland, dus hoe kan het niet voordelig zijn als wij sterker worden en de competitie sterker wordt??
0 0
ratje
Hij heeft het over het effect van de inkrimping (18 naar 16 clubs), niet over een beneliga
2 0
Youri08
Waarom vind je dat?
0 0
mgtow
Het maakt me niet uit hoe maar maak al die kleine clubs maar kapot. Ze zijn toch nergens goed voor. Des te eerder kan er gekeken worden naar opties die ervoor zorgen dat Ajax weer kan aansluiten bij de 'grote jongens'
0 -2
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Iedereen is nodig, ook de kleine clubjes. Daar komt ook veel talent vandaan. Anders heb je niet eens meer een tegenstander.
3 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Ten eerste was er wel een meerderheid. Schrijf dan UNANIEM!

Gaat er nu niks veranderen? Wat een onduidelijk bericht. Schrijf dan niks als je maar halve resultaten hebt.
3 0
chloorbestendig
Moet dat niet zijn “topclubs én feyenoord” ?
9 -3
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Het is geen topploeg maar wel een topclub. Of telt historie niet bij jou?
4 -3
Juichtoon
Volgens deze redenering is Ujpest Dosza ook een topclub.
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Kun je nog dommer lullen?
0 0
Labrador
Hahaha :)
1 -1
AFC Ajax
topclubs moeten schijt hebben aan de kleine clubs en gewoon die beneliga vormen, die kleinere clubs gaan vanzelf wel in een divisie lager spelen in plaats van door te gaan in een competitie die europees achter litouwen etc. staat.
8 -3
Joseph
Zoek maar naar een nieuwe competitie, misschien mogen we bij Duitsland meedoen, of kunnen we zelf werk maken van die beneliga.
2 -2
Sterretje73
Men zou de directeuren die de verandering naar natuurgras tegen gehouden hebben eens moeten vragen wat hun beweegredenen zijn ? Er is toch echt helemaal niemand die niet inziet dat dat weg moet ?
2 0
booya4afca
Heracles wordt gesponsord door een bedrijf dat kunstgras matten maakt..
De clubs die op kunstgras spelen trainen daar ook up waardoor ze geen tweede trainingslocatie hoeven te onderhouden..

Dat zal het wel zo'n beetje zijn denk ik zo.

Ik vind nog altijd dat de KNVB hier veel harder in moet optreden. Wil je betaald voetbal spelen, dan speel je op gras. Wil je dat niet, dan ben je niet geschikt en blijf je lekker in de amateur-tak van de sport.
11 -1
Youri08
Hoorde vorige week een discussie tussen Moussou en de voorzitter van Heracles op radio 1. Zit toch wel een behoorlijk gat tussen de kosten/ besparingen van kunstgras en wat de topclubs bieden. Als ik het goed onthouden heb besparen zij 1.9 miljoen per jaar (sponsor en slechts 1 veld nodig voor alle elftallen en onderhoud). Tevens is Ten Cate al 14 jaar sponsor en die wil je ook niet tegen de schenen schoppen na al die miljoenen die zij in gebracht hebben.
1 0
Ajax#1900
Het feit dat deze discussie überhaupt wordt gevoerd zegt alles. Kunstgras zou niet toegestaan moeten zijn. Heracles is een stabiele club met 12.000 man in het stadion en zou geen veld kunnen onderhouden? Is gewoon een beleidskeuze.
2 -1
AjaxPassion
Daarom moet je Heracles helemaal niet bij deze discussie betrekken, die zijn al bevooroordeeld. Daarnaast is het gek om sponsorgeld op te tellen bij besparingen...
2 0
Youri08
Die voorzitter noemde dat op de vraag waarom Heracles die 350K niet voldoende vond. Als ze overgaan op gras, waar ze blijkbaar niet geheel onwelwillend tegenover staan, moeten ze niet alleen het stadionveld vervangen maar ook trainings- en wedstrijdveld(en) aanleggen aangezien nu de hele club al zijn wedstrijden en trainingen op 1 veld afwerkt, plus de inbreng van de hoofdsponsor.
0 0
AjaxPassion
Ah oke, dat zal best kloppen. Maar Heracles heeft dan ook geen (eigen) jeugdopleiding, dus hebben ze maar 1 veld nodig.
0 -1
AjaxPassion
Hopelijk gaat de KNVB zich bezig houden met relevantere zaken dan dat gezeik over kunstgras. Hopelijk zien ze eindelijk in dat een BeNeLiga o.i.d. een absolute must is...
0 -2
3*stars*3
KNVB moet idd hard optreden maar laat nou net types als (Heracles mannen) Hoogma en Jan Smit een functie hebben bij de KNVB.
Wie moet nu opstaan? Gudde? Haha lachwekkend gewoon.
3 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
De statuten kunnen toch gewijzigd worden? Kan toch een voorstel komen? Kan je alleen maar iets wijzigen bij unaniemiteit? Dit kan toch niet waar zijn. Dan verandert er nooit weer wat.
1 0