Ajax O19 pakt koppositie door ruime winst

FinnDekker, 23-10-2018 om 15:45, 53665 views, AS | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Dit was het livetopic voor de wedstrijd tussen de onder 19 van Ajax en Benfica. In het kader van de Youth League speelden beide jeugdploegen op De Toekomst tegen elkaar. Onder leiding van John Heitinga wonnen de Amsterdammers van de Portugezen, waardoor de koppositie werd bemachtigd, ten koste van de bezoekers. Door goals van Ryan Gravenberch, Victor Jensen en Nicolas Kühn werd het 3-0.

In de eerste helft ging het op en neer op De Toekomst. De Portugezen kwamen iets sterker uit de startblokken en stichtten het eerste gevaar. Vooral met snelle counters werd de Ajax-verdediging meermaals getest. Gelukkig stond keeper Issam El Maach vaak goed opgesteld of was de afronding van Benfica niet zuiver genoeg. Zowel Navajo Bakboord als Mitchel Bakker trokken aan de noodrem, wat voor beiden  een gele prent opleverde. 

Ajax zelf werd gevaarlijk uit standaardsituaties, waarin vooral de centrale verdediger Sven Botman dichtbij een doelpunt was. Aan het einde van de eerste helft kreeg de ploeg van Heitinga meer grip op de wedstrijd en begon het dreigender te worden. Brian Brobbey, die werd aangespeeld door Gravenberch, kreeg de grootste kans, maar schoot op de lat. Een minuut voor rust was het gelukkig alsnog raak. Gravenberch kreeg de bal uit een corner voor de voeten, bedacht zich geen moment en schoot de bal hard tegen de touwen. 

Na de rust begon Ajax sterker. Onder meer invaller Quiten Timber en Brobbey waren dichtbij om de score te verdubbelen, maar telkens was de poging niet goed genoeg. Lang duurde het echter niet voordat de Amsterdammers konden juichen. De kleine Jensen scoorde na een uur met een puike kopbal via de grond. De klap was hard voor Benfica. Enkel en alleen João Filipe van de bezoekers wist nog indruk te maken, maar Ajax bleef bij de les.

In de slotfase leek de 2-1 dichterbij. Desondanks viel de 3-0 in de tegenaanval. Na een opbouwende fout van de Portugezen sprintte Ajax richting de goal, waarna Kühn aan het einde van de aanval stond. Met een harde, lage bal in de korte hoek werd de keeper van Benfica verslagen. Na de desbetreffende 85e minuut voetbalde Ajax vervolgens rustig de wedstrijd uit, zonder al te veel in gevaar te komen. Eindstand: 3-0.

Opstelling Ajax:

El Maach; Bakboord, J. Timber, Botman, Bakker (Salah-Eddine 90'); Ekkelenkamp, Gravenberch (Q. Timber 46'), Taylor; Kühn, Brobbey (Hansen 91'), Jensen (Dest 68').

Wissels:

Reiziger, Llansana, Douglas, Salah-Eddine, Q. Timber, Hansen, Dest.

Opstelling Benfica:

Biai; Tavares, Álvaro, Loureiro, Tavares; Capitão (Saldanha 72'), Filipe, Ramos (Lopes 72'); Embaló, Dantas, Santos (Camara 66').

Wissels:

Dos Santos, Pinheiro, Correia, Saldanha, Camara, Conceição, Lopes.

Doelpunten:

1-0 Gravenberch (44')
2-0 Jensen (59')
3-0 Kuhn (85')

Inzetten op Ajax - Benfica? Odds voor een gelijkspel zijn 3,90!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aeter
Waar is die kneus die zei "Mazraoui nooit meer"?
0 0
chuckie88
Lekkere overwinning maar eerlijk is eerlijk heel erg geflatteerd... verlies of 7 - 9 was ook mogelijk... mooie wedstrijd voor de neutrale toeschouwer... staan er prima voor, maar worden nog 2 lastige potjes tegen Bayern en Benfica
0 0
Schmitz11
90ste minuut en 91ste minuut gewisseld? Heel apart, iemand enig idee hoe dat zat? En 4 wissels... Apart
0 -1
Ajaxsranang
Bakker en Brobbey werden tegelijkertijd gewisseld in de 90e minuut. Er kwamen een paar minuten extra bij en die boys waren al de hele 2e helft aan het warmlopen, beetje lullig om ze dan helemaal niet in te laten vallen. Niet dat 3 minuten speeltijd erg fijn is, maar toch.
1 -1
Lagasj
Heerlijk dagje.... twee wedstrijden op 1 dag.
Wat vanmiddag wel duidelijk is geworden is dat Ajax zo snel mogelijk Wim Jonk terug moet halen.
Die zal Reiziger en Heitinga onmiddellijk van hun functie ontheffen en zo weer gaan zorgen dat er op een Ajax stijl gevoetbald gaat worden. Dit lijkt nergens op.
Onzeker gerommel door hele goeie voetballers.
Geen duidelijke lijn in te ontdekken.
9 -11
gras
Eens, Jonk wordt gemist in de opleiding. Had ook net als VdZee zijn poot stijf moeten houden. Had hij er nu nog gezeten. Stom.
4 -9
Web
Was een totaal andere situatie
Ajax speelt vanmiddag heel verdienstelijk tegen Benfica, en hier hebben ze het weer over Jonk
Jou voorspelling voor Heerenveen was ook al zo goed een cijfer 1
6 -2
Web
Heb je wel eens gehoort van, je bent zo goed als de tegenstander toe laat?
Denk het niet
Als je tegen een sterke ploeg speelt, kun je niiet altijd spelen zoals je wilt.
Maar ik heb een geweldige pot voetbal gezien
Met fouten, maar die zag ik ook onder Jonk
8 -3
chrisjuhhh
Je kan wel zien dat Bakboord niet het niveau heeft een Zeefuik 2.0 wel met goede drive en inzet .

Gebroeders Timber zijn in mijn ogen 2 toppers waar je wat heel veel in zit en die zijn me nog jong .

Van Benfica vond ik die 5 , 7 , 9 en 10 geweldige voetballers zeg pfoe niet iets voor ons ?
0 0
Ajaxsranang
Zeker, vooral de linksbuiten gaan we nog veel van zien de aankomende jaren. Superbehendige aanval had Benfica, eigenlijk een wonder dat ze niet hebben gescoord vandaag.
0 0
Web
Klopt, maar er zit best potentie in dit team.
Ze leren zoveel van deze wedstrijden.
Brobbey speelde ongelukkig. Maar wel een goed aanspeel punt.
0 0
robsch
Ik word een beetje moe van die Jonk kontenlikkers. Laat Jonk eerst maar is leren fatsoenlijk met mensen te praten ip als een klein kind niet mwer aan tw willen schuiven bij belangrijke zaken
6 -3
Web
Ja het voetbal is opgehouden toen Jonk weg ging.
Het zal wel nooit ophouden hier.
5 0
Babangida83
Wat heb jij tegen Jonk? Je kunt niet ontkennen dat hij een goede visie had.
0 0
MosesD
Ajax zou totaal instorten toen Jonk vertrok. Wat een onzin. Jonk is een prima trainer, maar geen manager en dus niet de juiste man om een hele opleiding aan te sturen.
5 -1
Aeter
Dat kan Jonk prima met de juiste mensen om zich heen. Niet met types als Bergkamp en Spijkerman.
2 -2
MosesD
Nee, want Jonk is geen manager en heeft geen communicatieve vaardigheden. Die moet je lekker laten trainen, maar een hele opleiding met alles wat daarbij komt kijken, daar heeft hij simpelweg de capaciteiten niet voor.
0 0
Web
Spijkerman heeft niets met de jeugd te maken, wat een onzin
Bergkamp vond dat Jonk te veel doorsloeg met perfomance trainers ( die er nu nog steeds zijn maar minder) Die Jongkind begon zich met het voetbal te bemoeien, zou ik ook niet toe staan als ik Bergkamp was.
2 0
MosesD
Geheel eens. Voetbalinhoudelijk is Jongkind natuurlijk niet de man die dingen moet gaan bepalen. Het gaat prima nu. Zou alleen Peerenboom hoofdtrainer maken en Heitinga assistent. Die moet namelijk nog maar laten zien of hij het in de vingers heeft.
0 0
AFCAMM
Voor de volledigheid:


1. Ajax 2/1/0 11-2 7p
2. Ben 2/0/1 6-4 6p
3. Bay 1/1/1 6-5 4p
4. Aek 0/0/3 1-13 0p
9 0
Libero
Doelsaldootje hoor.
0 0
NouriVandeBeek
Bayern O19 en Benfica O19 hebben een uitstekende lichting waar Ajax tegen moet spelen. Ideaal, want je ziet dat ze op hun tenen moeten lopen en dat de intensiteit van de wedstrijden hoger ligt dan de Keuken Kampioen Divisie.

Brobbey was ijzersterk in het vasthouden van de bal, maar was ongelukkig in de afronding. Gravenberch was deze wedstrijd in zijn element. Kon veel van links komen en dan komt Ryan in zijn kracht. 1e helft stond Ajax totaal niet goed. Taylor moest zwemmen in enorme ruimtes. Niet te doen. 2e helft stond het gelukkig iets compacter.
7 0
Web
Ik vond het een geweldige pot voetbal, hoog niveau.
Tegen Bayern kregen ze iets te veel, vandaag gelukkig.
1 -1
Mazraoui
Iedereen praat elkaar na over geflatteerde overwinning maar dat was het helemaal niet. Eerste helft ging het redelijk gelijk op. De tweede helft was Ajax duidelijk beter en is 3-0 gerechtvaardigd
3 0
EuforischeRealist
Heb je ook gekeken? Ik vond het wel degelijk geflatteerd namelijk. Ik denk dat Ajax uiteindelijk wel verdiend heeft gewonnen omdat het zeker zoveel en misschien ook wel de betere kansen heeft gehad, maar het lag echt wel dichter bij elkaar dan deze 3-0 laat zien hoor.
2 0
Mazraoui
Ja nouja misschien kan je zeggen 3-1 maar je keeper staat er niet voor niets he. Met geflatteerd doe je de overwinning veel te kort naar mijn idee
1 0
EuforischeRealist
Het woord geflatteerd heeft een negatieve lading en in die zin klopt het wel wat je zegt.

Uiteindelijk maakt het niks uit en tellen gewoon de 3 punten.
1 0
Kilum
precies, als je ook de stats bekijkt was Ajax veel beter. Brobbey had er 3 moeten maken. Benfica was zeker goed en speelde mooi voetbal. Ze waren erg sterk. Maar uiteindelijk heeft dat niet echt in heel veel echte kansen geresulteerd. Ze hadden 4 schoten op doel tegen 10 van Ajax.
4 0
koenos1
Ekkelenkamp toch wel erg veel ruimte nodig...
0 -1
marrene
Geflatteerde overwinning. Beide ploegen hadden legio kansen. Leuke pot. Vond de Portugezen technisch iets beter. Neemt niet weg dat AJAX ook goed speelde, met name in de tweede helft.
Brobbey prima aanspeelpunt maar was erg ongelukkig in afronding. Had wel 3 keer kunnen/moeten scoren.
Gravenberch echt heel goed. Vind Dest ook een hele leuke speler. Jammer dat hij er laat in kwam.
3 -2
Libero
De eindstand was geflatteerd, niet de overwinning. Vind ik, tenminste. Denk dat Ajax over de gehele wedstrijd de beste en meeste kansen creëerde en als je dan ook de tegenstander er van weerhoudt hun kansen te benutten heb je verdiend gewonnen.
3 0
pro14
Leuke pot, en belangrijke overwinning. Maar als de Youth league het niveau weergeeft, dan is het toch wel een beetje treurig gesteld. Geen spelers die er echt boven uitsteken (misschien Timber en El Maach), terwijl je van sommige toch meer verwacht. Wat misschien ook wel komt doordat er zonder idee gevoetbald word en Heitinga gewoon niet zo'n goede coach blijkt.
0 -8
marrene
Heb je met ogen dicht gekeken? Gravenberch is een geweldig talent en speelde heel goed.
3 -1
pro14
Valt mee vond ik. Vind Gravenberch een geweldig talent, maar speelde vandaag heel erg in 1 tempo en kan naar mijn mening veel beter. Kijk bijvoorbeeld naar hoe die number 7 van Benfica acties maakte.
0 0
Afstandsschot
Die nummer 7, Jota, past ook 7 keer in Gravenberch. Je vergelijkt Messi toch ook niet met Busquets. Houd op hoor.
1 0
Jelephi
Gravenberch was de enige met Timber die zich onderscheidde op het veld. EL Maach voorkwam erger maar was in de voortzetting vooral de tweede helft onzeker.
0 -3
LS16
Ajax O19 - AEK O 19 6-0
Ajax - AEK 3-0

Bayern O19 - Ajax O19 2-2
Bayern - Ajax 1-1

Ajax O19 - Benfica O19 3-0
Ajax - Benfica ???
Je zou zeggen 1,5 - 0 ;)
6 0
Ruff Rhythim
1,5 - 0....is ook winst :-P
0 0
BrentTomassen
Dit was ook mijn theorie
0 0
MarkGroothuis
Hihi gekkie
0 0
X-RaY
Lekker hoor 3-0

In die tas, dat het een voorbode mag zijn voor vanavond. Ik heb er zin in!
6 0
MaxBorggreve
Hoe speelde Brobbey? Kan de pot niet zien.
0 0
Ozymandias
Brobbey speelde voor zijn doen een matige wedstrijd. Hij werkte hard maar was ongelukkig en veel dingen mislukte vandaag bij hem.
2 -2
behangdelul
Niet onaardig maar had wat meer uit zijn kansen kunnen halen
3 0
EuforischeRealist
Sterk als aanspeelpunt, maar ongelukkig/matig in de afronding.
4 0
Jelephi
Ahahah.
0 -6
Libero
Tegen Bayern een (geflatteerd) gelijkspel en Ajax 1 speelde 's avonds gelijk tegen Bayern 1 waar het meer verdiend had.
Nu (geflatteerd) ruim gewonnen, laat dit ook een voorbode zijn voor vanavond.
5 -1
Thymo10
Ekkelenkamp zie je ook echt maar een stuk of 3 keer per 90 min.
5 -3
Ozymandias
In deze rol bij de A1/o19 wel. Bij Jong Ajax speelt hij veel meer onder de bal en wordt hij veel betrokken in de opbouw. Hij doet dat veel beter. Maar Ajax heeft sowieso veel talentvollere middenvelders.
1 -2
Jelephi
Je mag best zeggen dat ekkelenkamp een simpele waterdrager is.
2 -1
Web
Die is veel beter dan hier vaak gezegd word, goede functionele techniek heeft hij.
1 0
Ozymandias
Ik vind Ekkelenkamp alleen helemaal geen type waterdrager. Als ik aan een waterdrager denk dan denk ik aan een speler als Gabri.
2 0
3*stars*3
Lekker man.
Ajax1 op 1 in de CL poule en Ajax 0-19 in de YL.
Niets mis mee.
6 0
Benijax
Koop die nummer7 Jota. Dan hebben we volgend jaar een nieuwe ster bij Ajax. Wat een pracht van een speler.
8 -1
AFC34
Wat is Brobbey verschrikkelijk lui zeg..
1 -14
Web
Je weet dat hij de spits staat, hij werkt keihard man
Zat hem niet mee vandaag
1 0
X-RaY
Pff die gozer loopt z'n poten onder zijn lijf vandaan man hahaha
Misschien is je ogen open doen.
8 0
AFC34
Meerdere keren gezien dat hij ophoud met druk zetten, stil blijft staan als hij de bal verliest. Misschien conditioneel niet helemaal goed, of verspilt zn energie verkeerd, maar een paar keer dat hij dus echt niks meer deed. Viel me gewoon op.
0 -4
X-RaY
Je zwakt je verhaal al af. Leg het dan gedetailleerd uit. Het is maar een tip.
0 0
Jelephi
Je hebt gewoon gelijk. Niet naar al die napraters hier luisteren.
0 -5
Ozymandias
Als er iets is wat Brobbey niet is dan is dat lui...
11 -1
Jelephi
Kijk die aanval van Benfica voorafgaand aan de 3-0 even terug. Weigert mee te lopen met zijn directe man uit pure luiheid. Als je zo graag wilt winnen dan zet je aan, voor het team.
0 -10
Ozymandias
Oh wow één moment... gast Brobbey heeft voor een spits juist enorm veel gesleurd en getrokken zoals hij elke wedstrijd doet. Hij houdt zijn directe tegenstanders bijna 90 minuten lang bezig. Het is LACHWEKKEND om Brobbey lui te noemen.
7 0
AFC34
Ja leuk, maar het gaat om de juiste momenten kiezen, en daarin heeft hij vandaag soms de verkeerde keuzes gemaakt.
0 -1
Ozymandias
Hahaha, dus eerst is hij lui en nu moet hij juist meer zijn momenten kiezen...
3 0
AFC34
Ja beter zijn momenten kiezen. Als het wel iets conditioneels is, is het iets waar hij heel erg aan moet gaan werken, als dat het niet is vertikt hij het op sommige belangrijke momenten druk te zetten of door te gaan. Maar hij oogt fit genoeg dus vandaar dat ik het interpreteer als luiheid.
0 -3
Ozymandias
Als spits van de A1/o19 moet je niet denken aan energie besparen. Gewoon zo lang mogelijk gaan. Dan ontwikkel je vanzelf de inhoud om dat steeds langer vol te houden.
3 0
X-RaY
Ongelooflijk hè, sommige kijken met een lasbril denk ik ofzo.
0 0
Jelephi
Die kuhn lijkt op Martijn reuser
4 0
jaripettersson
Brobbey is niet zo best vandaag
3 -1
Afstandsschot
Normaal altijd heel veel commentaar op scheidsrechters, maar deze man fluit vandaag echt een fantastische wedstrijd. Mag ook wel eens gezegd worden.
5 -1
Libero
Heerlijk dit. Who gives a f*ck of het geflatteerd is?
3 -2
X-RaY
Zo is dat resultaat telt. We moeten er is van af dat het altijd maar mooi moet.
1 -4
Libero
In de YL vind ik het prima, in de competitie mag de ontwikkeling voorop.
1 0
AjaxDaniel
mooie goal
0 0
X-RaY
Yessss lekker Kühn
0 0
jaripettersson
Gary Coon!
2 -1
appeltje
Lekkere goalll
1 0
didierajax020
jaaaaaa
1 0
ajacied017
3-0
1 0
Ozymandias
De A1/o19 verdedigt vandaag echt heel erg slecht. Het is duidelijk dat de verdediging met dit viertal nog nooit met elkaar samen heeft gespeeld. Botman en Timber lijken nog geen enkele chemie te hebben. De ruimtes tussen de twee is steeds veel te groot en ze staan ook nauwelijks op dezelfde lijn. Dit is waarom ik vind dat de A1/o19 met zo weinig mogelijk Jong Ajax spelers moet spelen. Timber doet het namelijk veel beter met Musampa.
4 -2
Libero
Bingo. Een ploeg is helemaal niet gebaat bij die gelegenheidsformaties telkens.
1 -1
Babangida83
De cups van de O19 ben ik niet zo geinteresseerd in. Gaat niet om het team. Gaat om het individuele traject. Dus niet relevant of hij beter met Musampa speelt. Is daarnaast ook goed voor Timber om in een situatie te komen waar hij misschien meer moet sturen, om maar een voorbeeld te noemen.
0 0
Ozymandias
De jeugdspelers van Jong Ajax worden juist teruggehaald om het team een kwalitatieve impuls te geven. Qua ontwikkeling heeft een talent als Musampa namelijk veel meer aan deze wedstrijd dan een talent als Botman wat al in de Jupiler League meedoet. Dus als het om het individuele traject gaat moet je juist geen spelers van Jong Ajax mee laten doen.
0 0
Babangida83
Die worden teruggehaald om het team bij de hand te nemen. Dat is goed voor hen en goed voor de rest om zich aan op te trekken. Bovendien is het een hoog niveau.

Als Musampa er meer aan heeft, dan had die moeten spelen. Maar dat heeft niks met de combinatie met Timber te maken.
0 0
Biornha
'Met een mindere doelman had ajax er misschien wel 5 gemaakt'..
Met een mindere doelman had Benfica er ook misschien wel 5 gemaakt. El Maach keept echt een hele goede pot
6 -1
Jelephi
Mijn hemel die Botman. Lijkt we l Michel breuer in zijn jonge jaren. Waarom zit die jongen nog bij Ajax?
1 -4
Libero
Het wachten is nog steeds op jouw eerste positieve opmerking. Ooit.
2 -1
Jelephi
Discussie is niet geboren uit positiviteit maar uit vraagstelling bij negativiteit.
1 -1
Libero
Als je eerste veronderstelling is dat er gediscussieerd moét worden wel ja. Kritisch zijn mag en moet zelfs, maar nooit één lichtpuntje kunnen zien en uiten... ik vind het jammer voor je.
4 0
Jelephi
Grappig dat hier mensen dus feitelijk kunnen stellen dat ik altijd negatief ben. Terwijl ik dathelemaal niet ben.

Gravenberch, daar kom je voor naar het stadion. Net zoals Kuhn en Taylor. De rest vind ik maar matige spelers. Dit soort potjes bekoren mij dan ook niet.
0 -2
Libero
Oké, misschien heb ik al je positieve opmerkingen gemist; ik lees ook niet alles. Maar als meerdere mensen dezelfde indruk hebben zal het dan niet een béétje aan jou liggen?
1 0
Saanchez
Met zulke opmerkingen voel je je waarschijnlijk heel stoer maar je zorgt er alleen maar voor dat je niet alles wordt gezien als heel negatief maar ook nog eens als spuitelf. Je zult niet gemist worden als je je account verwijdert.
2 0
Jelephi
Wanky wanky
0 -3
jaripettersson
Lul niet man
2 -2
Benijax
Ze moeten de bal van die rooien afpakken en zelf een doelpunt scoren. Volgens mijn dochter is dat de beste tactiek.
3 -1
Libero
Haha, Cruijffiaans!
0 0
jaripettersson
Die heeft er kijk op
0 0
Jelephi
Brobbey is Castillion 2.0. Neusje voor de goal maar technisch zo beperkt en enorm statisch.
1 -10
DonQ
Totaal niet mee eens, is een zeer nuttig aanspeelpunt ook in deze wedstrijd. Kan daarnaast ook goed koppen en behoorlijk snel. Niet te vergelijken met Castillion dus.
3 0
Jelephi
Snel? Hij is verre van snel. Wel redelijk explosief voor zijn gewicht en lengte maar absoluut niet snel. Ik houd niet van de type spitsen als brobbey. Dolberg is ook zon type spits net zoals Sierhuis. Veelal afwezig en hee statisch. Zie liever een beweeglijke spits zoals toen met Bojan, Lodeiro of recent met Tadic. Vee meer ruimte in de diepte!
0 -4
DonQ
Toen je dolberg vergeleek met sierhuis ben ik afgehaakt, als er iemand een bewegelijke spits is dan is dolberg het wel..
2 0
Jelephi
Dolberg is helemaal niet beweeglijk hoe komen jullie daarbij! Op basis waarvan? Did paar keer per wedstrijd dat hij in de vrije ruimte trekt? Schei uit. Er is een reden dat de echte topclubs zich niet voor hem melden hoor. Doe je paardenklep af
0 -3
Ozymandias
"Er is een reden dat de echte topclubs zich niet voor hem melden hoor."

Inderdaad, en dat is dat hij al twee jaar nauwelijks fit is. Daarvoor had hij net zijn eerste seizoen als speler van het eerste achter de rug en direct al was er interesse van Europese topclubs. Heb je nog meer nergens op slaande argumenten?
0 0
Ozymandias
Dolberg is een type Sierhuis?! Soms vraag ik me echt af of bepaalde AS leden wel eens naar een wedstrijd kijken...
5 0
Jelephi
Zelf de mond vol van trollen maar iets weerleggen ho maar.
0 -3
Suarez16_
Achterlijke argumenten hoef je niet eens te weerleggen.
1 0
Ozymandias
Hahaha, ik ga mijn energie niet verspillen aan het uitleggen waarom Dolberg en Sierhuis niet hetzelfde type spits zijn. 1) Ik geloof niet dat je dat serieus geloofd en denk dat je aan het trollen bent, 2) als je het wel geloofd begrijp je zo weinig van het spelletje dat het geen zin heeft om met je in discussie te gaan.
2 0
Jelephi
Ah de jij-bak. Nuff said
0 -2
EuforischeRealist
Het type spits Dolberg is veel meer betrokken bij het spel, kan zich ook laten zakken in het middenveld en in de combinatie spelen. Het type Sierhuis (Huntelaar) is daar veel minder geschikt voor. Beide hebben een mindere techniek en loeren veel meer in de 16 van de tegenstander op hun kansen.

Dat Dolberg dit ook af en toe doet maakt hem niet meteen een zelfde soort spits. Maar in plaats dat je iedereen die het met je oneens is voor van alles uit maakt moet je misschien zelf eens met een argument komen?
0 0
Ozymandias
De meeste mensen kennen me hier op AS wel en ik denk dat (wat ze ook van mijn mening vinden) ze zullen erkennen dat ik normaliter altijd inhoudelijk op mensen in ga en graag met ze op een normale manier met ze in discussie ga (behalve als het om twee leden gaat die zelf vast wel wie ik bedoel). Maar gast als je serieus denkt dat Dolberg en Sierhuis qua type vergelijkbaar zijn vraag ik me echt af of je achterstevoren voor je beeldscherm zit als je naar voetbal kijkt...

Laat ik één voorbeeld geven: Sierhuis moet het hebben van zijn geweldige positionering in en rondom de zestien. Deze geweldige positionering van Sierhuis is wat hem karakteriseert als spits. Dolberg positioneert zich vaak niet goed in en rondom de zestien. Bij voorzetten trekt hij bijvoorbeeld vaak naar de tweede paal in plaats van de eerste paal. Dit alleen al toont aan dat Dolberg en Sierhuis als type spits NIET TE VERGELIJKEN zijn.
1 -1
Dexy
Brobbey mist deze Youth League-campagne toch de nodige kansen, hoor. Had makkelijk al op een paar goals kunnen staan.
5 0
DonQ
Jammer voor hem want speelt verder wel aardig.
0 0
X-RaY
Normaal hangen die ballen Brobbey. Hij is het echt ff kwijt.
3 0
Kilum
Jezus Brobbey die mag je maken.
2 0
Ozymandias
Ik vind dat Ekkelenkamp hier op AS wordt onderschat maar ik vind ook dat Ajax grotere talenten heeft die in plaats van hem horen te spelen. Bijvoorbeeld Jensen, Abid, Timer, Llansana (wanneer hij weer fit is), Taylor, Gravenberch en Ünüvar zou ik allen eerder in de basis zetten dan Ekkelenkamp.
4 -4
Babangida83
Ekkelenkamp dient een soort Daley Blind te worden in mijn ogen. Liefst 1 positie naar achteren. Had hem heel graag op de plaats van Botman gezien. Had het middenveld ook veel meer ballen in de voet gehad. En verdedigen kan hij prima.
0 -1
KajanoKlaassen
Vooral Llansana moet spelen. Ideale Ajax 6
1 -1
Ozymandias
Llansana moet jammer genoeg eerst maar even helemaal fit worden.
0 0
chuckie88
Ben het met je eens... en niet zoals gedaante wil.. met alleen maar technische spelers.. win je de oorlog niet mee..
1 -2
geDaante
Ik zeg precies hetzelfde hoor.
1 0
3*stars*3
Je somt een aardig rijtje op met spelers die je eerder in de basis zou zetten, ipv Ekkelenkamp.
Wat wordt onderschat dan?
Hij duikt á la Siem op in de 16 maar om goed mee te voetballen, zie ik ook liever een andere speler daar.
Neusje voor de goal heeft hij wel maar (mee)voetballend?
3 -1
Ozymandias
"Hij duikt á la Siem op in de 16 maar om goed mee te voetballen, zie ik ook liever een andere speler daar."

Dit is dus precies waarom ik vind dat hij wordt onderschat. In de meeste wedstrijden dit seizoen speelde Ekkelenkamp juist veel achter de bal. Alleen bij de A1/o19 speelt hij te veel voor de bal. Alleen heeft Ajax momenteel een lichting met veel talentvolle middenvelders met een groter voetballend vermogen.
1 -1
didierajax020
Jezus Brobbey.. Hoe mis je die?
1 0
appeltje
Hahaha, we dachten hetzelfde ;D
1 0
appeltje
Brobbey, jezus...
1 0
chuckie88
Hoe dan? Met nog een klein kwartiertje te spelen bijna uitgecounterd worden ... De restverdediging blijft erg matig
3 0
appeltje
Erg goed meeverdedigd van Kühn!
4 0
amthree
Lukt het blind???
1 0
3*stars*3
Zit af en toe toch wel te genieten van die Portugezen hoor.
Niet van het padje af door die achterstand maar ze spelen alsof ze gelijk kunnen maken.
Mentaal en voetballend zit het wel goed bij die gasten maar is al jaren zo bij die Portugezen.
4 0
chuckie88
Eerlijk is eerlijk... had ook gewoon 3 - 5 kunnen staan
3 0
Libero
Met dank aan een goede keeper die net zo goed meedoet.
0 0
Thymo10
Wtf bakker? Lekker de bal wegschieten met geel op zak...
4 0
EuforischeRealist
Precies, het is zo'n beetje vragen om een 2e.
1 0
Restored
Is het al de hele wedstrijd zo? Ze worden weg gespeeld
2 0
jaripettersson
Nee maat 2-0 is geflatteerd
0 0
Biornha
Nee valt wel mee in het begin Benfica sterker, daarna ajax in de wedstrijd en na de 2-0 begint Benfica weer wat meer te komen, zo zie ik het
5 0
EuforischeRealist
Precies, het zijn fases waarin ze elkaar er aardig onder houden.
2 0
Jelephi
Schijnvertoning. dit O19 heeft weinig talenten.
0 -8
Ozymandias
Ahh daar hebben we deze troll ook weer...
1 0
Jelephi
75 minuten weggespeeld en gelukkig op 2-0. Los van Gravenberch kuhn en timber loopt hier pure middelmaat.
1 -5
appeltje
Mogen ook van geluk spelen dat Benfica die kansen niet afmaakt. Tsjongejonge
0 0
didierajax020
Aardige spelertjes bij Benfica, zo dan.
0 0
Dexy
Quinten Timber valt echt uitstekend in!

Tegen Jong PSV speelde hij ook al erg sterk. Goede ontwikkeling maakt hij door.
3 0
Moozz03
Speelt met nummer?
0 0
Libero
nr 17
0 0
jaripettersson
Ja, net als de rest
2 0
chuckie88
Fantastische nummer 7 Benfica... zou die voor Ajax te betalen zijn?
4 0
Benijax
Ja inderdaad. Hij samen met die nummer 2 zijn echte diamantjes.
0 0
chuckie88
Geef daar maar 6 a 7 miljoen aan uit...
0 0
Afstandsschot
Bakker held
1 0
AjaxGLM
Man man wat is gravenberch goed zeg
2 0
Benijax
Nu is er wel pressing en staan ze beter. Heeft Heitinga toch wat gezegd in de rust. Prima.
3 0
Libero
Quinten is ook wel een aardige toevoeging gebleken.
1 0
X-RaY
Goed via de grond ook. Lekker spelertje hoor die Jensen
0 -1
Moozz03
shit mn stream loopt vet erg achter haha
0 0
Libero
Links onderin op 'live' klikken? Of kijk je niet via Youtube?
0 0
3*stars*3
Netjes Jensen!
1 0
X-RaY
Yesssss lekker hoor
0 0
Ajax_33
Jensen!!
1 0
3*stars*3
Sjonge jonge Ekkelenkamp, hoeveel tijd heb je nodig, lekkere aanval man.
3 -1
ajaxinho
Echt zonde dat Ekkelenkamp steeds als VM wordt opgesteld.
Gebruik hem zoals VdBeek op 10 of niet.

Er worden geen echte VM's opgeleid.
0 -2
didierajax020
JENSEN!!!!!
0 0
Moozz03
Beginnen met de juiste intentie aan de tweede helft
0 0
ajacied017
2-0
0 0
X-RaY
Wat scheelt het jammer
0 0
Ajax_33
Ik raak er gewoon gefrustreerd van hoe slecht die Ekkkelenkamp is.
4 -1
geDaante
Toch blijft hij eeuwig staan omdat hij zogenaamd 'scorend vermogen' heeft. Triest.
2 -1
EuforischeRealist
Bakboord herstelt zich prima. Dit is ook weer een goede voorzet.
1 0
ferrari2009
Wat is uefa raar, waarom thuis club, met uitshirt spelen
?
0 -2
Moozz03
Had Kuhn op rechts moeten afleggen
0 0
X-RaY
Had breed gemoeten Kühn
1 0
Libero
Geel mag ook hoor.
0 0
Thymo10
Gravenberch en ekkelenkamp staan constant veel te hoog bij balbezit tegenstander net als tegen Bayern.
0 -1
Afstandsschot
Ik kan helaas bijna nooit naar de Toekomst vanwege de lange reistijd en verplichten overdag. Kan iemand me uitleggen hoe het kan dat deze wedstrijd uitverkocht is, maar het toch lijkt alsof er met groot gemak wat meer mensen op het complex hadden gekund? Opmerkelijk.
0 0
marrene
Portugezen over het algemeen technisch vaardiger en iets sneller. Veel ruimte op het middenveld voor hun. Voorsprong onverdiend. Gelijkspel zou imo rechtvaardiger zijn.
Ik zou Jensen op de plaats van Ekkelenkamp laten spelen. Dest of Hansen op de vleugel.
1 -1
geDaante
Hansen-----Brobbey-----Kühn

------Jensen-----Gravenberch--

----------------Taylor----------------

Bakker---Botman--J. Timber---Dest

Zo had ik het graag gezien.
1 -2
Babangida83
AJax spelend met 3 16-jarigen en Benfica met 3 17-jarigen. Ajax 2 19-jarigen (helaas nu net de buitenspelers, grr) en Benfica heeft er 3. Dus dat is best een verschilletje. Keepers even buiten beschouwing, dat is een aparte positie.

Wat me we nog steeds opvalt is dat, ondanks het toptalent, het middenveld nog steeds weinig voetbal heeft. Als je dit middenveld vergelijkt met Nouri, Vd Beek en Eiting, dan is dat echt een wereld van verschil. Misschien dat dit komt door het leeftijdsverschil van Gravenbergh en Taylor. Iemand daar gedachtes over?
0 0
jaripettersson
Ten eerste was Appie vdBeek en Eiting wel een buitengewone lichting. Allemaal ook al op jonge leeftijd ajax 1 materiaal. Ten tweede zou ik denken dat het ook te maken heeft met de coach, die maar steeds met Ekkelenkamp komt aanzetten.
0 -1
Babangida83
Het gaat me meer om het type speler. Niet de kwaliteit. Maar de coach heeft m.i. ook een bijdrage.
0 0
geDaante
Er wordt gekozen voor een werker/loper op het middenveld, in de vorm van Ekkelenkamp, en eerder Dani de Wit, Reiziger doet dat ook, Ten Hag ook met Van de Beek op 10.

Voor het middenveld van dit -19 had je natuurlijk alleen uit het rijtje Kühn, Jensen, Gravenberch, Taylor en Quinten Timber (als 6) moeten kiezen. En dan met de punt naar achter.
0 -1
Babangida83
Dat is me iets te makkelijk. Die Gravenbergh en Taylor stonden gewoon op het middenveld. Maar ook zij kunnen dit niet. Niet het balletje bij zich houden. Een vd Beek is qua speler misschien minder dan Gravenbergh. Maar is heel sluw en heeft de rust een bal bij zich te houden en daarna een speler vrij te spelen. Bij Gravenbergh ben je dan toch altijd bang dat hij hem verliest. Taylor al helemaal. Maar misschien is dat nog leeftijd, dat kan ook.
0 0
De Meer 020
Gravenberch houdt de bal soms iets teveel onder zich en heeft een beetje slungelig ogende motoriek waardoor je vaak denkt dat hij niet zal uitkomen in bepaalde situaties of om een pass te geven. Hij is echter zo handig en sterk dat dit zelden gebeurd. Gebeurt het toch dan vaak door nonchalance. Hij trekt ook vaak naar de zijkant waardoor je iets minder voetbal door het midden hebt. Taylor is niet technisch genoeg om zich onder alle omstandigheden uit te spelen en de bal naar voren te verplaatsen. Dan heb je dat irritante gekaats
0 0
ajaxxcied4life
Taylor en Gravenberch zijn B-junior he, dus dat verklaart wel iets. Op die leeftijd maken twee jaar extra ontwikkeling echt het verschil.
0 0
chuckie88
Heb je geDaante weer die alleen maar met voetballers wil voetballen... man jij snapt er echt helemaal niets van het moderne voetbal... ooit gehoord van balans? gehoord van spelers die anderen beter laten voetballen... spelers die gaten trekken voor anderen, spelers die vuile meters maken voor medespelers...
Jij moet je deze wedstrijd meer druk maken om de restverdediging dan om spelers als Ekkelenkamp
2 -1
geDaante
Balans? Je praat gewoon die standaard voetbalriedeltjes na, ik denk voor mezelf. Gaten trekken en 'vuile meters' maken kunnen technische spelers ook, en als je zoveel vuile meters moet maken, scheelt er iets aan je veldbezetting en veldspel.
1 -1
jaripettersson
Ekkelenkamp die anderen beter laat voetballen, haha! Een non-middenvelder die door andere mensen hun hardwerken steeds de verkapte spits wil uithangen.
1 -1
DrFootball
Vind dat de 16 jarige Brobbey wel sterk spelen tegen die 2 centrumverdedigers. Schermt de bal goed af, zodat de rest kan aansluiten. Die gozer is echt enorm sterk.
0 0
De Meer 020
Botman komt in de problemen door zijn matige motoriek. Wnnr de bal een onverwachtse wending maakt komt hij vaak niet uit met zijn passen en raakt de bal helemaal verkeerd.

Bakboord is zowel verdedigend als aan de bal zeer matig. Timed vaak verkeerd en is te druistig

Gravenberch is veruit de beste uit dit team. Een echte 8, box to box maar dat gekoppeld aan veel handigheid voor een redelijk grote speler.

Van Ekkelenkamp weet ik nou niet wat ik ervan moet vinden. Maakt soms hele goeie keuzes die je niet vaak ziet. Aan de andere kant komt hij soms in de problemen qua handelingssnelheid. Heeft een heel goed spelinzicht maar kan dit helaas niet altijd uitvoeren.

Brobbey geweldig aanspeelpunt. Kaatst de bal steeds goed en gooit zijn lichaam erin als het moet

Jensen komt tekort. Is angstig in duels, heeft geen versnelling om zijn man te passeren ( als 10 ook erg handig ) en passing vaak te zacht. Zal vast een goeie steekbal hebben maar om hiertoe te komen te weinig andere goede aspecten. Lijkt een te lieve jongen

Taylor heeft in mijn optiek te weinig wapens. Weet niet echt wat zijn kwaliteiten zijn. Heeft een goede trap om te crossen en raakt misschie niet snel in paniek aan de bal. Koppelt dit aan te weinig andere kwaliteiten om een bepalende speler te worden.
4 0
Babangida83
Denk dat Ekkelenkamp, vanwege z'n spelinzicht echt een topper kan worden. Alleen dan moet hij wel in een goed spelend team spelen in mijn ogen. Anders heb je niks aan hem en komt zijn handelingssnelheid aan de oppervlakte. ZIjn handelingssneldheid vind ik juist te snel. Waardoor hij in de problemen komt als een teamgenoot niet in positie staat. Wat hij dan niet kan is wachten. Hij wacht dan te opzichtig en leidt balverlies.

Jensen vind ik nu typisch zo'n speler die alles heeft, maar het komt er niet uit. Dan is het denk ik gewoon een mentaal probleem, waardoor het te flegmatiek wordt. Dat kan een kwestie van tijd zijn. Je kunt mij niet vertellen dat hij geen pass over 5 meter, terwijl hij ook geweldige steekpasses kan geven. Daarnaast speelt hij ook niet op zijn positie.
2 0
jaripettersson
Ekkelenkamp wordt niks voor Ajax
0 -1
sjaakahz94
Ekkelenkamp, Botman, Timber en vooral Bakboord heel matig vandaag. Snap werkelijk waar niet dat hij als back vaker op de grond ligt dan staat. Gravenberch, Jota en Embalo bij vlagen, laten zien dat ze de potentie hebben om ook in de CL te gaan schitteren. Heerlijke voetballers. Verder valt de rb van Benfica mij in positieve zin op, legt veel energie in zijn spel en kan lekker mee voetballen.
1 -1
chuckie88
Dest erin voor Bakboord.. die wordt aan alle kanten voorbij gelopen en heeft nu al geel op zak.. en dan de beide backs even wat meer terug laten spelen.. ze vliegen er nu steeds overheen maar de restverdediging is een drama... de keeper houdt je op de been.. achterin staat het helemaal niet goed... wordt alleen gedacht aan aanvallen... eerste taak van de verdediging is verdedigen
6 -1
Babangida83
Ja, de restverdediging is echt drama. Ongelooflijk in O19
0 0
Cruijff72
Met dank aan El Maach staan we voor. Goede vleugelspelertjes heeft dit Benfica.
2 0
KleinMiljoen
Wat mij betreft hebben we de opvolger van Onana al
0 -1
wolterx
Dat gaat Kotarski zijn.
4 0
afcasven1995
Ben fan van Jensen en Kühn, maar als je ze vergelijkt met die buitenspelers van Benfica komen ze nogal wat te kort.
4 -1
wolterx
Verschil is ook dat allebei geen echte vleugelspelers zijn maar tussen een 10 en vleugelspeler in, Jota en Embaló meer pure aanvallers.
3 0
chuckie88
En zet de kwaliteit van de backs er even tegenover.
0 0
Cruijff72
De buitenspelers van Benfica krijgen ook veel meer ruimte.
0 0
Dexy
Inderdaad, de backs van Ajax staan bijna continu uit positie in defensief opzicht. Bakboord en Bakker herkennen beide niet wanneer ze zich waar moeten positioneren, met als gevolg dat de restverdediging niet in orde is en Benfica telkens alle ruimte krijgt om (tegen)aanvallen plaatsen.

Aanvallend staan als back is prima, maar doe dat dan wel op de momenten dat het kan (namelijk als er 4 man achter bal staan). Anders is het nogal roekeloos.
0 0
afcasven1995
Dat is waar
0 0
Dexy
Eigenlijk best wel triest dat al ons doelgevaar enkel uit standaardsituaties ontstaat, maar we uit open spel gewoon nul komma nul weten te creëren.
2 0
Biornha
Tsja.. Benfica staat goed en schieten een bal hard naar voren en het is vaak 3 tegen 2.. Standaardsituaties moet je ook maar afdwingen, die krijg je ook niet cadeau dus vind het niet zo'n ramp al zou ik het liever anders zien vind vooral dat in open spel de passnauwkeurigheid te laag ligt op de bepalende momenten, vaak Brobbey zijn lichaam perfect zien gebruiken in een aanval, maar dan de bal inleveren bijvoorbeeld. Kan veel beter
1 0
Libero
Die bal op de lat kwam uit open spel. Verder niet mee oneens hoor.
2 0
Moozz03
Ben ik nou de enige die Hansen beter vind dan Brobbey?
0 0
X-RaY
Brobbey is een animal zijn vizier staat Europees gewoon nog niet op scherp.
0 0
Moozz03
Is dat ook niet een beetje zn issue? Te veel terend op fysiek?
0 0
X-RaY
Zijn voetballende motoriek is ook gewoon goed dat hij daarbij fysiek sterk is voor zijn leeftijd is voor nu een goede bijkomstigheid. De toekomst zal uitwijzen hoe dat zich ontwikkeld.
1 0
sjaakahz94
Nee want hij is technisch ook goed onderlegt, let maar op zijn aannames en vooral zijn kaats met een man in zijn rug. Die jongen van Benfica is ook fysiek ijzersterk, keek stiekem uit naar de ontmoeting tussen die 2 om te testen of Brobbey nou echt zo sterk was. Wat blijkt, Brobbey houd hem met uiterst gemak van zich af.
1 0
NouriVandeBeek
Vergeet niet deze lichting van Benfica hoog wordt ingeschat. Één van de outsiders van het toernooi. Heitinga heeft zijn restverdediging niet op orde. Botman en Timber zien telkens 3 man er op af komen in de counter. Ook moet het compacter staan. Hoogtepunt was de bal van Gravenberch op Brobbey en zijn schot.
3 0
X-RaY
Ik had begrepen dat het uitverkocht was? Tribune is aardig leeg.
0 0
AsensioWillemsen
Veel seizoenskaarthouders die niet komen opdagen
1 0
Benijax
lekker dat we voor staan. Maar ik zie geen enkele lijn in het spel. De jeugd lekker laten ballen is uitstekend, maar tactisch mag er ook wel wat bagage in gestopt worden. Maar dat is kennelijk de keuze van Heitinga. Daar heb ik dan wel mijn twijfels bij.
0 0
BrentTomassen
Prima scheids. Complimenten aan hem voor deze eerste helft.
2 0
AjaxGLM
1-0 voor bij rust, maar vind het toch vertekenend. Benfica absoluut de beter, op de laatste 10 min na waar ajax beter in het spel kwam. Gravenberch daarin belangrijk, alle dreiging komt van hem af. Laat zien het grote talent te zijn. Voor de rest toch echt heel matig. Brobbey af en toe sterk en jensen soms met een opvlieging.
2 0
Libero
Als het niet gaat zoals het moet moet het maar zoals het gaat.
0 0
Libero
Vind het wel risky dat de linksback de corners van rechtsvoor neemt, zeker tegen zo'n sterk counterende ploeg. Ze kwamen al een aantal keren goed weg bij counters waar linksachter niemand was.
1 0
afcasven1995
Goed gedaan van de scheids hoor!
1 0
jaripettersson
Er werd wel gevlagd voor buitenspel.
0 -1
Bedero
Die grens zag niet wie er doorkopte. Dat was iemand van Benfica en gelukkig zag de scheidsrechter dat wel en hij nam autonoom de beslissing.
2 0
appeltje
Grensrechter zag niet dat een Benfica speler die bal doorkopte.
0 0
KleinMiljoen
Bal kwam van Benfica speler
0 0
X-RaY
Yessss lekker voor de rust
0 0
BrentTomassen
Lekker zo vlak voor rust
0 0
Libero
jaaaaa
0 0
ajacied017
1-0
0 0
X-RaY
Bakboord staat elke keer garant voor gevaarlijke fouten. Erg onberekenbaar is die gozer in de verdediging.
2 0
sdjt01
Botman maakt ontzettend veel gevaarlijke beslissingen als laatste man.
2 -2
AjaxGLM
Man man botman bakboord... hou toch op echt. Is dit het niveau van de huidige ajax jeugd? schokkend werkelijk waar
4 -5
Afstandsschot
Hoe bestaat het dat zo'n Bakboord en Botman zo ver in de jeugdopleiding komen? Echt ongelooflijk veel slechter dan Bakker en vooral Timber.
1 -1
Cisco2
ach, velen hier zagen Botman het eerste halen. Maar het was 2 jaar geleden al duidelijk dat hij voetballend veel te kort komt. Gewoon een stormram is het, meer niet. Leuk voor ADO of Utrecht.
1 -1
Afstandsschot
Vooral tegen deze beweeglijke voorhoede van Benfica is het levensgevaarlijk.
0 0
BrentTomassen
Sterke fase nu. Helaas de lat
3 0
Toon meer reacties