[Update] Heitinga selecteert 20 man voor YL-duel

BvdPloeg, 22-10-2018 om 19:35, 20811 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

John Heitinga heeft dinsdagmiddag in de Youth League-wedstrijd van Ajax O19 tegen Benfica O19 de beschikking over maar liefst acht spelers die officieel bij de beloften op papier staan. Onder meer Ryan Gravenberch en Nicolas Kühn doen mee.

Ajax O19 heeft Issam El Maach, Navajo Bakboord, Sven Botman, Mitchel Bakker, Gravenberch, Jurgen Ekkelenkamp, Kühn en Victor Jensen bij de selectie. Van hen deden El Maach en Jensen de afgelopen weken ook in competitieverband al meermaals mee bij het vlaggenschip van de opleiding. Van de acht spelers is Bakboord de enige met dispensatie, de rest is allemaal nog officieel A-junior.

Ajax neemt de thuiswedstrijd tegen Benfica zodoende serieus. De ploeg haalde uit de eerste twee wedstrijden tegen AEK Athene (6-0) en Bayern München (2-2) vier punten. Tegenstander Benfica is na twee wedstrijden nog foutloos met zes uit twee. De wedstrijd in Amsterdam begint dinsdag om 14.00 uur.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Update - Heitinga selecteert 20 man voor Youth League

Ajax O19-trainer John Heitinga heeft bekendgemaakt welke spelers hij meeneemt voor het Youth League-duel met Benfica. De volledige selectie bestaat uit de volgende namen:

Daan Reiziger
Issam el Maach
Jurriën Timber
Brian Brobbey
Terrence Douglas
Enric Llansana
Quinten Timber
Kenneth Taylor
Sontje Hanssen
Sergino Dest
Damijan Dostanic
Szabolcs Schön
Anass Salah Eddine
Jurgen Ekkelenkamp
Ryan Gravenberch
Nicolas Kühn
Victor Jensen
Sven Botman
Mitchel Bakker
Navajo Bakboord

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxdordtt
Is het ergens te bekijken?
0 0
frisooooooo
YouTube pagina van Ajax
0 0
jaripettersson
https://youtu.be/yQEiXJVPYvo
0 0
3*stars*3
Logisch.
Die Portugezen hebben altijd ijzersterke jeugdteams.
0 0
Ozymandias
Ik verwacht een elftal met El Maach; Bakboord, Timber, Botman, Bakker; Ekkelenkamp, Gravenberch, Jensen; Kühn, Brobbey en Dest. Dat lijkt me een prachtig elftal waarmee de o19 zeker een grote kans maakt om te winnen.
2 0
geDaante
Zeker een mooi elftal, alleen zou ik Dest terug naar de linksback halen, zodat hij als back (zijn eigenlijke positie) op dit niveau uitgedaagd wordt. Schön dan bijvoorbeeld in zijn plaats op linksbuiten.
1 0
Mikes
Dest op linksback, terwijl het een Rechtsbenige speler is op de plaats van Bakker. Jij bent wel iemand die ambitieus is....
0 0
Lagasj
Heitinga? Nee dank je.
0 -7
Sallons@AS
Kühn is teurggezet naar de O19 omdat de stap naar de beloften vorig seizoen te groot bleek. Dus die kan je niet als belofte rekenen. Dat is een volwaardige speler uit de selectie van Heitinga. Verder lijkt het een goed team met spelers die de O19 al ontstegen zijn. Dan verwacht ik niks meer dan winst.
3 0
wolterx
Kühn is nog gewoon speler van Jong Ajax en traint vaker met het eerste mee, net als bijvoorbeeld Jensen al spelen ze geregeld bij de o19. Ook zie ik ze eigenlijk zie ik Benfica als absolute topfavoriet voor de groepswinst als ze met hun sterkste 11 aantreden. Hebben een enorm getalenteerd groep die beter op elkaar is ingespeeld met naar mijn mening meer getalenteerde spelers dan Ajax. Denk aan een Jota, Embaló, Dantas en Gonçalo Loureiro om er snel paar te noemen. En dan hebben ze ook een speler uit 2003 genaamd Ronaldo Camara die aardig dicht tegen zijn o19 debuut aanzit (beetje vergelijkbaar met situatie Ünüvar, uitblinken in o17 maar o19 is het druk) maar geef Ajax op de Toekomst goede kans op resultaat, uit in Lissabon zie ik ze het niet redden. Dat Benfica team is echt een sterke selectie, als ze gebruik maken van hun dispensatiespelers al helemaal.
4 -2
FlyingDutchMan
Dat is Embalo die regelmatig met United in verband wordt gebracht? Zitten wel wat grote talenten van Portugese jeugdteams bij.
0 0
wolterx
Ja, dezelfde Embaló al zijn Jota en Dantas spelers die momenteel hoogste niveau aantikken. Zeker eerstgenoemde kent een geweldig 2018 en debuteerde afgelopen week ook voor de eerste ploeg van Benfica, werd deze zomer topscorer op EK u19, stond in Team van het Toernooi en speelt normaal bij Benfica B waar hij ook uitblinkt, hij is een dispensatiespeler die in YL meedeed eerste 2 wedstrijden. Kan de verdediging van Ajax problemen opleveren als ze hem zijn spel laten spelen.
0 0
de_pitbull
wat is er meer dan winst dan? of verwacht je eerder een gelijkspel of verlies ? :)
0 0
TimAFCA
Moeten we paar eurotjes neerleggen of kunnen we wedstrijd gratis bekijken op de Toekomst?
0 0
JesperrAFCA
Ticket kun je voor €2,50 kopen
2 0
TimAFCA
Aan de poort gewoon?
0 0
trodat4030
Ook, maar daar kunnen(!) ze wel duurder zijn dan online (bij Jong Ajax is dat ook het geval). En de kans bestaat dat het al is uitverkocht (al verwacht ik dat niet met dit aanvangstijdstip). Overigens komt het ook live op YT.
1 0
Mikes
Is al uitverkocht doordat herfstvakantie is.
1 0