Onana: 'Gaan proberen Champions League te winnen'

BVeenstra, 07-11-2018 om 07:10, 21217 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-keeper André Onana wil meer dan alleen het bereiken van de volgende ronde in de Champions League. De Kameroener heeft zelfs de ambities om het toernooi te winnen met Ajax, zo vertelt hij in De Telegraaf.

'We willen niet alleen overwinteren, maar gaan proberen de Champions League te winnen', zegt Onana. 'We hebben grote dromen. Dat mag toch? We vormen een geweldig team en willen de uitdaging met de grote clubs aangaan. En als het niet lukt, oké. Maar laten we ervoor zorgen dat we er in elk geval alles aan hebben gedaan. Wie verwachtte dat wij nog geen anderhalf jaar geleden de finale van de Europa League zouden halen? Alleen als je jezelf heel hoge doelen stelt, kun je hoog reiken.'

Onana legt uit dat hij vooral kan genieten van uitwedstrijden als die tegen Benfica. Hij vindt de eigen fans in thuiswedstrijden 'geweldig', maar hij houdt meer van beladen uitwedstrijden. 'Zoals bij Benfica of Feyenoord. Hoe meer de mensen me haten, des te beter ik me voel', legt de Kameroener uit. 'Als ze me uitschelden, me beledigen, haal ik het beste in mezelf naar boven. En als we dan scoren: héérlijk. Ik herinner me de 1-4 bij Feyenoord van afgelopen seizoen. Die fanatieke Feyenoord-fans werden na elk doelpunt stiller. I like that.'

'Als Erik ten Hag scoort, vind ik het ook goed'

Mocht Ajax zich plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League is de Amsterdamse club in één klap 13,2 miljoen rijker. Onana weet dan ook dat het een belangrijke wedstrijd is, maar voor de spelers is het sportieve aspect belangrijker dan de miljoen euro's. 'We beseffen dat we de kans hebben om ons nu al te plaatsen, weten dat we van Benfica kunnen winnen en zelfs als we verliezen, maken we nog kans op de knock-outfase. Maar we willen het hier in Lissabon doen. Een gelijkspel kan een goed resultaat zijn, omdat het verschil dan vier punten blijft. Maar wij zijn Ajax en spelen altijd om te winnen.'

Voor Onana maakt het verder ook niet uit wie er scoren bij Ajax. Tot nu toe werden vier van de vijf Champions League-goals gemaakt door backs. 'We hebben een selectie met spelers die makkelijk doelpunten maken. En als Erik ten Hag scoort, vind ik het ook goed. Het maakt mij niet uit wie er op het wedstrijdformulier komt. Als we maar winnen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Ik verlang naar Cillissen, Wat een arrogantie om 20 meter uit je doel te komen, een speler voor de doellijn uit te spelen en vervolgens mis te kleunen.
0 -1
Rik428
Was toch die keeper die na een halve minuut wachten elke doeltrap over de zijlijn trapte?
0 0
TontoKarnaggel
Lekker dit....

FUCK REALISM!!!
0 0
VinylFrank
leuk toch zo'n verhaal ipv al dat politiek correcte geleuter wat je altijd hoort
0 0
CrazyJew
Verfrissend ook al zijn dit soort uitspraken natuurlijk beetje naïef.
Durf groot te dromen vind ik, we zien wel waar we stranden hahahaha
0 0
Cello
Goede instelling van Onana. Zo hoort het ook!. Je doet mee om te winnen, hoe klein de kans vooraf ook mag zijn. Zonder dat hoef je al bijna niet eens te beginnen aan welk toernooi dan ook.

En hieronder herinnerde iemand al aan 1995, maar eerlijk is eerlijk, in de zomer van 1994 had ook niemand maar de illusie dat we die 'cup met de grote oren' zouden gaan ophalen in mei van 1995. Maar het geloof groeide wel in de poulefase destijds foor de goede uitslagen o.a. tegen Milan (Milan, MIlan, who the fuck is Milan?). Nu zie je na het gelijkspel tegen Bayern en de winst op Benfica 2 weken terug, dat het geloof binnen de groep aan het groeien is. Eventuele winst vanavond tegen Benfica (of zelfs een gelijkspel) zal dat alleen nog maar verder aanwakkeren.

En nog even terug gaan naar de zomer van 1994.... ook toen hoorde je regelmatig dat NL clubs eigenlijk weinig te zoeken hadden in het kampioenenbal, daar de verschillen (toen al) kwa financiën heel ver uit elkaar gegroeid waren. Toen al was er een gapend gat naar de Europese top.

En toch lukte het dat jaar (en eigenlijk ook het jaar daarop ware het niet dat het doping Juve ons op strafschoppen versloeg en in 1997 hetzelfde Juve ons versloeg in de halve finale).

Het is logisch dat je tegen de topploegen opkijkt aan het begin van het jaar, tegen de spelers van die ploegen opkijkt. Maar als we wel één ding hebben mogen leren in die periode is dat ook de tegenstander maar 11-14 spelers kan en mag gebruiken, net als wij. En dat een in het begin 'mindere' ploeg ook kan uitgroeien tot een topploeg!.
Elders in Europa zien ze namelijk ook de uitslagen door ons Ajax neergezet en dwing je respect af!. Daar ben je allang niet meer het clubje uit de Mickey Mouse-competitie (zoals misschien gedacht wordt), maar ben je inmiddels Ajax, dat aan de leiding gaat in de CL groep boven Bayern, Benfica en AEK.
Nu al worden we door wellicht niemand meer gezien als een makkie en wordt Ajax met de wedstrijd serieuzer en serieuzer genomen.
Net zoals dat gebeurde in seizoen 1994-95.

Hopelijk krijgen we gaande dit seizoen die de-ja vú van toen in de jaren 90. Ons team heeft namelijk nog veel rek. Heel veel rek. Het kan dus nog veel beter dan wat we tot nu toe hebben laten zien.
2 0
4xEC1
Goed stuk. Ben het wel met veel dingen eens, ik denk wel dat het team van '95 nóg stabieler was, die kwamen bijna nooit onder druk te staan, of beter gezegd: ze gaven niet zoveel kansen weg zoals dit Ajax in de eerste helft tegen Benfica maar ook tegen AEK in de eerste helft. Dat moet er wel uit willen ze ook maar een kans maken om de CL te winnen. En vergeet niet dat Ajax '95 gewoon even ongeslagen de CL won en ongeslagen kampioen werd. Te bizar voor woorden eigenlijk. Maar laat ze maar eerst de knock-out fase halen, wie weet daarna......
0 0
marley
Onhandige uitspraak. Voorlopig staan we nog 5 punten achter op dat matige ploegje en we hebben nog geen echte Europese topploeg in vorm getroffen. Hier gaan de media natuurlijk weer lekker mee aan de haal. Natuurlijk moet je die ambitie hebben, maar laten we eerst de volgende ronde eens halen..
1 -1
AlexIbarra
De CL heeft toch niets met de eredivisie te maken? Als Psv 102 punten pakt zouden Barca of Real ook tweede worden.

De CL is een bekertoernooi, als we idd overwinteren moeten we 4 topploegen voorbij om de beker te winnen. 7 wedstrijdjes maar.
Hij zegt niet dat we wel ff gaan winnen, hij zegt dat we het gaan proberen.

Het is heel moeilijk maar als je er zelf niet in gelooft is het onmogelijk.
0 0
Joodhannus73
Met Magalian en nog een Latijnse buitenspeler in de winterstop erbij, moet je een gooi kunnen doen. Eerste worden in de poule (het kan) en dan een beetje mazzel hebben met de loting. Juve ontlopen! Real, Barca en Bayern zijn in jaren niet zo zwak geweest. Dus als je wilt stunten, dan is nu het moment. Net zoals twee jaar geleden de nodige mazzel hebben (en afdwingen), weinig blessures hebben en wie weet zit er een finaleplaats in. Geloof erin houden is belangrijk. Anders ook nooit meer roepen WZAWZDB.
0 0
RJB1979
Die opmerking over Ten Hag. Wat een held als ie dat echt zo heeft gezegd.
2 0
Tscheu
Houdt maar gewoon de nul, lul.
1 -5
Japievanopdehoe
Houd*
0 0
4xEC1
Word al bijna triest van het moment dat hij ooit weggaat... Maar het wordt idd weer tijd voor een CL winst. Tussen die van '73 en '95 zat 22 jaar, '95 is nu 23 jaar geleden. Nu moet het gebeuren ;-)
7 0
RusselWestbrook
Dit is de instelling. Zo moet het
6 0
3*stars*3
Mee eens en we kunnen hem voor gek verklaren maar je moet zo’n mindstate hebben om wat te bereiken.

Niemand had bijv verwacht dat Leicester net veel minder budget, het zou flikken.
1 0
Ferd
Leicester
0 -1
Maus1978
Heerlijke teksten om te lezen terwijl ik op weg ben naar Lissabon :). Zo is het maar net. Laat de zogenaamde " realisten " maar zuur lopen doen. Grootse dingen worden bereikt door mensen die groot durven te dromen. Een kleine kans is nog steeds een kans, vamos!!
7 -1
Habalaski
Welkom pik. Het is goed gezellig hier. Vannacht al een kroegje overgenomen door ajacieden en lekker de hele avond hazes en dergelijken gedraaid. Vanavond zal het nadat we geplaatst zijn minstens net zo'n gekkenhuis worden.
0 0
ziz0u.
wat een held
3 0
Mikee
Krijg toch gelijk en grijns op mijn kop als ik die kop lees en die foto zie.
2 0
GvanderK
Als je niet mee doet om te winnen kun je net zo goed thuis blijven toch, ook al is de kans klein. Goede instelling van Onana, zo hoort het bij Ajax.
5 0
gunithater
Als Ajax vandaag wint, geloof ik dat we de CL kunnen winnen. Los daarvan, de grote ploegen zijn niet onverslaanbaar. Ik zie geen clubs die hoog boven de rest uitsteken.

Mark my words boys, the Champions League is for the taking!
3 -2
kaashaas
Niets doorlaten! Andre ;-)
1 0
ajax4ever01
hahaha die Onana grapjas maar wel leuk dat hij dat zegt. Ik zie het niet gebeuren maar wat zou dat een enorme stunt zijn zeg en een behoorlijke sneer naar alle critici uit de media die altijd wel wat te zeiken hebben over Ajax.
1 -3
Aad1993
De titel van dit bericht en zodra je het bericht opent de foto van Onana, zegt boekdelen. Natuurlijk wel altijd voor het hoogste gaan
1 0
DS
Pinchhitter ten Hag, beetje krijt boven op zn hoofd en die bal hoog in de concentratie de goal in biljarten.
5 0
iammike
Laten we nou eerst maar eens proberen de volgende ronde te halen. Benfica is minimaal net zo goed als Ajax dus we zullen vanavond echt diep moeten gaan!!
7 0
Ajacied33
Zo is dat Onana, groot denken. Daar zijn we bij Ajax groot mee geworden
6 0
Ajaxxxisdebeste
Met klein denken heeft niemand ooit iets bereikt. Je doet mee om te winnen hoe klein die kans ook is.
2 0
DirkvanDam
geniaal. nee probeer eerst vanavond maar te winnen! kunnen we de laatste 2 wedstrijden met een half b elftal spelen zodat die jongens ook cl mogen spelen..
1 -3
AjaxAmsterdam
Dat dacht ik niet. Gewoon voor plek 1 gaan ook!
2 0
DirkvanDam
half b. is dus met vd beek en huntelaar! zijn dus ook gewoon 1e basis eigenlijk. maar inderdaad elk winstpartij is in aanzien en verdienste erg goed!
1 -1
ziz0u.
slaat nergens op, jongens als dolberg kunnen elk CL-minuut goed gebruiken
1 0
4EVERAJAX
echt een topper!
1 0