Ajax overwintert in Europa na gelijkspel

FinnDekker, 08-11-2018 om 00:10, 18819 views, AS |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Ajax heeft zich woensdagavond verzekerd van Europees voetbal na de winter. De Amsterdammers speelden in Lissabon gelijk tegen Benfica, hetgeen een punt opleverde. Met het punt komt de ploeg van Erik ten Hag op een totaal van acht punten.

Deze acht zijn sowieson niet meer in te halen door hekkensluiter van de groep E, AEK Athene. De Grieken staan na vier duels namelijk op nul punten. Ajax wordt daarmee minimaal derde, wat Europa League-voetbal betekent na de winterstop. Ajax is na woensdag wel de koppositie kwijt aan Bayern München. De Duitsers wonnen in eigen huis van AEK Athene en kwamen daarmee op tien punten. De Amsterdammers staan nog wel met vier punten meer boven Benfica op de tweede plek.

Eind november wacht eerst de uitwedstrijd bij AEK Athene, waar Ajax zich kan verzekeren van overwintering in de Champions League. Dit kan door te winnen, of een slecht resultaat van Benfica op bezoek bij Bayern. Begin december besluit Ajax de groepsfase in eigen huis tegen de Duitsers.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
f.m.d.
Aangezien je te maken hebt met het slechtste Bayern sinds jaren moet Ajax eerste kunnen worden in deze poule. Dat moet nu het doel zijn. Dan kan je een tegenstander treffen in de 2de ronde die perspectief biedt, want tegen 1 van groepswinnaars uit de andere poules ben je waarschijnlijk kansloos, op Porto na wellicht.
0 -1
Rentokill
Ik heb me heel erg gestoord aan dat wijf die Onana wel eens eventjes ging aanpakken na de wedstrijd met haar microfoon. "i thought it was your worst 1st half of Ajax this year" Vooral dat toontje. Alsof ze zo uit een Powned programma voor de 2e kamer kwam gelopen. Tenenkrommend.

Zo dat moest er even uit hahaha.
2 0
Youri08
Bayern gaat vol voor de overwinning in eigen huis tegen Benfica, die gaan Ajax uit niet afwachten. Klinkt heerlijk om te zeggen maar Bayern heeft echt angst voor Ajax in Amsterdam.
2 0
Rentokill
Klopt. Die kunnen nog zomaar 3e worden als ze Benfica en Ajax verliezen. Ajax kan max 14 punten halen. Benfica max 10. Net als Bayern nu. Onderling resultaat zal gelijk zijn als Benfica daar wint.
0 0
..::Rootje::..
Het onderling resultaat zal alleen gelijk zijn als Benfica met 2-0 bij Bayern wint. Als dat gelijk is, wordt er naar het doelsaldo gekeken. Dan zal dan nog moeten blijken, hoe dat zal uitlopen.
0 0
Rentokill
Klopt inderdaad. Dus als Bayern niet met meer dan een doelpunt verschil verliest de volgende wedstrijd zijn ze door. ;-)
0 0
..::Rootje::..
Inderdaad. Dat is ook de verwachting.
Ik hoop in ieder geval op een gelijkspel. Dan is Ajax weer eerste, als ze winnen van AEK.
2 0
Rentokill
Ja gelijkspel zou inderdaad de beste optie zijn. Dan ben je sowieso door ook.
1 0
Web
Benfica heeft Ajax heel goed geanaliseerd, Neres, Frenkie, Ziyech en Tadic, konden niet in het spel komen, omdat ze direct druk op de bal gaven
Mooi om te zien dat er dan geknokt word, wil het even niet des Ajax dan maar anders
Punt van kritiek, Tadic en vooral Ziyech mogen dan ook wel eens soberder spelen, in het belang van het team, Ziyech zijn afstand schoten zijn een drama, en hoe kom je er op om op het laatst zo onbesuisd op de goal te schieten. Dan moet je de bal in de ploeg houden.
Nog twee belangrijke wedstrijden voor Ajax, winnen in Griekenland is voldoende, en misschien is dat wel niet nodig, als Bayern thuis wind van Benfica

Ook heel mooi om te zien dat Ten Hag en Schreuder constant overleggen
Het zit in de staf wel goed.

Ik ben trots op Ajax.
Tien Europese wedstrijden ongeslagen wat een weelde.
0 0
Daveajax1976
Vd beek en vooral schone kunnen niet mee op dit niveau helaas .. overmars moet 1/2 goede middenvelders halen voor volgend seizoen
0 -2
Kikke
1 2 goede midden velders? Je bedoelt buitenspelers, Tadic en Ziyech kunnen heel goed achter de voorste linie spelen en vind ze juist matig als voorhoede spelers en zie dat niet zo 1,2,3 veranderen! Overigens denk ik dat de opstelling van Ten Hag niet top is en dat bij een andere opstelling er meer in had gezeten...
0 0
Rentokill
Schone is zo belangrijk. Doet geen dingen die opvallen voor een leek. Maar doet heel veel dingen die opvallen bij liefhebbers. Onmisbare schakel in dit 11-tal. Desalniettemin moet Ajax aan de toekomst denken. Hoop dat Eiting nog wat laat zien. Anders inderdaad een goeie middenvelder erbij.
0 0
Web
Schone hoorde gisteren bij de besten
Wat heeft hij toch misdaan hier?
0 0
Youri08
Voor Europees niveau moet je wel naar vervanging gaan zoeken voor volgend seizoen. Op de momenten dat Benfica druk zette, heb je weinig aan hem, sterker is hij een risico.
0 0
Rentokill
Ik vind het echt nog geen gelopen koers.

Ajax heeft 2 punten nodig als Benfica er 6 pakt.

Benfica heeft 6 punten nodig. Anders worden het er 4 en telt onderling resultaat boven doelsaldo volgens mij.

Ajax heeft wel het voordeel dat ze eerst AEK uit krijgen en vooral Benfica Bayern. Wel jammer is dat Ajax om 7 uur speelt en Benfica om 21:00. Kortom als Ajax niet wint is er voor Benfica hoop om te knokken.
0 0
ghouleseddik
Als Ajax wint in Athene, Benfica verliest in München of beiden hun wedstrijd gelijk spelen is het dus al klaar.

Speelt Ajax gelijk tegen AEK en wint Benfica van Bayern, dan zou een salonremise bij Ajax - Bayern genoeg kunnen zijn.

Worst-case-scenario is een combinatie van verlies tegen AEK en winst van Benfica bij Bayern. Want dan moeten we winnen van die Duitsers om 't in eigen hand te houden.
1 -1
Rentokill
Ik vond Benfica een stuk sterker dan Bayern. Aan de andere kant...Bayern zat toen wel in een dip. Ook heeft Bayern ze in Portugal al verslagen met 0-2...

Al met al tevreden met het gelijke spel. Benfica zette de druk er heel goed op. Ajax kon daardoor nooit echt goed onderuit voetballen...

Het scenario: Ajax-AEK 1-1 en Bayern-Benfica 0-1... hoe zijn de kaarten dan?
0 -1
Redrum
Dan moet Ajax thuis tegen Bayern een punt pakken om zeker te zijn van overwintering in de CL. Als Ajax 2 keer gelijk speelt en Benfica 2 keer wint is Ajax door op basis van onderling resultaat. Als Benfica uit bij Bayern gelijk speelt is Ajax ook met verlies in Athene zeker van plek 2. Kortom, de kans is zeer groot dat we 2e worden in de poule. Maar een ander scenario is natuurlijk de laatste twee wedstrijden winnen en 1e worden. Dat hebben we volledig in eigen hand.
0 0
kaashaas
Marc Overmars heeft er persoonlijk voor gezorgd dat deze selectie compleet en van Europees nivo is.
We hebben veel kwaliteit en hoop dat Erik ten Hag hier een geoliede machine van kan maken. Er zit nog zeker rek in deze groep maar word dat er uit gehaald dat word na de winterstop de vraag......
2 0
pizzapunt
Heb goede hoop, maar Ajax heeft er talent voor het zich onnodig moeilijk te doen en dus reken ik nog nergens op wat CL betreft. Een missstap bij AEK en een winstpartij van Benfica en het ziet er weer heel anders uit.
0 0
Redrum
Ja ik zie Benfica alleen niet zo snel winnen uit bij Bayern, dus zelfs als wij 2 keer verliezen is de kans nog vrij groot dat we door gaan.
1 0
PetrusKeizer
heeft totaal geen zin, dat gereken. Gelukkig hebben de jongens zelf wel door hoe t moet. Tegen AEK vooral niet blijven hangen ofwel die lui geen kans geven in de wedstrijd te komen. Wij willen elke pot winnen, en zoals Cruijff zei: als je niet kan winnen moet je zorgen dat je niet verliest.
2 0
Youri08
Je hoeft niet te rekenen, Benfica verliest in München.
1 0
Ruff Rhythim
En als Benfica verliest is het al klaar inderdaad.
0 0
Youri08
En Bayern zal er vol voor gaan, die hebben de punten ook nog nodig en hebben toch angst voor Ajax uit. Die zullen 100% in eigen huis willen klaren tegen Benfica.
0 0
Redrum
Ook als ze gelijk spelen al.
0 0
Venta
Als Ajax volgende wedstrijd verliest en Benfica speelt gelijk, dan ben je toch alsnog door? Onderling resultaat tussen Benfica en Ajax telt toch?
1 0
robinozzi
Inderdaad. Zolang Benfica niet van Bayern wint, kan Ajax zelfs twee keer verliezen
1 0
Jari_held
Nee kan dan nog op doelsaldo misgaan zoals het ook met lyon toen mis ging
0 -3
Rik428
volgens mij ging het met Lyon toen mis op doelsaldo omdat het onderling resultaat gelijk was en dus geen doorslag kon geven
0 0
3*
4 punten voor. wanneer zij er 3 halen en wij 0 staan we er nog 1 voor. dus no stress om doelsaldo
0 0
CaptainDavy
Nee, onderling resultaat geldt boven doelsaldo.
0 0
Cello
Officieel is het nog niet zo ver, maar het kan eigenlijk niet meer fout gaan. Benfica kan alleen nog door in de CL ten koste van Ajax als zij beide resterende duels winnen èn Ajax beide duels niet wint. Zelfs als Ajax beide duels verliest èn Benfica weet 4 punten te halen (een keer winst en een keer gelijk) dan nog gaat Ajax door bij een gelijk aantal punten. Ajax heeft een beter onderling resultaat.

Dus Benfica kan alleen Ajax uit de knockoutfase CL houden door zelf 2 keer te winnen en Ajax 2 keer niet te winnen, waarvan 1 keer een verlies moet zijn. Ik zie dat niet gebeuren.
3 0
ETM
Zoals jij mogen de spelers iig geen seconde denken. Het kan namelijk nog hartstikke fout gaan. Onderschatting bijvoorbeeld van AEK. Vergeten dat je het nog wel even moet doen tegen die Griekse muur. Benfica en Bayern zijn er niet over heen gewalst. Die zullen thuis voor de Griekse eer die ervaren CL muur nog eens goed neerzetten. Je zal maar een rotdag hebben in de afronding, gelijk spel. Benfica zal een hele goede dag nodig hebben tegen Bayern, maar Bayern rammelt nogsteeds wel en een stunt van Benfica is niet ondenkbaar. Dan komt t dus aan op die pot tegen Bayern. Benfica thuis tegen AEK voor de laaste kans. Een Bayern dat gewoon groepswinnaar wilt worden en weer snakt naar een positief resultaat..
Ik weet t is een doemscenario, maar we hebben meerdere gekkere uitschakelingen mee gemaakt.

Ajax moet wederom op haar best zijn, dan versla je de Grieken en is er niets aan de hand.
3 -2
Cello
En zo gaat het altijd.... dan denkt men dat Benfica wel tegen Bayern een goed resultaat haalt, want het rammelt daar in Beieren. En Ajax zou het dan thuis niet tegen het rammelende Bayern kunnen??.

Verder moeten spelers niet zo denken, maar supporters denken toch altijd anders dan spelers/coaches.

Verder kan Benfica alleen nog doorgaan in de CL als zij alle twee de wedstrijden wint èn Ajax nog maar maximaal 1 punt uit de komende twee wedstrijden haalt.
Beide moet gebeuren, zowel bij Ajax als bij Benfica. Zodra Benfica 1 keer niet wint is het over...als Ajax wint bij AEK òf de laatste wedstrijden beide gelijk spelen dan is het ook over voor de Portugezen in CL, zelfs als ze dus 2 keer winnen.
0 0
EricAjax1
Schöne wel banken in dit soort wedstrijden aub
0 -11
Just_wes
Als je dan toch loopt te klagen na aanleiding van gister, mag je Ziyech ook wel op de bank zetten. Ze spelen niet elke week een 8 .
2 0
ETM
Zo vermoeiend dat naar beneden kletsen van prestaties Ajax en omhoog kletsen van PSV.
Mensen die een reet van voetbal snappen weten ook dat Bayern en Benfica, ook als ze in hun competities een paar keer onderpresteren, helemaal niet zozeer onder doen voor Spurs en Inter. PSV laat iedere wedstrijd Europees een indruk achter van een ploeg die alleen maar kan loeren op fouten tegenstander. Een ploeg om te vergeten. Een ploeg die met alle geluk van de wereld nog een punt pakte. Ajax is echt andere koek. En dat weten mensen ook wel, maar ze kunnen het niet uitspreken. Ajax is inmiddels 10 wedstrijden Europees ongeslagen: 10!
En geloof me, ik volg voetbal vanuit een internationale gemeenschap, over Ajax wordt met veel respect gesproken. Ajax wil men zien. PSV is onbeduidend. Een naam op het formulier. Schijnen de kampioen van Nederland te zijn. Vraag niet hoe.
9 0
Labrador
primeur in het uitvak: Ten Hag werd toegezongen. En terecht.
11 0
Stroeve
Ja! Dat is PB nooit gelukt hè.
0 0
SilverHaze
Nog even en er komt een spandoek van Marc Netto. Zou ook zeer terecht zijn!
2 -1
sexyajaxgirl
Wat waren "we" slecht. Niks ging goed. En Benfica was super slecht. We gaven hun het 1e doelpunt cadeau. En daarna slecht spel van ons. Echt zo slecht. Blij dat wel gelukkig nog 1-1 maakten maar oooh wat waren we slecht. Iedereen die dat ook vindt, klik me aan. (volgende keer beter voor ons Aller Ajax, maar Ooooh wat waren we slecht vanavond).
1 -14
Redrum
Ik proef een beetje in je reactie dat je het eigenlijk slecht vond, klopt dat?
6 0
Ronaldinho020
Dit liet me wel even lachen hahah
1 0
Mikenick
Zelfs als Ajax beide wedstrijden verliest moet Benfica nog minimaal winnen van AEK en een punt halen uit bij Bayern. Dat zie ik ze in hun huidige vorm niet doen. Dit gelijkspel veranderd weinig voor de kansen van Ajax voor de eerste plaats. Daarvoor moet je gewoon beide wedstrijden winnen ook als je vandaag had gewonnen van Benfica. Kortom dit punt was zeer welkom.
1 0
afcalegend
Benfica moet sowieso 2 keer winnen ivm het onderlinge resultaat
1 0
insectenverdelg
gaat dat voor op doelsaldo?
0 0
Starkoo
nee 1-0 thuis is 3 punten 1-1 uit is beiden 1 punt. Dus Ajax heeft het beste gedaan van de twee ploegen!
1 0
Rockpotje
Ik hoop eigenlijk op een overwinning van Benfica, dan kunnen we in eigen huis de eerste plek pakken.
2 0
AFC Ajax
in eigen huis pakken we de eerste plek, de 2e plek is dan al veilig als het goed is.
0 0
Bensco
wil ik het niet op gaan gokken, maak het maar af in Athene.
2 0
insectenverdelg
wat er vooral niet moet gebeuren is dst het op Bayern thuis aankomt. Dan heb je namelijk echt een probleem.
1 0
3*stars*3
Hmmm interessant idd.
We zullen het zien, pas over 3 weken, dus misschien staat er een nieuwe coach voor groep van Bayern en/of Benfica...
0 0
luiszwaaris
Hutss a niffauww
3 0
3*stars*3
Vertel???
0 0
Stamstadam
Jongerentaal.
0 0
Redrum
Japanse slang
0 0
Suarez16_
Het is NOG niet goed genoeg, maar waarschijnlijk wel.
0 0
insectenverdelg
volgende 4onde moet je pf zelf winnen of Brnfica verliezen of beide gelijk. Maar laat het aub niet op de laatste pot aankomen. uis gewoon zelf winnen.
0 0
Rik428
Als Benfica 1x niet wint (dus maximaal gelijkspeelt) is het genoeg, dan mag Ajax beide wedstrijden zelfs verliezen). Er moeten dus liefst 4 wedstrijden in het voordeel van Benfica uitpakken
0 0