Ten Hag: 'Staan er nu beter voor dan vóór de wedstrijd'

BVeenstra, 08-11-2018 om 13:45, 21122 views, Het Parool |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax-trainer Erik ten Hag denkt dat Ajax heel wat is opgeschoten met het 1-1 gelijkspel bij Benfica woensdagavond. De Amsterdammers zijn door de remise bijna zeker van overwintering in de Champions League en dat doet de trainer uiteraard goed.

'We staan er na deze wedstrijd beter voor dan vóór de wedstrijd', zegt Ten Hag in gesprek met Het Parool. Met nog twee wedstrijden te gaan is het gat tussen Ajax en Benfica nog altijd vier punten in het voordeel van Ajax. Over drie weken kan Ajax op bezoek bij AEK Athene kwalificatie voor de achtste finales definitief bewerkstelligen. 'We wilden onze goede uitgangspositie in de poule het liefst vanavond al verzilveren, maar 1-1 in een uitwedstrijd tegen een sterke ploeg als Benfica, is een resultaat.'

De trainer spreekt over een goed resultaat, maar is hij ook tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg? Wat betreft de eerste helft in ieder geval niet. 'Zo ken ik mijn ploeg niet. De hele houding beviel me niet. Dan ga je zulke rare fouten maken, die helemaal niet passen bij ons spel van de laatste weken.'

Na rust ging het echter een stuk beter met Ajax, waarbij Ten Hag wijst op het 'karakter' van de Ajax-ploeg. 'Ze kunnen zich over zo'n matige eerste helft heen zetten. Onana heeft weerbaarheid getoond, maar dat geldt voor de hele ploeg. Voor Andre is het mooi dat hij zich vlak voor tijd nog zo kan onderscheiden. We hebben ons in de wedstrijd gevochten en dit punt er echt uit gesleept.'

Kan jij niet wachten en wil je alvast kijken naar alle Ajax-cadeaus voor de feestmaanden? Ga dan naar Ajaxshop.nl.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ruudje74
De wedstrijden tussen Benfica en Ajax was een strijd voor de tweede plek in de poule (al kan Ajax ook nog 1e worden). Dat besef was er bij beide clubs, vandaar die enorme vechtlust en inzet tijdens deze partijen. Dat komt Ajax minder ten goede, die willen mooi voetballen en dat wordt ze hierdoor ontnomen. Niet te onderschatten hoe lastig deze wedstrijden zijn. Dan speel je liever tegen een iets minder gemotiveerd Bayern.

Zo heeft PSV ook een tot op het bot gemotiveerde Spurs getroffen. Voor PSV pakte het verkeerd uit, ben ook van mening dat PSV kwalitatief beduidend minder is dan Ajax.
0 0
Freddy Al
De kans op plaatsing CL is weer groter geworden na de wedstrijd.Als wedstrijd vond ik het zeker in de eerste helft niet goed, dat lag ook aan de knokpartij die Benfica er bewust van maakte.
In de tweede helft zaten goede fases maar was het nog steeds geen mooie pot voetbaltechnisch gezien.
Toch vind ik het een opluchting om te zien dat Ajax ook in zo'n partijtje Free-Fight zich staande houdt,iets wat we van Ajax sinds mensenheugenis niet meer hebben gezien.
Internationaal blijkt dat wel eens nodig te zijn en dan is het goed dat we ook terug kunnen vechten.

Prachtig resultaat na een thriller met Portugees vuur en drama,vergeleken met onze andere Nederlandse CL deelnemer doet Ajax het fantastisch.
Mede dankzij Erik ten Hag die naar mijn gevoel steeds meer grip op de situatie krijgt en ook steun van zijn selectie.

Het zal zeker ergens een keer fout gaan,maar ik heb veel momenten gehad dat ik weer kon genieten van Ajax.
1 0
Libero
Over drie weken slechts één scenario dat voor het behalen van de ronde van zestien roet in het eten kan gooien: Wij verliezen en Benfica wint, zeer onwaarschijnlijk.
Het mooiste zou nog zijn dat Benfica van Bayern wint en wij van AEK. Dan staan wij een punt boven Bayern en is een gelijkspel tegen hun genoeg om eerste in de groep te worden.
3 0
Zwan
Absoluut waar TH. Het voelde als een enorme overwinning. Dit kan niet meer fout gaan. Heerlijk om te zien dat als het totaal niet lekker loopt, ze in ieder geval wel passie en strijdlust tonen en de punt over de streep trekken. Tegen psv was deze mentaliteit helaas nog ver te zoeken, maar dit geeft hoop! Al hoop ik wel dat we voortaan als het even kan gewoon weer het aanvallende Ajax-spelletje spelen.
0 0
Turbo
Mag wel een stukje kritischer. Gisteren hebben we geen moment de intentie gehad om aan te vallen. Frenkie die uitzakte waardoor we eigenlijk alleen maar met de 5 achterste de bal van back tot back hebben gespeeld. Puur behoudend en uit angst. De resultaten de laatste weken verbloemen dat we geen al te hoog niveau meer halen. Het oogt laks en apathisch, de voorste 4 staan louter stil en op Frenkie na lijkt niemand verantwoordelijkheid te nemen aan de bal. Dat moet echt beter. Met deze spelers moet je vaker een hoog niveau kunnen halen dan dat nu het geval is. 8 uit 4 en het spel van de voorrondes (en Bayern-uit) is fantastisch. Maar het wordt nu met de week behoudender. Iets waar Ten Hag voor moet waken, net als het inspiratieloze spel van Tadic, Neres en Ziyech de laatste weken, anders spelen we binnenkort puur resultaatvoetbal met creatievelingen die niet meer uit de verf komen ala 2013-2016.
5 -2
Lagasj
Je slaat de spijker op de kop, ben het volkomen met je eens.
0 -1
X-RaY
Trots om een Ajacied te zijn momenteel. We laten ons toch maar even zien in Europa. Gisteren misschien een mindere wedstrijd speltechnisch gezien maar who gives a fuck. Je staat met een been in de volgende ronde en je hebt alles in eigen hand om dat te bewerkstelligen. Dat is gewoon luxe.

Bovendien laten spelers ook zien dat zij met de Europese (sub)top kunnen wedijveren. Hoe lekker is dat? Uiteindelijk ga je als club hier ook weer profijt van krijgen door de transfersommen. Ajax gaat daarbij ook verstandig met geld om en ook dat is wel is anders geweest in het verleden. Nieuwe Toekomst komt eraan stadion wordt verbouwd. De uitstraling van de club, er wordt immers weer veel over Ajax gepraat in het buitenland. Prima ontwikkelingen allemaal als je het mij vraagt.

Ik heb ook altijd wel wat zeiken en daar ben je waarschijnlijk Nederlander voor (zeggen ze) maar als het goed is is het goed. Momenteel doet Ajax het goed al is er altijd wel ruimte voor verbetering maar dat weten ze bij Ajax maar al te goed ook. De club straalt ambitie uit plus goed voetbal gekoppeld aan resultaat.

Ik heb weinig echt te klagen momenteel zolang heel Ajax maar scherp blijft als een team dan zijn er grootse dingen mogelijk dat kost nou eenmaal tijd. Ik heb liever dat de club iets opbouwt al ben ik wel van mening dat die schaal wel flink begint te jeuken. 4 jaar is lang, tijd dat dat ding (geef mij maar een cup veel mooier) weer naar Amsterdam komt, daar waar de grootste, de beste en de meest succesvolle club van Nederland gehuisvest is.
2 -1
Schillo
We hebben 1-1 gewonnen gisteren. Simpel.
3 -1
Rufus
Vanaf minuut 1 zat het er al niet in gisteren om te winnen. na een halve minuut schiet Grimaldo richting de bovenhoek waar Onana redelijk simpel redt, maar wat er vooraf gebeurde aan dat moment, Schone staat in de lijn van Grimaldo en stapt zo 2 meter op zij waardoor Grimaldo zo rechtdoor kan lopen.

In aanvallend opzicht stond het zo slecht, dat er niemand aanspeelbaar of wanneer de pas kwam er geen balcontrole was. Frenkie zakt uit tot in de achterste linie, Donny staat rond de spits en dan Schone die handelingssnelheid tekort komt. Tagliafico stond zowat linksbuiten te wachten op een bal, nee je hoort in die ruimte te komen wanneer de bal onderweg is. En dit is een klein stukje van wat er mis ging.

Ondanks dat er veel mis ging halen ze toch een punt uit bij Benfica wat vooraf gewoon een goed resultaat is. De laatste weken oogt het wat te makkelijk en niet scherp genoeg. Volgens mij als ze het besef krijgen hoe goed ze eigenlijk zijn en hoe hard ze moeten werken om dat te laten zien aan de supporters dan word het pas echt genieten.
2 0
zuidzuid
T wachten is op blind die naar t middenveld gaat en naast De Jong komt te staan. Die zorgt voor meer evenwicht dan Schone.
5 -1
Lagasj
Zou zeker beter zijn, maar vertel dat maar eens aan Ten Hag.
0 0
AjaxPassion
Daarmee haal je wel voetballend vermogen achterin weg en volgens mij is Blind en Schöne op het middenveld redelijk om het even...
0 -1
Sterspeler
Ik denk dat dat met de eventuele komst van Magallan gaat gebeuren.
0 0
zuidzuid
Nee blind leest t beter plus kan inpassen met links. En ik vind m verdedigend beter dan Schone. Woger/de ligt is meer een blok
2 0
Rentokill
En nu hopen op een gelijkspel van Benfica tegen Bayern. Dan staat Ajax na winst tegen AEK weer bovenaan.
0 0
Kikke
Wat een tekst zeg, ik probeer al niet te luisteren naar wat hij zegt...
3 -2
AjaxPassion
Het is maar hoe je het bekijkt, maar om nou te zeggen dat Ajax er beter voor staat... dat is eigenlijk gewoon feitelijk onjuist:

Ajax staat geen 1e in de poule meer, Bayern is 2 punten uitgelopen en Benfica is niet verder op achterstand gezet.

Aan de andere kant is de kans door dit resultaat wel groter geworden dat je gaat overwinteren in de CL en is de kans nog aanwezig dat je 1e wordt in de poule. Dus dat het een prima resultaat is voor Ajax dat is duidelijk, maar dat ze er beter voor staan, dat klopt niet ; )
5 -3
Boer Gijs
Tuurlijk is het wel beter. Benfica had op 1 punt komen en dan was je afhankelijk van hun tegen Bayern en moest jezelf winnen bij Aek. Nu na de wedstrijd ben je bij winst op Aek door of in het geval Benfica niet wint bij Bayern. Die kans is dus behoorlijk toegenomen na een lastige uitwedstrijd bij een directe concurrent
1 0
AjaxPassion
Zoals ik al zei, het is maar net hoe je het bekijkt ; ). Voor overwintering (in de CL) ja. Maar voor de 1e plek natuurlijk niet, het is maar net waar je de lat legt ; ).

Buiten dit detail ben ik natuurlijk ook super trots op wat Ajax momenteel laat zien in Europa ; )
2 -1
Ruudje74
Ajax moet nog tegen zwakke broeder AEK, Bayern moet nog maar zien te winnen van Benfica. Als alles volgens verwachting gaat kwalificeren Ajax en Bayern zich over drie weken met resp. 13 en 11 punten en is de thuiswedstrijd tegen Bayern bepalend voor de eerste plek.
Natuurlijk staat Ajax er nu beter voor, althans tav overwintering en dat is het primaire doel. Benfica heeft weinig kansen meer om Ajax bij te halen.
Ajax zou waarschijnlijk zelfs nu twee wedstrijden op rij mogen verliezen, mits Benfica niet wint van Bayern.
Jammer dat Bayern-Benfica niet eerst is over 3 weken, zit toch een stuk comfortabeler wetende dat Ajax al gekwalificeerd is voor de volgende ronde.
1 0
THE36CHAMBERSWU
Nvm je had t over de tijd zeker, maar komt goed bayern wint van benfic.a. ajax kan 100% zeker feest vieren na athena- ajax
0 0
THE36CHAMBERSWU
Ruudje 74 bayern benfica is wel al over 3 weken
0 0
Rentokill
Kans op overwintering is groter geworden. Dus ze staan er beter voor.
3 0
AjaxPassion
Zoals ik al zei, het is maar net hoe je het bekijkt ; ). Voor overwintering (in de CL) ja. Maar voor de 1e plek natuurlijk niet, het is maar net waar je de lat legt ; ).
0 -2
Boer Gijs
Het gaat toch om overwintering? Biedt 1e plaats voordeel (bij loting) voor volgende ronde?
0 0
AjaxPassion
Ja, bij een 1e plaats loot je een team die 2e is geëindigd. Dus in veel gevallen een gunstigere loting.
1 -1
Boer Gijs
Dan heb je in die zin gelijk. Maar dat was vooraf natuurlijk niet het doel wat voor Ajax mogelijk leek.
0 0
AjaxPassion
Zeker waar en ik/we moeten ook gewoon super trots en tevreden zijn. Maar het zou nóg mooier kunnen en die mogelijkheid is er. Dus die moet je dan niet laten liggen i.m.o. Maar nu draaf ik een beetje door ;)
0 -1
Boer Gijs
Dat is ook weer zo. Voor het hoogste haalbare gaan. Maar wel vanuit een nederige houding. We zijn nog nergens zeker van in CL
0 0
ginonator1
1e plaats geeft een groot voordeel bij de loting. alle nummers 1 kunnen namelijk alleen nummers 2 loten en omgekeerd. als nummer 1 ontloop je onder andere manchester city, juventus, barcelona en atletico madrid.
0 0
Youri08
Dan heeft AjaxPassion toch gelijk :)
0 0
Joseph
We staan er beter voor ja, maar het spel was wel erg zwak Erik. Stop nu gewoon met Schone op het middenveld, onder Bosz kon hij op dit niveau al niet mee in de opbouw en gisteren was dat niet anders.

Nu moest Frenkie naar achteren zakken om samen met Blind en de Ligte de opbouw te verzorgen, maar wie spelen ze dan aan op het middenveld die de aanvallers kan bedienen?! Het leek nergens op tegen een zwakke tegenstander die weinig anders goed deed dan fel de duels in gaan. Dat moet Ajax afstraffen met dit kwaliteitsverschil.
3 -7
Adios
We hebben de eerste plek nog steeds in eigen hand!
7 0
f.m.d.
Maar ik hoorde Mazraoui al roepen dat hij hoopt dat Bayern wint van Benfica en dat ajax dan minimaal een puntje pakt bij AEK.

Dat is klein denken. Je moet van eigen kracht uit gaan. De volgende 2 wedstrijden winnen en je bent eerste met perspectief in de 2de ronde.
4 0