Ten Hag ziet voordelen in inkrimping Eredivisie

JesseTH, 11-11-2018 om 17:25, 35958 views, FOX Sports |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Erik ten Hag is een voorstander van een Eredivisie met zestien ploegen. De oefenmeester van Ajax ziet tal van voordelen aan het idee voor een nieuwe competitieopzet, allen in het voordeel van het nationale voetbal.

'Ik denk dat spelers daardoor veel meer uitgedaagd worden', begint hij te vertellen tijdens de persconferentie. 'Je krijgt kwaliteitsbundeling. Het gaat erom de besten tegen de besten te laten spelen. Dan krijg je concentratie. De clubs die aan de onderkant zitten, hebben dan sterkere selecties. Dat zal de weerstand, maar ook het spanningsveld in de Eredivisie doen vergroten. Zowel sportief als commercieel is dat vele malen verstandiger.'

De trainer wordt het grote verschil tussen Ajax en PSV en de rest voorgelegd als probleem, maar wil daarin niet compleet meegaan. 'Je zou het kunnen zeggen, alleen in het verleden is het ook altijd zo geweest. Door de jaren heen is er weleens vaker een fase voorgekomen waarin één of twee ploegen de Eredivisie gedomineerd hebben. Nu is het opeens een thema.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DJMokum
Het kan nog 5, 10 of 20 jaar duren maar uiteindelijk krijg je wekelijkse Europese competities...is niet te stoppen..
0 0
Minsc
De besten tegen de besten laten spelen? Een competitie met 8 teams dus? Of 2? Wat een onzin.
0 0
dimi1976
Beneliga nooit aan beginnen. doodsteek voor de supporters. Sportief gezien mischien een i d. maar als je als supporter alles wilt volgen dan een drama. worden allemaal buscombi s naar Belgie behalve Anderlecht. zit je als supporters echt niet op te wachten.
2 -1
BarAjax
Dus omdat supporters niet op buscombi's zitten te wachten moet AJAX maar;
- In de Kleredivisie aan blijven klooien met een fiks aantal plastic matten. (hiervoor hebben spelers naar de top van NL afgezegd)
- Minder inkomsten genereren dan we in de BeNeLiga zouden doen. (zelfs ons enige directe CL ticket is in het geding)
- Sportief en kwalitatief niet vooruit gaan (spelers zijn zeer snel uitgekeken door weinig weerstand. Zie de Ligt zijn interview)

Zo zijn er vast nog een aantal punten. Overigens; supporters hebben het er zelf naar gemaakt dat er buscombi's nodig zijn. Nee... Kletskoek. Invoeren die handel. Enkel voordelen en over het verre reizen moeten we niet zeuren. Hoe doen ze dat in Duitsland dan?
-
1 0
BarAjax
BeNeLiga is in mijn ogen het beste. Zowel sportief als financieel. Zijn we ook meteen van die verschrikkelijke plastic matten af.

AJAX, psv, feyenoord, az, vitesse, heerenveen, utrecht, genk, brugge, antwerp, anderlecht, truiden, gent.

Aanvullen met nog 3 cubs zodat je op 16 komt. Heracles hoort er sportief gezien wel bij maar graag uitbannen i.v.m. dat plastic veld, aub.

Kwalitatief worden we beter, aantrekkelijker voor spelers om te komen, financieel. Etc. Etc.

Liever vandaag dan morgen.
0 0
Ferd
Financieel levert het weinig op. Van de 36 hoofdsponsoren zijn er nog geen handvol actief in beide landen, dus die gaan afhaken. En zelfs met het achterland van Belgie en Nederland samen is de markt nog te klein voor de grote internationale sponsoren om mee te doen.
1 0
WouterBerg83
Je kunt daar tegenover stellen dat de competitie interessanter wordt voor de vele bedrijven die zowel in Nederland als in België actief zijn (of die stap willen maken), dus in mijn ogen een non-argument.
0 0
BarAjax
Dat maakt toch niet uit? De wedstrijden zullen meer/beter bekeken worden = meer inkomsten genereren. Er hoeft niet meteen Fly Emirates, Rakuten, Yokohama of Etihad op ons shirt te komen. Dat zal nooit veranderen..

Het gaat er om dat wij sportief en kwalitatief beter worden door een sterkere competitie. Er zal dan wel gekeken moeten worden naar de plekken die in aanmerking komen oor CL enz. 3 bijv. Daar zijn allerlei berekeningen voor.

Volgend seizoen komt de nr.1 (dacht ik te menen) niet eens in aanmerking voor een CL ticket in de ED. Dat is te wijten aan clubs als fynoord, az, vitesse enz. die het keer op keer verkloten. WIJ halen zowat elk jaar de meeste punten binnen. Maar die punten worden telkens weggegooid door de rest. Dat werkt niet hé.

Nee.. Een BeNeLiga. Meer inkomsten genereren, CL tickets veiligstellen (=inkomsten), competitievere competitie, aantrekkelijker voor nieuwe spelers enz. Begin hier eens mee. Hiermee verlos je jezelf ook meteen van die horrormatten zoals in Zwolle bijv.
0 0
Babangida83
Die ploegen die je nu noemt zijn allen vrij sterk. Maar zijn ze dat ook 5 jaar na de invoering van de BeNeLiga? Er moet immers iemand 14de worden. En dan is de vraag hoeveel televisiegelden die club krijgt, wat een belangrijke bron van inkomsten is. Komt er dan ook nog zo veel publiek bij die club als ze niet meer in de top/subtop van hun land uitkomen? Volgens mij lijkt het een mooi plan, maar pakt het in werkelijkheid heel anders uit dan we willen.

Misschien is het een idee om dit te combineren met wat Rapper zegt. Dan speel je eerst een kleine ¨nationale¨competitieronde waarop de Europese plekken worden bepaald en daarna playoffs over twee wedstrijden over wie er kampioen worden van België en Nederland (of zelfs best of 3). De vraag is wel of die commercieel interessant is. Het zal zeker moeten groeien.
0 0
Ajaxvooraltijd
Gewoon een superleague beginnen in Nederland. Buiten dat heeft onze top gewoon al 20 jaren onder gepresteerd (zie Europese prestaties). Daarvoor en in het buitenland was en is het altijd al een gegeven geweest dat de top 2 a 3 ver boven de rest uit stak en steekt. Het is gewoon een gebrek aan historisch besef en een gebrek aan verder kijken dan je neus lang is. We denken ook nog steeds dat we met ons eindeloze gebetweter en gezever verder te komen. Ik vraag me ook weleens af of dat eindeloze gezeik niet gewoon is omdat vroeger gewoon alles beter was (zeker in deze tijd zie je de hang naar de tijd voor de euro) want je ziet die negativiteit over alles niet alleen terug bij het voetbal maar bij ieder onderwerp. Ik begrijp die sentimenten ook allemaal best, maar van de media hoor je beter te verwachten en te eisen want het vertroebelt het beeld van iedereen over de wereld en het verleden. Op bepaalde punten ben ik het overigens wel eens dat het verleden voor de euro stukken beter was voor Nederland in z'n algemeen maar blijf wel de ogen open houden / objectief en zien wat goed is of wat hetzelfde is als toen.
1 -1
Bennyben
in Spanje is het al jaren zo alleen real Madrid of Barcelona en atletico doet soms ook leuk mee en de rest van de clubs stelt helemaal niks voor. ( niemand hoor je in Spanje over een andere competitie)

Je zou er toch niet aan moeten denken dat je zo Schotse competitie krijgt of een Belgische competitie. ik snap niet wat er mis is met onze competitie het is vaak elk jaar spannend tot de laatste dag waarom zou je dit willen veranderen.
3 -4
Babangida83
Er is juist heel veel geklaag over de hegemonie van de grote Spaanse clubs. De andere clubs vinden dit maar niks. Er is al jaren gesteggel om de televisiegelden beter te verdelen. Want dit heeft voor die hegemonie gezorgd. De Champions League deed de rest.
1 0
BokkieBokstra
Zo is dat. Geen enkele reden om te veranderen. De enige reden voor krimp die ik ooit zie is dat voetbal minder populair wordt in de toekomst. Je ziet het nu al, clubs verdwijnen en fuseren. Hockey daarentegen wordt veel populairder. Erg toch?
0 0
Ruff Rhythim
Ook al verdelen Real en Barcelona doorgaans de landstitels, het niveau in Spanje is toch veel hoger dan hier?

Ik zou juist liever wel zo'n Schotse competitie willen.
Dit landje is inmiddels echt veel te klein voor een competitie van 18 clubs, zelfs 16 clubs vind ik nog te veel. Daar ga je in niveau niks op vooruit.

Als het geen BeNeliga gaat worden met iets van 16 clubs, dan gewoon een NL competitie met 10 clubs en dan een dubbele competitie draaien. En geen kunstgras! Meer wedstrijden van niveau. Dan speel je wel twee wedstrijden meer, maar dan compenseer je dat door je bekercompetitie te vereenvoudigen door die 10 clubs later in te laten stromen.
Ik speel echt liever 4x tegen feynoord, psv, az, vitesse etc. dan 2x tegen emmen, graafschap, excelsior of dergelijke...
0 -1
Babangida83
Heb wel eens een seizoen gehad waarin we 6x Barca-Real hadden. Guardiola vs. Mourinho. 2x competitie, 2x copa en 2x in de Champions League. Saaiste seizoen ooit.
Het mooie en speciale aan Ajax - Feyenoord is dat het niet te vaak voorkomt. Dan blijft het speciaal. 4x in de competitie....we kunnen het altijd een jaartje proberen natuurlijk. Daar ben ik altijd voor. Dan zien we allemaal pas echt hoe het is.
0 -1
Rapper
Wat vinden jullie hiervan:
Een Beneliga bestaande uit 2 competities. Vóór de winterstop zijn er 2 kortere nationale competities. 10 Belgische clubs spelen onderling tegen elkaar en 10 Nederlandse clubs onderling tegen elkaar, uit en thuis, 18 wedstrijden in totaal. Dan heb je dus alsnog de charme van een nationale competitie en kun je 'Kampioen van Nederland' worden. Na de winterstop spelen de top 4 of 5 van België en Nederland tegen elkaar in competitieverband uit en thuis voor het kampioenschap van de Beneliga. Tegen die tijd zullen de meeste clubs Europees niet (lang) meer spelen, dus zijn wedstrijden op een hoger niveau op deze manier alsnog gegarandeerd.
4 -3
Babangida83
Erg leuk idee.
Wat ik mij afvraag is of je dan evenveel inkomsten kunt genereren als met de twee competities nu apart. Een vereiste is dan ook dat Nederland en België allebei hetzelfde aantal Europese plekken verkrijgen als nu, anders gaan het niveau en de inkomsten in zijn totaliteit naar beneden. Nationaal zullen de inkomsten goed verdeeld moeten worden. Anders krijg je dat het huidige nationale niveau het nieuwe overkoepelende niveau wordt. Al verwacht ik door de schaalgrootte dat het wel iets omhoog gaat.
0 0
M1GST4R
Ik denk dat een sterkere competitie niet noodzakelijk groter hoeft te zijn. Een beneliga is precies om dezelfde redenen die je aandraagt erg ingewikkeld.

De onderkant van de competitie en dus ook de keukenkampioen divisie moet sterker. Daar moet het geld heen en de talenten. Zodat de ploegen die promoveren met genoeg kwaliteit om weerstand te kunnen bieden aan de grote ploegen.

De top 3 en de top van de subtop die zal zich toch wel versterken en heeft voldoende middelen om de club en spelers te laten groeien.

Het lijkt mij beter om te kijken naar de cases van AZ en Twente bijv. Niet erg grote clubs qua budget, maar toch kampioen geworden.
Evalueer per wedstrijd de cijfers van spelersmateriaal, transferwaarde, trainers, etc. Stel daarbij een aantal profielen op, typeert de clubs en maak een pool aan voor spelers en clubs. Er komt een soort overgangsfase waarbij clubs opnieuw opgevoed en ingericht worden, zodat ze commercieel en technisch voldoende kennis krijgen om zich te kunnen ontwikkelen en staande houden.
Een periode waarbij clubs die promoveren en in de keukenkampioen divisie spelen moeten beperkte keuze hebben in trainers en een vast gelegde pool aan spelers.

Kijk naar de situaties die bij NAC, Heerenveen, Twente, Roda JC en noem maar op zich hebben afgespeeld. Teveel onkunde on het bestuur, te weinig oog voor ontwikkeling.
0 -1
Joseph
Elke opzet met kwaliteitsinjectie vanuit Belgie moet de voorkeur hebben, Nederlandse competitie is te klein en ontsiert door het kunstgras.
Vind het idee van een Nederlandse winterkampioen wel leuk in het verhaal. Je zou die zelfs een voorrondeplek kunnen geven, dan blijft het wat waard.
0 0
Superjan
Leuk idee. Ik zie wel een probleem met de ploegen die zich niet plaatsen voor de Beneliga. Die hebben na de winter niets meer om voor te spelen. Of heb je daar nog een idee over?

Beste idee wat ik tot nu toe gehoord heb, komt van Ozymandias. Een nationale competitie met 12 ploegen. Bovenste 6 spelen na de winter nog tegen elkaar. De nummer 6 heeft hopelijk tot op het laatst kans op Europees voetbal. De onderste 6 komen in een helse degradatiecompetitie: 2 ploegen degraderen rechtstreeks en 2 spelen nacompetitie. Dit zal tot op de laatste dag spannend zijn.

De eerste divisie sluit hierop aan. Ook weer 12 clubs die na de winter in twee maal 6 verdeeld worden. Van de bovenste 6 promoveren er 2 rechtstreeks en 2 spelen nacompetitie.

Je zou in eerste instantie denken dat je een aantal ploegen tekort doet door ze naar de eerste divisie te verbannen. Volgens de huidige stand zitten daarbij namen als NAC, Groningen en PEC. Maar samen met Twente, Roda, NEC, Sparta, Go Ahead, wordt dat gewoon een interessante competitie om te volgen. Die ploegen hebben door de ruime promotieregeling een aardige kans om te promoveren en ze kunnen ook nog eens kampioen van hun divisie worden.

Dit gezegd hebbende, lijkt een Beneliga me stiekem ook wel leuk maar de weerstand lijkt nog heel groot.
0 0
Ozymandias
Persoonlijk vind ik het plan wat Rapper (en ik hier onder) heeft het beste. De onderste vijf clubs van de Eredivisie kunnen dan na de winterstop in een competitie spelen met de bovenste vijf van de Eerste Divisie. Alleen moet de UEFA akkoord gaan met zo’n plan en dat is misschien niet realistisch.

Mijn plan waar jij het hier over heeft lijkt me realisticher en een hele goede tweede optie.
0 -1
Superjan
Ah, ok, er is dus wel degelijk een oplossing voor de afvallers uit de eredivisie. Dat is mooi en klinkt leuk.

Ander zéér groot voordeel met deze opzet is dat je geen problemen krijgt met promotie/degradatie. Bij een gemengde competitie gebeurt dat wel, op het punt waar je in de piramide overgaat op een nationale competitie. Hier kwam ik nog niet uit maar dat is hiermee opgelost.

Ik ben overtuigd.
0 0
ETM
Een moeilijke vraag, maar wel een belangrijke is of Ajax en PSV nu zoveel sterker zijn of dat andere clubs nu zoveel minder zijn. Als vooral het eerste dan zie ik het probleem niet. Dan tillen op termijn Ajax en PSV ook het niveau van anderen omhoog.
Maar als vooral andere clubs achteruit hollen bijv doordat de betere spelers simpelweg niet voor de eredivisie kiezen dan hebben we met zn allen wel een groot probleem.
TH heeft verder gelijk dat het altijd al zo is geweest dat in goede jaren van de topclubs er een groot gat was.
Verder voelt het voor mij ook een beetje een gehypte conclusie momenteel is, al vergis ik me misschien. Ajax kwam goed weg tegen VVV en niet weg tegen Heracles. PSV kwam goed weg tegen PEC, Fortuna, Groningen, Vitesse, zo uit mn hoofd. Had vooral PSV het een paar keer net niet gered in plaats van wel werd deze constatering dan ook zo uitvergroot? En ik snap ook wel dat 'als' niet telt, maar je kunt niet zeggen dat deze clubs geen weerstand konden bieden.
Men riep het al van de daken voordat dit seizoen begon. Maakt men de beleving van de realiteit dan niet ook zelf, gevoed door het belachelijk goede 'resultaat' van PSV?
Een paar seizoenen terug ploeterde Feyenoord zich ook naar een idioot hoog puntenaantal, hoe zat het toen dan? Was de tegenstand toen veel hoger?
Want evident is iig dat het huidige Ajax en ook PSV sterker zijn dan dat Feyenoord.
2 0
Oliveira
Clubs moeten gewoon spelen tegen clubs van hun eigen niveau. De Eredivisie heeft 2 goede clubs, 3 matige clubs en 13 slechte clubs. Er valt meer te halen om een competitie van 14-20 clubs van clubs van Ajax 'z'n niveau dan 80% van de tijd spelen tegen clubs die niet eens in de buurt komen van je eigen niveau.
0 0
Youri08
Die conclusie trekt iedereen. De vraag is hoe je dat gaat bereiken.
0 0
Ajaxvooraltijd
Ik heb liever dat ze het terug brengen tot hooguit 5 teams. Dan speel je maar 86x per seizoen tegen elkaar. Dat is beter voor je eigen niveau dan 86 keer tegen een stel amateurs.
1 -1
Babangida83
Ja, we hebben per inwoner veel profvoetbalclubs. Echter, men vergeet dat een grote bron van inkomsten de recettes zijn van iedere wedstrijd. Alleen Ajax al verdient dan in één klap 2x 50.000 x 20 euro per kaartje = 2 miljoen minder per seizoen. Die krijg je niet zomaar terug door televisiegeld. Dat de competitie er sterker door wordt vind ik gelul in de marge. Kleine clubs spelen ander soort voetbal. Je speelt ineens tegen vechtvoetballers, compacte teams in een ambiance die moeilijk is. Ook dan moet je kunnen winnen. Je wordt kampioen tegen te kleintjes. Is nog altijd waar. Vraag maar aand FdB. Ook doe je in weze wat ze in de CL ook doen. Eerst geeft je relatief weinig geld aan de kleine clubs. En daarna ga je klagen dat het niveau laag is en gooi je ze eruit.

Dat de Eredivisie sterker moet worden, kun je ook op andere manier organiseren. Dit heeft weinig met commercie en beleid te maken in mijn ogen. Alles met we moeten iets doen en dus doen we maar iets impactvols. We kijken echter niet naar de onderliggende cijfers... of oorzaken van de problemen. Als het stadion ergens niet vol zit, laat ze dan een betere trainer aannemen die wel goed voetbal op de mat legt. Groningen die contracteerde bijvoorbeeld Van der Looij en Faber. Tja, dan had ik het een wonder gevonden als het stadion vol had gelopen. Het gaat niet vanzelf...
3 -2
Youri08
Anno 2018 is het ridicuul om nog zoveel BVO's te hebben met zo weinig sponsor- en tv-geld. Het is lachwekkend als je ziet wat zich allemaal profvoetballer mag noemen om selecties maar rond te krijgen. Concentraties van selecties zou een (kleine) verbetering zijn en alles is meegenomen om meer weerstand te krijgen.
4 -1
AjaxCitizen
Leuk om EL Apache Tevez weer eens te zien. Zou mooi zijn als hij deze prijs met zijn Boca kan winnen.
0 0
DeBaarsjes
Heerlijke passie bij de SuperClassico Copa Libertadores finale. Dat is echt een droom om dat mee te maken.
3 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
het excelsior publiek klapte gewoon voor ajax, echt heel sympathiek, maar eigenlijk bizar dat niemand dit is opgevallen of ergens word vermeld.

zelfs suporters van ajax is het niet opgevallen, zijn we zo blind geworden dat zo iets unieks in nederland niet eens opvalt.
7 -1
Hakkie
Gebeurd niet vaak, maar ben het in dit geval eens met EtH.
0 -1
Thommy1234
Kijk nu Boca - River maar Pavon en Magallan mogen wel komen hoor!
2 -1
afcasven1995
Magallan scouten! Boca vs River op Foxsports 4
3 0
AsensioWillemsen
Valt het dan niemand op dat juist de subtoppers het zo makkelijk laten lijken dit seizoen. Niet Ajax en PSV. Die winnen al 50 jaar lang met grote cijfers vaak van de plekken 12 tot 18.

Maar die traditionele subtoppers zijn heel onstabiel, waardoor het gat zo groot wordt.
3 -1
Rdk1983
Klopt wel. Paar jaar terug kon er tegen AZ, Heerenveen of Twente of Utrecht van alles gebeuren. Dat lijkt dit seizoen niet echt te gebeuren.
0 0
Mözil
Eventjes wat anders: PSV wint een aantal keren met grote cijfers en er wordt gezegd: PSV speelde heel erg goed en gaf de tegenstander geen kans. Ajax wint met grote cijfers en er word gezegd: de competitie deugt van geen kant. Waar gaat het mis? Is Nederland bang dat Ajax écht gaat domineren de komende aantal jaren? Ik kan het niet begrijpen hoor
11 -4
JanTa
Viel jou dat ook al op?
1 -1
niquedegraaff
Ja lekker 6x per jaar naar dezelfde wedstrijd kijken. Dat is toch ook geen reet meer aan. Verlies je de klasieker, ach over 6 weken hebben we er weer een. Kwantiteit is geen kwaliteit. Nu willen ze meer van hetzelfde. Dat gaat echt niet werken. Het niveau in de Eredivisie moet verder omhoog en dat doe je niet door clubs eruit te bonjouren maar door ze te helpen met kennis delen .e.t.c.
4 -5
ram
6x kan/hoeft niet natuurlijk. Het is 2x of 4x. Ik zie het probleem niet zo hoor.

Volgens mij kun je heel veel bedenken om meer wedstrijden op (gelijkwaardig) niveau te creëren. Onderstaande bedenk ik zomaar even. Misschien niet perfect maar als je er wat tijd aan spendeert...

Maak bijvoorbeeld 3 profcompetities en ga terug naar 14 ploegen. Dan speel je eerst 26 wedstrijden in de competitie. Dan spelen de bovenste 5 nog 2x tegen elkaar voor het kampioenschap. Dan zit je op 34 wedstrijden totaal; eerst 26 wedstrijden tegen goede tot redelijk tegenstanders. Dat wordt al heel spannend vanaf /- speelronde 20 omdat iedereen vecht voor de beste plekken. En daarna 8 topwedstrijden met heel veel spanning. Lijkt mij best vet!

De onderste 5 doen hetzelfde voor degradatie en de middelste 4 spelen voor één Europa League ticket ofzo.
1 0
Ozymandias
Ik ben voor een Eredivisie van maar tien ploegen die voor de winterstop twee keer tegen elkaar spelen. Na de winterstop spelen de beste vijf dan in een BeNeLiga tegen de beste vijf van de Belgische competitie en de onderste vijf in een competitie tegen de beste vijf van de Eerste Divisie. In totaal spelen clubs dan dus 36 competitie wedstrijden per seizoen. Het enige probleem is dan hoe de Europese tickets worden verdeeld. Dit kan alleen als in de ogen van de UEFA er een verschil blijft bestaan tussen de Belgische en Nederlandse clubs zodat beide landen niet de helft van hun Europese tickets in hoeven te leveren.
3 -5
Rdk1983
Aparte playoffs? Of nr 1 en 2 en dan hoogste ongeplaatste NL tegen hoogste NL tegenstander?
0 -1
4EVERAJAX
of systeem usa, verschillende divisies, die ook tegen andere divisie uitkomen. Dan kan je landen gescheiden houden, maar voor puntentelling worden wel de uitslagen meegenomen in de stand van wedstrijden tussen ploegen van verschillende divisies.
0 0
afcas
en daardoor kan je idee al de prullenbak in want dat gaat niet gebeuren. overigens hebben ajax en psv net zoveel moeite met de nummer 8 als met de nummer 18... dus dat zie ik het verschil ook niet maken.
0 -1
Kuningast
Sowieso voorstander. Maar niet van die rare play offs zoals in België
0 0
Gonzo
Het zou wel een pre zijn, als voorwaarde voor deelname eredivisie, om een echt grasveld te moeten hebben.
0 0
vdhaas
Men gaat ervan uit dat het niveau omhoog gaat omdat de twee minste ploegen eruit vliegen, maar dat is helemaal niet zo simpel. De zwakste ploegen komen nog steeds uit een uitgeholde eerste divisie, en je speelt vaker tegen een promovendus. En er zijn vier wedstrijden minder. Tenzij ... playoffs.

Playoffs zijn helemaal een verschrikking, want die devalueren de reguliere competitie tot een soort uitgerekte voorronde waarbij ploegen als ajax eigenlijk vanaf dag 1 al bijna zeker van plaatsing zijn. En met de nadruk op de laatste weken krijg je kampioenen die net even in vorm zijn, of weinig blessures hebben. Succes in de champions league...
1 -2
JariHeijden
Maar met een play offs systeem ben je wel de punten mee die je ook de eerste helft van de competitie hebt behaald. Dus je hebt wel voordeel van die eerste seizoenshelft als je het goed doet.
1 -1
afcas
maar het is geen competitie meer... overigens is er geen enkel topland in europa waar ze minder dan 18 teams in de competitie hebben, dus ik snap die inkrimping sowieso niet echt...
1 -1
ram
Waarom niet? Zie wat ik om 23:48 schets. Je hoeft geen playoffs te doen; gewoon de laatste wedstrijden tegen gelijkwaardige teams.
0 0