De Ligt: 'Lastige? Nee, vooral belangrijke week'

BVeenstra, 19-10-2018 om 14:35, 9522 views, NOS |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Met wedstrijden tegen SC Heerenveen, Benfica en Feyenoord in het vooruitzicht wil Matthijs de Ligt niet per se spreken over een 'lastige', maar vooral 'belangrijke' week. De aanvoerder van Ajax geeft aan dat alle wedstrijden lastig zijn en om die reden moet de focus voor nu op de wedstrijd van zaterdag liggen.

'Het is een wedstrijd die veel kan bepalen in het seizoen. Tegen Heerenveen is het belangrijk om in het spoor van PSV te blijven', zegt De Ligt in gesprek met de NOS. 'In de Champions League staan we er ook goed voor. Hopelijk kunnen we tegen Benfica weer een goed resultaat boeken. Volgende week zondag De Klassieker, het wordt een mooie uitdaging deze week.'

De Ligt spreekt bewust niet van een lastige week, terwijl daar wel naar gevraagd wordt. Het toont aan dat het met het vertrouwen bij Ajax wel goed zit. 'We voelen ons niet onoverwinnelijk, maar we hebben wel vertrouwen. We spelen goed, halen prima resultaten en het is nu zaak om die lijn vast te houden. Dat is zeker geen arrogantie, we moeten hard blijven werken.'

Spreken over de meest cruciale week van het seizoen vindt De Ligt een tikkeltje overdreven, maar een belangrijke week is het zeker. 'We leven van wedstrijd tot wedstrijd. Dit is wel wat wij wilden, ja. Dat voelt goed, dan kom je in een lekker ritme. Het voelt goed om tegen de Europese top te spelen.'

Nederlands elftal

Spelen tegen de Europese top deed De Ligt ook met het Nederlands elftal. De verdediger speelde tegen Duitsland en België en die ervaring vindt hij belangrijk. 'Het is een eer om voor Oranje te spelen. Elke minuut die ik kan pakken, wil ik meedoen', zegt De Ligt, die met Ten Hag gesprekken voert over Oranje. 'We hebben het er wel eens over. Hij heeft een belang, maar ik ook. Ik kijk wat voor mijzelf het beste is en uiteindelijk bepaalt de bondscoach.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Tomajax1990
Hoe is het trouwens in hemelsnaam mogelijk, 3 dagen voor Ajax Benfica gaan we met ze alle lopen stampen op de grasmat, ongelofelijk hoe laks hier mee word omgegaan. En dan dinsdag staan we op die grasmat, het is echt niet normaal. Wat is überhaupt de functie van ziggo dome? Ga daar lekker staan springen met ze alle.
0 0
3sterren
Off topic:
Ben je aandachtig aan het lezen, via een monitor van je PC, schiet de tekst plotsklaps uit beeld en net zo onverwachts verschijnt de test er weer in.
Herkenbaar ?
Tekst moet kennelijk plaats maken voor een advertentie. Ik zie het doel en het belang van advertenties echt wel. Ik heb in de communicatiebranche jarenlang goed mijn brood kunnen verdienen met het verzinnen van concepten en het vormgeven ervan. Maar nooit met de intentie de lezer te hinderen, laat staan te irriteren.
Kom op mannen en/of vrouwen van de redactie, jullie boodschap op dit Ajaxforum hoeft echt niet ondergeschikt te zijn aan een commerciële boodschap.
Op deze manier is het lezen en tekst typen met hindernissen ...
2 0
Tomajax1990
Ik heb hetzelfde met iPhone, gebruik niet de app. Constant tekst omlaag etc.
0 0
Ajax27
"Het toont aan dat het met vertrouwen van Ajax wel goed zit". Nee AS, de mediatraining van de Ligt is goed, de vragen van de media slecht. Denkt de media nou ook maar ooit een ander antwoord te krijgen dan "De focus ligt bij de volgende wedstrijd, alle wedstrijden zijn belangrijk". Tuurlijk weet iedere handige Harrie dat de wedstrijd tegen Benfica het belangrijkste is, dat Feyenoord de klassieker is maar lang niet meer zo belangrijk als jaren geleden, en dat je tegen Heerenveen gewoon moet winnen om in het spoor van PSV te blijven. Jammer dat ze spelers niet iets meer uitdagen om een persoonlijk antwoord te krijgen ipv altijd diezelfde clichés.
1 0