Ten Hag: 'Kwartje bij Labyad is echt gevallen'

BartVeenstra, 01-11-2018 om 07:25, 43166 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ajax-trainer Erik ten Hag ziet dat de knop bij Zakaria Labyad onlangs is omgegaan. De oefenmeester was eerder niet tevreden over de trainingsintensiteit van de zomeraanwinst, maar de laatste tijd maakt Labyad stappen voorwaarts.

Het leverde hem een basisplek op in het bekerduel met Go Ahead Eagles. 'Hij moet ervoor vechten. Dat heeft hij deze wedstrijd goed gedaan', zegt Ten Hag tegenover De Telegraaf. Labyad laat volgens de trainer de laatste tijd een andere mentaliteit zien op het trainingsveld. 'Bij Ajax liggen de eisen hoger dan bij FC Utrecht. Dat had ik hem van tevoren al wel gezegd. Ik heb hem er bij FC Utrecht al vaak op aangesproken dat hij meer moest geven in de training. Maar daar was hij automatisch toch de beste. Maar hier zal je elke dag maximaal moeten gaan, anders kun je niet het niveau halen dat wij eisen. Het kwartje is bij hem echt gevallen. Hij steekt er meer en meer energie in en daarom kan hij dit ook brengen.'

Zelf vindt Labyad dat hij te weinig aan spelen toekomt bij Ajax. 'Ikzelf vind dat het wel te weinig is. Je komt natuurlijk met verwachtingen. Je speelt weer in de top en wil jezelf laten zien. Tot nu toe is dat alleen in de beker gebeurd', baalt de Marokkaans international, die niet wil gaan wachten op een volgend seizoen. 'Ik vind dat veel te ver weg. Ik wil me dit jaar laten gelden', zegt de Utrechter, die na zijn goede wedstrijd tegen Go Ahead Eagles hoopt op meer speeltijd in de komende weken. 'Daar ga ik wel vanuit. Ik denk dat de trainer zelf ook heeft gezien dat het goed ging. Ik blijf gas geven en hoop op meer speelminuten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
labiejat
heb je wat
0 0
kaashaas
Door selecteren aub!! Next !! Geef aub dan jeugd de kans..
Gaat hem nie worden nie.. is bjjna overal mislukt.. leuk voor utrecht...
2 -1
Oliveira
Wat een hoop onzin. Labyad zit tegen het limiet van z'n kunnen. Daar kunnen nog geen miljoen kwartjes tegenop. Labyad is minder goed dan hij zelf denk en dat mensen beweren. Geef Gravenberch en Eiting de speeltijd. Hun hebben tenminste nog een (mooie) toekomst voor zich.
2 -2
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Kwartjes bestaan niet meer Erik!
2 -1
EKS
Kwartjes bestaan zeker nog wel.
En hij is oud genoeg om te weten wat dat zijn.
1 0
SnifferClarke
Waarom haalt Ajax spelers bij wie het kwartje nog moet vallen? NAC, Excelsior, W2 e.d. moeten risico's nemen, Ajax niet, lijkt me. Slecht aankoopbeleid in dit geval dus.
2 -4
Kaatje
Feit dat er toen nog geen langer verblijf Ziyech en komst Tadic in beeld was moest er iets gebeuren. Misschien als een 'extra' achter de hand hebben. Slecht aankoopbeleid op dat moment? nee. De beste gehaald toen? nee.
Labyad moet doorgaan zoals hij nu bezig is en dan nog het 'kwartje' of eurootje laten vallen in de categorie geduld.
0 0
Babayaka
Wat een onzin wordt er hier over neres gepraat zeg,
Die heeft 6weken bij Jong Ajax gebald voor hij op 26 februari debuteerd. De media blate gelijk miskooo dit miskoop dat, maar hij scoorde gelijk en gaf diverse assists. In de weken Erna.
0 0
martin1234
Neres was jonger, Labyad gaat zich niet verder ontwikkelen. Kun je afschrijven. Verhuur hem om misschien nog wat euros terug te krijgen van die zeven miljoen, maar verder jammer dan.
0 0
trooop
Labyad heeft me verrast. Ik had eigenlijk verwacht dat hij prima mee zou kunnen. Ben nog niet helemaal overtuigd van het tegendeel, ik zie hem nog steeds wel een paar stappen omhoog zetten. Maar zoals het er nu voor staat lijkt Ajax voor hem simpelweg te hoog gegrepen. Zoals ongeveer iedereen eigenlijk al voorspeld had.
1 -1
Rentokill
Volgend jaar moet je er rekening mee houden dat Ziyech, De Jong en misschien ook wel vdBeek niet meer voor Ajax op het middenveld/aanval spelen. Labyad is een geen slechte voetballer. Hij had de pech dat Ziyech tóch bleef en dat Tadic haalbaar bleek. Anders had hij allang gespeeld. Alleen maar goed dat het kwartje niet meteen gevallen is zou je bijna denken. Tuurlijk gaan we ook nog e.e.a. kopen maar hij, de Wit, Eiting, Sinkgraven gaan vast nog een rol spelen op het middenveld. Net als Perr Schuurs voor de Wit. Klaarstomen die hap!
3 -2
Patje2011AJAX
Er is gewoon geen plek om hem een basisplaats te geven of vaak te laten invallen. Hij is de "ster" tegen GAE, meer niet. Laat hem maar af en toe tegen kleine clubs spelen zodat hij enige waarde blijft behouden en verkocht kan worden aan het einde van het seizoen. Kunnen we die Chinese club van Gudelj niet bellen?
4 -1
kaashaas
Neeeeeeeeeeeee
1 -1
RuffRhythim
Ik zie in hem echt geen opvolger van Ziyech.

13e, 14e, 15e man ok, maar als Ziyech vertrekt gaan we al in kwaliteit flink achteruit, maar als Labyad dat moet overnemen ga je gewoon dubbel achteruit.
2 -1
Pointer1
Kortom hij was al lui bij FC Utrecht. Waarom haal je m dan?
3 -3
Ozymandias
Misschien omdat Ten Hag dacht dat het kwartje bij Labyad zou vallen (wanneer hij in een ploeg terecht kwam waarbij hij niet kon teren op zijn kwaliteit) en dan uit zou groeien tot een goede speler voor Ajax. Het kwartje lijkt nu te zijn gevallen dus misschien kunnen we nu verwachten dat Labyad steeds meer aan spelen toe zal komen. Ten Hag kent Labyad (in tegenstelling tot ons) natuurlijk goed en er zal dus een gedachte achter hebben gezeten.
2 -2
Bloedgezellig
EtH zal never nooit toegeven dat ie tekort komt, hij heeft hem zelf binnen gehaald, is trainer eigen en helemaal bij deze trainer bij de volgende trainer wissel mag ie vertrekken
0 -1
Ozymandias
We zullen zien.
0 -1
Jambalaja
Labyad is een goede middenvelder, hij scoorde vorig seizoen tegen Ajax onder ten Hag...
Hij moet tijd krijgen en die krijgt ie als volgend seizoen Donny, Frenkie, weg gaan.
Niks meer kopen Ajax , je hebt genoeg op de bank... in financieel en in fysiek opzicht.
Althans voor dit seizoen dan.
Je ziet veel goede dingen op het veld zoals gisteravond. Veel spelinzicht ( assist en een doelpunt)
Geef hem een kans en op tijd anders is hij gevlogen. Hij wil heel graag dat hoor en zie je !
3 -2
Ajaxxxisdebeste
Het was tegen GoAhead he laat het eens zien tegen wat betere tegenstand. Vooralsnog een miskoop, maar het is een Ajacied steunen waar het kan.
3 -6
AjaxPassion
"Vooralsnog een miskoop"

... :'( :'(
3 -3
Bloedgezellig
Het kwartje is dat deze jongen handelings snelheid te kort komt,dit was gisteren overduidelijk te zien laat staan op hoger niveau, gewoon in de winterstop terug naar Utrecht.
3 -6
AjaxPassion
Zijn assist gezien bij de goal? Was niks mis met zijn handelingssnelheid volgens mij? Donny vd Beek ook gezien? Daar schorte het af en toe idd aan handelingssnelheid...
6 -2
Bloedgezellig
Is appels met peren vergelijken het niveau is gewoon te hoog voor deze jongen niets mis mee maar niet voor Ajax
3 -4
AjaxPassion
Lol, dus Neres, vd Beek, Huntelaar etc. etc. komen ook tekort?

Zoals ik al zei, dan liet vd Beek blijken een nog slechtere handelingssnelheid te hebben dan Labyad.
3 -1
Bloedgezellig
Moeimaker
1 -1
MM1974
Ja maar ja je kan er toch maar echt 11 opstellen.
2 0
trainerdv
14 met wissels erbij. En dat 50 a 60 keer per jaar. Het is pas 1 november: Ik denk dat na dit eerste seizoen Labyad meer speeltijd heeft gehad dan hij nu wellicht denkt. Hopelijk heeft hij volgend seizoen een hoger niveau voor als er een hoop zijn vertrokken.
1 0
Sulejmanibesteaankoopooit
labyad heeft niet het niveau om in de basis te staan bij Ajax. Prima wisselspeler, maar is in alles beperkter dan zijn concurrentie:
snelheid, wendbaarheid, inzicht, passing, diepgang etc.
8 -3
AjaxPassion
Daar zou ik niet zo zeker van zijn. Zet Labyad eens tegenover vd Beek met je rijtje...
2 -1
ProfessorX
Soms heeft de ene speler minder tijd nodig en soms wat meer tijd nodig , dus maw geef iedereen de tijd om te wennen en op niveau te komen en oordeel steeds niet zo snel over iemand .

Het lijkt soms wel of iedereen voordat ze komen al er geweest zijn pfff.
7 -3
mvdk
Ja maar vergeet niet dat hier een hoop geroutineerde FIFA, PES en Footballmanagers komen he? Dat zijn doorgewinterde kenners. Dezelfde mensen die op voorhand dachten dat Tagliafico, Schone en Blind niks waren.
4 0
Ozymandias
Vergeet niet dat zelfs Neres door een behoorlijk groot deel van AzijnShowtime al als miskoop werd weggezet.
2 -3
Hagmag
Discussies genoeg maar mijn conclusie is en blijft het zelfde. Deelde ik ook al toen het 1e gerucht te horen was dat Ajax interesse had in Labyad.
Labyad heeft geen snelheid van toegevoegde waarde.
Labyad heeft geen kwaliteiten die iets toe zullen voegen aan Ajax-1.
Van waar deze interesse??? Ten Hagmag dit doorgedrukt hebben en dat is de eigenwijze karaktertrek van Eric.
Labyad is gewoon een ordinaire miskoop.
Als hij wil spelen, moet hij aansturen op een vertrek, dan krijgen we weer wat euro's voor hem terug.
Het is niks en het wordt niks.
2 -5
AjaxPassion
Hahaha, maar gelukkig zegt dat meer over jouw (mentale) capaciteiten en over jouw inzicht dan over Labyad.
6 -1
oudzuid2
met Neres, Ziyech en Tadic heb je al drie toppers voor de 2 vleugelposities. zie em dit seizoen geen belangrijke rol meer gaan vervullen
0 0
Van Reenen
Je kan zeggen wat je wilt. Terecht natuurlijk. Maar als je zegt dat Labyad niet goed speelt, kan je ook zeggen dat Tadic de laatste tijd minder speelt. Dus in de wedstrijd tegen WillemII maar Labyad opstellen. Kan Tadic zijn lies laten genezen, want tegen Benfica zal het een zware wedstrijd worden. Voor die wedstrijd moeten de spelers topfit zijn.
5 -1
trodat4030
Ik zeg niks over Labyad in deze, maar ik vind Tadic de laatste tijd zeker minder dan aan het begin vh seizoen. Dat Tadic nu last heeft van z’n lies, heeft weinig te maken met de mindere potjes voor Feyenoord. Verschil is echter dat Tadic óók een veel hoger niveau heeft geëtaleerd en Labyad (nog) niet. Ik ben benieuwd wat Labyad brengt tegen W2, maar ben niet zo overdreven positief als anderen hier. Nog niet.

Kristensen idem trouwens. Speelde gister vrij aardig, maar ben nog steeds niet overtuigd.
1 0
niquedegraaff
1 goede wedstrijd en hij is meteen de verlosser als ik sommige reacties hier lees. Kom op. Hij heeft de vorige invalbuurten heel zwak ingevallen. Echt héél zwak. Dus ik snap niet zo goed waarom dat ineens vergeten is. Dit was wel tegen Go Ahead Eagles he!
5 -6
Ozymandias
Ik vond Labyad tegen Heerenveen redelijk invallen. Hij was een beetje onwennig (wat normaal is gezien zijn gebrek aan speeltijd) maar niet slecht. De invalbeurt daarvoor (tegen FC Groningen) was maar vier minuten en kan je dus niet veel nuttigs over zeggen. Daarvoor viel hij in de tweede wedstrijd van het Eredivisie seizoen tegen VVV-Venlo in en toen maakte hij een slechte indruk maar dat is inmiddels 2.5 maand geleden. Ik hoop dat Labyad in de toekomst meer speeltijd als invaller krijgt.

"1 goede wedstrijd en hij is meteen de verlosser als ik sommige reacties hier lees."

Waar lees jij dat in godsnaam?!
2 -4
WouterBerg83
Ik had het niet verwacht, maar vond Labyad gisteren samen met Bakker toch de uitblinkers. Ik heb beide eigenlijk alleen maar goede dingen zien doen. Als hij zich zo blijft ontwikkelen wordt hij heel snel onderdeel van de brede groep basisspelers (de groep van 15-16 spelers die regelmatig spelen). Positieve verrassing wat mij betreft!
5 -1
robinozzi
Bakker is echt een dwaas man. Geen Ajax-niveau
1 -7
davidgravemaker
Huppakeee meteen een jongen van 18 afschrijven die voor het eerst mag beginnen in de basis.
5 0
Sterspeler
Want we moeten alle spelers een kans geven? Herinner je een Jordy Schoop nog? Had die ook maar moeten debuteren?
Ik zie het ook nog niet bij Bakker. Maar gisteren viel hij me niet tegen. Bruikbaar tegen de hekkensluiters als er geen andere opties zijn..
0 -1
trodat4030
Rowendy Schoop.

Bakker is al jaren een groot talent en ontwikkelt zich prima. Loopt voor op vele leeftijdsgenoten en houd zich ook op hogere niveau’s goed staande. Niet iedereen is de Ligt, Appie was ‘al’ 19 toen hij debuteerde en FdJ heeft ook ‘pas’ op z’n 21e een basisplaats.. Ook geen toptalenten natuurlijk.........

Dat jij het niet ziet, kan ook aan jou liggen he?
2 0
Sterspeler
Niet iedereen hoeft de Ligt of Appie of FDJ te zijn. Maar ik zie voor een Bakker geen vaste basisplaats met de weg die ajax nu is ingeslagen.

Iedereen heeft een andere visie en dat is prima. En nee. Ik zie het nog niet. Maar je kan het nooit altijd goed hebben.. dus ik laat mij graag verrassen.
0 0
Ozymandias
Bakker is momenteel inderdaad nog niet goed genoeg voor het eerste van Ajax maar hij is dan ook pas 18 jaar oud. Als hij zich goed blijft ontwikkelen (zoals hij de afgelopen jaren deed) denk ik dat Ajax de opvolger van Tagliafico al in huis heeft.
3 -2
jariafca020
Het zou mooi zijn als hij dat laatste stapje kan maken. Een back moet je gewoon kunnen opleiden vind ik.
0 -1
Ozymandias
Ik geloof er niet zo in dat het opleiden voor bepaalde posities makkelijker is dan voor andere posities. Zeker niet in het moderne voetbal waar de rol van elke speler net zo groot is als die van de andere spelers.
1 -4
AFC34
Het is ook gewoon een erg goede voetballer, maar zoals Ten Hag zegt, heeft hij die knop even moeten omzetten. Was vorig jaar een van de uitblinkers in de Eredivisie, dat kan hij niet verleerd zijn. Prima speler om erbij te hebben, goed scorend vermogen ook.
0 -1
Ozymandias
Ik vond Neres ook één van de uitblinkers maar dat valt natuurlijk minder op aangezien we het van hem hadden verwacht.
2 -1
WouterBerg83
Neres heeft laten zien dat hij het best tot zijn recht komt vanaf rechts, zoals in de voorbeschouwing hier op AS ook al werd aangegeven.
Vervelende is dat dit ook voor Tadic geldt. Die twee zouden veel meer een vrije rol moeten krijgen met positiewisselingen. Maak je de verdediging helemaal gek.
0 0
Ozymandias
"Neres heeft laten zien dat hij het best tot zijn recht komt vanaf rechts, zoals in de voorbeschouwing hier op AS ook al werd aangegeven."

Ik denk niet dat iemand hier ooit over heeft getwijfeld. Ah hoewel, dat zeg ik nu wel maar deze zomer (voor het begin van het seizoen) was er een AS-lid die schreef dat Ten Hag een idioot was omdat hij Neres niet op links maar op rechts zetten. Alleen was dat volgens mij de PSV troll die hier de gehele zomer onder verschillende namen (die allen 'helemaal niets' betekende in verschillende talen waaronder het Portugees en Esperanto) actief was. Ik denk dat geen enkele Ajax supporter ooit heeft getwijfeld of Neres op rechts het beste tot zijn recht komt.
0 -1
Ozymandias
Persoonlijk zie ik na de wedstrijd van gisteren liever Labyad op '10' spelen dan Vd Beek. In tegenstelling tot Vd Beek is Labyad wel redelijk in de kleine ruimte. Daarmee wil ik trouwens niet zeggen dat ik vind dat Labyad een basisplaats verdient maar als ik puur en alleen moest kiezen tussen hem en Vd Beek op '10' zou ik zeker voor Labyad kiezen. In mijn ogen heeft Ajax momenteel met Tadic, Ziyech, Labyad en Neres vier spelers voor de drie posities om Dolberg heen (linksbuiten, rechtsbuiten en '10'). Waarvan er drie duidelijk wat beter zijn dan de vierde (Labyad) maar die past qua type dan misschien wel beter op '10' dan de andere drie. Hopelijk kan Cerny wanneer hij fitter is en zijn vorm weer terugkomt daar als vijfde optie bijkomen. Al met al heeft Ajax in de breedte een zeer sterke selectie.
1 -1
trainerdv
Europees overwinteren, door in de beker, interlands en 34 competitiewedstrijden. Tuurlijk gaat hij spelen. Raar dat hij met zulke enorme concurrentie op trainingen eerder te weinig dan teveel geeft. Hoewel het ook wel te verklaren valt, als je kans op speeltijd nihil is.
Mooi dat dat nu niet meer zo is.
1 0
Pas
Meer speeltijd? 'Daar ga ik wel vanuit'.
Hij zal best wat speeltijd krijgen, maar dat zal denk sprokkelen van minuutjes worden. Tenzij er spelers geblesseerd raken.
0 0
Caparzo
We weten allemaal dat hij Tadic niet uit de basis gaat spelen, maar het is fantastisch dat je zulke spelers achter de hand hebt voor blessures/schorsingen/rust van een basisspeler. Vaak wordt gezegd dat de sterkste bank kampioen wordt, deze bekerweek heeft wel geleerd hoe dat bij ons en p=v zit.
3 0
AjaxPassion
Speelde gisteren op 10 en daar maakt hij best een kans aangezien Donny daar niet geweldig draait (sowieso niet zijn beste positie), het gewoon Neres zijn positie niet is en Ten Hag Ziyech niet als 10 ziet.
1 0
AjaxPassion
Off-topic: Mooi die interviews van Go Ahead, je merkt echt respect voor Ajax. En dat met een B-team. Dat én het feit dat PSV roemloos onderuit ging met hun B-team tegen het nietige RKC, geeft toch wel weer meer vertrouwen voor het kampioenschap. Je merkt dat er echt iets aan het ontstaan is bij Ajax... Heerlijk!
0 0
EzraAjax95
Vertrouwen in Labyad. Hij wordt steeds beter! Voor mij is het een held en gewoon een goede jongen!
1 -2
AjaxPassion
Prima extra optie voor op 10 of LB, maar een held? xD
3 -1
noppenkoning
Te groot voor een servet en te klein voor een tafellaken
4 0
Francisco81
Bruikbare speler voor Ajax in de Eredivisie en in de beker.
1 0
fanforeffer
Layad en Kristesen zijn leuke spelers voor dit soort wedstrijden .Veel hoger als de bank van het eerste komen ze niet. we moeten er blij meezijn, zulke reserves te hebben.
0 -2
de_pitbull
ik dacht even dat je koffer over je toetsenbord had gegoten bij de B en de N maar toen schreef je bank.
1 -1
AjaxPassion
Goed verhaal
1 -1
Maus1978
Is toch wel een slechte investering geweest ben ik bang. 6,5 miljoen ofzo, voor een speler die vaak niet eens bij de selectie zit. En ook in Jong niet mee mag doen. En dan moet Bandé ook nog komen straks...Overall ben ik tevreden over het aan- en verkoopbeleid dit seizoen, maar deze snap ik niet helemaal
0 0
SpursAjax
Waardeloze speler en vooral als persoon
6 -9
Gerbrand
Waar baseer jij dat op? “En vooral als persoon” slaat neem ik aan op jezelf !
1 -1
marrene
Kort en bondig: hij komt te kort. Doorselecteren.
4 -5
Rinus M.
Prima, wordt een lang seizoen als Ajax op drie cronten mee blijft strijden en er moet gepresteerd worden.
2 0
Web
Hij heeft gewoon prima gespeeld gisteren, dat zonder wedstrijd ritme.
Maar vanaf dag een niet geaccepteerd hier, zelfs vriendje van Ten Hag genoemd
Die juist laat zien dat dit grote onzin is.
Voor hem is het lastig dat Ziyech gebleven is.
11 -1
4xEC1
Mee eens hoor. Maar gelukkig heeft hij wat met de kritiek gedaan want dat is de grootste zonde, vooral als profvoetballer, dat je je best niet volledig doet. Laat hem maar zo doorgaan, hij heeft al genoeg goede spelers voor zich, wordt moeilijk zat.
0 0
wladimir
Tadic is gekomen, Ziyech is gebleven en Blind wordt ook weleens op het middenveld opgesteld. Dan krijg je minder minuten dan verwacht.
0 0
mattie88
Wat een gebrek aan zelfreflectie heeft die jongen toch. Ik zou hem gelijk verkopen. Heeft niks gepresteerd, ziet het eerste team top presteren en voelt zich alsnog tekort gedaan. Dit soort spelers zijn vergif voor de selectie met hun onterechte onvrede. Mentaliteit is op die leeftijd niet meer aan te leren, dus verkopen/verhuren met koopoptie in de winter. Dit gaat nooit een topper worden.
2 -17
Ajacied33
Tip voor jou. Leer begrijpend lezen!
5 0
Vranzie
onzin. hij snapt het juist, labyad niet. dat blijkt uit een ander artikel.
0 -7
Ozymandias
Nee Vranzie, jij bent degene die onzin verkondigd. In heb gisteren na de wedstrijd de interviews van FOX als VI met Labyad gezien en in beide interviews geeeft hij aan dat hij natuurlijk ontevreden is over zijn gebrek aan speeltijd (als hij dat niet was had hij niet de juiste mentaliteit) maar dat dit betekent dat hij nog harder moet werken en beter moet worden zodat de trainer hem vaker zal gebruiken. Hij liet duidelijk blijken dat hij zijn gebrek aan speeltijd geheel bij zichzelf legt. Kijk de interviews nog maar eens terug.
7 -1
AjaxPassion
Ik ben benieuwd waar Vranzie zijn info vandaan haalt xP
2 0
Web
Wat een onzin weer.
Mag je teleurgesteld zijn? Dat moet zelfs
5 0
appeltje
Onvrede? Hij is gewoon getergd om te spelen, dat verwacht je toch van een profvoetballer?
5 0
Tinus
Volgens mij geeft het interview een iets genuanceerder beeld.
11 0
AjaxPassion
Begon eerst nog wat egoïstisch maar daarna steeds beter te spelen gisteren. Kreeg meer overzicht en was direct bij de eerste 2 goals betrokken. 10 is i.m.o. ook gewoon zijn positie.
5 0
Bouke
hij heeft gewoon pech dat Hakim is gebleven ... miss inderdaad volgend seizoen meer kansen ??
4 0