De Ligt nuchter: 'We zijn nog nergens'

SJvanveen, 23-10-2018 om 23:07, 11403 views, Veronica |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Matthijs de Ligt is dolblij met de zege op Benfica dinsdagavond, maar weet dat Ajax nog niets heeft behaald. Zeven punten uit drie wedstrijden is aan het eind van de rit niet genoeg en dus moeten de Amsterdammers in de volgende drie groepsduels scherp zijn. 

'We weten dat we er nog niet zijn. We hebben zeven uit drie en Benfica drie uit drie. Het geeft veel vertrouwen en je scoort op het laatste moment de 1-0. We zeiden net ook: we zijn nog nergens. Hopelijk kunnen we overwinteren', aldus De Ligt, die bij Veronica lovend was over de ambiance in de Arena en David Neres.

De Braziliaan viel in de absolute slotfase in, kon tóch nog wat forceren, waarna ook de goal viel. 'Complimenten aan David. Hoe hij iets forceert... En die spanning, die voel je natuurlijk. Wij kregen kansen, zij ook. Het was super gewaagd, maar we mogen niet klagen. De supporters hebben genoten. Het is een reuze stap, maar  we zijn er nog niet.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
video op YT FIFA skill games MAtthijs vs Frenkie gezien? Genieten. Heerlijke gasten, goeie techniek!
1 0
Sterspeler
Matthijs zegt meer zinnige dingen dan zn trainer
1 0
JanTa
Ajax had in het begin van dit seizoen maar 1 doel, Europees spelen en het maakte niet uit in welk toernooi. Niemand had ook maar het vermoeden dat Ajax zo makkelijk door de 3 voorrondes kwam en sommige waren er zelfs teleurgesteld over. Ook nu in deze poulefase staat Ajax er relatief goed voor maar we zijn er nog lang niet zoals de Lig al zei, we hebben nog niks. Ook nu ga ik mij niet rijk rekenen en beleef alles per wedstrijd omdat CL spelen al een extra bonus was. Kort samengevat, we zien wel waar het schip gaat stranden.
0 0
MichelAngelo66
Ik vond het vooral opvallend hoe volwassen hij dit interview gaf. Zei zinnige dingen. Knap voor zo'n broekie.
1 -1
Siemmie
Doet ie al bijna 2 jaar lang ;)
0 0
Freddy Al
Praktisch zijn we al Europees door; we moeten een punt pakken tegen AEK en dat is heel goed mogelijk.
Mooi als we bij Benfica een punt pakken,dan kan Benfica alleen verder als het ook uit bij Bayern wint en dat geloof ik nog niet.
Pas na 6 wedstrijden is het gespeeld, ik geef ons een hele goede kans!
0 0
ETM
EL is bijna binnen, maar CL nog verre van. Je bent nu op de helft. Een helft waarin 2 thuiswedstrijden zaten. Ajax heeft t heeel goed gedaan, maar moet dat nu weer voor elkaar krijgen. De druk wordt groter. Benfica was sterk en zal thuis vermoedelijk nog 10% sterker zijn. Zij spelen hun laatste duel tegen AEK. Wij tegen Bayern...
1 0
FlyingDutchMan
EL is binnen, want het is onmogelijk dat AEK 3 keer wint. Dat is ook belangrijkste, we staan er top voor maar zijn pas op de helft van de CL. Qua inkomsten en faam is CL geweldig, alleen dit Ajax zou echt een serieuze kandidaat kunnen zijn om de EL te winnen.
0 0
ETM
Zo is het helemaal. Benfica is nog zeker niet geslagen. Dat gaat kolken daar, en die kunnen duidelijk wel wat.
En je moet het tegen AEK nog wel doen. Bayern walste er ook niet overheen.
Ze moeten gewoon door gaan zoals ze bezig zijn. Dan hebben we een goede kans. Geen tel verslappen.
0 0
Truth
Heerlijk om juist op deze manier te winnen van juist deze tegenstander. Wat een vervelende, rollende, jankende mannetjes zeg! En die Franse Hobbit van een scheids die er nog steeds in bleef trappen ook.... Extra lekker en heerlijk wakker worden, zo'n day after
0 0
Cello
Nou...ik denk dat we met een gelijkspel in Lissabon er wel zijn. Ik zie echt niet dat in de twee wedstrijden daarna Benfica een achterstand van 4 punten (eigenlijk 5) goed gaat maken èn dat wij daarna nul punten halen. In principe zal Benfica dan van zowel AEK en Bayern moeten winnen en wij maar maximaal 1 punt mogen halen....ik zie dat echt niet gebeuren.

En met winst in Lissabon zijn we iig geplaatst voor de knockout-fase na de winterstop in de CL. Dan gaat het in de laatste twee wedstrijden alleen nog over of dat als groepswinnaar is of als nummer2.
1 0
Gonzo
Overwinteren is er nagenoeg in de EL. En nog volop kans op de CL.
1 0
Cohiba
Top gedaan boys! Uit gaan we ook winnen. Benfica zal moeten komen en daardoor gaan wij beter voetballen en winnen dus :-)
1 0
JanTa
Maar er is wel een geweldige stap gezet in de goede richting. Dit Ajax is volwassen geworden door zich niet meer in de val te laten lokken.
0 0
Cello
Ook positief dit jaar vind ik dat het verschil in uit- en thuiswedstrijden niet heel groot is. Onder Bosz werd er thuis geweldig gespeeld om dat bijna in zijn geheel weg te geven in de uitwedstrijden. Want hoe euforisch we ook waren met die EL finale....we hebben ook enorm veel mazzel gehad in vooral de uitwedstrijden waar we als team vaak volledig door de mand zakten....dat zie nu praktisch niet meer. Niet tegen Graz, niet tegen Luik, niet tegen Kiev en ook niet uit bij Bayern. Oók dat is winst tov 2 seizoenen geleden. Daarin zijn we echt beter geworden.
Wat we nu thuis kunnen, dat kunnen we nu eigenlijk ook buitenshuis.
2 -1
ETM
Dit team is uberhaubt volwassener. Overigens vind ik dat men altijd ten onrechte doet alsof we slecht waren bij Lyon uit. Er werd toen heel goed gevoetbald.
0 0
Ferd
Hou toch op met 'mazzel gehad'. Schalke en Lyon hadden mazzel dat ze niet met 7-0 aan de broek naar huis gingen en dus nog iets om te vechten voor hadden
1 0
JariHeijden
Dat is zo, maar die goals maken we niet. Uit was het zoveel slechter dat we mazzel hadden dat we er alsnog niet uitgegooid werden. Ten Hag heeft de balans beter onder controle dan Bosz.
0 0
Oempaloempa
Mijn complimenten.
4 0