Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Meijaard volgt Van Wijk op als voorziter RVC

BartVeenstra, 16-11-2018 om 16:40, 6721 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Leo van Wijk stopt als voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Ajax. Van Wijk blijft wel deel uitmaken van de RvC, maar wordt als voorzitter opgevolgd door Leen Meijaard, die vanaf vrijdag derhalve president-commissaris van AFC Ajax NV is. Dat werd zojuist bekendgemaakt tijdens de Algemene Vergadering voor Aandeelhouders.

Meijaard is sinds 2016 commissaris bij Ajax. Meijaard was van 2002 tot 2017 werkzaam bij investeringsmaatschappij BlackRock. De laatste tien jaar was hij lid van de Raad van Bestuur voor Europa, het Midden-Oosten en Azië. Daarvoor werkte hij bij Robeco, Fidelity Investments en het Ministerie van Financiën. Momenteel is hij Board Member bij Dutch Venture Initiative, Advisory Board Member bij Anthos en extern adviseur van de beleggingscommissie van Pensioenfonds Grafische Bedrijfsfondsen.

Van Wijk is sinds 2012 lid van de RvC. De raad bestaat verder uit Danny Blind, Ernst Ligthart en Peter Mensing.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Denees
Heeft Meijaard gevoetbald? Ik herken zijn naam niet, van Wijk heeft wel op redelijk nivo bij Ajax gespeeld.
Ik vind Danny als enige topvoetballer een beetje geïsoleerd. Hij is al geen hoogvlieger wanneer het gaat om visie. De man heeft er financiële achtergrond, opletten iedereen.
0 0
Aeter
Klinkt als een plucheknuffelaar, gezien alle stoeltjes die hij bekleed bij meerdere bedrijven. Zal wel weer een vriendje van Henrichs zijn, maar goed, het gaat nu goed met de club, dus laten we niet te veel zeiken.
2 -3
suske
Het is geen vriendje van Henrichs maar van. Van Wijk. En een man met grote capaciteiten op zijn vak gebied. Die goed van pas komen voor ons aller Ajax.
0 0
off
Je mag prima zeiken hoor. Als je er inhoudelijk kritiek op kan hebben..
1 0