[Update] 'Prepareren ze voor deze wedstrijd'

BVeenstra, 22-10-2018 om 15:40, 24395 views, De Telegraaf, AS |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

De kans is groot dat Ajax dinsdagavond in het Champions League-duel met Benfica 'gewoon' kan beschikken over backs Nico Tagliafico en Noussair Mazraoui. Het tweetal miste het uitduel met SC Heerenveen vanwege lichte klachten, maar volgens De Telegraaf lopen de twee nu op schema.

De ochtendkrant schrijft dat als Tagliafico en Mazraoui maandag de laatste test doorstaan en dinsdag geen reactie optreedt er niets hun meespelen in de weg staat. Afgelopen zaterdagavond in het uitduel met SC Heerenveen (0-4) stonden Rasmus Kristensen en Daley Blind op de backposities opgesteld.

Ajax en Benfica treffen elkaar dinsdagavond om 21.00 uur in de Johan Cruijff ArenA. Ajax staat na twee duels op vier punten, terwijl de Portugezen tot nu toe drie punten hebben verzameld.

Update - 15.40 uur (22 oktober 2018) - 'Prepareren ze voor deze wedstrijd'

Ajax-trainer Erik ten Hag gaat ervan uit dat hij dinsdagavond in het Champions League-duel met Benfica kan beschikken over zowel Nousair Mazraoui als Nico Tagliafico. 'Ze zijn straks beiden aanwezig op de training en we prepareren ze voor deze wedstrijd', zegt de trainer tijdens de persconferentie. 'Zoals ik het nu zie zijn ze er allebei klaar voor.'

Mocht Ten Hag toch voor andere namen kiezen, heeft hij ook in hen het volste vertrouwen. 'Ik val in herhaling, maar we hebben meer dan elf basisspelers. De andere spelers zijn prima vervangers. Meer dan goede vervangers zelfs.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
markk
Als het aan mij ligt:

Neres - Dolberg - Ziyech
Tadic - De Jong - Schone
Tagliafico - Blind - De Ligt - Mazraoui
Onana

Je hebt tegen Benfica echt snelheid en techniek nodig aan de flanken dus Neres en Ziyech is een must. Wober zou in plaats van Blind kunnen spelen en dan Blind opschuiven naar het middenveld in plaats van Schone maar Wober heeft ondanks zijn goede wedstrijd tegen Bayern nog wat meer wedstrijdritme nodig.
0 -1
BrandjeXL
een middenveld zonder diepgang? Laat maar weer
1 0
Sterspeler
Volgens mij kan Tadic ook prima met diepgang spelen? Je weet van ETH dat hij Donny toch te diep neerzet. Rus dan maar zo. Vind het geen verkeerde opstelling.
0 0
Red Devil
Benfica zal er een harde pot van gaan maken morgen maar Ajax is zeker niet kansloos.

Wordt gezellig op en rond de Wallen met Ajax,Benfica en Spurs fans.
Spurs vertrekt woensdagmiddag pas naar lampiesdorp.
4 0
wdeneush
Wat een opstellingen zie ik voorbij komen ...... heerlijk om zo'n luxe selectie te hebben ..... geld, geld, geld, geld, wat je allemaal niet met geld kunt doen!
0 0
RusselWestbrook
Onana
Mazraoui
Wober
De Ligt
Tagliafico
Blind
Schone
de Jong
Ziyech
Dolberg
Tadic

Dat wordt 'em. Tenminste, als ze fit zijn
2 -1
THE36CHAMBERSWU
Kzou gaan voor; Onana Mazraoui de ligt wöber Tagliafico - frenkie donny en ziyech - neres dolberg Tadic
0 0
BrandjeXL
Doe maar niet dit middenveld. Schöne banken en Donny erin. Ik verwacht wel Dolberg op de bank en David, Dusan en Hakim voorin.
0 0
Web
Zou kunnen, maar ik denk dat Neres speelt en Tadic in de spits.
Maar de mogelijkheden zijn groot.
0 0
Joseph
Neres was tegen Bayern 1 van de sterkste op het veld, zie hem er niet zo snel naast staan. Daarnaast zijn hij en Donny de spelers met diepgang in zijn ogen, kan mij niet voorstellen dat hij beide op de bank zou houden.

Daarnaast verwacht ik ook Tadic in de spits, Dolberg is daar nog niet klaar voor en Tadic deed het tegen Bayern erg goed in de spits en Ten Hag houdt van zijn "uitvindingen", Neres op 10 was in het begin ook briljant gevonden.

Ik vind het dus moeilijk om in te schatten wat Ten Hag gaat doen, zeker als opeens iedereen fit is.
2 0
Mazraoui
Sowieso wordt het geen Blind, Schone en De Jong als middenveld. Neres of vdBeek zal er in staan
2 0
AFC Ajax
ga je nou mee met ten hags onzin om neres op de bank te zetten of is dit puur wat jij denkt dat ten hag gaat doen?
1 0
RusselWestbrook
Dat laatste. Als Neres wel speelt zal dat in plaats van Dolberg zijn.
0 -2
gi0vanni
Wober en de Ligt ff omdraaien. En ff kijken of Dolberg fit genoeg is. Anders het zelfde als tegen Bayern spelen omdat Neres met zijn snelheid en diepgang ook belangrijk is. En zodat Dolberg lekker tegen Feyenoord kan uithalen. Heeft al 1x en 2x tegen ze gescoord dus is het nu tijd voor 3x.
0 0
trodat4030
Niemand op de flanken? Wel een sterke as op deze manier :p
1 0
RusselWestbrook
Ze zijn allemaal vliegende keep, stiekem
0 -1
Fieldman
Schone mag er natuurlijk niet uit omdat hij eindelijk weer eens raak schoot van afstand, maar die moet natuurlijk gewoon op de bank.
Blind, Frenkie en Donny zijn veel beter op het middenveld. Schone zakt altijd door zijn (fysieke) hoeven in zware wedstrijden.
2 -7
Ar
Ik zie het hart van de ploeg toch het liefst gevormd door De Ligt, Blind en De Jong.
Voor de defensieve zekerheid kan je daar Wöber aan toevoegen, maar dat gaat dan ten koste van een middenvelder of een aanvaller. En ik zie liever Van de Beek of Neres dan Wöber.
0 0
MH1988
Als je kijkt naar Ten Hag dit seizoen dan spelen Onana, Mazroui, de Ligt, Nico, Lasse, Blind, Frenkie, Ziyech en Tadic sowieso. Die spelen namelijk tot nog toe 100% van de wedstrijden als ze fit zijn. Iedereen die denkt dat er een opstelling zonder schone komt, gaat niet gebeuren.. Als iedereen fit is blijven er 2 posities over voor: vd Beek, Wober, Neres, Dolberg, Huntelaar. Ik verwacht dat Wober wel speelt tegen Benfica. Of hij dan voor Beek, Neres of Dolberg kiest is moeilijk te zeggen.
0 0
Ar
Een opstelling zonder Schöne?!
Die was zaterdag weer eens briljant. In zijn onderscheppingen, zijn voortzettingen en zijn passing. Laten we die wonderpantoffel van afstand nog even buiten beschouwing.
Al die mensen die roepen dat ie te traag is en het allemaal niet (meer) kan belopen, snappen er weinig van. Zijn timing en positioneel inzicht is geweldig. Hij zit zo vaak overal tussen. En hij geeft regelmatig ballen om te likkebaarden.
5 -1
BrandjeXL
Was op zijn schot na zeer zwak..Man man dat ontrechte gegeil op Schöne.
0 -1
Joseph
Ik verwacht ook Tadic in de spits, Dolberg is nog niet klaae voor dit niveau en tegen Bayern ging dat goed. Dan denk ik dat Wober inderdaad weer zal spelen en dan hangt het van Tagliafico af of Donny gaat spelen, Schone is inderdaad heilig bij Ten Hag. Wat toch jammer blijft: Frenkie-Blind-vd Beek lijkt mij een heerlijk middenveld.
1 0
Sterspeler
Met Tadic de achterhoede stukspelen en het Huntelaar of dolberg af laten maken, door hen 25 min voor tijd in de spits te gooien.
0 0
Sampaoli
Fijn dat ze weer terug zijn, werden tegen Heerenveen zeer verdienstelijk vervangen door Daley en Kristensen maar tegen de pijlsnelle buitenspelers van Benfica heb ik toch liever Nous en Nico weer terug in de basis.
1 0
KleinMiljoen
Neres of Tadic zal in de spits staan, Blind op het middenveld, Donny helaas op de bank.
0 0
14Abdelhak14
Onana, mazroui-de ligt-wober-nico, Ziyech-blind-frenkie, neres-dolberg-tadic.

Lastige keuzes, maar tegen dit soort tegenstanders zie ik toch liever wober in het centrum en blind speelt de laatste weken opbouwend echt top, dus hij op 6. Dolberg vind ik echt een fenomenale spits en een echte 9, dus zou ik altijd opstellen. En neres is de enige buitenspeler met diepgang dus die start ook. Dus geen ruimte voor Lasse en Donny al doen die het aardig de laatste tijd. ETH zal vermoedelijk Donny en Neres/Dolberg op de bank zetten en met veel teveel middenvelders gaan spelen.
4 0
ditisdebeslissing
vervelende interlands altijd.
0 0
ajaxxcied4life
Onana; Mazraoui; De Ligt; Wöber; Tagliafico; F. de Jong; Blind; Schöne; Ziyech; Tadic; Neres.
2 0
Joseph
Dit zou je zeggen als je naar de laatste wedstrijden kijkt, maar Ten Hag is heel duidelijk in zijn posities: Frenkie, Schone en Blind zit geen 10 tussen, er kan dus een verrassing komen.
0 0
ETM
Deze vermoed ik.
0 0
31xAjax
Onana
Mazraoui-de Ligt-Wõber-Tagliafico
Schõne-vd Beek-de Jong
Neres-Tadic-Ziyech
0 -2
Sampaoli
Blind moet spelen, dus zet hem maar op de plek van Schöne of De Jong. Schuif desnoods De Jong door naar de positie van Donny.
0 0
insectenverdelg
ge3n blind? Dolberg lkn ik ergens mog begrijpen,maar blind speelt sowieso
2 0
31xAjax
Onana
Mazraoui-de Ligt-Wõber-Tagliafico
Schõne-vd Beek-de Jong
Neres-Tadic-Ziyech
0 -1
Sterspeler
Blind zet ie sws geen bank. Donny zal wel weer mogen invallen.
0 0
Tijndw
Vd beek bank
0 -1
31xAjax
Onana
Mazraoui-de Ligt-Wõber-Tagliafico
Schõne-vd Beek-de Jong
Neres-Tadic-Ziyech
0 -1
Ajacied0343
Heerlijk. Onana, Matta, blind, mazraoui en nico op de backs, schone en de Jong, van de Beek daarvoor, Ziyech, Neres en Tadic daarvoor. Gewoon gek tikken die portugezen. Zonde voor wober, maar denk dat je tegen een counterploeg , waar je dus veel tegen aan de bal bent, gewoon meer hebt aan blind.
0 -3