Ten Hag: 'Hadden er zelf tien moeten maken'

JesseTH, 11-11-2018 om 16:55, 17595 views, FOX Sports |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Erik ten Hag ziet dat het in de Eredivisie erg makkelijk gaat voor zijn ploeg, maar weigert in gesprek met FOX Sports aan te geven dat er geen uitdaging meer is voor Ajax. Op zondag werd met 1-7 gewonnen bij en van Excelsior en dat stemt de trainer uiteraard tevreden.

'Op een gegeven moment komt er een bepaalde mate van passiviteit over de ploeg en dat hebben we wel vaker, maar we hebben in de tweede helft wel vijf goals gemaakt', begint Ten Hag tevreden aan zijn verhaal. 'We hebben de wedstrijd goed aangenomen en geprobeerd meteen in een hoog tempo te spelen. We hebben onze wil aan de tegenstander opgelegd en vanaf het begin af aan kansen gecreëerd. Je weet dat er dan uiteindelijk eentje binnengaat.'

Ten Hag krijgt de onvermijdelijke vraag of er in Nederland nog wel genoeg uitdagingen liggen voor zijn ploeg. 'Er zijn nog steeds ploegen in de Eredivisie die het Ajax en PSV lastig kunnen maken, maar op dit moment lijkt het in ieder geval makkelijk te gaan. Wij mogen er alleen nooit zo over denken. Excelsior kwam er in het begin een aantal keer goed uit. Dan zijn we wat gemakzuchtig en staan we niet goed in de restverdediging. We hebben 7-1 gewonnen, maar we krijgen een goal tegen en hadden er zelf tien moeten maken.'

Tot slot gaat de oefenmeester in op de fitheid van Frenkie de Jong. 'Het was 4-1 en hij is met last aan de wedstrijd begonnen. Het is een kneuzing en in het ritme waarin wij zitten, voelen spelers altijd wel wat. Het lijkt me geen probleem voor Oranje. We (Ten Hag en Ronald Koeman, red.) hebben er regelmatig contact over en dan moet je altijd alert blijven op zijn belastbaarheid.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
insectenverdelg
volgens Leo was t een gelijk opgaande strijd waar Ajax geflateerd won Erik.
4 0
MankeNelis
Die is niet goed snik, zelfs freewheelend volgens de Ligt win je nog met 1-7. Die hele Kleredivisie met kunstvelden stelt geen reet meer voor. Funest voor een club als Ajax.
2 -1
Daveajax1976
Toch heerlijk matig spelen en 1-7 winnen
3 0
mickey2602
Vandaag heb ik eens gelet op de intervieuws achteraf en ik moet veel mede Ajacieden gelijk geven,bij Fox zijn ze enorm aan het zuigen.
Vond het wel mooi hoe Mathijs erop reageerde,eerst hebben we moeite om het Europese niveau aan te tikken en nu doen we dat en beginnen jullie weer over te weinig weerstand in de competitie.
Het is zo simpel,de topclubs(momenteel alleen PSV en Ajax)hebben de Europese wedstrijden nodig om een hoger niveau te halen en dan het liefst CL omdat dat gepaard gaat met veel geld.
De lagere clubs uit de competitie hebben de topclubs nodig om dat hogere niveau te halen anders blijven ze hun wedstrijdjes spelen tegen ploegen die net zo goed/slecht zijn als zijzelf. En dan worden zij ook niet beter dus wordt het niveau van de competitie nog lager.
En ook een meesterlijke opmerking van zowel ten Hag als die trainer van Excelsior,dat er in de jaren 70 ook al een top drie was en dat er toen ook zulke uitslagen voorbij kwamen. En nu ineens wordt er een punt van gemaakt.
4 0
Ajacied33
Geheel eens met TH, 1-10 had makkelijk gekund en eigenlijk ook gemoeten. Excelsior was echt kanonnenvoer vandaag. Maar 7-1 is netjes
3 0
Bensco
ik vind dit wel heel voorbarig geroepen van zowel Ten Hag als de Ligt. Volgens mij werd er 2 weken geleden nog geroepen dat onze spelers zich nauwelijks konden opladen voor de eredivisie omdat ze er niet in slaagde Feyenoord met 10-0 op te rollen of omdat Willem 2 slechts met 2-0 werd verslagen. Er wordt nu ineens gedaan alsof we een Europese topploeg maar die weg is lang en we staan slechts aan het begin.
3 -2
Ajax34
Wat is dat kunstgras toch klote als je ziet hoe sommige ballen stuiteren. Verder valt er niet veel te zeiken. Redelijk goede pot van Ajax.
4 0
ElBlanquito
Ik vond dat vandaag wel meevallen. Werd voor t begin van de wedstrijd nog extra gesproeid en in de rust volgens mij ook
1 0
Radie125
Gewoon Koeman bellen en De Jong afmelden. Geen risico nemen.
4 0