Tagliafico geblesseerd terug; Ziyech lijkt fit

Ajax kan zaterdagavond in het duel met SC Heerenveen waarschijnlijk 'gewoon' beschikken over Hakim Ziyech. Daarentegen moeten de Amsterdammers het wel doen zonder Nico Tagliafico. De Argentijnse linksback is na de interlandperiode geblesseerd teruggekeerd in Amsterdam.

Ten Hag vertelt dat Ziyech donderdag weer mee heeft gedaan met de groepstraining van Ajax. 'Vandaag (vrijdag, red.) gaan we de volgende stap zetten. Of hij bij de wedstrijdselectie zit morgen? Wat mij betreft wel. Vandaag volgt een intensievere training. Als dat goed gaat en hij voelt zich goed, dan gaan we daar gebruik van maken', zegt Ten Hag, die niet wil spreken over het 'sparen' van spelers. Hij noemt het liever 'uit voorzorg' aan de kant houden. 'We spelen drie wedstrijden in acht dagen. Wat is verantwoord? Dat geldt voor meerdere spelers. Ook voor Frenkie de Jong en Noussair Mazraoui. Schöne? Nee, hij is heel verstandig geweest en heeft een interland laten lopen uit voorzorg.'

De oefenmeester had ook minder nieuws te melden. 'Wat ik wel kan mededelen is dat Nico (Tagliafico, red.) niet goed is teruggekomen. Hij kampt met een heupblessure. Ik hoop dat hij er dinsdag weer bij is, maar die zekerheid heb ik niet', aldus Ten Hag, die vervolgens wel zeer te spreken is over de ontwikkeling die de Argentijn doormaakt.

'Toen hij kwam, wisten we op basis van beelden dat hij als vleugelverdediger heel gecontroleerd en defensief ijzersterk speelt. Naar voren zagen we hem niet zoveel', zegt Ten Hag, die het verdedigende aspect bij Ajax bevestigd zag worden. 'Maar hij heeft zich ongelooflijk goed ontwikkeld in zijn rendement naar voren. Hij gaat zelfs scoren en is belangrijk met de eindpass. Dat is goed om te zien. Hij stuurt ook mee in het elftal, dat is heel helder. Daardoor draagt hij bij aan een goed functionerende linkerflank, zowel verdedigend als aanvallend.'

Tegen SC Heerenveen zal Ten Hag moeten kiezen voor een andere linksback, maar wie dat wordt, is nog niet helemaal duidelijk. 'Blind op linksback is een optie, maar ook Wöber kan zowel centraal als linksback spelen. Tegen Kiev heeft hij dat uitstekend gedaan.'

Nouri, de belofte van Henk Spaan is nu verkrijgbaar via de AjaxShop.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxRobEnschede
Maakt het allemaal voor Ten Hag makkelijk. Blind op links. Frenkie samen met Schone op het middenveld en Wober naast De Ligt. Lost zich zo vanzelf op. Wamt als iedereen fit is moeten er keuzes gemaakt worden. Blind of Wob er etc.
0 0
insectenverdelg
is de selectie al bekend?
0 0
ajaxwestland09
Gewoon mitchel bakker linksback doet het goed laatste tijd
0 -1
chloorbestendig
Verdomde klote interlands.
1 0
MM1974
scheit ziek van idd
0 0
insectenverdelg
ach, zonder interlands hadden we hakim 2 weken gemist
0 0
koreem
Hopelijk blind op links dan en niet weer Wober daar verkrachten.
0 0
louis60
Wil je op alle fronten presteren, moet een serkere bank hebben. Heerenveen lukt nog wel met een paar invallers van een minder kaliber maar tegen Benfica moet de e3rste keuze fit zijn. Anders....maar ik heb toch het gevoel dat Ajax overwintert.
0 0
Ajaxbrl
Leuk die interlands altijd.
0 0
AFCA020!
Het is super dat het je club goed gaat, maaar mijn hemel wat heb ik een hekel aan die kut interlands...

Alleen mijn vriendin is er blij mee omdat ik dan een weekend geen Ajax heb... maar ik vind het verschrikkelijk om je spelers kwijt te zijn, het proces te verstoren en geblesseerd of vermoeid terug te keren...

Zeker de vriendschappelijke interlands zijn verschrikkelijk en totaal onnodig...
Maar de UEFA/FIFA bliiiijjjjft maar eindeloos extra wedstrijden in de toch al overvolle schema’s pompen...

3 0
MickS
Ik hoop dan maar dat Wober fit genoeg is!
2 0
Juichtoon
Spelers hebben te veel wedstrijden gespeeld in korte tijd. Wel geplaatst voor de CL, maar dit is een vervelende keerzijde.
We zien dat de blessures pas van de laatste weken zijn. Dat is precies het aantal wedstrijden dat we meer hebben gespeeld dan PSV.
3 0
Inhartennieren
Ik heb ook het idee dat onze speelstijl meer vraagt van de spelers dan de speelstijl die PSV er op nahoud.
1 0
Juichtoon
Jazeker dat speelt ook een rol.
0 0
Babangida83
Enige seizoen zonder veel blessures was het seizoen van Bosz. Toevallig voorstander van de methode Verheijen. Ik heb er geen verstand van, maar de resultaten spreken voor zich, lijkt me.
2 -3
Ozymandias
En bij Dortmund ging het aantal blessures onder Bosz juist omhoog (terwijl er ook daarvoor al veel blessures waren). De resultaten spreken voor zich toch? Trouwens, een aantal van de spelers die nu langdurig geblesseerd zijn (bijvoorbeeld Sinkgraven) of waren (bijvoorbeeld Cerny) liepen ook onder Bosz tegen blessures op.

Bosz trainde inderdaad minder vaak en minder intensief maar als Ajax definitief de aansluiting wil vinden bij de Europese subtop kunnen ze dat niet doen als ze (veel) minder trainen dan bij de clubs in de Europese subtop. Verheijen wordt hier in Engeland gezien als een idioot meet zijn totaal verouderde ideeën.
3 0
Babangida83
Maar mocht hij daar ook de methode Verheijen gebruiken? Dat zou het eea namelijk in een ander daglicht zetten. Wat ze er dan in Engeland van vinden maakt dan niet meer uit namelijk.
0 0
Ozymandias
Bosz gebruikte daar ook de methode van Verheijen. De spelers van Dortmund klaagden* daar flink over omdat ze vonden dat ze daardoor niet fit genoeg werden. Spelers klaagden* dat doordat ze niet fit genoeg waren ze tijdens wedstrijden op hun tenen moesten lopen en daardoor juist tegen blessures opliepen. De trainer die Bosz opvolgde merkte op dat de spelers totaal niet fit genoeg waren voor de Bundesliga en vroeg zich openlijk af of de spelers onder Bosz wel genoeg hadden getraind. In Nederland kan je ermee wegkomen om spelers niet 100% fit te trainen. In sterkere competities kan dat niet.

"Wat ze er dan in Engeland van vinden maakt dan niet meer uit namelijk."

Hoezo? Verheijen heeft hier in Engeland en Wales gewerkt (zonder succes). Je moet Klopp eens horen over de methode Verheijen.
0 0
Lagasj
Het gaat niet om hoe intensief de trainingen zijn. Dat bepaald de trainer. Het gaat mij steeds weer om de vraag of de medische staf goed kan reageren op de intensiviteit en daar de kennis voor heeft om goed te kunnen anticiperen. En de samenwerking met de trainer wetenschappelijk begeleidt en monitort.
Hier heb ik mijn twijfels bij plus dat ik denk dat blessures bij Ajax wel erg lang aanslepen. Ook zou ik wel willen weten of deze medische staf geschikt is om bij aankoop van een speler wel goed te kunnen inschatten hoe hoog de blessure gevoeligheid van een speler is.
0 0
AFCA020!
Ze kloegen allemaal wat af
0 0
Ozymandias
Het is klaagden he? Ach ja, zoals ik laats al schreef. Nederlands is mijn tweede taal en het is en blijft een moeilijke taal om als tweede taal te hebben.
1 0
Redrum
Wat is je native language dan?
0 0
Ozymandias
Engels.
0 0
Web
Dit
1 0
Web
Onzin, zie mij motivatie.
1 0
Web
Weer een hele discussie over blesures hier.
Tagliafigo heeft een lang WK gespeeld, maakt een dubbel progamma met Ajax.
Speelt interlands aan de andere kant van de wereld, ja dan kun je wel eens overbelast worden, niet zo gek. En dan lees je onder Bosz waren er geen blesures. Ook toen waren er blesures
Dortmund had de halve selectie geblesseerd onder Bosz.
Wat een onzin weer, soms zit het mee, en soms tegen
De spelers willen zelf veel te graag, Schone is volgens mij de eige die echt gezegd heeft, een Interland en ik reis af naar Amsterdam

Ajax speelt op dit moment net zoveel wedstrijden als de grote clubs, die vaak 24 gelijkwaardige spelers hebben.

Bovendien als Ten Hag eens spelers rust geeft, is het ook niet goed.
10 0
Babangida83
Het is niet alleen Tagliafico, he. Een aantal zijn inderdaad te verklaren vanwege het lange seizoen. Al kun je daar deels rekening mee houden met door de weekse trainingen. Een goede voorbereiding echter, is echt de sleutel. Die was wat moeilijk voor dit seizoen. Maar dan nog. Het is iedere keer kommer en kwel en ook spelers die geen WK gespeeld hebben of vroeg terug waren maken hiervan onderdeel uit. Dus het WK-argument mag de prullenbak in. Daar kun je slechts een klein deel mee verklaren.
0 0
Web
Maar je Bosz Verheijen methode kan ook de prullenbak in.
Die gebruikte Bosz ook bij Dortmund.
Daar gaven de spelers zelfs aan, dat ze niet fit waren onder Bosz
Jij komt met een verhaal dat het bij Ajax erg is, ik niet.
Ajax speelt heel veel wedstrijden, met in principe met een kleine selectie.
0 0
Babangida83
Dan blijft alleen het argument 'toeval' nog over, wat betreft dat ene jaar van Bosz. Neemt niet weg dat het nu nog steeds fout zit. Het aantal ligt wat mij betreft te hoog. Als je iets aan een kind van 3 moeilijk kunt uitleggen, dan klopt er iets niet.
0 0
KlaasJanDolberg
Onana - Blind - Wober - De Ligt - Nous - Frenkie - Donny - Ziyech - Tadic - Dolberg - Neres.
0-4 winst.
3 0
Ozymandias
Onana; Kristensen, De Ligt, Wöber, Bakker; Vd Beek, Blind, De Jong; Neres, Dolberg, Tadic

Laat Ziyech en Mazraoui zich maar voorbereiden op de wedstrijd tegen Benfica. Het is sowieso goed als die twee ook af en toe rust krijgen. Tegen Heerenveen moet Ajax onder zonder hun gemakkelijk kunnen winnen. Ik denk dat het voor Dolberg wel lekker zal zijn om met Kristensen en Bakker samen te spelen aangezien die veel (goede) voorzetten geven vanaf de flanken.
3 0
Aspers73
Dolberg is meer een speler die een bal in de voet moet krijgen, vanuit een voorzet heb ik hem nog nauwelijks zien scoren. Al helemaal niet met het hoofd.
1 0
Babangida83
https://www.youtube.com/watch?v=cfDXzaR_03w
Kan allebei prima, volgens mij.
0 0
Ozymandias
Dolberg is goed wanneer hij de bal in de voeten krijgt maar hij is net zo goed als hij diep gaat. Alleen bij Ajax krijgt hij weinig voorzetten dus kan hij dat niet zo vaak laten zien. Bakker geeft vooral voorzetten die bedoeld zijn om erin te schieten en niet om te koppen. Sowieso is Dolberg gewoon een goede kopper.
1 0
Flarkow
Brilleke nodig? Hoevaak is hij gevaarlijk met kopballen? Waar denk jij dat die balen vandaan komen niet over de grond hoor haha
1 -1
Labrador
Ik zou dan alsnog kiezen voor De ligt en Wober centraal. Blind links en de Jong op 6.
5 -1
Jaridebeste
Ik ook.
0 0
PJK54
Kan gebeuren en moet met een goede selectie op te vangen zijn, zeker een wedstrijd in de ED, dan volgende week weer met de vaste basis tegen Benfica
1 -1
Ajacied0343
Gewoon bakker voor de leeuwen gooien, wober en Matta achterin. Middenveld laten staan zoals tegen az en dan Neres voor ziyech, dinsdag hopen op een fit team.
8 -2
Aeter
Precies gewoon doorselecteren op de toekomst en geen geschuif in de organisatie. Als de basis gewoon blijft staan, heb je de juiste structuur om jeugd in the passen en in een geoliede machine mee te laten draaien. Dat is de juiste manier van talentontwikkeling.
2 0
Inhartennieren
Weer een blessure.
En het gaat maar door
8 -1
Web
Deze speler heeft het WK gespeeld, heeft een zwaar progamma bij Ajax, en speelt interlands aan de andere kant van de wereld.
Het zijn geen robots hoor.
1 0
Duif63
Ja dat is wel een structureel probleem bij ons. Al jaren zelfs. Alleen het seizoen onder Bosz was een uitzondering op dat gebied.
2 -7
Ozymandias
Ajax speelt met gemiddeld veel jonge spelers die nog moeten wennen aan het trainen en spelen op een hoger niveau met een hogere intensiviteit. Tel daarbij op dat deze spelers ook vaak ook voor de nationale (jeugd)elftallen worden opgeroepen waardoor ze extra wedstrijden moeten spelen.

Behalve Siem (die al sinds zijn klaplong nooit langer dan een paar maanden fit is) en Veltman zijn geloof ik alle langdurige geblesseerde spelers die Ajax de laatste tijd heeft jonge spelers. Sinkgraven, Vd Beek, De Jong, Cerny, Matusiwa, Bandé (al telt die eigenlijk niet omdat hij een contactblessure opliep), etc.. Daarom is het ook zo goed dat Ajax nu een bredere selectie heeft waardoor Ten Hag meer kan rouleren.
0 0
gi0vanni
Logisch. Bosz belast de spelers minder waar ze het bij Ajax niet mee eens waren. Hebben ze ma zijn vertrek gelijk weer terug gedraaid. Natuurlijk is niet 100% van de blessures daardoor maar echt beter is het er nu niet op geworden.
1 -2
Ozymandias
Tja, onder Bosz ging de hoeveelheid blessures bij Dortmund van 'veel' naar 'enorm veel' en kloegen de spelers dat ze zich niet fit genoeg voelde.
0 0
Web
Tagliafigo heeft het WK gespeeld, een dubbel progamma bij Ajax, en speelt aan de andere kant van de wereld
Het zijn geen robots
Onder Bosz was de halve selectie van Dortmund geblesseerd .
Er word wat afgeluld, zonder ook maar enige kennis
1 0
Inhartennieren
Ja! Op een of andere manier zie je het bij Ajax gewoon heel vaak.
Misschien eens iets om een onderzoekje op los te laten.
3 -2
Bobbaasje
Afschaffen de interlands.
4 -3
KingJames23
Het is heel makkelijk op te lossen door geen interlands meer te spelen in het lopende seizoen. Pas als alle competities zijn afgelopen moeten de interlands beginnen. Dan kun je de kwalificatie poule spelen en daarna meteen een wk of EK. Dan zijn de teams langer bij elkaar en dan krijg je normaal gesproken nog beter voetbal te zien want teams zijn dan beter op elkaar afgestemd. En dan zijn wij af van al die kut interlands door het seizoen heen.
0 0
Ozymandias
Dat vind ik wat ver gaan maar ik ben wel van mening dat oefeninterlands (behalve vlak voor een eindtournooi) moeren worden afgeschraft. Daarbij moet er een regel komen dat als een speler de laatste wedstrijd voor een interlandperiode niet fit genoeg was om voor zijn club te spelen hij daarna niet kan worden opgeroepen voor de interlandperiode die daarop volgt. Of ten minste dat de club het recht heeft hem niet af te staan als ze dat niet willen.
2 0
Radie125
Blind Lb
0 -3
Pauw
Bakker
3 -2
AFC Ajax
nico geblesseerd.. klote interlands.
6 0
Redrum
Tegenwoordig zijn de persconferenties elke keer weer spannend omdat je wil horen wie er wel kan spelen en wie niet.
5 -1
433metdepuntnaarlinks
Wat de hele selectie extreem scherp houdt en iedereen dus constant zijn kansen krijgt. Nu we zo'n grote groep hebben is het eigenlijk wel lekker dat er altijd wel iets kleins is (afgezien van de Ligt tegen PSV, al hadden we het met de Ligt waarschijnlijk ook nog moeilijk gehad). In het begin miste we Blind, waardoor Eiting kansen kreeg en de Jong als CV goed speelde. Tegen Bayern miste we de Jong, Donny deed het goed, Blind op CVM speelde geweldig en nu missen we Ziyech en gaat Donny gewoon weer in de basis spelen met Neres op rechtsbuiten. Iedereen blijft scherp en we zijn inmiddels zo ver dat als een speler geblesseerd is, dat we het niet mogen aanpakken als excuus. Mis je Tadic, so be it. Mis je een keer de Jong, opvangen. Mis je de Ligt, Wober erin en gewoon je spel spelen. Huntelaar niet, dan Dolberg en andersom.

Ten Hag heeft zo veel goede spelers dat hij misschien soms wel denkt: oke mooi, die speler heeft en pijntje, uit de basis, fit voor de CL en gewoon een andere basisspeler erin.
1 -1
Redrum
Absoluut waar, maar wie gaat er nu linksback dan?
0 -1
433metdepuntnaarlinks
Voor mijn part Wober CV en Blind als linksback. En onderling kunnen ze elkaars positie makkelijk overnemen. Met of zonder Taglia, dit moet je gewoon met aanvallend spel winnen waarin het ontbreken van Tagliafico geen rol mag spelen.
1 -1
Bobbaasje
Ik kijk er naar uit.
0 0