De Ligt: 'Denk dat we onszelf soms verrassen'

BartVeenstra, 09-11-2018 om 07:15, 16838 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Matthijs de Ligt is erg trots op de prestaties van Ajax dit seizoen in de Champions League. De Amsterdammers staan op de drempel van overwintering in het miljardenbal en daar is de aanvoerder van Ajax blij mee, al weet hij ook dat er nog wat werk aan de winkel is.

'Na de koppeling aan Bayern München denk je toch dat de tweede plaats het hoogst haalbare is, maar ik denk dat we dit seizoen zelfs onszelf soms verrassen', vertelt De Ligt in een interview met De Telegraaf. 'Ik bedoel, acht punten na vier wedstrijden... Wie had dat gedacht? Dus we zijn goed bezig, moeten zó doorgaan en zorgen dat we er tegen AEK Athene weer staan.'

Wanneer Ajax wint van AEK Athene komen de Amsterdammers op elf punten. 'En verslaat Bayern Benfica, dan hebben zij er dertien. In dat geval kunnen we de laatste wedstrijd, thuis tegen Bayern München, vol voor de groepswinst gaan. Waarom zou dat niet kunnen?', vraagt De Ligt zich af.

'We zijn een echt team'

De verdediger weet dat Ajax bij een zege op Benfica al geplaatst zou zijn geweest voor de achtste finales van de Champions League, maar ook met een punt kan hij goed leven. 'Want Benfica is zeker in dit stadion een heel goede ploeg. Het is typisch Nederlands altijd een zege te verlangen. Maar een gelijkspel is gewoon een goed resultaat.'

Vooral de manier waarop het gelijkspel werd binnengehaald, stemt De Ligt tot tevredenheid. Hij noemt Ajax dan ook 'een echt team'. 'Dat is onze kracht. We strijden voor elkaar en als je ziet hoe we de laatste minuten voor elkaar vechten... Dat is echt heel belangrijk. Uiteindelijk trekken we het gelijkspel over de streep en dat voelt goed. De laatste keer dat Ajax door is gegaan in de Champions League was in 2005/’06. Dat zegt genoeg over het hoge niveau van dit toernooi. We zijn nu zó dichtbij, we moeten het gewoon halen.'

Wil jij ook spelerskaarten van Ajax (voorzien van handtekening!) uitdelen tijdens de feestdagen? Kijk dan snel hier!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
denk dat bayern gelijk gaat spelen tegen benfica, ze hebben gewoon die ouwtjes nodig, benfica is geen kattepis.
laten we ons trouwens niet verkijken op die grieken, ik vond ze zeer sterk onder ons spel uitspelen, voorin was het alleen niks.
0 -1
Freddy Al
Als we gelijkspelen daar en Benfica ook zijn we binnen en kunnen we zelfs in de laatse ronde nog groepswinnaar worden.
To be sure moet je winnen in Griekenland.
0 0
mvdk
Eigenlijk moet Ajax van AEK winnen en moeten Bayern en Benfica gelijk spelen. Dan ben je door ej ja je direct gedeeld eerste.
0 -1
Lars93
Zelf winnen en Bayern zien verliezen zou nog mooier zijn. Dan sta je een punt los van Bayern en ben je verzekerd van de 2e plek.
0 0
Web
Wat mogen wij met zijn allen toch trots op Ajax zijn.
En dan zie je nog steeds mensen voor bij komen die het allemaal maar matig vinden.
Want Ajax speelde iets te behoudend. Niet des Ajax. Gelukkig lopen ze niet in het mes.
Dat is al zo vaak gebeurt, winnen uitstralen dat is top sport.
Leuk als je de complimenten krijgt en toch verliest, en het nivaue is nu ook best goed.
Wat ben ik blij dat ze realistisch naar de tegenstander kijken, je kan maar zo niet in Europa elke tegenstander de wil opleggen. Benfica is gewoon een hele lastige ploeg die alle middelen gebruiken om te winnen. Daar zijn onze spelers goed mee opgegaan.
Natuurlijk niet iedereen haalde zijn beste nivaue woensdag, ook ik vind dat spelers als Ziyech en Tadic iets te veel met zich zelf bezig zijn, maar ook kunnen ze geniaal zijn, de pas van Ziyech op Tadic was van een heel hoog niveaue en ook de afronding van Tadic mocht er zijn.
Dit team straalt eenheid uit. Onana maakte een afschuwelijke fout, maar hoe vaak heeft hij Ajax er al door een gesleept? super mooi om te zien hoe de spelers als team op hem reageren.
Ook de technische staf straalt eenheid uit, je ziet Ten Hag en Schreuder overleggen, wat is het beste? Moeten wij iets veranderen enz. Ook dat is wel eens anders geweest.
Wat een weelde 10 wedstrijden ongeslagen in de CL. Geplaatst al voor de EL en met een hele grote kans om in de CL door te gaan, en bij de beste 16 clubs te staan.
De Ligt was daar heel belangrijk in, speelde een paar keer op het randje, maar soms heb je dat even nodig.

En ga maar even vragen aan Frenkie en De Ligt wat ze willen
Volop druk zetten en misschien in het mes lopen, of iets rekening houden en met respect je tegenstander benaderen. Misschien niet des Ajax? Ik weet het antwoord wel.
5 0
Freddy Al
Het is heerlijk om dit te mogen meemaken na al die magere jaren,
We moeten er natuurlijk niet vanuit gaan dat het allemaal zo goed blijft gaan, we blijven een kleinere ploeg dan de Europese top.
Dat maakt dit avontuur extra mooi en met de energie en inzet die er van dit team en staf afstraalt kan er nog meer moois gebeuren.
0 0
Ruff Rhythim
Blijf ons ook verrassen...ook a.s. zondag tegen Excelsior...op kunstgras....ook daar...
1 0
Ajaxxxisdebeste
Het nu niet meer halen is een schande bijna... Athene kan lastig zijn thuis heksenketel, maar op papier zijn wij de betere, dan ben je er en is Bayern thuis een wedstrijd waar lekker vrij gevoetbald kan worden en is de vraag hoe zeer één van beide eerste in de poule wil worden, want wie kunnen we treffen als je even (weet het nooit doen) vooruit kijken?
0 0
Youri08
Uiteraard moeten we proberen 6 punten te halen en 1e worden maar mocht dat niet lukken is er geen man overboord, Bayern regelt dat we doorgaan, die pakken Benfica genadeloos in München.
0 0
KingRijkaardII
Precies Mathijs, vooral de manier waarop. De afgelopen 15 jaar hadden wij dit soort wedstrijden, waarin er vooral fysiek gespeeld wordt, verloren. Nu laten we ons hierdoor niet afbluffen en pakken we gewoon de punten. Dit gaat ons ook helpen bij wedstrijden als Utrecht uit. Klasse!
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
grootste verbetering waardoor ajax sterker is geworden, is niet zozeer fysiek maar meer positiespel(durf) en creativiteit.
0 0
Bijgoochem
Grappig hoe anders de interviews en commentaren zouden zijn als die kerel van Benfica de bal een metertje hoger had geschoten in de laatste seconde...
0 -1
EricAjax1
Thanks captain obvious
1 0
Youri08
Yep
0 0
Loungie
Als van de Beek eind 1e helft rustiger had voorgezet en de Jong de bal erin getikt had, hadden we ook een ander interview gehad. Wat voor punt wil je nou eigenlijk maken?
5 0
Don79
Als als telt dan hadden wij nu 9 punten en 1x verloren.
Had Bayern 7 punten en Benfica er 4 gehad. Onzin dus. Topprestatie gewoon. Niet goed spelen en op het moment dat het kon toeslaan. Dit beheersen de topteams ook, als Ajax het doet is het geluk?
0 0
L1tman3n
Je doet je naam eer aan :)

Ik heb eerlijk gezegd een aantal keer exact hetzelfde gedacht.
0 0
GvanderK
Het is inderdaad de hoogste tijd dat we weer eens doorgaan, kan me het verlies tegen Inter nog goed herinneren in 2005/06.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
daar was ik bij, met die afgekeurde goal van van der vaart
0 0
Sterspeler
Ik kan mij de thuiswedstrijd nog herinneren. Binnen 20 minuten met 2-0 voor tegen een Adriano en Martins in topvorm. Uiteindelijk 2-2 maar man wat een sfeer!
0 0
Danos
Weet iemand of er straks word geloot of spelen we tegen de nummer 1 of 2 van poule F?
Ik dacht loten maar weet het niet meer zeker
1 0
Redrum
Volgens mij gaan alle nummers 1 in een pot en alle nummers 2 in een andere pot en dan wordt er geloot. Het enige wat vast staat is dat je als nummer 2 tegen een nummer 1 van een andere poule speelt, maar welke van de 8 wordt dus door de loting bepaald.
0 0
TimAFCA
Onze nummer 2 speelt tegen de nummer 1 van een andere poule. Wij zullen spelen tegen de nummer 2 van een andere poule.
2 0
Web
Dat is nog helemaal niet zeker, als Ajax twee keer wind zijn ze eerste
0 0
mvdk
Gelukkig zijn wij Hollanders gewend aan wint. Althans hier in IJmuiden wel.
4 0
Caparzo
My friend the wind will come from the north..
0 0
Ruudje74
Hahaha!
0 0
grensjager
Dat zeg(d)t TimAFCA dus ook
0 0
Web
Je hebt helemaal gelijk.
0 0
Danos
Weet iemand of er straks word geloot of spelen we tegen de nummer 1 of 2 van poule F?
Ik dacht loten maar weet het niet meer zeker
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
maakt allemaal geen zak uit, laat maar komen die pussies hehe
0 0
Ruudje74
Willekeurige loting
0 0