Ten Hag: 'Staan er nu beter voor dan vóór de wedstrijd'

BVeenstra, 08-11-2018 om 13:45, 20145 views, Het Parool | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-trainer Erik ten Hag denkt dat Ajax heel wat is opgeschoten met het 1-1 gelijkspel bij Benfica woensdagavond. De Amsterdammers zijn door de remise bijna zeker van overwintering in de Champions League en dat doet de trainer uiteraard goed.

'We staan er na deze wedstrijd beter voor dan vóór de wedstrijd', zegt Ten Hag in gesprek met Het Parool. Met nog twee wedstrijden te gaan is het gat tussen Ajax en Benfica nog altijd vier punten in het voordeel van Ajax. Over drie weken kan Ajax op bezoek bij AEK Athene kwalificatie voor de achtste finales definitief bewerkstelligen. 'We wilden onze goede uitgangspositie in de poule het liefst vanavond al verzilveren, maar 1-1 in een uitwedstrijd tegen een sterke ploeg als Benfica, is een resultaat.'

De trainer spreekt over een goed resultaat, maar is hij ook tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg? Wat betreft de eerste helft in ieder geval niet. 'Zo ken ik mijn ploeg niet. De hele houding beviel me niet. Dan ga je zulke rare fouten maken, die helemaal niet passen bij ons spel van de laatste weken.'

Na rust ging het echter een stuk beter met Ajax, waarbij Ten Hag wijst op het 'karakter' van de Ajax-ploeg. 'Ze kunnen zich over zo'n matige eerste helft heen zetten. Onana heeft weerbaarheid getoond, maar dat geldt voor de hele ploeg. Voor Andre is het mooi dat hij zich vlak voor tijd nog zo kan onderscheiden. We hebben ons in de wedstrijd gevochten en dit punt er echt uit gesleept.'

Kan jij niet wachten en wil je alvast kijken naar alle Ajax-cadeaus voor de feestmaanden? Ga dan naar Ajaxshop.nl.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ruudje74
De wedstrijden tussen Benfica en Ajax was een strijd voor de tweede plek in de poule (al kan Ajax ook nog 1e worden). Dat besef was er bij beide clubs, vandaar die enorme vechtlust en inzet tijdens deze partijen. Dat komt Ajax minder ten goede, die willen mooi voetballen en dat wordt ze hierdoor ontnomen. Niet te onderschatten hoe lastig deze wedstrijden zijn. Dan speel je liever tegen een iets minder gemotiveerd Bayern.

Zo heeft PSV ook een tot op het bot gemotiveerde Spurs getroffen. Voor PSV pakte het verkeerd uit, ben ook van mening dat PSV kwalitatief beduidend minder is dan Ajax.
0 0
Freddy Al
De kans op plaatsing CL is weer groter geworden na de wedstrijd.Als wedstrijd vond ik het zeker in de eerste helft niet goed, dat lag ook aan de knokpartij die Benfica er bewust van maakte.
In de tweede helft zaten goede fases maar was het nog steeds geen mooie pot voetbaltechnisch gezien.
Toch vind ik het een opluchting om te zien dat Ajax ook in zo'n partijtje Free-Fight zich staande houdt,iets wat we van Ajax sinds mensenheugenis niet meer hebben gezien.
Internationaal blijkt dat wel eens nodig te zijn en dan is het goed dat we ook terug kunnen vechten.

Prachtig resultaat na een thriller met Portugees vuur en drama,vergeleken met onze andere Nederlandse CL deelnemer doet Ajax het fantastisch.
Mede dankzij Erik ten Hag die naar mijn gevoel steeds meer grip op de situatie krijgt en ook steun van zijn selectie.

Het zal zeker ergens een keer fout gaan,maar ik heb veel momenten gehad dat ik weer kon genieten van Ajax.
1 0
Libero
Over drie weken slechts één scenario dat voor het behalen van de ronde van zestien roet in het eten kan gooien: Wij verliezen en Benfica wint, zeer onwaarschijnlijk.
Het mooiste zou nog zijn dat Benfica van Bayern wint en wij van AEK. Dan staan wij een punt boven Bayern en is een gelijkspel tegen hun genoeg om eerste in de groep te worden.
3 0
ajaxdordtt
Als we doorgaan, wat ik wel verwacht, is dat ondanks en niet dankzij ten Hag
5 -30
Ajax2018
Kneusje
1 0
GvanderK
Alleen al om je reactie hoop ik dat Ten Hag nog 10 jaar coach blijft.
4 -2
chuckie88
Mafkees... moeilijk he? om toe te geven dat we een prima trainer hebben die beter is qua spelopvatting dan Bozs, of niet? Elftal is veel meer in balans, aantrekkelijk en gevarieerde aanval en vooral potdichte verdediging, iets wat bij Bozs slecht verzorgd was.. drukzetten gaat ook veel beter... maar jij zal wel weer zo n sukkeltje zijn die valt over zijn accentje.. wordt zo verdomde moe van dit soort nepsupporters
8 -3
WillyBrokamp
Gaaaaaaaap
5 0
JPM
Als dit forum ooit nog de moeite waard wordt, is dat ondanks en niet dankzij ajaxdordtt
12 -3
S_020
Dankzij onze goeie selectie inderdaad. Maar ondanks TH vind ik een beetje overdreven.
1 -1
The
Hahaha dit is toch zielig.
10 -3
mickey2602
Dus 10 wedstrijden ongeslagen in Europa,in de poulefase 2 doelpunten tegen en 6 voor en zowel bij de 4e als de 5e wedstrijd al de kans hebben om je te kwalificeren voor de volgende ronde. Daarvoor geef je alleen het team de credits en niet de trainer?
9 -2
Zwan
Lastig punt. Ben het met je eens dat hij de kwaliteiten van de aanvallers niet maximaal benut (Neres en Ziyech spelen niet op de goede positie) en enorme fouten heeft gemaakt in de opstelling tegen o.a. psv, maar misschien heeft hij nu wel winnaarsmentaliteit in de ploeg gebracht. Er werd enorm gestreden tegen benfica (2x) en bayern. Als je consequent bent geef je hem de credits daarvoor.
2 -3
ajaxinho
Vooral overlevingsmentaliteit heeft ons zo ver gebracht in Europa, de CL.

Over het algemeen kan ik mij wel vinden in zijn opstellingen.
En zijn onderbouwingen van zijn opstellingen.

Er is ook niet zoveel veranderd in de opstelling t.o.v. van vorig jaar.
Blind en Tadic (en Mazraoui) zijn nieuw.
De overige spelers zijn op hun favoriete plek gezet (Ziyech, Frenkie, Donny).

Qua formatie is de verandering drastisch.
Voor het gemak noem ik het "met de punt naar voren".
Zo speelt hij vanaf de eerste wedstrijd in de voorbereiding.
1 0
afca12
Moe maker
6 -1
Zwan
Absoluut waar TH. Het voelde als een enorme overwinning. Dit kan niet meer fout gaan. Heerlijk om te zien dat als het totaal niet lekker loopt, ze in ieder geval wel passie en strijdlust tonen en de punt over de streep trekken. Tegen psv was deze mentaliteit helaas nog ver te zoeken, maar dit geeft hoop! Al hoop ik wel dat we voortaan als het even kan gewoon weer het aanvallende Ajax-spelletje spelen.
0 0
Turbo
Mag wel een stukje kritischer. Gisteren hebben we geen moment de intentie gehad om aan te vallen. Frenkie die uitzakte waardoor we eigenlijk alleen maar met de 5 achterste de bal van back tot back hebben gespeeld. Puur behoudend en uit angst. De resultaten de laatste weken verbloemen dat we geen al te hoog niveau meer halen. Het oogt laks en apathisch, de voorste 4 staan louter stil en op Frenkie na lijkt niemand verantwoordelijkheid te nemen aan de bal. Dat moet echt beter. Met deze spelers moet je vaker een hoog niveau kunnen halen dan dat nu het geval is. 8 uit 4 en het spel van de voorrondes (en Bayern-uit) is fantastisch. Maar het wordt nu met de week behoudender. Iets waar Ten Hag voor moet waken, net als het inspiratieloze spel van Tadic, Neres en Ziyech de laatste weken, anders spelen we binnenkort puur resultaatvoetbal met creatievelingen die niet meer uit de verf komen ala 2013-2016.
5 -2
Lagasj
Je slaat de spijker op de kop, ben het volkomen met je eens.
0 -1
X-RaY
Trots om een Ajacied te zijn momenteel. We laten ons toch maar even zien in Europa. Gisteren misschien een mindere wedstrijd speltechnisch gezien maar who gives a fuck. Je staat met een been in de volgende ronde en je hebt alles in eigen hand om dat te bewerkstelligen. Dat is gewoon luxe.

Bovendien laten spelers ook zien dat zij met de Europese (sub)top kunnen wedijveren. Hoe lekker is dat? Uiteindelijk ga je als club hier ook weer profijt van krijgen door de transfersommen. Ajax gaat daarbij ook verstandig met geld om en ook dat is wel is anders geweest in het verleden. Nieuwe Toekomst komt eraan stadion wordt verbouwd. De uitstraling van de club, er wordt immers weer veel over Ajax gepraat in het buitenland. Prima ontwikkelingen allemaal als je het mij vraagt.

Ik heb ook altijd wel wat zeiken en daar ben je waarschijnlijk Nederlander voor (zeggen ze) maar als het goed is is het goed. Momenteel doet Ajax het goed al is er altijd wel ruimte voor verbetering maar dat weten ze bij Ajax maar al te goed ook. De club straalt ambitie uit plus goed voetbal gekoppeld aan resultaat.

Ik heb weinig echt te klagen momenteel zolang heel Ajax maar scherp blijft als een team dan zijn er grootse dingen mogelijk dat kost nou eenmaal tijd. Ik heb liever dat de club iets opbouwt al ben ik wel van mening dat die schaal wel flink begint te jeuken. 4 jaar is lang, tijd dat dat ding (geef mij maar een cup veel mooier) weer naar Amsterdam komt, daar waar de grootste, de beste en de meest succesvolle club van Nederland gehuisvest is.
2 -1
Schillo
We hebben 1-1 gewonnen gisteren. Simpel.
3 -1
Rufus
Vanaf minuut 1 zat het er al niet in gisteren om te winnen. na een halve minuut schiet Grimaldo richting de bovenhoek waar Onana redelijk simpel redt, maar wat er vooraf gebeurde aan dat moment, Schone staat in de lijn van Grimaldo en stapt zo 2 meter op zij waardoor Grimaldo zo rechtdoor kan lopen.

In aanvallend opzicht stond het zo slecht, dat er niemand aanspeelbaar of wanneer de pas kwam er geen balcontrole was. Frenkie zakt uit tot in de achterste linie, Donny staat rond de spits en dan Schone die handelingssnelheid tekort komt. Tagliafico stond zowat linksbuiten te wachten op een bal, nee je hoort in die ruimte te komen wanneer de bal onderweg is. En dit is een klein stukje van wat er mis ging.

Ondanks dat er veel mis ging halen ze toch een punt uit bij Benfica wat vooraf gewoon een goed resultaat is. De laatste weken oogt het wat te makkelijk en niet scherp genoeg. Volgens mij als ze het besef krijgen hoe goed ze eigenlijk zijn en hoe hard ze moeten werken om dat te laten zien aan de supporters dan word het pas echt genieten.
2 0
zuidzuid
T wachten is op blind die naar t middenveld gaat en naast De Jong komt te staan. Die zorgt voor meer evenwicht dan Schone.
5 -1
Lagasj
Zou zeker beter zijn, maar vertel dat maar eens aan Ten Hag.
0 0
AjaxPassion
Daarmee haal je wel voetballend vermogen achterin weg en volgens mij is Blind en Schöne op het middenveld redelijk om het even...
0 -1
Sterspeler
Ik denk dat dat met de eventuele komst van Magallan gaat gebeuren.
0 0
zuidzuid
Nee blind leest t beter plus kan inpassen met links. En ik vind m verdedigend beter dan Schone. Woger/de ligt is meer een blok
2 0
Rentokill
En nu hopen op een gelijkspel van Benfica tegen Bayern. Dan staat Ajax na winst tegen AEK weer bovenaan.
0 0
Kikke
Wat een tekst zeg, ik probeer al niet te luisteren naar wat hij zegt...
3 -2
AjaxPassion
Het is maar hoe je het bekijkt, maar om nou te zeggen dat Ajax er beter voor staat... dat is eigenlijk gewoon feitelijk onjuist:

Ajax staat geen 1e in de poule meer, Bayern is 2 punten uitgelopen en Benfica is niet verder op achterstand gezet.

Aan de andere kant is de kans door dit resultaat wel groter geworden dat je gaat overwinteren in de CL en is de kans nog aanwezig dat je 1e wordt in de poule. Dus dat het een prima resultaat is voor Ajax dat is duidelijk, maar dat ze er beter voor staan, dat klopt niet ; )
5 -3
Boer Gijs
Tuurlijk is het wel beter. Benfica had op 1 punt komen en dan was je afhankelijk van hun tegen Bayern en moest jezelf winnen bij Aek. Nu na de wedstrijd ben je bij winst op Aek door of in het geval Benfica niet wint bij Bayern. Die kans is dus behoorlijk toegenomen na een lastige uitwedstrijd bij een directe concurrent
1 0
AjaxPassion
Zoals ik al zei, het is maar net hoe je het bekijkt ; ). Voor overwintering (in de CL) ja. Maar voor de 1e plek natuurlijk niet, het is maar net waar je de lat legt ; ).

Buiten dit detail ben ik natuurlijk ook super trots op wat Ajax momenteel laat zien in Europa ; )
2 -1
Ruudje74
Ajax moet nog tegen zwakke broeder AEK, Bayern moet nog maar zien te winnen van Benfica. Als alles volgens verwachting gaat kwalificeren Ajax en Bayern zich over drie weken met resp. 13 en 11 punten en is de thuiswedstrijd tegen Bayern bepalend voor de eerste plek.
Natuurlijk staat Ajax er nu beter voor, althans tav overwintering en dat is het primaire doel. Benfica heeft weinig kansen meer om Ajax bij te halen.
Ajax zou waarschijnlijk zelfs nu twee wedstrijden op rij mogen verliezen, mits Benfica niet wint van Bayern.
Jammer dat Bayern-Benfica niet eerst is over 3 weken, zit toch een stuk comfortabeler wetende dat Ajax al gekwalificeerd is voor de volgende ronde.
1 0
THE36CHAMBERSWU
Nvm je had t over de tijd zeker, maar komt goed bayern wint van benfic.a. ajax kan 100% zeker feest vieren na athena- ajax
0 0
THE36CHAMBERSWU
Ruudje 74 bayern benfica is wel al over 3 weken
0 0
Rentokill
Kans op overwintering is groter geworden. Dus ze staan er beter voor.
3 0
AjaxPassion
Zoals ik al zei, het is maar net hoe je het bekijkt ; ). Voor overwintering (in de CL) ja. Maar voor de 1e plek natuurlijk niet, het is maar net waar je de lat legt ; ).
0 -2
Boer Gijs
Het gaat toch om overwintering? Biedt 1e plaats voordeel (bij loting) voor volgende ronde?
0 0
AjaxPassion
Ja, bij een 1e plaats loot je een team die 2e is geëindigd. Dus in veel gevallen een gunstigere loting.
1 -1
Boer Gijs
Dan heb je in die zin gelijk. Maar dat was vooraf natuurlijk niet het doel wat voor Ajax mogelijk leek.
0 0
AjaxPassion
Zeker waar en ik/we moeten ook gewoon super trots en tevreden zijn. Maar het zou nóg mooier kunnen en die mogelijkheid is er. Dus die moet je dan niet laten liggen i.m.o. Maar nu draaf ik een beetje door ;)
0 -1
Boer Gijs
Dat is ook weer zo. Voor het hoogste haalbare gaan. Maar wel vanuit een nederige houding. We zijn nog nergens zeker van in CL
0 0
ginonator1
1e plaats geeft een groot voordeel bij de loting. alle nummers 1 kunnen namelijk alleen nummers 2 loten en omgekeerd. als nummer 1 ontloop je onder andere manchester city, juventus, barcelona en atletico madrid.
0 0
Youri08
Dan heeft AjaxPassion toch gelijk :)
0 0
chuckie88
Wat zijn er toch veel domme mensen...verbaas me al helemaal niet meer.. verwonder mij slechts... typisch Nederlands... vorig jaar niet eens Europees gespeeld.. Nederlands voetbal op het dieptepunt van haar bestaan... Dit jaar 10 Europese wedstrijden op het allerhoogste niveau, zonder nederlaag, op het punt om je te kwalificeren voor de volgende ronde CL, dus overwintering. Dit jaar al meer dan 50 miljoen binnen geharkt, bij kwalificatie zelf richting de 70 miljoen, met kans op zelfs nog veel meer bij groepswinst. Competitie : 1 van de beste starts ooit, qua spel, doelsaldo en aantal punten... en wat doen wij supporters? Althans velen hier.. lopen zeiken en zeuren over het spel en onze trainer met dat rare accentje... spelers die er niets van kunnen, spelers uitfluiten... Tja.. zoals Bredero het ooit al eens zei: Het kan verkeren
14 0
WillyBrokamp
Ik geloof dat Michael van Praag ooit gezegd heeft: supporters van Ajax komen niet om hun club aan te moedigen maar om te controleren of het goed gaat ;-)
0 0
Web
Dat je in het begin bedenkingen heb over Ten Hag kan ik nog begrijpen
Maar nu ze goed presteren en het niet bij stellen, want ze zijn gewoon tegen Ten Hag
10 wedstrijden ongeslagen in Europa heel bijzonder.
1 0
Redrum
De waan van de dag he. Voor veel mensen is het nooit goed genoeg en moet het altijd beter. Ik denk dat we op dit moment heel tevreden mogen zijn over dit seizoen. Voor mij persoonlijk slechts twee echte dieptepunten en dat zijn de nederlaag tegen psv en het gelijkspel tegen Heracles. Beide waren niet nodig geweest en dat is zonde, maar het lijkt er wel op dat Ajax ervan geleerd heeft en dan is het toch nog ergens goed voor geweest misschien. Laten we gewoon genieten van hoe het nu gaat.
1 0
Boer Gijs
Precies Ajax presteert top onder Ten Hag. Eigenlijk ongekend goed in Europa. Zelfs niet verloren in Portugal. Hag moet alleen niet zeggen dat Ajax gisteren voor de winst ging want dat is niet helemaal waar
1 0
WillyBrokamp
Nou, ook door op gelijkspel te spelen kan je winnen. Beroemde schaker Boris Spaski zei ooi: als je wil winnen, moet je op remise spelen. Gaat natuurlijk niet helemaal op maar zeg nou zelf, alle Italiaanse ploegen winnen zo toch hun (uit)wedstrijden...
0 0
Redrum
Ik denk dat Ajax op een volwassen manier een resultaat heeft geboekt tegen een hele vervelende en lastige tegenstander. Ze hebben gecontroleerd gevoetbald en namen minder risico dan ze normaal deden misschien. Maar ik had nooit het idee dat ze echt met man en macht de 1-1 wilden vasthouden door te gaan verdedigen. Ze wilden wel winnen, maar konden of durfden daarbij (terecht denk ik) niet teveel risico te nemen. Want 1-1 is natuurlijk met het oog op overwintering een prima resultaat.
0 0
ram
Dit dus.
1 0
KingRijkaardII
Precies
0 0
Joseph
We staan er beter voor ja, maar het spel was wel erg zwak Erik. Stop nu gewoon met Schone op het middenveld, onder Bosz kon hij op dit niveau al niet mee in de opbouw en gisteren was dat niet anders.

Nu moest Frenkie naar achteren zakken om samen met Blind en de Ligte de opbouw te verzorgen, maar wie spelen ze dan aan op het middenveld die de aanvallers kan bedienen?! Het leek nergens op tegen een zwakke tegenstander die weinig anders goed deed dan fel de duels in gaan. Dat moet Ajax afstraffen met dit kwaliteitsverschil.
3 -7
chuckie88
Jij moet eens stoppen met die domme analyses.. het feit dat je Bosz erbij haalt zegt al genoeg.. jij hebt niets met Ten Hag en Schone... je hebt geen enkel kijk op het spelletje .. roept de Derksen en Gijpies van deze wereld allen maar na.. die snappen er nl ook helemaal niets van
5 -4
Adios
We hebben de eerste plek nog steeds in eigen hand!
7 0
f.m.d.
Maar ik hoorde Mazraoui al roepen dat hij hoopt dat Bayern wint van Benfica en dat ajax dan minimaal een puntje pakt bij AEK.

Dat is klein denken. Je moet van eigen kracht uit gaan. De volgende 2 wedstrijden winnen en je bent eerste met perspectief in de 2de ronde.
4 0