Onana maakt Benfica-fans boos: 'I don't give a shit'

BVeenstra, 08-11-2018 om 08:00, 43715 views, Ajax TV |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Met een geweldige redding in de slotminuut voorkwam André Onana dat Ajax op bezoek bij Benfica in de Champions League zou verliezen. Het duel eindigde - mede door deze save - in een 1-1 gelijkspel, waar de fans van Benfica op zijn zachtst gezegd niet bepaald blij van werden.

'I don't give a shit', grapt Onana in gesprek met Ajax TV. De goalie stond na afloop met een dubbel gevoel voor de camera. 'We hebben niet verloren, het was een moeilijke wedstrijd. Ik ben wel blij, maar het is wel zo dat ik een grote fout heb gemaakt. Ik ben een jonge keeper, daar hoort bij dat je fouten maakt, maar niemand is blij als hij fouten maakt. Zeker ik niet. Deze wedstrijd was belangrijk om te winnen, maar door mij zijn we nu nog niet door', is de goalie erg schuldbewust.

Onana legt uit dat hij verkeerde keuzes maakte bij de tegengoal. 'Ik maakte een dribbel, dat was mijn eerste fout. Bij de ingooi maakte ik ook een foute keuze. Dat is voetbal. Het is het leven van een keeper. Ik ben blij met het gelijkspel, maar niet met hoe ik speelde vandaag. Dat is een les. Nu op naar zondag.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jayq
Shit, is het AS toch weer gelukt om mij op een kop te laten klikken terwijl er niets noemenswaardigs in het artikel staat.

Onana maakt Benfica-fans boos..... Uhh? Er is niet een Benfica supporter boos op Onana omdat hij zijn 'werk' doet.
1 0
Ajax34
Dat is nou de media dingen verdraaien. Hij speelt voor Ajax en het hoeft hem ook niks te interesseren wat de Benfica fans denken. Al moet je als speler goed opletten welke woorden je kiest, maar als journalist zo te willen scoren ten koste van onze keeper vind ik wel heel erg sneu.
2 0
Freddy Al
Als Onana aangeeft dat hij een grote fout maakte dan moeten wij dat ook accepteren,zelfs als hij daar niet volledig de verantwoording voor droeg.
Hij is een zeer goede keeper die ons in de laatste seconden boven water hield zoals vaker.
Voetballers die nooit fouten maken staan nooit opgesteld.
Heel mooi dat hij zelfkritiek durft te hebben, zoals ik dat ook bij andere Ajacieden een goed teken vind.
2 0
shachalnur
Goed de beelden bekijken.

1. Frenkie stond als een zandzak in de lijn van Onana,en bewoog niet opzij om hem door te laten.
Het was een ingooi ,dus voorspellen waar de bal zou gaan landen was gemakkelijk.
Frenkie's man liep opzij ,van de goal af,dus volgen of ruimte maken voor keeper,en scannen of er nog meer problemen zijn vlak voor de goal.
Nu kruiste Frenkie door de lijn van Onana.
Onana zag dat hij het kon halen,Frenkie reageerde te laat met het openmaken van de lijn,in het geval Onana zou komen.

2. Mazrouhi liet Jonas lopen om de bal te onderscheppen,en zat er volledig naast.
Kopt hij hem ,is gevaar weg,nu staat Jonas helemaal open.

3. Toen het misging had Frenkie ook naar Jonas kunnen stormen om de hoeken te verkleinen.
Daar was voldoende tijd voor,maar hij besloot stil te blijven staan.

Er ging dus nogal wat meer mis,en was dus niet een "grote blunder 'van Onana..

Zelfs Frenkie,waar het probleem deels begon,verdedigt hem niet en herhaalde dat de fout van Onana was..

Onana legt de schuld volledig bij zichzelf,en dat siert hem,maar dat niemand achterin het voor hem opneemt is slecht..

En nu nog even mijn reactie hieronder lezen ,want alleen maar duimpjes naar beneden,en geen argumenten.

Valt me sowieso op dat niemand zo'n goal echt goed bekijkt,Onana heeft de schuld en dat was het..

Wat ook opvalt is dat als er ergens op het veld wat mis gaat en Frenkie is dichtbij ,hij het nooit fout heeft gedaan,en dat vindt Frenkie ook..
1 -1
WeerDinges
Fijn dat je die onzin van je ook 2 keer post. Fout van André. Klaar. Je hoeft hem niet te verdedigen. Wij zijn allemaal blij met hem zelfs na een foutje. Als er iemand in je lijn staat blijf je staan. Hoor jij de coaching? Of ga je er vanuit dat Frenkie ogen in zijn achterhoofd heeft? Echt complete kolder wat je verkondigt.
0 0
Remark
Zo, knap gezien zeg! Maar je vergeet er nog bij te zeggen dat Frenkie Onana aanspoorde z'n mannetje uit te kappen, de bal over de zijlijn te rossen, te doen alsof ie de was aan 't ophangen was en onder de bal door te lopen.
2 0
shachalnur
Oorzaak en gevolg?

Een ingooi weggeven als je in de problemen komt geldt als fout ?

Wat een gelul.

Wil je een voorbeeld van een directe oorzaak ?

Vlak voor tijd ,bij 1-1 stand,wilde Ziyech bij een corner van links waarschijnlijk weer direct op goal schieten,met Schöne vlak naast hem om kort te nemen en tijd te winnen.

Ziyach raakt de bal belabberd zoals bijna de hele wedstrijd,en Schöne mag in volle sprint 80 meter terug,om uiteindelijk de reddende tackle te maken achterin.

Dit was enorme fout van Ziyech,want als je vlak voor tijd ,met goed resultaat beslist corner lang te nemen ,mag Schöne niet op 3 meter van hem staan,want als je hem verrot en vooral te kort raakt,zoals Ziyech deed is een counter tegen vrijwel zeker.

Wat ik wel elke wedstrijd lees is dat iedereen het eens is dat Schöne 'niet meer kan' .

Verbijsterend hoe weinig mensen hier iets van voetbal begrijpen.

Volgens mij zijn jullie heel erg goed op fifa 19.
1 0
Sterspeler
Ik riep het laatst en toen kreeg ik 20 minnetjes: met het balverlies van Ziyech is het niet gek dat Schone het niet kan belopen, want die blijft zich de tering rennen en kan me goed voorstellen dat hij daarom af en toe achterin blijft hangen.
0 0
shachalnur
Mijn zoon van 13 zag al in real time dat Onana tegen Frenkie aanliep die volgens hem 'in zijn lijn stond' en niet opzij ging.

Daardoor klopte de timing van Onana niet meer en kwam net te kort.

Frenkie heeft na de wedstrijd niets gezegd over het feit dat hij ook iets met de mislukte actie van Onana te maken had,,en had het over een fout van Onana.

Onana heeft geen moment gezegd dat hij tegen Frenkie opliep,(wat deed Frenkie daar?) en heeft de fout volledig op zich genomen.

O ja ,en dat Frenkie niet scoorde is volledig de fout van vd Beek,vindt Frenkie.

Onana is niet alleen een absolute topkeeper die al zo'n 5-6 verliespotten heeft voorkomen dit seizoen,maar gedraagt zich in en buiten het veld als een echte teamspeler..

Ook is te zien dat Frenkie in elk geval in zijn reacties op en buiten het veld ,misschien niet zo'n topper is als men hoopte.

Campeon del patio complex
0 -5
Oliveira
Titel is nogal uit verband gerukt.
1 0
Kikke
Nou Onana, het is je vergeven! Altijd zo goed gekeept, fouten maken is menselijk. Goed dat jezelf zo kritisch bent! Je kan er dan alleen maar van leren! Topper, dat ben je!
2 0
atalantanio
Oké, Onana zat mis, maar er staan 3(!) spelers op de lijn die geeneens een beweging naar de bal toe maken. Dat vond ik ook raar om te zien.
4 0
Ajaxvooraltijd
Inderdaad dat vond ik nog het ergste van alles.
0 0
CrazyJew
Onana maakte inderdaad een blunder maar waarom zal je de bal vanaf helft tegenstander weer terug spelen? Daar begon het eigenlijk wel naar mijn inziens. Maakt niet goed dat hij blunderde maar vind het wel verzachtende omstandigheden
1 0
FWAjacied
Ik snap de titel niet.

Vond het ook behoorlijk pijnlijk om te lezen hoe er geschreven werd over Onana na gisteren. Alsof we al jaren naar de Onana uit zijn beginperiode bij Ajax zitten te kijken waar hij de ene na de andere wereldredding afwisselde met een blunder. Is de meest stabiele keeper van de 21ste eeuw. Zelden zo rustig gezeten bij corners, maar ja; er kan wel eens ooit iets fout gaan. Het blijven mensen.
6 0
RaynoFischer
Ach zelfs de beste keepers blunderen wel eens, het blijven mensen ;)
Verder gewoon weer een topwedstrijd gekeept zoals al het hele seizoen tot nu toe..

Wel een puntje bij Andre is dat hij niet altijd mooi mee hoeft te voetballen, vaak gaat het nog net goed, maar houd mijn hart vast bij zulke momenten
1 0
pinballmagic
Geweldige keeper en persoon
Hoop dat hij nog lang bij ons blijft
Misschien zijn salaris wat op waarderen
Zie hem liever dan ter steegden de Barcalona keeper
Mooi hoe de Ajax-spelers hem besprongen na afloop
Ze waren het foutje al vergeten en zagen nog die geweldige redding in de laatste minuut voor zich
5 0
LANS
Geweldige keeper met geweldige redding in laatste SECONDE !
1 0
Benijax
De wedstrijd was weer een genot met veel spanning. Ik ben weer 5 jaar ouder. Ik stoor me wel aan het theater van Genee, Gijp en Derksen. Er is geen enkele inhoudelijke of analytische benadering. Continu die behoefte om grappig te zijn. Ik proef duidelijke anti-Ajax sentimenten. De gehele media ziet Amsterdam ondertussen als een arrogante Sodom en Gomorra enclave. Dan kijk ik zo'n prachtige spannende pot en wordt ik getrakteerd op Gijp die over de backs van PSV begint te lullen. Ik mis jack van Gelder en de NOS. Die waren pro-Ajax en gezond chauvinistisch. Ik ben een beetje klaar met die Brabo's, Spijkenissers en andere provincialen rond wedstrijden van Ajax. Maar we hebben geen alternatief. De verslaggever vond ik helemaal een aanfluiting. Dan toch maar liever Frank Snoeks. Daar proefde ik in ieder geval passie en support voor ons Ajax.
2 -2
Danishdynamite
Wat een geweldige gast, pakt zoveel punten en altijd een glimlach. Je wordt toch gelukkig van zo een keeper en man. Gaat één van de beste keepers van de wereld worden.
5 0
Youri08
Ach ja, fout van een keeper is meestal gelijk een doelpunt en wordt uitvergroot. Dat andere spelers verkeerd timen, te soft duelleren of gewoon verkeerd schieten/passen valt veel minder op. Vind wel dat hij moet stoppen met dat kappen en draaien, dacht dat hij zijn lesje wel geleerd had na .... Schalke(?) vorig jaar. Je ziet het aankomen bij hem dat hij zoiets gaat doen. Het is geen Menzo :)
2 -1
gi0vanni
Kappen en draaien kan hij prima. Daar was hij tot nu volgens mij foutloos in. Om na een fout iets niet meer te doen is denk ik wat overdreven. Je kan je beter druk maken om het verdedigen erna. Want toen kwam niet alleen Onana verkeert uit. Maar liet de verdediger zijn man ook vrij staan. Een verdediger moet namelijk als hij voor de bal gaat en zijn man laat lopen de bal altijd hebben. Dus niet een maar twee man aan het blunderen.

En waarom er in de laatste seconden weer iemand vrij in kon schieten is een raadsel

Maar goed we gaan er vanuit dat ze dit allemaal terug gaan kijken en hier van leren. Ook is het zo als ze de volgend keer winnen we deze wedstrijd allemaal vergeten zijn. In de EL was ook niet elke wedstrijd even goed.
1 0
Youri08
Was vorig jaar toch bij Schalke uit volgens mij dat hij de fout in ging?
0 0
JanTa
Onana heeft al zoveel punten voor ons gered dat hij een hoop credits heeft na deze fout.
6 -1
Libero
Ik vond het stuitend hoe er hier gisteren op hem losgegaan werd na zijn, ja, blunder. In koeienletters 'kutkeeper'', 'wat is het toch ook een clown' en van zuks en dat door sommigen (bv. 'Ajaxvooraltijdinmijnbloed') tot in den treure weer herhaald. Als sneeuw voor de zon verdwijnt op zo'n moment alle respect en waardering voor iemand die al zoveel voor ons betekend heeft. En dan verwachten wij als fans loyaliteit van de spelers, sommigen eisen het zelfs.
Het was ook een enorme blunder, maar hoe vaak heeft hij al niet de nul gehouden dit seizoen? Ik geloof zestien keer inmiddels. Ook in de thuiswedstrijd.
En ieder nadeel hep zijn voordeel; hij was daarna wel wakker en redde uiteindelijk niet alleen voor ons een punt, maar ontnam Benfica er twee (en daarmee wss uitzicht op de tweede plek).
Net als thuis was het over de hele wedstrijd bekeken een gelijkwaardige pot en net als toen zou áls er al iemand verdiende te winnen het de thuisploeg zijn.
Vier punten in twee wedstrijden tegen Benfica, de ploeg waar velen van hoopten dat we ze in de vCL niet tegen zouden komen.
Zeer, zeer tevreden mee!
13 0
Japievanopdehoe
Blij dat er zoveel mensen instemmen met je reactie. Echter, er zijn nu eenmaal mensen die hun emoties tijdens zo'n wedstrijd niet de baas kunnen of willen zijn en die hebben dan ook weinig of boodschap aan de terechtstelling. Je hebt helemaal gelijk, maar hoe groot of klein de fanclub ook is, dit soort mensen blijf je houden. Ik gniffel erom, want ik weet dat Onana uiteindelijk de lachende derde is :)
0 0
ETM
Ja echt heel sneu is dat. Die figuren snappen er helemaal niks van. En als je dan zn interview ziet. Super sympathieke gozer die zelf als een baksteen baalt. Jonge gozer overgekomen uit Kameroen. Trots als een pauw om voor Ajax te spelen. Een van de prominenten van het Ajax dat de EL finale haalde met superreddingen van hem. En dan nu een memorable CL campagne.. En dan dat idd.. Jammer.
9 0
ram
Ik heb dat niet gelezen maar dat is wel echt kut ja... Onana verdient wel wat meer krediet lijkt mij. Bij een keeper valt een fout nu eenmaal meer op. Kan gebeuren maar verder is het gewoon een topkeeper. Dus niet zeiken!
6 0
Libero
Dan las je niet mee tijdens het wedstrijdtopic, want viel niet te missen.
Gelukkig heb ik het niet druk vandaag. ;)
Slechts een samenvatting hè?

Ajaxvooraltijdinmijnbloed, wo 7 november 2018 om 21:29Wissel die kutkeeper godverdomme!
Ajaxvooraltijdinmijnbloed, wo 7 november 2018 om 21:29KUTMONGOOL ONANANA
Ajaxvooraltijdinmijnbloed, wo 7 november 2018 om 21:30PRUTSKUTKEEPER
Ajaxvooraltijdinmijnbloed, wo 7 november 2018 om 21:34PANIEKZAAIER in het doel niet best
Ajaxvooraltijdinmijnbloed, wo 7 november 2018 om 21:35Die fout kun je niet meer goedmaken kutkeeper.
Ajaxvooraltijdinmijnbloed, wo 7 november 2018 om 21:53L (...) En dan die clown Onana pffffff.
Ajaxvooraltijdinmijnbloed, wo 7 november 2018 om 21:58ONANA is gewoon KUT
Ajaxvooraltijdinmijnbloed, wo 7 november 2018 om 22:01Die Onana maar stoer lopen doen pffff, je bent gewoon echt een prutser
Ajaxvooraltijdinmijnbloed, wo 7 november 2018 om 22:13Dit is allemaal de schuld van onze geweldige keeper
Ajaxvooraltijdinmijnbloed, wo 7 november 2018 om 22:14Onana bedankt voor je gestuntel

AjacNouri, wo 7 november 2018 om 21:29Jezus onana vieze lul
AFCAsphere, wo 7 november 2018 om 21:29Fucking Onana met zijn achterlijke acties.
31xAjax, wo 7 november 2018 om 21:30De clown in Obama is ook weer terug....
AFCSANCHEZ, wo 7 november 2018 om 21:30Bij iedere club is Onana nu weggestreept. Wat een clown zeg.
AlistairDick, wo 7 november 2018 om 21:31Wat een kutkeeper hebben wij zeg....
AFCA1996, wo 7 november 2018 om 21:31(...) onze kut keeper moet ff de hele wedstrijd doen kantelen.
Ajax2018, wo 7 november 2018 om 21:32Wat een kutkeeper wat hebben wij een kutkeeper
vak114, wo 7 november 2018 om 21:33Onana maar ff op de bank zondag. Gebeurt hem teveel ,mag niet als Ajax keeper.
MichelAngelo66, wo 7 november 2018 om 21:34Jezus wat was die Onana aan het doen? Dit kan toch niet.... Wat een clown is het toch soms.
3 0
Youri08
Misschien niet het goede moment om te zeggen dat het maar een spelletje is haha
0 0
Redrum
Wow het is bijna alsof deze gasten heel fanatiek mee hebben geleefd tijdens de wedstrijd en zich uit emotie even lieten gaan.
0 -1
Libero
Haha, die heb ik er juist niet bijgezet (Onana wtf? en zo).
Ik heb ook heel even zitten schelden thuis, maar er is een verschil tussen iets uit emotie uitroepen en zoiets uittypen en op 'reactie plaatsen' klikken. Dat besluit je.
0 0
ETM
Fanatiek meeleven en uit emotie even laten gaan, en dan een text gaan zitten typen over een schermpje gebogen?

Zal wel een generatie dingetje zijn..
1 0
edalm
waar je tijd voor hebt
0 0
Libero
Met zoekfunctie en copy/paste zo gepiept hoor.
0 0
AjaxPassion
Triest altijd hè...
2 0
Babangida83
Bedankt voor het mooie overzicht. Zo kunnen we precies zien wie we vanaf nu niet meer serieus hoeven te nemen ;-)
0 0
Libero
Nou ja, een deel van... ;)
0 0
Babangida83
Ajax2018 heeft trouwens gewoon humor. Is een referentie naar die amateurtrainer die dat echt 60x achter mekaar riep en tekeer ging tegen z'n eigen keeper. Gemert, geloof ik.
0 0
edalm
Dat zijn nou de echte fans? Meteen negatief als iemand iets verkeerd doet. Deze gasten zaten vorig jaar ook te fluiten, en staan nu op de banken voor Ziyech. Ook als het minder gaat moet je de club en zijn medewerkers blijven steunen. En geloof mij maar ik heb Ajax in de afgelopen 40 jaar echt wel slechter zien presteren. Maar ben nog nooit met mijn capuchon of iets dergelijks verhaal gaan halen.
4 0
DeMeervanweleer
Ik ben echt fan van Onana, de fouten die hij deze wedstrijd maakte wegen niet op tegen al zijn waanzinnige reddingen, ook weer in deze wedstrijd, ik vind zijn stijl geweldig om naar te kijken. Daarbij vind ik het een vriendelijke gast met een geweldige uitstraling, positief en met de borst vooruit, een echte Ajacied!
4 0
Kilum
Hoe heeft Onana de Benfica fans boos gemaakt? Door die redding in de laatste minuut? Want ik geloof niet dat hij liep te provoceren naar de fans ofzo toch? Wat is dit voor titel? Waar zegt hij "I don't give a shit" op?
4 -2
Ruff Rhythim
Misschien even dat fragment beluisteren?
Maak ik het extra gemakkelijk voor je, vanaf 2:33 wordt je op al je wenken bediend....
#headslap
1 0
Babangida83
Hulde voor het volmondig toegeven van zijn fouten. Nog in detail ook. Kan menigeen een voorbeeld aan nemen, inclusief ondergetekende.

Overkomt de besten. Meenemen, weer oppakken en uiteindelijk gewoon de redding van de wedstrijd maken. Topper.
3 0
Ginoajax1
Onana heeft al zo vaak punten voor ons gepakt. Elke keeper maakt wel eens fouten. Wij zijn blij met hem.
5 0
AlexIbarra
Apart hoe Youri Mulder met een heel lulverhaal een verband probeerde te leggen tussen ons stroeve spel op het middenveld en twee (anderhalve) domme fouten van André.

We zijn eraan gewend dat we de bal gewoon op hem terug kunnen spelen en ook dat hij niet onder een ingooi door duikt. Ook als we wel lekker aanvallend spelen gaat de bal vaak terug, juist omdat er dan weinig andere spelers achterin staan. Omdat dit normaal gesproken geen probleem voor hem is, keept hij bij Ajax1.

De ene tegengoal is niet echt fataal geworden maar dat er op de voorste vier posities letterlijk niemand in vorm lijkt te zijn is wel zorgelijk. Voor AEK, en zelfs voor Excelsior-uit.
0 0
Babangida83
Wober maakte vorig seizoen tegen Vitesse ook zo'n type fout. Wat meespeelt is besluiteloosheid. En dit wordt in de kaart gespeeld door het gebrek aan degelijke afspeelmogelijkheden. Speelt dus wel zeker een rol.
0 0
Rentokill
We weten ook niet wat er was gebeurd als Onana niet was uitgekomen. Dan was het nog steeds een schietkans.
1 -1
AjaxPassion
Dat klopt, maar het was wel duidelijk een verkeerde keuze van Onana, want de bal had niet veel snelheid (was een ingooi, geen corner) dus kon hij beter blijven staan.

Onana wou zijn foutje van daarvoor (want meer dan dat was het niet) te geforceerd goedmaken. Hopelijk levert hij niet in op het gebied van risico nemen, maar dus juist op het gebied van rust bewaren na het maken van een foutje.

Achja, waar zeik ik over... Onana is zo'n belachelijk goede keeper, hij heeft Ajax al zo vaak gered dit seizoen en er is geen keeper in de wereld die geen fouten maakt. Hooguit een leermomentje dit voor Onana dus...
3 0
Rentokill
Precies. En het was ook niet zo dat het gelijkspel geheel aan Onana te wijten was. Niet de 1-0 maar ook niet de uitgebleven 2-1. En inderdaad. Hij leert hiervan.
0 0
AjaxPassion
Zo frustrerend al die gasten die nu gaan lopen janken over 'onnodig' risico. Zo'n simpel volk dat weer simpele conclusies gaat trekken na 1 fout. Waarom hoor je zulke gasten niet over wat het risico dat Onana neemt oplevert? Ja, dat is natuurlijk te moeilijk voor ze...

Het lelijke is dat 1 klein foutje (die hij zelf weer hersteld in eerste instantie!) veel langer blijft hangen dan alles wat het oplevert bij het risico dat hij neemt... En dat is veel kan ik je zeggen!

Deze schijtluizen mentaliteit past helemaal niet bij Ajax, dus wordt eens wakker jongens!!!
1 0
b.hulshof
Tegenstanders weten inmiddels wel dat als je naar hem toeloopt hij de bal niet wegschiet maar de bal kapt. Het zal niet lang meer duren voordat dit een keer wordt afgestraft.
0 -6
Johnnie
Groningen uit nog.
0 -2
LANS
Fout van ‘Naai’huis !
0 0
FUBAR
Dat was een prima actie van Onana. Werd vervolgens gewoon op z'n hakken getrapt. Zuivere overtreding maar Nijhuis wilde koste wat het kost voorkomen dat Ajax de titel zou pakken.
0 0
AjaxPassion
Dat is 2(!) seizoenen geleden dude.. Daarnaast had dat gewoon een gele kaart voor Linssen moeten zijn, belachelijke vent die Nijhuis. Met de VAR was Ajax dat seizoen kampioen geworden.
1 0
AjaxPassion
Haha, dit doet Onana al vanaf Jong Ajax, dus gaat helaas voor jou niet gebeuren...
4 0
N-ajax
De goal zelf reken ik hem nog niet zozeer aan, zulke blunders kunnen zo nu en dan gebeuren, zelfs bij de beste keepers. Die bal daarvoor was hem echter zeker wel aan te rekenen. Hij neemt altijd heel veel onnodig risicio, dat is dan ook niet meer blunderen, maar dat is wachten tot het een keer echt goed fout gaat (zoals bij de goal tegen feyenoord een tijd terug)
0 -5
AjaxPassion
Dat is geen onnodig risico! Netzoals bij Frenkie is het juist een toegevoegde waarde om een mannetje uit te spelen!!! Daardoor komt er ergens anders op het veld weer een speler of een passlijn vrij, waardoor Ajax beter en sneller kan opbouwen.
4 0
SnifferClarke
Dat de keeper een mannetje uitspeelt is een toegevoegde waarde... even teruglezen mocht je inmiddels nuchter zijn
0 0
Babangida83
Wat Passion bedoelt, is dat het voetballend oplossen gevaren met zich meebrengt. Je kunt het ook niet doen en alle ballen naar voren roeien, zoals Zoet. Dan vergeet je te voetballen en kom je nauwelijks onder de druk uit.
2 0
Ronaldinho020
Blijft lastig voor sommige mensen om dit te begrijpen..
0 0
AjaxPassion
Thanks ; )
1 0
Biornha
Ik had het idee dat, na een aantal lange ballen naar voren die we altijd kwijt waren, hij het dit keer anders op wou lossen en hierdoor die bal over de zijlijn schoot om zijn foute actie te corrigeren. En daarna wil hij dat weer zo graag goed maken en kwam hij te wild en ongecontroleerd uit zijn goal. Ik zou zeggen laat iedere geïnteresseerde club deze beelden zien en misschien mogen we volgend seizoen nog een jaar genieten van deze topkeeper, want hij red op het eind gewoon een punt voor ons!
13 0
AjaxPassion
Jij snapt het Biornha! En moet je eens nagaan hoeveel al dat risico van Onana (veelal indirect weliswaar) al heeft opgeleverd!
4 -1
Horrontelli
De beste spelers en trainers zijn de spelers en trainers die fouten bij zichzelf zoeken. Dit is heel sterk en deze mentaliteit helpt hem om door te groeien naar een nog hoger niveau.
4 0
Sunny
Geweldige keeper maar ik zag hem later in de wedstrijd (ik meen dat het toen al een tijdje 1-1 stond) onder lichte druk v.d. tegenstander de bal met zijn ene voet opwippen en met de andere voet wegschieten. Technisch mooi maar niet zonder enig risico en onnodig want hij had de bal ook in 1 x weg kunnen schieten. En dat na zijn eerdere blunder waarna je toch mag verwachten dat Onana geen risico meer neemt.
2 -2
trodat4030
Ik verwacht dat juist wel! Meteen weer in het zadel klimmen als je van het paard valt, noemen ze dat. Als het dan wel lukt, ben je je angst om te falen na die eerste ketser direct weer kwijt.
2 0
AjaxPassion
En dat is nou juist de extra kwaliteit die Onana toevoegd aan Ajax!!! Het mooiste is dat al dat risico dat hij neemt, ZELDEN fout gaat. Ga juist eens kijken wat al dat risico oplevert!!! Als je dat hebt gedaan, dan mag je hier weer komen zeiken over dat het risico dat hij neemt 'onnodig' is...
2 0
Sunny
Tuurlijk joh. Als sluitpost gewoon risico nemen als dat HELEMAAL niet nodig is en de belangen ook nog eens enorm zijn. En een opmerking daarover afdoen als gezeik. Ga je mond wassen en wordt volwassen want dit gaat niet om knikkeren.
0 0
fanforeffer
Wel Onana fan ,maar knijp hem wel iedere x als hij van die rare capriolen uithaalt.Hij leert er niet veel van !
3 -2
AjaxPassion
Wat een bullshit toch altijd, Onana maakt ten eerste helemaal niet veel fouten! Zet zijn fouten maar een tegenover die van Zoet, Cillessen of bijvoorbeeld een Neuer of Courtois.

Ten tweede zijn het bij Onana vaak fouten die hij had kunnen voorkomen als hij niet voor de voetballende oplossing zou kiezen, maar dat is juist een extra toegevoegde waarde van hem. Netzoals bij Frenkie bijv. Je moet je dus niet alleen gaan focussen op zijn fouten, maar dus juist ook op wat het oplevert dat hij altijd zoveel risico neemt. Maarja dat is veel moeilijker en dat lukt de meeste fans niet...
1 0
ETM
Vind deze vent zo verfrissend! Soms ook echt aandoenlijk. En bovenal heel blij met hem in het doel. Past ook goed bij Ajax, heel goed, maar nog wel jong ;)
4 0