Pasquali mogelijk drie weken afwezig door interlands

Ajax moet het mogelijk drie weken doen zonder Sebastian Pasquali. De talentvolle middenvelder, die zijn minuten dit seizoen maakt bij Jong Ajax, is namelijk geselecteerd voor het Australische voetbalteam onder 19 jaar dat de komende weken een toernooi speelt.

Pasquali, die overigens aanvoerder is van Australië O19, speelt tijdens het Aziatische toernooi in ieder geval drie groepswedstrijden. Achtereenvolgens wordt gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Zuid-Korea, Vietnam en Jordanië. Wordt Australië eerste of tweede, plaatst het zich voor de kwartfinales. De uiteindelijke finale wordt op zondag 4 november gespeeld.

Voor het elftal van Pasquali is er tijdens het zogenoemde AFC U-19 Championship veel aan gelegen om goed te presteren. De vier beste teams plaatsen zich namelijk voor het WK onder 20 jaar van volgend jaar in Polen.

Pasquali speelde dit seizoen tot dusver zes keer voor Jong Ajax, waarvoor hij in totaal 411 minuten maakte. De Australiër mist in ieder geval de duels met RKC Waalwijk (19 oktober), FC Volendam (26 oktober) en mogelijk ook het duel met SC Cambuur (2 november).

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DrFootball
Hoe zit dat met hem. Hij had imo een contract t/m de zomer van 2018. Speelt hij nu op amateurbasis of heb ik zijn contractverlenging compleet gemist?
0 -2
wolterx
Stond een eenzijdige optie in zijn contract dat Ajax met 1 jaar kon verlengen, dat hebben ze dan ook gedaan.
0 0
SjaakWolfs
Imo staat voor 'in my opinion'. De duur van een contract is geen mening.
1 0
Sampaoli
Heeft nog een contract tot het einde van het seizoen.
0 0
3sterren
Waarvan twee weken om er te komen.
Down under, wat een ... tijd om naartoe te vliegen ...
0 0
Duif63
Mis je niets aan. Overschatte speler. Traag, altijd verkeerd open draaien, geen pass in zijn benen. Fysiek te licht. Next.
0 -13
Web
Enige nuances zou op zijn plaatst zijn.
Is best een leuke speler, of hij de laatste stap maakt weet je nooit
3 0
Ozymandias
Heb je hem uberhaubt wl eens zien spelen? Hij draaid namelijk juist vaak goed open en heeft een redelijke passtechniek en -kracht. Dat gezegd hebbende denk ik niet dat hij als middenvelder bij Ajax zal slagen. Ik denk dat hij zich beter op de rechtsback positie kan richten om die op een Roberto/Kimmich manier in te vullen.
0 0
trodat4030
Wauw, 5 dingen noemen en het op 4 punten verkeerd zien. Knap hoor, Henk Hoitink!
5 -2
trodat4030
Hopelijk speelt ie daar wel 'gewoon' als basisspeler op het middenveld en niet als invaller op cv met z'n '1.34m'. Wordt onderschat bij Ajax, zonde. Perfecte verbindingsspeler, maar bij Jong speelt ie op 4. Áls ie speelt..
4 -1
wolterx
Is aanvoerder en staat op middenveld, ben het met je eens dat hij hier best onderschat is. Kan best aardig ballen mits je juiste spelers hebt omdat hij ook zijn mankementen heeft. Met Bakker en Ylatupa rondom hem speelde hij echt heel goed en liep hele linkerflank als een tierelier eerste halfjaar vorig seizoen.
1 -1
AsensioWillemsen
Hij is gewoon normale lengte. Daarbij speelt ie niet als echte CV of mandekker. Maar degene die doorschuift naar het middenveld als de kans er is
2 0
trodat4030
Hij is vrij klein met z’n 1.70 (ongeveer). Iig te klein voor cv. En niet iedere middenvelder is een Frenkie de Jong, maar dat lijken ze niet helemaal te snappen bij Ajax.. Sinds TH aan het roer is wordt elke vreemde beslissing uit het 1e ook in de jeugd gekopieerd, middenvelders op de flanken en vleugelspelers op 10, middenvelders in de verdediging. Of t nou logisch is of niet.. Niet alles werkt in elk team hetzelfde..
1 -2
Champy
Denk dat hij eerder rond de 1m76 is.
In principe is hij niet goed genoeg voor Ajax, op welke positie dan ook. Ik vind hem een vrij saaie speler, omdat hij niet echt uitblinkt in iets.
Typisch een speler die straks bij PEC of Heracles speelt, en dan een transfer afdwingt naar hopelijk iets beter.
0 0
Web
Dat is om te leren wat er verwacht word op elke positie
Vind ik juist heel goed
Precies wat Afcas hier onder schrijft.
Kijk even naar Mazraoui, soms loopt het anders.
In het verleden Reiziger, Bogarde, waren buiten spelers
Davids heeft gespeeld in het centrum, zelfs in de beste wedstrijd van Ajax ooit in mijn ogen, uit tegen Real- Madrid
Dus dit gebeurde in alle tijden

En dan weer komen ze snappen het niet bij Ajax.
Of zou dat voor jou gelden?
0 0
afcas
dat doen ze al veel langer in de jeugd? dat is om jongens dingen te leren die zij op hun eigen positie in de jeugd niet zullen leren, maar later wel nodig zijn.
2 0
3sterren
Als je wilt innoveren, zal je ook iets moeten uitproberen ...
0 0